Menő lesz egy korai multi? Ne viccelj! A duki szégyene az a motor legalábbis külsőre. Előbb lesz menő egy Fiat Multipla... Az SS szériát kedvelem, de pont a kis mérete, meg a zártszelvény hátsó lengő miatt tetszik a jobban a multi. Ha drága a küllős felni, akkor keresek majd rá egy kevésbé taszító, sokágú alut...
a levegos DS blokk az kiforrott, 85 lóereje szerintem tök elég mindenre. A futóműve penge, fékei jók, nekem még a fara is tetszik - én át nem építeném, mert hosszú távon sokkal menőbb és drágább lesz egy gyári multistrada. Erre valo kulos felniket egyodalas hatso felfuggeszteshez annyiert kapsz, hogy elmegy a kedved az egesztol, bar letezik, kaphato, rendelheto, akar perembol fuzott is.
szerintem egy 750SS-t egyszerubb es olcsobb leretrositani.
Régóta szeretnék birtokolni egy café racert, jövőre talán a keret is meglesz, hogy elkezdődjön az építkezés.
Egy modernebb vasra gondoltam, amely csak külsejében viselné a félévszázados mocik jellemzőit, úgyis mint fényezés, egyszemélyes ülés púppal, drótküllők (bár erről lebeszéltek mikor kis ideig harley-m volt...), apróságok. Most ott tartok, hogy donornak egy Ducati Multistradát néztem ki. Duki a csőváz és a V2 miatt és Multi az egykarú lengővilla és az ülésmagasság miatt. 190 vagyok és a korábbi klasszikusokat (CB, GS...) egyszerűen kicsinek találom mégha lehet is rajtuk emelni....
Teljesen láma vagyok a szereléshez, ez mindjárt ki is derül...A költségek szemponjából szeretném megkérdezni Tőletek profiktól, hogy:
- mennyire lehet bonyolult és költséges lepucolni a felesleges sallangot a dukiról?
- egyáltalán lehetséges-e drótküllős felnit pattintani a gyári helyére?
- mennyire lehet bonyolult a klasszikus 2:2-be kipuff kialakítása a gyári seggmelegítősből?
Üdv! Érdeklődnik, hogy ki lehet e iktatni az első fékrendszerből a fékcsőelosztót? Arra gondoltam, hogy direktbe felfiszem a fékcsöceket a fékkarig. Nagyon útban van a lámpámnak amit rá akarok tenni.
Azon a képen nekem 3 jármű megvolt a 4-ből. Életem első és valószinűleg utolsó újonnan vásárolt motorja egy ilyen piros ETZ 250-es volt 1986 körül. Honda Prelude 1991-es volt, az is piros. 2 literes, 4ws, vagyis 4 kerék kormányzásos. Maserati grafit metál, 2 ajtós két literes biturbo. Külsőre nem egy nagy szám a Maserati szerintem, de belül szebb volt egy átlag autónál. Mikor meg életre kelt a 2 turbó, akkor rendesen meglódult.
Ma megérkezett az alábbi linken látható gyönyörőség. Egy kicsit tartottam tőle,de hibátlan. A kilóméteróra kihajtás egyezeik a Kawa méretével. Mellékeltek hozzá egy gyorscsatlakozót,az is egyezik a gyárival. Egyedül a KEGE felirat nincs rajta de sebaj.
Ha jól emlékszem, akkor valamilyen nálunk kapható kínai telót vett rá a srác anno...
A Kawával rengeteget szívtam pont a teló miatt. Az Ebayon vagy már rozsdásak vannak, vagy ami szép az horror, plusz a súlya miatt a szállítás sem kevés. Egy tipp: számolt át collra, és úgy keressél a neten, vannak kínai telók, amik elég jó minőségűek, és klasszikusabb kivitel sem kizárt......
Hogy én is belepofázzak egy kicsit, mikor a japók azt mondták a superbike- ban, hogy a V2 elérte fejleszthetősége határát, akkor jött a ducati a 851- el, és csúnyán kifújta az orrukat... ettől függetlenül én is japán motor párti vagyok... meg egy kicsit bimota is :)
Pont az a lazaság, (ami hiányzik a Németekből, meg a Japánokból) tetszik az olasz gépekben.
