Keresés

Részletes keresés

agibabaa Creative Commons License 2003.01.17 0 0 89
Sziasztok kedves új és régi tárnokiak,

Barátnőmmel ősszel költöztünk ide és még igen sok tennivaló van a ház körül, de remélem nektek már minden rendben van és csak "simán" éldegélni kell....az éppen aktuális probléma a kerités építés. Arra lennék kiváncsi hogy Ti hogyan, mikor, kivel, mennyiért stb... csináltattátok meg a keritéseteket - már ha készen van. Minden info érdekel....

agibabaa

Buksi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 88
Szia Minna!

A nagyobbik babáink akkor egyidősek, Peti december 30-án volt 2 éves, a másodikat pedig június közepére várjuk.:)

Én is nagyon örültem, amikor felvetődött az, hogy kijöjjön a doktornő, mert nem kellett a picit a rendelőbe húzgálni télvíz idején, ráadásul nem kellett a náthás, influenzás "idénybe" beteg gyerekek közé vinni, és az sem volt utolsó, hogy otthon a megszokott környezetben sokkal hamarabb megnyugodott a szuri után.

Küldök egy mailt, működik az a cím, ami az adatoknál van???

Buksi

Előzmény: Minna (87)
Minna Creative Commons License 2003.01.12 0 0 87
Szia Buksi!

Köszi az infokat!

A felnőtt háziorvos nem is annyira érdekes nálunk sem, remélem minél kevesebbszer lesz hozzá szerencsénk!
A gyerekorvos inkább érdekes, mert a nagyobik gyerkőc 2 éves, a kisebbik pedig még csak 4,5 hónapos, úgyhogy neki még szurik is vannak hátra. Az, hogy kijöjjön szintén érdekes lehet, a nagyobbikkal együtt nagyon macerás ilyen helyekre menni, ugyanis pl. a mostani orvosunktól nagyon fél (pedig a 15 hónapos szuri volt az utolsó, az meg ár rég volt, de emlékszik rá szerintem) szóval úgy kell becibálnom a rendelőbe, és ott is sikít a lelkem, és akkor közben még foglalkozzam a picivel is, amíg megnézi az orvos. Filmekben szoktak hasonló "vicces" jelenetek lenni....
Még egy indiszkrét kérdés: Mennyi a tarifa egy ilyen házhoz jön a doktornéni dolognál? Itt most olyan 2-3000Ft körül szoktak adni a mamák.

Már vágjuk a centit, a jövő hét végére teljesen kész a ház végre :-)
Tegnap délelőtt voltunk kinn, a fiam hatalmas élvezettel fetrengett az udvaron a hóban. Nagyon jó volt nézni.

Üdv, Minna

Buksi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 86
Sziasztok!

Minna!
Mindenekelőtt megjegyzem, hogy a következők saját tapasztalatok!

A mi gyermekorvosunk Dr. Orbán Rózsa és a hozzá "tartozó" védőnő Juhászné Galambos Piroska. Mindkettőjükről csak jót tudok mondani.
Nem tudom, hogy mekkora a babócátok és, hogy milyen szinten van szükségetek orvosra.
Peti december 30-án született így megbeszéltük, hogy a doktornő is és a védőnő is egy ideig kijön hozzánk (védőoltást beadni, mérni, stb.), de aztán úgy alakult, hogy 1 éves koráig minden hónapban kijöttek.
De ha úgy alakult, hogy Peti köhögött, vagy megfázott és telefonáltam a doktornőnek, akkor még aznap kijött és megnézte.
A doktornő is és a védőnő is mindig nagyon segítőkészek, sohasem türelmetlenek vagy idegesek, a védőnő sem olyan "okostojás" forma. Remélem érted mire gondolok.:)
Csak ajánlani tudom mindkettőjüket!
A másik doktornő ..... Katalin (most meg nem mondom, hogy mi a vezetékneve), nem tudok semmit sem, még helyettesítés alkalmával sem találkoztam vele. Ő egyébként valamivel fiatalabb, mint Orbán doktornő, s rajtuk kívül van még 2 védőnő, de az egyikről inkább nem mondok semmit sem (mi hozzá tartoztunk volna, de "lecseréltem" az első alkalom után), a másik pedig nemrég került Tárnokra, Őt nem ismerem.

