Keresés

Részletes keresés

A két lábon járó ember Creative Commons License 2015.05.05 0 0 9356

Köszönöm a választ. Neked is László.

Sikerült kipróbálni, de nem ez lesz az én matracom.

Előzmény: matracász.hu (9347)
matracász.hu (X) 2015.05.05 0 0 9355

Üdv Kende!

Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kell valamit, ennek ellenére elég jó végeredményt ki lehet hozni a nátrium-hidrogénkarbonát, avagy a szódabikarbóna használatával. Ha friss a "szennyeződés/folt", az anyag felületén hatékony megoldást szokott eredményezni.

Az alábbi linken találsz egy angol nyelvű videót a használatához:

https://www.youtube.com/watch?v=tZ7z2ZSSRSo

Persze szakmabeliként mi is szívesen veszünk háztartásokban alkalmazott egyéb alternatív megoldásokat is, akár a matracok huzatára vonatkozóan is.

Üdv:

Matrac Ász

Előzmény: JFK123 (9354)
JFK123 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 9354

Üdv!

Van egy viszonylag frissen szennyeződött memory párnám, amelynél a huzaton túl a memory anyag is foltos lett Hogyan tudom eltüntetni vagy elhalványítani, please help valaki!

Köszi: Kende

nataler Creative Commons License 2015.05.05 0 0 9353

Tisztelt Pálinkás László!

Nagyon szépen köszönjük a gyors és részletes választ! Akkor ezt az első Aerial Senso Dunlopillo matracot kipróbáljuk.

1.Jól értem igaz, hogy ez is forgatható, így az a fele ahol 5 cm Aerial senso réteg van kicsit talán keményebbnek hat mint a másik fele ahol 6 cm vastag ez a réteg. 

Egyébként könnyen lehet, hogy Kedvesemnek nem fog tetszeni mert Ő eddig nem szerette a memóriás hatást a próbák során. 

2. Persze lehet, hogy nehéz a saját termékkel szemben elfogulatlan lenni, de Ön szerint műtött porckorongsérv esetén és hátfájdalmaknál (irodai munka) jobb lenne neki a Singum Medium vagy a Medical Concept Luxus illetve a Premium? (Ráadásul az összes matrac közül a Dunlopillo a legdrágább hiszen a kettő darab már 900 EUR lenne)

Egyre többet gondolkodunk azon is, hogy a Signum Mediumot kellene megrendelnünk, csak nem tudom, hogy milyen különbség van a két oldal között. 

Látszatra úgy gondoltam, hogy a jyskben kapható következő matrac (http://jysk.hu/haloszoba/matracok/habszivacs-matracok/gold/matrac-90x200-gold-f70-dreamzone)

talán hasonló lehet a Signum Mediumhoz (de lehet, hogy abszolút nem), de ennek a félkemény része picit kemény volt számomra. Azonban lehet, hogy a signum medium lágy része jó lenne.

3. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a szóba került matracokhoz (Signum Medium, Medical Concept Luxus és Premium illetve a Dunlopillo) ágyrácsot ajánl-e vagy ágydeszkát? Illetve mégegy talán amatőr kérdés, hogy csak most készül az ágyunk, így van-e jelentősége, hogy a matracok mennyire állnak ki az ágyból?

Ismét köszönöm a segítségét! :)

Németh Gábor

Alváskultúra (X) 2015.05.05 0 0 9352

Kedves Irvine,

a felső kategóriás zsákrugós matracok és a minőségi boxspring ágyak egy külön kategóriát képviselnek és nem tartoznak a legolcsóbb termékek köző. Egy ilyen matrac vagy ágy azért a ca. milliónál kezdődik és tényleg a csillagos ég a határ. Ezeknek a termékeknek tehát meg van a célközönsége és természetesen meg van az ára is. Ezért a pénzért viszont csak minőségi és hagyományos alapanyagokat használnak, hiszen a tradíció az egyik szerves része ezeknek a termékeknek. Nem utolsó sorban ezek nem összehasonlítható termékek, ellentétben egy hideghab matraccal, amik azért eléggé hasonlóak. Fontos ez azért is, mert a nem összehasonlítható termékekért lényegesen magasabb árat lehet számolni.

A Sealy matracokat annyira nem ismerem. Amennyire tudom ezek a matzracok is egy részben Törökországban készülnek hasonlóan, mint pl a Yatsan. Ezeket a matracokat már jobban ismerem és egészen bátran lehetne ajánlani a Yatsan Crown Plus vagy akár a Switzerland matracot is ennél a testsúlynál.

