még mindig nagyon érdekelne a tabletes megoldás, e-mailben tudnánk beszélni ? ? a cimem : petyke93@hotmail.hu please majd irj hogy nálad milyen változás van... elöre is köszi... üdv : Petyke
Hali mindenkinek, Lenne egy Seat Toledo 2001 APG engine kódú. 1.8-as 20 szelepes benzines. A gyújtás levétele utánn mindig elfelejti számláló a nullázása óta megtett távolságot a kilóméterórán.Mi okozhatja ezt a problémát? Valakinek valami ötlet esetleg?? Elöre is köszi!
Üdv! Seat Leon 1M 2003/4 Megoldható, hogy ezeket a kulcsokat hozzá tanítsam az autóhoz? Nem csak a központi zárhoz kellene, hanem, hogy az indítás is működjön. Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv.: Attila!
Van egy 2000-es évjáratú cordobám.Ebben van esetleg komfortelektronika?ez vezérelheti esetleg a risztót?vagy éppen a belső világítást?Ha van benne akkor pontosan hol található a komfortelektronika?
Örülök, hogy megoldódott a probléma és annak is örülök, hogy tetszik az alkotásom.
A középkonzol azóta izgatja a fantáziámat, amióta hozzám került az autó, azaz 2007 környékétől. Elkezdtem azzal az átalakítást, amit írtál, hogy helyet csináltam egy egy DIN-es fejegységnek, de hamar túl tettem magam rajta és ezután jött az, hogy nagyon jól nézne ki egy 7 colos táblagép és el is férne pont.
A művelethez nem árt egy kis elektronikai tudás, némi gyakorlatiasság és egy kis kézügyesség. Akár az egy DIN-es, akár a táblagépes átalakítás mellett döntenél, az infocenter előlapjától el kell, hogy búcsúzz, mert abban maradandó kárt kell, hogy tégy. Egy ilyen egység 40-45eFt környékén mozog, ha esetleg vissza szeretnéd alakítani.
Mind a két esetben annyit kell tenned, hogy az infocenter előlap hátsó részéről leszereled a pcb-ket, megméregeted, hogy mekkora helyre van szükséged és kivágod az előlapból. A mögöttes pcb-ket a kivágott réshez kell igazítani, esetleges átkötésekre is szükség van. Az a baj, hogy köztes fotóim nincsenek a műveletekről.
Folyamatban van a belső részen lévő pcb kiváltása, most ismerkedek a CAN BUS hálózattal, mert szeretném, ha egy Android felületről lehetne szabályozni a levegő keringtetést és a hőmérsékletet.
Nagy vonalakban ennyi, ami eszembe jutott.
Nézz szét a google képkeresőjében, sok okosságra lehet találni.
einstein köszönöm a válaszod, de már megoldodott a probléma, gyujtotrafo és eloszto fedél csere meg törtélnt elsöre pöc röf durrant a verda.. :):) már három napja kész van hálistennek :) egyébként ha már igy irtam ide had kérdezzek hogy evvel a középkonzollal te most mit is csinálsz éppen ? esetleg valami felvilágositást tudnál adni rola? mi modon lehet vele játszadozni mert amiket képet raktál ki az igen csak tetszett.. mennyire igényes ezt a müveletet végre hajtani , esetleg tudnál rola bövebb informáciot adni? akár 1 dines megoldás is érdekelne amennyiben helyén marad a rádio és nem kormány alá és egyéb :D :D válaszod várom és köszönöm üdv : petyke
Én is küszködtem ezzel a problémával, miszerint jött egy esősebb, nyálkásabb idő és nagyon nehezen indult, egy-egy pocsolyánál bedadogott és egy gépi autómosás után ki kellett tolnom a mosóból. Mit értesz azon, hogy a gyújtótrafó hibája ki lett küszöbölve? Mert ha azt nem cseréled egy újra, addig nem is lesz tökéletes. Nekem is eljutott a szikra még a gyertyákig is, de akkor is a trafó volt a baja. Kicseréltem és megy mint a villám ;-) Holnap lefotózom az elosztó fedelet a sorrend miatt, ha még nem lenne meg azóta sem.
Van egy 2001-es Seat Ibizám 1,4 MPI AKK motorkódú ami a következő hibád produkálja: hidegindításnál az alapjárat folyamatosan ugrál néha le is fullad, meleg motornál beáll 900-as fordulatra, ami néha pár másodpercre leesik majd visszaáll. Továbbá intenzív gyorsításnál 1500-2000 fordulat között rángat a motor.