A háziorvosunk Dr. Sörös Gyöngyi, vele is elégedettek vagyunk, bár a férjem 1x találkozott vele, amikor a jogsijába kellett megújítani az orvosit, én meg a táppénzes papírért jártam csak hozzá, amíg Petit vártam, s most, hogy ismét babát várunk szó nélkül táppénzre vett, amikor kértem, hogy inkább ezen lennék, mint GYED-en. Így hát újból csak a táppénzes papírért járok hozzá.
Háziorvos egyébként van több is, de mivel csak ilyen ritkán járunk oda, nem ismerjük Őket.

Remélem tudtam valamit segíteni, ha kíváncsi vagy még másra is kérdezz bátran, ha nem felejtjük el a jelszót akkor rövid határidőn belül tudok válaszolni.:))

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Buksi

Minna Creative Commons License 2003.01.08 0 0 85
Sziasztok!

Először is BÚÉK mindenkinek!
Nos, hamarosan elérkezik a költözésünk (27-én) végre, és felmerült még egy kérdés, amiben tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Felhívtam az Egészségházat, ahol azt mondta a hölgy, akivel beszéltem, hogy több felnőtt és gyerek háziorvos is van, azt választok akit akarok.
Mivel egyiket sem ismerem, gondoltam megkérdezlek Titeket, szerintetek kihez érdemes bejelentkezni? (Felnőtt és gyerekorvos egyaránt érdekel)

Üdv, Mina

evil1023 Creative Commons License 2003.01.04 0 0 84
Egy volt kolleganő lakott Tárnokon. A férje egyszer éjjel el akart biciklizni két motoros között, amikről kiderült, hogy egy darab busz volt.
Buksi Creative Commons License 2003.01.03 0 0 83
Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Felpillantó Küllő!
Ne haragudj, hogy nem jelentkeztem, de Mojo állította be a gépen a levelezési rendszert és elfelejtette a jelszót, így nem férek hozzá a leveleimhez.:(((((

Remélem, hogy hamarosan eszébe jut, vagy be tud állítani egy újat.

Még1x, ne haragudj!

Szia:
Buksi

Előzmény: felpillantó küllő (81)
Minnie Gray Creative Commons License 2002.12.30 0 0 82
Sziasztok!

Tudna valaki megbízható bejárónőt ajánlani Tárnokon?

Köszönjük.

felpillantó küllő Creative Commons License 2002.12.16 0 0 81
Küldtem néked 1 mailot, ha éppen ráérnél akkor...
Előzmény: Buksi (79)
bgly Creative Commons License 2002.12.10 0 0 80
Valahol, a Jugoszláv határtól kissé északabbra található!

egyébként az újtelepen (a vasút közelében) nagyon magasan van a talajvíz: kb. 1 m. Nemigen lehet pincét csinálni, meg a fák is hamar kipusztulnak.

Bagoly

Buksi Creative Commons License 2002.12.08 0 0 79
Sziasztok!

Felpillantó küllő!
Legyetek üdvözölve Tárnokon! Reméljük gyorsan megszeretitek új otthonotokat!!

Víz- gázszerelőt tudunk jót, nálunk Ők csinálták az egész házban a viz-, gáz-, fűtésszerelést. Ja, és tárnokiak!:))))

A saját maga által a "világ legjobb kőművesének" tartott szakit nem ajánlom, mert nekünk munka közben kellett leváltanunk......:(

Ezen kívül van még mindenféle szaki a tarsolyunkban, így hát ha valamire szükségetek lenne, málézzál nyugodtan és akkor küldjük a telcsiszámokat!:)))

Mindenkinek minden jót!

