Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42840
En szeretem az eredeti csomagolasu tojast . . .

Most mar jon pitliben is a "Farmers Cheese"!!! MElyhutoben meg nem taroltam - itt mindig van a boltban (miota kiprobaltam, jo latni, hogy van. . .). Lehet ebbol csinalom a turogombocot - bar ricottabol is jo.
Előzmény: UnstableIQ (42830)
Thor Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42839
Ehhez képest Magyarországon gyakorlatilag az összes boltban kapható tyúktojás szalmonellamentes évtizedek óta. Amire ráírják, hogy még ezen felül is meg-uv-lámpázták egy kicsit és mégfertőtlenebb, az csak egy kicsivel drágább.
Előzmény: UnstableIQ (42838)
UnstableIQ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42838

Itt Amerikában óva intenek minket a nyers tojás fogyasztástól. Állitólag már mind szalmonellás. El tudom képzelni. Ezért is árulnak pasztőrözött tojást: olyat is, ami héjában maradt, de az rém drága, és folyékonyat, ami olcsóbb.

 

Előzmény: nagypapi51 (42837)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42837
A tatárbifsztekben is nyers a tojássárgája, a majonézben szintén, nem beszélve a lágytojásról...:))
Előzmény: ZsuR (42824)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42836

Tükörtojássütéshez. :-)

Előzmény: efzsuzsa (42832)
nyanyad Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42835
Palacsintához még1 jó tanács: nagy lángon, gyorsan süljön, mert ha lassan sül rágós lesz. Az első kódis palacsinta (ha az lesz) is ehető, arra mindig van vevő. Ha a p.sütőbe sót melegítesz, kiöntöd, áttörlöd, és utána kezded a sütést, nem ragad le a csintalan. Ha édes palacsintát sütök kb. 1 kiskanál cukrot is belekeverek, de nem többet, mert ragadni fog.
UnstableIQ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42834

Gratulálok!

Előzmény: pearl12 (42833)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42833
A brios finom lett, bár egy kicsit sikerült odakapatnom :-(, de azért nem nagyon. A kókusztej egy egészen kevés kókuszreszelékkel vegyitve igen finom lágy kókuszizt adott a tésztának... A kókusztej külöben a teljesen száraz reszelékből és a dupla mennyiségű viztől olyan tejsűrűségű lett - nem tudom, milyennek kellene lennie...
Előzmény: UnstableIQ (42812)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42832

 Lehel?

 Halleluja!!!!

 És kösz!

 

 Most már csak az a kérdés, mire fogom használni a teflonos pal.sütőt? :-)

Előzmény: bd (42825)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42831

 Várgyá, várgyá! A mikró mijére???

 És bekapcsolt állpotban? És egymásra? ( A palikat...)

 

Előzmény: joy (42815)
UnstableIQ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42830

Szupermarketben. Felénk a tejespult felső polcán vagy a közelében. Többféle van: csak fehérjék, egész tojások, vagy omlett, ill. quiche keverék. Én csak a full tojást vettem eddig, valami hideg krémhez, és semmi különbséget nem tapasztaltam attól, ami héjában jön.

Itt van "normális" túró is gombóchoz, "Farmer's Cheese" néven, az is a tejespult környékén lakik...nem pitliben, hanem kis téglaalakú csomagokban árulják. Sajnos nem mindig kapható, ezért nekem mindig kell tárolnom néhányat a mélyhütőben.

Előzmény: ZsuR (42827)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42829
 Újabb kérdés: az ásványvíz, a buborékos, ugyanazt tudja, mint a szódavíz???
Előzmény: joy (42815)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42828

 

Kösz!

 

Ámbár , itt a főváros közepén viszonylag ritkán botlok falusi vásárokba és  hétvégi piacokba. Na de hát...

 

Olajjal égesssem vagy sóval? Mármint ha egyszer lesz?

 

 

Előzmény: Zitka (42813)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42827
Hol?
Előzmény: UnstableIQ (42826)
UnstableIQ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42826
Használhatsz pasztőrözött tojást, amit kis kartondobozokban árulnak.
Előzmény: ZsuR (42824)
bd Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42825
Hagyományos vas palacsintasütő a Lehel földszintjén is kapható, ráadásul kétféle méretben.
Én a multkor a kisebbet vettem, mert akkora jénaim van (gondolni kell a rakott palacsintákra is).
A tésztájába teszek olajat és legalább felerészben szódavizet, a bekevertet több órát állatom. A sütés során a felhasználandó anyag sűrüsödik -akárhogy keverem- , ilyenkor szódavízzel javítom.
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42824
Hm. Az ize biztos jo - a nyers tojas sarga miatt aggodok kicsit, nem tudom, hogy ez a rovid melegviz furdo eleg - de elvesztenem a hideg tejfol kontrasztjat. . .azt pedig nagyon szeretjuk. Gondolkodom rajta. . .
Előzmény: nagypapi51 (42822)
tasha Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42823
engem érdekelne a recept! :)
Előzmény: nagypapi51 (42809)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42822

Ha tényleg kedveskedni akarnál  (isten ments...:)), akkor egy pohár tejfölben keverj el egy vanliás cukrot és egy tojássárgáját, és tedd meleg vízfürdőbe tálalásig.

