Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.16 0 0 869

Az, hogy a magyarok le voltak mindig is maradva egy brosuraval, nem jelenti azt, hogy ocska putrikat kell epiteni meg 2013 ban is.

Előzmény: huhanocsak (865)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 868

volt nekem egy rossz szavam a vályogról? 

egyébként ocsán se 30 hanem 15-21m az ár m2-től függöen ami önmagában nem lenne sok ha nem lenne az egész felesleges. 

Előzmény: skarabeus01 (867)
skarabeus01 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 867

Ennél érthetőbb nem tudok lenni..."

Ez csak olyan duma, mint aki nem érti!  A fiamnak pl. 3 szintes háza van vályogból...alig 280 m2-t. Olcsó, környezet kimélő és még meleg is. De nem került 30 millióba--tehát nem éri meg csinálni..(((

Előzmény: arnyekxxx (866)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 866

b+ b+ b+

Jólvan, elmagyarázom.  L a s s a n   í r o m

van egy hsz:

skarabeus01 válasz | megnéz | könyvjelző 2013.02.15 13:41:56 © (832)

Na, látod. ? Lehetett volna beton alapra vertfalú házakat építeni /a munka.erő, építési agyag helyben/ A cseréptető helyett nyugodtan nádazhatnának--/még kondi sem kell..((

--de ezen akkor ki gazdagodna..?

erre írom reagálásként, hogy mi történne (figyelem! fikció akkor is ha nem irom külön oda, ha annyira hihető, gugli barát segit 10mp alatt, hogy van-e ilyen cikk) ha  a fenti építőanyagokat használták volna.

arnyekxxx válasz | megnéz | könyvjelző 2013.02.15 13:54:49 © (837)

Hír: Az ócsai lakópark nádfedeles vertfalú vályogépületekből épül.

NOL cimlap: Orbán középkori körülmények közé kényszeriti a rászorulókat.

HVG címlap: Kié az ócsai agyagbánya?

Török Zsolt (MSZP) nemzetközi sajtótájékoztatón gyújt fel egy köteg nádat, a sajtótájékoztató címe: "Orbán el akarja égetni a szegényeket"

Előzmény: skarabeus01 (832) 

Ennél érthetőbb nem tudok lenni.

Előzmény: huhanocsak (865)
huhanocsak Creative Commons License 2013.02.15 0 0 865

arnyekxxx837 hozzászólása:

NOL címlap:Orbán középkori körülmények közé kényszeriti a rászorulókat. 

HVG címlap: Kié az ócsai agyagbánya? 

Török Zsolt

Hír: Az ócsai lakópark nádfedeles vertfalú vályogépületekből épül.

N

(MSZP) nemzetközi sajtótájékoztatón gyújt fel egy köteg nádat, a sajtótájékoztató címe: "Orbán el akarja égetni a szegényeket" 

Pirossal kiemeltem, amire reagátam.Aki ismeri a magyar építészeti hagyomnyokat, az tudja, hogy vertfalú házak még a legújabb korban vagyis a XX.században is épültek.

A vertfalú vagy vályogházak sem tűzveszélyesebbek, mint a könnyű faszerkezetes házak......

Előzmény: arnyekxxx (861)
morbiczer Creative Commons License 2013.02.15 0 0 864

Igen.

Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 863

,,

Raadasul ugyanaz fizeti a kozmuvesitest es a hazepitest, mi adofizetok."

Magyarországon fizetsz adót???

Előzmény: morbiczer (862)
morbiczer Creative Commons License 2013.02.15 0 0 862

Ne hulyeskedj mar.

Ocsan a pusztasagban csak azert epitettek utat, csatornat, kozvilagitast meg mit tudom en meg mit, mert valamilyen erthetetlen okbol oda akartak rakni a telepet. Raadasul ugyanaz fizeti a kozmuvesitest es a hazepitest, mi adofizetok.

Ha a negyes metro vonalanal epitenek egy lakast, annak semmi koze sincs az epulo metro koltsegeihez. A metro igy is, ugy is megepul (vagy nem epul meg). Nem azert epitik a metrot, hogy aztan utana a vonalan epithessenek egy lakast. Raadasul a metrot meg a alkast mas epitteti.

Előzmény: arnyekxxx (855)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 861

nincs ilyen cikk. Fiktiv reagálás a fiktiv hírre.

Előzmény: huhanocsak (860)
huhanocsak Creative Commons License 2013.02.15 0 0 860

Miután te tetted a a NOL cikket, veled kellett vitatkoznom.....

Előzmény: arnyekxxx (847)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 859

egy darabig kellemes karamellszag volt .

szerencsések voltak, mert egyébkén elég büdös ahogy ég a festék az uj kandallón :)

Előzmény: shrimper (858)
shrimper Creative Commons License 2013.02.15 0 0 858

Attol fugg mit hivnak kandallonak.A fiam irta vett egy kandallot ,kuldott rola fotot , hat az nem az a falba epitett nyilt tuzu tuzhely volt hanem egy nagyon is jo fa es szentuzeleses kalyha ,ablakkal, lehet szepen latni a langot.Ilyen van lenn a sogoromnal is a hetvegi hazaban Gyekenyesen a to partjan a foldszintrol az emeleti szobakat is klasszul befuti. Nem is hasznalja azota szinte a kozponti futest ami gazzal megy, a konyhaban meg villanytuzhelyuk van. Csak a kemenyt kellett kipucolni,mert sok ev ota nem hasznaltak es tele volt mehekkel es kitermeltek onnan vagy 30 ezer ftnyi mezet a viasszal egyutt, aztan meselte amikor beuzemelte a kalyhat egy darabig kellemes karamellszag volt .

