Laci, azt látod már, h mikor tudnál rálesni a kis gyíkra?
Monnyuk én is rohadtul el vagyok havazva az építkezés miatt, vasárnaponként is nyomnom kell manapság.. A héten kaptam kis szusszanásnyi időt, mer nem tud jönni a festő meg a kartonos, úgyhogy be tudom szórni a szigetelést, ytongozni a réseket, szigetelni az ablakokat.. Pénteken jönne a redőnyös, akkor nekem biztosan nem ok, ill. meló kezdésre, vagy akár végén lenne yo vmikor..
Sziasztok van valakinek tapasztalata a hengerfejben a pd fészek hüvelyezése,perselyezéséről?Tartós lehet vagy csak tűzoltás?Megnéztem a számlát a hengerfej felújításnál,amit a volt tulaj adott,csak ez a tétel volt 50.000 Forint.
Be van állítva a hirdetésfigyelő, motort viszont nem veszek, mert ott kimaradnak a mókából a kölkök. :-)
Első helyen a Pontiac Trans Am/Chevy Camaro áll, a 98-2002 közt gyártott, 5.7 V8 (Corvette C5) motorral. Ha ilyet nem találok, akkor a Jag XK 4.0, vagy esetleg MB Cl 500 is szóba jöhet.. Figyelés van. :-)
Ingadozik az alapjárat klíma nélkül is, ezért gondoltam mint a focusom esetében itt is elég ha kitisztítom karburátor tisztítóval az alapjarati szabályzó motort és a folytószelepet. A folytoszelepet szépen át mostam, de az alaljárati szabályzót nem találom :D A helye ott van a folytoszelep mellett ha jól látom, de az alapjárati hiányzik. Lehetséges hogy ebben nincs? Vagy rossz helyen keresem?
"De szerintem az is elég beszédes hogy az usa hadsereg a gm.-el karöltve teszteli már a hidrogén üzemanyagcellás járműveket a hadsereg részére."
Még beszédesebb, hogy az üzacella már több mint 50éve létezik. Az amerikai Ballard cég fejlesztette az űrhajózás részére. Ott az üzemanyag rendelkezésre állt és a világűrben egyszerű azokat folyadék halmazállapotban tartani. A közúti felhasználásra is kifejlesztették a 90-es évek elején, szintén a Ballard és a Mercedes. Akkor a Mercedes MB100-as prototípusokat csinált, de végül a hidrogén tárolása miatt felhagytak vele. Ergo, nem a Toyota az első, aki autót csinált üzacellával*. Az A Mercedes padlója azért olyan amilyen, mert azt már arra tervezték, hogy egy 50kW-os üzacellát fogadjon.
* Ők gyakorlatilag a hidrogén nagy nyomáson tárolásához csináltak tartályt, amit a modern anyagok tettek lehetővé.
A fene tudja mi lesz a jövő. Azt ami jön föl a földből kvázi ingyen és egy marmonkannában elviheted és megy vele az autó 2-300 km-t, na azt nem fogod olyan könnyen helyettesíteni. Szerintem vacak lesz a jövő. Itt kínlódhatunk emissziós hülyeségekkel, ez a társadalmi berendezkedés a földön nem alkalmas már élhetőnek megtartani a golyóbist.
Pár ezret ha jól tudom,de még nem is abban a fázisban tart,szerintem egy napja még azt sem tudtad mi az a toyota mirai,szóval még csak nem is reklámozzák hülyére,nincs abban a fázisban,amik rohangálnak azok is inkább tanulmányautók.
De szerintem az is elég beszédes hogy az usa hadsereg a gm.-el karöltve teszteli már a hidrogén üzemanyagcellás járműveket a hadsereg részére.
Bármennyire is megy a hitetlenkedés,abban biztosak lehetünk hogy a jelenlegi energiatároló nem alkalmas a globális lefedettségre.
De hát ez még a jövő,úgy is meglátjuk mikor mit akarnak majd ránk tukmálni.Nekem tökéletes volna 1.9TDI. de hát.....
A jövőt senki se látja, max véleménye lehet, csak te úgy mondod, mintha a te véleményed lenne a tuti. Aztán vagy úgy lesz, vagy nem.. Az üzemanyagcellás autó jövője volt az egyik konkrét kérdés az államvizsgán, amit a konzulensem feltett a szakdolimmal kapcsolatban, én meg utána néztem, s az volt a válaszom, hogy nem ez a jövő, legalábbis nem a közeljövő. A bizottság egyetértett velem.. :-) Amúgy:
A nyugati, elsősorban német területen a hidrogént belsőégésű motorokban használják, azaz ezek nem elektromos autók. Ezek kettős üzemanyagú autók, mint a benzin/gázosak. Ha kifogy a hidrogén, tovább tudnak menni benzinnel. Az energiacella esetében ez nem működik, ott a teljes hatótávra hidrogént kell használni. Ezek tisztán elektromosak.
mennyi hidrogénes autó lesz MO-n - mondjuk - 10 éven belül, nekem viszont vannak a hétvégéről adataim:
tehát adott egy Mitsu Outlander PHEV, állandó összekerék, SUV.
Félig töltött akkuval indultam el Siófokra, a péntek délutáni csúcsban, végig klímázva, a forgalom ritmusával haladva ( Tehát nem került ki a szlovén kamion 80-nal) Siófok cél-szállodáig 5,1 l/100 km volt a fogyim ( plusz cca. 5kW az akkuból).
Ott nem tudtam tölteni sehol - szabad konnektor nuku, a ChaDeMo-t meg nem vittem -, így üres akkuval bóklásztunk tegnap hazafelé, megálltunk Tihanyban, Székesfehérváron, szintén végig klíma, a traktort megelőztem, a töketlenkedőket megelőztem, a gyorhajtó kecsegék meg engem előztek meg :-))))), így 7,1 lett az átlagom.
Igen meg vagyok elégedve.
Utolsó ilyen postom volt a témában, mert
1., rühellek erről beszélni
2., rohadtul nem a topichoz tartozik, ezért mindenkitől bocsi!
jövőre telepítik hazánkba az első hidrogén kutat,aztán folyamatosan bővítik az elérhető kutak számát,jelenleg hozzánk legközelebb Bécsben van ilyen üzemanyagtöltő állomás.
Hát nagyon úgy néz ki hogy ezt az akku problémát nem tudják megoldani,de ha már a toyota ezt így kijelentette mármint hogy a hidrogén az irány akkor szerintem meg is tudják ezeket a hidrogén okozta problémákat ugrani.
Mindkét megoldásnak gyakorlatilag ugyanaz a kerékkötője, az energia tárolás.
Ha sikerülne megfelelő akkut fejleszteni és az a szükséges mennyiségben gyártható is lenne, akkor senki nem rágódna tovább, hogy merre is haladjon az elektromos autó fejlesztése. Ugyanez a helyzet az energiacellával is, azon túl, hogy még drága az előállítása és rövid az élettartama (maga a technológia ~két évtizede rendelkezésre áll). Az energiacella akkor nyerő, ha hidrogénnel üzemel (működik alkohollal is, csak akkor marad a környezetszennezés és rövidül az élettartam), amit viszont marha körülményes tárolni. Vagy mínusz kétszázvalahány °C-ra kell hűteni, hogy folyadék halmazállapotú legyen, vagy irdatlan nagy nyomásra sűríteni, hogy elegendőt lehessen tárolni. Pillanatnyilag egyik sem egyszerű. A Toyota az utóbbit választotta, 800bar-os nyomással.
Szerintem sehol nem írtam hogy zsákutca.Azt írtam hogy átmeneti időszak,köztes állapot.
Ezért is pontosítottam a hsz.-omat hogy ne legyen félreérthető az hogy a jelenlegi technológia az ami átmeneti időszak.Átmeneti időszak a "hagyományos"belsőégésű motorok és a hidrogén üzemanyagcellás motorok között.
"Ezért ajánlottam az autógyárakkal való konzultációt, ha meggyőzöd őket, talán csurran-cseppen valami a fejlesztési költségeik megtakarításából neked is."
Nem kell őket meggyőzni semmiről,már írtam!Kezdésképpen ajánlom figyelmedbe a TOYOTA MIRAI-t!
Vásároltam egy 2009-es 2 literes benzines Ford Galaxyt. A márka szervizben azt mondták nem kell vezérműláncot cserélni sosem, csak a vezérléshez tartozó szijakat 200000 km-nél. A kerdésem az hogy ez valóban így van? Ha jól tudom egyes BMW-kben is az a gyári előírás hogy nem kell a láncos vezérlést cserélni, mégis célszerű...
nem meggyőződésem, hogy az elektromos autóké a jövő.
Neked meggyőződésed, hogy ez egy zsákutca ( idézzem a hozzászólásaidat?).
Ezért ajánlottam az autógyárakkal való konzultációt, ha meggyőzöd őket, talán csurran-cseppen valami a fejlesztési költségeik megtakarításából neked is.
Tudják ők ezt nagyon jól,a toyota már akkor megmondta mikor legördült az első elektromos verdája hogy ez csak egy átmeneti időszak lesz.Ha jól emlékszem ők már csak 20 vagy 21-ig fejlesztik az elektromos autóikat.
Nyilván nem fognak eltűnni ezek az autók,nem hülyék a gyártók sem csak van jobb alternatíva.
( és többen csinálják ezt ) , túl mélyet szippantottak az EV mobilitás levegőjéből. A hétvége cca. 400 km-e normálisan vezetve, végig klímázva 7,1-re jött ki. Meg vagyok elégedve, mert üres akkupakkal jöttem-mentem, nem töltöttem péntek reggel óta.
Pénteken olajat cseréltem a Sharanon (2004 ASZ kézi váltós) és alatta fekve vettem észre, hogy a bal oldali féltengely belső gumiharangja valószínűleg szakadt, mert egy csíkban szórja ki a zsírt. Beszéltem a szerelőmmel, de a nyári "leállás" miatt csak szeptember legelejére tudja vállalni a javítást. Az lenne a (talán kissé laikus) kérdésem, hogy használhatom-e a kocsit addig, nem teszek-e kárt benne vagy keressek másik szerelőt erre a munkára. Augusztusban lenne egy hosszabb menet (2*550 km, többségében autópályán) a kocsival.
Ma elmentem a Galaxymmal 110km. kb. a porlasztó újra tömítése és beállítása nagyon sokat hozott.Úgy indul mint még sose,és nagyon dinamikus lett,ráadásul a fekete füstölés gyorsitásnál megfeleződött.
Még annyit hogy az 1. henger értéke is lement -0.98 ra viszont a 3-4 henger meg felment -1.34- -1.68 ra. Nem cseréltem fel a porlasztókat egyesével vettem ki és úgyis raktam vissza.
Pl EV-k kapcsán az erőművek építésének a káros anyag kibocsátási vonzatát is beleszámította, meg az utasok által kilélegzett CO2-t is, de az ICE -k esetén, mint mint egy klasszikus autóbuzi, kifelejtette a képletből az olaj kutatást, kitermelést , szállítást, finomítást, raktározást és persze a finomítók, tartályhajók, csővezetékek gyártása , üzemeltetése során felszabaduló káros anyagokat, hogy a tartálykocsikról, benzinkutakról ne is beszéljünk...
