Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43873

Rémülten visszaolvtam, mert pirosaranyra nem emlékeztem, hogy írtam volna.

Én csak akkor veszek gulyás-pörköltök-paprikásokhoz pirosaranyat, ha a rendes őröltpaprika, és a saját krémem is elfogy.

 

Pirosaranyat abban az esetben célszerű-kell használni, ha az őröltpaprika öreg, és nem színez már!

 

Gulyáskrémet sosem használok.

Minek?

Ott az íz minden alkatrészben szépen-összhangban, tartósítószer meg minek a gulyásba?

:o)

 

A kisült szalonnapörcöt tálald föl a sajtos-tejfölös lángoshoz!

:o)

A gulyáslevesbe ne hagy benne a pörcöt, csak a sűrű gulyásban szabad, ott nem úszik a lében! A hagymát is ezért kell szétdinsztelni, fura látványt nyút a lé tetején úszkáló hagyma.

 

Lyesszusom, ilyen hőgutában lángossütni???

Előzmény: Judig (43861)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43872

láttam én már kéménytüzet...

(mongyuk a kéményseprő volt a hülye)

Előzmény: tuutuu (43871)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43871
A korom nem tiltott a légijáratokon...:}}}
Előzmény: ZsuR (43869)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43870
Szexuárdon nagy zuhék tudnak lenni (jómagyarul)
Előzmény: ZsuR (43869)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43869
:)) Ki tudja mi lesz ekkora szarazsag utan - talan letiltjak a mosogatast :))!
Előzmény: nagypapi51 (43868)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43868

Úgy tudom, Szexárdon van víz...

Előzmény: ZsuR (43867)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43867
Gondoltam ra - a baratnomnel leszek par napig Szekszardon, lehet fozunk benne valamit. Aztan milyen orom lesz a repulon kormos kondert vinni :))!
Előzmény: nagypapi51 (43866)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43866

Hinye-hunya...!

Ha jó idő lesz, mingyár be is lehetne avatni! :))

Előzmény: ZsuR (43865)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43865
Jut eszembe! Lesz vasbogracsom!!! :)) Novemberben veszem meg - Magyarorszagon :))!
Előzmény: Judig (43861)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43864

Az időjárás sohasem kívánságműsor...

dehogynem. csak nem biztos, hogy teljesítik.

Előzmény: Judig (43863)
Judig Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43863
Köszönjük :-) Bizony nem lenne hátrány, ha legalább kb. 10 fokkal kevesebb lenne. Akkor sem fáznánk. De inkább melegünk legyen, mint essen az eső, ami elmosná az első bográcsolásunkat.... Az időjárás sohasem kívánságműsor :-)
Előzmény: nagypapi51 (43862)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43862
Nektek meg jó hűvöset kívánunk, nem irígyellek...
Előzmény: Judig (43861)
Judig Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43861

Kedves joy! Nagyon szépen KÖSZÖNÖM a részletes ismertetést. Sokat segítettél nekem :-) Zománcozott bográcsot vettem 14 literest. A sózáson például meglepődtem. Tuti az elején (a pirítás után) megsóztam volna. Ezek szerint nem szabad. Bort a lányom miatt nem tettem volna, mert nem szereti az ízét, de az okos tanácsadók (család) már javasolták a vörösbort bele. Na nem bele, hanem majd beléjük :-) Egerben voltunk 1 hetet, és nagyon finom bort hoztunk a Szépasszonyvölgyből. Erős Pista be van már szerezve :-) a fiúk szeretik az erőset. Nem értem pontosan, a piros aranyat említetted, de hogy tegyek-e bele, vagy estleg gulyáskrémet Te tennél bele? 2 kg marhahúst vettem, mert lángos is készül majd a gulyásleves után, sajtos-tejfölös. Aztán lehet, hogy a süteményhez már senki sem fog tudni hozzányúlni. Na nem baj, remélem sokáig maradnak, és estefelé az is elfogy majd egy szemig :-)

Mégegyszer köszi a tanácsokat, így "nagy mellénnyel" és önbizalomtól dagadva látok neki a szombati bográcsozásnak :-)

Szép napot kívánok!  Judit

Előzmény: joy (43834)
MiaSmith Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43860
Na sikerült meggyőzni magam, hogy holnap felkeljek... pizza főpróba indul szorítsatok!
Thor Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43859
Van olyan fagyasztva is, helyes kis gömböcökbe tekerik fel a leveleket és úgy fagyasztják le. Múlkorjában tettem olyat egy quiche-be és igen jó lett.
Előzmény: joy (43858)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43858

Bocsi, nem írtam -csak gondoltam-, a spenót levelek kellenek, nem a fagyitrutyi!

:o)

 

Na menek, eltusssssolom magam.

Előzmény: Thor (43855)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43857

+tettem!

:o)))

Előzmény: nagypapi51 (43854)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43856

Én életemben elóször zacsittam lekvárt.