Sziasztok:
Buksi

kismimóza Creative Commons License 2002.11.21 0 0 78
Nyugodtan dolgoztathatsz helyi mesteremberekkel, mi is igénybevesszük a munkájukat. Érdeklődj a szomszédoktól, ők biztosan tudnak segíteni, ajánlani.
Minden településen van kókler, ez tény. De egyáltalán nem igaz az, hogy Tárnokon több lenne belőlük, mint pl. Érden. A kolléganőmék érdiek, és neki történetesen érdi mesteremberekkel volt problémájuk. Most pl. tárnoki a villanyszerelőjük. Erre köss csomót :)
Az, hogy a mesterrel hogyan egyezteted az árat, és, hogy utána hajlandó vagy-e esetleg fizetni többletköltséget, ha kér, az rajtad múlik.
Előzmény: felpillantó küllő (74)
CAIN Creative Commons License 2002.11.20 0 0 77
Nem találom a listámat affene enné meg. Elnézést a késlekedésért. Holnap megkérdem anyámat, neki 20 évre visszamenőleg megvan az összes mesterember telefonszáma :).
Előzmény: felpillantó küllő (76)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.11.20 0 0 76
Megköszönném.
Előzmény: CAIN (75)
CAIN Creative Commons License 2002.11.20 0 0 75
Helyi mesteremberrel ne kezdj. Én is sorban rugdostam ki őket, mert egyik szarabbul dolgozott mint a másik, ráadásul mindegyik megpróbált a kialkudott összegen felül +pénzeket kiszedni belőlem, lopták az anyagot, stb. Végül Érdről hívtam embereket, azokkal nem volt annyi baj. Víz-gázszerelőből, festő-mázolóból és burkolóból ismerek megbízható példányokat, ha gondolod este kikeresem és elmailezem az elérhetőségeiket.
Előzmény: felpillantó küllő (74)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.11.20 0 0 74
Immár 3 napos tárnoki lakosként (:)) felötlött bennem, hogy hova forduljak ha valamit szerelni kell. Ez ugyanis napokon belül várható.
Van valami kiadvány vagy hasonló, amiben a helyi mesteremberek megtalálhatóak?
Úgymint pl.: gázszerelő, villanyszerelő, vízszerelő, kőműves, ...
Vagy honnan tudnék találni embereket? Esetleg személyes jó tapasztalatokat is felhasználnék, ha van valakinek ilyen.
Buksi Creative Commons License 2002.11.14 0 0 73
Sziasztok!

Minna!
Kajarendelést meg lehet oldani a már javasolt iskolából, de az a ligeti részen van, Ti meg ha jól emléxem, akkor a faluba költöztök. Ezen kívül vam még egy Bográcska nevü intézmény ahonnan elég sok ismerősöm rendel kaját. Minden hétre van egy menürendszer (fitnessz, diétás, normál, stb.) és ezek közül választhatsz, egy adag kaja kb. 450 pénz, azt mondják, hogy finom és bőséges. Aztán ha szintén jól emléxem, akkor a Food-expressz is visz ki kaját, de lehet, hogy nem ez a cég.
Ha érdekel akkor megkérdezem pontosan.

Hali:
Buksi

Előzmény: Minna (70)
molnartiby Creative Commons License 2002.11.08 0 0 72
Szua=Szia :-)
Előzmény: molnartiby (71)
molnartiby Creative Commons License 2002.11.08 0 0 71
Szua Minna!

Van ilyen lehetőség. A Rákóczi úton levő ált.isk-ban (a felújítottban) van konyha és állítólag finom és olcsó. +kell próbálni!

Különben nálunk Tárnokligeten minden utca aszfaltos lett. (kb. fél év alatt)
Így most nem kell sároznunk sehol és majdnem minden közmű jelen van. Sajnos kábelTV 0-24-es internethozzáféréssel még nincs. DE lehet hogy az is hamarosan lesz.

Tiby

Előzmény: Minna (70)
Minna Creative Commons License 2002.11.07 0 0 70
Sziasztok!

Na sehol senki?
Eszembe jutott még egy kérdés. Van valami lehetőség kaját rendelni Tárnokon? Amolyan menza jellegűre gondoltam, nem tudom, a Bp-i cégek kiviszik oda? Vagy akár iskolai-óvodai éthordós megoldás is érdekelne, ha van, mert sajna elég gyakran igénybe kell vennem ezeket, mert nincs mindig időm főzni. A gyerkőcök mellett még dolgoznom is kell néha otthon.

Üdv: Minna

Minna Creative Commons License 2002.11.06 0 0 69
Sziasztok!

