Megint van egy kérdésem, bocs, hogyha nyilvánvaló:
A tojás bevezetése, mint tevékenység. Úgy történik, hogy főtt tojást vagy rántottát fogom, aztán etetek a gyerekkel? (1 éves, tehát elvileg már a fehérje is mehet.)
A sárgáját külön pláne el se tudtam képzelni konkrétan, ezért vártam eddig :)
Köszi. Hát ezt jó tudni, ha netán egyszer lesz akkora konyhám, hogy a mikrót ki tudom venni a dobozából:)
Addig meg asszem marad a Lappantyú féle kisebb szemek a sütőben.
Csak nekem az a rejtély, hogy a tepsis krumpli, ami ugye fel van szeletelve és elvileg hamar elkészül, na az nálam több, mint 1 óráig sül. Pedig szerintem jó a sütő.
ha gyorsan akarod, es meglepoen finom, alaposan megmosod, nedvesen hagyod a hejat, bele egy jenaiba, meglocsolod egy kis (oliva)olajjal, es lefedve ez fontos mikroba rakod, nem a legerosebben 9-10 perc es kesz, es kozel olyan izu, mint sima sutoben, ezert irtam h meglepoen finom, mert nekem a mikros fozeseknel az izzel van sokszor bajom
annyi trükköm van, hogy nem túl nagy és egyforma méretű krumplikat választok. egyébként nincsen más, de nem vészes, háromnegyed óra alatt tuti kész és közben a világon semmi dolgom vele. :-)
énis így tudom, ergo mondjuk gombapörköltet nem adnék még iylen piciknek, de ha van 5 karika gomba mondjuk eyg pizzán, és azt megeszi attól semmi baja nem lesz.
csajok, mikortól mehet a mák? mert míg nem voltam itthon, akaratom ellenére kapott egy szelet mákos süteményt a fiam!!!! felrobbanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én már elég régóta adok kukoricát, nem direktbe, de pl. szeretjük a kukoricás rizst. Ajnánál eléggé úgy tűnik, hogy emésztetlenül távozik.:-) Na de 2 foggal nem nagyon lehet megrágni, nyilván ezért.
két kérdés - 1. zöldpaprikát mikortól ehet a lurkó? nyersen v. főzve? Nem látom a táblában. 2. Szerintetek a morzsolt kukoricának van értelme? Én szeretem, adnék a fiamnak is, de nem tudom abból mennyi kerül megemésztésre és mennyi távozik "érintetlenül" :D?
Más: Nálunk a helyi Kaisersban, ami igazából már interspar, nemrégóta vannak mirelit biozöldségek, eddig láttam zöldborsót és francia salátakeveréket és mexikói saláta keveréket. Mi még nem próbáltuk, csak gondoltam hátha hasznos info valakinek.:)
mamua, rakott cuccok? nálunk nagyon mennek. rakott karfiol, rakott zöldbab, rakott káposzta - és persze rakott krumpli is. :-)
aztán még tippek könnyű-gyors, gyerekszereti kajákra:
héjában sült krumpli tejföl-túró mártogatóssal,
köménymagos leves túrógombóccal vagy palacsintával,
paradicsomos virsli galuskával,
gyros (ha tudsz készen venni pitát),
sóágyon sült csirke salátával,
tarhonyás lecsó,
halas rizottó.
hirtelenjében ennyi jut eszembe. :-)
tasha, akkor az én nővérem és az apukám rejtett finnek, mert a tesómnak is halála, ha ilyen édes étel az ebéd, háromkor már halálosan éhes. apu pedig meg se ette. :-)
Marcit semmi sem puffasztja, azért mertem a káposztát. véletlenül kapta ő is először, szilveszterkor egyszerűen rácuppant a mi levesünkre, és semmi de semmi baja nem volt.
A tojást nálunk a 15 hós oltás miatt kellett bevezetni.
Véletlenül kapott mézes kekszet is (nem olvatam el alaposan, győri édes volt, 1 szem), és az is oké, bár azért direktben még nem adok mézet.
Káposztát, én a levesébe cakkoznám... Marci legalábbis imádta. VAgy káposztás kocka? MArci a káposztás pogácsáért (daubner) él-hal.
A tojásos nokedli, tócsni nálunk is nagy sikerű. Ilyen rakott tésztákat még nem próbáltam, de így is heti 2-3* van tészta... viszont a darált hús+ zöldség+ tejföl rakott cuccok nagy sikerűek nagyon.