Keresés

Részletes keresés

smith Creative Commons License 2007.06.20 0 0 24
A konyhasóoldatból kiváló klór valóban szép sárgásbarnára tudja színezni az elektrolitot. :-)
Előzmény: vitaminek (21)
Abulafia Creative Commons License 2007.06.20 0 0 23
Próbáld ki az egészet, úgy, hogy nem rakod bele a lábad csak az elektródát.

A.
Előzmény: vitaminek (21)
lyesmith Creative Commons License 2007.06.20 0 0 22

Fogalmam sincs. Biztos nem jön ki semmi talppóruson. Max a kosz ázik le a lábadról. Lehet hogy a gyenge áram hatására az elektrolitok kicsapódnak a vízben.

 

Ha méregteleníteni akarsz. Sportolj sokat, igyál sok folyadékot (ásványvizet, teát), szaunázz és egyél könnyű ételeket.

Előzmény: vitaminek (21)
vitaminek Creative Commons License 2007.06.20 0 0 21
kösz
Más.
Nemrég kipróbáltam egy "méregtelnitést".
Egy lavorba sós víz volt, benne a lábam, és mellette, meg a kezemen egy elektróda. A bekapcsolás után a víz elkezdett sárgulni, utána barnuli, meg volt magamról a véleményem, hogy ilyen gyorsan szintváltoztatok?
De másokkal is így volt.
Állitólag 2000 talppóruson jön ki a méreg.
Más szignifikáns történés nem, volt, fájdalmak, ilyesmi.
Mik ezek? Jók, veszélytelenek? Tényleg belőlem jön ki, vagy az elektrolit oldódott?
Előzmény: lyesmith (18)
noirp Creative Commons License 2007.06.20 0 0 20
Nem jól sejtetted, de hát már többen modták, mégse hiszed.
Előzmény: JozsBiker (7)
lyesmith Creative Commons License 2007.06.20 0 0 19

Egy valamit elfelejtesz. A víz a benne oldott ásványi anyagok miatt lesz jóízű. A friss forrásvíz vagy ásványvíz azért jóízű mert tele van ásványi anyaggal. A sörgyártásnál is fontos a víz íze. Nem véletlenül forrásvizet és nem desztillált vizet használnak.

A kávénál és a teánál legalább olyan fontos a víz íze mint a kávéé. Desztillált vízzel nem lehet kiváló eszpresszót vagy teát főzni. (persze csapvízzel sem)

Előzmény: Pathmaster (15)
lyesmith Creative Commons License 2007.06.20 0 0 18

A desztilláltvíz ha rendszeresen isszák, vagy nagy mértékű sóvesztés után (izzadás, hasmenés) veszélyes! Mégpedig a fentebb említett okokból. Nem azért mert a deszt víz mérgező hanem mert nem pótolja az ásványi anyagokat. A táplálékban lévő ásványi anyagok nem pótolják a vízben levőket, mert felszívódásuk nem egyenletes és a hyponatremia nagyon gyorsan kialakulhat.

 

Hyponatremia akkor is kialakulhat ha az ember nagyon sok sót veszít pl hasmenéssel vagy izzadással és utánna nagyon sok alacsony sótartalmú vizet iszik.

Az idén így halt meg egy férfi az London maratonon, egy nő pedig egy víz ivó versenyen..

 

Ha valakinek problémája van a csapvízzel akkor igyon ásványvizet.  Azonban a csapví minőségét nagyon szigorúan ellenőrzik.

