Ime egy konkrét régebbi példa a 17-es vonalon a Pécsi vonatok keresztjét papiron a nyilt pályára tervezték meg, ahol ugye 1 pár vágány van csak!
ilyen nem lehetett. a tanari "excliptio omni lupus" (gyk: a tanari alap kovetelmenyrendszer) kimondja, hogy annak a tanarnak, aki reszegseg GYANUJABA keveredik, elvetetik a diplomaja. tehat hulyeseget mondtal.
egyebkent is, probalj csak meg fekvenyomni haton! ugye, hogy nem menne?
Persze, hogy értettem, és nem is feltétlenül neked szólt.
Persze, hogy van olyan, hogy rossz menetrend.
A gondom annyi, hogy az "íróasztalozás" általában akkor jön elő, amikor a végrehajtói szint adott pontján egy menetrend kényelmetlen, az ott elvártnál nehezebben teljesíthető. Ez aztán vagy okoz a gyakorlatban problémát, vagy nem.
A menetrendszerkesztésnél száz és száz igényre, szempontra, kötöttségre kell tekintettel lenni. Ezek a szempontok találkoznak aztán az "íróasztalnál", és az összefésülésük - jó minőségben - ha nem is konkrét végzettséget, de elég komoly rendszerszemléletet kíván meg. És egy ilyen rendszerben nem feltétlenül Bivalybaxnád állomás személyzetének kényelme a legelső. Persze ha Bivalybaxnádon rendszeresen borul az egész, akkor az a menetrend máshol sem lesz jó, de az sem megoldás, hogy az ottani igényekre szabják, és egy csomó egyéb érdek sérül. Ha mindenhol a kényelemre szabják, akkor jönnek a végtelenbe növő menetidők, és minden pontját meg lehet indokolni, hogy itt ezt technológiailag lehetetlen megcsinálni gyorsabban... aztán jövőre nő tovább a menetidő.
Nem tudom, itt voltál-e már annak idején az ütemes bevezetését övező vitáknál. Akkor is minden volt itt, íróasztalozás meg a többi. És akkor a vitákból gyakran az derült ki, hogy aki felelős volt a menetrendért, az kijárt a terepre, és sokszor jobban ismerte a vonal problémáit, mint aki anyázott. Mert esetleg látta a szomszéd állomást is, vagy a vonal végén a csatlakozást. És persze problémákkal, de az ütemes beindult, és nagyjából valószínű, hogy jelentősen hozzájárult a személyforgalom megtartásához a Bp-n kívüli területen.
Nem tudom hogy te nem értetted vagy nem akartad érteni a dolgot! Lényeg az hogy a tisztelt menetrend szerkesztőknek az iskolai végzettségük( egyetem;főiskola) meg van hozzá, remekül tudják ELMÉLETBEN csinálni a vonatok menetrendjét, csak gyakorlati tapasztalatuk a nullához közelit, és mondjuk vonatot max maketten láttak! Ime egy konkrét régebbi példa a 17-es vonalon a Pécsi vonatok keresztjét papiron a nyilt pályára tervezték meg, ahol ugye 1 pár vágány van csak!
Ez megint az a kategoria hogy "iróasztal mellett olyan faxa menetrendet lehet csinálni", ami papiron müködik is! Gyakorlat meg legtöbb esetben teljesen más!
Szvsz. évek óta így van ez. Idén érdekes a Petrov menetrendje, mert amikor erre a szakaszra ér, pont akkor közlekedik szemben a Varsovia, így előbbi nem is 18.35-re, csak 18.37-re érkezik Szobra - gondolom, hogy az EC-k közül ez kivételesen a helyes vágányon közlekedik Nagymarostól Szobig és tötymörög egy kicsit a személy mögött.
Köszi mindkettőtöknek, sajnos csak autóból menet közben vettem észre, plusz a kerítés meg a graffitik miatt semmi feliratot nem láttam, csak a GySEV színezést :)
Teljesen igazad van hogy Csornától így közlekedik, csak úgy szolt a cikk "Szentgotthárd-Budapest Keleti között közlekedő IC"! Egyébként ez nem kötözködés volt szerintem hanem a valóság közlése, persze az is tény hogy akik ezt elolvasták 95%-ban nem tudják illetve nem is érdekli öket!
De érik meglepetések az embert. Korrekt tájékoztatás.
A teljes közleményből én ezt emelném ki:
A belső vizsgálatok alapján kiderült ugyanakkor, hogy a kerülő útvonalra irányított InterCity és a sebesvonat indulását megelőzően félrevezető és pontatlan információk hangzottak el az állomáson a hangos utastájékoztatás során. Emiatt a vasúttársaság elnézést kér mindazoktól, akik nem értesültek az útvonal változásáról, ezért tévedésből a vonaton maradtak, és csak később érték el úti céljukat.
De ha Köki után volt a gáz, mehetett volna a terelés a Királyvágányon át és akkor Zuglónál le is lehetett volna szállni . Rákosrendezőnél a körvasúton át terelve is.
Azt meg nem magyarázza meg ez a válasz sem, hogy Rákoson vagy Rákoshegyen miért nem állt meg a vonat?