Már tényleg jó rég volt új hozzászólás, én is benéztem néha.
Mi valószínűleg a héten fogunk szerződni a házikóra, de költözni csak jövő év elején vagy tavasszal fogunk sajnos, mert a falak ki kell, hogy száradjanak. Mindenesetre tegnap megvolt a csempe meg az egyéb burkolatok kiválasztása.
Már alig várjuk hogy mehessünk.

Addig is jó telelést mindenkinek, és
kíváncsian várom az újabb információkat és storykat leendő lakhelyünkről!

Üdv, Minna

Buksi Creative Commons License 2002.11.05 0 0 68
Sziasztok!

Előástam, mert már nagyon eltűnt!!:(

felpillantó küllő!
Csomagoltok már??:)

Ma három fiatal srác járta az utcákat és az utak szélén álló fákat struccolgatták. A szomszédunk diófáját is jól megritkították, sőt egy jó nagy vastag ágat is levágtak, ami a mi portánkra átért a kerítés fölött. A kíváncsiság kihajtott, gondoltam csak megkérdezem már, hogy mi jót csinálnak és azt mondták, hogy az Önkormányzattól kapták a feladatot, hogy végig kell járniuk az utcákat és a vezetékeket ki kell szabadítaniuk az ágak közül.
Remélem majd nem velünk fog a szomszéd veszekedni ha tavasszal majd kijön a hobbijára és meglátja a diófáját, illetve ami maradt belőle.....

Na, jóccakát! Ne hagyjátok elsüllyedni!

Buksi

CAIN Creative Commons License 2002.10.22 0 0 67
Egybefüggően 3 éve. Előtte nagyanyám lakott ott.
A fejlődést kicsit megkérdőjelezném, mivel _valódi_ fejlődés a Rozbora féle első két ciklusban volt. Gyk. minden infrastruktúrális fejlesztés (gáz, csatorna, tel, utak) akkoriban zajlott. Azóta én csak stagnálást látok. A mostani útépítés is szvsz inkább kampányfogás volt. A szabadidőközpont építését pl. a jelen garnitúra állította le, akárcsak a kábeltv kiépítését.

Igatlanspekuláció. Volt az tény, de szerinted most mi van teszemazt Odluk környékén ? Ha megnézed mindkét fél főleg arra a területre nyomul.

(Egyébként a jobboldal kampánya tényleg kicsit a mocskolódás felé ment el.)

Előzmény: kismimóza (64)
gombfoci Creative Commons License 2002.10.21 0 0 66
Én majdnem az egész gyerekkoromat Tárnokon töltöttem (habár kb. 20 éve nem lakok ott), apai ágon az egész rokonság ott lakik.
A faluban a Kossuth utcában volt a felmenőimnek háza, óriási kerttel. Sajnos a nagymamám eladta a nagy házat a faluban és ujtelepre költözött már vagy 10 éve. Imádtunk ott gyereknek lenni...

Ami a búcsút illeti, nem kell felkapni a vizet, ez is olyan hagyomány, ami jó hogy van és ami miatt az ember szeret(het) egy helyen lakni...
(pl.: régen látott rokonnal/ismerőssel találkozni, stb.)
Nálunk családi hagyomány a búcsú vasárnapi nagy ebéd, kiskorunkban meg a hétfő iskolaszüneti nap volt... :-))) (ja, és szvsz a búcsú régebben nagyobb volt, mint most és ki is lehet kerülni a mellékutakon...)
(A másik nagy ünnep a Húsvét, amikor a locsolás mellé jön egy kis paskolás is a feldíszített ostorral.)

Kirándulóhely lehet még a Benta part a falusi részen, óriási, több száz éves fűzekkel stb.)

ha kérdés van, ide vele. :-)

csao Gf

kismimóza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 65
Minna, persze, hogy találsz gyerek-felügyelőt !
Akár nagymamira, akár fiatal lányra gondolsz. Nem lesz gond, ne aggódj :)
Előzmény: Minna (63)
kismimóza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 64
Cain, érdekes amit írsz. Mióta élsz Tárnokon ? Tősgyökeres tárnokiként én épp ellenkezően látom a helyzetet. Ugyanis kifejezetten örülök annak, hogy újabb 4 évnyi fejlődés vár Tárnokra ! A mai, majdhogynem egyöntetű választási eredményeket tekintve pedig azt kell mondjam, hogy a többség is ugyanazt az álláspontot képviseli, talán nem véletlenül :) És erre lécci ne azt mondd, hogy birka-effektus :) Körül kell nézni, az elmúlt időszakban végre fellendült Tárnok, végre történt valami előremozdulás a községben, és nem csak az aktuális polgármester házatáján. Én határozottan úgy gondolom, hogy ez a vezetés tényleg megérdemli a bizalmat.

