Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44155

Jó, akkor jól gondoltam...:}}}

Csak mire a hozzászólást megírtam, jöttem rá, hogy ez elég kézenfekvő magyarázat lenne...:}}

Így jártam.

Előzmény: Törölt nick (44154)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44154
nem a lidl más :-) nyaraló vs lakás :-))
Előzmény: tuutuu (44153)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44153

én ilyenkor dunaharasztiba járok, télen meg óbudára

 

Igazán csak érdeklődés: télen miért jobb Óbuda?...:}}

( Persze van elképzelésem, de hátha más a valóság. Ha IRL, ne válaszolj...:}}})

Előzmény: Törölt nick (44152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.17 0 0 44152
közelünkben nincs, én ilyenkor dunaharasztiba járok, télen meg óbudára
Előzmény: Cesete (44138)
fiola Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44151

 

Én éppen azért váltottam reszeltről darabosra, mert sokkal-sokkal finomabb a frissen reszelt. Kb. akkora a különbség, mint pl. a szárított és a friss bazsalikom közt.

 

A fagyasztás a kenyérféléknél bevált. Sajttal még nem próbálkoztam.

 

 

Előzmény: Thor (44146)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44150
Jogos. Akkor én nem' itthon' élek :))
Előzmény: ribizli (44149)
ribizli Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44149
Igen, tudom, de Magyarországon a lakosság 80+%-a nem Budapesten él, a Cora meg a legnagyobb néhány vidéki városban van még. Erre gondoltam az "itthon" szónál.
ribizli
Előzmény: nagypapi51 (44148)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44148
Corákban kapható a sajtpultnál kimérve.
vagy Pesten T. Nagy Tamásnál a Gerlóczy u-ban
(Lereszelve meg végképp nem szabadna tárolni.)
Előzmény: ribizli (44147)
ribizli Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44147
Én simán mélyhűtőzacskóba teszem, és be a fagyasztóba, amikor kell, kiveszem, és úgy fagyosan reszelek, amennyi kell. Teljesen jól reszelhető, ez egy zsíros sajt, nem fagy keményre. Mondjuk hónapokig nem jó tartogatni, mert elveszíti az aromáját tapasztalatom szerint.
Igen, tudom, kisebb darabban meg nem nagyon lehet kapni itthon. :(
ribizli
Thor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44146
Én lereszelem egyszerre az egészet, tálcán a fagyasztóba, ha megfagyott műanyagdobozba szórom, és továbbra is a fagyasztóban.
Előzmény: fiola (44140)
fiola Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44145

 

Köszönöm, máris így teszek :)

 

 

Előzmény: Zitka (44144)
Zitka Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44144

Az olasz topikon Antonio ezt írta:

 

A Consorzio Grana Padano a tarolasra azt javasolja:

vagy (tradicio szerint) pamut konyharuhaban (tiszta, de nem szabad h mososzer illata legyen, tehat semleges legyen)

vagy atlatszo foliaban (nem a sajatban, hanem neked kell csomagolni)

tehat muanyag doboz nem nagyon kellene...

Előzmény: fiola (44140)
Zitka Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44143

Van vmi hosszúkás csomagban (olyan amerikai dizájnolású) chocolate chips cookie - szerintem az elég jó a témában. :-)

Előzmény: H_G (44142)
H_G Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44142
Hát a Lidl-féle nem túl jó szerintem -- elég kevés benne a kakaó. Azért meg lehet enni pl. ribizlilekvárral, de sokkal jobb (nem-olasz) kekszeket is lehet kapni ott kevesebb pénzért.
Előzmény: Zitka (44136)
rollller Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44141

muanyag dobozban, es szalveta csomagolva, h az felszivja a nedvesseget,

persze neha ellenorizni kell a szalvetat

Előzmény: fiola (44140)
fiola Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44140

Kedves vérpfofik,

 

Ti miben és hol tartjátok felbontás után a 25 dkg-os parmezánt? Mi hónapokig reszelgetjük - a tegnap vákumból kivett darab pl. január közepéig jó - de előfordult már, hogy bepenészedett.

 

Hogy kell szaxerűen tárolni?

Thor Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44139

Na. Dehiszen most mondta, hogy nézzük meg itt: http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/i.home

én találtam is.

Előzmény: Cesete (44138)
Cesete Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44138

off:

írd már meg, plíz, a közelünkben hol van lidl, mert még sosem voltam.