Azt elfelejtettem, írni hogy volt Runner 180 2t-m(Németország oda-vissza), Piaggio X9 500, és Beverly 500-om is. Mindegyik különleges volt a maga nemében. A Runner a teljesítménye, az X9 az elektronikája :-(, és a Beverly a futóműve miatt. Nincsenek előítéleteim, főleg a mostani olasz vasakkal szemben.
Lehet, hogy a rossz élmény hozta a véleményem....pont a MEO, amit írtál.
Roncs állapotról újítottam fel a Guzzit, és csak a szívás volt vele. Állandóan elment a vezérlés, utólag kiderült, hogy a kemény króm volt meg(le)kopva. Már nem emlékszem, hogy a nyomórúdon, vagy a himbán, vagy mindkettőn. Aztán hozzáértőhöz került és még ma is használják.
ujitasban jok voltak, gondoljunk csak az elso szeria, utcai motorra szerelt tarcsafekre a Lambrettan, majd az MV Agustan. A sornegyes technika csucsra jaratasa is olasz, az elso igazan jo vazakat is ok csinaltak. a Meo, meg a gazdasagi hullamzas miatti szemleleti bajok okoztak gondokat, de hat ez ilyen...
Nem bántottál meg, és összeveszni sem fogunk:), csak beszélgetünk. Csak Te szűrős szemüvegen nézed az olasz ipart. Nem fejtetted ki mit jelent neked a magasabb műszaki, stb. színvonal. Az hogy a digók már rég bevonatos hengert, b.szíjat,elektronikus gyújtást,jómin.ű csavarokat, vázakat,min.30%-al könnyebb motrot csináltak nyilván elkerülte a figyelmedet.Az említett V35-nél racionálisabban megépített blokkot meg nemigen csinált senki.(nincs is benne alk.)Egy komoly gond volt sztem, a MEO!Mindenesetre ezek a leszólt digó motrok komoly fejtörést okoztak már pár versenyen az über japóknak.:)(A-A, 24H)
Furcsa egy jószág, valószínű Japán belpiacos, még csak nem is hallottam róla.... Az Ls-400 blokkja van benne ami nem szíjas, azt is csak belpiacra gyártották....
Volt viszonyítási alapom, kb 50. motornál járok, igaz olasz csak egy guzzi, és egy pici(nagyon pici) morini volt. Nem azt írtam, hogy rosszak, még azt sem, hogy nem tartósak, csak a Japán motorok szerintem magasabb műszaki színvonalat képviseltek a nyolcvanas években.
Picit olyan, mintha egy Fiat Ritmót, vagy Opel kadettet hasonlítanál egy egyidős Corollával, vagy Civiccel.
De szerintem ezen nem fogunk összeveszni, tök unalmas lenne, ha mindenki egyfajtára esküszne...
Amikor Pannóniáztam én sem fogadtam el, hogy a csepptankos Jawa magasabb műszaki szintet képvisel, pedig sanszos...
A Morini pedig különleges és ritka motor, elfogadnék egyet...
Ja, és az sem túl izgi, ha valami túl tökéletes....Volt CBF-600-om, 6 év alatt volt egy izzócserém, nem túl izgi, főleg, ha valaki szeret bütykölni.
Lényeg, hogy nem akartalak megbántani. Az elefantentreffenen egyébként rengeteg ősrégi Guzzit láttam, és szépen működtek a minusz 15-ben...
Nem egy Honda minőség, de nem ok nélkül gyártják 31 éve(Amerikában még kapni S40 néven). Gyárilag 160 Kg. az enyém 130, olyan mint egy bicikli. 50 Nm, az nem gyenge egy ilyen játékmotorhoz. A 33 Le, az meg poroszkálásra bőven elég. A szíjhajtás nagyon szuper, és az egész vas tök egyszerű. Egy henger, egy karbi.
Vannak típushibái, de megbízható, kellemes kis motor. Nem utolsósorban nagyon könnyű valami szépet építeni belőle.....
A vizsgára pedig kamu ülés, kamu sárvédő, meg ilyesmi, ha már ilyen rugalmasak a hatóságok...
Szép a gép. Sokat agyaltam én is az LS650-en. Teljesítménye elég? Sok rosszat hallottam eről a blokkról. Vagy már javították őket vagy javításra szorúl? Ez igaz! Egy bobber még rajta van a bakancslistámon. Az LS nagyon esélyes lenne. Műszakin nincs gond az 1 személy miatt?
