Keresés

Részletes keresés

blg Creative Commons License 2013.01.16 0 0 497

ebben én nem látok automata módot

 

az én Sony-m sem tud automata módot, bár az egy régebbi modell (W4000 széria)

Előzmény: Laja73 (496)
Laja73 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 496

Szerintem ez beállítás kérdése, automatára van állítva? Itt van egy kis segédlet:

 

http://esupport.sony.com/docs/imanual/NA/EN/2a-3/sformat_uc.html

 

De valóban lehet a STB is, bár ennek ellentmond, hogy bekapcsoláskor jó a képarány.

Előzmény: Dabro99 (494)
blg Creative Commons License 2013.01.16 0 1 495

és biztos vagy benne, hogy ezt a tv csinálja, és nem a set top box? vagy nincs set top box?

Előzmény: Dabro99 (494)
Dabro99 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 494

Sziasztok!

Abban tudna valaki segíteni, hogy bekötötték nálunk is a digitális adásokat és több adó is HD minőségben fogható. Igen ám, de az én Sony Braviám olyanra képes, hogy...

A TV bekapcsolása után minden HD adás rendben van, de ha 5-10 perc után csatornákat váltok, akkor egyszer csak a HD adások képei olyan szélesre ugranak, hogy a TV adók logója sem látható, a feliratok eleje-vége nem olvasható. Ha kikapcsolom a TV-t és kb 20 perc után visszakapcsolom a kép ismét remek. 1 HD adást több napig is nézhetek, a kép remek, de ahogy csatornát váltok és visszalépek a kép már "kitágul". Képbeállítással próbáltam korrigálni, de nem lehet. Erre van ötlet? Vagy bedöglik a készülék? Tapasztalt ilyent valaki?

Köszi, ha tud valaki segíteni!

 

OWO Creative Commons License 2013.01.14 0 0 493

"...Ja ki kapcsolja be a másik szobába lévő PC-t, emitt a TV-t,..."

 

Ha például feltelepíted a "pms-setup-windows-1.54.0.exe"-t, akkor a TV-ről akár be- vagy ki is kapcsolhatod a számítógépet, illetve a számítógépről vezérelheted a TV-t egy virtuális távirányítóval, ha elindítod ezt a programot, amit zbacskó írt: "Vremote.exe". Ebben a topicban megtalálod a letöltési linkeket is.

 

Üdv: OWO

Előzmény: Törölt nick (490)
zbacsko Creative Commons License 2013.01.05 0 0 491

Szia!

Ha kicsit visszább olvasnál pl:ide

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122896530&t=9198641

 

vagy ide

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=120671789&t=9198641

 

, akkor kiderülhetne számodra, hogy a beszélgetés, amibe bekapcsolódtál javarészt ezekről a Média szerverek segítségével elérhető lehetőségekről szól. És igen, be lehet kapcsolni a TV-n keresztül a számítógépet ezen szoftverek segítségével, HDMI-n keresztül ellenben nem :)

Előzmény: Törölt nick (490)
zbacsko Creative Commons License 2013.01.03 0 0 488

Akkor is ez a legkézenfekvőbb megoldás, ha a PC-d a másik szobában van ? :)

Előzmény: Törölt nick (487)
bmwe3086 Creative Commons License 2013.01.02 0 0 486

Sziasztok, pár hozzászólás előtt kérdezték, de nem érkezett válasz, akkor most én is kérdezem.

SONY KDL-40HX751 TV-t "Sony BDV-E490" házimozival veszem meg. Ugye a TV pl usb-ről nem játsza az MKV-t, viszont a házimozinál az van írva, hogy igen.

Kérdés, hogy a házimozihoz lévő lejátszó lefogja pl usb-ről játszani az MKV fájlokat?

 

Köszönöm a választ, kérem csak olyan írjon aki biztosra tudja, mert ezek alapján vásárolom meg a készület.

merQree Creative Commons License 2013.01.02 0 0 485

Sziasztok!

