Keresés

Részletes keresés

frauzini Creative Commons License 2018.10.24 0 0 238

Konvektor csere kapcsán!

 

Azt hittük jobb lesz erre azt tapasztaljuk sokkal hidegebb van!

A következő problémába botlottam.

Szerelő biztatására lecseréltük a Lampart LB30 (3,6 kw) nagyon régi , használt lemez konvektorunkat egy FÉG GF 40.2 öntvény konvektorra! Persze mindezt annak a reményében, hogy az öntvény konvektor sokkal hamarabb fog meleget előállítani és sokkal könnyebb lesz vele befűteni a kis szobát!

Sajnálatos módon a tapasztalat ezzel teljesen ellentétes, ez az öntvény, gyakorlatilag nagyobb teljesítményű (4 kW) konvektor egyszerűen nem tud 22 -23 fok fölé menni még úgy sem, hogy 3 órája a hőfokszabályzó a maximális állásba van helyezve, ezerrel működik, meleg  és kint még csak 9 fok van, ami szerintem nem is kevés. Mi lesz akkor ha megjönnek a mínuszok?

Szeretném véleményeteket kérni, hogy ez szerintetek normális vagy valami probléma lehet a rendszerrel? Vagy felejtsük el ezt a fajta konvektort és vásároljunk mondjuk egy nagyobb Lampart LB50 et vagy FÉG 8.50 típusú lemez konvektort?

Köszi előre is a segítségeteket!

Hámori Zsolti Creative Commons License 2018.10.23 0 0 237

Hali, ha még aktuális:

. Termosztát bekötése, hő-érzékelőjének elhelyezése.
Gázkonvektor esetén a beépített termosztátot gyárilag bekötöttük.: A burkolat belsejében található csatlakozót kapcsolja össze a mágnes-
szelepekhez és mobiltelefon töltő-szerű tápegységez vezető kábelekkel. A csatlakozás csak egyféle pozícióban lehetséges. A tápegységet
csatlakoztassa egy Magyarországon szokásos 230 V AC háztartási konnektorba. A termosztát elemtartójába helyezzen el 2db. AAA jelű
tartós elemet, hogy egy esetleges áramkimaradás esetén a beállított értékeket a termosztát „ne felejtse el”. A sorkapocsból kivezető szürke
hengeres vezeték végén található fehér zsugorcső jelzi a termosztát hő-érzékelőjének helyét. A hő-érzékelő vezetékét vezessük ki a
gázkonvektorból hátrafelé, úgy, hogy a bekötési pontjánál a vezeték egyetlen pontja se kerüljön közelebb a gázkonvektor hőcserélőjéhez.

A vezetéket a gázkonvektortól távolodva rögzítsük falhoz a műanyag tasakban található 3db. rögzítővel úgy, hogy a fehér hő-érzékelő
közvetlenül ne érintkezzen a fallal.

Előzmény: szandika19 (236)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 236

Köszönöm...üdvözlöm Sanyit! Remélem a tervezőnek és a gyártónak is elárulta, meg nem utolsó sorban a szerelőknek akik ezt a sz...t lenyeletik a halandó emberrel. Most mehetek a fogyasztó védelemhez, hogyha Sanyi tudja, akkor miért nincs benne a szerelési útmutatóban. ..Keresem.... Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Hooti (235)
Hooti Creative Commons License 2018.10.07 0 0 235

Más is panaszkodik a hőmérséklet érzékelőre, de megoldotta:

8 hónapja Sanyi

 

 

Előnyök

Új és modernebb első ránézésre, programozható ha már annyira lusta az ember hogy feljebbvegye meg letekerje, de hiányolom a wifit belőle, meg a telefonos alkalmazást!

 

Hátrányok

Színe beige ami nem illik szinte sehová, a fehér sokkal szebb és jobb lenne mint a képen... lóg belőle a vezeték, persze konektor is kell neki! Elemmel nem tudom mennyit bír ki! A hőmérő vezetékét olyan helyre kell igazítani hogy valós hőmérsékletet írjon, mert kellemetlen ha 32 fokot ír és csak 15 van!

Előzmény: szandika19 (234)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 234

Ja, nem fogom szétszedni a konvektort, hogy még a végén én legyek a hülye szőke nő....Garanciális szervízes helyezte üzembe, úgyhogy kételkedni sem merek a szakmai hozzáértésében - mármint a bekötésben- .....