Kivettem ma a porlasztókat,ez már javított pd fészekkel van ha jól láttam meg lett szakszerűen perselyezve.A gyűrűk mint laposak voltak már,és ami szomorú hogy szinte a szerszám súlyától meglazultak a szorító csavarok a pd elemnél.De hál isten nem okozott kárt.A fészek is rendben volt a legalján kicsit felpucoltam,van fészek maróm,és új gyűrűkkel ment is vissza a porlasztó. Beállítottam, ütközés és 220 fok vissza. Ez se jól volt beállítva,nem 220 fok volt, hanem 2 kör vissza.Most sokkal simábban jár és indul is hamar,de a 2. henger még mindig 2.99 értéken van .kompresszió mérés még nem volt,csinálnom kell adaptert az izzító és a műszer csatlakozója közé.Eddig ennyire jutottam.
A 2. henger döglött, ki van akadva maximumon. Az 1. henger értéke valószínűleg ennek a következménye, de ez csak akkor derül ki, ha rendbe lesz hozva a 2. henger.
Ugye ez üzemmeleg motor, minden terhelés kikapcsolva, és minimum 1perc alapjáraton járás utáni állapot. ??
a Mitsu-t most azért nézem, hiszem még nagyon új a családban.
Most indulunk vele a Balatonhoz - bár nem erre vettük -, kíváncsi vagyok, háztól házig hogyan jön ki a fogyi. Aztán pár hónap, fogom tudni, mit várhatok tól, és ennek a fogyazstása sem fog érdekelni.. ( Azért a Face-csoportjában nagyon keményen nyomják a villany-benya fogyiadatokat, de még nem szólhatok be, túl új hús vagyok...)
A Mitsu 7,5-8 kW naponta ... legyen kb 300 Ft... ez gondolom inkább hétköznapok... az kb olyan húsz liter üzemanyag ára... azért az nem rossz... bár tudom... Te nem szeretsz erről beszélni...
Az viszont igazm hogy előtte szétnéztem a piacon, és az a véleményem, hogy a megkapni kívánt egymillióig is kell árul i egy darabig. De ráérek, a Mitsu tökéletesen működik helyette, igaz nem a gyári 1,9 l/100 km benzint hozza, hanem 0,2-et.... ( plusz kb. 7,5-8 kW áram naponta)
Veztengelyjel hiányában a PD motor beindul, miután a szoftvere úgy van megírva, hogy képes "kitotózni" a hengerazonosítást. Ennek a következménye a hosszabb indítás. Viszont hibás/zajos jellel nem tud mit kezdeni.
Papírforma szerint mindhárom ugyanaz, jónak kellene lenniük. A 433 C végű gyártása megszűnt vagy egy évtizede, ennek a helyettesítője a 147 B végű. A delphi valószínűleg rossz.
A jeladó csatlakozó színben ugyan az? Az enyémen szürke van,egyszer tönkre ment feketét adtak azzal nem indult,visszavittem kaptam szürke színűt azzal azóta megy.Más elven működnek.
Sziasztok érdekes jelenségre figyeltem fel,régebben írtam hogy random módon nehezebben indul a kocsi pörgetni kell 3-5 másodpercig,tegnap megfigyeltem hogy ha ráteszem gyújtásra azonnal indítok akkor pöccre megy,ha ráteszem gyújtásra és nem azonnal indítok na akkor tekerteti magát hosszabb ideig.Ezt akárhányszor tudja produkálni. De mindig beindul.
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy galaxy, 2001-es, 1.9tdi.
Az első ablaktörlő nem működik. A hiba úgynéz ki, hogy ha bekapcsolom az eslő ablak törlést, akkor nem csinál semmit. Ha spriccelni akarok vizet rá akkor meg bekapcsol a hátsó ablaktörlő.
A hátsó törlés funkció jól működik. Amúgy a vízet sem spricceli se előre, se hátra.
Kicseréltem a kapcsolót, gondoltam az a baja, mert a biztosítékok rendben vannak. De az új kapcsolóval is ugyan az a hiba. Semmi változás. Az ablaktörlő motor kap áramot, meg mozog is, kézzel legalábbis. Mert gondoltam arra is hogy megvan szorulva vagy bevan rohadva. De ez az ok is kizárva.
Holnap keresek valami villamossági szakit, mert ez már sok nekem.
De elötte azért kíváncsiság képp kérdezem, hogy járt e már így valaki?? Vagy tippje, hogy mi a picsa baja lehet???
Sziasztok. Vettem egy 2006-os Galaxyt. Nem értem az ablakemelő működését. Mindegyik működik de: pöccintéses felhúzásra csak az első kettő, az is csak a vezető felöli kapcsolótól és azt is csak gyújtáson. Távirányítóval csak lehúzni tudom /egyszerre mindet/, akár szakasosan is, felhúzni nem. Ezeknek így kell működni?
Jól emlékszem, hogy a rugalmas szervizperiódus figyelmeztetését nem csak VAG computerrel, hanem a kocsiból is ki lehet törölni? Ha igen, hol találom a metódust?
Én még soha nem találkoztam olyannal ahol kárpitot kellett volna bontani,főleg a vw. konszernnél.(persze ez nem jelent semmit)Azért annak illik könnyen hozzáférhetőnek és láthatónak lennie.
63387.hsz.
"és ami igazán kacifántos az a hátsófutómű lengőkar szilentjei."
Mert az a 140 lovasba más?
Meg van itt valami bibi az olajszivattyú meghajtással is,nem?Vagy az nem ez a motor?
2. szériás galaxyn kell sajnos szélvédőt cserélni. (nem rövid és növekvő repedés van rajta) Tud valaki ajánlani Bp-n vagy környékén erre megbízható embert? Népszerű keresőbe beírva kijön néhány találat, de hátha van valamelyikőtöknek pozitív/negatív tapasztalata.
Mire érdemes figyelni, mit ellenőrizzek előtte-utána...
Szia, ez a fórum a VW konszernnel közös Galaxy esetén illetékes, a 2006 utániakról nincs tapasztalatunk. A jó/kerülendő Ford motorokról esetleg 409 Laci tud támpontot adni.
Az enyémen volt ilyen (gyári cucc, itt jól látszik), de leszedtem. Alatta háborítatlanul tud dolgozni a korrózió, tizenévesen nem praktikus. Ha kell, szívesen odaadom, keress meg e-mailben.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni!
2002 Sharan vezetőülés felőli leghatso műanyag borítás forró!
Ha jól tudom ott van a kazán!
Mi lehet a probléma?
Köszönöm a tanácsokat!
Most hogy jöttünk olaszból szlovénián át amikor meg kellett állnom az utolsó kúton euróért tankolni és indultam utána érezrem először ezt a jelenséget...
Addig viszont megállás nélkül haladtam a tempomattal 110km/h sebességgel kb 600 km-t.
Először kettes és négyes sebességi fokozatokban , majd harmadikban is és ötödikben is jelentkezett, de nem mindig és nem.folyamatosan, valamint 100 felett abszolute semmi rezgés nem érezhető.
409 László mester úr...
Szabadnom elkérnem az elérhetőségeidet???
Valamint az lenne a kérdésem hogy vitt alkatrész vagy inkább saját beszerzésű alkatrész beszerelését válalná el csere ügyileg ???
Valamint mi a neve ennek az alkatrésznek ??? (mert ezt is szeretném cseréltetni mindkét oldalon.)
Jobbik felem ismerkedik egy 2001-es Sharannal 1.9 TDI, AUY, automata.
En nem vagyok ott most, es egyebkent se volt meg diesel autom (Vw es automata se nagyon :-), ugyhogy nezzetek el nekem a kezdo kerdeseim :-)
Hutofolyadek visszajelzo lampa felvillan es jelez neha teljesen alkalomszeruen( ha jol sejtem ez a szintet jelezne, mert a homerseklet 90 fokon szepen all, es a tagulasi tartalyban a szint megfelelo es allando. Az auton semmi egyebet nem erezni,ment mar vele igy tobb mint 300km-t.
Kerdesem:
Hutofolyadek szint erzekelo a tagulasi tartalyban van? Cserelheto?(vagy csak tartallyal egyutt,mert be van epitve?)
GSP.-t semmiképpen ne vegyél,bár sokan azt mondják hogy az SKF is kb.annyit tud.Hogy melyik a jó?Én nem tudom, de nekem a MEYLE bevált.GSP már akkor szar volt mikor beraktuk.
Megpróbáltam beírni a google-ba hogy sharan belső féltengely csukló...
Kiadott rengeteg lehetőséget, de az ilyen-olyan autósboltok neten vásárolható portékáira nincsen származási adat illetve gyártó márka név sem feltüntetve...
Biza sokkalta olcsóbban adnák mint az Unixos oldalon...
Az lenne a kérdésem hogy az alábbi jelenséggel szembesültem volt...
Lehinkább 2.-ik és 4.-ik sebességi fokozatoknál gyorsításkor úgy rázta a seat alhambra "2"-es (2000 év végi) az elejét mintha a futóművem emberi lépések módján próbálná a kerekeit egymás elé rakosgatni kb 100 km/h-ig, aztán abbamarad...
Ha csak öregesen haladva gyorsítok akkor ez a jelenség nincs.
Igazából sajna aknára még nem tudtam állni megvizuálni , csak megrugdostam a kerekeket mindkét oldalon és nem volt hangja hogy kopogna bármi is tőle...
Nem akarom megmókolni a suffniban mert vendégségbe jöttünk Magyarországra és itt csak szerelőhöz vinném , de ha valamelyik szerelő úriember már találkozott ilyesfajta hibával és javította is akkor örömmel venném a jótanácsokat, főleg hogy ne egy komplett futóműcserével fogadjon akihez el kell menjek...
Mindenkitől elnézést hogy ezt a kérdést itt teszem fel,elsősorban a fővárosiaktól kérdeznék.
Sajnos ismét eltelt 5év és PÁV.-ra kell mennem.8ker,Vajdahunyad u.45.-be megyek,ez ott van a corvin mellett közvetlen,ill.konkréten oda megyek mert hogy ott lehet parkolni.
Szóval a kérdésem hogy de.10-re ott kell lennem inkább fél 10-re,mennyire járható az út arra felé vagy inkább mennyire nem ebben az időben?7-es út,6-os út,Petőfi híd,Ferenc krt,Űllői út. kb. ez az útiterv.
Üdv.! 2-3 éve, amikor kitisztítottam, csak egy 20 forintosnyi lyul volt. Akkor kiégettem a szívótorkot.
Nem biztos, hogy az a baj, de nagyon füstöl feketén. Nagyon jól indul és elég szép az alapjárat is. Porlasztó becsepegést nem hallok. A mikor nagyobb a terhelés (emelkedő) még jobban. Érdekes, hogy a turbó bekapcsolása után nem annyira. Bár lehet, hogy ez a nagyobb fordulat eredménye.
Elvileg lehet, de én még nem találkoztam ennyire eltömődött szívócsővel. Aztán azt is csak Te látod, milyen az a "nagyon fekete" füst. Mindenesetre a füstölősre tömődés jelentős teljesítmény vesztéssel is jár.
Az EGR falazásról meg van a véleményem, és mint már korábban is ígértem, ezt többé nem nyilvánítom ki. Ismét sértődés lenne az eredménye.
Tisztelt 409! Megkérdezném, hogy az 1.9 TDI AFN szívótorokrész elkormolódása (arg miatt) produkálhat e nagyon nagy fekete füstölést? Már a töltésmennyiség levétele sem sokat segít nála.
