Rémülten visszaolvtam, mert pirosaranyra nem emlékeztem, hogy írtam volna.
Én csak akkor veszek gulyás-pörköltök-paprikásokhoz pirosaranyat, ha a rendes őröltpaprika, és a saját krémem is elfogy.
Pirosaranyat abban az esetben célszerű-kell használni, ha az őröltpaprika öreg, és nem színez már!
Gulyáskrémet sosem használok.
Minek?
Ott az íz minden alkatrészben szépen-összhangban, tartósítószer meg minek a gulyásba?
:o)
A kisült szalonnapörcöt tálald föl a sajtos-tejfölös lángoshoz!
:o)
A gulyáslevesbe ne hagy benne a pörcöt, csak a sűrű gulyásban szabad, ott nem úszik a lében! A hagymát is ezért kell szétdinsztelni, fura látványt nyút a lé tetején úszkáló hagyma.
Köszönjük :-) Bizony nem lenne hátrány, ha legalább kb. 10 fokkal kevesebb lenne. Akkor sem fáznánk. De inkább melegünk legyen, mint essen az eső, ami elmosná az első bográcsolásunkat.... Az időjárás sohasem kívánságműsor :-)
Kedves joy! Nagyon szépen KÖSZÖNÖM a részletes ismertetést. Sokat segítettél nekem :-) Zománcozott bográcsot vettem 14 literest. A sózáson például meglepődtem. Tuti az elején (a pirítás után) megsóztam volna. Ezek szerint nem szabad. Bort a lányom miatt nem tettem volna, mert nem szereti az ízét, de az okos tanácsadók (család) már javasolták a vörösbort bele. Na nem bele, hanem majd beléjük :-) Egerben voltunk 1 hetet, és nagyon finom bort hoztunk a Szépasszonyvölgyből. Erős Pista be van már szerezve :-) a fiúk szeretik az erőset. Nem értem pontosan, a piros aranyat említetted, de hogy tegyek-e bele, vagy estleg gulyáskrémet Te tennél bele? 2 kg marhahúst vettem, mert lángos is készül majd a gulyásleves után, sajtos-tejfölös. Aztán lehet, hogy a süteményhez már senki sem fog tudni hozzányúlni. Na nem baj, remélem sokáig maradnak, és estefelé az is elfogy majd egy szemig :-)
Mégegyszer köszi a tanácsokat, így "nagy mellénnyel" és önbizalomtól dagadva látok neki a szombati bográcsozásnak :-)
Jó neked, hogy tusolhatsz!!! Most jöttem be a kikövezett főtérről (ebédbeszerzés mián kellett kimenni), és rám is rámférne.
Én évek óta használom a zselésítőket (bár sárgabacarkhoz ritkán), de nem szoktam a leírást komolyan venni. Pl nem teszek minden kiló gyümölcshöz egy zacskóval, akkor is max 30 deka cukrot teszek a gyümihez (vagy kevesebbet), ha csak 2:1 van otthon, nem passzírozom, csak azt, amit muszáj (ribizli)
Babérlevél nálam csak palóclevesbe, de oda kötelező!
Na, most bevallom: miután egyszer olvastam, hogy a tiroli gulyásba babérlevelet is tesznek a labancok és kipróbáltam, azóta mindig úgy csinálom én is. (A mindig nem jelent sok alkalmat, 2-3-at 10 év alatt.) A másik tiroli hozzávalótól, a zellerszártól azért én is visszarettenek, de a babértól SZVSZ tényleg jobb lett.
miért kell a sárgabarackot turmixolni? Szentségtörés a mi családunkban. Egyszer kaptam ajándékba darált sárgabaractlekvárt, hát mondhatom, épp a lényeg vész el belőle. Felvágni 2-4 darabba, pár percig főzni, és tökéletes lesz a darabkák és a massza aránya.
Persze: De gustibus...
Hiszen számomra a gulyásba tett zeller, zöldség is riasztóan, oda nem illően hat. Ettem már, ha muszáj volt, gondosan kigyűjtve a zöldségdarabokat, és nem élvezve az egészet, pedig az anélkül főtt gulyás az egyik kedvencem.
Tortaforma vásár van a Sparban. ZENKER WHITE kapcsos nagy, kapcsos 18 cm-es, királytortaforma (eddig nem tűnt fel, hogy így hívják, szögletes gyümölcskenyér forma), kapcsos tortaforma kuglóf betéttel, gyümölcstorta. Most a 18 cm-es 849 Ft, szombaton 30%-kal olcsóbb lesz az összes.
Elloptam a kenyértésztából egy tányérnyit, kinyújtottam a lemezre, megolajoztam, rá múltheti sültlecsó maradékot tettem, mozzar ellával borítottam, megszórtam aprított baconcsíkokkal, és megsütöttem.
Egy kis friss bazsalikom hiányzik, de remek lett.
/Kenyér meg rám ijesztett, nem kelt meg. Amikor a pizzát kivettem, jöttem rá miért? A megszokott tésztából hiányzott az a mennyiség!