"Műszaki fejlettségben, anyagminőségben, átgondoltságban fényévekre volt mondjuk egy egyidős cb Hondától, vagy akármelyik japán géptől. " Ezt kifejtenéd konkrétabban,mert ezzel nem mondtál semmit. A fényévnyi távolságot figyelembe véve mennyit kellene menni egy japónak, ha a V35 a carabinieriknél (akik tudják mi kell a motrnak a rövid élethez:() 3-350000km után adják le? Ja! És 1 motrból vontad le ezt a következtetést?
Embernek jó vagyok, többek szerint is, de köszi az ismeretlen dicséretet. Tapasztalatból írtam amit írtam. Nem akarok általánosítani, az olasz motorgyártás sem nem ok nélkül legendás. Volt 82-es v-35-ös Guzzim, az például egy vasipari hulladék volt akármilyen Japánhoz képest. Műszaki fejlettségben, anyagminőségben, átgondoltságban fényévekre volt mondjuk egy egyidős cb Hondától, vagy akármelyik japán géptől. A gyártástechnológia fejlődése miatt ezek a különbségek eltűnőben vannak, ugyanúgy mint az autóknál.
Persze ha valaki szeret egy márkát akkor elfogult, ezzel semmi baj sincs. Nekem is volt HD-sporim, arra is igaz amit az öreg olaszokról írtam, mégis megtartottam volna bármeddig, ha lehetett volna...
Jóember, a japók vázat meg csavarokat sem tudtak a 90'-es évekig gyártani (motrhoz).És a történelmi hasonlítgatás is sántít picit, vszeg nem a digók vettek japó motrokat tanulmánynak a múltban. Az hogy te nem szereted, nem tudod szerelni,nem a vágyad,OK, de ez nem ok a minősítésedre. (persze a vélemény .....:))
Nem az enyém. Itt hírdette meg egy úr a fórumon.(10628) Én tőle vettem meg a tankot a kawára. Emlékezetem szerint 200 körűl adná el. Papiros,jelenleg ki van vonva a forgalomból. Nagyon sok alkatrésszel.
Honda az Honda, Ducati meg Ducati... Nem rossz gép, elismerem a teljesítményét, de egy öregebb blokk még egy átlagosan képzett szerelőnek is nagy kihívás(Vezérlés, stb.)
Köszönöm, de nem fogok Kawát venni.. Utána elég zaklatott volt a motoros életem, 180 Runner, X9-500 piaggio, Hd-Spori, Beverly 500, és tavaly szögeltem egy pici, könnyű (130 Kg) bobbert, az most nekem tök jó....
Ha nem lesz másik HD, akkor ez marad. Öreg Kawasakit akkor veszek, ha majd nagyon, de nagyon profi szerelő leszek....
Nana... Egy híres motorversenyző barátom bejárta ilyennel a fél világot. Hondára meg rá sem lehetne ültetni, se pénzt kínálgatva neki, sem fenyegetve. :-D Kinek a pap, kinek a paplan...
Szia! A cx500 leömlőt 1db-ból csináltátok vagy a gyárit toldottátok meg? Nekem még bent van a h-box de ki szeretném kukázni, hogy legyen hely az aksinak.
Sziasztok. Bmw r80 kardánolajat szeretném cserélni. Kérdésem az lenne, hogy milyen olajat tegyek bele, illetve meddig kell töltenem olajjal? Előre is köszönöm A segítséget. Üdv, Gábor
A munkáért , megvalósításért , kivitelezésért maximális tiszteletem . Gondolom nem volt egyszerű ezért összehozni a típusidegen egységeket .
Ellenben keveslem benne a fantáziát . Beütöttem a gugliba , hogy XL cafe racer és szinte ugyanezt az összeállítást hozta be csak más színekben .... Ezt sajnálom azért .
DE ne vedd sértésnek , én nem értek hozzá , csak egy álmodozógyár-os vagyok .
Félre ne értsd , eszem ágában sincs leszólni !!!! csak a véleményem kérdezted . ( Én mondjuk XL-ből flat trackert csináltam volna . ) Oké kussolok már :D
Elsősorban neked kell hogy tetsszen. Én hagytam volna a küllős kerekeket, 18"-asra átfűzve és a hátsó lengőkart is kétoldalas hagyományos cső profilból csináltam volna, 2 rugós taggal. Kicsit old scoolosabb lett volna és maradt volna fél millkám. :-D De jól néz ki így is, az arányok, az összhatás, stb.