Pár éve kitisztítottam valamennyire egy hf. tömítés cserénél és utána nem csinálta egy jó ideig.
Mi a véleményed arról, hogy ha kitisztítom,( bár helyen lévő hengerfej esetén ez elég kétséges, hogy jól sikerül.) jó lesz e? És érdemes e "lefalazni" az arg szelepet. Ez mekkora macera? Értem ez alatt, hogy az ECU-ba is bele kell piszkálni, vagy ez még olyan "primitív", hogy nem érzékeny rá?
Pár jó instrukciót szívesen vennék, hogy egy tapasztalt szaki mit csinálna ilyenkor. A gyerekeket hordjuk vele télen nyáron napi 50 km helyben. 10-20 indítás legtöbb hideg. Amúgy erre nagyon megteszi ez a gép.
Sziasztok,előfordulhat hogy a kartergáz elvezetés a szelepfedélben eldugul? Néha a nívópálcánál is jön a füst vagy olajgőz,de inkább melegen szokta.AUY motor.
Olajat csak csekély mértékben fogyasztja,10.000km alatt kb 6-7deci.A motorban 394000Km. van.
Légy szí valaki segítsen. Holnap esni fog és még mindig nem jó az ablaktörlő. :-(
Eddig kipróbáltam másik biztosan jó kapcsolóval, másik motorral, másik komfort modullal egyik sem segített. Áram és test is van a csatijában. Ja és kiderült, hogy az újabb fajta motor van benne (2 vastag kábel + 6 vékony)
Az a furcsa, hogy sok kapcsolás után néha néha egyet töröl.
A vezérlő egységben az alábbi hibák vannak ebből melyik miatt tilthatja le? Ha nem ezek akkor mi az ami miatt esetleg tiltásban lehet.
Ha az a szelep lenne elromolva, akkor nagylenne a motorban a kartergaznyomas, es nyomna ki orran szajan az olajat. A turborol meg nemtudna lefolyni az olaj, fustolne. Diagnosztika kell. Addig csak talalgatas lesz,meg sok kidobott penz az ablakon.
Sajnos nálam nem oldódik meg (átmenetileg) csak úgy ha leállok, lekapcsolok és újraindítok.
Jellemző, hogy pont hosszabb út alatt jön elő, tehát feltételezem, hogy eléggé kipucolódik a turbó ez alatt. Egy turbós azt mondta, hogy szívesen felújítja a turbót nekem de ha kapja a szutykot mondjuk a kartertől akkor ugyanúgy le fog tiltani, ezért előbb azt nézessem meg. Azt mondják, hogy a karterszűrő a szelepfedélbe van beépítve, ez igaz lehet? 409-es mester tudnál segíteni valahogy?
Hmm .. az autópályát azért javasolják szerintem, mert ott nagyobb esélyed van, hogy folyamatosan tudsz menni nagyobb gázon. Ugyanez közúton nagyon kétesélyes
Gondolom (laikus tipp, majd a hozzáértők javítanak ha szükséges) lekormolódik a turbó és megszorul a változtatható a geometria mechanikája. Az autópályás nagyobb sebességű menés pedig kiégeti belőle a trutyit. Bár szerintem ehhez nem kell autópálya, tippre ugyanazt a hatást éred el, ha főúton mész 80-90 km/h sebességgel magas fordulatszámon (negyedik, esetleg harmadik fokozatban, utóbbi esetén nyilván nem üveghangon).
Szia!Nekem volt ilyen problemam megallt a turbo.Javaslat az volt aljak ra palyan 140-150-re menjek huzamosabb idejig.Mentem igy kb 200 km azt meg javult.Mi okozza nem tudom,de ha sokat megyek varosi totymorgesbe elojon kb 2-3 honap utan,aztan ismetles palyan aztan megint birja.
Oké, megnézetném ha tudnátok javasolni egy olyan szervizt vagy szakembert (Budapest vagy környéke) aki tényleg ért hozzá és rátalál a hibára. ,,ha nem ez akkor az, hanem az akkor amaz" típusú találgatásokra nincs pénzem.
Mi lehet annak az oka, hogy a motor terhelésekor, pl. hegymenetben, nagyobb sebességnél, időnként elszáll az erő a motorból. Ilyenkor meg kell állni, lekapcsolni a gyújtást és újraindítani és akkor megint jó de ismételt terhelésnél megint előjöhet. Gyanítom, hogy a turbó áll le, valami letiltja de vajon mi lehet? Volt már ilyen jelensége valakinek és ha igen, mi volt a megoldás? Hallottam olyan véleményt, hogy lehet nem működik megfelelően a karterszűrő és emiatt tilt le a turbó. Vagy magát a turbót kell felújítani? Tud valaki olyan megbízható szakembert akinek van tapasztalata és hozzáértése ilyen hiba elhárításában? II. Galaxy, 2005-ös, 1.9 Diesel (AUY)
Méretre egy fajta van. Úgy van különbség, hogy van amelyik lendkerékre csak a saját kuplungszerkezete megy fel, van amelyikre több fajta. Hogy melyik van az autódon az megmondhatatlan.
Miért dolgoznék duplán?Mire ez a kuplung tönkremegy már rég valami kőművesbrigád leharcolt autója lesz,szerintem.
ha meg bármi baja van a kuplungnak akkor természetesen csere,de gondolnám hogy egy 30ezret futott kuplungnak baja lenne.Vagy húzom amíg lehet,még egyáltalán nem vészes indításkor szól néha meg leállításkor,aztán tényleg cserélem szettbe.
Ha már túl van a 200 ezren a kuplung és a lendkerék és valamelyik megadja magát akkor én is így gondolom,de egy 30ezres kuplungot nem hiszem hogy ki kéne dobni csak azért hogy egybe legyen cserélve.
Úgy tudom ezeket együtt kell cserélni, legalábbis az előző tulaj ill. a szervízkönyv ezt mondta, hogy a szett is úgy van. Ha nem, bocs, hogy belevau.
Valahol nekem logikusnak tűnik, mert a kuplung és a kettős is a sok váltástól fárad el. Meg a sok indítózás/leállítás kombótól, ami persze összefügg. Nekem volt már olyan gyári szettem, ami 390e km-t bírt. (Nem VW.)
Naja. Úgy van ez, hogy ha az ember valamivel ráfázik, akkor nem akar olyant venni még akkor sem, ha a statisztika azt mondja, hogy nyugodtan vegyen :)
Más, bár gumi. A céges batárra vettem egyszer asszem Bridgestone gumikat. Még egyszer nem fog előfordulni. Csak Michelint veszek rá. Ez az autó igen sokat megy, leginkább autópályán 150-nel. A Misi tartós :)
Én nem állítom hogy mind rossz, de ennél a szériánál biztos volt valami bibi. Karkasznak semmi baja, csak a futófelület rohad. Ha esetleg valaki konkrétan elmondja mi másért lett ilyen, elfogadom. Ügyfél szolgálatot megkerestem problémámmal, ahol az volt a válasz hogy elöregedett, és erre négy év a gari. Ez az illető sűrűn nyilatkozik , főként ősszel, és tavasszal különböző médiákban gumikkal kapcsolatban, de arra nem adott választ, hogy ez miért ilyen ötévesen elöregedett. Konkrétan elhajtott. (NA EZÉRT SOHA TÖBBET) 2014 8.-ik heti gyártású gumiról beszélünk. Minap nyilatkozták , hogy három éves korig frissen gyártottnak , öt évesig újnak minősül. 2014 tavaszán lett felszerelve. Többnyire rövid távon, olykor hosszú távon , és nem száguldozós tempóval (1Z 90Ló) használva nyaranta. Télen felnin kb. 10-20 fok között, félsötét pincében tárolva. A 7 éves téli Fulda , semmi hasonlót nem produkál, pedig az meg nyáron pihen ott, ahol ezek télen.
majd Neked 195/70*15 VW T4-en, 2014 óta használt Hankook gumikat. ( Ha el nem felejtem)
:-)
Minden szempontból, minden autónkon tökéletesen működnek, szerintem az utóbbi 6 évben olyan 6-7 garnitúra Hankook-ot vettem különböző autóimra, egy sem volt ilyen.
Nekem nagyon bejött és továbbra is Hankook vásárló maradok, Neked meg nem jött be, Te válts más márkára.
Üdv 409 Laci!Kérdésem volna.2002 auy.Szóval 2t.lendkerék témában kérném a segítséget.Ha jól tudom két méret létezik belőle,mi az oka vagy miért vagy mi alapján van két fajta?Gondolom alvázszám alapján kideríthető hogy melyik van benne gyárilag,ill.az lehetséges hogy ha már cserélték akkor másik fajtát rakták bele?
És gondolom mindkét mérethez meg van a saját kuplung is...
Én úgy vettem az autót hogy elötte volt kuplung cserélve(sachs),de a 2t.nem lett cserélve mert jó volt,szóval én meg most a kuplungot nem szeretném cserélni csak a 2t.-t.
A lényeg hogy meg tud viccelni ez a dolog,vagy alvázszám szerint adott hogy melyik rakható bele?
5 éves Hankook 195/65-15 95T 1-es bódén májustól szeptemberig használva. Ősszel már látszott, egy-két hajszál. Tavasszal előszedve (nem napon tárolva)ez fogadott. Oldalfalon semmi repedés, csak a futófelületen. Soha többet.
Van egycéges Ford Galaxy-m 2016, autómata. 120k-s szervíznél volt a váltóban olaj cserélve. Addig tökéletesen működött, azóta teljesen indokolatlan esetekben kiírja, hogy "transmission limited function" és ilyenkor mintha nem vinné át a hajtást a tgk, felbőg a motor tiltásig pár másodpercre és aztán megtalálja újra a fokozatot. Ha utána berakom S-be, akkor működik, de ugye nekem kell váltogatni.
Ford által hitelesített szervízbe viszem a kocsit, miután előjött a hiba visszavittem és betanították a váltót újra. Mivel nem működött ezért elvittem márkaszervítbe is (Méhész utca), ahol újra betanították a váltót. Pénteken hoztam el a kocsit, utána rosszabb volt, mint előtte, azonban tegnap meg ma tökéletesen működik.
(Plusz adalék, hogy a márkaszervíz azt mondta, hogy 60k-s szervíz után nem volt bejegyezve szervizelés a rendszerbe. Égett a check engine lámpa is egy turbócső miatt, amit ki is cseréltek. A lámpa viszont égett tovább, ma reggel tűnt el a kötelező szervizes villáskulccsal együtt)
Valakinek volt már ilyen problémája? Vagy valakinek valami tippje?
Segítségeteket kérném,autóm 2002 évjáratú Sharan :Központi zár hiba,sem távirányitóval,sem kulccsal nem záródik.A műszerfalon a napi számláló. és az óra is csak gyújtáson megy.Órák gyújtás levétele után nem állnak alaphelyzetbe. Ajtóknál a kábelátvezetőnél lehet törés vagy zárhiba,esetleg biztosíték kimehetett?
Minden hibakódot töröltem, és ma használtam az autót. Egyelőre nem jött vissza egyik sem, viszont az ablaktörlő és a szélvédő mosó sem működik. Van esetleg valakinek ötlete, hogy hol keressem az hibát. Az ablaktörlőnek van külön reléje? Ha igen melyik és hol van?
