Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44032

Nekem ilyen gondom nincsen, édességet már soha nem bírok enni.

Előzmény: efzsuzsa (44029)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44031

Azt nem mondtam, hogy el is adom...:}}

Ezen el kell töprengenem...

Ezek hasrautéses alapon a régi kisméretű tégla méretűek, de megmérem majd.

Lehet, hogy boltolhatunk, mert az eredeti cél már nem cél, elég ennél kevesebb is.

No, majd megnézem, és megírom.

Előzmény: wildpig (44028)
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44030
a daubnernél jobb??? nincs :)
mármint van :D mondjuk somlói galuskában a böszörményi úti szamos verhetetlen, de nagy átlagban a daubner a nyerő.
Előzmény: pearl12 (43969)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44029

 Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  Szoktam is kérdezni avendéglátóhelyeken: " Dezodoros a tejszínhab?"

  És ahol az, oda nem nagyon megyek többet.

 Egyszerű, de megbízható teszt.

 Akár a húsleves az étteremben.

Előzmény: pearl12 (43968)
wildpig Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44028
Hello,
én szívesen át/megvennék belőle egy-két száz darabot, amennyiben nincs elérhetetlen távolságra Gyáltól.

Kérlek írd meg a méretét a tégláknak, hogy tujak számolni.

Köszi: wildpig
Előzmény: tuutuu (44026)
beetee Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44027

Az egyik, amelyikre emlékeztem, az a pangeás honlap.

 

De valami más is rémlik...

Előzmény: tuutuu (44026)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44026

Van kemencebontásból 2000 db samottéglám...:}}}

Hőtárolós kályhának indult, de szakítok ki majd belőle egy pöpec kemencének valót.

Majd...:}}

Előzmény: vatkamati (44024)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44025

Nekem is megvan, sőt azt hiszem, topicja is van.

Én is keresem...:}}

Előzmény: beetee (44010)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44024

kedves Zsur ígérem holnap lefényképezem neked a félig kész kemencét,

de annyit megtanultam a mi készítőnktől,hogy a kemence lelke az üveg és a sammot tégla

 

addig is itt van két kép amit az intrán találtam

 

 

Előzmény: ZsuR (44009)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44023
azt én nem mondom hogy a hentesek is esetleg ezt csinálják de az biztos hogy van ilyen is, és ha ecetszagú egy állítólag friss árú hát én biztos hogy kételkedni kezdek
Előzmény: joy (44015)
buttha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44022
Rejtő: Az ellopott futár:)
Előzmény: joy (44017)
panettone Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44021
Ha kemencéről esik szó én is mindig nagyokat sóhajtok...majd egyszer!
panettone Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44020
Előzmény: ZsuR (44009)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44019
joy!
Kérdezném én nagy tisztnyelettel, hogy neked van a Bosch konyharobotodhoz paradicsompasszírozó tartozékod?
Előzmény: joy (44018)
joy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44018

"foltos" az a lavór...

Előzmény: joy (44017)
joy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44017

:o)))

Hm WMF-kontra horpadt-toltos lavór...

Változnak az idők.

:o)

Előzmény: buttha (44016)
buttha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44016

Buddha nyugalmának példája nem mindig segíti a gyarló háziasszonyt, különösen nem akkor, ha dühében kedve támad a harcban olyan mesterien forgatni a szendvicstalpú wmf-jét, mint Babette anyó a kék lavórt:))) 

Előzmény: joy (44012)
joy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44015

Más a felvágottak és a hentespult külső tisztítása, és más a nyers húsé.

Tőkehúst ecetes vízzel mosni szabálytalan.

Az ecetes víz burkolatot-bevonatot fertőtlenít, de a vágott felületen át beivódik a rostok közé, szétmarja a hús szövetét.

Súlyos hiba.

Előzmény: vatkamati (44008)
joy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44014

Szívesen!

 

Kenőmájas, Pick szalámi, és hazai /Gyulai, vagy Makói/ szárazkolbász nélkül nincs kellemes utazás.

