Keresés

Részletes keresés

polikriszta Creative Commons License 2010.04.07 0 0 8536
Köszönöm szépen, úgy döntöttem, nem engedem "megpiszkálni" a kozmetikusnak, ha eddig nem volt bajunk vele, ne legyen ezután se!!
chilii Creative Commons License 2010.04.07 0 0 8535
hétvégén volt itt nálunk egy nagy kutyakiállítás, és hát meglestem a pulikat. láttam egy érdekes dolgot, az egyik kiállítónak volt egy kis kézi szerszáma, leginkább, mint egy kicsi gereblye úgy nézett ki, és azzal fésülgette a tincseket. tulajdonképp olyan ritkák voltak a fogak, hogy csak szétválasztották a tincseket. azért azt nem gondolnám, hogy a kutya élvezte, legalábbis nem úgy tűnt.
chilii Creative Commons License 2010.04.07 0 0 8534
ezt találtam róla: bűzmirigy
Előzmény: chilii (8533)
chilii Creative Commons License 2010.04.07 0 0 8533
ha nincs vele gond, ne nyúljatok hozzá! ha baj van, azt a kutya jelzi, a fenekét húzogatja a földön pl.
Előzmény: polikriszta (8529)
polikriszta Creative Commons License 2010.04.06 0 0 8532

Sziasztok!!

Köszönöm Rita, a kozmetikus is azt mondta, hogy nem bántja, ha eddig nem kellett, ő nem fogja elkezdeni, mert utána csak baj lesz vele.

Bububorzas: Én még sohasem fésültem a Bencit, amikor pici volt a bundája (nyírás után) sem, akkor is csak az ujjaimmal birizgáltam, most meg tépkedem, a kozmetikus is avval kezdte, hogy "fel kellene tépkedni", hát ha megfésüli, akkor én nagyon ideges leszek, és a Benci meg nagyon ronda!! Pont tegnap volt az Ebugattában a Cseri-Subás Tóbiás, a Benci apja, és el voltam ájulva, hogyan lett ő világgyőztes 3 éve, mert a bundája felül vattás volt, alul meg teljesen vékony zsinóros, és nekem egyáltalán nem tetszett. (ha valakit érdekel, azt hiszem, az ebugatta.hu oldalon később vissza lehet nézni az adásokat). Erről a kennelről volt végig a műsor, oltári cukik voltak a hófehér pici gombóckák!!

Szóval  tépkedés, semmi fésülés. Még kiskorában vettem egy egész kutyafésű-kefe készletet, de semmire sem jó! Csak a nagyon rövid bundát lehet, szerintem fésülni!

Amúgy a Benci, mint a neve is mutatja, kan, és nem az a hizelgő típus, jön utánam mindenhova (még a wc-re is hi-hi!!), de ölbe magától nem jönne fel, de ha felveszem., akkor szépen hagyja, hogy kitöröljem a szeme környékét, meg simogassam, de ha azt mondom, hogy mehetsz, már ugrik is le.

Jaj, ma szegény olyan bajban volt, mert tegnap szakadt az eső, nem voltunk sétálni, és ugye ő nem hajlandó itthon elvégezni a nagydolgát. Ma már reggel korán kikéretőzött, de a dolgát mégsem végezte el, egész nap nem találta a helyét. Délben, mikor hazaértünk, azonnal séta, de a kétnapi nemkakitól szegénykém kicsit szorult, úgyhogy az egész séta egy nagy görnyedés volt, és semmi eredmény! Még délután is ki-bemászkált aztán egyszercsak eltűnt a kert végében, és utána mintha kicserélték volna!! Úgy sajnáltam már szegény!! Azóta már jól be is kajált!

Bocs, hogy kicsit hosszú voltam!!

Előzmény: Rita&Sári (8531)
Rita&Sári Creative Commons License 2010.04.06 0 0 8531

Szia!