Tiszta sor hogy nem két filléres géppel dolgoznak,nem is gondoltam hogy nagy lehúzás az egész,szimplán az összeg borít ki.Én pl.szerintem valami olyasmiben gondolkodnék hogy keresnék egy kipróbálható motort,inkább megvenném a motort úgy ahogy van aztán abból kivenném.a motor meg jó lenne tarcsi motornak.
Az én galaxymba AUY megnéztem a kompenzációs értékeket,és a 2-es hengernél nem sok minden történik,Ha jól emlékszem 2.99 értékre állt be és nem változott az érték se + se - irányba,míg a többin látható változások olvashatók. Ez annyit jelenthet hogy haldoklik ha jól gondolom.
Már rég jártam erre, de most megint elő jöttek hibák és mint mindig most egyszerre több is.
Kb 200 után amit tempomattal tettem eszembe jutott, hogy nem ég a lámpám felkapcsoltam ezt követően néhány perccel kigyúladt az izzító lámpa. Félre álltam motor leállít újra indít lámpa nélkül ment a tempomat ha felkapcsoltam akkor nem. A héten többször csinálta, hogy reggelre nem indult teljesen lemerült az akksi.
Közben teljesen elment az első ablak törlő egyáltalán nem működik. Egyébként minden jól ment ezt követően nem használtam a kettőt együtt és sikeresen hazaértünk.
Hazaérve kiolvastam a hibakódot és az alábbi hibákat írja ki
01202 - Diagnostic Cable 44-10 - Short Circuit - Intermittent
Nos, az elvárás az volt, ne legyen sufnituning és legyen garancia. Akkor meg ennyi. Egy PD próbapad nem kétfillér és igen ritka madár, lévén minden híreszteléssel ellentétben, ritkán döglenek a PD elemek.
Bontottal sokan próbálkoznak, az eredmény vegyes. Hol használható, hol nem. Ha a bontós szép tisztára drótkorongozza, akkor elhozni sem érdemes, biztosan döglött.
Van egy srác, aki angol 131Le komplett autót ad át 300K körül, na mármost, ha lábon hozza Englandból... akkor nem lehet kaki. És működő motornál VCDS el simán tesztelhető a PD elem, csak ne a "korrekciós tényezőt" nézzed ,illetve ne csak azt. Felújítás előtt azért cserélnék egy tömítés garnitúrát, lehet segít, lehet nem. Viszont mivel kiveszik, látod milyen állapotban van a PD fészek, lehet feleslegesen veszel PD elemet, vagy újítasz fel, a bibi a HF ben lesz...
Nekem Uniroyal négy évszakos van fenn...most már kb másfél éves...tavaly volt hó télen...simán elindult emelkedőn...mint a Tc-s tesztben. Azt el tudom képzelni, hogy egy nyári gumi, pl autópályán halkabb... de ez már talán egy kisebb különbség, vagy esetleg egy vállalható kompromisszum.
Sharan bontót vagy VW bontót keressek? Pécs környékit tudsz ajánlani?
Neten próbáltam, egyet találtam is, de azon sincs bajúsz.:( Illetve találtam a Fékmesteren egy utángyártott lengyelt, amiről rendeléskor kiderült, hogy mégsincs.:(
Én igen. Amikor a Sharant vettem átgumiztattam négyévszakosra, mert kezdtem unni, hogy az abroncsok elöbb mennek tönkre, mint kopnak el.
Ez kb. 4 éve, olyan 50e-km-rel ezelött történt. Michelin Crossclimate került rá akkor. Véleményem szerint teljesen használható gumi, két negatív dolog tünt fel a használat során: az egyik, hogy bizonyos fajta útburkolaton rettenetesen visít. Ezt az első években nem csinálta, de érdekes módon most legutóbb sem. Ez az a fajta sima aszfalt, ami szárazon is vizesnek néz ki.
A másik pedig, hogy a havon elindulás emelkedőn (nem is kell hozzá kifejezetten meredek) kihívások elé állította a gumikat. Nem tudom, hogy kifejezetten téli gumival mennyire lenne jobb a helyzet, ezt az autót olyannal nem vezettem.
Összeségében elégedett vagyok velük, szárazon és esőben jók, télen sem sikerült velük elakadni sem nekem, sem pedig a feleségemnek.
Üdv mindenkinek!most elsősorban véleményekre és tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Használ vagy használt itt már valaki négy évszakos gumit?
Szívesen venném a tapasztalatokat.világéletembe ellene voltam de amilyen enyhe telek vannak(nem éppen szibériai körülmények)komolyan gondolkozom rajta,meg hát azért gondolom van mögötte mérnöki munka hogy ha mind a négy évszakban merik ajánlani,sőt úgy tudom vannak autó modellek amiket gyárilag azzal adnak ki.
Üdvözlöm a topic lakóit! Segítséget szeretnék kérni egy '98-as 2.0 benzines Galaxyval kapcsolatosan. Többször előfordult, hogy nem indult el az üzemanyag szivattyú, így az autó sem, majd minden beavatkozás nélkül megszűnt a probléma.
Én a relére gyanakszom, mert nem hallom, hogy kattanna, amikor a hiba jelentkezik. Véleményem szerint, ha a szivattyúnál lenne gond, akkor a relé kattanását hallani kellene.
Egyik kérdésem, hogy jó irányba gondolkodom-e, illetve mi jöhet még szóba a tapasztalatok szerint?
A másik pedig, hogy hol találom meg a relét, melyik az?
2008-as 1.9pdtdi Sharanhoz hol találok tanksapkát? Használt is jó. Nem kell kulcsos, nem olyan volt, csak tekerős, de jó lenne, ami valami kis bajússzal kapcsolódik a kocsihoz, hogy asszonypajti legközelebb ne tudja elhagyni.:(
Sziasztok lehet buta a kérdésem,van 4db wv.passat 2.0 pd elemem,kiváló állapotban,hogy azok felhasználásával nem e lehetne a galaxy auy pd elemeit felújítani,akár csak csúcsok cseréjével? A galaxymban döglödik 1-2 darab,biztosan mert hidegen rángat és füstölget feketén is.
Szerintem mindegy melyiket veszed, csak egy darab papír mind. Abban van eltérés, hogy aktívszenes, vagy sem. Bár fogalmam se, hogy valóban van-e előnye a szenesnek.
Találkoztatok olyan hibával, hogy magasabb sebességfokozatban nem gyorsul a kocsi? Sharan 1.9 auy 2005. Mintha letiltana. A pillanatnyi figyasztás is mérséklődik. Az OBD kiolvasó a számított erőt 100 %-ra írja ekkor. Mintha nem kapna levegőt vagy a turbó nem akarna menni. A MAP szenzor kifújása után egy ideig jó. Főleg 100 km/óra feletti gyorsításkor. Mi lehet a hiba? Előre is köszi! Szekszárd környékén érdekelne ilyen szenzor ha van valakinél. Hátha az a hiba oka!
Meg szeretném kérdezni hogy a 2000-es évjárat mk 2'-es AUY seat alhambrában csak a motortér felöl a szélvédő alatt a ablaktörlő rudazat mögött van szűrő a kabinhoz vagy kell lennie valahol még máshol is valami pollenszűrőnek ???
Mielött megyünk haza akarok venni minden hozzávaló szűrőt...
Valószínűleg "csak" kettő lesz rossz. Az utas oldali első és valamelyik hátsó. A hátsókat valóban nem különbözteti meg, de megtalálható a hibás. Az oszlopnál le kell kötni a kábelkötegét az egyiknek. Ha így megjavul a másik, akkor a lekötött a hibás. Ha mégse, akkor ugyanez fordítva. Az elsőt viszont érdemes előbb cserélni, különben bezavarhat a hátsók tesztelésébe. Mondanám, hogy az elsőt is le kellene kötni, de elsőre szopás lesz belőle a visszakötéskor*. Persze mindez akkor, ha valóban épek a vezetékek és a tápot, testet meg is kapják a kpzárak.
* vigyázni kell a visszakötéskor, nem szabad az aljzatokat befelé megnyomni, mert beesnek az oszlopba.
Raktam fel egy frisebbet ez már konkrétabban ír.
01145
01146 a két hiba kób rear Doors, passenger doora short to ground.
A minden jó de mégse dolgot arra írtam, hogy a kábel kötegek jók.
De akkor elképzelhető hogy 3 zár tönkremenjen?
Meg kell mérni, hogy közvetlenül a generátorom mennyi a feszültség. Ha ott is csak akku fesz van, akkor döglött a generátor. Ha ott még van töltés, akkor nézd meg az akku előtti biztosíték dobozt, mennyire van szétégve. Bár az utóbbi esetben valószínűleg nem világítana a visszajelző.
Halihó! 99-es galaxy, a hátsó ablaktörlőt be lehet valahogy állítani, hogy csak egy nyomásra egyett töröljőn? Mert ha egyszer lenyomom a kart szakaszosan megy! Ha egymás után megnyomom háromszor csak akkor áll meg, amúgy szakaszosan
Van nálunk egy 2005-ös Faceliftes VW Sharan. (1.9pd)
A hiba az vele, hogy csak a bal első ajtót, csomagtér ajtót, tankajtót zárja a centrál...
Az ajtókba lévő kötegek jók(voltak megtört szigetelések de szakadt vezeték nem volt)
Computer szerint "Central Locking opening/closing motor short to ground"
Elméletileg minden jó de mégse...
Valaki esetleg tudja mi lehet a hiba?
Esetleg a Comfort elektronika, ami a biztosítéktáblába van integrálva?
Diesel motornak nem kell annyira pontosan tudnia a légtömeget, hogy mérjék a hőmérsékletét is a MAF-ban. Valójában magára a légtömegre sincs szüksége, csak az EGR kiszámolásához kell.
Azt hiszem, csak most jutott el az agyamig, hogy próbáltad felhívni a figyelmemet arra, hogy a Manifold Tem Sensor az nem a MAF hanem a MAP szenzorban van.
Próbálom megérteni, hogy miért is dobja ezt a hibát az ECU.
Azt én értem, hogy ez után a szenzor után a turbó úgy is felmelegíti a levegőt, így a szenzorral mért hőmérséklet már köszönő viszonyban sem lesz azzal ami a motorba jut, viszont én úgy tudtam, hogy a pontos légáramlat méréshez fontos az átáramló levegő hőmérsékletét is tudnunk.
Persze lehet, hogy ennél az autónál ez másképpen működik.
Remélem nem sértettem meg senkit és minden hozzászólást, segítséget köszönök.
Sziasztok cseréltem egy motort 2.0 pdtdi passatban és az istenért sem tudom beinditani.Más motor kódos került bele,BKP helyére BKD ha jól emlékszem.A porlasztó valószinüleg más lehet, mert a csatlakozók nem stimmeltek rá. Átforrasztottam szakszerűen a csatlakozókat, igy stimmelnek már, de az istenért sem röffen be.Tanitani kellene a vezérlőt a más porlasztókra?Egy bizonyos inditózás után neki áll villogni az izzitás jelző is.Hibát nem ir semmi másra csak a porlasztókat irta hogy nem érzékeli.Nekem Würth és Delphi programom van, ezekkel próbálkoztam. Delphi progin van tanitási funkció megcsináltam egyesével de semmi életjel utána sem.Utána nem irta hogy nincs porlasztó.
Minden segitséget szivesen fogadok köszönöm elöre is.
