Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43903

például itt.

A második receptúra értelemszerűen 4 pizzára vonatkozik

Előzmény: Smogus (43902)
Smogus Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43902
Ha már ennyi pizzás ötletet olvasok itt, akkor nem mondana valaki egy tuti pizza tészta receptet, még sosem csináltám
lehet hogy itt az ideje :)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43901
Kulonosen a feheren jo: mozarella, ricotta es fokhagyman parolt broccoli. Ha nem parolod elotte, akkor az apro brokkoli daarabokat csak rateszed a pizzara es az aprora tort fokhagymat raszorod. Finom nagyon.
Előzmény: szysssz (43900)
szysssz Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43900

Fokhagymát még nem tettem pizzára -eszembe se jutott.

 

Szurokfű (oregánó) közönségesen nő a napsütötte erdei utak mentén. Minden évben "betakarítok" néhány csokornyit. Kiszáradás után nagyobb részét morzsolom és üvegekben tárolom, (felhasználáskor mozsárban finomra töröm) egy jó csokornyit meghagyok és teaként fogyasztok: köhögéscsillapító és enyhe izzasztó hatású.

 

Pizzán a paradicsomra szórok egy lehelletnyit: nehogy elnyomja a tészta és a többi hozzávaló ízeit.

Előzmény: ZsuR (43899)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43899
No meg ha nincs hagyma. . .egy keves osszenyomott fokhagyma. . .valamennyi friss oregano aprora vagva. . .ha nikncs oregano, majoranna. Talan meg jobb is vele.
Előzmény: szysssz (43897)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43898
Nem feltetlenul kell hagyma. . .es ha nem takarod le a pizzat nagyon finom friss paradicsommal - egyik kedvencem! Ha van friss bazsalikom level, esetlen mozarella - tokeletes!!! No meg szeletre vagott oliva bogyo - ha van fekete. . .
Nem feltetlenul kell feldisziteni mint egy karacsonyfat - lehet egyedi izeket kihozni belole.

Probalj feher pizzat is - finom. . .
Előzmény: MiaSmith (43895)
szysssz Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43897
Pedig egy vékonyka újhagyma felkrikázva a paradicsomszeletek alatt csudákra képes. Még akkor is, ha ez a pizzasütés alapvetéseinek durva megsértése. :))))
Előzmény: nagypapi51 (43896)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43896

hol a reform?

nálunk rendesen lehéjazott-kimagvalt nyers paradicsomszeletek kerülnek a pizzára, és nem emléxem, hogy valaha is hagyma tévedt volna rá...:))

Előzmény: MiaSmith (43895)
MiaSmith Creative Commons License 2007.07.23 0 0 43895
Pfúúú emberek!

Megreformáltam a pizzasütést! Sikerült késve kelnem fel a pizza napján, és arra, hogy álmos vagyok! Na mingyárt Neki is álltam! Nagyon finom lett, viszont volt egy pöti baki:

nem volt otthon semmilyen pizzaszósz... nem baj, majd levet ereszt, gondoltam. Raktam is rá bőven parit:) félig takarva félig nem szárítva főzve jó lett

a másik: elfeletettem a hagymát!!!! A pizzáról értitek??? ezt a lámát mint én... de megettük a sonkás kolbászos szalámis paprikás paradicsomos tojásos pizzámat, aminek viszont a tésztája nagyon ott volt:) És finom volt a bakik ellenére ami most, hogy belegondolok nem is csak egy volt:) ez megy a konyhabakik topicba is;)

u.i.: a család követeli a folytatást mindezek ellenére:)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43894
Es veszelyes fegyver. . .
Előzmény: joy (43891)
szysssz Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43893

Látod, erre nem is gondoltam, pedig ez a módi úgy terjed, mint az influenza.

Én mindig hagyományosan,  keményfa tűzön/parázson készítem bográcsosaimat: hiányozna a fa füstös íze, az ételbe belszálló pernye íze-zamata. :)))

 

"gázos" esetben marad a zsíroldós áztatás, vagy a folyékony súrolószer, aminek szemcsézettsége majdnem olyan finom, mint a fogrémeké.

Előzmény: joy (43890)
Judig Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43892

Kedves joy! Fantasztikusan sikerült a bográcsgulyás tegnap. Köszönet, és hála Neked! Mindent úgy csináltam, ahogy javasoltad. A hagyma nem úszkált a lében, jók voltak az arányok, egyszerre főtt meg minden. A gyerekek meg a tesómék is el voltak ragadtatva az ízétől. Remélem nem csuklottál, mert emlegettünk (és dícsértünk) folyamatosan. Úgy beettek, hogy csak úgy dölöngéltek jobbra-balra... Persze hogy "visszatapsolják" még. A nagy meleg ellenére mindenki jólérezte magát (persze a kerti slaggal folyamatosan hűtöttük magunkat :-)  

Szép napot kívánok!  Judit

Előzmény: joy (43891)
joy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43891

És még fittnes-edzésnek is jó a meló vele.

:o)))

Előzmény: ZsuR (43888)
joy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43890

Vagy olajjal.

És mindig csupasz kézzel!