 

Adott egy KDL40-HX720as készülék. Amikor felajánlja, akkor frissítem is a szoftvert. Az utóbbi 2-3 hétben arra lettem figyelmes, hogy az analóg tuneren vett adások egy jó részénél nagyon erős csíkozás jelent meg (ne beszéljünk arról, hogy miért analóg egy ilyen TVnek a jele, amit előfizetek, ezen majd lendüljünk túl:) ). Addig nézegettem nyomogattam, amíg rájöttem, hogy az analóg beállítási lehetőségeknél, a kézi hangolástnál egy bizonyos LNA-t ha kikapcsolok, akkor a legtöbb csatornánál tű éles kép születik. Ezt az LNA-t hol lehet globálisan kikapcsolni?

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Nyanya67 Creative Commons License 2013.01.02 0 0 484

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni Sony BRAVIA KDL32HK751 Tv 3D film lejátszásához.

 

MKV fájlt szeretnék külső wincsiről lejátszani.

 

Azt már visszaolvastam, hogy a TV nem támogatja ezt a formátumot és ha jól látom a TV-re installálni sem lehet egy esetleges mkv fájlt támogató szoftvert.

 

Akkor mi a megoldás arra, hogy mégis lejátszam külső wincsiről?

 

1. Elsődles megoldásként az érdekelne, hogy van e lehetőség bármilyen más eszköz igénybevétele nélkül ezt megoldani. Erre már látom a választ, hogy nincs.

 

2. Akkor a meglévő, pl laptopot rá tudjuk kötni a TV-re. Ezen keresztül meg tudjuk nézni?

Valami Serviio programról írtok, de ezt nem tudom micsoda. Ez lenne a megoldás?

 

3. Esetleg a későbbiekben beruháznánk valami kis kütyüre, amibe be lehet dugni PenDrive-ot és külső Wincsit és többféle fájlformátumot felismer mint a TV (pl az MKV-t is) és simán le is játsza. Erre mit tudtok javasolni és mi a neve ennek a kütyünek?

 

Köszönöm

Kriszta

zbacsko Creative Commons License 2012.12.29 0 0 482

Nem 'kell' netezni, sőt, olyan nagyon nem is lehet. A böngészés(gondolom ezt érted netezés alatt) esetében valóban kétséges, hogy így  és ebben a formában van-e értelme, de ha bővebben, a TV hálózatos működésére gondolsz akkor szerintem annak van értelme. Az online tartalmak, vagy a saját otthoni hálózatodon megosztott tartalmak direkt streamelése, vagy pl. a PC, telefon univerzális távirányítóként használata nagyon jó dolog.

A vírusra visszatérve, a fő érv az első. Tehát amíg ennyire korlátozottak a felhasználók lehetőségei, maga az operáció rendszer és programjai ennyire nem bővíthetők, addig vírusok sem tudnak települni. Szóval ez a feltételezés bajosan válik valósággá ezen a TV generáción, de ez egy jó hír örüljünk együtt. :) 

Előzmény: Törölt nick (481)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.29 0 0 480

Ha nem látszik a TV-n a PS3 Media szerver, próbáld meg a TV-n a beállítások->hálózat->otthoni hálózat->kiszolgáló diagnosztikát lefuttatni mialatt a PS3 media szerver aktív a PC-n, és ellenőrizd ugyanitt a kiszolgálók megjelenítése résznél, hogy a PS3 MS engedélyezve van-e. Egyébként ha a 'vezeték nélküli hálozatom' alatt azt érted, hogy mind a PC, mind a TV wifi-n keresztül kapcsolódik a routeredhez, akkor ne csodálkozz az akadáson, ilyenkor a sávszélesség feleződik, mivel a wifi eszközök nem full-duplexek, nem tudnak egy időben küldeni és fogadni is. 

Előzmény: miskin9 (475)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.29 0 0 479

Szia !

Először is válts nézőpontot, ne a PC-ről (PS3 -ról) akard a TV-re küldeni a médiát, hanem a TV-n keresztül kell lekérni azt a PS3 media szerverről :). Habár a WMP működik kliensként is (Play to feature), ezek a szoftverek média szerverek. Tehát azt kell elérni, hogy a TV-n jelenjen meg a Média->Videók résznél a PS3 Media szerver és innen tudsz majd tallózni azok között a meghajtók és mappák között amiket megosztottál a PS3 Media szerver 'Shared Folders' résznél. Aztán ha a TV-n ráokézol egy video fájlra már megy is a lejátszás, és működik az előre-hátra tekerés is.