Előzmény: vitaminek (17)
vitaminek Creative Commons License 2007.06.20 0 0 17
Érdekel ez a téma
Egy barátom igen erős psoriásisban szenved.
Nemrég örömmel ujságolta, ajánlottak egy módszert- napi 4 liter desztiláltvíz!
A hozzászólások alapján kicsit aggódom...
Pedig azt mondja, vannak ilyen gyártó üzemek.
Egyáltalán "Psi" víz, Aqua eljárás (ezt ki is próbáltam, egyenárammal, a talppórusokon jön ki egy ronda löty, állitólag ez tisztítás?
Mit tudtok ezekről?
Ha nem veszélyesek, hagyján...
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 16
Vagy fogod magad, es desztillalt vizet toltessz a kavefozobe/teafozobe.
Előzmény: Pathmaster (15)
Pathmaster Creative Commons License 2007.06.19 0 0 15
Éppen ezért nem vettem én sem ilyen házi desztillálót; de ha belegondolok abba, hogy a legelterjedtebb espresso (remélem ez nem márkanév) teafőzők (kávéfőzők) a gőzt csak arra használják, hogy a még forrás elötti vizet átpréseljék a teán (kávén), akkor az jut az eszembe, hogy ezekhez képest nem jelente nagy átalakítást az, ha a gőz az addigra már lecsapódott vizet préselné át a teán (kávén). Ez a műszaki megoldás csak kevesebb mint 10 százalékkal növellné meg a készülék gyártási költségét, de azzal az eredménnyel járna, hogy a végtermék nem tertalmazná a vízben esetleg megtalálható szenyeződéseket. Maga a tea pedig semmivel se lenne drágább, de jobban kioldaná a teafűből az ízt és a zamatot és a hasznos ásványi anyagokat pedig ugyanúgy tartalmazná.
Előzmény: weress (14)
weress Creative Commons License 2007.06.19 0 0 14
Ezek a házi dessztillálók jó nagy átverések. Aki esetleg csak azt issza (úgy jön a duma, mikor az ember hallgatja, hogy lám ez az egyetlen tiszta víz, mást nem is szabad inni), erősen megszívja. Ásványi anyagokra amelyek a vízben oldottak, szüksége van az emberi szevezetnek, ha azt huzamosabb ideig nem kapja meg, akár komoly bajai is lehetnek. Arra meg, hogy teát főzzek vele, egy kicsit (nagyon) drága.
Előzmény: Pathmaster (13)
Pathmaster Creative Commons License 2007.06.19 0 0 13
Az utóbbi időben azért vesztett népszerűségéből csapvíz fogyasztása, mert az hírlik róla, hogy megközelítőleg 600 különféle szennyeződés tartalmaz, amelyek közül negyvenet mérnek és tízfélét szűrnek. A csapvíznek a jó helyről származó forrásvíz a legjobb alternatívája, mert annak az összetétele hasonlít legjobban arra, amire az embernek szüksége van. Az ásványvízben túl sok az oldott ásványianyag, a desztillált vízben pedig túl kevés. A desztillált vízet ezért csak főzetkészítésre célszerű használni; például nagyon jó a desztillált vízzel készített tea, kávé, vagy leves.

Sajnos a házi vízdesztilláló készülékek között nem találtam olyat, amely képes a desztillációval együtt teát is készíteni, ezért aki ilyet akar inni, annak kétszer kell a vizet felforralnia (dupla költségen). Pedig nem lenne bonyolult egy ilyen készüléket készíteni, ezért ha valaki tud ilyen készülékről, akkor talán nem minősül reklámnak, ha ad róla egy linket.
Előzmény: JozsBiker (-)
smith Creative Commons License 2007.06.19 0 0 12
Tanult olvtársam észrevételét szereetném kiegészíteni azzal a megjegyzéssel, hogy vizet már csak azért sem iszunk, mert az egy kifejezetten erős ital, hiszen hajókat visz a hátán!
Sörről ilyet még sose hallottam! :-)
Előzmény: Törölt nick (8)
szilva Creative Commons License 2007.06.19 0 0 11
Tegnap volt a rádióban szó erről (vagy valami ilyesmiről), "vízmérgezés"-nek hívták. Az a lényege, hogy a nagy melegben kiizadjuk a vizet, ettől besűrűsödik a vérünk. Kell pótolni a folyadékot, de mivel izzadáskor sókat is izzadunk, ezért a deszt. víz veszélyes is lehet. Nekem 1-2 évvel ezelőtt a doki hasmenéses kiszáradás ellen azt javasolta, hogy sok mittoménmilyen teát igyak, és kb literenként egy késhegynyi tengeri sóval "ízesítsem". Szóval a sók kiürülése miatt lenne veszélyes a deszt. víz.
Előzmény: noirp (3)
Diótörő Creative Commons License 2007.06.19 0 0 10
A csapvíz ugyanúgy a talajból jön,mint a palackos, csak nincs ráírva,hogy honnan.Na meg egy kicsit tisztíccsák,meg a vezeték is hozzáad valamennyi piszkot.
Bimballo81 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 9
"A csapvízzel az a bajom, hogy marha sokat megiszok belőle, és gyakorlatilag nem tudom mi van benne tulajdonképpen."

Akkor boltban se vegyél semmilyen kajafélét.
Előzmény: JozsBiker (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 8
Semmilyen vizet nem szabad meginni, nem vagyunk mi állatok.
SÖR
JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 7

Jo_Tunder:

Tehát ha jól értem, szélsőséges esetekben akár veszélyes is lehet. Ez gondolom nagyon sokmindenre ráillik, amit napjában eszegetünk-iszogatunk.

 

noirp:

A csapvízzel az a bajom, hogy marha sokat megiszok belőle, és gyakorlatilag nem tudom mi van benne tulajdonképpen. És kideríteni sem tudom, hiszen a vízművet aztán hiába kérdezném, laborba meg nem vagyok bejáratos ( meg nem is értek hozzá, amint az már kiderülhetett :-). Az mondjuk rendben van, hogy a vízműnél ki nem vonnak semmit a vízből, már csak az a kérdés, hogy amit bennehagynak, az nekem előnyös-e, illetve amit hozzáadalékolnak ( pl. a csőhálózat tisztán tartásának okán ) azzal mi a helyzet. A flakonos ásványvizekhez több a bizodalmam, csak ott is az a helyzet, hogy nem tudom megítélni, hogy amit a cimkére írnak ( legyünk optimisták, és tételezzük fel: a valóságot ), az nekem optimális-e. Persze az igaz, hogy ennek utána is lehet nézni, ha akar a zember.