Segítek, ha esetleg nem tudnád. A 409 egy szaki, aki nap mint nap bódékat javít. Ha nem értesz valamit, az nem baj, de ha azt hiszed, hogy okosabb vagy nála bódé ügyben, az elég nagy baj :o))
Azért nem találod a MAF-ban, mert ott egy turbós motornál értelmetlen a hőmérsékletet mérni. Turbó melegíti, IC hűti, így köszönőviszonyban sincs a motorba jutó levegő hőmérséklete a beszívottal. A MAP szenzorban van.
A minap a faterom 2002-es Galaxyjára (1.9 PDTDI) rádugtam a VCDS-t és Manifold TempSensor (G72) hibát dobott.
Kivettem a MAF szenzort és azt látom, hogy a hőmérséklet érzékelő (talán dióda) egyáltalán nincs benne.
De még forrasztási nyomot sem találtam. Aztán utánanéztem a neten és tényleg vannak olyan MAF-ok amelyekbe gyárilag nem teszik bele a hőmérséklet érzékelőt.
Namármost, ha nálunk a VCDS hibát dob rá akkor gondolom az ECU-nak szüksége lenne erre az infóra (most a beáramló levegő hőmérsékletét 140 foknak látja).
A kérdésem az, hogy mi ennek a hőmérséklet érzékelőnek (diódának) a pontos típusa? Lehet-e ez külön venni? Esetleg helyettesíthető-e valamilyen más típusúval?
"A kétzónások nem alul fújnak hideget, hanem a plafonból. Ha ott nincsenek befújónyílások, akkor nincs hátul klíma."
Lefordítom. Ha nincs hátul klíma, akkor nincs 2 elpárologtató (evaporator)
Két lehetőséged van. Felnézel a plafonra (az autóéra!). Ha látsz befújónyílásokat a középsor előtt, akkor 2 elpárologtatós a klíma. Ha nincs ott semmi ilyen, akkor csak 1 elpárologtatója van.
Másik, aláfekszel és megszámolod a hátramenő csöveket a bal oldalon. Ha 4db van, akkor van hátul is klíma, ha csak kettőt számolsz, akkor nincs.
Ebből értelemszerűen következeik, hogy a címkén nem 1-es, 2-es lehetőségről van szó, hanem 1db, vagy 2db elpárologtatóról.
Erről többet elmondani nem tudok. :)
Az a címke a klímásnak szól. Ha nem tudja mi az, akkor nem jó klímásnál vagy.
Jelen esetben a 700g az megfelelő mennyiség, nem kell visszamenni.
Mi ebben a félrevezető?a félrevezető az lenne ha valaki bontott zárhidat rakna az autójára és azon pont a másik töltési mennyiség szerepelne.rajta van mindkettő,a tulajnak meg illik ismerni az autóját,egy klímásnak meg pláne.
Gyorscsatira esetleg tudnál gyári számot mondani, ha nem túl drága lehet azzal futnánk neki a hétvégi csavarozásnak. Egyébként tényleg elcseszett helyen van, csak alulról szerelhető, és tuti kapsz a nyakadba fagyállót...
Le kellene húzni onnan azt az alufóliás bugyit, hogy mi van alatta. Emlékeim szerint egy müa gyorscsatlakozó. Vagy az van megrepedve, vagy a benne lévő "O"-gyűrű ment tönkre. Jó kis szopás lesz azt onnan kibányászni. :)
A kétzónások nem alul fújnak hideget, hanem a plafonból. Ha ott nincsenek befújónyílások, akkor nincs hátul klíma. (Ebben az esetben viszont lehet visszamenni a klímáshoz, hogy fejtse le újból, és csak az 1elpárologtatós mennyiségét töltse vissza)
Kérem segítsetek az alábbiban, hátha valakivel már előfordult:
Apósom télen panaszkodott, hogy fogy a víz a bódéból. Nem volt jelentős, 1500-2000km alatt tűnt el 1L hűtőfolyadék. Most, hogy melegebbre fordult az idő, gyakrabban kell tölteni, meg ilyenkor nagyobb kedvvel fekszik be az ember a kocsi alá. Csináltam pár képet mit láttam:
A héten amikor egyik reggel volt kedve beindulni akkor a hátsó befújókon is a kintihez képest jóval hidegebb levegőt fújt be a csomagtér felől...
Én emiatt vártam volna most is hogy jöjjön a hideg levegő...
Bár a vezérlőn amikor az "auto" gomb aktiválásával állitom akkor a hátsó rész ventillátorát elzárja és csak az elsőket üzemelteti...
Ha rosszul tudtam hogy a hátsó befújó hideglevegőfújó képessége miatt meg asszem a vw sharan kezelési segédletben olvastam a kétzónás klímáról meg arról hogy ezeket a modelleket lehet minimális de mégis picivel eltérő hőfokon üzemeltetni...
Tehát a Gyöngyösi szakit akkór jól átvertem...
Ne is várjam hogy a hátsó ventillátorból is tudja a klíma álltal hűtött levegőt nyomni ???
Sziasztok, mostanában előfordul, hogy kiírja a fedkomp, hogy "check the brake pads". A fékbetétek jók, a fékfolyadék maxon. 2004-es Galaxy (1.9 PDTDI, AUY). Lehet még valami oka, vagy csak a szenzor rosszalkodik?
Hmm .. mit tennék? Kiragadott példa, amivel nagyon nem sokat lehet tenni. Megjegyzem adott esetben itthon is ki kell fizetni akár egy egész havi fizetést is egy autójavításért. Sok embernek az a baja, hogy kint dolgozik többszörös pénzért, de az ottani javítási árakat nem tudja elfogadni, mert az agya rá van állva, hogy itthon mennyibe kerül. Az agyat kell átállítani ilyen esetben.
Amúgy meg bizony azt mondom, hogy LEGYEN mindenkinek normális szerelője. Akinek nincs, az sokszor fog sz.pni és sokszor fogják lehúzni. Ja meg nem árt a fejben rendet tenni. Az autószerelés egy SZAKMA, úgyanúgy mint sok más. Semelyik szakmában nem dolgoznak ingyen, sőt sz.rért h.gyért se. Kérd meg a saját szakmádban a pénzt a munkádért és fizesd meg a többi szakmában dolgozókat is, szerintem ez a normális.
Pont tegnap cseréltem lengőkarban szilenteket. Csak a "pogácsa" jellegűeket. Én monroe-t vettem, de nem túl meggyőző. A súlya alapján nem sok anyag van benne. Bár szerintem a kiszedettek is azok voltak. Majd az idő eldönti, mennyire lesz tartós.
"...a már általam korábban említett turbónyomás szabályzó szelepet kell kicserélni mert túl magas a turbónyomás."
????
Ezt most próbáld összehasonlítani azokkal amiket eddig írtál! Mert eddig erről a szelepről említést sem tettél. !! Ahogy arról sem, hogy magas a turbónyomás. ://
A magas nyomásnak van vagy féltucat oka, amik között legutolsó ez a szelep.
Azért megkérdezném, hogy Te mit tennél akkor ha elviszed a szervizbe előzetes műszaki vizsgára az autód és a hibák feltárása után Azt mondják, hogy 1500 Euró a javítás?
(Ez anno Ausztriában volt mikor ott éltem) Nos én az összes alkatrészt megrendeltem az EBAYon (Féktárcsák, betétek, lengéscsillapítók, szilentek) mindezt 500-ból és magam kicseréltem. Az említett szervi ráadásul Magyar származású tulajé volt!
Képzeld el, hogy mi is. Őszintén. De a konkrét esetben az építő jellegű hozzászólás az lenne, hogy messze kerüld el az autódon a szereléseket. Ellenben nagyon-nagyon szomorú, ha 43 éve nem találtál magadnak egy normális autószerelőt. Tartok tőle, hogy nem is igen kerestél, vagy más hiba van a képletben. Tudod van olyan munkatársam, aki hasonló módon gondolkodik, mint te. A szerelők mind sz.rok, mindenki lehúzza, majd ő okosabb lesz. Egyszer megmondtam neki, hogy hol van EGY szerelő, akihez 30 éve járok és elégedett vagyok vele. Egyszer elment, legközelebb már megint máshoz vitte az autóját. Nincs is jó autója soha.
Amúgy meg van egy bizonyos szint, ami után legfeljebb poénkodni lehet, gondolkozz el kicsit rajta bántás nélkül, ha megy.
"Félre ne értsd, engem nem zavar amit csinálsz, a Te autód, a Te pénzed" Na épp ezt akarom kiküszöbölni itt a fórumon. Mint említettem a szerelő aki ránézett a diagon azt mondta, hogy a már általam korábban említett turbónyomás szabályzó szelepet kell kicserélni mert túl magas a turbónyomás. Ezért kutakodok a lehetséges megoldáson itt a fórumon. Nem én cserélném a szelepet de szeretném megelőzni a következő felesleges kiadást.
Az mindegy, az is el tud romlani. A fog/turbó az "etető" oldal, innen kapja a "kaját" A motor. Az EGR meg a végbél, ami az urológiára tartozik. Bizonyára lehet onnan is fogat húzni, csak nem egyszerű és sokkal "fájdalmasabb".
Szóval, jössz először a turbónyomás érzékelővel (MAP szenzor), majd az EGR nyomásátalakító szelepet akarod cserélni. Milyen elgondolásból?? Megmondom. Ott a nevében a nyomás szó, ez elég is Neked, mert a turbónál is nyomásról beszélnek. Csak a kettő, marhára nem ugyanaz.
Nem tudod mi a hibakód, Nem tudod melyik alkatrész mire való. Nem tudod mi hol van. Leírom hogy hol a MAP szenzor, de nem érted, válaszként tök másról beszélsz........
Félre ne értsd, engem nem zavar amit csinálsz, a Te autód, a Te pénzed, úgy és annyit locsolsz el amennyit kedved tarja.
Az elmúlt 43 év alatt mióta különböző autóim vannak komolyabb javításoknál sajnos többnyire hideg burkolókkal hozott össze a sors. Fizettem már új kuplung tárcsa cserét amikor hozzá sem nyúltak. 2 hét után derült ki a baki. ( Nem Sharannál mert automata) Na itt megjegyzem, hogy korrekt szerelőt találtam Dunakilitiben aki a váltót javította.
A kályhámat évente javíttatom más- más szerelőkkel súlyos 20-30 ezrekért de egy szezont nem bír ki.
Sajnos nincsenek jó tapasztalataim. Kertész a szakmám, de nem áll messze tőlem a mechanika mivel gépész főiskolára is jártam anno csak nem végeztem el. Amire lehetőségem volt azt magam csináltam az autóimon. A mai napig még egyetlen szerviz vagy autószerelő nem készítette fel az autóim műszaki vizsgára. Mindig magam csináltam. Idős korom miatt sajnos kénytelen vagyok ismét hozzáértő szerelőkre hagyatkozni de sajnos a környékünkön ez ritka mint a fehér holló. Már rég felkerestem volna 409 mestert ha nem kellene közel 350 km ert utazni oda-vissza.
Ugyanmár. Az úgy volt, hogy fájt a foga. Olvasta a neten, hogy melyik szokott tönkremenni először, hát kihúzta. Mivel a fájás nem múlt el, kihúzott egy másikat, amit mások javasoltak. A fájás persze továbbra is megmaradt .. végül megtalálta a fájósat, csak pont az utolsó volt az. De tanult az esetből, most azt akarja az autóján kicserélni, amit mások utoljára szoktak. Tuti megoldás =:-O
Hibakódot nem tudok. Volt a múlt héten szerelőnél az autó más gond miatt és említettem neki a turbó gondot.
