Keresés

Részletes keresés

Zolika. Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1855
Ezt nem hiszem el!!!:-(((
Nem szeretem a Kispestet (sőt!), de ez akkoris qrva nagy kib@szás!! Sajnállak Titeket, és őszintén remélem, hogy nem lesz belőle semmi!

HAJRÁ LOKI!!!

Jay-X Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1854
SZEGED-HONVÉD???? CSAK EZT NEEEEEEEEEEEEEEEE...

:((((

bala12 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1853
Nem, még mindig nem akarom elhinni!
Most "csak" ideigelnes lenne a dolog?
Régen, amikor a fűtés csöveket fektették le jó volt a Fáy utca is. Menjünk oda most is!
Hajrá KISPEST!
JOcika Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1852
Én, finoman fogalmazva, nem szeretem a Kispestet, örök ellenfélnek tekintem a Honvédot. Mégis felháborí amit csinálnak vele. Tőlem is elvesznek ezzel valamit. Méghozzá az egész bajnokság alatt legjobban várt meccset! Hihetetlen, hogy ilyet meg mernek csinálni!

Hajrá Fradi!

predicator Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1851
ezt találtam az Origón, de én már nem hiszek nekik, nagyon átlátszó a dumája ennek a Kiss-nek...

Albérletet keres a Kispest
2001. május 29., kedd, 9.43

Panaszkodnak a kispesti focisták és ellenfeleik, hogy használhatatlan a Bozsik stadion gyepszőnyege. Ráadásul a lelátókra és a kiszolgáló helyiségekre is ráférne a felújítás, ezért a klub tulajdonosai albérletet keresnek.

Kiss Zsolt, a csapatot működtető kft. egyik tulajdonosa elmondta: a hét végén Szegeden jártak, de szó sincs arról, hogy a klubot végleg vidékre akarnák költöztetni, csupán ideiglenes megoldást keresnek. Szeretnék kihasználni a bajnokságot követő háromhetes szünetet, és az is elképzelhető, hogy az új idényben a fővárosban keresnek olyan pályát, ahol a két-három bajnokijukat lejátszhatják.

Kiss azt is elmondta, hogy a stadion felújítási munkái sem tűrnek halasztást. A rendőrség biztonsági szempontból nagyon rossz véleménnyel van a Bozsik stadionról, ezért a vezetők most az ISM-hez fordultak, anyagi segítséget kérve a legszükségesebb felújítási munkákhoz.

Burkovits Ferenc
( Magyar Hirlap)

CSAK A KISPEST, KISPESTEN!!!!

KingFrank Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1850
Megrázott a hír... Legalább annyira, mintha az egyik szülőmet vesztettem volna el... Gyerekkorom óta a szívem nagyobbik része a Kispesté! A Traktorban kezdtem el focizni, innen karolt fel a Kispest és majdnem 6 évig rúgtam a bőrt, az ifi csapatig vittem... Amióta az eszemet tudom kijárok mérkőzésekre, emlékszem labdaszedő voltam azon a bizonyos Honvéd-Panatinaikos 5-2-es mérkőzésen, közelről szemléltem az akkori szárokat. A telt ház, a közönség szeretete, mai divatos szóval élve a "fíling" akkora lökést adott fiatal énemnek, hogy remegve vártam, hogy újra és újra mehessek edzésre, labdaszedőnek, vagy egyáltalán szurkolni a lelátóról...
Elgondolkodtam, hogy mi lenne Kispest nélkül velem és szurkolótársaimmal... Előttem van azoknak a bácsiknak a körvonalai , akik minden hazai mérkőzésre kicsoszognak és magukban morogva szidják, vagy éppen éltetik a csapatot. Ők is ragaszkodnak a klubhoz, biztos őket is ezer szál köti a Kispesthez, lehet hogy hasonló "pályafutás" áll mögöttük, mint mögöttem..
Ha igy is alakul a dolog, ahogy ezt híresztelik Szeged-Honvéd???? - belegondolni is rossz- az minden idők hazai-, de meg merem kockáztatni világszenzációja lenne.. És akkor én már nem fogok 76 évesen kivánszorogni a Bozsik Stadionba, és nem fogok mérgelődni az akkori játékosokon. Pedig reméltem, hogy megéli a klub, hiszen addig csak 48 év lenne hátra... Úgy látszik ma Magyarországon csak a 2002-es választásokig terveznek az emberek.
A szívem szakad meg........

