Keresés

Részletes keresés

Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12789
Előzmény: Contempt (12779)
Antisystem Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12787

de hogy lehet ezt Kadhafi helyzetéhez hasonlítani, aki ellen egyrészt a saját népe lázadt fel, másrész nem zsarolták, bármikor elmehetett volna.

Eccerűen, Horthy ellen is ott volt a "saját népe" egy része - a nyilasok - meg az ő "támogatásukra fellépő nyugatiak" Vesenmayerék. Az analógia - SAJNOS - jó.

 

ÜdV

Előzmény: Contempt (12784)
T.Howard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12786

Biztosnak tűnik, hogy csütörtökön Kadhafival együtt megölték egyik fiát, Mutaszimot is, aki az Átmeneti Nemzeti Tanács szerint a diktátorral együtt bujkált. Fia Kadhafi elfogásakor állítólag ellenállást tanúsított és fegyvert rántott, majd belehalt a harcokban szerzett sérüléseibe. A Reuters egyik tudósítója azt állította, látta Mutaszim holttestét Miszrátában.

Antisystem Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12785

Szóval a kurdok és a síiták visszasírnak egy olyan rendszert, amelyik brutálisan szétcsapott közöttük, ha az autonómiára csak gondolni mertek. Ennyire azért ne nézd hülyének őket.

 

Burgonya!

 

A magyarországi Iraki agresszió ellenes nagy demo (Hősök tere) egyik fő szervezője és jelentős létszámú résztvevője az Öcalan-képekkel vonuló Kurd Munkáspárt volt... ennk alkalmával ittam pár teát Magyarországon élő kurd menekültekkel. Utálták a Szaddamot, mint a sz*rt, a Szaddam-rezsim elől menekültek anno, de nem voltak hazaárulók, hogy ennek örvén az USA agressziónak tapsoljanak saját hazájuk ellen.

(hab a tortán, hogy a NATO tag Törökországot legalább annyira utálták, mert hogy a kurdokat az egyik oldalról a Szaddam, a másikról meg a törökök sanyargatták)

 

ÜdV

Előzmény: finom_rakottkrumpli (12757)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12784

"Horthy anno hagyta magát megzsarolni, és lemondott, átadva a náciknak a Magyarország feletti diszponálást, hogy kihozza a még életben maradt kisebbik fiát Mauthausenből.

Kadhafi nem engedett a terrornak.

 

Nekem, ez utóbbi magatartás jobban imponál, egy vezető politikusnak igenis legyen fontosabb a népe, mint a saját bőre, saját családja"

 

Micsoda hülyeség ez az összehasonlítás.

Horthy posztjához valóban méltatlan volt, hogy a fiával meg tudták zsarolni, de hogy lehet ezt Kadhafi helyzetéhez hasonlítani, aki ellen egyrészt a saját népe lázadt fel, másrész nem zsarolták, bármikor elmehetett volna.

Előzmény: Antisystem (12783)
Antisystem Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12783

Kadhafi csak magát okolhatja saját és családja vesztéért.

Többször is simán megállapodhatott volna és elmehetett volna

 

Nézd, a történelem gyakran ismétli önmagát... Horthy anno hagyta magát megzsarolni, és lemondott, átadva a náciknak a Magyarország feletti diszponálást, hogy kihozza a még életben maradt kisebbik fiát Mauthausenből.

Kadhafi nem engedett a terrornak.

 

Nekem, ez utóbbi magatartás jobban imponál, egy vezető politikusnak igenis legyen fontosabb a népe, mint a saját bőre, saját családja. Szerintem.

 

ÜdV

Előzmény: Contempt (12766)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12782

"Azért úgy megnéztem volna pl. Berlusconit,mikor meglátta a felvételeket,hogy a haverját ,hogy vonszolgatják,ugyan mit gondolt,mit mondott."

 

Azt tudjuk, hogy mit mondott Berlusconi, azt mondta, hogy "Sic transit gloria mundi".

Intette ő Kadhafit egypárszor a felkelés kitörése óta, hogy távozzon önként. Hiába.

Előzmény: ameone (12776)
macskakarom Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12781

Annyira kihúzta, hogy megölték.

Farkas Csapó Gyurka Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12780

Olyan itteni 50 es.... vagy inkább 60 as évek megfelelője lehetett szerintem az a szadam rezsim.... 

 

és a kurdok elgázositása?

igaz, Saddamot akkor az USA támogatta Irán ellen...

igaz, az USA a háttérből Iránt is támogatta Irak ellen...

 

az irak-iráni háború elnyújtása ravasz amcsi trükk volt

Előzmény: Törölt nick (12759)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12779

Corriere della Sera a videóról:

"Alcune immagini riprese con i cellulari dai guerriglieri della rivoluzione nei dintorni di Sirte lo vedono gridare confusamente, i capelli più scarmigliati del solito. Vicino alla sua testa un guerrigliero brandisce una pistola, lo colpisce più volte con il calcio alle tempie. «Ma io che ti ho fatto?», esclama il Raìs. Secondo le prime ricostruzioni, inizialmente è stato ferito alle gambe, forse conseguenza di un raid della Nato dal cielo contro il suo convoglio di vetture in fuga. Sembra che gridi: «Non sparate, non sparate!». Viene appoggiato al pianale di un pick up.

