Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.08.23 0 0 44176

Ammán igaz...:}}

Dehát én házilag tisztítom, ha kedvem van hozzá...:}}}

Mindenesetre a levesbe az ülepítettet szoktam beleönteni, 10 perc alatt a nagyja leül.

Még így is gyanús lötty, de mégsem annyira...:}}}

Előzmény: joy (44171)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 44175
köszönöm a segitséget, már ki is próbáltam.s nem  képzelte magát atombombának!
Előzmény: Vének Tanácsa TM (44074)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44174
Erdekes egyik masik angol (vagy mas) szo, kifejezes mennyire elterjed a magyar nyelvben.
Ahanyszor olvason a "bacon"-t, meglepodok, miert nem jo a szalonna szo. . .hiszen a bacon is szalonnat jelent!
Előzmény: joy (44172)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44173
Az anyue is ez a recept volt - en is igy csinalom. Igaz, anyu is, en is szoktunk fott zellert is tenni bele. Az ecetet a zeller fozolevebe tesszuk, az a salatale.
Anyu nem evett olajat, egy kanalka liba vagy kacsazsirt tett ra.
Előzmény: joy (44164)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44172

Egy pirinyó Nyár_s_csorgató...

Tűzelésre kész...

-Kend a hajadra a sültrumlit, baconosmájat adjál!

Érlelődik a csülkös-babgulyás

Terítéken...

Szalonnázás...

...füstölés.

És megint grill...

Csirkecombok, tejbemáj-szeletek, padlizsán, paprika, V.hagyma, F-hagyma, körte, kukori, és ártatlan paradicsom-uborka-fetakockák, és sok-sok sörök...

Tűzmester a Pokol Angyal-a volt...

:o)

 

joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44171

Kősó.

Kő só?

:o)

Még mindig jobb, mintha a fogad varcogna a só alatt!

:o)

Bocsi!

Előzmény: tuutuu (44166)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44170

És mennyire változatos a "friss-aprított" Parmezán!

Vékonyan reszelve, vastagon reszelve, porítva, kunkorira szeletelve, csíkozva, kockázva...

Olajos-fűszeres variációiról regélni lehet!

Előzmény: fiola (44151)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44169
:o))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: nagypapi51 (44150)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44168

Nem vérprofi, de...

2004 őszén Padovából hozott Grand Padano maradékát jó hónapja reszeltem -Isten látja lelkemet- tejfölös nudlira.

 

Tárolása 1*ű:

Szárazra törölve, zsírpapírba tekerni, szűk nájlonzacsiba csavarni, hűtőbe tenni.

4-5 hónaponta kevéskét reszelni vendégeknek, alaposan körbenézni, nem kezd e pelyhedzeni. Ha igen, sós tejjel ledörzsölni-mosni, szárazra törölve új zsírpapírba, új nájlonzacsiba tenni vissza a hűtőbe.

 

A hűtőben sose legyen jól záródó kotlán kívül semmiféle szőrös étek -kék sajt, chamambert, érlelt szalámi!!!

Előzmény: fiola (44140)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44167

No, ez az, mit próbáltam anno elmagyarni.

Az olíva isteni salátákhoz alla Nature, hirtelensütéshez /megolajozva vékonyan a serpenyőt- főzéshez -mérteékkel.

 

Bő olajban -bécsi-párizsi szelet, bundásalma- sütéshez CSAK a rendes Venus-napraforgó olaj alkalmas. Vagy kukoriolaj.

Előzmény: Zitka (44123)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44166
Persze, csak varcog a fogam alatt...:}}}
Előzmény: joy (44165)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44165

Asztali-étkezési...

Só, ami só.

Kell az a kis fekete Ez&Az benne.

Egy kis "Föld-terápia" csak jót tesz!

"Porból lettünk, porrá leszünk." ...............................

:o)))

Előzmény: tuutuu (44110)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44164

Swáb krumplisaláta:

Héjában főtt kiflikrumpli hámozva, karikázva. Rá 1/4-annyi makai hagymakarika, rendes "nagyiféle salátalé" -pici olaj, kömény, cukor, só, forróvíz, ecet...lehűtve- óvatosan összerázva.

1 egész napon át lefödőzve hűtőben érlelni.

Tálalás előtt meghinteni kevés aprított zöldségzölddel, jó maréknyi lilahagyma-karikával díszítve asztalra tenni.