BéKa_d Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1849
Őszintén kívánom, hogy ne valósuljon meg ez a képtelenség.

Tyler Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1848
Ki az a Koncz, hogy emberek életébe avatkozik bele?! Mióta élek a Kispestnek szurkolok. Bassza meg az anyját a tolvaj Bartha és a bandája. Már nem csak pénzt lopnak, hanem csapatot is. Szegeden ott az a szar kézi- és röplabda verjék arra a farkukat! Volt focicsapatuk, de tönkretették!
Ki az a takony Orbán Viktor, és "levizsgázott" Tamás?! Azt hiszik övék az ország, azt csinálnak, amit akarnak? Egyes klubokat az adófizetők pénzéből eltartanak, másokat megszüntetnek. Demokrácia, tiszta verseny. Hát persze, nekik ez az. Ha valamelyik fideszes Kispest drukker lenne, akkor meg ömlene a pénz.
Konczék egész jól hozzájutottak néhány ígértetes telekhez a fővárosban. Befektettek néhány száz milliót, a területek meg millárdokat érnek. Szerintem végig ez volt a cél...
Amúgy mi van az olaszokkal? Brioékat érdekelte a klub, nem igaz? Csak bennük bízhatunk.
kispestfun Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1847
Csonka Gábor alpolgármester arról áradozik,hogy nem kell annyi pesti stadion,ráadásul újra lenne 1. osztályú csapat Szegeden! Tisztelt Cs. G.! Az önök városának számtalan lehetősége lett volna erre,legutóbb néhány hónapja.Már elfelejtette hogyan hagyták cserben Nagylekit és a szegedi focit??? A KISPESTET is tönkre fogják vágni, a pénzt meg lenyúlják maguknak!!Aztán meg széttárják a kezüket és megetetik a szegediekkel,hogy nincs pénz, a foci nem kifizetődő,a város nem tud eltartani egy nb1-es csapatot.A Dorozsmát is becsalogatták ,aztán azóta szét is verték.Szeged csináljon saját csapatot,de ne a MIÉNKből!!!A KISPEST soha nem lesz Szegedé!!!!
nikU Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1846
Ui:
Ugyanígy éreznék ha az UTE, MTK, FTC kerülne hasonló helyzetbe.
Hogy kedvencemről a VASASról már ne is beszéljünk !!!
nikU Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1845
Mélységes mélyen meg vagyok döbbenve, és nagyon szomorú vagyok....
Egy ekkora múlttal és jövővel / a Kispest az ország labdarúgásának egyik legnagyobb és legjobb utánpótlás bázisa, csak körül kell nézni a mai nb 1-ben és külföldön / rendelkező klubot adminisztratív eszközökkel tönkre tenni több mint
hiba.
Gyalázat !
Keleten nincs csapat csak 1.
Ne legyen Bp-en sem csak kettő?
NE HAGYJÁTOK !
AZ ORSZÁG FUTTBALLSZERETŐI VELETEK VANNAK !
EZ ÚTON SZÓLÍTOK FEL MINDEN FOCI RAJONGÓT, HOGY A KISPEST ELKÖVETKEZENDŐ HAZAI MÉRKŐZÉSEIN DEMONSTRÁLJUNK A KLUB MEGMARADÁSA MELLETT.
ÉN OTT LESZEK!!!!!!!
Ha elhagyjátok Kispestet, a klub két év múlva már csak emlék lesz.
BOZSIK stadion, istenem.... mi lesz veled.
Felver a gaz, az enyészeté leszel, majd pompázatos bevásárló központ épül ott ahol egykor...
AZ é szívem a Vasasé.
DE AKKOR IS.....
predicator Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1844
Puskás Öcsi bácsi állitólag Arzheimer kóros, ezek a férgek fogják a sírba tenni....