Aldi4 felvetésére is ez a válaszom, nem mindegy, hogy a PC-ről kell irányítanom  a lejátszást, mint a HDMI-s összeköttetés esetében (nálam pl. ez egyben az ágyból feltápászkodást is jelent ) , vagy a TV-ről a TV távirányítója segítségével. 

Előzmény: miskin9 (475)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.29 0 0 478

Szia !

Kizárt dolog :).

Egyrészt vírust csak akkor kaphatnál be, ha bármit is lehetne telepíteni rá, de még egy flash playert sem tudsz. Szóval ez a legalább annyira átok, mint áldás.

Másrészt senki sem venné a fáradtságot, hogy vírust írjon TV-re (nincs olyan smart TV penetráció, hogy ez megérje).

Előzmény: Törölt nick (477)
miskin9 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 476

Sziasztok,

 

Bravia KDL-32 EX650 tuljdonos vagyok. Kérdezném, hogy más is tapasztalja a HD adások lejátszása közben, hogy ha a kamera gyorsan mozog (pl.: sportműsor), akkor darabossá válik a kép? Ez természetes? Ennél a típusnál (és gondolom, több más Bravia típusnál is) szerepel a leírásban a Motionflow XR 100 Hz technológia, ami talán pont ezt a problémát (is) hivatott kiküszöbölni. Képbeállításrészletes beállításokLED mozgás mód kibe kapcsolása jelenti ezt az opciót? Én hiába kapcsolom be, vissztérve mégis mindig kikapcsolt állapotban találom. Persze lehet, hogy ez egész mást jelent. 

 

 

miskin9 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 475

Kedves Zbacsko,

 

Szeretnék segítséget kérni a PS3 media server használatához (természetesen olvasom a neten fellelhető információs anyagot is). Vezeték nélküli hálózatomon a tv látja a szgépet, és fordítva is rendben. WMP videolistát látom is a tévén, és el is tudtam indítani egy mkv-t, de ilyenkor a tv távirányítóval nem tudom irányítani a lejátszást (pl.: pörgetés, léptetés a filmen belül), ami sajnos meglehetősen darabos is. 

Tanácsodra feltelepítettem a PS3 -at, de nem igazán tudok elindulni vele. "Status" fül alatt nagy zöld pipa, alatta a WMP jele. Néhány induló lépésben tudnál nekem segíteni? (nem kizárt, hogy valamit félreértelmezek. Célom, hogy HD videot nézzek a tévén, pl.: mkv, ami ugyebár a tv saját médialejátszóján nem lehetséges. )

 

Köszönöm,

 

 

Előzmény: zbacsko (463)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 474

Szerintem ez lesz az a bizonyos Wi-Fi Direct. Egy bluetooth-jellegű de wi-fi alapú kapcsolat két készülék között, nem internet.

Előzmény: HUNKalan (472)
HUNKalan Creative Commons License 2012.12.26 0 0 472

Sziasztok! Egy kérdésem lenne:  most karácsonyra kaptam egy Sony Bravia KDL 32EX650 típusú TV t,minden ok vele, nagyon jó. De ahogy azt beállítottam,rámentem vele a Wifire stb., megláttam a mobilomon egy Sony Bravia nevű új Wifi pontot,amit ez a TV ad ki. Beírtam a jelszót, amit a TV ből találtam meg,rácsatlakoztam a Wifire, teljesen erős, tök jó. De egyántalán nem megy az internet,nem hoz be semmit. Tehát ez miért van,hogy a Wifin rajta vagyok,amit a sony Bravia TV ad, és az internet egyántalán nem megy?:(

Előre is köszönöm a válaszokat,nagyon fontos lenne!:)

Laja73 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 471

Megnéztem jobban, szerintem az általam belinkelt oldalon egyszerűen elb'ták a leírást. Ez nem built-in, hanem csak wireless-ready. A hivatalos leírásban is ez utóbbi van csak. Eléggé parasztvakításos dolog, mert így megközelítve az én öreg C64-esem is wireless ready, csak a megfelelő berendezést hozzá kell csatolni.