I ribelli attorno a lui cantano, sparano in aria, si abbracciano. Poi ci dicono che è morto."

 

Néhány kép a videón azt mutatja, hogy kadhafi zavarosan kiabál, az egyik harcos egy pisztollyal hadonászik a feje közelében, néhányszor halántékon üti. "De hát mit csináltam én neked?"- kiált a Vezér. ... Úgy tűnik, mintha azt kiabálná "Ne lőjetek, ne lőjetek!". Aztán felrakják egy kocsi platójára.

A közelében levő felkelők énekelnek, levegőbe lőnek, ölelkeznek. Aztán azt mondják, hogy meghalt.

ameone Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12776

Nálad a pont.

 

Egyébként már éjszaka animáción mutatta a sky,hogy történt a dolog..egy konvojjal haladtak kifelé a városból,hogy miért nem előbb, mire vártak,ez nekem is rejtély...,kb.15 kocsi és egy francia gép felfedezte és kilőtte az első kocsikat,gondolom mindenki oda bújt ,ahová tudott,teljesen sík volt a terep,csak ez a betonáteresz volt és oda tudtak bebújni,bemenekítették Kadhafit oda,de nagyon gyorsan odaérhettek a felkelők,hogy nem tudtak tovább menekülni és ott találták meg Kadhafit,csak lábsérülése volt,aztán állítólag tüzpárbajba keveredtek,ahogy vitték Szirtbe vissza,elhihető,hogy a megmaradt emberei megpróbálták kiszabadítani,mert több sérülés volt már rajta amikor leszedték a kocsiról,ott a tömegben,amely már irányíthatatlanná vált,valaki belelőtt,ezt meg én gondolom,mert az indulatok forrtak és az arab nem az a nép,amelyik nagyon tudja kordában tartani magát, lehet,aki megtette,ott vesztette el apját,fiát,barátját...vagy valakit kimondottan ezzel küldtek oda,ki tudja...szóval Kadhafi tényleg kihúzta a gyufát,nagyot hibázott.

Nekem is az a véleményem,nem így kellett volna neki meghalnia,ha okos,mindent túlélhetett volna,de a 42 év a "világoslátását" is elvette.Valamelyik fiát tolhatta volna maga előtt,ő meg valamelyik afrikai országban szervezte volna a visszatérését pl. néhány év múlva.Pénze volt dögivel,nem lett volna probléma.Azért úgy megnéztem volna pl. Berlusconit,mikor meglátta a felvételeket,hogy a haverját ,hogy vonszolgatják,ugyan mit gondolt,mit mondott.

Előzmény: Contempt (12766)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12775

"ingyenes egészségügyet meg oktatást"

 

Jaja, félre tudott tenni egy rakás pénzt külföldi bankokban, nem vett fel hitelt és még egy kurva jó jóléti államot is működtetett:) 

 

Csak az a kérdésem miből?:) A GPD/fő alacsonyabb mint itthon:)

 

Ha ez így van akkor közgazdasági Nobel-Díj jár neki.

Előzmény: A pupák pék pókja (12761)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12774

jav: london követ = római követ

Előzmény: Contempt (12772)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12773

... sátorban lakott.... mert valamikor tett egy olyan meggondolatlan kilyelentést, hogy amíg van egy líbiai is akinek nincs rendes otthona, addig neki se lesz..... betartotta.....

 

:)))))))))))))))))))))))))

Igen, igazad van. A magánrepülőjét is a Tescóban vette.

 

 

 

A fiának meg a legolcsóbb használt autót vásárolta:)

 

Előzmény: Törölt nick (12755)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12772

Il Messaggero: 

"Gheddafi ha lasciato un giallo anche nella morte. Non è affatto chiara la dinamica della sua cattura. Il rais stava fuggendo da Sirte appena espugnata dai ribelli, diretto a Sud, su un convoglio di sette macchine, quando è stato intercettato dagli aerei della Nato e, via terra, dai ribelli. Aerei francesi e americani hanno colpito alcune macchine, uccidendo il capo delle forze armate. Per evitare i caccia una Toyota si è staccata dal convoglio, seguita da un'altra macchina.

A questo punto, secondo l'ambasciatore libico a Roma Abdel Hafed Gaddur, sono entrati in azione i rivoltosi, che hanno bloccato le macchine. Qui tutto diventa più fumoso: forse Gheddafi, che si trovava nella Toyota, è riuscito a fuggire e nascondersi in alcuni tubi di cemento. I ribelli si sono fatti riprendere accanto ai tunnel, dove hanno scritto con lo spray «Qui stava Gheddafi. Allah è più grande»."

Eszerint az elfogás dinamikája nem tiszta.

Kadhafi menekült Szirtéből egy hét autóból álló konvojban, amikor NATO repülők megállították az autókat. Francia és amerikai repülők kilőttek néháníy autót, megölve a fegyveres erők főparancsnokát. Az elfogást elkerülendő egy Toyota kivált a konvojból és egy másik autó követte.