miért minket basztatnak, miért??

basszák meg, kiskorom óta a Kispestnek szurkolok(több mint 17 éve), ezek meg egy tollvonással elveszik az embertől a "fél" életét...ezt nem tudom elfogadni...

mit képzelnek a koncz, dajcs, muszbek féle jellemtelen emberek??? Istent játszanak?

CSAK A KISPEST, KISPESTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kispestfun Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1843
szerintem is kellene tenni valamit,mert ezek tényleg képesek és leviszik a csapatunkat szegedre. eladják a klubunkat a szegedieknek!Komolyan mondom ezek nem normálisak!!!A Kispestnek a BOZSIK(!!!!!)-stadionban a helye!!EZT kell felújítani. Egyébként a szegedi lelátó is romokban van,szétkorhadt fa az egész!!!
predicator Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1842
Ezt ne hagyjuk annyiban!!

Most kell egy kibaszott nagy tüntetést szervezni az ISM elé, a konczékat meg be kell fenyíteni!!

Mégis mit képzelnek ezek a jöttment gecik??2 éve azt se tudták hol van a Bozsik, most meg élet-halál urát játszanak.

férgek ezek, becsicskultak a deutschéknak, meg a buzi kis muszbeknek. jellemtelenek.

CSAK A KISPEST, KISPESTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bala12 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1841
Heló!
Szerintem egyszerűen katasztrófa lenne, ha tényleg így lenne!
Gratulálok az ISM-nek, lassan bejön amit akart.
Egyszerűen nem értem miért lehetnek az egyik csapatnak több 100 milliós adósságai, amíg a másikat lenyomják. Gusztustalan az egész!
Még hogy Szeged-Honvéd!? Sajnálom Öcsi bácsit és a többi legendánkat, hogy ezt kell megrérnie.
Ha kell, kezdeményezzünk gyűjtést a fennmaradáshoz!!
HAJRÁ KISPEST!!!!
kispestfun Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1840
Gyerekek! Nem akarom elhinni!!!!Szegedre akarják levinni a Kispestet!A KISPESTET ezek , akik azt mondják nincs más megoldás!Hát akkor HARCOLJATOK ezért a csapatért,menjetek ,kilincseljetek, ha kell 1000-szer is kopogtassatok az ISM ajtaján,de képtelenség,hogy a Kispest Szegedre menjen.Mert a Kispest az Kispest.Ráadásul Szegeden 1-2 év alatt mindig eltűnik a süllyesztőben a focicsapat,mert csak a pénzen marakodnak,és totális a káosz .Gondolom Bartha polgármester azért most is tartja majd a markát és leveszi a részét a pénzbőla gazdasági polgármesterrel együtt.Ők képtelenek egyedül nívós csapatot összehozni Szegeden ,mert már mindenki menekül ebből a városból , ha fociról van szó.Csináljanak önerőből csapatot Szegeden,a város legalább megkapta a több100 milliót az ISM-től.Egy KISPEST meg 44milliót.A szakértő kormánytól....A Fradi bezzeg sorra veszi fel a 100 milliós kölcsönöket,Muszbek ráadásul még meg is magyarázza,hogy miért tehetik ezt meg. Akkor is , ha már nem lesz: MINDÖRÖKKÉ KISPEST!!!!!!!!!!
Terjék Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1839
Nyugi van gyerekek!!
Ha jól tudom van Pest és Szeged között IC!!!
Es Ferenc Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1838
Minden gúny nélkül mondom, sajnállak benneteket.Ez nagyon mocskos munka, de már a stadionpénz osztásnál is kiderült milyen jövőt szánnak a Honvédnak.Nem így kellene a pestiek számát csökkenteni,hanem úgy, hogy megverik őket a pályán. Na ez nem megy, ezért adminisztratíve akarják a csökkentést. Én azt gondolom, hogy már mikor megvatték a csapatot ez volt a szándék. Sok jel mutatott valami ilyesmire.Annak örülök, hogy nem az Újpest jutott erre a sorsra.Viszont ez az egyetlen örömteli dolog számomra ebben az egész ügyben.
Oborzil Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1837
Minek a szegedieknek csapat, azért, hogy fél év múlva megint visszalépjenek a bajnokságtól, mint tavaly? Akkor is nagy volt a felbuzdulás az első meccsen, aztán két hónap múlva már a kutyát sem érdekelte, mi lesz a csapattal.

