Keresés

Részletes keresés

babi76 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 438
A Milan-Roma meccsre készülsz?
Előzmény: grisin100 (435)
kiefli Creative Commons License 2006.05.11 0 0 437

Sziasztok Lányok!

megkezdtem beszámoló sorozatunk közlését az Olaszo., Sorrento, Amalfi topicban. A vége felé lesz szó Nápolyról is.

üdv.

d

Előzmény: pálmácska (411)
deriva Creative Commons License 2006.05.10 0 0 436

Több lehetőség is van pl. piros metro  Lotto megálló,  16-os villamos a Dóm térről. Van több is, de én csak ezeket tudom. :))

Előzmény: grisin100 (435)
grisin100 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 435

 Valaki le tudn írni, hogy találom+ a Milán stadionját?

 Köszke!!

pálmácska Creative Commons License 2006.05.10 0 0 434
De édes vagy! A Pálmácska a párom által rámtukmált fantázianév, egyébként a nevem Kinga. De mondjuk, hogy a szülinapomon köszöntöttél, most voltam ápr. 19-én 30 éves. Tényleg, nagyon meg vagyok hatva. Ha nem is vagyok Pálma, nagyon figyelmes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Veronica Pinter (431)
deriva Creative Commons License 2006.05.10 0 0 433

Egyik sincs éppen olyan közel Milánóhoz, de azért remélem néha majd meglátogatjuk egymást!  De rendesek ezek a fiúk! ;)

Küldöm a számot!

Előzmény: szilvia_28 (432)
szilvia_28 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 432
Szia Deriva!

Örülök,hogy válaszoltál!
Velencében vagy Sirmionéban szeretnénk dolgozni,de nem tudom még hogy hol fogunk pontosan!A mail címemre küld el a telefon számodat ha nem gond és én is elküldöm neked!A srácok is puszilnak téged,és azt üzenik neked,hogy vigyázz magadra!
Puszi neked és szép napot!

Szilvia!
Előzmény: deriva (428)
Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.10 0 0 431
Kedves Pálmácska    BOLDOG NÉVNAPOT kívánok sok szerettel !!!  Vera
Előzmény: pálmácska (430)
pálmácska Creative Commons License 2006.05.10 0 0 430

Szia Vera! Hát én le nem mondok a fehér ruháról, ráadásul egy ismerősünkön keresztül meg tudom venni a ruhát, fátylat mindent, potom 20.000 Ft-ért. Ukrajnában varják ezeket a gyönyörű """"amerikai""""" menyasszonyi ruhákat, úgyhogy nem kell 100.000-ket kiadnom kölcsönzési díjra. Ma megyek könyörögni a gatyának (papnak), hogy valahogy tegyük át az időpontot, mert egyszerűen nem jönnek össze az éttermek a templomi esküvővel. Egyébként a templomi az esztergomi Bazilikában lesz. A polgári a szabadban lesz. Mondjuk utóbbit szívesen elhagynám, dehát jogilag..... tudod.

Hát a férfiak mindig jobban aggódnak minden miatt, a párom úgy csinál pl., mintha legalábbis a karib tenger közepére szerveznénk az esküvőt. ( megjegyzem, nem rossz ötlet!!!!!!!!!!!!!!!). Atyaég, ezt hogy, meg azt hogy. Pedig szerintem ha az időpontok megvannak, már megy minden mint a karikacsapás. (bízom benne).

 

Ragazzo! Milánóban az emberek barátságosak, jól öltözöttek, segítőkészek. Minden tiszta, sehol egy kutyaszar. Ami nálunk az utcák hozzátartozói.

Mi elhatároztuk a párommal, hogy még 10 évet gürcölünk, utána veszünk egy viskót valamelyik tenger partján, és ott húzzuk meg magunkat amig itt fagyok vannak. Mert én nagyon nehezen viselem a 6-7 hónap hideget.

Előzmény: Veronica Pinter (426)
ragazzo07 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 429

 

Ciao Vera! :-)

 

Sto bene, grazie! Spero che tu sia bene... :-)

Én is örülök, hogy itt vagyok köztetek.

Nagy Olaszo. fan vagyok, és most elnyertem egy pályázatot, amivel Milánóba fogok menni az ősztől, egészen a jövő tavszáig. Húzós lesz, de már nagyon régóta készülök erre a kimenetelre, éppen itt volt az ideje, hogy összejöjjön...