Új vagyok a topikon és az átalakítást is most kezdeném.
Szeretnék egy BMW K75-öt átalakítani egyedi kinézetűre, úgy hogy használni is tudjam... Nem igazi café racer lenne a cél, csak egy nekem tetsző csupaszított gép, ami két személlyel is használható, de egyedi is kissé retro kinézetű. Szerintetek egy ilyesmi beleférne még a hivatalosan engedélyezettbe?
Fényesebb lett igen , kicsit megdolgoztam a polírral . ( Sok mást még amellett )
Készültségi szint ? Olyan 80%-on stagnálok . Kész a tank , az ülés , elkezdtem a vezetékezést . Ha ezekkel megvagyok akkor már csak a hajtás és a fékek vannak hátra . ( A képen még nincs fennt a első lámpa . Majd frissítem a képeket )
Az üléspúp nincs még eldöntve hogy fém vagy üvegszálból készüljön .
Nem. Motor középvonalában, max 30 fok dőléssel szabályos. És világítással. Ettől még azt csinálsz, amit akarsz, itthon még nem láttam, hogy utcán bárkit megállítottak volna. Határon ki nem mehetsz, ott azonnal.
Erre azért reagálnék, mert eléggé szíven ütött. Kezdjük mindjárt az elején, én egy bratstyle motor tulaja vagyok.
Nem gondolom ,hogy ciki lenne az építése, sem pedig a motorozás vele. A "boldog-boldogtalan azt csinálja" , én boldog vagyok ,hogy azt csinálhatom. A "kevés munkával": egyedi kormánykiflik/alsó+felső, saját gyártás/, fordított teleszkóp yamaha r1 beillesztve a kormánykiflikbe, egyedi féktárcsák , egyedi polírozott rozsdamentes leömlők, egyedi markolatok, egyedi tank, egyedi ülés, lábtartó, féknyeregtartó...stb, egyedi a motor kb 3/4 része ami kereskedelmi forgalomban nem kapható alkatrészekből áll.
Annak biztosan "fantáziamentes"a bratstyle, akinek nem tetszik . A CX-C,és a GL-C sokkal faszább gyári állapotban megállapításban egyetértek, csak a veterán fórumon. Az átépítési tanács jó, csak én azt hittem, hogy ez a cafe racer fórum, fúrás, faragás,vágás, kalapálás, burkolatépítés..stb
nem a rosszindulat beszel belolem, de mostanra keves cikibb dolog van a bratstyle-nal, boldog-boldogtalan azt csinálja, mert evés munkával aránylag látványos, közben minden tök sematizált és fantáziamentes tőle. Márúgy vagyok vele, hogy egy CX-C vagy egy GL-C sokkal faszabb gyari allapotban, mint atfaragva.
vedd le a csomagtartokat hatulrol, tegyel ra egy laposabb kormanyt es elvezd, es akkor a muszakin sem lesz stressz. Ha egyedi szint akarsz neki, fujd le plastidippel, az legalabb nem vegleges.
Elég régen érdeklődtem nálatok cafe racer gép építése kapcsán, de most jelenthetem, hogy megvan az alany!
Egy 1983-as Honda GL400 belpiacos járgány. Most még kicsit customos kivitel jellemzi.
Ő lenne az.
Azóta kicsit átgondoltam a dolgot. Nem kifejezetten café racer gépet hoznék ki belőle, hanem inkább brat stílus jegyeket viselő gép lenne.
Lenne egy pár kérdésem egy-két dologban, ha tudtok nekem segíteni:
Az első és legfontosabb, hogy átalakítva le fogják műszakiztatni majd a jővőben?
- A krómozást hogyan lehet eltávolítani az első sárvédőről? Esetleg tud valaki bontott sárvédőt vagy lehetne más típus sárvédőjét felhasználni? Így megmaradna az eredeti is. Láttam már ETZ sárvédőt átalakítva.
- Kormány ügyben: alacsonyabbat raknék fel kormányvég tükrökkel.
- Ülés, hátsó sárvédő, lámpa, index: ilyesmire gondoltam
- Felni ügyben a matt fekete vagy fényes fekete festés mutatna jobban szerintetek?
- Kapna még új műszergységet, első lámpát, indexet.
