Hidd el, hogy nekem pedig nem. Komolyan gondoltam, hogy van különbség, többen leírták, hogy működik nekik, elhiszem. Én akkorát szívtam idén valamiért a kolajjal, hogy volt alkalmam tesztelni. Lótúró ez a tescós kv. filter a DM-es 100% pamut lemosó koronghoz képest.
Sajnállak, és szomorú vagyok. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ami nekem természetes (minden évben minimum 2 disznótor, az másnak csak emlék, jó esetben, mert valakinek már emlék sem.
Itt a távol keleten (Békés megye) azért egy disznótor még nem ritkaság,bár az igaz, hogy nem visít annyi disznó hétvégenként mint anno, de azt hittem csak áttértek a humánusabb "életkioltásra", de ezek szerint valahol ez már kuriózum..
Teafilter(Lehet, hogy Tesco-s az a baj..:)nekem nem vált be, a kozmetikai 100%-os eddig. Az 50mm átmérőjű, kb 1-2mm vastag pamut korong jelentéktelen, amit felszív.
Mindig "oldott" állapotban szűrsz,csak van hogy kicsapatod,van hogy nem sikerül.(utóbbi a gond).
Ha nem sikerül,akkor max -5c°-ig hűteni,majd szűrni.Házilagos szűréshez a legkevesebb veszteséggel járó szűrési módszer.Vatta,pormaszk,jóval több folyadékot felszív.
De, ha jól kivitelezettek a kozmaolajszűrők,nincs ilyenre szükség.
Valaki tapasztalt már olyat, hogy "édesnek" érezte a pálinkáját?
Ma ittam (3 hét után) 48%-os tavalyi körtét és valahogyan édesnek éreztem... Mintha likőr lenne... Na jó, azért nem annyira mint a likőr, de eddig még nem tapasztaltam ilyet...
A hangsúly 3 szón van... maszk,olaj,szűrés. Nem egy az egyben ide gondoltam az idézetet. Csak nem akartam mégegyszer leírni. Gondoltam hogy a lényeg így is lejön :)
Sziasztok! Régebben írtam hogy én hogy szűrök: "tisztázásnál az epruvettából kifolyó szeszt egy tölcsérbe helyezett FFP1-es minősítésű porvédő maszkon át folyatom az 5L-es dunsztos üvegbe. Az FFP1-es maszkok 5 mikronos szűrést biztosítanak. Fontos hogy ne a minősítetlen 50-60 forintos maszkot használjuk hanem a valamivel drágább (200Ft/db körül van) FFP1-est!"
Ez is tiszta sor. Én viszont a maszkot Tomsza74-nek írtam. Volt szó már mindenféléről pl. rozsdamentes kávészűrőről is. Én ezek helyett ajánlottam egy olcsó és hatásos, könnyen beszerezhető dolgot. Gondolom ő is az olajat már oldott formájában akarja ezekkel szűrni. Vagy a hígítás utáni opálos nedűt.
Én nyitott vagyok mindkettőre, de jelenleg az egyszerűbb megoldást alkalmazom. Tényleg lenne kedvem egy összehasonlító vizsgálatra, csak jelenleg nincs benne az első százban ez a project.
Gondolom mi az előfeltételezésed, hasonló az enyém is, viszont van egy főzde, aki még hűti légkondival is közben és a terméke igen jó, ez nem illik a képbe.
Egyszer, ha sokáig élek és k..ra fogok unatkozni, kétfelé veszem a párlatot, az egyiket ilyen szűrőn szűröm, a másikat meg pincehidegre hűtve vattakorongon. Érdekelne a különbség...
Sehogy. Ezért találták ki a Szöllősi féle leválasztót vagy a Hagyó szűrőt, ezekben víz van, a beáramló szesz hígul, csökken az oldó képessége és már nem tudja az olajat oldatban tartani, az kicsapódik kis olajgömbök formájában, utána akár a maszkkal is szűrhető, pamut különösen alkalmas rá.