Nem érdemlik ők ezt meg, járjanak csak röplabdameccsre!

Garrincha Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1836
Ha van pofájuk ezeknek a mocskos tulajdonosoknak ezt megcsinálni, akkor szerintem tömeges akasztást kellene rendezni a stadionba vezető út két oldalán. Hogy mindenki leköphesse a szemeteket.
KISPEST FOREVER!
A nézőszám tényleg elkeserítő, de már sehol a világon nem ebből élnek a klubok.
Giorgetto Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1835
Én szájbakúrom a konczot, ha ez igaz..
Előzmény: CRESPO (1833)
CRESPO Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1834
Ja és még valami,ha kell esküszöm felmegyek pestre és segitek énis szétvágni a fejüket.GYERÜNK GYEREKEK AZ ORSZÁG VELETEK!!!!!!
Előzmény: CRESPO (1833)
CRESPO Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1833
Szevasztok.most olvasom a sportot,undoritó megszünik a Kispest hogy a faszomba képzelik ezt.Miért engedikmeg,és ráadásul rátok is ugat az elnőkötök,hogy kevesen vagytok a meccseiteken és ezért (is)nincs pénz!Esküszöm,hogy szoritok értetek,hogy neigy legyen!Én Dunaferr drukker vagyok,de nehogymár igy csökkenjen a pesri csaparok száma!többet nem irok,de kibaszottul kivagyok akadva!TETÜ ISM.
elcondor Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1832

Ezt érdemes elolvasni.Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek kínomban.Egy hét alatt ez már a második tragédia:először a Bayern,most meg ez...
CSAK A KISPEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nemzeti Sport Online
2001. május 29.
Kedd

Szegeden tárgyalt a kispesti vezérkar, ahol újstadion épülne az új klub tiszteletére
Költözés - vagy megszûnés

Sinkovics Gábor

Az alábbi történet komoly viharokat kavarhat, hiszen a magyar futball egyik legértékesebb klubját, a Kispest-Honvéd csapatát készülnek eladni, vagy jobb esetben csak átadni a tulajdonosai. Koncz László és Kiss Zsolt már Szegeden tárgyal arról, hogy a következõ idénytõl Puskás Ferenc egykori csapata Szeged-Honvéd néven a Tisza-parton, és két éven belül új stadionban játssza a hazai, élvonalbeli meccseit.

Ez, ugye, vicc?

Ennyit sikerült kinyögnöm szombat este. Ültem a gyõri stadion lelátóján, enyhén nosztalgikus hangulatban, lelki szemeimmel Verebes Józsefet láttam ülni a kispadon, ahogy fújja a füstkarikákat, a gyepen pedig Szabó Ottót, Szentes Lázárt, meg Hajszán Gyulát véltem felfedezni, körös körül a zsúfolt lelátókkal. Ekkor, révedezéseim közepette mondta azt a mellettem ülõ kolléga, hogy szép lassan összeomlik a magyar futball. Bólogattam, persze, én is hallottam a gondokról, ki ne hallotta volna mondjuk azt a hírt, hogy több mint ötszázmillió forint adósságot halmozott fel a Ferencváros, megfejelve ezt újabb hitelekkel, mint ahogyan az sem titok, hogy Angyalföldön, Gyõrben, Újpesten és Fehérvárott sem dúskálnak a javakban. Nem újdonság ez.