- A kipufogó leömlőre kerámia szalagot (50x2mm) szoktak rakni? Kb. hány méter megy rá?
Persze ezeket nem egyszerre, mert a kincstár nem bírja el. Az is érdekelne, hogy mit hol érdemes megvenni, jó árasítva persze.
Szép gép. Elolvastam a cikket, sajna meg kell vágni a vázat, Montstro váznyúlványt felrakni.. Gondolom ezt már senki nem csinálja vissza, tehát a vizsgakérdés továbbra is fennáll.
Köszönöm tittadili. És arra van elfogadható megoldás, hogy az ülés egyszemélyes legyen, de a hátsó váznyúlványt ne nagyon kelljen megbolygatni?
Mert hát elvileg ugye az is "alapszabály", hogy a hátsó ülés ne nagyon nyúljon túl a hátsó kerék felénél. Van valami jó kompromisszum, vagy csavarozható váznyúlvány-megoldás, hogy az eredeti állapot visszaállítható legyen?
Az első és hátsó idom 30 pénz, a plexi 15. Plusz festés. Vizsgáztatni kb sehogy sem lehet ezzel a külsővel. Érdemes úgy átalakítani, hogy vizsgára vissza lehessen tenni a gyári cuccait. A futómű szerintem maradhat a gyári Bandit.
Köszönöm a reagálásokat. Ami a képen van, az egy GSXR futóműves Bandit idomokkal. Nekem idomok nélkül, csutkakormánnyal és egy nagy kerek lámpával tetszene.
A kérdésem még mindig, hogy mennyiből jönne ki az átalakítás? OK, kell vennem alkatrésznek egy 750-es gixert, de mennyi lehet az egyéb alkatrészek és a munkadíj költsége?
Nekem se műhelyem, se motorszerlői, fényezői, műanyagosi tudásom nincs. Szóval valakivel ki kell viteleztetnem a dolgot.
És a költségen kívül a kérdésem még az, hogy egy ilyen motor átmegy a műszakin, vagy nem?
Mert néztem a googlit, van aki azt állítja, elvileg semmilyen átalakítás nem megy át a vizsgán, szóval hogy van ez szabályozva?
Hát annyi átalakított motor van. (Menjen csak el az ember egy AMTS-re ..) Mert ha csak okosba megy a dolog, akkor inkább veszek egy Monstert, ami ugyan nem egyedi, de azért alapból jól néz ki.
a honda cb400ss shineray altal gyartott licence, teljesen korrekt kinai jarmu. Az uj Jawa 350 is ugyanez, mukodo, egyszeru dolgok, eleg jo visszajelzesek vannak ra. (de a Mashnel olcsobb a Jawa)
Nem feltétlenül kellene cafe-t faragni a kis 125-ből .
Szerintem egy Scrambler forma sokkal jobban állna neki , és városi ingázásra ( egyetemre járni ) még vagányabb is volna !
Hogy lásd mire gondoltam : http://labmotorcycle.com/?p=283 Itt már nincs az a szerencsétlen postásmotor formája , és nem is kell sokat befektetni .
Magassan van a villanyak , hosszú telószárak .... Egyszerűbben kivitelezhető mint szétvágni , összetákolni , netán ha kibánod az építgetésből magad , darabokban meghírdetni ...
Szeretnek epiteni magamnak egy egyszeru kis kezdo Cafe Racert. Olvasgattam, es nem talaltam kielegito valaszokat arra, hogy ha en peldaul egy gyari Yahama Sr 125ost atalakitok egy ilyen: http://kickstart.bikeexif.com/wp-content/uploads/2014/12/sr125-625x416.jpg cafe racerre, akkor hogyan tudom legalisan uzembe helyezni, vagy tartani. Nekem a motor egyetmere jarashoz lenne keszitve, nem szeretnek sem nagyobb sem kisebb kobcentis motort. Illetve konkret kerdesem is lenne: A vaz kissebb modositasa, gondolok en itt az ulles alatti vaz kialakitasarol, atmetszesere. Ez nagy port kavarna, vagy ez meg atmenne igy a muszaki vizsgan?
Ha utba tudnatok igazitani azt is nagyon megkoszonnom, de ha tudnatok nemi konkret infoval szolgalni azt meg inkabb megkoszonnem.
Illetve varok tanacsokat, es tapasztalatokat is az ilyen hasonlo motorokkal kapcsolatban.