Előzmény: Törölt nick (44137)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44137
namost azok a kekszek pl. állandóan vannak a lidliben. van amúgy most spanyol téma is sajtok, chorizo, stb.
Előzmény: Zitka (44136)
Zitka Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44136

Már majdnem visszakérdeztem, hogy melyik dátumtól, mert nem találtam az akciósok között. Vaksi tyúk vagyok. Persze, hogy ott a Molto Italiano a jobb oldalon. :-)))

Pont ilyen "Fior di cioccolato"-t vettünk az útra Pam-os sajátmárkásban. :-) Finom.

Előzmény: Törölt nick (44131)
Zitka Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44135

Köszi, máris nézem! :-)

(a múltkor pl. nagyon jó minőségű kókusztejet és egyéb távol-keleti cuccokat találtam nagyon jó áron)

Előzmény: Törölt nick (44131)
Zitka Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44134
Ezen én is sokat gondolkodtam már. Ui. az (számomra) egyértelmű, és tapasztaltam is, hogy a mogyoróolajat - pl. wokban - tényleg nagyon fel lehet hevíteni. Pedig az - ezen kritérium szempontjából - középmezőnyös. Igen, azt lenne jó tudni valahonnan, hogy kb. mi az a hőfok az egyes olajoknál, mikor az a bizonyos rossz változás visszafordíthatatlanul beindul. Igaz, ritkán szoktam hőmérővel a kezemben olajat hevíteni. :-))))))))) Így én is az érzékszerveimre hagyatkozom, és igyekszem nem túllépni azt a bizonyos pontot.
Előzmény: H_G (44130)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44133
javaslom a lidl.hu-t
Előzmény: Thor (44132)
Thor Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44132
Már csak azt kéne tudni, én hol találok olyat emberi közelségben.
Előzmény: Törölt nick (44131)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44131

figyelem, a lidliben olasz cuccok! az ominózus lucce extra szűz borssal-rozmaringgal-oreganoval, mindenféle tészták, pl. félméteres szépiás, spenótos, sugok, édességek, pl. cantucci, szal rohanás!

 

(elég vicces, hogy amit nem hoztam haza onnan, azt hazahozom a sarki lidliből :-)

Előzmény: Zitka (44125)
H_G Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44130
Ezzel a listával vmi nagyon nem stimmel -- valószínű, h. a gyakorlatban nem a "füstölési pont" számít, hanem egy máshogy nevezett v. névtelen pont, amikor az illető zsiradék jellege elkezd feltűnően megváltozni. (És nem jó irányba...) A gyakorlatban mindenki tudja, aki szokott főzni, h. legelőször a vaj fog megbarnulni, utána mindjárt az extraszűz oliva kezd majd ázott szénaboglya-szagot árasztani! OK, ez még nem a "füstölési pont", de az ilyen gusztusosból visszataszítóba történő változások SZVSZ a természet üzenetei az embernek, hogy az adott táplálék többé nem egészséges, nem kéne megenni.
Előzmény: Zitka (44129)
Zitka Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44129

Nem tudom, láttad-e, egyszer az olasz topikba belinkeltem a különféle olajok "füstölési" pontját. Sajnos pont a repce nem szerepelt benne, de az általában használt olajok itt vannak:

 

http://www.dolci.it/articoli/oli.htm

Punto di fumo di alcuni oli e grassi
Olio di girasole meno di 130 °C
Olio di soia 130 °C
Olio di mais 160 °C
Olio di arachide 180 °C
Olio extravergine di oliva 210 °C
Burro 260 °C
Strutto più di 260 °C


Számomra teljesen meglepő, hogy a napraforgóé milyen alacsony. :-O És hogy a zsíré milyen magas. :-)

Előzmény: ZsuR (44126)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44128
Igaz - ezert jo a sutesre :))!

Koszi! Jo ha valaki figyel - lehet egyszer en is megprobalom! :))
Előzmény: H_G (44127)
H_G Creative Commons License 2007.08.15 0 0 44127
A repce magasabb forráspontú.
Előzmény: ZsuR (44126)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.14 0 0 44126
Ha alacsonyabb forraspontu olajban sutsz, az jobb mint az oliva olajban sutes. Nala is oliva olaj a preferalt, de ha nagy mennyisegben sutok ki hust (ritkan, rantott csirke) akkor canola/repce olajat hasznalok.
Előzmény: ribizli (44124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!