A sziklakert topikban vannak,gondolom ide nem lehet. / 464, 556, 557, 563 hsz./Ezek a június-júliusi képek.A kertem három éves,előtte itt csak gaz volt.
Én szerencsére nem vagyok beteg, de különböző okok miatt a házépítés után már nem mentem vissza dolgozni, ígyhát itthon illene valamivel többet produkálni az átlagosnál:-)
Most én is egy kicsit lazíthattam a mindennapos szorításon, de azért már várom, hogy újra jó legyen az idő, elég lesz átélni az őszt és a telet. Persze azok is szépek, de...sötétek.
Köszönöm, ez valóban egy nagy "szerelem" annak előnyeivel és hátrányaival:-)
Sajnos nem ismerem, illetve ismerős, de nem tudom honnan, talán ha közelebbi képed lenne a virágáról is...
Az határozza meg az ízlésünket, hogy mihez vannak meg a lehetőségeink. Nekünk nagy pincénk van, ott aztán télen mindenhol virágok vannak. Hogy egyszerűbb lenne a nyári virágokat szeretni csak? Ha nem lennék már "főállású kertész" itthon (nem vagyok kertész, ez csak poén), akkor biztos nem vennék hasonló gondot sem a nyakamba, de így...
Én mér egy pár éve nem vettem muskátlit, csak nyáron szaporitgattam, hogy azelöregedett tövek helyett legyen új.Az idén már a letört ágakkal sem foglalkoztam,csökkenteni kell a létszámukat, mert az egész napom a cserepesek, dézsások locsolására ment el a nyáron, hajnalban és este pedig a kertet locsoltam.Most egy kicsit felszabadult az időm a mindennapos esők miatt.
Látod, nekem amióta ennyire leanderes lettem, azóta nem mennek a muskátlik, mintha tudnák, hogy máshol vagyok elkötelezve:-) Pedig régen nagyon szépek voltak, aztn egyszer megfázhattak, azóta szenvednek. Persze az is lehet, hogy nem megfáztak, hanem valami betegségük volt és nem megfelelően tisztítottam meg a csrepeket, akkor ez eszembe sem jutott, és talán hurcolom a betegséget. Lehetséges ez? Most is volt még egy gyönyörű, amin sorban pusztulnak el az ágak, a szó szoros értelmében sorban, most már az utolsón van a sor:-(
Nekem a legnagyobb leander 6 éves. A többiek fiatalabbak.Pince nincs, a télikertben tartom őket a többi növénnyel 10-15 fokon.Sajnos a muskátlik miatt eddig nem nagyon fértem, de az idén a szomszédom vállalta a 60 cserép muskátlit teleltetésre,igy jobban elférek a mediterrán növényekkel.
Az első örökölt hagyományos rózsaszín, jó nagy, jól felkopaszodott leandereket talán 12 éve örököltem, akkor nem nagyon örültem nekik, de most is érzem a pillanatot, amikor a frissen kinyílt virágok szépsége "rabul ejtett", de ez komoly:-)
Szerencsére a férjem is szereti őket, így nagy vadászatba kezdtünk és folyamatosan nőtt az állomány, aztán jött a metszés, az új kicsik... De az igazi őrület akkor kezdődött, amikor megtudtam, hogy a magokból nem feltétlen ugyanolyan virág lesz, így a kíváncsiság nem hagyott nyugodni és belekezdtem. Ennek úgy hat éve, azóta elég sok különleges színűt sikerült találnom köztük és még több, mint kétszáz tő vár felfedezésre, meghát persze az idén is ültettem valamennyit.
Persze igazad van, a sikeres leandertermesztés legfontosabb feltétele a megfelelő teleltetés, addig lehet nyújtózkodni, amíg a pince ér:-)
Nézegetem ezeket a helyeket, és csak ámulok.Nekem rengeteg virágom van, de igazán a sziklakert a szívem csücske.A többi inkább csak téli elfoglaltság miatt van.Figyelem az írásaitokat, gyönyörködöm a képeitekben.Majd lassan csak lesz nekem is egy-két különlegesség, addig ezeket gondozgatom.
Én szeretnék tőletek tanulni, a metszéshez nem igazán értek.Saját káromon tanultam meg, hogy nem kell sajnálni visszavágni a hajtásokat többször is.Az internettel meg még ismerkedési szinten vagyok csupán.
Köszönöm:) Pedig nem ritka már, és biztosan jól mutatna, olyan szép, bokrosan, mint az anyatöved ;) Gyere a bugis topicba is! Szívesen vennénk Tőled, metszési tanácsokat :)