UI: Uj vagyok it, es bocsi ha mar volt errol szo..
Mázlista , én is játszottam a gondolattal . De addig nem jutottam el hogy fel is hívjam , mert megvilágosodtam , hogy van egy a garázsban egy amit össze kell először rakosgatni . Majd utána lehet vásárolgatni :D
Eszembe jutott később , hogy valamikor a 90-es évek elején , használtam egy Kawa KLR-t . Szép piros , bütykös gumikkal , Imádtam a hangját . Azzal sem volt probléma , csak arra emlékszem hogy kanyarban elkezdett kúszni az oldalsó bütykökön , húztam egy gázt és olyan szépen kiegyenesedett a motor hogy öröm volt .
Kora reggel mentem ,még sötétben. :) Ezzel a tankal vettem, oldalburkolat sem volt hozzá így nekem kellett csinálni. A műszaki volt az elsődleges cél. Azóta már sikerűlt beszereznem a gyári tankot és az oldalburkolatokat. Ezúton is köszi az eladónak itt hírdette meg a fórumon a kawasakiát.
Ezt meg tudom érteni, hasonló nekem is a véleményem a motorról. Egy ronda bölény. :-) Van hozzá olyan cuccom is, amivel a hátsó futómű rögzíthető a blokkhoz. Tehát az már megoldott lenne, ha valaki nem régimódi stílusban építene. Van alsó váz bölcső, ami felér a villanyakig, a blokk alatti rugóstag és hátsó lengővilla is. Magyarul egy felső váz részt kellene gyártani hozzá villanyakkal és kerekekre tehető. Gondoltam arra is, hogy egy módosított Fazer 1000 vázába bele tenni. Olyat lehet kapni 30 ezerért és mégiscsak egy gyári váz, ráadásul a kisebbség sem néz rá csillogó szemekkel, hogy "álámínijum"!
Ha esetleg valakit érdekel, van egy MT01 blokkom eladó. 1670cm3, V2, léghűtés, nyomórúd, csodaszép design. Valami "kiállításoscustombike" projekthez. Elméletileg meg van hozzá minden, hogy indítani lehessen, olajtartály, gyújtáskapcsoló, CDI . Ha valakit érdekel privátban zaklasson. Irány ár, 299-399 Eft között, attól függ mi kell hozzá. Csiribiri is érdekel, motor, fogatlan prosti, stb... tittadili kukac freemail pont hu.
a bütykös gumik/continental tkc 80/,megfutották az első teszteket /kb 5-600 km/, csak jót tudok róla mondani, korábban sokat olvastam a típusról, és talán én voltam a legnagyobb hitetlenkedő a mintázat miatt, hogy hangos lesz, kanyarban csúszni fog, útegyenetlenségnél oldalra lép, .. stb . átlagos motorozás mellett bátran mondható , hogy semmiféle különbség nem érzékelhető a normál gyári típushoz képest, esőben a viselkedéséről nem tudok véleményt mondani /remélem még sokáig/. az abroncs a rossz előítélet ellenére egy nagyon kellemes csalódás, jó vele motorozni. . . . .
most vizsgáztattam én is, az index egymástól való távolságot nézték , e betűt nem, a kipuff kicsit hangos volt és annyit kérdeztek , hogy gyári-e, vagy legalább hasonlít -e a gyárira, a saját gyártású alu gázszektorról is ugyan ezt kérdezték,
az eredeti tank visszakerült + a kétszemélyes ülés amely 1 bőrszíjat kapott középen kapaszkodónak, viszont a Continental TKC 80 Twinduro abroncsot azonnal krossssz guminak minősítették amelynek helye nincs a közúton, hiába a temérdek érv
e-betűs, valamelyik motor újonnan ezzel a típussal jön ki a gyárból, stb..., hogy ez krossz gumi az tisztán látszik és vitának helye nincs, ezért a vizsga idejére megkapta az öreg, berepedezett, de még viszonylag elfogadható mintázattal,rendelkezőt/ no comment/. a vizsga sikerült , talán 2 évig használható lesz, ha a közúton a hatóság is úgy gondolja. . . .
rengeteg ugyes motoros not ismerek, olyat is, aki ketezer kobcentis chopperrel nyomja - a motorozas nem fugg a ferfi-noi nemtol, sokkal inkabb a technikatol, a figyelemtol, nyugalomtol vagy eppen egy jo, elore eletet mento vezetstechnikai treningtol.
ne hagyd magad senkitol lebeszelni, minden elerheto, amit tenyleg el akarsz erni.