Előzmény: Törölt nick (231)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 233

Előzmény: Törölt nick (231)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 232

Mellékelem a nagyon "szuper" konvektorról a képet, pontosan így van felszerelve....Mint írtam, a Szatmáriék a telefont sem veszik fel, többször írtam....!!!Ezért e-mailban kértem segítséget attól az úrtól, aki az értékesítést vezeti, mivel korábban számla, szállítás stb. ügyben is ő segített (mivel még azzal is rengeteg gondom volt..), ő legalább eddig válaszolt és segített. EDDIG.... Légy oly szíves ne őskori konvektor képeket mutogass, ezzel nem segítesz...Egyébként ha 28 fokra állítom, akkor már előfordul, hogy a szobahő 22 fokot mutat, nyitott tetővel!!!! Ha ezt megfejti valaki, jutalmat kap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 231

Hmmm ... Érdekes, hogy a FÉG legmodernebb konvektora ennyire "izé". Valakinek értenie kellene hozzá! Mondjuk az eladónak vagy beszerelőnek. Ha ezek még sem, a FÉG-et kell megkeresni, hogy segítsenek! Ők csinálták biztosan értenek hozzá. Legalább is reménykedjünk benne ... 

Tegyetek már fel képeket hogyan vannak felszerelve a konvektorok!

 

Egy próbát megér. Le kellene venni a takarólemezt! Legalább annyira el kellene húzni a konvektortól amennyire a kábelek engedik! Ezzel arra lennék kíváncsi, hogy ha a termosztát elég távol van a hősugárzó felülettől, hogyan viselkedik?

Ez egy 3KW-os  1994-es gyártású öntvény konvektor. Látható, hogy gondoltak a kiszellőzésre (ehhez képest és a Zeuszhoz képest is zártnak mondható a modern konvektor), de mégis jobb, ha fel van nyitva a fedél.   

Ezen a promó képen is a földön a konvektor, pedig jobb, ha lenne alatta rés, ahol szabadon áramolhatna alá a levegő. 

Előzmény: szandika19 (230)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.06 0 0 230

Erzsike úgy látszik nem nagyon van megoldás, hogy meleget is érezzünk....Én már annyi szakemberrel beszéltem, de megoldás nincs. Mi lesz ha jönnek a mínuszok?

Előzmény: Hadadiné Szécsi Erzsébet (229)
Hadadiné Szécsi Erzsébet Creative Commons License 2018.10.05 0 0 229

Hasonló képen jártam,a programozás helyet a manuálisra állítás:a + vagy a - gombot kell több ideig nyomva tartani majd azonnal a C gombot megnyomni.

Azért írom le,mert nekem egy egész napom ráment míg mindenfelé telefonálgattam

Egy ember tudta ezt megmondani.

Most sem vagyok sokkal előrébb,csak most már tudom,hogy nem fűt fel 23C-ra állítás állapotban csak 20 C-ra.

A fenti tapasztalat alapján felnyítva hagytam a tetejét, talán így életre kel.

Viszont szeretném kérni,ha valakinek sikerült megoldani -e problémát ,kérem írja le az oldalon,hogy módon.

Nagyon köszönöm.

szandika19 Creative Commons License 2018.10.04 0 0 228

Nagyon köszönöm, hogy próbálsz segíteni. A Szatmári honlapon fent van ez az új konvektor, idén januártól volt kapható és mint többször írtam, csak erre lehetett pályázni. A honlapon fent van ez FÉG-F8-60 EF ERP KÉSZÜLÉK, pontosan ugyanígy néz ki beszerelve, rajta van a termosztát. A le és beszerelést olyan szakember szerelte be, aki egyben a környék garanciális-szervízét is ellátja (nagyon sok pénzbe került a le-és beszerelés, le sem merem írni). A programozásnál kiiktatta a mérnök ismerősöm ezt a felkelés, elindulás, lefekvés funkciót, mert már erre van tapasztalatom, hogy ezzel nem lehet spórolni, mivel a régieket sem kapcsolgattam ki-be, egyszer beállítottam 3-4-re, majd ha jöttek a gyerekek, egy kicsit feljebb vettem. Tehát beállította állandó 22 fokos hőmérsékletre, ami most már több napos tapasztalat alapján -írhatom, hogy csak 27-28 fokos beállításnál érhető el és plusz a tető nyitva (mivel eddig még ezt sem érte el...). Túl sok minden nincs ezen a termosztáton, ha állandóra van állítva, tehát kizárt dolog, hogy ő valamit rosszul programozott (egy kiváló szaktekintély!!). Szóval a hiba a készülékben van, annál is inkább, mivel folyamatosan informálódom és akik ezt megvették, senki nem elégedett. Azért aggódom, hogy mi lesz később, ha ténylegesen hideg lesz...Egyetlen jó tulajdonsága van, nem lobog, nem zörög, szép nyugodtan hagyja, hogy fázzam és mind a három készülék. Egyébként volt a Szatmári honlapon fórum, de úgy látom eltűnt. Megköszönöm, ha nem cikiznek és próbálnak engem buta libának feltüntetni, inkább a megoldás felé kérnék segítséget, ha még van valakinek ötlete. Hiába tanultam "sokat" fizika nem az erősségem, de érdekes,  hogy mióta a fedele nyitott, még a készülék is felmelegedett, mivel eddig csak éppen langyos volt. Mintha életre keltette volna magát.

Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.04 0 1 227

..az utolsó bekezdés nekem egy fokot segített...köszönöm

A mérnök úr rögtön mondta, hogy nem jó helyre tervezték a termosztátot

 

 

A Zeusz égéstere felett volt egy lemez ami előre felé terelte a hőt. Ezt én levettem mert akadályozza a légáramot + a fedél fel is van nyitva. A modernebb nem biztos, hogy jobb és arról sem vagyok meggyőződve, hogy jobb a hatásfoka, mivel eléggé zárt a dobozolása. Pl. a Zeusz üvegén keresztül rengeteg hő sugárzódik ki. Szeretjük is érte. :)

 

A Fégnél valószínűleg nem amatőrök tervezik a készülékeket, ezért biztosan valami beállítás gond lesz. Nem lehet, hogy valami heti vagy napi alprogram nem enged rendesen fűteni? Bár az érdekes (ha jól értelmeztem), ha fel van nyitva a fedlap akkor 1 fokkal feljebb engedi a szoba hőmérsékletét. Ez arra enged következtetni, hogy a lecsukott fedél miatt a hődob melegíti a programozható termosztátot. Felnyitva a fedelet, el tud távozni a meleg levegő. Csinálnál képet a konvektorokról, hogyan vannak felszerelve (legalább egyről)? A demó videóban lent van a földön a takaró lemez. Szerintem az úgy jelentős kiszellőzési gondot okoz, ami ahhoz vezet, hogy az előlapot melegíti, ami melegíti a rá épített termosztátot. A réginél elég távol és védett helyen van a hődobtól a termosztát.

Pesten az egyik ismerősöm lányánál cserélték a régi konvektort ilyen új típusra, de nem még hallottam vissza semmit a készülékről. Ha másként nem megy, privátban összehozlak vele. Ő is nőből van :), ezért nem tudom mennyire ért a technikai részéhez.  

A hasznut nem igazán beszédes a beállítással kapcsolatban. Minden mással bőségesen igen ...

 

Előzmény: szandika19 (225)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.04 0 0 226

a lakásom 65 nm-es...mint írtam, pályázatos volt, ezért szerencsére (ez az egy szerencse benne), visszakaptam 500 ezret, de még így is megbántam, mivel csakis erre az egyetlen 150 eFt/db + parapet, +stb. termosztátos konvektort fogadták el a pályázatnál (nyilván nem véletlenül..). Egyébként meg azért kellett kicserélnem, mert a 30 év alatt korrodálódtak  a lemezek (vagy mik) és a szerelő szólt, hogy le kell cserélni....Ennyi..VALAMI biztatót is azért ha lehetne kérni.....

Előzmény: zöldeskékek (224)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.04 0 0 225

..az utolsó bekezdés nekem egy fokot segített...köszönöm

Előzmény: Törölt nick (222)
zöldeskékek Creative Commons License 2018.10.04 0 0 224

 Minek lecserélni  a kiválóan működő konvektorokat ??  Hi ?

 

 

  "akkor egészen biztos, hogy 700 ezer Ft-ért megfagyok???? "

 

Ha már cserél is az ember, akkor ugyan olyanra, de nyilván újakra."

 

 

 Mekkora az a lakás ? 100 nm  ?

Nagyjából 30 nm -re egy db konvektort illik számolni.

 Ugyan az  az F850 -es fégből 2 is kifüt ekkora lakást, de a hőfok eloszlás nagyon egyenletlen.

    így jogos a 3 . is.

Saccolom az a lakás úgy 70 -75 nm-es . Erre kidobni 700 eft-ot ,  nem semmi.