Ő mondta, hogy a diag turbó nyomás érzékelő hibát mutatott. Nem arra gondolok én sem ami a levegő szűrő után megy a turbóra hanem amelyik az EGR ről megy a szelepre.
Van ismerősöm akinek Skodája van 1,9 PDTI motorral és szinte mindent kicserélt de nem javult a turbó vészüzem gondja. A végén ezt a vezérlőt cserélte és az óta semmi gondja. Ezért gondoltam, hogy itt kezdem én is az alkatré cserét.
2004 Sharan, AUY 1,9 TDI 85 KW, 115 LE. Tudna valaki írni nekem turbó nyomás érzékelőre cikkszámot?
Nézegettem a webáruházakat és van amelyikre 2, van amelyikre 3 vákumcső megy. Nem tudom, hogy enyémre melyik kell mert úgy el van dugva, hogy nem találom. A diag szerint ez okozza a vészüzemre váltást.
Sziasztok Kérnék egy kis segitséget 2002-es ford galaxym központi zárja csak a bal első ajtót és a tankolo fedelet zárja.Eleinte hol zárt mindent vagy nem.Van még egy másik hiba a csomagtartót nem lehe a kilincsel kinyitni.A mágneskapcsolója működik a motor is kap áramot csak 8.6v-ot ami kevés a nyitáshoz.Minden átvezető vezetéket amelyik törött volt megforrasztottam,semmi változásValaki tudna segiteni nagyon megköszöném.
Tisztelt 409-es fórumozó!
Ezúton konkrétan Téged kérdezlek,mert a személyes megszólítás nélkül,senki nem válaszolt a kérdésemre.Vagy nem tudott!Úgy látom,neked van (némi😀)rálátásod a kérdésemre!Tehát;2004es,Galaxy,ASZ.
Az MFA nem jelzi a tankban lévő üzemanyag,mennyi km-re elegendő.Ezt a Fordok nem tudják,vagy esetleg számitógépes beállítás kérdése?Köszönettel várom válaszod...
2004-és saranom tolató radarja folyamatos sípolás ???
Sz gép hibát nem jelez. . Szerintetek mi lehet a hiba ? Évek óta egyszer más hangszínten sípolt akkor kimutatta a gép a hibás szenzort. Kicseréltem. Két évig jó is volt. Most csak sípol.?????
az lenne a kérdésem hogy van egy vwsharan 98-as és a kézifék visszajelző ill az abs lámpa világit állandóan hibakod hogy rosszak az abs jeladok de kicseréltem mindet de a hiba továbbra is fenn áll van valakinek valami jó ötlete merre induljak a hiba keresésével
Ez tankolás alapján mért fogyasztás, vagy a műszeregység által kiírt?
Szerintem: Egy megtankolva 1700kg-s bódétól - ami gondolom hazafelé púpra volt rakva - jó átlag a 6L. Viszonyítás képpen: múlt hónapban voltunk Debrecenben 131le-s Sharannal. Teletankkal indultunk, hazaérve újra teletankolva 6,4-re jött ki a fogyi 120-ra lőtt tempomattal. Természetesen ha a forgalom megkívánta mentünk gyorsabban is, de utána visszaálltunk erre a sebességre. Éjjel jöttünk mentünk, így minden dugót elkerültünk.
Tegnap elindultunk haza a mi kékcsillagunkkal...(seat alhambra stella AUY)...
Autópályán átlag 110-es tempóval amikor a hibbant digók miatt nem álltunk a 10 km-es dugóban, az átlagfogyasztásunk kereken 6 literre jött ki...
Klíma nélkül, mert az nem működik.
Ugyan reggel 19 fokban 90 km/h-nál egyszer beindult és fújta a hideget kb 3 percig, azrán körforgalomhoz érve lassítás miatt abbahagyta és azóta sem indult be...
Erről is és a fogyasztásról is szeretném a segítségeteket kérni, mert a fogyasztásnál picit kevesebbre számoltam tempomat mellett és ha így beindult a klíma akkor talán még van remény és itt ha elviszem pesten egy klímáshoz, akkor talán még működésre tudja bírni ???
Mert még majd kell mennünk visszafele is és sajna még meleg várható...
Mindenkinek nagyon kellemes nyári időtöltést kívánok...
05'-ös Sharan ASZ-ről lenne szó. Érdeklődnék hogy a képen bekarikázott, jobb hátsó féknyereghez tartozó érzékelőnek mi a funkciója? 2 db vezeték jön ki belőle, azok össze vannak sodorva. Most szerelem először a féknyerget mióta nálam van az autó. A kézifék hibája miatt.
Sziasztok. Motorfék üzemből kuplungot kinxomva néha leáll a motor. Rögtön lehet újra indítani. Mi lehet az ok? SEAT ALHAMBRA 1.9 110 LE. AFN es. Az alapjáratot hogyan lehet fentebb venni? Most kb 820. Köszönöm
Személyest tapasztalat.A vizet forraló beledolgozhat a motor a hütő viz körbe hengerfej tömítés csere vagy hengerfej felújítás.Nekem az alhambra ugyanígy nem ment és kb 130 140 volt a vége pályán. Nekem a lég tömeg mérőm volt rosz. Nem biztos,hogy ez a te problémád de én ezt tapasztaltama.
Halli kedved tagok segitseget sueretnek kerni 2db sharanal kapcsolaban.Minda ketto auy pd motoros,az egyikel a hiba hogy gyenge erotlen a motor nehezen eriel az utazo sebeseget tehat 100km/h ig nincs baj de felette erotlen lomha es 140/h nem is megy tobbet.Ugyan akkor neha magas turbo nyomas miatt tilt!
Amasik Shariban peddig tulnyomas keletkezik a kiegyenlitotartajban emiatt fozzi a fezet.Hengerfej??
Tisztelt fórumozók!
Adott egy 2004es ASZ.Galaxy.A kérdésem az lenne,hogy a fedélzeti computer nem tudja,hogy a tankban lévő üzemanyag mennyi km-re elegendő,vagy elő lehet csalogatni valamilyen úton módon?!
Köszönöm,ha valaki tud érdemben válaszolni!
Tulajdonképpen a ventilátor folyamatos működése miatt jutottunk erre a hibára. A fő gondom az volt, hogy hideg motornál (télen is) folyamatosan ment a fő ventim. A klíma venti kb. percenként bekapcsolt pár másodpercre. Előfordult az is, hogy a garázsba való beállás után nem áll le a venti és reggelre leszívta az akkumulátort. Erre az egy hibára jutottunk a mesteremmel. A nyomáskapcsolóról a csatit ha lehúzzuk akkor nem mennek a ventilátorok. Jövő hét végén lesz nagy szerviz és kicseréljük ezt is. Talán megoldódik a gondom.
Akkor valami zavart érzek az erőben. Rossz kapcsolóval/kapcsoló hibával a klíma nem működik, hiszen pont az a feladata, hogy sem alacsony, sem magas nyomás esetén ne engedje működni.
Kösz Mester. Valószínű, hogy én írtam rosszul. Nyomáskapcsolóra gondoltam ami a jobb első kerékjárati dob köröl van. Gáz van benne és a klíma rendesen dolgozik.
Nem adhatott ilyen hibakódot, mert abban nincs nyomásérzékelő. Nyomáskapcsoló van benne. Ha a hibakód nyomáskapcsoló nyitott/szakadt áramkörről szól, akkor 10 estből 11-szer a gáz szökött meg.
Ha mégis van benne legalább 2bar nyomás, akkor megeshet a kapcsoló hiba, ami cserélhető a gáz lefejtése nélkül.
Üdv mindenkinek. Tegnap gépre tettük a Sharant és a hiba a klíma nyomásérzékelőt adta ki, hogy nem jó. Kérdésem, hogy cserélt e már valaki és ilyenkor a gáz elmegy e a rendszerből?
Laci azt meg tudod mondani, hogy a tetőablak kifolyója hol ér véget?
Jobb oldalon beázik a tetőablak, egy dróttal megpiszkáltam a csövet, de valahol a végén megakadt. Mivel a tetőkárpit épp nincs fent, azt látom, hogy a cső a helyén van.
hogy nem lesz még 1,1 sem, mivel nem megy többet napi 20-30 km-nél az asszony, így benzinmotornak nem nagyon kell beindulnia...
:-))))
( De ha összességében 5.0 l/100 km alatt maradunk egy négykerekes, 1800 kilós terepjáró(utánzat)val, akkor azt nagyon rendben lévőnek fogom találni... Nem, mintha nem lenne mindegy, h ezeken a napi távokon mennyit fogyaszt...)
Klímában 110 g gáz volt. Feltöltettem (700 kell bele), már működik.
Más...
Tök száraz esőmentes időben eljöttünk nyaralni 250 km-t végig autópálya, klíma. Az utolsó kb 10 km-en a vezető és az anyósoldali első ülések lábtérnél folyt be valamilyen folyadék. A pedáloknál és a kesztyűtartó alatt. Mi lehet ez? Valami gyors megoldást kellene találni, ha lehet így a nyaralás alatt. Van valami cső ott a műszerfal mögött amiből folyhat a víz?
A gumiszőnyegről leöntöttem már vagy 2 decit, de továbbra is csöpög rá.
Sachs és a LUK kettőstömegű csereszabatos? Alias Sachs ra mehet a LUK szerkezet és tárcsa? Mert abból jelentős készletem van ... :D A héten megpróbáljuk kint levenni a váltót. :(
Azért írtam, hogy a másik autón is ugyanennyi., mert nem egy csúcs multiméterem van. Szerintem a töltés az jó. Már rátettem az akksiját a töltőre, és nagyon lassan veszi a töltést. (egy 8 AH kis töltő ami 4 A kezdett tölteni és kb 20 órát már töltött, de 3 A-al még megy. Ezt mondta a szerelő is, hogy 3 napig töltötte. Szerintem az akku a rossz. Az akkuhiba ellen viszont az szól, hogy járó motornál a töltésnek el kéne látnia árammal az egységeket, de itt nem teszi.
Ha az a 14.67V valós és nem csak a multimeter pontatlansága, akkor sok. max 14.4V lehet, de már ez is határeset. Ha ennél több, az "megfőzi" az akkut. Mérd meg közvetlenül a generátoron is.
Köszönöm! Átnéztem az elektromos részt. A szerelő is megnézte a test kontaktokat. Én azért áttisztogattam hogy tökéletes legyen. Az egy hónapos Banner akku teljesen lemerült állapotban volt
ismét. Ugye állandó világítás és az indítózások eléggé terhelik. De ennyire?A gép olyat produkált, hogy indítás után teljesen összezavarodott a motor járása. Legyengült és alig tudtam hazáig elérni. Néha kinyomni a kuplungot és csúsztatni, hogy le ne fulladjon. Itthon már nem indult újra. Kapott egy másik akkut a másik kocsiét és tökéletesen indul és jár a motor. A töltést megmértem 14,67 V.
Az Opelom is ezt mutatja hajszálra. Gyújtás nélkül nincs áramszivárgás. Gyújtáson is kicsi van amit felvesznek a relék. Mi lehet ez?