A bűzmirigy az a dolog, amikor ha kakil a kutyus, akkor a bűzmirigyéből az a bizonyos, rá jellemző szag is távozik. Azért van az, hogy egymás kaksiját szagolgatják. Beazonosítanak. Azért nem jó, ha állandóan híg kaját kap a kutya, mert akkor a bűzmirigyéből nem távozik ez a "Hello XY vagyok" szag. Ha kemény a kaksi akkor nagyon jól tud ürülni a bűzmirigy.

Ha a doki vagy kozmi kiskorában kinyomja, akkor utána mindig ki kell neki nyomni, mert később magától már nem tud távozni és igen nagy fájdalmakat okozhat a kutyusnak. Sok kutyának be is gyullad. Ilyenkor a doki rásegít.

De ha egy mód van rá ne kérd meg a kozmetikust, hogy nyomja ki neki!!! Vannak olyan kozmetikusok is, akik nem kérdezik meg, hogy volt-e már neki kinyova... és akkor már késő. :(

Hát ennyit a bűzmirigyről. :)

bububorzas Creative Commons License 2010.04.06 0 0 8530

Kíváncsian várom a fotót! A bűzmirigyről én sem tudok semmit, azonkívül, hogy van olyan, de még én sem láttam.

A fésülés érdekes dolog. Te szoktad fésülni? Egyszer azt a tanácsot kaptam, hogy meg ne próbáljam, mert azzal rosszat teszek. Viszont itt a fórumon olvastam, hogy lehet fésülni. Most akkor lehet vagy sem?

Az enyém imád fürdeni! Sőt nyáron, amikor megy a slag, akkor is szaladgál a víz után. Olyan vicces.

A tiéd is elsimogatattná magát egész nap? Én amikor elkezdem simogatni, és úgy gondolom, hogy már elég, akkorát bök rajtam, ja igen és ha felálok, de nem megyek arrébb, akkor leül velem szembe és vár. Hát ki bír ilyenkor ellenállni? Ja és persze ilyenkor is bökdös!

polikriszta Creative Commons License 2010.04.06 0 0 8529

Hahó!!

Bencit jövő hétfőn viszem a kozmiba, de nem nyiratom le, csak egy "nagygenerált" csináltatok, hogy szép legyen, és ne itthon ússzon a ház, meg én, hanem a kozmetika! Beszéltem a kozmetikussal, hogy a bűzmirigyét is nyomja ki, és azt mondta, ha eddig nem volt vele dolgunk, akkor nem is kell, mert ha egyszer megpiszkálják, utána több a gond. Erről mi a véleményetek? Őszintén szólva, fogalmam sincs hol van , (csak hallomásból tudom) hogy a popója körül valahol, de eddig szerencsére észre sem vettük, hogy van neki olyanja!

Majd ha kész lesz teszek fel képet, én is kiváncsian várom, meg azt is, hogy hogy fog viselkedni! Bár, amikor 3 éve lenyírták, állítólag nagyon rendesen, csendesen,okosan tűrte. A fürdetésnél mindig ki akar ugrani a kádból, azért is utálom annyira!

Én úgy emlékszem, hogy amikor a Bencit lenyírták, simán lehetett fésülni, annyira pici volt neki!

Szép hetet minden pulisnak!!

Kriszta

borka78 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 8528

Hahó mindenkinek,

a korpát megkérdezem a kozmitól is, 2 hét múlva úgyis viszem;-)Amúgy 1 év alatt max. 2x, ha fürdettem, akkor megvolt az okom rá, de olyan szinten tűri a vizet, ill. ha "bizergálom"a szőrében maradt dolgok miatt, a világ legtürelmesebb kis állatkája olyankor, bezzeg, máskor;-)))

bandikaa Creative Commons License 2010.04.05 0 0 8527
Május előtt inkább ne, április még tud hűvös lenni.
Októberre-novemberre szépen megnő a bunda :)
Előzmény: bububorzas (8525)
bububorzas Creative Commons License 2010.04.05 0 0 8526

Szerintem jó munkát végeztél! Ügyes vagy! Nem semmi a 4 óra hossza és hogy hagyta magát ennyi ideig.