Laja73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 470

Laja73-nak üzenem, hogy a netes Sonynak azért nem fog túlságosan örülni. Már többször, több helyen leírtam, a Sony szinte alkalmatlan a NETezésre. 

 

Azért nyugtass meg, hogy most túlzol. Azt már én is megfigyeltem, hogy ugyanez az árszint máshol több szolgáltatást nyújt (képminőséget nem láttam még), de át nem ruházható SONY utalványom van. Nem bánom, ha 30 ezerrel drágább (úgyis utalvány), de szart azért nem akarok venni :D

Előzmény: OWO (467)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 469

Hmm, szerintem nem a WiFi Direct-re gondolt (ami tényleg egy P2P kapcsolat), hanem arra, hogy nincs direkt, vagyis közvetlen wifi kapcsolat a TV és a router között, hanem kell egy külső kütyü, ami már USB-n csatlakotik a TV-hez:

 

 

Innentől kezdve viszont nem tudom, mi a built-in benne. 

Előzmény: zbacsko (468)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.25 0 0 468

Szia !

Itt megint támadt egy kis zavar, a 'direct wifi' nem a routeren keresztüli vezeték nélküli helyi hálózathoz/internethez csatalozást jelenti. Lásd:

http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/HU/wfdirect_wfintegrated.html

 

Azért mégis csodálkozom, mert a 2011-es modellek támogatták a direct wifit, de nem ez lenne az egyetlen dolog, emiben a 2011-es modellek jobbnak bizonyulnak. Lásd:

http://falcosoft.hu/softwares.html#sony_virtual_remote 

Előzmény: Laja73 (466)
OWO Creative Commons License 2012.12.24 0 0 467

"Remélem OWO egyetért velem :)"

 

Hát persze, hogy egyetértek veled :-) .

 

A PS3 Media Server beállítása talán kicsit bonyolultabbnak tűnik, de sokkal rugalmasabb, mint a Serviio. Ezért is használom azt.

Nem azt adom meg, hogy hol van a média, hanem ráhagyom a Ps3-ra, hogy kijelölje az összes meghajtót. Így aztán a TV képernyőjén nézelődhetek úgy, mintha a számítógépemen lennék. Ezt az örömömem csak az csökkenti, hogy egyszerre csak egy fajta médiával tud foglalkozni a Ps3 (vagy a TV?). Tehát, ha filmet jelöltem ki keresésre, akkor képre, hangra semmit sem fog találni. Ilyenkor vissza kell menni a "kályhához" és egy egy új keresési típust kell indítani, például zene. Ez egy kicsit így macerás. Nem is értem, hogy a Sony miért így csinálta meg. A Sonyt egyébként sok minden miatt nem értem, na de mindegy.

 

Laja73-nak üzenem, hogy a netes Sonynak azért nem fog túlságosan örülni. Már többször, több helyen leírtam, a Sony szinte alkalmatlan a NETezésre. Kibirhatatlan a lebutított Opera böngészője, kevés a memóriája (oldalak tucatjait képtelen megjeleníteni), videót még nem sikerült böngészőben lejátszanom (ha valakinek van ötlete, megköszönném). Így aztán online filmeket, portálokon "kísérő" videókat, videotékákat nem lehet elérni.

 

Vannak más hibák is. Például, ha képeket nézegetek és egy kép el van fordulva, legalább 3 lépés, amíg helyrefordíthatom. Érthetetlen, hogy ez miért jó a Sonynak, mert nekem nagyon nem jó.

 

Nekem úgy tűnik, hogy a Sony nem nagyon akar Magyarországon a magyar szokásokhoz, elvárásokhoz alkalmazkodni. Nem értem, hogy miért? A Samsungnak, LG-nek ez miért megy, nekik miért fontos?

 

Csalódtam a Sonyban. Annyirra nem jobb a képe, mint a többi hasonló kategóriás TV-nek, amelyeknek a szolgáltatásai viszont messze jobbak, mint a Sonynak. Mindegy, így jártam. Hiába, "lakva ismerni meg egymást" ;-) .