Naja. Racionális döntés volt, az tuti. Én is gondolkoztam már ezen a témán, csak több probléma akadt, ami nekem nem tetszett. 1. Leginkább a nejemnek kellene a Yaris helyett, tehát inkább Leaf lenne az igazán jó. Csak kb annyiba kerülne, mint a két autónk együtt :o 2. Nekem is kéne egy ilyes munkába járni (napi 6km!!), viszont ugye kéne a "nagy" is, mert azért megyünk hosszabb útra is, meg nyaralni, stb. Azt meg azért totál luxusnak érezném, hogy 3 autót tartsunk kettőnknek =:-O .. 3. Átmenetileg vettem egy robogót, azzal megoldom a napi melóba járást többnyire :)
- mi is az agglomeraciobol jarunk be, napi kozel kb. 50-60km megvan. Aztan sajnalnam a bodet, hosszu utakra meg azzal jobb lenne, nameg jonnek a kitiltasok nyugaton egyre tobb varosban, igy kezd nem vonzo lenni a bodet tovabb tartani.. :o
Köszönöm! Akkor végigkövetem. Akksi alá megy azt látom. Megnézem pont nem esik most és hátha végig tudom a csatikat tisztogatni. Remélem ezzel megoldódik a dolog.
( első és utolsó postom az alábbi autóról az alábbi témában, akit nem érdekel, görgessen tovább legyen szíves !)
------
Három
nap, 130 km "tapasztalata" egy Mitsu Outlander PHEV-vel:
3*380 Ft ( otthoni töltés), 1,1 L/100 km fogyasztás. Csak város, ill. agglomerációból be/ki.
Pillekönnyű szervókormány, harapós - talán tól harapós - fékek, motorhang nincs ( nyilván), jó, de feszes futómű, emiatt némely beltéri műanyag néha zörög ( vadászom a hangok forrását). Ha padlózom, igen nagyot gyorsul a kér villanymotor + benzinmotor együttes kombója ( ezért ilyen magas az átlagfogyim :-)))
Német autókon edződöttek számára sokszor érthetetlen japán logika, de szokható. A klíma működése még sötét folt...
A tegnap előtti (Budapest) vihar sikeresen "megszabadított" a 2003-as Sharanom első lökhárítójának alján lévő jobbos koptatójától és a jobb első kerékjárati dob műanyag betétjének egy részétől.
Ezt a kettőt keresném, lehetőleg Budapesten. Ha teljes koptató, nem gond, ill. értelem szerűen komplett műanyagot a kerékjárati dobba.
Hááát, a negatív sarutól indulva, végigtapizod a kábelt......... :P 1db a testkábel, van rajta egy fül, valahol az akku alatt a kasznihoz csavarozva, majd megy tovább és az indító tájékán van a váltóhoz rögzítve. (legalábbis így emlékszem)
1999-es Alhambra 1.9 tdi afn. A lányom autója az egyik pirosnál egyszer csak leállt és nem indult.
Előtte 10 perccel normálisan indult. Elhúzták a szerelőhöz, aki felújította a generátort és akkor jó lett. 32000 ft-ért. Ment 5 napot ás ugyanaz a tünet. Nekem gyanús volt már akkor is, mert szerintem nem generátor hibára, inkább testkábel kontakt hibára vallott a tünet. Hol van testelve
ezz a bódé és esetleg a kaszni és a motor hol van összekötve? Jó lenne egy kis segítség, mert cudar időben nem jó ott alul keresgélni. Az új akku fullon van és mégsincs normál áramerősség a motoron.
Egyik napról a másikra elromlott a klímám. 2005-ös Sharan, ASZ motorkód. Bekapcsolom, nem nyomja a hideget, viszont a kesztyűtartó felől olyan furcsa hang hallatszódik, mintha ott fújna be gázt egy szelepen.
Motortérből néztem a két klímaszelepet, van benne gáz, mert szisszent.
Az most már inkább 70-80ezer,kiszerelve.Szerintem jobb megoldás körülnézni az alkatrész kereskedőknél,ott is van ennyiért felújított cseredarabos és így csak annyit áll az autó ameddig a csere tart.
Én tavaly sokat felhívtam,kb.mind egy kaptafa,70-80ezer pénz kiszerelve elpostázva és kb.egy hét múlva küldik vissza.
Délután megrendeltük,reggel ott volt,szétszed,délután pedig már ment az autó az új kormányművel.És a két év gari itt is ugyanúgy van.
Sziasztok veszedelmesen kopog a kormányművem,galaxy AUY,nem tudtok jó kormánymű felújitót?Vagy ajánlani akinek garantáltan jó, bontottja van?Járó motornál,szinte érzem a váltókaron ahogy kopog ha jobbra balra tekergetem a kormányt.Találtam sok felújitót,de szívesebben viszem már lepróbált szakihoz.Mindent kicseréltem a futóművön már csak a kormánymű maradt.Köszi előre is.
Az a baj ,h nekem nem a hibák kijavításának az anyagi részével vannak problémáim... Hanem a hibákkal,a szerelő kereséssel meg rimánkodással... meg ilyenekkel ,h szimpatikus arcok saját szervize Vác mellett, a 2 tulaj srác dolgozik, semmi alkalmazott és nagyzolás:
" vezérlés csere? egy 20as, ja a Sharan... faszom, az 40, mert úgy utálom szerelni...."
Henrik, ha olvasod, tedd már be légyszives azt a listát, amit ráköltöttél, köszi!
Szerintem valahol ez szerencse kérdése is.vásárláskor nem látod hogy mit is veszel valójában,persze ránézésre szép jó de egyébként meg valahol minden használt autó lutri.
Meg hát ugye itt van a nagy kérdés,hogy mi a jobb,sokan a kevés km.-re esküsznek,de erre mondta a szerelő hogy veszel egy olyat amiben 180 ezer van és akkor jó esélyed van arra hogy a következő 100 ezer alatt mindent cserélsz ami meg szokott dögleni vagy veszel egy 300 ezrest amin jó eséllyel már körbeértek,már ami az alkatrészek cseréjét illeti.Szóval egyáltalán nem biztos hogy a kevés km. a jobb.
Ööö .. egyfelől a sok problémát ismerem, hisz olvasom a fórumot elég rendesen. Amit alább írtam az az, hogy a saját autónk történetéből nem ismerem azokat.
Kijárós .. ha arra gondolsz, hogy Németországba járós .. a mienk NEM az volt. Pécs - Bpest - Pécs, plusz az országban mindenfelé. De nem fuvaros, hanem melósokkal megyünk, dolgozunk, este hazajövünk. Ráadásul Siófok felé jártunk, ott meg elég sok a "gerbe" út, Mecsek, szerpentin és társai. Mondjuk féktárcsát és betétet SOKKAL sűrűbben cseréltünk, mint a mostanin, ami már M6-on jár Pestre :)
Igazán eljöhetnél haza vinni... olyan 320km Laciék :D ők kuplungozták 21 hónapja, ennyit bír egy utángyártott dobozos LUK szett hidrokinyomója. :D de most sem fogok gyárit venni ha haza jut. Csak az idegesítő, h a kb 80e km -ből autópályán vagy országúton ment vagy 65e t, semmi városi mamataxi.
Mondjuk ha Henrik benézne és belinkelné azt a listát amit nekem is elküldött...
Azért vannak itt érdekes sztorik az elmúlt 2 évben.
Én sem értem ezt a sok rinyát.Nem mondom hogy nem kellett csinálni rajta semmit,3 éve van nálam és a környezetemben körülnézve hát a bódéra sem költöttem többet mint más másik autó típusra.És ami fontos számomra hogy sehol nem hagyott még ott,az hogy elszakad egy vezeték az ajtó átvezetőben hát...ez legyen a legnagyobb baj,pontosan 15perc és 0 forint megjavítani.Szóval én elégedett vagyok és megbízok benne.
Mondjuk ha visszaolvasol, rendesen téma amiket leirtam. Ja... kijárós autó szinte csak egyenesen megy :P csak birja a féltengely, aztán meg állitolag a 20pd már a Transporter5 féltengelyét kapta meg, de ezt Laci tudja cáfolni vagy megerősiteni, gondolom oka van ha mégis igaz.
Hát ha a CRV is egy kalap... akkor cofidis es Vitara lesz az álmom :D
Bezony. Nagyon sok ember abban az erdőben "lakik" amelyikben a nagyon jó, nagyon olcsó és nagyon kevés km-es jó állapotú (hogy egy autókozmetika mire képes) autók "teremnek". Aztán megy a csodálkozás, hogy milyen sz.rok ezek :o))
Nálunk cégesen kezd nagyon kicsi lenni az Alhambra, így nézelődök Traffic, Vivaro vonalon. Amíg a sok "erdőlakó" megveszi az "állapotot", nekem megmarad a kevés valós km-es. Aztán majd elmesélik, hogy milyen hamar kell kettőstömegűt cserélni, mer olyan sz.r autó ez. A mi 2011-es Alhambránkban meg 280e km-nél még gyári kettőstömegű van :o
Ööö .. az automata váltóval céges melósnak? 5 perc alatt szétrúgják :o
Egyébként gondolkoztam, hogy kinek kéne a tiedet kiajánlani, mert tudom, hogy az megéri a pénzét. Csak a szörnyű, hogy akire tényleg ráférne, nincs pénze rá :(
A régi Alhambránk (AUY 2002) 150-475e-ig volt nálunk. Nem rohadt. Nem mondom, hogy a klímája soha nem volt javítva, de nem volt ismerős a villogás, mint ahogy írod. Féltengely nyavalya? Nem ismerem a problémát. Volt cserélve féltengely, de ami itt megy, hogy most itt zörög, ott nyekereg, mi lehet a baja .. sosem volt ilyen. Rossz lett, kicserélték, mentünk tovább. Hátsó féknyereg .. nem tudom miről van szó. Kulcs nem fordul el a hátsó ajtóban .. szintén gőzöm sincs. A központi zárját / vezetékátmeneteket se kellett sose javítani (a fele annyi km-es Passatomban egyszer kellett). Motor .. PD volt a mienk, 115ló, felhúzva (már úgy vettük) 140-re. A motor körül a PD vezetékkötegen kívül semmit nem csináltunk. Se motor, se turbó, se geometria.
Höhö .. pórkerék csörlő .. na az betojt :o))
Szóval tudom, hogy mindenki azt mond amit akar, de én még mindig azt gondolom, hogy a rengeteg probléma a halálba hajtott autók jellemzője. Tudom, tudom, mindenki autójában csak 200e km van 15 éves korában :o))
Szóval van itten egy ábra. Egy felmérés, ami azt mutatja, hogy egy csoportban hány évesen mennyi km-es Touranokat vettek a népek. 200 autós felmérés. Lehet gondolkodni, aki nem restelli :) Világosan látszik, hogy két év után a km-órák hátrafelé mennek, aztán megen előre, megen hátra .. i tak dalse :)
Na idáig agyaltam a kérdéseden. Mivel a 7 személy nekem érdektelen, mostani eszemmel Honda CRV t vennék, szerelő ismerősöm meg a Caddy t fújja, bár engem kiráz a hideg ha fémet látok az utastérben, nem tudom milyen évjárattól van normális kárpitozás.
Egy antimechaniker családnak minimum 4 év COFIDIS egy ilyet gatyába rázni és fenntartani.