Hanem ekkor jött az a mondat, amire felkaptam a fejem...

Hogy a Honvéd a következõ idényben már Szegeden játszik.

Ez, ugye, vicc?

Ennyit mondtam, annyira abszurdnak tetszett az egész. Még mondtam is, hogy bolondság, az emberek beszélnek ezt, azt... Tessék, annak idején az MTK-t is összeboronálták az Újpesttel, abból sem lett semmi. Egyébként is - próbáltam érvelni - mit keresne a Honvéd Szegeden, ilyen erõvel az Újpestet is leköltöztethetnék Hajdúszoboszlóra, a város híres csúszdái miatt, a Vasast meg mondjuk Vasas községbe, hadd szóljon kettõzött erõvel a „Hajrá, Vasas!".

Ez, ugye, vicc?

A kolléga azonban folytatta, és azt mondta, hívjam csak fel a közös szegedi ismerõsünket, majd õ elmeséli, hogy mennyire komoly ez az egész, a Kispest vezetõk már túl is vannak a legfontosabb tárgyaláson. Mondhatott bármit, továbbra is hihetetlennek t?nt az egész. Méghogy Puskás Ferencnek majd Szegedre kell utaznia ahhoz, hogy a Honvéd hazai meccsét láthassa, méghogy szegény Tichy Lajosról és Kocsis Lajosról a Tisza-partján emlékeznek majd meg, és mindennek a tetejébe, a többezer Honvéd-drukker néhány hét múlva nem csupán a sorsolást, de a vasúti menetrendet is böngészheti majd.

Ez, ugye, vicc?

Tanácskozás nagy titokban

2001 május 25.

A szegedi városházára megérkezett a kispesti küldöttség.

Koncz László és Kiss Zsolt a KHFC társtulajdonosai Csonka Gábor Szeged egykori alpolgármesterének társaságában kopogtatott be Bartha László polgármesterhez és Tímár László gazdasági alpolgármesterhez. Az idõ sürget, túl sok tárgyalásra nincs idõ, elõbb-utóbb dönteni kell. Fontos ügyben érkeztek ugyanis a budapesti vendégek: a Kispest Honvéd jövõjérõl és a szegedi futball feltámasztásáról beszélgettek. Csonka nem csupán mint korábbi alpolgármester volt jelen, õ jelenleg a pályarekonstrukcióval foglalkozó Stadioninvest Rt. vezérigazgatója.

És ez azért sok mindent elárul.

Õ hozta össze a feleket, afféle kapocs Budapest és Szeged között.

Azon a bizonyos megbeszélésen titokban, a nyilvánosság kizárásával tárgyaltak a felek, hogy aztán mégis kiszivárogjon valami. Túlságosan kis ország ez ahhoz, hogy bármi titokban maradjon.

Szegedre költözne a Kispest.

Errõl beszéltek a felek, egy leendõ új klubról, amelynek továbbra is megmaradnának a tulajdonosai, s amely Szeged városától névhasználatért, no meg az elsõ osztályú futball biztosításáért ingyen kapná meg az egykori SZEOL-stadiont a Felsõ-Tisza parton.

Szegeden örömmel és lelkesen fogadják az ötletet.

Bartha László polgármester másnap így nyilatkozott a Dél-Magyarország cím? újságban: „...végig feltételes módban tárgyaltunk."

Tárgyaltunk.

Ez már nem vicc, ez már nem pletyka, nem afféle Újpest-MTK házasság, nagyon is valóságos az egész.