Úgyhogy gondoltam, itt lesz egy-két hasznos info, bár az útikönyveket én is olvasgatom, de az igaz, jobb a személyes beszámoló.

És neked milyen volt Milánóban? Te kirándulni voltál?

Milyenek az emberek?

Én így bővebben is érdeklődnék, így legalább valamennyire felkészülök...

Röviden most ennyi, amint tudsz írj nekem lécike, mert kiváncsi vagyok.

Addig is hajrá Italia!

 

Altrettanto a Te, ;-)

ciao, ciao! (un ragazzo)

 

Előzmény: Veronica Pinter (427)
deriva Creative Commons License 2006.05.09 0 0 428
Helló! Mindenképp találkozzunk, a hétvégéim mindig szabadok lesznek, majd egyeztetünk! Hol szeretnétek dolgozni? Ezek szerint nem Milánóban? Remélem azért nem kerültök túl messzire! Üdv a srácoknak is! ;-)
Előzmény: szilvia_28 (425)
Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.09 0 0 427
Ciao ragazzo, come stai? Örülök hogy csatlakoztál hozzánk. Mi márciusban voltunk egy pár napot Milánóban, de már hónapokkal előtte elkezdtem felkészülni belőle. A legtöbb infot innen sikerült begyűjtenem, az utikönyvek sajna nem a személyes benyomásokra támaszkodnak. Ha kultiráli látnivalók  érdekelnek, szívesen segítek. Vannak olyan infok amelyeket máshol még nem olvatam, pld. az Utolsó vacsorára bejelentkezni, ráadásul előtte hónapokkal, akkor a San Siroba vab idegenvezetés, és teljesen bevittek a stadionba meg az öltözőkbe, sőt beleültünk a Seva meg a többiek székébe. Tehát ha ilyen jellegű az érdeklődésed akkor tudok segíteni.  ciao Vera
Előzmény: ragazzo07 (421)
Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.09 0 0 426
Szia Pálmácska, képzeld mi is a párommal éppen a 10. évben házasodtunk össze, de nekünk már volt egy 8 éves lányunk. Igazából nem a papír számított, csak a buli kedvéért házasodtunk. Nem volt nagy buli, a család és a barátok, vidéki esküvő mert ott még megadják a módját, a polgárira gondolok. Ennyi év és a gyarak után már nem akartam fehér ruhát és egy ezüst estélyi ruhát választottunk. Ráadásul az anyakönyvezető egy pársoros fogadalmat adott, hát az én férjem teljesen berezelt. Attól félt elfelejti, meg rosszul mondja, egész délelőtt ezen parázott. Én meg persze remekül szórakoztam rajta. Szerintem Párizs gyönyörű és tiszta. Meglepő de tényleg így van, a metróból valami 12 vonal van, iszonyú jó a közlekedés , majd küldök képeket róla. Én most egy úl dolgot találtam ki, az őszi utazás helyett Ausztriába Karintiába szeretnék menni, pontosabban Veldenbe. Egy kényeztető hetet szeretnék kettesben. Nagyvonalakban ismerjük mert ha jöttünk haza , mindig megálltunk a Wörthi tónál. Most katalógusban találtam olyan gyönyörű alpesi hoteleket m,indenféle kényeztetéssel. Ez az gondoltan, épp ilyenre vágyom. Drukkolok neked és nagyon irigyellek, mert olyan szuper menyasszonynak lenni, akkor biztos hogy te leszel a világ közepe, és valljuk be minden nő megérdemli .  szia vera
Előzmény: pálmácska (419)
szilvia_28 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 425
Szia Deriva!