 Amúgy1db  F 850 -ös konvektor jelenleg 105 eft, legyen 110 , a 3 db.  330   eft  a szerelés   3-  nál kedvezménnyel  legyen  70 eft. Ez 400 eft . A másik 300 hová tűnt ??

 

 

 " katasztrófális termékre.!!!!!! Nagyon megbántam !"

 

 hihető !

Előzmény: szandika19 (223)
szandika19 Creative Commons License 2018.10.04 0 0 223

Én beléptem a sűrűjébe .....Szóval lecseréltem a 30 éves kiválóan működő konvektorjaimat (pályázattal) az új Fég termosztátos - katasztrófális termékre.!!!!!! Nagyon megbántam....Egyszerűen nem hiszem el, hogy milyen rossz....!!! Egy műszaki diplomás ismerősöm programozta be, mivel egyetlen (!) gázszerelő sem vállalta, még a beüzemeltető- szervízes sem...A mérnök úr rögtön mondta, hogy nem jó helyre tervezték a termosztátot, így nem is lehet jól beállítani... mivel nagyon bonyolult volt az egész beállítás stb. (a leírás az kb. 6 általános színvonalú), ezért kértem, hogy könyörgöm legalább 22 fok legyen folyamatosan éjjel-nappal...úgy állítsa be. Kiderült, ha 27 fokra állítjuk, akkor van kb. gyenge 21 fok!!!!!!!!!!! Ez normális??? mind a három konvektornál ugyanez. Szóval ha mínusz 20 fok lesz, akkor egészen biztos, hogy 700 ezer Ft-ért megfagyok???? NEM IS ÉRTEM AZ EGÉSZET...A Szatmáriékat persze felhívni sem lehet....Közben találtam a lakóparkban olyan személyeket, akik szintén ugyanígy jártak és SENKI nincs megelégedve. KÖNYÖRGÖM akkor akik itt dícsérgetnek, írják már meg, hogy mit kell tennem, hogy meleg legyen....legalább 22 fok?????????????????

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.02 0 1 222

A régi konvektorok biztos, hogy nem modulációsak.

Fenntartom a tévedés lehetőségét, de véleményem szerint minden konvektor lángmodulációs. 

 

Az lehet, hogy lassan nyit és zár a gáz szelep.

Én úgy tapasztaltam, hogy a láng teljesítmény az aktuális hőigényhez igazodva változik. Pl. szellőztetésnél hidegebb levegőt kap a konvektor környéke ezért felemeli a láng teljesítményt. Szellőztetés végén visszaveszi majd lekapcsolja amikor elérte a beállított értéket. Télen 5.5-ös értéken megy nálunk a konvektor. 

 

Azért lesz kényelmesebb, pontosabb, mert nem 10 centire mér a forró konvektortól.

Pont te ihlettél meg, hogy megnézzem mennyire melegíti a fűtőtest a hátul lévő termosztátot. Úgy kézzel úgy éreztem, hogy semennyire. Pontosabban, ha van is ráhatás az nem lehet jelentős, de ezt a jelenséget korrigálni tudjuk a fokozat állítóval, ami úgy néz ki, hogy fűtés idény elején beállítjuk 5-re. Ilyenkor még nem annyira hidegek a falak nem igénylünk magasabb hőmérsékletet. A tél beköszöntével feljebb csavarom 5.5-re és tavaszig így is marad.   

 

segít csökkenteni a szobahömérséklet ingadozását.

Ebben segíthet, ha valakinek olyan igénye van, hogy az adott helyen minél kisebb legyen a hiszterézis vagy hőmérséklet ingadozás. Kekeckedés nélkül, erről viszont nem vagyok meggyőződve. Le kellene ellenőrizni, hogy valóban kisebb hőkilengéssel dolgoztatja a konvektort. A mostani időjárás miatt, nálunk még nem tudom leellenőrizni, mert az őrlángok elegendő hőt adnak le. Télen majd megnézem mekkora kilengéssel tartja a beállított hőfokot a konvektor beépített termosztátja. 

 

Nem lesz túl meleg mikor fűt és hideg, mikor nem.

Nem figyeltünk még föl rá, hogy túl meleg vagy túl hideg lenne. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy egy rosszul szigetelő ablakról vagy a közeli ajtóról hideg áramlik a termosztátra és ezért túl fűt. Ilyen esetben 26e-ért nem ilyen kütyüt kell venni, hanem az okot kell megszüntetni. 

