azt én nem mondom hogy a hentesek is esetleg ezt csinálják de az biztos hogy van ilyen is, és ha ecetszagú egy állítólag friss árú hát én biztos hogy kételkedni kezdek
Buddha nyugalmának példája nem mindig segíti a gyarló háziasszonyt, különösen nem akkor, ha dühében kedve támad a harcban olyan mesterien forgatni a szendvicstalpú wmf-jét, mint Babette anyó a kék lavórt:)))
ecetes szag! hát anno anya dolgozott egy rövidke ideig ( kisegített egy régi ismerőst) egy vegyeskereskedésben ahol minden nap záróra után a takarításhoz hozzá tartozott az is hogy a felvágottakat ecetes vízben meg kellett mosni hogy ugye ne ragadjanak! na anya azóta nem kívánja a felvágottakat!!
hát igen itt nálunk az esküvőkön nagy hagyománya van a kuglófnak, de nem olyan kicsinek mint amit a pékségekben lehet kapni hanem igen igen nagy, szóval itt a régi házaknál sok helyen volt kemence, a nagymaminál is volt csak aztán le lett bontva, egy szónak is száz a vége én is meg anya is nagyon szerettünk volna és amikor sikerült találni valakit aki biztossan tudja hogy kell építeni egy kemencét egy percig se vártunk belefogtunk, most még egy kis szépítésre szorul de sütni már lehet benne( eddig sült benne kuglóf, pizza,csülök,kenyér,)és hát sütni való ötlet az van száz is
Nem volt büdös, különben nem főztem volna meg, de kissé "felfrissíttették". Egyébként piacon vásárolok, 20 éve 2-3 hentest váltogatok -mikor melyiket érem el-, és ez az ecetes most bebukott://
Szóval a fafül porcos:), majd a csípős-savanyú levesnél tanácsot hasznosítom. Köszönöm!
A fafülgomba (júdásfüle) frissen is rugalmas porcos állagú, áztasd langyos vízbe, és vágd apróra.
Ha a hús egyébként nem büdös, "nyugodtan" használd fel, az ecetszag kimegy főzés közben, de azért legközelebb emlékeztetsd a komát a stiklire!!
Én nem szégyellem ott helyben, mindenki szeme láttára kibontani és megszagolni az árut. Vannak ökörszabályok, (megbízható, állandó hentes, nagyforgalmú üzlet) persze nem mindíg könnyű betartani.