Természetesen ezeket a matracokat is okvetlenül érdemes kipróbálni, hiszen mindegyik teljesen különböző karakter.

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló

Előzmény: Brokker (9351)
Brokker Creative Commons License 2015.05.05 0 0 9351

Tisztelt Palinkás Úr!

Az lenne a kérdésem, miért van az,hogy az igazán komoly prémiumgyártók mind táskarugós "alappal" es kézzel késziti a matracait-vmilyen kenyelmi reteggel a tetejen persze? Miért nem preferálják a habokat? (Inkabb a Loször kelme selyem  kokusz latex stb)

Mi az a márka v tipus ami maximum 300ezer forintig hasonló minöségben és kivitelben elérhetö!?

Mi a véleménye a sealy 30-35 cm -es termékeiröl ? Úgy veszem észre kezdenek elérhetôvé válni nálunk is!Önnél is kaphatóak?Igaz h az amcsi termékek eleve nagyon magas sürüségü habokból készülnek? 

130-140 Kg esetén és elég komoly derékfájdalommal mit ajánlana akár ezek közül?

elöre is köszönöm válaszát!!

Irvine

Alváskultúra (X) 2015.05.04 0 0 9350

Kedves Gábor,

messziről persze nehéz okosnak lenni. Az összes terméket egybevetve én -és szigorúan én- az első matracot választanám. És anélkül, hogy bárkit megbántanék meg is próbálom magyarázni, hogy miért. Az Aerial hab a Dunlopillo egy több, mint 10 éves innovációja, gyakorlatilag ezzel sikerült a latex "halálát" túlélnie a vállalatnak. Ezek a habok a mai napig is megállnak a lábukon, bár ezért a régi Aerial HT széria volt vitathatatlanul a legjobb ezek közül. Ezután következtek az Aerial Senso szériák (aerial-memoryfoam) és ezek nagyon jó matracok voltak kezdetben, én pl. a mai napig egy Aerial Senso Luxus matracon alszom. Persze a világ változott és ezek a matracok eltűntek vagy más -jelentősen megváltozott formában tértek vissza. A nem összehasonlíthatóság végett a nagy forgalmazók, mint a DBL is kaphatnak külön színt a memory rétegbe, így lehet valószínúleg kék a thermo (visco) réteg.

Bár az eredeti Aerial Senso Premium és Luxus matracokon 4 és 6cm memory réteg volt, szerintem az 5 és a 6cm sem lehet annyira kellemetlen. Ami fontos lehet. Ezek lágy matracok, egyenletesen támasztanak alá ugyan, de a végső komfort a lágyba hajlik. AMi azért elképesztően kényelmes tud lenni, ha tud azonosulni az emben ezzel a komforttal és megszokja.

A többi belinkelt matrac szerintem a "még futottak" kategória. A Dunlopillo-nak sincs (és nem is volt soha) hideghab gyártása, ezeket a hideghab matracokat ő is megrendeli valamelyik hideghab gyártótól (a Recticell a legvalószínűbb és ők azért nem gyengék), de nincs innováció, nincs különlegesség ezekben a matracokban, egyszerűen csak normális, jó minőségű hideghabokból állnak. És ebből az aspektusból nézve ez nem is olyan rossz dolog, ha az ember mindenképpen hideghab matracban gondolkodik.

Természetesen próbálni kell ezeket a matracokat is, hiszen hiába zengünk ódákat egy lecsóról, ha valaki nem szereti a lecsót.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: nataler (9349)
nataler Creative Commons License 2015.05.04 0 0 9349

Tisztelt Pálinkás László!

Szeretném megköszönni az eddigi email-es segítséget, de gondoltam a további kérdéseket inkább a fórumba írom, így más is láthatja a tanácsokat. :)

Röviden összefoglalva az eddigieket:

- párommal együtt keresünk a 180*200-as ágyunkba matracot

- a matracok közötti gödröt szeretnénk elkerülni

- mind a ketten 65-75 kiló között vagyunk

- Kedvesemnek volt gerincműtétje, gyakran fáj a háta, így a ésszerű kereteken belül a matracon nem akarunk spórolni. (200.000 HUF-ig mennénk el, de ha nagyon szükséges talán tovább is lehet)

- Ausztriában élünk, így voltunk már az Ikeában és a Matratzenconcordban. Egyik sem tetszett főleg az utóbbi volt rossz. Megnézték a gerincvonalamat és mondták hogy "nem jól fekszem, tegyem arrébb a kezem, na most jó,     most egyenes a vonala, ez a matrac jó önöknek. "

- Ön javasolta a RelaxX Signum Mediumot, a Medical Concept Premiumot és Luxust. 