Ez javítja a mosogató kéz bőre állapotát is!

:o)

 

Az a hamu nagyon jó -azoknál akik nem gázlángon bográcsolnak.

:o)

Előzmény: szysssz (43886)
joy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43889

Igen, ki is bír, de új jár, mint a redszeresen sóval tisztított üvegpohár. Szépen-lassan fényét veszti, és leragadóssá válik. A zománcoshoz én áztatást, és jó zyíroldós mosószert javaslok.

A csupasz fémhez azonban nagyon jó. Mi is azzal sziszoljuk a mosogatás után fényesre. Nem krómozott-csilivili, hanem régesrégi -olyan "tárcs-anyag" féle dögnehéz, de remek még szeletsütéshez is.

 

/Köszi kérdésedet. Sz.rul. :o(/

Előzmény: ribizli (43884)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43888
Igen. . .imadom az ontottvas labost, serlenyot. . .

A legutobbi szerzemenyem kulonosen kedvenc :))!
Előzmény: ribizli (43884)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43887
Koszonom! De arrabb olvastam a hamurol is. . .ezt is ki kell probaljam!

Azt hiszem, majd csak idehaza fogom kiprobalni a bogracsot, remelem szakszeruen :)).. Addig is olvasom szaporan a "hogyan"-okat. . .
Előzmény: ágika1 (43882)
szysssz Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43886

Kedves Ribizli!

 

Még a vasfazekat sem súrolom homokkal, nemhogy a zománcosat. A homok apró karcolásokat okoz a zománcon, amik az odakozmálás, leégés kiinduló pontjai lehetnek.

Nagyon megfelelő annak a fának hamuja, amin ételedet főzted. Ez zsíroldó is és nagyon finom szemcsézettsége miatt nem karcol. Ha makacsabb szennyeződés van bográcsodban folyékony súrolóval távolítsd el.

 

A vasbográcsot tisztítás után át kell kenni!!! zsírral, szalonnabőrrel stb.

Előzmény: ribizli (43884)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43885
nem öntött, húzott...:))
Előzmény: ribizli (43884)
ribizli Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43884
A zománcosnak is kellene bírnia egy kis homokos suvickolást szerintem... De ZsuR öntöttvasat készül venni, ahogy írta is - elvégre vaslábos-rajongó. :)

Hogy van a girinced?
ribizli
Előzmény: joy (43883)
joy Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43883

Csakavasat, zománcost NEM!

:o)

 

Este 6 és 40oC az ablakban!

Ilyenkor bográcsra még gondolni is brrrrrrrr!

 

Fagylalt, hideg sör, jeges dinnye, hideg tus!

Előzmény: ágika1 (43882)
ágika1 Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43882
Bográcsot homokkal kell kisúrolni:))
Előzmény: ZsuR (43869)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.21 0 0 43881

Nekem csak annyi erőm volt melegokozásra, hogy megvettem egy szilikonos gyümölcstorta-formát is (a kismillió egyéb formák mellé), és a Beebite-féle elhíresült Start-piskótát megsütöttem benne a mikróban. :-)) 

 

Előzmény: joy (43880)
joy Creative Commons License 2007.07.20 0 0 43880

Nem???irígyellek, hogy van erőd ilyen hőgutában lángosolni!

Persze, a családért mindent...

Lyó 7végét!

:o)

Előzmény: Judig (43879)
Judig Creative Commons License 2007.07.20 0 0 43879

Köszönöm szépen! Lángost megsütőm (2kg lisztből) akármilyen meleg lesz is. Régen egyeztettem már az időpontot a "résztvevőkkel" :-)  A gyerekeket (4 felnőtt) nehezebb összeszedni, mint egy zsák bolhát, úgyhogy nem lehet elhalasztani a partyt... Mindíg nagyon jól érezzük magunkat ha átjönnek.

Szép napot kívánok!   Judit

Előzmény: joy (43874)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43878
Akkor csak kormot viszek - kemenyseprot nem :))!
Előzmény: nagypapi51 (43872)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43877

Ő égett???

:o*

Előzmény: nagypapi51 (43872)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43876

Ne reménykedj!

:o)))

Előzmény: ZsuR (43869)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43875

Még a koviubihuz a vizet is csak egy órája forraltam föl.

 

Lecsózni meg hajnalban fogok csak. Már minden elő van hozzá készítve.

Előzmény: joy (43873)
joy Creative Commons License 2007.07.19 0 0 43874

Nagyon örülök, ha segíthetek.

 

Sikert, jó szórakozást!

:o)

 

A sózásról csak annyit, az aprított, szeletelt vörös húsokat a főzés befejezése előtt ( 2/3 tájékon) kell szózni, különben szívósak-szálkásak lesznek!

A sülteket nem, azokat a sütés előtt közvetlenül, vagy elősütés után.

A pácoltakat természetesen már nem kell sózni, a pácban benne a só.

 

A zöldségféléket viszont rögvest, hogy rostjai hamarabb szétmaródjanak.

Pölö a gomba sótól "kidobja" a vizét, így lehet lepirítani.

Előzmény: Judig (43861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!