Még ittHUN sem!

Ez a trió bármiféle szorult helyzetből kisegít, akár HUN is éri éhe a HUNpolgárt!

:o)))

Előzmény: Törölt nick (44000)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44013
Koszonom!
Előzmény: beetee (44010)
joy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44012

Egy Buthának tudni kellene, nem?

:o)

Fafülgombához végképp nem értek, de ha 10' van ráírva, akkor annyi.

 

Az ecetszag nem jellemzője a húsnak.

A kotlát nem -kár érte!-,  de a húst -ha közeli a hentes, képébe törölném.

Egy biztos, soha többé nem mennék be abba a boltba, és minden ismerősömmel közölném:

VIGYÁZZATOK, rolmott húst is árusít a gazember!

Előzmény: buttha (43999)
beetee Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44011
De érdemes rákeresni, mert valahonnan az itteni fórumról volt a link...
Előzmény: beetee (44010)
beetee Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44010

Egyszer megtaláltam egy leírást, amiben fázisonként leírták, és illusztrálták, hogy hogyan kell egy kemencét felépíteni.

 

Sajnos nem tudom hová tettem. :((( Ha meglesz ígérem, hogy elküldöm.

 

 

Előzmény: ZsuR (44009)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44009
Van rola keped? Nem kell szep kep - foleg az epites erdekelne, de akarmilyen kep is megfelel. Kemencemaniam (is) van.
Előzmény: vatkamati (44007)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44008
ecetes szag! hát anno anya dolgozott egy rövidke ideig ( kisegített egy régi ismerőst) egy vegyeskereskedésben ahol minden nap záróra után a takarításhoz hozzá tartozott az is hogy a felvágottakat ecetes vízben meg kellett mosni hogy ugye ne ragadjanak! na anya azóta nem kívánja a felvágottakat!!
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44007
hát igen itt nálunk az esküvőkön nagy hagyománya van a kuglófnak, de nem olyan kicsinek mint amit a pékségekben lehet kapni hanem igen igen nagy, szóval itt a régi házaknál sok helyen volt kemence, a nagymaminál is volt csak aztán le lett bontva, egy szónak is száz a vége én is meg anya is nagyon szerettünk volna és amikor sikerült találni valakit aki biztossan tudja hogy kell építeni egy kemencét egy percig se vártunk belefogtunk, most még egy kis szépítésre szorul de sütni már lehet benne( eddig sült benne kuglóf, pizza,csülök,kenyér,)és hát sütni való ötlet az van száz is  
Előzmény: ZsuR (44002)
buttha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44006

Nem volt büdös, különben nem főztem volna meg, de kissé "felfrissíttették". Egyébként piacon vásárolok, 20 éve 2-3 hentest váltogatok -mikor melyiket érem el-, és ez az ecetes most bebukott://

 

Szóval a fafül porcos:), majd a csípős-savanyú levesnél tanácsot hasznosítom. Köszönöm! 

Előzmény: nagypapi51 (44005)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44005

A fafülgomba (júdásfüle) frissen is rugalmas porcos állagú, áztasd langyos vízbe, és vágd apróra.

Ha a hús egyébként nem büdös, "nyugodtan" használd fel, az ecetszag kimegy főzés közben, de azért legközelebb emlékeztetsd a komát a stiklire!!

Én nem szégyellem ott helyben, mindenki szeme láttára kibontani és megszagolni az árut. Vannak ökörszabályok, (megbízható, állandó hentes, nagyforgalmú üzlet) persze nem mindíg könnyű betartani.

Előzmény: buttha (43999)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44004
Én biztosan a fejihez vágnám, szerencsére sz én hentesem néha ingatja a fejét, ha olyasmit kérek, amit utána a fejihez vágnék...:}}}
Előzmény: buttha (43999)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44003

Kösz. Húúú, de régen jártam ott...

Szerintem még az átkosban...:}}

Előzmény: beetee (43996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!