 

Üdv: OWO

Előzmény: zbacsko (463)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 466

Köszi a választ! Akkor még van remény :) A 40 collos EX650-est néztem ki, ami elvileg built-in wifis, csak ezen az oldalon az első review szerzője azt írja, meg kellett vennie hozzá a Sony wifi vevőjét.  Egy másik meg azt írja, "No direct wifi connectivity".

Előzmény: zbacsko (465)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.22 0 0 465

Szia !

Ez tényleg félreértés, a netképes Sony TV-k egyikéhez sem "kell" a Sony wifi-s usb stick, mindegyik képes vezetéken keresztül kapcsolódni a nethez. De vannak olyanok, amelyek alapból csak vezetékesen tudnak, és vannak olyanok amelyek már gyárilag is tartalmaznak beépített wifit. A tied ezek szerint ilyen, ehhez már nem kell semmilyen más eszköz. Az Sony USB Wifi stick csak egy bővítési lehetőség azon TV-k számára, amelyek alapból csak vezetékesen tudnak kapcsolódni.

Előzmény: Laja73 (464)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 464

Szervusztok

Visszaolvasgattam, amit a wifiről írtatok, és ha jól értem, a TV-n való internetezéshez kell egy kifejezetten Sony wifi vevő.

Ha a készülék leírásában az van, hogy built-in wifi, akkor erre miért van szükség? Úgy érzem, valamit nagyon nem vágok :)

Kösz

zbacsko Creative Commons License 2012.12.17 0 0 463

Persze, lejátsza az AVI fájlokat de csak szigorúan SD (max. 720x576) méretig és fájóan rossz felirat kezeléssel. De Colombus véleményével szemben szerintem nem macerás a PC-ről futtatott Media szerverek használata. Sőt, szerintem még egyszerűbb is, hisz nem kell közbülső USB háttértárat közbeiktatni, egyből arról a PC-ről streamelheted a tartalmat, amelyre a torrentről megérkezik :). A megfelelő konfiguráció után pedig ugyanúgy csak a távirányitó segítségével, és sokkal több opció közül választva játszhatod le a multimédia tartalmaidat. Én most a PS3 Media Servert javaslom leginkább, ezzel a szervernek használt PC-t el is tudod indítani, és le is tudod állítani, tud feliratot kezelni (teljesen testre szabható méret , pozíció stb. , nem úgy mint egy BD player esetében -, kapod ahogy a gyártó szerint "optimális") több hangsáv és felirat nyelv között tudsz választani valós időben. Remélem OWO egyetért velem :)

Előzmény: miskin9 (462)
miskin9 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 462

Szia,

 

Ha megveszem a tévét, akkor egy usb-s blueray lejátszót gondoltam mellé, és majd azzal játszom le az mkv-t (egy sony-t néztem ki, aminek a leírásában szerepel az mkv, de most már egy kicsit bizonytalan vagyok a dologban).

Avi-t ugye lejátszik a tévé usb-ről?

 

Köszi,

 

Üdv

Előzmény: Colombus- (461)
Colombus- Creative Commons License 2012.12.17 0 0 461

Szia!

 

Nem sikerült, nem alkalmas rá a tv, ezt megerősítette a Sony ügyfélszolgálatai is chat-en. A megoldás annyi, hogy serviioval küldöm rá wifin keresztül (de ez elég macerás ügy, de megoldható), vagy a végleges az lesz szerintem, hogy egy médialejátszót kell vásárolnom, ami kezelni az mkv-t, és szinte  minden mást. HDMI-n keresztül aztán biztos viszi majd a tv, csak ezt költségileg én nem kalkuláltam, mikor vásároltam a tv-t. Megmondom őszintén, hogy amikor vettem, bennem fel sem merült, hogy nem fogom tudni az mkv-t lejátszani, így nem is kérdeztem rá, és nem jártam utána, nekem annyira evidensnek tűnt, de hát sajnos sonyéknál nem az. Ez van. Egyébként a tv nagyon jó, nekem tetszik ezt a kis "hibát" leszámítva.

 

Szép napot!

Előzmény: miskin9 (460)
miskin9 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 460

Szia,

 

Sikerül lejátszani az mkv-t?

 

Üdv

Előzmény: Colombus- (449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!