Szimpatikusak a javasolt matracok, így gondolkodunk, hogy felmenjünk-e Budapestre egy próbára bár elég messze van azért. Emiatt még egy kört futnánk itt Ausztriában. Láttuk, hogy az osztrák Jyskben van pár Dunlopillo matrac. Ha nem gond ezeket belinkelem és szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye róluk a megadott súlyhoz?

1. http://www.daenischesbettenlager.at/shop/matratze-dunlopillo-tech-800.html?cid=533

2. http://www.daenischesbettenlager.at/shop/formschaum-matratze-dunlopillo-bevital-move.html?cid=533

3. http://www.daenischesbettenlager.at/shop/coltex-matratze-dunlopillo-blue-vision-thermo-tech.html?cid=533

4. http://www.daenischesbettenlager.at/shop/matratze-dunlopillo-blue-vision-impulse.html?cid=533

Az első három a keretünkből kilóg, de ha Ön azt mondja hogy jók nagyon és a személyes próba is megerősíti ezt akkor üsse kő. A gond talán csak az, hogy egyikből sincs 180-as, bár amit ön javasolt a Signum Medium-nál, hogy két matracmag egy nagy huzat eléggé elgondolkodtató megoldás. Talán itt is lehetne ezt.

Előre is köszönöm a segítségét és türelmét!

Köszönettel

Németh Gábor

Qwaxx Creative Commons License 2015.05.03 0 0 9348

sziasztok!

ha valakit esetleg erdekel egy elado Medical Concept Luxus matrac az szoljon mert nekem is suppedos sajnos valoszinu a sulyom miatt!(110kg) Egyebkent garanciaja es minden papirja megvan , osszesen 2honapot hasznaltam matracvedovel persze! Ara 65000 ft! Tel:307082499

matracász.hu (X) 2015.04.30 0 0 9347

Kedves A két lábon járó ember!

A két említett matrac Coltex hideghab karakterisztikája legjobban a sárga és a piros grapefruit közötti különbözőséghez hasonlítható. Hellyel-közzel ugyanolyan, de nem ugyanaz. A Sense-Gel matrac tömegsűrűsége nagyobb a Coltex Fresh matrachoz képest, utóbbi egy alternatíva az akciósabb árfekvésre a magyar piac igényeihez mérve.

Üdvözlettel:

Matrac Ász

Előzmény: A két lábon járó ember (9345)
Alváskultúra (X) 2015.04.30 0 0 9346

Szia,

szerintem a két hidaghab rész ca. ugyanaz alapanyagban és profilozásban is, a különbség a gélhab réteg. A gélhabok előnye ugye majd az lesz, hogy a hagyományos emlékezőhabokhoz képest nem melegszik, kicsit hasonló a rendszer, mint a Medical Concept LUxus matrac esetében. A Coltex elnevezés egy fantázia név, jellemzően a német gyártók a hideghabnak adnak valami fantázianevet, ettől természetesen a Coltex a Dunlopillo esetében ugyanazt jelenti majd, mint a bultex a Schlaraffia esetében.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: A két lábon járó ember (9345)
A két lábon járó ember Creative Commons License 2015.04.29 0 0 9345

Hello

Egy szakmai kérdés: mennyire különbözik a Coltex Fresh és a Sense-Gel matrac hideghab része?

Így kép alapján(!) olyan a Sense-Gel, mint egy Coltex Fresh + egy kis gélhab. A Fresh 16cm míg a Sense-Gel 14cm hideghab réteggel rendelkezik. A matracmagasságon, és a gél rétegen kívül van más különbség? A huzatot nem vettem figyelembe.