 

Tudom nem szép, de mi úgy használjuk a konvektort, hogy a fedele mindig fel van nyitva (ha vendég jön le van csukva :) ). Így könnyebben feláramlik a hő, jobban tud hűlni az égéstér, ezáltal több hőt tud leadni a szobának. Talán ventilátorral lehetne tovább javítani a hő levételt, de ezzel már nem foglalkozom. :) 

 

 

 

 

 

Előzmény: universaltool (221)
universaltool Creative Commons License 2018.10.01 0 0 221

A régi konvektorok biztos, hogy nem modulációsak. Az lehet, hogy lassan nyit és zár a gáz szelep.

Igen, arrébb helyezett termosztát. Azért lesz kényelmesebb, pontosabb, mert nem 10 centire mér a forró konvektortól. 5 konvektornál én sem tenném fel, az igaz. De ahol egy van, ott segít csökkenteni a szobahömérséklet ingadozását. Nem lesz túl meleg mikor fűt és hideg, mikor nem.

Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.30 0 0 220

Állítsa gázkonvektora szabályzógombját a 6,5 - 7-es fokozatra.

A konvektoron 7 fokozat van.  A 7-es fokozat elvileg 33 fokos beállítást jelent. Áram szünet esetén a konvektor 33 fokot igyekszik elérni. Tulajdonlépen itt kezdődik a probléma. A konvektor lángmodulációs. Mindig akkora lángot használ amekkora szükséges. Van egy Zeusz konvektorunk, azon lekövethető a metódus. Hőn tartáskor gyakorlatilag a legkisebb lánggal gyújt be, szükség esetén intenzívebben égeti a főégőt, beállításhoz közel vissza veszi, majd minimális lánggal kapcsol ki. Ha a Konvekpro képes folyamatosan változtatni a fűtőszál hőmérsékletét akkor nagyjából gyári szinten fog működni a konvektor. Ha csak on-off üzemmódban működik, akkor nem nehéz kitalálni, hogy 7-es fokozatú beállítást igyekszik elérni a konvektor. A Konvekpro lényegében nem más, mint egy odébb helyezett szobatermosztát. Semmi több. 

Nálunk 5 konvektor van, eszemben sincs pénzt költeni olyan valamikre, amik egyébként be vannak építve a készülékbe. Az megint csak nem érdekel, hogy esetleg telefonról tudjam állítgatni a hőmérsékletet. Az irányban is kétségeim vannak, hogy kevesebb lesz tőle a fűtésszámla ...

Na mindegy. Aki meg akarja venni úgy is meg fogja.

Előzmény: Székelyhidi Lacek (218)
universaltool Creative Commons License 2018.09.30 0 0 219

Nekem bevált, egy konvektor van. Így távolabb tudtam vinni a termosztátot, nem melegíti fel a konvektor közvetlenül. Vezeték nélküli termosztát van hozzá.

Előzmény: Székelyhidi Lacek (218)
Székelyhidi Lacek Creative Commons License 2018.09.30 0 0 218

és tényleg olyan jó mint ahogy mondják? neked a vezetékes van vagy a másik?

 

Előzmény: universaltool (217)
universaltool Creative Commons License 2018.09.29 0 0 217

Nálam a kényelem volt a szempont. Így nem kell tekergetni és jó helyen mér. 

Ha áramszünet van, akkor max kicsit túl fűt. Ha kazán lenne, az meg leállna. Ez jobb szerintem, esetleg le kell tekerni a konvektort addig. Megy tovább hagyományos úton.

Előzmény: Székelyhidi Lacek (216)
Székelyhidi Lacek Creative Commons License 2018.09.29 0 0 216

És mennyire hatékony?Ha elmegy az áram azt hogy oldottad meg?

Előzmény: universaltool (212)
Szajrés Creative Commons License 2018.09.27 0 0 215

Köszönöm!

Előzmény: zöldeskékek (214)
zöldeskékek Creative Commons License 2018.09.27 0 0 214

  Hívjál szerelőt !

 Nem kap gázt a főégő.

 Az oka  több is lehet.  pl. valami dugulás, de ennek a valószínűsége kicsi.

 A másik, hogy a termoelem már elhasználódott, nem ad annyi feszültséget, hogy a mágnesszelepet kinyitja.

Előzmény: Szajrés (213)
Szajrés Creative Commons License 2018.09.27 0 0 213

Sziasztok!

