Ha megnéznénk, hogy ma nem vasúttal, mert az sok helyen már nem jár, hanem tömegközlekedéssel milyen eljutási idők vannak és ezt összehasonlítanánk a történelmi adatokkal, hogy lovon (persze itt is attól függ, hogy mit hogyan) mennyi volt, nem biztos, hogy olyan sokkal maradna le a ló.
Kb. ugyanez érvényes a kijelzőre is. Antwerpenben tökéletesen működik a kijelző, de szinte senki nem megy busszal. Akkor mi értelme van a működő kijelzőnek? Nem sokkal hasznosabb, hogy előremutatóbb az utasokkal teli, műanyagtáblás Credo?
Én Árpád-híd felé menet gyakran találok gondolatban Pilisvörösvárra tartó kocsit. Az még érthető, hogy szar a rendszer, de ilyenkor a sofőr miért nem kapcsolja ki?
Egyébként tényleg nem a legjobb megoldás. Az állomásépület nem látszik mindenhonnan, legfeljebb kisebb állomásokon, rövidebb vonatokból. Több jól elhelyezett hagyományos, de megvilágított tábla egyszerűbb és hatásosabb.
Offtopic gumikerekes csodajárművön (Econell) általános eset, hogy a kijelző sötét, vezető műanyagtáblát baszkurál az ablak mögött, a benti utastájékoztató képernyő meg folyamatosan az üres fekete vonalat mutatja, amin megy előre egy fehér nyíl.
Szóval szerintem vannak dolgok, amik nálunk egyszerűen nem tudnak működni, az elvárásnak, hogy működjön, az írmagját is ki kellene pusztítani. És nem a technika hiányáról van szó, mert a technika megvan. Egyértelműen humánerőforrás-hiányról van szó.
Magyarul összmagyar bunkóságról, Ali szavaival élve a kleptokratikus szarokráciáról (hol van Ali???).
Nana ! Akkor a NOSZF-t nagyban éltető ex-orosztanárnénim aki ma a "demokratikus" ellenzék egyik zászlóvivője , az akkor könnyes szemmel meghatottan éltette.....
Mondjuk a moszkvai katonai parádé tetszett, mert ott akkoriban szinte mindíg havazott, és a havat szeretem...-:)