Cain, ingatlanspekuláció az előző polgármesternél volt, nem is enyhén... Még most is folynak a bírósági perek ellene, de természetesen ezt a tényt nem tergette ki a kampánybeszédébe :)

Előzmény: CAIN (60)
Minna Creative Commons License 2002.10.21 0 0 63
Köszi a válaszaitokat.
Egyébként én is családi házban nőttem fel, csak nem falun, hanem Szombathelyen, bár szünidőben többnyire falun nyaraltam a nagyszülőknél. SZóval a családi ház nem idegen tőlem, én is nagyon szerettem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de van esély arra, hogy Tárnokon találjak majd valakit, aki gyerek-vigyázást vállal? Időnként biztosan be kell mennem a városba, van is egy szuper pótnagyink, de ő Wekerléről vaószínűleg nem fog kijárni Tárnokra... Sajnos a rokonság vidéken van, csak így tudom megoldani, ha el kell intéznem valamit.
kismimóza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 62
Kedves Minna !

Cain megválaszolta kérdéseidet, én csak megerősíthetem, ill. kiegészíthetem azokat.
Én is a vonatot preferálom, amivel nem vagyok egyedül. Sokkal kényelmesebb a busznál, habár igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én gyalogosan közelítem meg a vasútállomást. A vonat-busz kérdés eldöntéséhez nyilván figyelembe kell venni azt, hogy Budapesten belül hol helyezkedik el a munkahelyed. Habár ez utóbbi szempont kismamaként nálad még nem igazán aktuális... A vonaton tapasztalható hering-effektushoz annyit jegyeznék meg, hogy az említett időpontokban a metróban szűkösebb a hely, ott nehezebb leülni, vagy akár olvasni ! Tárnok a vonat-ülöhely szempontból szerintem egyáltalán nem vészes, Érd pl. sokkal rosszabb.

Az elszigetelődés kérdéssel abszolut egyetértek Cainnal, ez tényleg csak rajtad múlik. Tárnokon attól igazán nem kell tartanod, hogy nem szólnak majd hozzád az emberek :) A focipálya körül nem tudom, hogy milyen összetételű lakosok élnek, de feltételezem az újonnan épülő házakban fiatalok, Budapestről betelepülők élnek. Ha szerencséd van, miért is ne lenne, akkor kisgyermekes családokkal leszel körülvéve és így nem kell aggódnod, hogy lesz-e játszótársa kisfiadnak :)
A Baba-mama klub, ha jól sejtem a Művházban van, kb. 10 perc gyalogútra leendő lakhelyedtől. Az ugye nem vészes :)

Előzmény: Minna (58)
CAIN Creative Commons License 2002.10.21 0 0 61
Sokkal jobb, mert a vonat legalább megy, míg a busz áll a BP környéki dugókban. Viszont kicsit zsúfoltabb. Főleg a reggel 6:45 és 8 közti ill. du. 5 és 7 közötti időszakban. Szardiniásdoboz feeling.

Az építőnek igaza van. Tényleg útba ejtik.

Az elszigetelődés csak Rajtad múlik.

Plusz ABC az van. Ófaluban.

Előzmény: Minna (58)
CAIN Creative Commons License 2002.10.21 0 0 60
Nos, ez szvsz azt fogja jelenteni, hogy a kampány elmúltával visszatér az eddigi álmos tempó. A képviselők folytathatják egymás b@szogatását, valamint az ingatlanspekulációs és egyéb hasznos ügyleteiket :).

Van. Iskolai nyelvoktatás, rendezvények, zenekar, tán még táncház is. Ha bővebben érdekelnek ezek a dolgok, akkor Lepsényi Katalinnál lehet érdeklődni.

Előzmény: felpillantó küllő (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!