Hétfõn kerestem Bartha urat, de nem kívánt nyilatkozni. Csak annyit üzent, hogy majd akkor mondja el a véleményét, ha realizálódnak a tervek, ha majd valóban lesz mirõl beszélni.

Kerestem a szegedi kollegákat, õk is óvatosan fogalmaznak, mígnem egyikük egyszer csak azt mondta a telefonba: „Olyan érzésem van, hogy gyakorlatilag eldõlt minden. Kilencvenkilenc százalékig biztos vagyok abban, hogy a Kispest Szegedre költözik, itt játssza a meccseit, Szeged-Honvéd néven, és ezzel a fõvárosi csapat gyakorlatilag megsz?nik..."

Mert az a sok pesti csapat...

Baráti szívesség: megvan a telefonszám, a vonal végén pedig Csonka Gábor.

Meglepõdik a megkeresésen, talán nem is érti miért éppen tõle kérdezem, mi lesz a Honvéddal, s valóban költözik-e Szegedre a tizenháromszoros bajnok, akiért nemcsak Kispesten, de szerte az országban több ezren rajonganak.

De Csonka úr készséges, és elmondja a véleményét. Õ ugyebár a pályarekonstrukciókkal foglalkozó Stadioninvest Rt. vezérigazgatója, így pontosan képben van az ügyben, mennyire katasztrofális a Bozsik-stadion talaja, és azt is pontosan tudja, hogy az ISM által felajánlott aprópénz, a negyvenmillió forint semmire sem elég, ebbõl a pénzbõl nem lesz modern stadion.

Sõt, semmilyen stadion.

Ehelyett utánpótlás-bázis készül azon a pályán, ahol...

Ám most néhány pillanatra félre a nosztalgiával, mert Csonka Gábor a következõket mondta: „Kérdem én, szabad-e hagyni, hogy Budapesten ennyi stadion legyen? Ugye az észérvek azt diktálják, hogy nem. Valóban ott voltam a szegedi polgármester és a kispesti vezetõk tárgyalásán, sõt én hoztam össze ezt a beszélgetést, egyrészt, mert most Budapesten élek, de szegedinek vallom magam, másrészt pedig régen ismerem Koncz urat is. Beszélgettek, de még nincs megállapodás. Azt tudom, hogy Szegeden óriási várakozás elõzi meg a tárgyalások folytatását, a városban mindenki akarja, hogy legyen elsõ osztályú futballcsapat. Igazán nem akarok a dolgok elé menni, de már azt is hallottam, ha a Honvéd valóban Szegedre költözik, és akkor egy, másfél éven belül vadonatúj stadion épül! Óriási dolog ez kérem. Játszhatna a csapat mondjuk Szeged-Honvéd néven, így csökkenne a fõvárosi klubok száma, Szegeden pedig újra lenne elsõ osztályú csapat."

Szegeden tehát már futball-lázban vannak az emberek.

Kérdés milyen lázban lehetnek ezek után a Honvéd-drukkerek.

Azok az ifjak például, akik - vannak mintegy négyszázan - a világ végére is elutaznának kedvenc csapatuk után, avagy azok az idõsebbek, akik mondjuk esõs idõben leginkább vadvízi evezésre alkalmas talajú pályán nézték elõbb a KAC, majd a Budapesti Honvéd, késõbb pedig a Kispest Honvéd meccseit. Akik tapsoltak Puskásnak és Bozsiknak, akik szeretettel simogatták meg Tichy Lajos hirtelenszõke üstökét, akik arra kérték Kocsis Lajost: „Csikó, varrjál be kettõt a hét végén a Fradinak..." Aztán azok, akik nem tudták eldönteni, hogy Sallai Sándort, Gyimesi Lászlót, Dajka Lászlót, Kovács Kálmánt, Esterházy Mártont, Nagy Antalt, Garaba Imrét, vagy Détári Lajost szeretik-e jobban, avagy azt a Kozma Mihályt, valamint Pusztai Lászlót, akik annak idején éppen Szegedrõl kerültek Kispestre.

