Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 1 132009

Nekem ez is jól működött,csak hajtott a kíváncsiság,és a változatosság.

Előzmény: endrepp (132008)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132008

Nem tudom pontosan mit nem értek.

Egyébként a többivel egyetértek.

Fogok egy olyat csinálni, mint a tied, de próbálok pamut filtert szerválni bele, esetleg feles filterrel, nekem 50-es üsthöz kell csak.

Előzmény: foxrudi (132007)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132007

Nem érted!

  Miért kell egyáltalán szűrnöd?

 Sokan mondják, nem szűrök olajat,és tiszta a pálinkám,45-nél is.

 Én meg utaztam a Titanicon.

  Ha jó a kozmaolajszűrő,nem kell szűrögetni pluszban.

 Én már csak azt szűröm,amit versenyre küldök,és 44 alá engedek.

   A páleszt hűtve, szűrve tisztának kell lennie,tükörnek.Ugyanis a hideg hatására az olaj kiválik,és plakkok formájában látható a tetején.

 Ezt a kávéfilter tökéletesen kiszűri,a legkevesebb folyadékveszteséggel.Még a rezet is.Természetesen ha nem elég hideg,akkor nem.

  Megoldás: Normális Kozmaolajszűrő berendezés készítése.

  

Előzmény: endrepp (132006)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 2 132006

Hidd el, hogy nekem pedig nem. Komolyan gondoltam, hogy van különbség, többen leírták, hogy működik nekik, elhiszem. Én akkorát szívtam idén valamiért a kolajjal, hogy volt alkalmam tesztelni. Lótúró ez a tescós kv. filter a DM-es 100% pamut lemosó koronghoz képest.

Előzmény: foxrudi (132005)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132005

Pedig tökéletes hidd el.

  Én erre váltottam a többiről.Persze ha kell néha napján.

 

Előzmény: endrepp (132004)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132004

Az. :)

 

Előzmény: foxrudi (132003)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132003

Kávéfilter

 

Előzmény: endrepp (132001)
Piszra Creative Commons License 2016.12.02 0 2 132002

OFFFF.

Sajnállak, és szomorú vagyok. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ami nekem természetes (minden évben minimum 2 disznótor, az másnak csak emlék, jó esetben, mert valakinek már emlék sem.

Itt a távol keleten (Békés megye) azért egy disznótor még nem ritkaság,bár az igaz, hogy nem visít annyi disznó hétvégenként mint anno, de azt hittem csak áttértek a humánusabb "életkioltásra", de ezek szerint valahol ez már kuriózum..

Családi pálinkakóstolás,vér, pálinka, sült hús, pálinka, főt máj, pálinka, hurka, kolbász pálinka toros nyamm. :-)

ONNnn.

Előzmény: schlumberger (131976)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132001

Teafilter(Lehet, hogy Tesco-s az a baj..:)nekem nem vált be, a kozmetikai 100%-os eddig. Az 50mm átmérőjű, kb 1-2mm vastag pamut korong jelentéktelen, amit felszív.

Előzmény: foxrudi (132000)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132000

Mindig "oldott" állapotban szűrsz,csak van hogy kicsapatod,van hogy nem sikerül.(utóbbi a gond).

Ha nem sikerül,akkor max -5c°-ig hűteni,majd szűrni.Házilagos szűréshez  a legkevesebb veszteséggel járó szűrési módszer.Vatta,pormaszk,jóval több folyadékot felszív.

  De, ha jól kivitelezettek a kozmaolajszűrők,nincs ilyenre szükség.

Előzmény: bucee2 (131981)
buga1 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131999

Valaki tapasztalt már olyat, hogy "édesnek" érezte a pálinkáját?

Ma ittam (3 hét után) 48%-os tavalyi körtét és valahogyan édesnek éreztem... Mintha likőr lenne... Na jó, azért nem annyira mint a likőr, de eddig még nem tapasztaltam ilyet...

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131998

Ez a jelen jelég  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

 

Ez a jelenség  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

 

Nem csak az alszeszem opálos ! 