Alváskultúra (X) 2015.04.27 0 0 9344

Kedves Andantes,

a Cardo említett matracát nem ismerem, nem próbáltam, viszont gondolom, hogy hasonlóan feszes lehet, mint a Yatsan Switzerland matrac. Nagyon szerencsés lenne, ha a párja is ki tudná próbálni mindkét matracot, de amennyiben a két matrac hasonlít egymásra keménység szempontjából, úgy én majdnem biztosra veszem, hogy az ő súlyánál ezek a matracok kemények lesznek. MInőségben nem tudom mi lehet az, ami az árkülönbséget okozza. A Cardo egy helyi márka és csak Magyarországon kapható (a világon rajtunk kívül sehol nem ismerik ezt a nevet és ezeket a matracokat), a Yatsan ugyanakkor egy eléggé ismert és meghatározó márka és rengeteg országban jelen van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Andantes (9341)
Alváskultúra (X) 2015.04.27 0 0 9343

Kedves Bopejape,

a fedőmatrac nem csúszkál el nagyon. Viszonylag nagy felületen textilek tapadnak össze, elég nagy a tapadásuk és valóban még a lepedő is fog némit rajta.

A SenZone Memory és a Signum Dual Medium (de a Medical Concept Luxus is) matracok használhatók motoros ágyráccsal.

Üdvözlettel:

pálinkás lászló

Előzmény: bopejape (9339)
Alváskultúra (X) 2015.04.27 0 0 9342

Kedves Bopejape és Gabo001,

a HIlding márka az 50-es évektől él, főként bútor és matrac vonalon Skandináviában volt elterjedt, ez volt az eredeti márka. Az ellenséges felvásárlással bekerülő további 21 matrac márka a Hilding nevet időközben háttérbe szorította. Eredetileg pár éve a német piacra lett újra életrekeltve. Ez nem hozott nagy sikert, a német oiac egy eléggé zárt és nehéz piac, most a Curem márkával van a Hilding csoport itt jelen. Valóban a lengyel gyártásnak köszönhetően a hilding.pl oldalon van a termék. 3 éve nem sikerül elintéznünk a .hu-s magyar oldalt különböző szabályozási és engedélyezési nehézségek miatt.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: bopejape (9332)
Andantes Creative Commons License 2015.04.27 0 0 9341

Tisztelt Pálinkás Úr !

Szeretném a segítségét kérni,mivel matrac vásárlás előtt állok. Az utóbbi időben többet

kipróbáltam,végül kettő közül kéne választanom.

Az egyik kiszemelt a cardo gold experience matraca,a másik pedig a yatsan switzerland.

Mivel 160X200-as matracot szeretnék,ebben a méretben a cardo lényegesen drágább,de

nem ez az elsődleges szempontom,mivel ugye nem egy évre veszem. Inkább az érdekelne,

minőségben mennyire térnek el egymástól ?

Mennyire számít két embernél a súlykülönbség? Én 87 kg vagyok és oldalt fekve alszom.

A párom csak 58 kg /még pár hétig külföldön van,így nem tudja kipróbálni a matracot/

Vajon ő is kényelmesnek találja majd,vagy gondolkozzak inkább két külön matracban,egy

ágykeretben?

Válaszát előre is köszönöm !

Üdvözlettel :

Andantes

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 9340

Tedd rá, és húzz rá egy gumis lepedőt, majd arra a rendes lepedőt. Én egyébként rühellem, mert szeretek hason aludni, és attól a szartól nem kapok levegőt. Szerintem csak egy eladható baromság, mert ahogy ráfekszel összenyomódik teljesen, de próbáld ki, lehet, hogy neked tényleg bejön.

Előzmény: bopejape (9338)
bopejape Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9339

Kedves László,

a Relaxx SenZone Memory matrac alá be lehet tenni a mellékelt elektromos ágyrácsot?

Köszönöm

bopejape Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9338

Igen én is ettől félek. Legalább kevesebből kell választanom. :)

Még egy dolog amire rájöttem: mivel eddig soha nem volt memóriahabos matracom, ezért kicsit tartok tőle. Ezért azt gondoltam, hogy veszek egy normál matracot és majd rakok rá külön memóriahabos matracot. Igen ám, de arra nem gondoltam, hogy ha sokat forgolódok esténként (márpedig van, hogy reggel a lepedő felső része a derekam alatt van) akkor könnyen letolom a memóriahabos matracot és úgy már biztos nem lesz komfortos az alvás. Úgyhogy vagy egybe vagy sehogy. :(

Előzmény: gabo011 (9337)
gabo011 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9337

A 70kg-hoz biztosan kemény lesz a Select Air! Nálunk 100-110kg és 140kg körüli súlyhoz volt kényelmes! :-)

Előzmény: bopejape (9336)
bopejape Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9336

Én ma 2 órát töltöttem el a Gigamatrac 1.-ben és kipróbáltam (kb. fél órát töltöttem mindegyiken, különböző testhelyzetekben) 3 matracot: 

Medical Concept Luxus

Relaxx Signum Dual Medium

Relaxx SenZone Memory Medium

Az alábbi véleményen természetesen szubjektív!

