Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44048

Hátmáménem?

:o)))

Hun vetted, mennyiért?

Gyanúm az, hogy lenne több paszírozott dologra is igény -főként, hogy leányomnak is van családja, de eddig eszembe nem jutott többet készíteni a sok vacakolás, és a kézi meló miatt!

De ha gép csinálja, az már más!

Előzmény: Törölt nick (44046)
beetee Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44047

Mivel nekem is Bosh-om van, és gondolkodtam ezen az adapteren..

 

Szerinted a halászléhez át tudná paszírozni a főtt apróhalat az alpléhez?

A szálkák és a csontok nem lennének akadály?

Előzmény: Törölt nick (44046)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44046
#(csak mert háttal nem kezdünk mondatot) Hát persze, hogy emlékszem, anno amikor robotgép-vásárlás előtt/után voltam említtetted volt, hogy neked is ilyen van.
Nos, most azért említettem fel újból (de ezexerint nálatok tárgytalan az eset az én feldolgozandó félipari mennyiségemhez képest), mert a régi kézim tönkrement (nem bírta a strapát :-DD), így beruháztam egy adapterbe - össze sem lehet hasonlítani, fantasztikus, hogy milyen tühtigsnájdig módon letudja a dolgot. :-)) Hiába no, a fritzek precizitása szinte utolérhetetlen. :-))
Előzmény: joy (44040)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44045
Képet nem tudsz mellékelni?
Előzmény: zrínyi62 (44038)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44044

A húspultot -tudtommal mindenhol ecetes ruhával takarítják, mert az jól fertőtlenít-szagtalanít, és nem hagy maga után egészségre káros vegyszermaradványt. De előfordulhat, hogy pultmélyedésben, horonyban megáll, és másnapig nem párolog el. Ez puszta figyelmesség, de nem egészségkárosító.

Az főzés-sütéskor ecetszagú hús viszont már gyanús! A szövetbe beivódás közvetlen ecetezésre utal, nem két csöppnyi tócsára.

Előzmény: vatkamati (44023)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44043

Melyiket?

A legegyszerűbb: megsütjük a padlizsánt, a vörös-foghagymát, megpucoljuk, kevés sóval összeturmixoljuk az egészet.

Sült foghagyma nélkül, majonézzel lesz belőle vinetta.

Előzmény: vatkamati (44034)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44042

A húspultot -tudtommal mindenhol ecetes ruhával takarítják, mert az jól fertőtlenít-szagtalanít, és nem hagy maga után egészségre káros vegyszermaradványt. De előfordulhat, hogy pultmélyedésben, horonyban megáll, és másnapig nem párolog el. Ez puszta figyelmesség, de nem egészségkárosító.

Az főzés-sütéskor ecetszagú hús viszont már gyanús! A szövetbe beivódás közvetlen ecetezésre utal, nem két csöppnyi tócsára.

Előzmény: vatkamati (44023)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44041

Tényleg!

Hú, de rég volt!

Elő kellene keresni újra!

:o)

Előzmény: buttha (44022)
joy Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44040

Emléxel rá, hogy van?  :o)

Nem, nincs.

Vettem egy kézit, és a Bosch-sal leturmixolt paradicsomot áttekerem rajta, vagy centrifugálás után a sűrejét paszírozom át.

Nálunk nem túl sok paszírozott készül, azt meg tudom kézzel is csinálni.

Előzmény: Törölt nick (44019)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44039

hehe...

az űrhajós rendőrvicc poénja jut szembe:

"disznókat naponta etetni, gombokhoz nem nyúlni!" (bocs :))

 

fogalmam sincsen, régen magyar alufix(?) kuktám volt, de már az se.