Õk mind, mind a Honvédért rajonganak.

Õk mind, mind megkönnyeznék, ha már nem lenne nekik ott a Honvéd - Kispesten, ahol mindig is volt.

Ilyen szituációban egyszer?en muszáj a múltról beszélni. Itt van például az archívum, tele régi Népsportokkal, Képes Sportokkal, Labdarúgásokkal, a magyar futball történelme bezsúfolva egy kis szobába. Találomra kinyitok egyet, a Képes Sport 1965 október 19-ei száma bajnoki forduló meccsei, összeállításokkal, nyilatkozatokkal.

Budapesti Honvéd-Dorogi Bányász 3-2 (2-1). Kispest 10 000 nézõ. Vezette: Bircsák.

A dorogi kapuban Janák, a Honvéd csatársora pedig úgy áll fel, hogy Nagy A., Nagy Gy., Tichy, Komora, Katona. A tudósítás arról szól, hogy a Honvéd végigtámadta a meccset, a Dorog olykor kilenc emberrel védekezett, végül Katona, Dorogi és Tichy Lajos lõtte a gólokat.

Érdemes még egyszer: Kispest, tízezer nézõ.

A Dorog ellen.

Egyre kilátástalanabb helyzetben

Koncz Lászlónak sok mindenben igaza van.

Mielõtt felhívtam volna, azt gondoltam, dühösen kérdezek majd tõle, köszönés után rögvest nekiszegezem: hogyan jön õ ahhoz, hogy megszüntessen egy legendás klubot. Hiszen, ha Szegedre költözteti a klubot, az egyenlõ lesz a megszüntetéssel.

Végül csendben, nyugodtan beszélgettünk, a düh egyre inkább szomorúsággá alakul át...

Kilátástalan a helyzet, ez az igazság.

Különösen az a mondat mellbevágó, amikor Koncz László azt mondja: „Értse meg uram, most vagy megsz?nik a Kispest, vagy kitalálunk valami köztes megoldást, és elköltözünk egy olyan helyre, ahol van pálya, s ahol nem rokkanunk bele a klub fenntartásába..."

Költözés - vagy megsz?nés...

Erre nehéz mit mondani. Kárhoztatható az ISM, hogy mindössze negyvenmillió forintot „áldozna" a Bozsik-stadionra, éppen annyit, mint a marcali sporttelepre, még jobban a kispesti önkormányzatot, amely nem érzi a sajátjának a Honvédot, pedig a Kispest név csak és kizárólag a futballnak köszönheti - ám, hogy ezt a kerületet a világ minden táján megismerték, az Puskás góljainak, Kozma Mihály szemfüles találatainak, nem pedig a kerület gyárainak tudható be.

A Kispest-Honvéd nemzeti érték.

Ezt már leírtuk korábban is, de fontos hangsúlyozni újból

Úgy tetszik azonban, hogy ez is kevés, hogy senki és semmi nem menti meg ezrek kedvenc csapatát

Koncz Lászlót magára hagyták, ám a döntést neki kell meghoznia. Amit mond, az több mint elgondolkodtató, a Honvéd szurkolók számára pedig olyan mint egy végrendelet:

„Harmincadikáig kell tudatnia minden klubnak a profiligával, hogy a következõ idényben melyik pályán szeretne játszani. Sajnos, azt nem tudom megmondani, hogy a Kispest-Honvéd hol szerepel majd. Bizonyára megdöbbentõ amit mondok, de ez van. A Bozsik-stadion egyszer?en alkalmatlan az elsõ osztályú futballra, ezt már többször a fejünkhöz vágták, és el kell ismernünk, hogy ez valóban így van. Az a pénz, amit stadion felújításra kapnánk, semmire sem elég, sajnos az ISM nem támogatja a Honvédot, de ugyanezt mondhatom a Honvédelmi Minisztériumról, a kispesti önkományzatról és a csapat szurkolóiról is. Mi, a tulajdonostársaimmal úgy terveztük, hogy hatezer fizetõ nézõnk lesz, amely jelentõs bevételt jelent majd a számunkra. Ehhez képest általában ezer ember vesz jegyet, ez pedig egyenlõ a nullával. Kérdem én, ezer nézõnek érdemes fenntartani egy klubot? Azt sem hagyhatja figyelmen kívül senki, hogy a mi pénzünk, az évi százhúszmillió forint, szintén elenyészõ összeg, sokkal több kellene, de nincs senki, aki támogatná ezt a csapatot, hiába vártam innen-onnan segítséget, a Honvéd nem vonzó a szponzorok, a befektetõk számára. Ki kell jelentenem, hogy mi nem tudunk és nem is akarunk versengeni a vidéki klubokkal, amelyeknek nem kell szezononként százharnmincmillió forintot költeniük a stadion-fenntartásra. Ennyi pénzbõl öt, Egressy Gábor-szint? csatárt lehet venni. Éppen ezért ki kell találnunk valami megoldást, még akkor is ha esetleg ez fájó lesz a Kispest-szimpatizánsok számára. Most úgy állunk, hogy vagy megsz?nünk, vagy pedig elköltözünk valahová, ahol lesz nézõnk és ahol támogatják a klubot. Ez lehet akár Szeged is. Nem szeretnék a Honvéd sírásója lenni, és nem a pénzemet sajnálom, hanem szeretnék megnyugtató megoldást találni. Napokon belül döntenünk kell..."

Détári Lajos, a klub világválogatott játékosa hétfõn délután, amikor felhívtam, hogy mi a véleménye az egészrõl, csak annyit mondott: „Engem az egész nem érdekel... Engem az egész magyar futball egyre inkább nem érdekel; Itt már régen minden csak a pénzrõl szól..."

Igaza van.



Lopaci Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1831

Nincs lóvé? Én meg teljesen abban éltem , hogy minden rendben van az anyagiak terén.

Szétcsapjuk a Fradit! (a pályán)

Előzmény: tuszek (1830)
tuszek Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1830
5 hete nem kaptak pénzt a játékosok, úgyhogy nem szaggatták szét magukat. De azt mondták a Fradi ellen mindenképp hajtani fognak, ha nem lesz pénz akkor is.
Lopaci Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1829

Pedig a dobogó még simán benne van a csapatban.

Banci Creative Commons License 2001.05.27 0 0 1828
Ezt a Puhlt még sohasem hallottam valami jót mondani a Kispestről. Annyira ellenszenves, h mindig minket fikáz.
predicator Creative Commons License 2001.05.27 0 0 1827
a pontleadásban igazad lehet. én is azt érzem, hogy szépen passzoltunk a Zetének 1 pontocskát, ami a hétvégi eredmények tükrében nagyon is jó nekik.

nálunk nem hiszem, hogy a bajnoki cím vagy a dobogó lenne a cél, a biztos bennmaradás pedig már meg van.

Hajrá KISPEST!

Előzmény: dreamon (1826)
dreamon Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1826
Megint leadtuk a pontokat!8-ig ott álltam a klubház mögött,hát mit ne mondjak mindenki jaszkarizott mindenkivel,tök mindegy milyen szinben voltak.Faszopó muszbek,meg deutsh biztos "leszolt2,hogy idén már nem kéne több meccset nyernünk.Fasszopó Knézy is csak nagyokat hallgatott mikor mondtam neki,hogy kérdezzen már rá a TS-ben,hogy miért nyomják a Kispestet.Mindenki ellenünk van!Csak azért is:CSAK A KISPEST!!!!!!!!!!Nem fognak eltiporni a rohadékok!!!Csak a KISPEST!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!