70 kiló vagyok, gerincpanaszokkal. Jelenleg egy régi kárpitos ágyon fekszem (sajnos leginkább hason), semmi baja nincs, de a reggeli gerincfájdalmamat a túl kemény ágynak tulajdonítom, ezért szeretnék váltani. 

Medical Concept Luxus: érdekes, számomra egy kicsit túl süppedős. Nem mondom rossznak, de érdekes.

Relaxx Signum Dual Medium: ez hasonlít leginkább a mostani ágyamra, nem rossz.

Relaxx SenZone Memory Medium: az első próbakört követően valahogy ez volt a legkényelmesebb, pedig ezt nem is akartam megnézni. A memóriahab ennél a matracnál kimondottan növelte a kényelmet.

Pár percig feküdtem a Hilding Select Air-en is, nem rossz, de az én súlyomhoz keménynek éreztem egy kicsit. A következő körben hosszabb tesztnek vettem alá azt is.

Persze ez a fél óra/matrac teszt semmit sem jelent. Bizonytalanabb vagyok, mint mikor odamentem. Nagyon rendesek voltak az eladók, úgyhogy még párszor lehet, hogy elmegyek a végső döntés előtt.  A Relaxx matracok mellett szól, hogy rakható alá állítható ágyrács, ami nekem fontos szempont.

Egyenlőre ennyi. :)

gabo011 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9335

Én is ezen a matracon agyalok már jó ideje! A pénz is meg van rá de még nincs ágykeret amibe betenném! 

Most rugós matracunk van amivel maximálisan meg vagyok elégedve de megérett 11 év után a cserére! Kicsit tartok ezektől a habmatracoktól a súlyunk miatt! Valahogy a rugót biztosabbnak gondolom ilyen szempontból.

Azért lehet róla infót találni nem csak itthon hanem a gyártási helyből adódóan főleg Lengyel oldalakon! De valóban nyugat európai oldalakon én sem találtam ilyen néven!

http://hilding.pl/produkt/select_19/select-air_28.html

http://www.meblejunior.pl/hilding-select-air-c-1339_1456.html

Előzmény: bopejape (9332)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 9334

Ennek az égvilágon semmi baja nincs, csak annak a fonott izének így jön ki a lépés. Ha a léceket csak egymás mellé, egyenletesen letették volna, és 1 redűnyhúzó szalagot ráfektettek volna, majd letűzőgépezték volna pontosan ugyanazt kapnád, de nem hajlongana. Keríts hozzá egy alvásra készült matracot, és használd egészséggel.

Előzmény: A két lábon járó ember (9328)
A két lábon járó ember Creative Commons License 2015.04.24 0 0 9333

Szia László!

3 éve vettem a Kikában; és valóban németül van rajta a szöveg :)

Lehet még kapni, bár én olcsóbban vettem.

Ez jellemző a 10-20000 forintos ágyrácsokra, hogy van egy ekkora helykihagyás? Illetve nem nézett ki jól hogy dől befelé az a 2 léc (amit mutatok a 3. képen az ujjaimmal). No nem vészesen de azért szemmel jól láthatóan.

Az elmúlt 3 évben 1x vettem egy rossz, és 1x egy nem megfelelő matracot, és amit most veszek azt szeretném hosszú ideig használni, ezért próbálok odafigyelni minden apróságra mert jó ideig nem akarok a matraccal foglalkozni. De nagyon nem :)

Előzmény: Alváskultúra (9331)
bopejape Creative Commons License 2015.04.24 0 0 9332

Kedves László,

köszönöm válaszát. Tudom, hogy egy matracot ki kell próbálni és a próba során kialakult szubjektív vélemény fogja a végső döntést meghozni, de ha rákeresek a Hilding Select Air matracra külföldi oldalakon semmi leírást nem találok róla. A magyar oldalak sem túl bőbeszédűek. A gyártó oldalán sem találom. Mi lehet ennek az oka? Ez egy magyarországi fantázianév, ez a termék már kifutott......?

A kasmír huzat mennyire lesz meleg? Ha minden jól megy és a memóriahabot jónak fogom találni, akkor a kasmír huzatra fog még egy memóriahab is kerülni, mennyire fog az ott befülledni?