A diagnosztika szerint a vízhőmérséklet jeladó állandó hibával tér vissza. Szerintetek milyen vízhőmérséklet jeladó való a fent említett Ibizába, illetve milyet vegyek (utángyártott vagy gyári)? Én a Unix-nál egy Hella -t néztem ki 10850 Ft.
Sziassztok Seat Cordoba : 1.6 Benzin ALM motorkód ( 2000 évjáratu ) Volna egy olyan problémám hogy két nappal ezelött kicsit beázott a motortér.. utána elkezdett dadogni, megállt , azota 1x beindult mi közben vontattak haza fele de három km után kuplung kinyomásakor leállt és azota se kép se hang... a gyujtotrafonál lökte ki a szikrát de az a probléma most ki lett küszöbölve de még mindig nem indul, Az elosztó fedélig eljut a szikra.. esettleg valaki tud egy rajzot adni h melyik gyujto kábel melyikre megy az elosztofedélen ? mert lehet h fel lett cserélve. válaszotokat nagyon megköszönném mert sajnos most tanácstalan vagyok teljesen.. esettleg mi az ami még beázhatot? mit lenne érdemes megnézni ? egyébként tekerni tekeri csak nem indul Köszönöm a válaszokat elöre is.. üdv : petyke
Szia! Elég sokat foglalkozom ezzel a témával. Az 1DIN-es beépítésen túl vagyok (szerintem ne töltsd vele az időd, elég gagyi!), most egy merészebb ötlet van folyamatban, egy részét láthatod a csatolt képeken. Ami ez után következik, az a nagy PCB kiváltása, ami a levegő befúvásos rendszerhez sajna szükséges. Amit a képeken látsz, az egy Sanei N70 táblagép. Meg fogom írni androidra a ventilátor sebesség szabályozását, a hideg, meleg levegő állítást és a belső keringtetés ki, illetve bekapcsolását. A hardver részén még megy a matek, mert nincs oszcilloszkópom és jó lenne tudni, hogy a 12V és az 5V-on kívül mire van szüksége annak a citromsárga csatlakozónak, hogy a fent felsorolt funkciók működhessenek. Ezen túl szeretnék lenni a jövő héten, találtam ismerőst oszcilloszkóppal :-) Üdv!
Van egy 2000-es évjáratú cordobám infocenteres 1.6 signo felszerltségű.
Az a problémám,hogy a belső világításom nem úgy működik ahogy kellene, és a riasztó is csak úgy megszólalt töbször magátol, illetve a biztonsági visszazárás sem működik már(ha nyitás után nincs tevékenység akkor automatikusan lezár az autó).
Olvastam ,hogy ez lehet a zár mikrokapcsoló hibája.na de melyik, mikor van belőle 4db. elég drága ez a mikrokapcsoló hogy mind a négyet cseréljem.lehetséges, hogy ezek a hibák ettől lennének??diagnosztika ezt kimutatja hogy hol a hiba?valaki segítsen hogy mi lehet a problémám és hogy lehet ezt diagnosztikával kimutatni!
Van pár 90-es évekbeli eladó Seat prospektusom, 11 db különböző kiadás és 2 db dupla példány. 6 db külföldi, 7 db magyar. Mind jó állapotban, firka, gyűrődés, hiányzó lap nincs.
Ha kiszereled az infócenter burkolatot, azzal együtt lejön az LCD-t és gombokat kezelő nyáklap is. Az egész egy szalagkábellel csatlakozik a komfort-rádió modulhoz (mögötte). Lehet, hogy a szalagkábel v. csatlakozók kontaktosak, vagy a tekerős gomb. Át kell nézni, hogy van-e elengedett/törött forrasztás, az simán okozhatja a tekerős gomb pergését.
Az enyémen most tervezem a konverziót, hogy a kazettásmagnó helyére egy 1 DIN-es fejegységnek legyen hely. A gyári komfort/rádió modul megmarad az LCD-t vezérelni, de a rádió már nem onnan menne (emiatt pl. nem az LCD-n írná ki, hogy melyik adó szól stb.).
Csináltatok már ilyen átalakítást 6k faceliftes Ibiza-n, Cordoba-n? Érdekel vkit a téma? :)
Tegnap megcsinálták a toledo diagnosztikáját.A Bácsi szerint a lambdaszonda a hibás.Azt viszont nem tudom,hogy lehetséges e az,hogy van amikor jó van mikor rossz.Tudtok erre mondani valamit?
A diagnosztika!!!!!!az nem ugyanaz mint a hibatároló kiolvasása!!!!A diagnosztikában élő adatokat lehet látni,és aki érti is amit lát????az nagy valószinűséggel tudja is hogy mi okozza a problémát???!!!