Keresés

Részletes keresés

Old Cowboy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 7
Howdy Cowgirl-ök és Cowboy-ok!

Na, látom nem sokan vagyunk, de ezt már ti is megállapítottátok. Szerintem nagyobb reklám, hírverés, médiai részvétel szükségeltetik. A topikot pedig a főoldalra ki kell tenni, hogy könnyebben rátaláljanak.
De, ha már itt tartunk július 27-28-án Gárdonyban country fesztivál lesz. Fellépnek a legjobb magyar country zenekarok, köztük a Bluetimers, akik szintén külföldön turnéznak és már 4 CD-jük jelent meg. Sajnos csak náluk kapható. A tavalyi fesztiváljuk elég jól sikerült. A város központjában felállítanak egy óriási sátrat, ahol helyet kap a zenekeri pódium. Büfé, csapolt sörök, üdítők, sültek, hosszúpadok és asztalok, de árúsítanak különféle western cuccokat: kalapok, sálak, övek, ingek, stb. Este linedance bemutató és oktatás. Szóval szuper hangulat.

Tehát találkozunk Gárdonyban
Üdv Old Cowboy

bookworm Creative Commons License 2002.06.05 0 0 6
Bojtorján rulz :))) Meg mondjuk Robbie Fulks.. de főleg Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján és Bojtorján... :)

bw (akiről ebben a topicban senki se fogja elhinni, hogy "16 éves és félig gyerek még")

1szekeres Creative Commons License 2002.04.17 0 0 5
Hello!

Nos fiúk! Elárulok egy titkot. 43 éves vagyok, s 23 éve én vettem át a Matzkó László távozása (to London, BBS) után az öt húros bendzsót. Egyébként fenti uri ember sógora ma a River szólógitárosa, illetve az én tanítványom volt 5 húros bendzsón. Az akkori tagok (Suki Béla gitár /Boston/, Juhász Juci bőgő /Kalifornia/, Herbst Sarolta ének, /Szolnok/, Tárkány Imre mandolin / Ausztria-Mo./, Nagy Erzsébet hegedű/Szeged/ Szekeres András öt húros banjo /Wasington-Budapest/ Most a neten is. Egyébként volt egy konkurens banda is, ez a White River Bluegrass Band volt (Savanya Pista, a felesége, aki az első magyar autoharpo volt, s játszott a Bojtorjánnal is, Sztrain Pista és felesége, mindannyian Kanadában élnek. Ja, és Csécsei Géza, aki az első magyar steel gyártó.s játszó is volt. Tininek a Fonográfból ő csinálta meg az első pedálos steeljét egy Fender pedálnélküliből. Ekkor ragasztoota Bródi Szegedre a Magyarország Nashwillje nevet.

MrsBlank Creative Commons License 2001.12.06 0 0 4
hali! szívesen elmennék egy ilyen bulira nyáron, bár gondolom nem egy Nashville, de minden country rajongó vágyálmainak szintjét elérni igen nehéz :) őszintén szólva még soha nem is hallottam magyar country zenét, meg lehet szerezni valahol a River dalait CDn, esetleg internetről? a tradicionális előadókat annyira nem ismerem, bár néhány szám bejön szinte minden kategóriából, ezért is szeretem Brooks zenéjét az érdekes kavarásokkal (a visszavonulási ötletéért már kevésbé lelkesedem). neked Martina McBride és Trisha Yearwood hogy jön be?
Előzmény: István Gyuri (3)
István Gyuri Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3
Hahó!
Ezek szerint nem volt hiba a kedvencek közé tenni ezt a topikot :)))
Szia!
A szegedi buli júniusban vagy júliusban van, állandó fellépő a házigazda River együttes (nagyon profik, sajnos, leginkább külföldön játszanak.), szinte állandó fellépő az Új Bojtorján néven fellépő leginkább régi Bojtorján (Pomázi Zoli, Vörös Andor, Barna Zoli, Sötét Gábor + az ex-Skorpiós Szűcs Antal Gábor "Totya", illetve egy fiatal srác, aki szóló gitározik és énekel) a régi nótákkal (Vigyázz magadra, fiam; Csavargódal; Szerelmem volt a nagy színésznő; Ahol a lusta folyó...).
Fellépett tavalyelőtt a 100 Folk Celsius is felnőtt koncerttel.

Mostanában egy-egy igényesebb kocsmában lehet találkozni countryzenészekkel, néhányan szoktunk járni Géczi Erika (ex-Bojtorján) bulijaira az ex-Mészöly tanszékra (ma Nevada Pub) a Bartók B. úton. 8-10 éve még volt HETI countryklub egy kollégiumban élő koncertekkel, sajnos már rég megszűnt...

Más. John Denver és Alabama neked hogy jön be?

Előzmény: MrsBlank (2)
MrsBlank Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2
wow, nem hittem hogy valaha magyar fórumon akadok ilyen topicra! :) körülbelül annyira látogatott mint azt gondoltam, sajnos, de ha van itt valaki esetleg beszélgethetnénk. Johnny Cash és Garth Brooks nekem is kedvenceim, Faith Hill, Tim McGraw és Patsy Cline mellett. magyar country előadókat egyáltalán nem ismerek. pontosan mikor van ez a szegedi country fesztivál, és mik a programok?
Előzmény: István Gyuri (1)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.09 0 0 0
Jé, így kell nullázni?
:))

Bírom a country-zenét... dumálhatunk róla

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.09 0 0 topiknyitó
Hali Emberek,

Ha van valaki errefele aki szereti a Country zenet (nem feltetlenul a tradicionalis country-t), az kapcsolodjon be.

Koszi,

G.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!