Szeretnék megosztani a témában egy elég friss tapasztalatot. Múlthéten elvittem a gépet műszakira,természetesen elhajtottak. Sorolom a hibákat:
_Utasnak kapaszkodó,ha más nem is akkor egy bőr pánt az ülésre.
_Hátulra fényvisszaverő macskaszem(prízma) a rendszám alá pár centivel.
_Rendszámtábla közel függőleges ellhelyezése a leolvashatóság végett.A gumi mögött persze.
-Sportlégszűrő felejtős,max ha elburkoljátok. Lényeg a fényképen nem szerepelhet.
-Első indexem nekem a fényszóró két oldalán van közvetlenűl. Azt mondták az sem jó mert túl közel helyezkednek el egymáshoz.
Nekem még nincs fen csutkakormány,cafe racer 1 személyes ülés idom sem. Szerintem azokkal oda se vigye senki. A teljes értékű sárvédő is elengedhetettlen.
Nekem teljesen egyértelmű a szöveg 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 28.§ (1), megnéztem alaposan, szakmai ártalom.... A "többi" gépjárműnél engedi, hogy felezősík, meg stb.... Szóló motorkerékpárnál kizárólag hátul. Persze, ha a rendőr jóindulatú, akkor úgy is lehet értelmezni, hogy az első kerékhez képest minden hátul van....
De, ha engedné is a rendelet az oldalsó rendszámot, akkor is ott van a "gumiszabály", hogy minden irányból leolvashatónak kell lenni.
Nem tudom ,hogy mit szólnak egyébként, tavaly óta van oldalt a rendszámom, de még nem volt dolgom velük...
Ami biztos (megkérdeztem), hogy vizsgán szó sem lehet oldalra kitett rendszámról.
Fontolgatom a motoros jogsi gondolatát, ebben kérném segítségeteket.
Nem tudok sajnos motorozni, a B jogsi forgalmi vizsgám jövőhéten lesz, és robogóval szeretnék majd közlekedni ha megvan a jogsim. A korlátlan jogsiról lebeszéltek, mert lány vagyok és valószínűleg mivel még motorozni sem tudok, nem boldogulnék egy nagy motorral. Az A2-t fontolgatom, viszont mindenképpen végig szeretném járni a lépcsőfokokat (robogó, simson, mz) és leghamarabb jövő tavasszal ráülni egy 125-ös mocira, épp ezért a B125 is szóba jöhet, anyagilag viszont ahogy néztem az A2-t érdemesebb megcsinálni.. Mit gondoltok, melyik kategóriára érdemes tennem a jogosítványt? Vagy robogózzak forgalomban és majd később tegyem a motor jogsit???
a baj az, hogy akik értelmezik a törvényt (rendőr, műszaki vizsgáztató) értelmezhetik rosszul is, és azért mert ismerik a pontos szöveget biztosnak is érezhetik magukat abban, hogy jól értik. na.. a törvény szövege itt úgy működik, hogy az első fele arra vonatkozik hogy milyen járműrekellelőre és hátra, milyen járműre csak hátra. ez után következik egy vessző, és azt kezdi el taglalni, hogy ezeken a járműveken pontosan hol is helyezkedjen el. jármű hosszirányű függőleges felezősíkjában vagy attól balra. ez a tagmondat már mindegyik előtte felsorolt járműre vonatkozik, mert az első felében, ahol még csak azt szögezte le, hogy elöl-hátul, hátul, még nem specifikálta az ezen kívüli pozíciót. tudniillik az hogy elöl és hátul, mint fogalom, nem köti ki, hogy a jármű felezősíkjában vagy attól balra. a hátul, az hátul. ha a motorodon a felezősíkjában vagy attól balra van a rendszám, az attól még hátul van.
még egyszer mondom, ez értelmezés kérdése, és ha valaki akarja, belemehet az értelmezgetésébe a rendőrrel, de gondolom mindenki számára világos, hogy a rendőr véleménye, meggyőződése ellenében felhozni törvény értelmezést, vagyis azt mondani a rendőrnek, hogy "rosszul tudod a törvényt", mit fog eredményezni :)
azért jó lenne már egy precedens..