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 857

A gaz £4.23.

Előzmény: arnyekxxx (852)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 856

Hogyne lenne. 1: Jol kerestek valakik az epitesen. 2: Onnet nehezebben jonnek majd be tuntetni..

Előzmény: morbiczer (853)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 855

ja, ha már megépült, akkor annak a költségeit nem is kell számolni? az ócsai park szerintem is fasság, de az se kisebb fasság, ha a lakásárba beleszámolják a közműfejlesztést meg mindenlófaszt. Egy 4esmetró vonalon épülö lakás árához is hozzáírnak pármillát?

nemoffolok tovább

Előzmény: morbiczer (853)
hajasembör Creative Commons License 2013.02.15 0 0 854

Semmi gond nincs vele.

Kapos házak lesznek:)))))))))))

Előzmény: arnyekxxx (843)
morbiczer Creative Commons License 2013.02.15 0 0 853

A budapesti kozmurendszer mar megepult, itt meg csak pusztasag volt az epitkezes elott.

Ennek az ocsai lakoparknak semmi ertelem sincs. Az, hogy a jelek szerint rohadt dragan epult meg, csak hab a tortara.

Előzmény: arnyekxxx (834)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 852

vagy nem ugyanazon az áron kapják a gázt/áramot mint itt. Ha 30%-al akkor is olcsóbban kijön a fűtés mit gázzal ha venni kell a fát, akkor az nekem hatékony megoldás.

Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 851

Speciel en a kandallok egykori hazajaban elek, ahol sorban bontjak le oket a tanacsi lakasokban.. Dehat nekik nincsenek ollan szakertoik, mint a magyar kurmanynak.

Előzmény: arnyekxxx (850)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 850

az, hogy te mit hallottál, pont semmit nem jelent

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 849

Hatekony??? Ezt a hulyeseget sem hallottam meg.

Előzmény: arnyekxxx (843)
hajasembör Creative Commons License 2013.02.15 0 0 848

Bélszin áron készült bélszinrolo:))))))

aa

Előzmény: Lipo Szóma (840)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 847

Jóember, egy fiktiv eseménysort vázoltam a kollega vályogházas/nádtetős hsz-a kapcsán.

Gázügyben sem kell velem vitáznod, anyáméknál 10 éve csak a kandalló megy télen, bár van kiépitett cirkó.

Én is kandallóval fűtök, itt konvektor van, ezen a télen még nem volt bekapcsolva.

Előzmény: huhanocsak (844)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 846

:-)))))

Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.15 0 0 845

Én is kandallóval csökkentem a gázfogyasztást (a fát veszem, nem lopom és magam hasogatom). Ma saját cukkiniből, saját kaporral tökfőzeléket főztem, saját borsóból és répából meg levest. A kerítést a két kezemmel építettem, a kertet magam művelem, a házat magam takarítom, ha fázom, megkötöm a pulóvert, ha éhes vagyok, kenyeret sütök - nem is folytatom: rengeteg kiadást meg tudok ezzel takarítani.

Nem is vagyok szegény. :)

Megvilágosodtam egyébként. Valójában javítani kéne a topik címét, és soknevűsumanira való finom célzással lelkiszegények topikjára kéne változtatni. Úgy már értelme is lenne... :)

Előzmény: huhanocsak (844)
huhanocsak Creative Commons License 2013.02.15 0 0 844

NOL cimlap: Orbán középkori körülmények közé kényszeriti a rászorulókat.

No ez így szemenszedett hazugság, avagy történelemből elégtelen.

ha igaz lenne akkor: Nem lenne kémény a házon, nem lenne bent a villany, a víz stb.

Egyébként pedig a szüleim házában még mindig a cserépkályha az egyetlen fűtési lehetőség, nem érzem, hogy okvetlenül szükség lenne gázra. A faluban legtöbb ember nem dobatta ki a cserepkályháját, most sok estben azzal fűtenek, hogy spóroljanak.

Előzmény: arnyekxxx (837)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 843

A kandallós fűtéssel mi a baj? Olcsó, hatékony, egyszerű. Mondjuk az tény, hogy kényelmesebb a termosztátot feltekerni egy egymillás gázközpontin mint bedobni a fát a tűztérbe.

Előzmény: hajasembör (838)
hajasembör Creative Commons License 2013.02.15 0 0 842

Igazad van. Remek üzlet ocsára költözni.

Előzmény: arnyekxxx (834)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.02.15 0 0 841

aki nem épít be egy életvédelmileg is szükséges elemet mert azt mondja a butamegrendelő az a szememben kontár akkor is ha van papírja. 

Előzmény: huhanocsak (836)
Lipo Szóma Creative Commons License 2013.02.15 0 0 840

De ez bélszín-áron készül !!!!!

Előzmény: hajasembör (838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!