Ha miskolci vagy, légyszíves ajánlj vkit nekem, aki megbízható, mert már 2vel megjártam, és most nagyon szeretnék végre találni egy mb-t. Több problémám is volt, pl. a 2 hetes Acuvue lencsét úgy adta éveken keresztül neke, h nappali viselettel 1 hónapi hordható...nem tudom emiatt romlott-e a szemem, mert sokáig így hordtam, és csak most néztem utána, h milyen is ez a lencse. Most váltani akarok. Köszi, h segítesz!
Azért az oasys lencsékből is van rendesen SELEJT! 1 dobozba 3 db volt rosz:S Viszketett a szemem mint a ..... most nyitottam új dobozt, beraktam.. és láss csodát kíváló. Legközelebb visszaviszem egyből ha hibás..
10 napja várok a Proclear (toric) próbalencsémre, de csak nem akar megérkezni. Az opti meg kigondolta azt, hogy addig is ne "ússzon az idő" próbáljam ki a Softlens-et (toric). Betettem, és úgy szúr mint a veszedelem. Kivettem, megmostam folyadékkal, dörzsimörzsi és vissza. Szúr. Vártam vele 2 órát, de végig éreztem a szememben a szúrást tompán és zavaró volt, mert éreztem magát a lencsét is, idegen volt. Vasárnap lévén az optit nem tudom elérni, hogy mi legyen. Szerintetek próbálkozzam még a megszokásával, vagy vigyem vissza, hogy köszönjük ez nem vált be mégse?
Ha lehet, kerüld a Fotex csoport üzleteit. Fővárosi magán, vagy nem fővárosi magánoptika is megfelel a célnak, persze nem árt, ha olyan helyre mész, ahol nem te vagy az egyetlen ügyfél... :))
A vizsgálatkor ellenőrzik a látásodat visustáblával (mint szemüvegnél), meg általában refraktométerrel is, illetve réslámpával a szemedet.
Alaposabb helyeken még további vizsgálatok is előfordulnak.
Ha mindent rendben találnak, rádteszik a lencsét, amiben kell pár percet létezni, aztán megnézik, hogy a szemed hogy viseli.
Engem azonnal be is tanítottak (nem voltam nehéz eset :)). A vizsgálat ára változó, én anno 2500 pénzt fizettem érte, amiben benne volt a próbalencse és az ápoló ára is.
Hogy elsőre kaphatsz-e FND-t, azt a kontaktológus dönti el. Az ár pedig lencse és ápolófüggő. Nekem kb. havi ~4 ezresembe kerül, ápolóból a legdrágábbak közül használok, lencséből is majdnem, bár egész jó áron veszem. Persze úgy havi 4 ezer, hogy 3 havonta ~12.000Ft-ot fizetek ki egyben egy doboz lencséért+egy 380ml-es ápolóért, de utóbbi nem mindig elég 3 hónapra.
Úgy döntöttem szeretnék kontaktlencsét használni, de elötte szeretnék kérdezni 1-2 teendöt. Elöször is mindegy hogy hova megyek orvoshoz a kezdö vizsgalatokat elvégeztetni, vidéken magán, pesten magán, vagy pl. vision express?, illetve hogy mivel jár egy ilyen kivizsgálás, meghogy mennyibe kerül? Utána kiderül ugye hogy milyen lencsét hasznalhatok, nézegettem a különbözö fajtákat és nekem az lenne a legjobb( tudom ez nem kivánságmüsor), ha night&day lencsém lehetne(mondjatok rola 1-2 dolgot). Illetve annyi, hogy mennyibe kerül ugymond "kontaktlencsésnek lenni"? Egyenlöre ennyi, majd ha eszembe jut vmi vagy akkor irok vagy reagálok, elöre is köszi.
Visszavittem a két pár érintetlen,még egy évig felhasználható lencsémet a régi optikámba,mivel nekem már nincs rá szükségem.Hát alig akarták megérteni,hogy nem azt akarom,hogy visszavásárolják,hanem csak hogy használják el valamire.Ez annyira tetszett nekik,hogy kaptam ajándékba tőlük szemüvegtörlőkendőt,jó lesz a napszemügémhez : )
Ha laza, akkor kényelmetlen. Ha szoros, akkor egy ideig kényelmes. Aztán jönnek a bajok. Az, hogy 8.4 meg 8.7 akkor számít, ha tudjuk ,milyen lencse, milyen átmérő, milyen könnymennyiség stb. stb. Az illeszkedést a kontaktológus ellenőrzi a biomikroszkóppal.
és egy ideig nem lehet majd kapni hűha, akkor tegyél félre nekem egy doboz -4.0 és egy doboz -3.5-öst, légy szíves! A közeljövőben (hogy pontosan mikor, az a leánytól függ) megyek érte, az utolsó párat használom...
Honnan lehet tudni ha egy kontaktlencse szűk vagy éppen tág?
Tegnap az opti rákérdezett, hogy nem érzem-e annak az új lencsét. Visszakérdeztem, hogy miért milyen lenne az. Ebből ugye rájött, hogy akkor valsz nincs gond. :) (azért ő is megnézte jól a szememen, mivel először 8,7es lencse volt az új meg 8,4es) De a kérdés akkor is foglalkoztat, hogy honnan lehet ezt tudni?? Mit érez/tapasztal az ember ha nem fittel a kontaktlencse?