 

 

Előzmény: In Lak'ech (131997)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131997

Namégegyszer!! :-))))

 

Előzmény: Törölt nick (131996)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131996

jelenég 

Előzmény: Törölt nick (131995)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131995

Ez a jelen jelég  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

Előzmény: bucee2 (131990)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131994

Hagyjuk sztem, jó a maszk, ha neked bevált, akkor főleg. Megjegyeztem, már amikor először írtad, praktikus a formája is. :)

Előzmény: bucee2 (131991)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131993

A hangsúly 3 szón van... maszk,olaj,szűrés. Nem egy az egyben ide gondoltam az idézetet. Csak nem akartam mégegyszer leírni. Gondoltam hogy a lényeg így is lejön :)

Előzmény: bucee2 (131991)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131992

tisztázásnál az epruvettából kifolyó szeszt

 

ott oldatlan az olaj? :)

Előzmény: bucee2 (131991)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131991

Tudom mire válaszoltál. Én a maszkot a már oldatlan olaj szűréséhez ajánlottam. Ezért nem értettem a válaszod.

Előzmény: bucee2 (131990)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131990

Vagyis oldatlan formájában...

Előzmény: bucee2 (131988)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131989

Én erre válaszoltam neked:

 

Sziasztok! Régebben írtam hogy én hogy szűrök: "tisztázásnál az epruvettából kifolyó szeszt egy tölcsérbe helyezett FFP1-es minősítésű porvédő maszkon át folyatom az 5L-es dunsztos üvegbe. Az FFP1-es maszkok 5 mikronos szűrést biztosítanak. Fontos hogy ne a minősítetlen 50-60 forintos maszkot használjuk hanem a valamivel drágább (200Ft/db körül van) FFP1-est!"

 

Próbálta már esetleg valaki? Nekem bevált!

Előzmény: bucee2 (131988)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131988

Ez is tiszta sor. Én viszont a maszkot Tomsza74-nek írtam. Volt szó már mindenféléről pl. rozsdamentes kávészűrőről is. Én ezek helyett ajánlottam egy olcsó és hatásos, könnyen beszerezhető dolgot. Gondolom ő is az olajat már oldott formájában akarja ezekkel szűrni. Vagy a hígítás utáni opálos nedűt.

Előzmény: endrepp (131982)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131987

Én nyitott vagyok mindkettőre, de jelenleg az egyszerűbb megoldást alkalmazom. Tényleg lenne kedvem egy összehasonlító vizsgálatra, csak jelenleg nincs benne az első százban ez a project.

Előzmény: endrepp (131986)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131986

Gondolom mi az előfeltételezésed, hasonló az enyém is, viszont van egy főzde, aki még hűti légkondival is közben és a terméke igen jó, ez nem illik a képbe.

Előzmény: öreg_néne_b (131985)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131985

Egyszer, ha sokáig élek és k..ra fogok unatkozni, kétfelé veszem a párlatot, az egyiket ilyen szűrőn szűröm, a másikat meg pincehidegre hűtve vattakorongon. Érdekelne a különbség...

Előzmény: endrepp (131982)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131984

Senki sem ért mindenhez, így én sem. De amihez nem értek, abban nem próbálok okoskodni. Fontos, hogy az ember felismerje a korlátait.

Előzmény: mili70 (131967)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131983

Azzal még ki egészíteném, hogy nem mindegy a hőmérséklete, Néhányan jégakkut használnak. 

Előzmény: endrepp (131982)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 3 131982

Sehogy. Ezért találták ki a Szöllősi féle leválasztót vagy a Hagyó szűrőt, ezekben víz van, a beáramló szesz hígul, csökken az oldó képessége és már nem tudja az olajat oldatban tartani, az kicsapódik kis olajgömbök formájában, utána akár a maszkkal is szűrhető, pamut különösen alkalmas rá.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Louche-hat%C3%A1s

Előzmény: bucee2 (131981)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131981

Ok. És oldott állapotban mivel tudod kiszűrni?

Előzmény: endrepp (131963)
kupeci Creative Commons License 2016.12.02 0 2 131980

"vagy dobjam ki?".........ha egy felkiáltó jelet teszel a kérdő helyett akkor cselekszel helyesen!:)

Előzmény: kétkezigazda (131961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!