Én már előre félek az enyémtől, mert ő állandóan hisztizik, sikít, bár sok mindenkitől hallottam, hogy ha egy idegen foglalkozik vele, akkor megszeppen. Na hát kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz megszeppenve!?

Előzmény: Rita&Sári (8521)
bububorzas Creative Commons License 2010.04.05 0 0 8525

Kellemes Ünnepet kívánok mindenkinek!

Akik még a nyírás mellett döntöttek, érdekelne, hogy mikor fogjátok megnyíratni a pulikákat. Én április közepére vagy vége felére gondoltam. Egyébként mennyi cm-re kell lenyírni?

Amikor le van nyírva, megfürdetem. Utána ha még az a kis szőr is összegubancolódott marad, ami megmarad rajta azzal mit csináljak? Szét fog jönni fürdetéskor vagy megszabad fésülni, vagy kézzel szedegessem szét?

Rita&Sári Creative Commons License 2010.04.04 0 0 8524

:)

Sári a kutyám(westie). Amikor a telepen ordítom a nevét mindenki buggyantnak néz, mert azt hiszik a sajátomat kajabálom.:D

Előzmény: polikriszta (8523)
polikriszta Creative Commons License 2010.04.04 0 0 8523
Bocsánat, Ritát akartam írni!
Előzmény: polikriszta (8522)
polikriszta Creative Commons License 2010.04.04 0 0 8522

Szia Sária!!

Nagyon ügyes vagy, szerintem jól néz ki a  kutyus, főleg ahhoz képest, ahogy előtte kinézett!! Most akkor hajrá bunda, közben, mikor nő, tépkedni, és gondozni egy kicsit, és nem lesz olyan csúnya többet!
Igen, ilyenkor nyírás után szabályosan megkönnyebbülnek, hogy nincs rajtuk az a nagy "teher", ami melegíti őket!

Aranyos a kutyád!!

Szép ünnepeket kívánok minden pulisnak és pulinak!

Kriszta

Rita&Sári Creative Commons License 2010.04.04 0 0 8521

Sziasztok!

Kellemes Húsétot Minenkinek!

Ha még emlékeztek rám.... én vagyok aki a puli szőrének a lenyírásáról kérdezett benneteket és megígértettétek velem, ha készen van egy előtte-utána fotóval lepjelek meg benneteket! Íme:

Sima ollóval nyírtam, 4 órán át! -ezt azért hozzá teszem, mert nem lett szép! Viszont így sokkal jobban érzi magát! A viselkedésén látszik!

Puszi és jó kutyizást! :) Kullancsokkal vigyázzatok!

Rita

polikriszta Creative Commons License 2010.04.03 0 0 8520
A Bencit évente egyszer fürdettük eddig, mindig nyáron, és soha nem volt koszos, a sár megszárad, és kipereg belőle! Szerintem havonta-kéthavonta fürdetni, nagyon durva, és egészségtelen a kutyának is!
qkszi Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8519

Na PULISKÁIM! Az igaz, hogy nagy a mozgás igénye, de mint minden kutya a gazdi az első és a közelsége. Ha   nyitva hagyod az ajtót akkor sem hajlandó kimenni őkelme csak akkor, ha a gazdi is megy vele. A kutyák már csak ilyenek. Nekem egy 10 éves pumim van de nem igazán akar kint lenni az udvaron éjszaka meg pláne nem. Lehet kint tartani de aki teheti nyugodtan engedje be. A fürdetésről annyit, hogy nem igazán szerencsés sűrűn  fürdetni a pulit max. évente 1x,  hacsak valami borzalmas dologba nem fetreng, ami nála igencsak előfordul. Na mára ennyit kellemes nyuszit minden PULISNAK!

polikriszta Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8518

Kedves Borka!