Előzmény: zrínyi62 (44038)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44038
SOS! El tudná valaki magyarázni egy hülye gyereknek a Fagor kukta lezárását, kinyitását?merre kell a gmbot forgatni és mikor? Mit kell a kék gombbal csinálni? köszi!
tuutuu Creative Commons License 2007.08.03 0 0 44037

http://kep.tar.hu/vizizsi/27625741/4354630#2

 

Találtam egy ilyet, ez is kemenceépítés..:}}

buttha Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44036
Előzmény: vatkamati (44034)
buttha Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44035
Előzmény: vatkamati (44034)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44034

a samott tégla az létfontosságú, mert hogy állítólag a hő megtartásában ő a legjobb és persze kell a sok üveg az aljára szintén a hőmegtartás miatt, 

szerintem aki teheti csak gazdagabb lehet egy kemencével, mert a sütni és főzni valók szinte végeláthatatlan sorban kínálkoznak és az ízüket össze se lehet hasonlítani a sütőben készültekkel ( ez olyan mint a bográcsban készült halászlé, vagy gulyás)

 

más, érdekelne hogy ti készítetek-e padlizsán krémet és ha igen akkor hogy?   

Előzmény: tuutuu (44026)
riffentyu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44033
Ez érdekes: egy idő után:( meg lehet utálni.
Előzmény: nagypapi51 (44032)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44032

Nekem ilyen gondom nincsen, édességet már soha nem bírok enni.

Előzmény: efzsuzsa (44029)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44031

Azt nem mondtam, hogy el is adom...:}}

Ezen el kell töprengenem...

Ezek hasrautéses alapon a régi kisméretű tégla méretűek, de megmérem majd.

Lehet, hogy boltolhatunk, mert az eredeti cél már nem cél, elég ennél kevesebb is.

No, majd megnézem, és megírom.

Előzmény: wildpig (44028)
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44030
a daubnernél jobb??? nincs :)
mármint van :D mondjuk somlói galuskában a böszörményi úti szamos verhetetlen, de nagy átlagban a daubner a nyerő.
Előzmény: pearl12 (43969)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44029

 Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  Szoktam is kérdezni avendéglátóhelyeken: " Dezodoros a tejszínhab?"

  És ahol az, oda nem nagyon megyek többet.

 Egyszerű, de megbízható teszt.

 Akár a húsleves az étteremben.

Előzmény: pearl12 (43968)
wildpig Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44028
Hello,
én szívesen át/megvennék belőle egy-két száz darabot, amennyiben nincs elérhetetlen távolságra Gyáltól.

Kérlek írd meg a méretét a tégláknak, hogy tujak számolni.

Köszi: wildpig
Előzmény: tuutuu (44026)
beetee Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44027

Az egyik, amelyikre emlékeztem, az a pangeás honlap.

 

De valami más is rémlik...

Előzmény: tuutuu (44026)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44026

Van kemencebontásból 2000 db samottéglám...:}}}

Hőtárolós kályhának indult, de szakítok ki majd belőle egy pöpec kemencének valót.

Majd...:}}

Előzmény: vatkamati (44024)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.02 0 0 44025

Nekem is megvan, sőt azt hiszem, topicja is van.

Én is keresem...:}}

Előzmény: beetee (44010)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44024

kedves Zsur ígérem holnap lefényképezem neked a félig kész kemencét,

de annyit megtanultam a mi készítőnktől,hogy a kemence lelke az üveg és a sammot tégla

 

addig is itt van két kép amit az intrán találtam

 

 

Előzmény: ZsuR (44009)
vatkamati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44023
azt én nem mondom hogy a hentesek is esetleg ezt csinálják de az biztos hogy van ilyen is, és ha ecetszagú egy állítólag friss árú hát én biztos hogy kételkedni kezdek
Előzmény: joy (44015)
buttha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44022
Rejtő: Az ellopott futár:)
Előzmény: joy (44017)
panettone Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44021
Ha kemencéről esik szó én is mindig nagyokat sóhajtok...majd egyszer!
panettone Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44020
Előzmény: ZsuR (44009)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.01 0 0 44019
joy!
Kérdezném én nagy tisztnyelettel, hogy neked van a Bosch konyharobotodhoz paradicsompasszírozó tartozékod?
Előzmény: joy (44018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!