De az is lehet, hogy egyszerűbb "elindulni a kályhától", azaz eleve olyan vizet inni, amiben biztosan tudni mik vannak ( semmi ), és egészséges-változatos étrendet folytatni, így egy jókora bizonytalansági tényező kiiktatható a rendszerből.

 

Egyébként az induló kérdésem a desztillált víz veszélyességére vonatkozott, és úgy látom jól sejtettem: rosszul mondták az oskolában, hogy nem szabad meginni.

 

 

Jozs

 

noirp Creative Commons License 2007.06.19 0 0 6

Gyangus érv. Az ereimben pl. tökfőzelék se kering, mégis ehetem vígan Na, ez az igazi  "gyangus" érv.

Valóban nem tökfőzelék kering az ereidben, hanem jó részben vizes oldatok, amiknek meghatározott töménységűnek KELL lenniük, különben nem tudják ellátni a feladataikat. Ha kiszáradsz (elmegy a víz, az oldószer), abból is lehetnek zavarok; ha csak oldószert (vizet) iszol tisztán, és hígulás indulhat meg, abból is. Écsük? egyik véglet se jó.

 

 

Azt senki se mondta, hogy akármilyen vizet megihatsz (káros anyagok). Ha a csapvízben nem bízol, mert rozsdás, klóros, büdös,  szét lehet nézni háztartási víztisztítóért. Attól még desztvíz nem lesz. Gondolom, nem bízol az ásványvízben sem. Pedig azon rajta van az összetétel.

 

Max akkor lenne igazad, ha lennének olyan anyagok, amiket csak a vezetékes ( vagy flakonos :-) ivóvízból tudnánk magunkhoz venni. Van ilyen?

 

 Nincsenek ilyen anyagok, de azok a sók, amiket felsoroltam, és amik létfontosságúak, a vízből érhetők el legkönnyebben. Ha nem hiszed, hát akkor igyál csak desztvizet azt' egyél hozzá valami multi-izé kiegészítőt a természetesség jegyében.

 

És arra is van garancia, hogy ezek benne is vannak ezekben a vizekben?. Igen. Csak egy icipicit kellett volna földrajz-, urambocsá kémiaórán odafigyelni. Nátriumot, káliumot, bikarbonátot még egyetlen vízmű sem tüntetett el nyomtalanul a csapvízből. Fölösleges és q...drága technológia lenne.

 

üdv, igyunk egymás egészségére egy pohár vizet.

 

 

Előzmény: JozsBiker (4)
Jo Tunder Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5

 

  teljesen kiürült gyomorral, komoly megterhelés után megiszik valaki egy liter desztillált vizet, akkor van esélye arra, hogy agyi ödémát kap és meghal. az elektrolit háztartást adott esetben egy liter csapvíz is fel tudja borítani, ennek nagyobb az esélye, ha az illető desztillált vizet iszik. úgy hívják, hogy hyponatremia.

Előzmény: JozsBiker (4)
JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 4

NevemTeve:

Pedig nekem még iskolában is ezt tanították.

 

noirp:

Gyangus érv. Az ereimben pl. tökfőzelék se kering, mégis ehetem vígan. Max akkor lenne igazad, ha lennének olyan anyagok, amiket csak a vezetékes ( vagy flakonos :-) ivóvízból tudnánk magunkhoz venni. Van ilyen ? És arra is van garancia, hogy ezek benne is vannak ezekben a vizekben. Bónusz kérdés: arra is van garancia, hogy más, káros anyagok nincsenek benne, amik esetleg sokkal több kárt okoznak ?

 

Jozs

noirp Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3

Mert a szó szoros értelmében higítja a véredet /nedveidet/, azért. Tebenned se desztvíz kering, hanem pl. rengeteg vízben oldott ásványi anyag. Nátrium, kálium, klorid, bikarbonát stb., ezeket veszed be a rendes (nem deszt) vízzel és ezeket izzadod ki ebben a szép hüvönyés időben. Ha nem pótolod, abból egy idő után gondjaid lehetnek: fáradtság, nyúzottság, izomlázszerű tünetek.

 

A nátriumot és a kloridot mostanában szokás főellenségnek tekinteni, tudom.

 

Szubjektív megjegyzés: azért se kultiválnám, mert totál ízetlen, nem oltja a szomjat.

NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2
NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1
... nemcsak jobb...
NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 0
Nem hiszem, hogy bajod lenne tőle, de kétlem, hogy jóízű lenne... a csapvíz nem jobb, olcsóbb is.
JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 topiknyitó

Nem túl tudományosan meg tudná valaki magyarázni ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!