A londoni követ szerint ekkor akcióba léptek a felkelők, akik megállították az autókat, innentől ködös minden, talán a Toyotában utazott Kadhafi és sikerült elmenekülnie és néhány betoncső egyikében rejtőzött el.

A felkelők mindenestere a betoncsőre írták "Itt járt Kadhafi. Allah nagy!".

T.Howard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12771
Előzmény: T.Howard (12770)
T.Howard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12770

Én is csak valahol olvastam, nem láttam, ez igaz.

Előzmény: Contempt (12769)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12769

"Meghaltak ők is."

 

Azért még egyikről sem láttunk semmit, ellentmondó hírek viszont voltak.

Előzmény: T.Howard (12768)
T.Howard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12768

Meghaltak ők is.

Előzmény: Contempt (12767)
Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12767

Néhány kinagyított kép alapján a bal fülénél tényleg érhette lövés még az élő felvétel készülte előtt.

 

Ugyanakkor semmi újabb hír két állítólag elfogott/megölt fiáról, Mutaszimról és Szaifról, ami furcsa, akár halottak, akár foglyok lennének is.

Contempt Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12766

Kadhafi csak magát okolhatja saját és családja vesztéért.

Többször is simán megállapodhatott volna és elmehetett volna. Később talán még vissza is került volna (bár már nem fiatal).

 

De ő inkább dupla vagy semmit játszott.

Vesztett.

Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12765

Majd meglátjuk.

 

Ami biztos, hogy ezzel a kalndor akcióval és a városok terrorbombázásával a NATO nagyon leamortizálta az erkölcsi tőkéjét. Jó, mondjuk ez csak egy dolog.

 

A másik meg az, hogy vajon jó lesz-e Európának hogy egy köpésre tőle egy ilyen stabilnak nevezhető országot hadszintérré változtatott. Mert az igaz hogy lehet rajta némi anyagi haszon, már csak a bankban tartott pénzek lenyúlása során is, amin gondolom majd jól elmarakodnak, de itt most egy olyan nagy katyvasz lett csinálva, amelyből olyan szívás lehet ami mellett eltörpül ez az összeg.

Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12762

Az képes dolog csak akkor lenne érdekes ha csak ez az egyetlen képi bizonyíték lenne, de van film is.

 

A filmen mutogatott, gyakorlatilag meglincselt ember eléggé hasonlít Kadhafira, úgyhogy még az is előfordulhat hogy tényleg ő. Sőt elég valószínű ha nem is 100%.

Viszont az aranypisztolyos történet az tényleg egy eszméletlen baromságnak tűnik. Van olyan ember aki egy, a tűzerejéhez mérten egy rohadt nehéz díszfegyvert visz magával miközben menekül és egy fegyverarzenálból válogathat. Hihetetlen baromság, ebből látszik hogy rendesen cizellálják a történetet.

 

Azon viszont tényleg betojnék ha kiderülne hogy csak egy hasonmást tettek hidegre. :-)

 

Arra meg kíváncsi vagyok hogy a felkelés - így idézőjel nélkül -, mikor lesz Líbiában.

Előzmény: A pupák pék pókja (12756)
A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12761

De jobban éltek.

 

Szaddam legalább ingyenes egészségügyet meg oktatást, női egyenjogúságot adott.

Az USA meg feléli az olajbevélteleket, visszaállították a szigorú vallási élete, így a nők nem járhatnak iskolába, de a fiúk se jártak jobban, mert nincs pénz az oktatásra, de az egészségügy sincs sehol ahoz képest ami Szaddam alatt volt.

 

Előzmény: finom_rakottkrumpli (12757)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12758

Nincs mit meglátnunk, azért mert nekik nincs okuk eltűnni.

Előzmény: Törölt nick (12753)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12757

Szóval a kurdok és a síiták visszasírnak egy olyan rendszert, amelyik brutálisan szétcsapott közöttük, ha az autonómiára csak gondolni mertek. Ennyire azért ne nézd hülyének őket.

Előzmény: Törölt nick (12754)
A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12756

 

????????????????

finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12752

Én ugyan nem használom a forradalom szót Líbiával kapcsolatban, bár az, hogy Kadhafi diktátor volt és kizsákmányolta a népet, az nem bullshit. A NATO persze nem ezért szállt be a játszmába...

Előzmény: Ezüst Sajó (12749)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12751

"... másrészről, szerintem van annyira agyas, hogy simán eltünjön a milliárdjaival együtt ... bolond volt, de bolond lenne nem élvezni az életet, ha megteheti ..."

 

Bocs, de ez pont az errefelé, amúgy szabadon választott tolvajoknak a gondolkodásmódja, nem Kadhafié.

Előzmény: Törölt nick (12744)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2011.10.21 0 0 12750

Csau kivégzése egy más téma, a lényeg hogy nemcsak a felső középosztály kívánta a pokolba, hanem gyak. mindenki. Irakban kapásból ott vannak a kurdok és a síiták, akik a népesség többségét alkotják, köztük aztán nemigen találsz olyat, aki visszasírja Szaddamot.

Előzmény: Antisystem (12743)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!