Nem szól ám, hogy hazajött! És ki engedte meg, hogy magánjellegű adatokat közölj rólam :) Még a végén az is kiderül, mikor születtem :D
Az OX-ról annyi, hogy nem akkora baj történt, mint amekkora következménye lett. Az alapanyag ion-permeabilitása okozza a bajt, ami - idézem - "más egyéb tényezőkkel együttesen szerepet játszik a lencse szemen való mozgásában". Kényelmetlen lehet illetve nem mozog megfelelően a szemen. A szaruhátya felszíne emiatt megkopHAT - persze levétel után ez rendbejön. A nem túl nagy számban gyártott lencséket visszaveszik, nem is ez a komoly, hanem teljesen le kellett állítani a gyártást, és mivel a lencse igen népszerű, hamar ki fognak fogyni a raktárak és egy ideig nem lehet majd kapni.
Üdv ismét, idén nem is jártam itt. Örülök, hogy kedves kollegám gondotokat viseli :))) Az OX-ról én is hallottam, bár nem voltam itthon mostanában. Én annyit tudok, hogy az ellenőrzések közben kiderült, hogy valami nem stimmelt néhány napig az alapanyaggal, ezért azoknál a corneagörbületeknél, ahol az OX éppencsak jól illeszkedett, (ez a hibás gyártás) megszorult. A lencséket visszahívták az üzletekből, így a dolog megszűnt. Viszont az ellenőrzések miatti leállás biztosan okoz majd szállítási nehézséget. A hiba egyébként nem súlyos, ezért nem volt szükség a felhasználótól történő visszavonásra, mert az AirOptix szilikon-hidrogél lencsék óriási oxigénáteresztése miatt a szoros lencse is csak hosszú ideig tartó viselet okozhat hypoxiát.
McLaca: LOT számok alapján azonosították, nem volt a csomagolással összefüggés (asszem:)
lanina: a pluszos tartományban sokkal macerásabb tórikus lencsét illeszteni. Szerintem a kollega egyszerűen nem merte bevállalni.
demson: nem. Igen. Attól függ, milyen kancsalság. Ahogy _MrB_ írta. Az akkomodatív kihúzható, a valódi nem, a vegyes vagy-vagy. Ha a szemüveg kiegyenesíti, akkor a KL is. (talán) A két szemműtét beleszólhat.
_MrB_: villa is... A szesz egyébként feloldja a fúziókényszert.
pladi: az AOSept és bármelyik klónja hidrogén-peroxid. Agresszív, durva anyag. A legjobb. De közvetlenül a szembe nem kerülhet!!! De nem kondícionálja a kemény lencséket. Kell mellé valamilyen felhelyező folyadék.
davpor: ELMÉLETILEG a kisebb átmérőjű a 8.7-es. A 14.4-es átmérőt szagittális síkban adják meg, ezért lehet, hogy GYAKORLATILAG a 9.1-es. Mennyi a szaruhártya-domborulatod? (egyébként szerintem valld be a kontaktológusodnak és rendel másikat. Mondd neki, hogy én tanácsoltam. Biztos ismer, csak gőze nincs, ki vagyok :D )
Binderwar: jó hírem van. Miskolcon született :DDDD
Nagyon jól esik, hogy ennyire tudsz sok irányban is segíteni! Úgy döntöttem inkább felkereslek, mert megint kapnék egy műkönnyet, vagy egy allergia elleni szemcseppet. Az a helyzet, hogy Miskolc-Kazincbarcika környékén lakom, de ha kapok egy elérhetőséget személyesen is el tudnám mondani a gondomat! Remélem megoldható!!
Nemrég kaptam Prec. UV próbalencséket...és mivel nem tudták eldönteni, hogy milyen görbület jó a szememre, kaptam egy 8.7 es et és egy 9.1 eset azonos átmérővel. A "feladtom" az lett volna, hogy hordjam az 1iket az 1ik a másikat a másik szememen...és aztán aszerint döntsek, hogy melyik kényelmesebb...csakhogy...voltam akkora béne, hogy összekevertem őket és nemtom melyik van melyik szememen. Az tuti h csak az elején cseréltem fel...így azt biztosan tudom, h csak az egyikkel van baj. Tehát az egyiknek jobban érzem a széleit...és amikor kivettem és egymás mellé tettem őket annak, amelyik kényelmetlen--- felülnézetből kisebbnek tűnt az átmérője. Thehát a kérdésem az lenne, hogy akkor ezekeszerint a kényelmetlen lehet a 8.7..es???
S.O.S. gyors válasz kellene.... AOSept-et érdemes vennem kemény, gázáteresztő lencséhez? Ez is amolyan multi, ha jól értettem, hogy lágyhoz is, keményhez is jó, de a Frequency-re is ezt mondták, attól meg lipidesedett a lencsém, és száraz (ergó piros) lett a szemem....
Nekem a szemüveg teljesen kihúzza, csak akkor látszik amikor fárad a szemem.
Amúgy már kettő szemműtétem volt. Akartam egy újabb műtétet,de az orvos lebeszélt róla,
mert túl kockázatos lenne. Ezért is gondoltam a kontaktlencsére. Szóval elméletileg lehet korrigálni?
Nekem egy kis középretartása van/volt a jobb szememnek, mivel gyengébb dioptriailag. Ha fáradt vagyok, vagy többet ittam az illendőnél, akkor jobban látható. Lencsével szerintem korrigálódott vagy legalábbis kevésbé feltünő. Tehát az eltérő dioptria miattit tudom, hogy tudja korrigálni a lencse is.