Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44010

Egyszer megtaláltam egy leírást, amiben fázisonként leírták, és illusztrálták, hogy hogyan kell egy kemencét felépíteni.

 

Sajnos nem tudom hová tettem. :((( Ha meglesz ígérem, hogy elküldöm.

 

 

Előzmény: ZsuR (44009)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44009
Van rola keped? Nem kell szep kep - foleg az epites erdekelne, de akarmilyen kep is megfelel. Kemencemaniam (is) van.
Előzmény: vatkamati (44007)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44008
ecetes szag! hát anno anya dolgozott egy rövidke ideig ( kisegített egy régi ismerőst) egy vegyeskereskedésben ahol minden nap záróra után a takarításhoz hozzá tartozott az is hogy a felvágottakat ecetes vízben meg kellett mosni hogy ugye ne ragadjanak! na anya azóta nem kívánja a felvágottakat!!
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44007
hát igen itt nálunk az esküvőkön nagy hagyománya van a kuglófnak, de nem olyan kicsinek mint amit a pékségekben lehet kapni hanem igen igen nagy, szóval itt a régi házaknál sok helyen volt kemence, a nagymaminál is volt csak aztán le lett bontva, egy szónak is száz a vége én is meg anya is nagyon szerettünk volna és amikor sikerült találni valakit aki biztossan tudja hogy kell építeni egy kemencét egy percig se vártunk belefogtunk, most még egy kis szépítésre szorul de sütni már lehet benne( eddig sült benne kuglóf, pizza,csülök,kenyér,)és hát sütni való ötlet az van száz is  
Előzmény: ZsuR (44002)
buttha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44006

Nem volt büdös, különben nem főztem volna meg, de kissé "felfrissíttették". Egyébként piacon vásárolok, 20 éve 2-3 hentest váltogatok -mikor melyiket érem el-, és ez az ecetes most bebukott://

 

Szóval a fafül porcos:), majd a csípős-savanyú levesnél tanácsot hasznosítom. Köszönöm! 

Előzmény: nagypapi51 (44005)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44005

A fafülgomba (júdásfüle) frissen is rugalmas porcos állagú, áztasd langyos vízbe, és vágd apróra.

Ha a hús egyébként nem büdös, "nyugodtan" használd fel, az ecetszag kimegy főzés közben, de azért legközelebb emlékeztetsd a komát a stiklire!!

Én nem szégyellem ott helyben, mindenki szeme láttára kibontani és megszagolni az árut. Vannak ökörszabályok, (megbízható, állandó hentes, nagyforgalmú üzlet) persze nem mindíg könnyű betartani.

Előzmény: buttha (43999)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44004
Én biztosan a fejihez vágnám, szerencsére sz én hentesem néha ingatja a fejét, ha olyasmit kérek, amit utána a fejihez vágnék...:}}}
Előzmény: buttha (43999)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44003

Kösz. Húúú, de régen jártam ott...

Szerintem még az átkosban...:}}

Előzmény: beetee (43996)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.31 0 0 44002
Igazi kemenced van. . .jajj de irigyellek!!!
Előzmény: vatkamati (44001)
vatkamati Creative Commons License 2007.07.31 0 0 44001

Sziasztok ! Új vagyok de remélem nem zavarok!

A kenyérlángos dolog miatt gondoltam csatlakozok hozzátok és aztán mindenféle finomat tanítotok nekem, szóval nem rég készült el a kemencénk és alig vártam hogy kenyeret süssek benne ( a kenyér sikerült és igen finom lett), míg dagasztottam  anyukám mesélte hogy amikor ő gyerek volt akkor kenyér sütésnél egy kis tésztát mindíg leválasztott nekik a nagymami és külön kis lángos formájúra megsütötte a kenyér melett a kemencében, amikor elkészült vagy zsírt vagy tejfölt vagy lekvárt kent nekik rá, és azon melegiben megették. Na a következő alkalommal én is kipróbáltam, jó fincsi laktató hami, csak az volt a baj hogy miután kihült már nem volt olyan puha.  

Előzmény: beetee (43986)
buttha Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43999

Tegnap szárított fafülgombát áztattam elő hideg vízben a főzéshez, de fél óra után is szívós volt, noha a zokosok 10 percet javasolnak. Szerintetek hogyan, meddig?

 

Ha a hagymán pörkölődő, fűszerezetlen húskockák enyhe ecetszagot árasztanak, akkor a hentes fejéhez kell vágni a lábast?

ZsuR Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43998
:))
Előzmény: joy (43997)
joy Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43997

Nem pizzának nevezem, hanem cukkini tökféle, tehát tökös, pompos= kenyérlángosnak becézhető. A pizza is egyféle kenyérlángos.

:o)

Csak nem akartam, hogy a HUSz-ba száműzzenek.

:o)))

Előzmény: ZsuR (43990)
beetee Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43996

A régi Marxim a piactéri buszmegállóval szemben a várfalnál. A régi bicskás kocsma helyén.