Eddig bejött -kivéve egy adagot, ami gofrikence -eperhígja- lett, mert több gyümi, kevesebb cukor próba volt.

 

A babér sok másra is jó, nem csak koszorúba!

:o)

Előzmény: Törölt nick (43853)
Thor Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43855

Nem, de érdekesen hangzik :) alkalomadtán összehozom, köszi!

Az se kizárt, hogy leveles spenóttal.

Előzmény: joy (43836)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43854
Sztem joy helyetted is szívesen letusol :)
Előzmény: Törölt nick (43853)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43853

Jó neked, hogy tusolhatsz!!! Most jöttem be a kikövezett főtérről (ebédbeszerzés mián kellett kimenni), és rám is rámférne.

Én évek óta használom a zselésítőket (bár sárgabacarkhoz ritkán), de nem szoktam a leírást komolyan venni. Pl nem teszek minden kiló gyümölcshöz egy zacskóval, akkor is max 30 deka cukrot teszek a gyümihez (vagy kevesebbet), ha csak 2:1 van otthon, nem passzírozom, csak azt, amit muszáj (ribizli)

 

Babérlevél nálam csak palóclevesbe, de oda kötelező!

Előzmény: joy (43852)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43852
Menek tusssssssni!
Előzmény: joy (43851)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43851

Igazad van, de én mindig kifelejtem.

Még a recept írásból is.

:o)

Előzmény: H_G (43848)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43850

A sárgabrack lekvárt most próbáltam ki [2-1] trutymózítóval. Az írta a turmixolást.

Úgy tűnik, jó lesz.

Palasintából gyakran kifröcsköl a darabos baracklekvár.

Gondold el, milyenP 2éves Pöttöm összelekvározva, nem szólva pár hónapos Hugijáról!

:o)))

 

A gulyásról írva szándékosan két receptet pötyögtem be!

Egyik a ~leves, másik a gyulyás.

A levesből zellett, zöldségeket kihagyni vétek, az gulyásba zöldséget tenni valóban nem kell.

Kettző között a különbség -éhség, és pénz kérdése!

Lényeg: leves laktatóbb -kenyérrel, a gulyás vaskosabb.

Lényeg, hogy finom legyen, kajolják a vendégek, mint güzü!

:o)

 

Legfontosabb: a csipedke, nem maradhat ki!

 

Ilyen melegben főzni csak szabadtűzön szabad!

:o)

 

Előzmény: Törölt nick (43847)
rollller Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43849
majdnem rakontraztam, h mi ebben a kulonleges, hiszen villanyban is igy csinaljak, de azt hiszem ez a baberlevel vmi svab vonal lehet:)
Előzmény: H_G (43848)
H_G Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43848
Na, most bevallom: miután egyszer olvastam, hogy a tiroli gulyásba babérlevelet is tesznek a labancok és kipróbáltam, azóta mindig úgy csinálom én is. (A mindig nem jelent sok alkalmat, 2-3-at 10 év alatt.) A másik tiroli hozzávalótól, a zellerszártól azért én is visszarettenek, de a babértól SZVSZ tényleg jobb lett.
Előzmény: Törölt nick (43847)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43847

Joy:

miért kell a sárgabarackot turmixolni?  Szentségtörés a mi családunkban. Egyszer kaptam ajándékba darált sárgabaractlekvárt, hát mondhatom, épp a lényeg vész el belőle. Felvágni 2-4 darabba, pár percig főzni, és tökéletes lesz a darabkák és a massza aránya.

Persze: De gustibus...

Hiszen számomra a gulyásba tett zeller, zöldség is riasztóan, oda nem illően hat. Ettem már, ha muszáj volt, gondosan kigyűjtve a zöldségdarabokat, és nem élvezve az egészet, pedig az anélkül főtt gulyás az egyik kedvencem.

nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43846
Aranyér a Medvecsapáson!!! :))
Előzmény: florentine (43845)
florentine Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43845
Tortaforma vásár van a Sparban. ZENKER WHITE kapcsos nagy, kapcsos 18 cm-es, királytortaforma (eddig nem tűnt fel, hogy így hívják, szögletes gyümölcskenyér forma), kapcsos tortaforma kuglóf betéttel, gyümölcstorta. Most a 18 cm-es 849 Ft, szombaton 30%-kal olcsóbb lesz az összes.

joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43844

Össze-vissza pizzáztátok itt magatokat.

Hajnalban kipróbáltam.

Elloptam a kenyértésztából egy tányérnyit, kinyújtottam a lemezre, megolajoztam, rá múltheti sültlecsó maradékot tettem, mozzar ellával borítottam, megszórtam aprított baconcsíkokkal, és megsütöttem.

Egy kis friss bazsalikom hiányzik, de remek lett.

 

/Kenyér meg rám ijesztett, nem kelt meg. Amikor a pizzát kivettem, jöttem rá miért? A megszokott tésztából hiányzott az a mennyiség!

Hiába, korán és már meleg van... :o)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!