Köszönöm válaszát

Előzmény: Alváskultúra (9329)
Alváskultúra (X) 2015.04.24 0 0 9331

Szia Két lábon járó ember,

szerintem ne cseeréld le az ágyrácsot emiatt. Persze ha ez egy régi ágyrács és a lécek már elfáradtak, akkor igen, de amúgy ez egy jó minőségű osztrák vagy német ágyrácsnak néz ki. Szerintem patent.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: A két lábon járó ember (9328)
Alváskultúra (X) 2015.04.24 0 0 9330

Kedves Latzkoo,

megint csak igaza van. Persze el lehetne nosztalgiázni a régi sporteredményeken, de hát jön az új generáció: gyorsabbak, hajtósabbak?, eredményesebbek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: latzkoo (9327)
Alváskultúra (X) 2015.04.24 0 0 9329

Keves Bopejape,

a felsorolt nem meorys matracok közül a Hilding Select Air matrac készül talán a legjobb minőségű alapanyagból és a beépített speciális modulok a medence- és vállrészben csak tovább emelik a termék használati értékét. Matracot matracra tenni nem a legszerencsésebb megoldás, egy részt a szellőzés miatt, másrészt pedig, hogy a felső matrac nem kap megfelelő alátámasztás, sokkal gyorsabban amortizálódik. Akkor már a földre téve jobban járnánk. A régi kárpitos ágy átalakítása sem egy veszélyes dolog, lehet, hogy nem érdemes majd kidobni, hanem olyan ággyá varázsolható, amely bármilyen matraccal használható majd utána. Amennyiben később még egy 90-es matrac hozzájön, úgy majd a huzatot ki kell cserélni egy nagy méretű matrachuzatra, ewz minőségtől függően franciaágy méretben olyan 25-30e Forint. Természetesen bármelyik hideghab matrac használható memoryfoam fedőmatraccal, talán sok esetben szerencsésebb megoldás is ha külön van a fedőmatrac.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: bopejape (9326)
A két lábon járó ember Creative Commons License 2015.04.23 0 0 9328

Hello.

Van egy 28 léces ágyrácsom, aminél a lécek között 1 helyen nagyobb a távolság mint a többi helyen. Ez alatt van a merevítése a rácsnak. A két oldalsó léc elkezdett a merevítés felé dőlni (3.kép) mivel itt süpped bele a habmatrac a legjobban. Hideg-hab matracot fogok venni. Ajánlatos e lecserélnem a rácsot is hogy nőjön az élettartam?

latzkoo Creative Commons License 2015.04.23 0 0 9327

Kedves Alváskultúra!

Szakmaiságát tekintve továbbra is maximális tiszteletem az Öné. Írtam is: "legerősebb, legjobb, legnagyobb". 

De a fair play szellemében készülő sportemberek/matracértékesítők és a sportszakmai/alvástudományi háttér egymást segítő lelkiismeretes munkája fejleszti ki a társadalom/vásárlóközönség egészében a hiteles erkölcsiségen alapuló meggyőződést, hogy a sportolói életmód/alváskultúra érték. Ez a basic. Szakmaiság és fair play.

Ön, mint írta is, a Dunlopillo magyarországi kereskedelmi és marketingigazgatója volt.

Idézet Öntől: "Amennyiben ezt vesszük etalonnak és azt állítjuk, hogy a matrac magassága/vastagsága sem a komfortra sem pedig az élettartamra nincs kihatással, akkor bennem tényleg csak az a kérdés merül fel, hogy akkor akár a Dunlopillo is miért gyárt 20-23-27cm vastag matracokat, amiket természetesen -mint általában a német gyártók és ahogyan a német fogyasztók elvárják- rugalmas ágyráccsal kínálják, sokszor matrac+ágyrács szett akcióban. Miért van az pl. hogy a Dunlopillo (ez természetesen más gyártókra is igaz) prémium kategóriás matracai szinte kivétel nélkül 20cm magasság fölött kezdődnek?"

Ha én lennék a Srác100 nevű felhasználó, aki ugye feltette a kérdést, most elbizonytalanítva lennék egy picit. Mert ugye Srác100 kinézett magának egy adott gyártó többfajta matracát. Ő is olvasta korábban, Matracász is írta, hogy 15 cm minimum kell. Eddig ok. Senki nem állított nem igazat. Viszont azt sugallani, hogy a régi csapatom játékosai/matracai már nem olyan fittek, nem rúgnak annyi gólt, mint a jelenlegi csapatom játékosai/matracai, szerintem kevésbé morális.

Sportetika.

Latzkoo

Előzmény: Alváskultúra (9323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!