Remélem még emlékszel rám!
Voltunk kint Olaszban /Velence Sirmione/ és nagyon jo volt kint,csak az a baj, hogy nem találtunk kint munkát mivel nem tudtuk az olasz nyelvet!
Most itthon vagyunk és tanulunk és ha minden jol megy akkor jövöhónap elején megyünk vissza!Kint találkoztunk két lánnyal akik már évek óta kint élnek és dolgoznak,és most ők segítenek nekünk abba,hogy munkánk legyen.
Amugy nagyon várom,hogy ismét kint legyek mert ott minden olyan szép és olyan jó,hogy ezt leírni sem lehet,mert érezni kell.
Ha kint leszünk mintahogy megigértem és ha te is benne vagy akkor szívesen találkoznák veled!Azért egy kicsit irigyellek de nem adom fel én sem.
Puszi neked és szép napot!
Szilvia
deriva Creative Commons License 2006.05.09 0 0 424
Bocsi... ;)))  Igen, dolgozni fogok, egyenlőre aupiarként, de mindenképp keresek valami jobban fizető melót, hátha találok is...aztán ha minden jól alakul, remélhetőleg kint is maradok. Majd mesélek! :)
Előzmény: pálmácska (423)
pálmácska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 423
Szia Deriva! Komolyan van szíved fájdítani a miénket? Minek mégy ki, dolgozni? Irigy vaaaaaaaaaaaaagyoooooooooooooooooook!!!!!!!!!!!
Előzmény: deriva (414)
pálmácska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 422

Helló ragazzo07! Üdv. a Milánó-topicon. Én sajnos nem vagyok kinn, 2 hete jöttem haza, kérdezz bártan, ami csak érdekel. De Deriva és Vera Pintér is járt már ott, ők is biztosan besegítenek. De az igazi Milánó-szakértő, akitől mi is minden infót beszereztünk az Mrs. Fred Wealey. Ha visszaolvasod a topicokat, viszonylag sok információhoz juthatsz. De mint mondtam, kérdezz bátran!

Üdv..: Pálmácska

Előzmény: ragazzo07 (420)
ragazzo07 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 421

Kedves Pálmácska!

 

Én nagyon érdeklődöm Milánóról, úgyhogy nekem írhatsz bármit...

:-)

Te ott vagy kint?

Előzmény: pálmácska (411)
ragazzo07 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 420

Hello mindenkinek!

 

Jó ez az oldal, bár még csak egy pár hozzászólást olvastam.

Ha van itt az oldalon valaki, aki európai önkéntesként van kint Milánóban, írjon, mert kiváncsi vagyok a tapasztalatokra!

Hajrá Milánó!

 

Üdv mindenkinek!

Ciaoooooooooo

pálmácska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 419

Szia Vera! Hát az anyós problémát én rövid úton megoldottam még 10 évvel ezelőtt, kerek-perec megmondtam mindenkinek, hogy nem utazunk senkivel, mert mi kettesben szeretünk utazgatni és nyaralni egyaránt. Mikor élvezzünk egymás társaságát, amikor gyerekek lesznek, vagy amikor bottal járunk? Mindenki megsértődött, sőt, különcködőnek lettünk kikiáltva, de engen vajmi kevésbé érdekel bárki véleménye. Tehát javaslom neked is.

Mi tavasszal mindig Gran Canáriára utazunk, idén ez kimaradt, mivel 10 év után szervezzük az esküvőnket, csak nem olyan egyszerű. Ahol van az étteremben hely, arra a pap nem tud adni, vagy fordítva, és a többi nehézségek és bonyodalmak. Tehát még 3 időpont között idegeskedünk. Úgyhogy idén a nyári nyaralás elmarad, Mauriciusra szertnénk menni nászútra, de oda csak nov. dec. érdemes.

Barcelonához nemrég volt szerencsénk, rémálmomba ne jöjjön elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Párizs nekem is tervben van, csak a épárom arra nem kíváncsi, azt hallotta, hogy koszos. Szerinted?

Előzmény: Veronica Pinter (417)
thiszbe Creative Commons License 2006.05.08 0 0 418

Helló Milano-imádók!

Néha-néha beleolvasok levelezésetekbe és visszatérnek az emlékeim... :) Igazán jó, hogy van ez a topik... :)

Egy másik dolog, olvastam, hogy deriva Milano-ba készül hosszú időre... én pedig ha minden jól alakul, akkor Rimini-be 2 hónapra, de van egy aprócska problémám, hogy nem tud a munkáltató szállást biztosítani... Egyelőre fogalmam sincs, hogy tudnék olcsón megbízható szállást találni a Camping Italia közelében és azt sem tudom, hogy létezik-e riminitopik :) Ha esetleg valaki tud segíteni, azt megköszönöm...

Üdv.

Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.07 0 0 417
Szia Pálmácska, visszanéztem a beszámolód, igazad van . Ez az anyós ügy tavaly úgy történt hogy amikor elmentünk hozzájuk akkor eldicsekedtünk hogy milyen olcsón tuduhk Rómába menni. Az apósom laposan hallgatott és amikor elköszöntünk akkor a férjem kezébe leszámolta a pénzt hogy akkor mi is jövünk veletek. Egyébkét gyönyörű , teli látnivalóval meg minden , csak éppen nem voltam megfelő hangulatban. Mire szegény férjemmel lenyeltük a békát addigra meg már jöttünk haza. Egyébként tényleg a figyelmedbe ajánlom, mert csodaszép város. Pár évvel ezelőtt elkezdtünk a férjemmel utazgatni kettesben. Nagyobbak lettek a gyerekek, meg szerettünk volna egy kicsit kettesben lenni. Első uticélunk Párizs volt, és teljesen beleszerettünk, a városba is meg az érzésbe is hogy most csak egymásra figyelünk. Azóta ha tehetjük kettesben utazunk így néhány napra, vannak még uticéljaink. A lehetséges választás még Athén, Amszterdam, Barcelona, és lehet hogy ujra Itália. Nekem az anyukám vidéken lakik, és ebből kifolyólag ritkábban találkozunk, de megmondom őszintém nekem is sok néha még egy hétvége is vele. Nem tudom be mernén-e vállalni egy utazást vele. Most éppen a nyaralásunkat tervezem , meg szervezem, eddig mindig Itália volt( mi is lehetett volna) de most Horvátországot nézegetem. Aztán őszre újra mi megyünk a férjemmel.  Te mit tervezel, mentek nyaralni?   szia vera
Előzmény: pálmácska (415)
Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.07 0 0 416
Hogy Neked mekkora mákod van!!!!!  Bennünket meg majd megesz a penész, Te meg élvezkedsz Milánóban. Előre irigyellek, feltettem a kedvenc listámra és még biztos hogy egyszer visszamegyek. Majd akkor gyakrabban ide nézek és olvasgatom a beszámolód, közbe meg sárgulok.  szia
Előzmény: deriva (414)
pálmácska Creative Commons License 2006.05.05 0 0 415

Szia Vera! Én már írtam egy rövid beszámolót, lsd. 409. ablak. A Ramazotti koncertre én is szerettem volna menni, de valahogy elmaradt. Vagy lehet, hogy pont akkor voltam Milánóban?

Az anyós-nyaralást megértem, én ezt rövid úton megoldottam az enyémmel, nem megyek velük sehová. Sőt, mi mindig csak ketten megyünk a párommal, így nem kell gutaütést kapnom senki miatt. Bár Milánóban anyukámmal voltam, gondoltam elviszem, még nem volt Itáliában, de bevalom, imádom, de sok volt.

Az olasz nyelvtudásom nekem sem terjed tovább 20-30 szónál, viszont van egy olasz Kapd elő c. kiskönyvem, abból éldegéltünk 5 napig. Semmi gond nem volt, készségesen befejeztek minden mondatot, amit elkezdtem.

Ősszel még jól esne pár nap Milánó, de Rómában is gondolkodunk. Utóbbi nem volt jó?

Képeket rengeteget csináltunk, sajnos nekem nincs lehetőségem felrakni, de egy ismerősömet megkérem, hátha. Egyébként verőfényes napsütés volt, az utolsó napon szemerkélt az eső, biztosan azért, hogy ne fájjon a szívünk, hogy haza kell menni.