Én is sokszor küzdök szerelőt találni, mármint olyat aki Laciék színvonalán szerel legalább. Persze ,h kicserél inkább 2x vezérlést naponta, mint ezzel küzd.. az gyors napi 50e.
Nem viszik a Sharanokat... a benzineseket se...? merthogy talán volt ilyen tendencia...amikor én a mostanit vettem, mondták, hogy egyterűből is keresik már a benzineseket... szép jövő elé nézünk....
Amúgy felesleges csodálkozni, ha az emberek kiszerelmesedtek a Shárikákból...
Azt látom, h jobban rohad ,mimt az MK1 ,a klímás nagyon jó ismerősöm, minden nyarat kijelző villogással kezdek...
A féltengely nyavaja is előbb utóbb elkap mindenkit, a hátsó féknyereg is örök darab. Aztán rájövünk, h a kulcs már nem fordul a hátsó ajtóban.
A szerelők hisztirohamot kapnak ha a motortérben hátul kell matatni, kuplung felső csere az csak ha pisztolyt teszel a fejéhez, a kályhás is jó cimboránk lett.... keringető szivattyút becsukott szemmel cserélünk.
Még szerencse, h az enyém 90Le PD és legalább a geo nem tapad le...
De legalább 50 évig hibátlan a pótkerék csörlő..
:D
De legalább xarásig jönnek be az angolbeteg autók, fillérekért van már minden bontva.
Elől kifejezetten kényelmes, a hátsó sor szerintem arra jó, h a moziból haza vigyek valakit, de a csomit xarásig tudom pakolni, az nagyon tetszik! :) és az összes bixbaszom elfér a sok rekeszben.
Nem vagyok nagyrumania párti, sőt....
De lassan megértem az Osztrákot, vett egy Dustert, aztán 5 év után elengedi eldobja leadja csirkeól lesz stb....semmi nemű érzelmi kötődése sincs a Dusterhez, kb annyi jelent neki ,mint a grillsütő rostélya...
Jelenleg azt látom, amit korábban leírtam. Sharannal erősebben foglalkozó kereskedő mesélte. Gyakorlatilag nem hoztak Sharanokat pár hónapja, mert nem viszik tőlük. Eddig jól ment aránylag.
Valószínű szerintem is, hogy ez majd valamennyire javul.
Mi tavaly nulláztuk le magunkat teljesen, hogy végre el tudjunk költözni a szülők feletti tetőtérből, ezzel sokkal stresszmentesebbé téve az életünket. Hihetetlen módon azóta a kapcsolatunk is normálisabb hangnemet üt meg velük.
Én még csak most végeztem 2 gyerekszobával, a harmadik nyárra marad...utána meg az udvarral kellene valamit kezdenem, csak sajnos semmi sincs ingyen.
Naja. A lányoméknak 3 gyerekük van, augusztusban lesz 4. Van egy Espace-ük, 200e km. Ha eladnák és hozzátennének annyit, hogy meg tudjanak venni egy támogatott Daciát, akkor lenne egy KISEBB, nagyságrenddel kevésbé komfortos autójuk és lepusztított pénztárcájuk. Nem fognak új autót venni.
A falusi (de város mellett, ergo nem extrán támogatott falu), részben felújított családi házuknál ugyanez a helyzet. Ház elad, csok felvesz, új épít(tet), így lenne egy kicsit nagyobb új családi házuk + alsó hangon tíz miska hitelük. Azt mondják, hogy ennyit nem ér és igazuk van. Pár miska felhasználásával jelentős részben saját kivitelezésben előbb-utóbb lesz egy 2x ekkora alapterületű felújított / részben újjáépített házuk. 10M hitel nagyon nem vicc.
Itt is biztos lesznek buktatók, amivel tudják szűrni a jelentkezőket, mint az összes többi kedvezménynél. Nálunk is 3 lurkó van, de én tavaly építkeztem és lakáshitel mellé biztos nem vállalnék be semmilyen autó hitelt jelenleg...önerőben meg nem tudok összerakni sokmillió forintot.
Hmm .. majd ha beindul az éles támogatás, és kiderül, hogy hány ember csak álmodott arról, hogy ő is kap, akkor megint felértékelődik a használt .. szerintem :)
igen,ez így teljesen logikus választás lehet.bár továbbra is az a véleményem hogy ez elenyésző % tesz ki,nem tudom a lakkosság hány százaléka min.3 gyerekes abból hány százalék akar autót venni és abból hány százalék akar 7 személyes autót venni.most az jutott eszembe hogy mi lesz itt öt év múlva,ezeket a romhalmaz daciakat lehet majd venni sza.ér-hu.yér.nem hiszem hogy indokolt leárazni a bódékat,most egy kicsit megállt a piac mert mindenki várja a nagy csodát ettől az állami támogatástól,de aztán majd beáll minden újra.lesznek csavarok abban a támogatásban.
A nagyobbik fiam - három kislányával + asszony - most egy E39 528i-ben üldögél és ő bizony a Lodgy Steway-t nézi.
Kap rá öt év ( vagy 80.000 km ) garit, két, vagy három év ingyen szervizt, új autót, amit ha 5 évesen másfél milláért elad, akkor pont max. egymisit bukik az amortizáción.
Ez azért elég elgondolkodtató annak, akinek
1., nincs pénze 10 misiért ( minusz 2,5) venni Skoda Kodiaq-ot
2., nem szeretne ( ÉS nincs pénze) 5 milláért 200 km fölött futott, 5 éves Sharant ( vagy bármi egyéb, használt autót) venni.
Szóval - amellett, hogy az élethelyzetem nem indokolja, a korom pedig nem engedi a hétszemélyes, államilag támogatott beszerzést -, én valahol megértem, aki a "proli" Daciát nézi.
Aki a daciat veszi ez miatt az elotte se a bódét nézegette.
Én nem mondom hogy nincs aki így tesz,de ez a vevőkör annyira elenyésző %-a hogy ez nem teszi indokoltá a tizen éves fél-másfél milliós bódé áresését!sokkal nagyobb köze van diesel pánik keltésnek.
Ennek nem az állami támogatáshoz van köze.ha valakinek másfél millája van kocsira azt nem hatja meg a támogatás,az ebben a szegmensbe fog nézelődni továbbra is.
A baj annál van aki a pár éves autóját árulja,mert ott azt mondják a vevők hogy azért a pénzért most el tudják hozni a 0.km.-est.ja,és ugye kell a három gyerek,szóval ezzel is csak csökken azok száma akik ezzel a lehetőséggel élni fognak.
minden történet véget ér egyszer, így a mi történetünk is véget ér a Sharannal így, a 12. együtt töltött évben.
Jövő szerdán érkezik az utódja - magyarosítása folyik - , így onnantól eladó az autó - ha valakit érdekel. HaHu-ra valszeg két hét múlva megy egy kozmetika és polír után.
Acélkék, 2003 november 11.-i, 2008 áprilisában hoztam - én, magam - Ingolstadt mellől 115k km-rel. 1,9 PD, AUY, Highline Tiptr, Xtremetuning chippel 2008 óta, 330k km. Műszaki 2020.03.24.
Nagyjából mindent tudok az elmúlt 12 évről, aki akar, kérdezzen.
Szia nem dicsekvésképp írtam,és nem hangoztatom hogy milyen ügyes vagyok,a kényszer nagy úr.Nem rég kuplungoztam a sajátomat,AUY Galaxy,nem azt mondom hogy könnyű de nem végzetes. Motorháztető le,szélvédő alatti lemez le,akku,tartója,hátsóbak,tartója,le,a többit tudjátok.Én átfogtam a váltót egy 4T.vászon hevederrel,sima 1.5T drótköteles csörlő,és csak annyira toltam hátra,oldalra hogy letudjam csavarozni a szerkezetet és letudjam szedni.Onnan már nagyobb a hely és könnyen kilehet csavarni a kinyomót,és cserélni.Azt írta van egy fullosan szerelt szerviz kocsija,ebből gondoltam hogy akkor megvannak a szükséges szerszámok emelők.
És persze a központozás az nagyon fontos de készíteni egyet sem ördöngös dolog.
Tényleg nem hencegésből írtam,a koromnál fogva se szokott ilyet tenni az ember már.Ha úgy hangzott akkor bocsi.
Ha a kezed befér és ki tudod csavarozni a csapágyat, akkor már lenn van a váltó. Erre nem akasztasz fentről csörlőt. Elhiszem, hogy Te ügyes vagy és mindent megcsinálsz egyedül, de sokaknak ez nem megy. Neki meg nincsenek hozzá eszközei sem.
Sharan 2003 130Le. Kb 1 hónapja elkezdett jobb elöl, majd 2 hete mintha baloldalon is"zörögni" kátyús utakon. A zörgés inkább csattogás. Kicseréltem a talpast és a külső kormányöszekötőt a jobboldalon. Lógni egyik sem lógott, de elég lazán mozogtak már. A zaj megmaradt. Egy dolog feltünt most, hogy visszaálltam az ankára és alámentem. Mind a két külső féltengelyt megrángatva hosszirányba (a féltengely hosszirányára) van egy kis "lógásuk". 1-2mm-nél nem több. Mid a két oldalon a külső féltengelycsuklónál fémes hangot ad ki. Ez "gyári", vagy ennek nem lenne szabad ilyennek lennie? Lehet ez okozza a zajt? A teljes futóművet végigrángatva, feszegetve stb (felemelt kerekekkel is) nem találtam ezen kívül semmit.
Csörlő nincs, cserébe van egy betonüzem, egy tisztább sarkában van felállitva egy félköríves teniszsátor, emelni lenne betonpumpa bőven, de a sátor belmagassága nem engedi. A szerelő srác az full 10pont, tegnap a kuplung felső 2h volt neki, most csinált ilyet életében először... se akna,se csápos...
Ha a kezed befér,az alkatrész kifér akkor nem kell leszedni a váltót.Én a menyezeti csörlövel tartom a váltót hogy ne essen a földre,és csak elhúzom forgatom.Ha kell a motort addig igazgatom mig kényelmesen kijön a kuplung.Nem lehetetten,és nem annyira kínlódás.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de orbitális szopás lesz. :/
Kiemelni és visszatenni lesz a gond, ennek van egy koreográfiája, ami a csápos emelőn is 3emberes eset. Kicsit hátra húzni, elfordítani, billenteni..... hogy kiférjen. Elképzelésem sincs, hogy ezt hanyatt fekve 1ember hogyan abszolválja. (~70kg az a váltó)
Én igy szerelek mindennap,mindent megoldottam eddig. Ha van egy csörlőd,emelő 2db,szerszámok,akkor mindent meglehet csinálni.Levegős emelőm van 2db az megold mindent szinte.Már kuplungoztam kicsi nagy,és teherautót is akna nélkül.De persze tervben van az akna készitése már.És egyedül mindent,53 évesen.
Hogyan lehet még diagnosztizálni a nyeles tengely csapágyának kopását?
1.9 AUY-ról beszélek, a jelenség: 5-dik sebességben nincs sípolás. Minden fokozat jól kapcsolható gyorsításkor, illetve motorfékezéskor is. Kuplung normálisan jár, az út 2/3 - 3/4 környékén kezd el fokozatosan fogni, jól adagolható. Leállításkor nem hallom a lendkerék "búgását" ami előrevetítené a döglődését. Azonban elindítva az autót üresben csapágyas, darálós hangja van (nem a motorból), ami a kuplung kinyomásával megszűnik.