Nem tudom most milyen. Már évek óta nem voltam ott, és akkoriban is változott a konyha...

Előzmény: tuutuu (43995)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43995

Akkor most már csak azt áruld el, azon belül hol?

Tudom, a II.VH áldozatai név szerint...:}}}

Előzmény: beetee (43994)
beetee Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43994
Nem. Fehérváron.
Előzmény: moes (43993)
moes Creative Commons License 2007.07.30 0 0 43993
ez nem véletlenül Pécsett volt?
Előzmény: beetee (43986)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43992
Meg egy gondolat. A pizza tesztat lehet fagyasztani - akkor azt a csodalatos dagasztas nelkuli tesztat is? Ki fogom probalni.
Előzmény: ZsuR (43991)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43991
Ez a kenyer-langos dolog meg jobban izgat, mint a focaccia. . .

Ott van az a dagasztas nelkuli kenyer teszta. . .micsoda jo alap! Es itt a firss zoldseg szezon. . .hm. Ideje nekiallni sutni, nem?
Előzmény: beetee (43986)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43990
Sikerult a birizga :)).
MAr csak ezt forditd le magyarra: "Nevezem t.köspomposnak."
Előzmény: joy (43989)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43989

No, jó.

Nevezem t.köspomposnak.

:o)

 

Természetesen értem, mit mondol, és igazad is van.

 

Valóban nem pizza volt amit kotyvasztottam, hanem megpakolt lángos.

 

/De bocsánat, szeretem birizgáli mások fantáziáját. :o)

Előzmény: ZsuR (43983)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43988
Es gondolj bele - egyszeru teszta, es a variacios lehetosegek vegtelenek! Nagyon kellemes etel!
Előzmény: beetee (43986)
tasha Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43987
ez nem az ún. kenyérlángos, vagyis langalló?
Előzmény: beetee (43986)
beetee Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43986

Egy régi kedves vendéglőmben csinálták azt, hogy kenyértésztából kör alakú formákat nyújtottak, megpakolták mindenféle finomsággal, Pl.: telföl, pirítottszalonna, sajt, vagy lecsó, vagy valamilyen ragu, stb...

..és lepénynek nevezték. :)))

 

Nem hasonlított a pizzára, vastagabb is volt a tészta a klasszikusnál, és messze volt az autentikustól szinte az összes feltét,... de nagyon jól estek a sörözések alatt. :)

Előzmény: ZsuR (43985)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43985
Es biztos, nagyon finom!!! De nem pizza :)) - igazad van!
Előzmény: panettone (43984)
panettone Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43984
Sziasztok csak halkan jegyzem ide, hogy én is szoktam néha napján olyan "pizzát" sütni, aminek az eredeti recepthez csak a tésztában van köze. Ilyen pl. a paprikás csirkés és a fokhagymás tejfölös ( kevés rákarikázott hagymával) ezeken nincs más feltét, nagyon szeretik...:-) ezekre már nem is illik talán a pizza elnevezés.
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43983
Nekem? Semmi. . .illetve az, hogy imadom :)). De pizzara. . .

Tudom, vannak esetek, amikor az ismereteim hianya latszik (besamellel keszult lasagna. . .). . .
De a tojasos es tejfolos pizzak kicsit sok nekem. . .

No ez sem hangzik jol. Mert minden jo, ha valakinek izlik - nem?
Az en "hibam", szeretek eredetiben enni dolgokat. Ha pizzat, akkor lehetoleg ugy ahogy az olaszok eszik (megint hangyaboly, mert az amerikai olaszok masok mint az olaszorszagi olaszok. . .).

Ha arra gondolok, hogy micsoda zoldseges langost sutottel - csodalatos a recepted!!!
Decsen dolgoztam par evig. Ott a helyi pek csodalatos kenyeret sutott! Nala lehetett venni kenyertesztabol kemenceben sutott langost. . .milyen finom volt! Persze az elso ranezsre csalodas volt, mert en az olajban sutott langost ismertem addig - es arra voltam "beallitva". Nem kellett sok ahhoz, hogy megszeressem a kemencest langost :))!

Erted amit mondani probalok?
Előzmény: joy (43982)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43982

Még is, mi bajod a tejföllel?

:o)

Előzmény: ZsuR (43981)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43981
Probalj csak sajtot tenni az aljara - az is szigetel, csodalatos!
Előzmény: joy (43979)
bd Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43980
zsebi41, egy hete aszalok.
Az idő erre való.
Ma kezdtem üvegelni, eddig csak ugy szárazon lopkodta a család.
Mennyire tömöríted az üvegbe rakottat?
Ha erőszakolom, kétszer annyit is beletömködök, mint első szórásra.

Egyébként egy heti munkám belement hat kis üvegbe.
1 kis üveg 1-2 kg paradicsom.
Most az olajjal feltöltött, lezárt üvegeket forralom, ahogy a befőtteket is szoktam, majd éjszaka kihülögetnek.
Két hét mulva ebből az első soroztból semmi sem lesz.

bd
Előzmény: zsebi41 (43248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!