Előzmény: Veronica Pinter (413)
deriva Creative Commons License 2006.05.04 0 0 414
Már csak 25 nap és akár naponta írhatok beszámolót Milánóról egészen decemberig! Jujj, de jó lesz nekem!!! Addig másoké a terep.  :-))
Előzmény: pálmácska (411)
Veronica Pinter Creative Commons License 2006.05.03 0 0 413
Szia Pálmácska, én még mindig a Te beszámolódra várok. Elepedek egy kis Milánói történésért. Vasárnap lementünk a Balatonhoz( elég vacak idő volt) és azokkal a barátainkkal mentünk akikkel Milánóban voltunk, hát remélem csuklott az drága város. Bár én megmondom őszintén én azt hiszem Itáliába szerettem bele. Sokfelé mászkáltunk már, de inkább észak Olaszország, tavaly ugyan voltunk Rómába, hát az nem tetszett annyira. Lehet hogy rosszindulatúnak tűnök, de az anyósomék is jöttek velünk, és inkább a látnivalók helyett a guta ütögetett. Voltunk két hete a Ramazzotti koncerten a férjem lepett meg vele, nagyon jó volt hallani az olasz dumát. Tegnap a trolin egy csapat olasz nyugdíjassal futottam össze, és persze rögtön Milánót emlegettem, igaz csak nagyon keveset tudok beszélni de hát a jót így is el lehet mondani. Ha van kedved és még frissek az élmények, rajta , várom és ha vannak képeid ami publikus akkor azt is. Majd én is teszek fel és összehasonlítjuk. Most gondolom tombol a tavasz.   szia
Előzmény: pálmácska (411)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.05.03 0 0 412

Még nem.

Majd szombaton.. De aranyos vagy, hogy gondoltál rám! :DDD

Előzmény: pálmácska (411)
pálmácska Creative Commons License 2006.05.03 0 0 411

Helló Mindenki! Szomorú vagyok, már nem érdeklődik senki Milánóról? Nagyon lesoványodtak a beszélgetések!

Valaki ígért részletes beszámolót!!!!!!!!!!!!???????????

Ildikó vajon már átment a keleti partra?

Előzmény: kiefli (410)
kiefli Creative Commons License 2006.04.28 0 0 410

Sziasztok,

megjöttünk, hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk (én csak három pár cipőt vettem...)

jó hétvégét!

d

Előzmény: Veronica Pinter (408)
pálmácska Creative Commons License 2006.04.27 0 0 409

Sziasztok!Ildikó, bocsi, de sajnos nem tudtam átadni Marianak az üdvözeleted, mivel mint írtam volt, nyelvi problémák adódtak, ő nem beszélt németül, én nem beszélek angolul. Amit 30 évem alatt összeszedtem angolt, és olaszt, abból éldegéltünk 5 napig.

A szálloda nagyon klassz volt, tiszta, és a reggeli is elég volt. Na persze, ha a férjek is jöttek volna, nekik félreállt volna a szájuk a lekvároktól, mézektől, és a croassonoktól (tuti rosszul írtam!).

A várost bejártuk keresztül-kasul, metrózni csak 2x metróztunk, villamossal közlekedtünk mindenhová, meg gyalog, mivel olyan eget rengető távolságok nincsenek Milánóban. Szerintem. Vásárolni inkább piacokon vásároltunk, szuper, és gyönyörű bőrcipőket vettünk fillérekért. A Buenos Aires-en is voltunk, ott inkább férfi ruhákat vásároltunk. A Castello Sforzesco parkja egyszerűen lélegzetelállító volt, most virágoznak a gesztenyefák. És tiszta.

Como-ban is voltunk vonattal, nem nagy szám, viszont találtunk egy szuper fehérneműs üzletet. Sikerült némileg meggazdagítani a tulajdonost. Hajóztunk is, persze a tó végébe nem ment a hajó, gondolom ott nudizott George C., és nem láthattuk mi, földi halandók.

Monte Isolára sajnos nem volt görcsünk vonatozni, de legközelebb - merthogy lesz legközelebb - elmegyünk.

A villamosok haláliak voltak.

A tel.kártyánál én is láttam, hogy Pinkód van rajta, ütögettem előlről-hátulról, de biztosan én voltam a béna.

Úgyhogy, szívesen odaadom valakinek.

A "temető Monumentale" is gyönyörű volt. A Dómmal szembeni fagyizóban sikerült 2-2 kilót híznunk.

A La Rinascente nem nagy szám, táskákat vettünk ott, de a négerek is árultak elég jó L.V. utánzatokat.

Az MM cipőboltot  is megtaláltuk. Ott modjuk nem vettünk semmit, de azért 6 pár új cipővel sikerült hazajönni.

A vonatstadion környéke tényleg gáz, oda tényleg nem menjen senki.

Hát, azt hiszem elmondtam mindent, tényleg szuper volt. Csak a párom hiányzott nagyon, 10 év alatt nem voltunk külön még egy éjszakát sem. De legközelebb elrángatom őt is.

 

Előzmény: Veronica Pinter (407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!