Az én Bencém 4 éves, kertes házban lakunk, de nem nagyon van az udvaron, bent alszik, jóformán mindig bent van velünk, a kertbe nem megy. Sokat sétálunk, az udvar adta örömöket egyáltalán nem használja ki, a dolgát is csak az udvarunkon kívül, séta közben hajlandó elvégezni!! (Szerintem ez már majdnem olyan, mintha panelban lenne!)

Nagyon ragaszkodó, ott szeret lenni, ahol mi vagyunk. Ennyit a kertes házról!

Ja, úgy döntöttem, hogy a jövő héten, vagy utána elviszem a Bencét egy kozmetikushoz, és végre egyszer rendesen meg legyen "csinálva" a bundája! Kiváncsi leszek!!

Szép ünnepeket minden pulisnak!!

Előzmény: borka78 (8507)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8517
Vár a Puli, amíg sétálni nem visszük, addig is teszi a dolgát, okosan őrzi a házat, nem ugat hiába. A korpáról annyit, hogy mi sűrűn fürdetjük kutyasamponnal, nyáron 1-2 havonta, télen ritkábban. Imádja a vizet, vízi Puli! Még csak kölyök volt, de ment be a mély Dunába.
További szép napot!
Előzmény: borka78 (8516)
borka78 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8516

Tisztántartásával semmi gondom, valóban, Pulcsi is szinte minden séta után a fürdőbe tart, h. lemossan a tappancsait. A mozgásigány miatt van egy kis lelkiismeretfurdalásom, de igyekszem, igazi aktív, színes programokat kitalálni neki...Kérdésem lenne: a bőre néha korpás, ez mitől lehet, remélem, nem nem megfelelő táp...

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8515
Nyilván tisztán kell tartani. A Mienk már jön a zuhanytálcába, ha meglátja a törülközőjét! Ápolni jobban kell, mint a kint tartottat. Néha látni ápolatlan kint tartottat. Véleményem megvan a gazdájáról.
taxi546 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8514
"Nem hullik a szőre"- De a szőréből:DD
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8513
Nyugodtan tarthatod szobakutyaként, a Puli univerzális. Nálunk ki-be jár Ő dönt és többet van bent, ha Mi is bent vagyunk, szóval mindig velünk akar lenni. A 2 világháború között 3 méretben tenyésztették és a törpe Puli volt az öleb. Mi tudtuk, hogy kinti, benti kutyánk lesz, ezért esett a választásunk a Pulira. Nem hullik a szőre!
További szép napot!
Előzmény: borka78 (8511)
taxi546 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8512
Szerintem se lakásba való. -Biztos nem lesz vele gondod, hiszen nagyon jó alkalmazkodókészsége van, de iszonyatos mozgásigényű.
Előzmény: borka78 (8511)
borka78 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 8511

1 éves pulim van, kiskora óta lakásban él, úgy látom, neki ebből nincs hátránya;amikor csak tehetem, kint vagyok vele, rengeteget sétálunk, csomó aktív programban részt veszünk, mindenhova viszem magammal, viszont nagyon sok kutyástól "kaptam a fejemre": pulit lakásban, ezt nem gondolotam át, neki az börtön...stb...Én azon a véleményen vagyok: a kutyának nem tér, hanem jó gazdi kell...szóval erről szeretnék "vitát" nyitni...

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 8510
Vagyunk itt egy páran. Mi a kérdés?
További szép napot!
csacsi1976 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 8509
Bocsánat hogy beleszólok de ez olyan aranyos :D szerintem a puligazdik a többi gazdihoz hasonlóan mind lakásban vannak tartva :D
taxi546 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 8508
?
borka78 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 8507

Sziasztok,

kimondottan lakásban tartott puligazdik jelentkezését várom, tapasztalat/véleménycsere céljából!További szép napot mindenkinek!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!