Előzmény: ribizli (44099)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44163

Ízlések és ...

Makai hagyma kell a krumplisalátába.

Zsírosdeszkára -mint írtad is- lilahagymakarika a zigazi.

Sokféle saliba is jó ha színes a belé való, pölö: hagyma kétszínű.

Előzmény: szysssz (44095)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44162

Én a gyümileveket úgy készítem, hogy centrifugálom /meglevesítem/ a gyümölcsöt, miközben citromlevet csorgatok belé -színesedés ellen-, majd fölforralom rottyanásig, üvegekbe merem, lezárom. Párnák közé fektetem, dunyhával takarva jó 2 napon át pihentetve lehűtöm.

Ha van mikró a háznál, a befőttes üvegeket beteszem, buborékos-gyöngyözésig mikróztatom (~2-4 perc / literes üveg), majd kesztyűvel kikapdosom, födővel lezárom, ezt is dunsztban pihiztetem.

Előzmény: tapirka1014 (44085)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44161

Pritamin.

Az a zakuszkatika.

Sütés igen, bűrözés, ahogy sikerül.

:o)

Előzmény: Thor (44084)
joy Creative Commons License 2007.08.22 0 0 44160
Van még az eredeti fehér-sárga vastaghusú kalocsai paprika is?
Előzmény: nagypapi51 (44083)
joy Creative Commons License 2007.08.21 0 0 44159
No, ez a két érték kellene, az elő, és utófőzési idő!
Előzmény: Vének Tanácsa TM (44079)
joy Creative Commons License 2007.08.21 0 0 44158

Nem darál, szecskál!

:o)))

Bocsi a késésért, de nyaraltunk.

Előzmény: Törölt nick (44078)
joy Creative Commons License 2007.08.21 0 0 44157

Jól sejtettem, kezelése hasonlít vmennyire a WMF-hez.

 

Főzési idő mennyi volt???

Előzmény: Vének Tanácsa TM (44074)
joy Creative Commons License 2007.08.21 0 0 44156
Igen.
Előzmény: Törölt nick (44073)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44155

Jó, akkor jól gondoltam...:}}}

Csak mire a hozzászólást megírtam, jöttem rá, hogy ez elég kézenfekvő magyarázat lenne...:}}

Így jártam.

Előzmény: Törölt nick (44154)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44154
nem a lidl más :-) nyaraló vs lakás :-))
Előzmény: tuutuu (44153)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.18 0 0 44153

én ilyenkor dunaharasztiba járok, télen meg óbudára

 

Igazán csak érdeklődés: télen miért jobb Óbuda?...:}}

( Persze van elképzelésem, de hátha más a valóság. Ha IRL, ne válaszolj...:}}})

Előzmény: Törölt nick (44152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.17 0 0 44152
közelünkben nincs, én ilyenkor dunaharasztiba járok, télen meg óbudára
Előzmény: Cesete (44138)
fiola Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44151

 

Én éppen azért váltottam reszeltről darabosra, mert sokkal-sokkal finomabb a frissen reszelt. Kb. akkora a különbség, mint pl. a szárított és a friss bazsalikom közt.

 

A fagyasztás a kenyérféléknél bevált. Sajttal még nem próbálkoztam.

 

 

Előzmény: Thor (44146)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44150
Jogos. Akkor én nem' itthon' élek :))
Előzmény: ribizli (44149)
ribizli Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44149
Igen, tudom, de Magyarországon a lakosság 80+%-a nem Budapesten él, a Cora meg a legnagyobb néhány vidéki városban van még. Erre gondoltam az "itthon" szónál.
ribizli
Előzmény: nagypapi51 (44148)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44148
Corákban kapható a sajtpultnál kimérve.
vagy Pesten T. Nagy Tamásnál a Gerlóczy u-ban
(Lereszelve meg végképp nem szabadna tárolni.)
Előzmény: ribizli (44147)
ribizli Creative Commons License 2007.08.16 0 0 44147
Én simán mélyhűtőzacskóba teszem, és be a fagyasztóba, amikor kell, kiveszem, és úgy fagyosan reszelek, amennyi kell. Teljesen jól reszelhető, ez egy zsíros sajt, nem fagy keményre. Mondjuk hónapokig nem jó tartogatni, mert elveszíti az aromáját tapasztalatom szerint.
Igen, tudom, kisebb darabban meg nem nagyon lehet kapni itthon. :(
ribizli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!