 

Mi lehet az oka, ha régebbi Lampart konvektor fő égője nem gyújt be? Az őrláng ég, a hőfok szabályzót ahogy tekerem fel kattan, de mégsem gyullad be. Korábbi évben is viszonylag vérszegényen égett, de most már semmi. Érdemes házilag belenyúlni, vagy mindenképp hívjak szerelőt?

universaltool Creative Commons License 2018.09.27 0 0 212

Nekem bevált a konvekpro.

Előzmény: Székelyhidi Lacek (207)
szandika19 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 211

valaki beüzemelte már azt a híres termosztátos FÉG konvektort? én momentán megfagyok és nincs aki beprogramozza.....egyszerűen csak folyamatos 23 fokra szeretném beállítani...ekkor is kell az idő beállítása? stb valaki tudna segíteni????

Előzmény: kangze (183)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.22 0 1 210

950 - 550 m3 

Ha jól számolok ez 42%-os fogyasztáscsökkenés ez fűtésidényenként 52.000 Ft megtakarítás, ami 7 év alatt 364.000 Ft. 

Mennyibe került a fűtéskorszerűsítés? Nem vész madárkodok, de pár év és kazánt kell javíttatni, később cserélni.  

Ha a fűtéskorszerűsítés óta nem változott a lakás hővesztesége akkor hazudnak a katalógus számok? 

Olcsó kazán hatásfok 89.6 %   ami érdekes, hogy minimális terhelésnél romlik a kazán hatásfoka 85.4%. Azt gondoltam, hogy részterhelésen javulni a hatékonyság.

Egyszerű konvektor hatásfok 93% 

Ha hiszünk a gyártók adatinak jelen esetben a gázkazánnak kellene többet fogyasztania. 

A komfort érdekes dolog. A konvektoroknál valószínűleg nagyobb a hiszterézis, de ez sem biztos. Ha a kazán szobatermosztátja is nagy hiszterézisű akkor komfortra nem lesz nagy változás. A lentebb kérdezett elektromos kütyü ezt simábbá tudja tenni, de kérdés, hogy ez energia megtakarítással vagy veszteséggel történik? A kazánoknak is van minimális teljesítményük ami egy lakótelepi lakásban bőven sok (talán a Mika  ami nem túl nagy, de adott esetben kevés lehet). Ugyan ez van a konvektoroknál is. Szobára nem pontosan, hanem inkább túl kell méretezni, hogy -20 foknál is legyen tartaléka a készüléknek. 

Anyósomék fával tüzelnek és azt mondja, hogy nem szerette a gázkazános fűtést mert ott nem volt mindig meleg a radiátor. Anno szegény nagyim 95 évesen nem értette, hogy egyszer miért meleg, majd miért nem meleg a konvektor ... 

Ha a gyártók igazat állítanak a konvektornak kellene takarékosabbnak lenni. 

 

Egyébként a konvektor milyen szempontból elavult? A kezdetektől fogva lángmodulációsok voltak. A gázkazánok csak jóval később lettek lángmodulációsok. Tény, hogy nem kell hozzájuk semmilyen vezérlő elektronika (pl. tanuló, időjárást követő szoftver) vagy elektromos segéd eszköz (pl. szivattyú vagy ventilátor), de áramszünetkor nem állnak le. 

Előzmény: SolnesN (209)
SolnesN Creative Commons License 2018.09.22 0 1 209

 Kérlek nekem is van egy lakásom a "záró szinten", azaz a legfelső emeleten.  Majd 55 nm  csak   54 nm,  valamikor konvektoros fűtés volt   3db konvektorral és nagyjából    annyi a fűtési költség   energia mint nálad.

 

   950 m3 gáz    5 év átlagában.

 Viszont a komfortosság az már nem állja meg a helyét.

 Már  7 éve egy kombi gázkazán adja a meleget  550 m3 gázt használ a fűtésre.

 A konvektorokkal semmi baj. Hosszú életűek kevés karbantartás, de azért a gazdaságossággal és a komforttal van némi  kivetni való.

 

 

 A konvektoros fűtés elavult, de ha már megvan akkor kb.  40 nm -ig kár  észszerűtlen hozzányúlni.

 

 

 Néha  egy  28  - 36 nm -es kislakás tulajdonosát bepalizzák, hogy dobja ki a konvektoros fűtését és pl. elektromosan fűtsön.  

 És vannak akik belesétálnak ilyen csapdába.

Előzmény: Hooti (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!