Mongyuk a gombóc fáradt főzővizébe.

Előzmény: ZsuR (42821)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42821
Jaja. . . Nem toltom, az mar sok lenne egy erzo leleknek. Maradok a hideg cukros-vaniliad tejfolnel. . .az is eppen eleg! Meg azt hinne a csaladom, kedveskedek nekik!!!!
Előzmény: joy (42819)
joy Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42820

"...mint a kétszáz éves angol fűnél..."

Kapható itthun, de sztem másutt is.

Én pár éve a Belgáknál láttam a Carefour edényosztályán.

Annyi azért nem köll. Már az első adag sütése során "bedolgozódik" a plésütő".

 

Ha az olajat nem a tésztába, hanem a teflonos vékonyfalú! serpenyőbe öntöd minden tészta eéőtt a serpenyőbe, egészen jól hasonlítani fog a "rendes"-re.

Előzmény: efzsuzsa (42810)
joy Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42819

Csodásan illik a forró gulyás után túrógombóc hideg vaníliás tejfőllet, pirmorzsival megszórva!

Töltöd a gombócokat?

Húsvét után Cicusom fél sárgabarack-befőtteket dugott a gombózokba.

Eszméletlen finommmmm volt!

Előzmény: ZsuR (42807)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42818
azóta megtaláltam a választ :)
Előzmény: VKOrsi (42816)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42817
én ezt a problémát ca. az 5. kísérlet után feladtam. egyszerűen nekem nem megy :(
úgyhogy én amerikai palacsintát sütök :)

ráadásul egyik fiam sem szereti a palacsintát :(
Előzmény: efzsuzsa (42793)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42816
sütőzacsiban is ropogósra sül? avgy abban inkább párolódik?
Előzmény: rollller (42779)
joy Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42815

Kell hozzá:

- 1 db nagymami féle lemez /pléh/ palacsintasütő,

- 1 tojás,

- 15 dkg finom liszt /BL 55/

- 1 bögre tej,

- 1 bögre szódavíz,

- 1 csipet só

 

Az új palacsintasütőt mosogatás-törölgetés után alaposan ki kell égetni először szárazon, majd olajjal, újból el kell mosogatni.

Ezután összeállítani a masszát:

Tálba tojást fölütni, villával elkeverni, fölönteni a tejjel, bele a lisztet, alaposan -csomómentesre elkeverni, csipet sózni, féldecinként hozzákeverni a szódavizet. Ha túl sűrű lenne, további szódavizzel hígítani, míg jól folyó-híg, de a merőkanalat bevonó palacsintatésztát kapunk.

Ekkor fölforrósítani a palacsintasütőt lángról nem levéve, az első alá evőkanálnyi olajat önteni, körbebillegtetve olajozni, egy merőkanálnyi tésztát beleönteni, gyorsan szétteríteni, hasonlóan az olajhoz. Megsütni egyok oldalát - a massza teljesen megalvad, és a szélén magától elereszti a sútőt. Ekkor alaposan megrázogatni, míg megmozdul, és megfordítani spatulával, vagy tompa, hosszú pengéjű késsel, és 1 perc alatt a másik oldalát is megsütni. Utána legjobb a mikro rácsára borítani, hogy ne páljhon be.

Továbbiakban minden pali alá 1 kávéskanál olaj kell.

Lényeg, hogy a tésztát forró sütőbe öntsed! Legjobb folyamatosan a lángon tartani a sütőt, csak a kiborítás idejére levenni.

 

A teflonosban is hasonló, de az nem az igazi, abban nem lesz olyan likacsos, ropogós szélű.

 

Ha az olajat a masszába teszed, szintén nem olyan lesz, mint a nagyijé.

 

Megeshet, hogy az első leragad, sebaj. kavard el, és süsd smarnira.

Utána alaposan mosd el a sütőt, és ismételd meg az első sütést.

 

Gyakorlat teszi a mestert!

:o)

Jó palacsintázást!

Előzmény: efzsuzsa (42793)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42814
Igen-igen, ezt el is felejtettem! Semmi mosogatószer - mint a woknál!
Előzmény: nagypapi51 (42811)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42813

Rátapintottál a lényegre.... :-)

Egyébként falusi vásárokon, hétvégi piacokon lehet még ilyen palacsintasütőt kapni. Jól ki kell égetni egy adag olajjal, de úgy, hogy füstöljön, mint állat. :-) Aztán már hamar összejön a kétszáz év. :-))))))

Előzmény: efzsuzsa (42810)
UnstableIQ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42812

Csak reszeléket irtak, de az itt (USA) kapható zacskós nem is iigazán száraz.

Remélem, finom lesz a briós.

 

Előzmény: pearl12 (42808)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42811
Hát, igazán jó palacsintát én teflonban még nem tudtam sütni. Piacon, az etnikum árul hagyományos lemezből húzott vas palacsintasütőt, jól ki kell égetni sóval, utána használható. De az istenért, sütés után soha ne sikáld mosószerrel, egyszerűen töröld el puha papírral!
Előzmény: efzsuzsa (42810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!