Találkoztam olyan tapasztalt custom építővel is, aki elmesélte, hogy minden motor vizsgáztatás egy szenvedés, és már törvénykivonatokkal jár vizsgáztatni, a vizsgáztató orra alá dugni, és még így is buta vitatkozással hárítanak
"-de hát itt van leírva..
-az elavult törvény, csak még nem írták felül
-attól még benne van a törvényben"
van olyan, aki így gondolkozik, és sajnos eléggé jelemző. szóval én azt mondom, hogy nem lehet tudni. mindenesetre az én épülő motoromon oldalt lesz :)
Eladóvá vált a Z650 cafe projekt motorom.Elég ritka küllős, dupla tárcsás modell.
Papírok megvannak, de ki van vonva a forgalomból.Motorja korábban szépen működött, de a szabadonfutó néha megcsúszott.(van tartalék blokk alkatrésznek)
Az ára attól függ,hogy a külön beszerzett alkatrészekből mi kell hozzá. Bontva tudom, hogy jóval többet érne, de nincs szívem...
Egyelőre ne is keressetek szétbontással kapcsolatban!
Gyárira is be lehet állítani, csak két fül van levágva a hátsó részéről összesen. Régebben sokat szerepeltem itt a fórumon, nézzetek utána, úgyhogy NINCS átvágás, csak korrekt üzlet! Ami biztosan hiányzik, az a kipufogó dob.
Akit érdekel hívjon a részletekért: 30-4ötvenkilenc285egy
Errôl a buliról tudsz részleteket? Mire lehet számítani?
Gondolkodtam valami programon hétvégére, de kivételesen nem hagynám most otthon a kiccsaládot, elruccannánk szájtátani, de dilemmázok, hogy autóval beengednek-e vajon, vagy ott a helyszínen rítuálisan keresztre feszítenek a nomád testvérek? :-)
Lesz-e valami kaja-pia, egyéb program lehetôség, vagy mindenki csak legurul motorral, aztán tobzódik 3 napon át? Belépô, napijegy, stb ?
Sziasztok Marvi vagyok, üdv mindenkinek. Olvasgattam a fórumot, szögeltem anno én is cafet, most màs jellegű a stílus.( bobber)
Nem kötözködés, csak, hogy ne legyen másbak is gondja belőle. A rendelet hiányosan lett idézve.
Szóló motoron csak hátúl lehet, a "többinél" engedi meg, hogy attól balra legyen.
A teljes szöveg:
(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul(!!!!!!!!!!) a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra elöl az oldalkocsin, hátul a motorkerékpáron úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.
Egyébként nekem is oldalt van, csak tudom, hogy gáz.....
A rendszámra : a hivatalos jogszabály szerint lehet bal oldalon . ..."az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra .... a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, " ...
Elfordítani nem túl szerencsés , mert több dolgot vonzhat maga után . Hatóság nem szereti . Volt egy nagyrobogóm és azon a rendszámtábla homasitás tartóval volt felrakva , ami dönthető volt . Nagyon minimális volt a megengedett 30% dőléstől az eltérésem , de megjegyezték egy Balaton körüli motorozásom során . ( Motorosrendőr ) Nem paraszt módon , hanem figyelmeztető jelleggel .
Sziasztok. Egy kis tapasztalatra lenne szükségem. Nekem bal oldalon van a rendszámtáblám, ami már alapból nem megengedett, de olyan csúnyán néz ki a motoronom, ha hátúl lenne, hogy megfordulna a gyomrom. Ezért kitettem. De még így sem az igazi. Jobban szeretném elfordítva 90 fokkal, mert így elég széles. Szerintetek nagyon piszkálna a hatóság ha meglátja, vagy nem nagyon foglalkoznak vele? Valaki használja ilyen formában?
Sziasztok! Elszált a Kawasakim első féknyerge. Itthon lehet beszerezni hozzá felujító szettet? Vagy csak az EBAY? Ha valakinek van ötlete az kérem írjon. Köszi. Kawasaki kz650 1978.
Sziasztok! Szeretnék kérni Tőletek segítséget. Van egy BMW R80 . A gondom a következő.: 1 - Az én súlyom alatt sajnos a hátső teleszkóp nagyobb úthibáknál beleér az ülésbe. Tud valaki ajánlani olyan szervízt, szerelőt , aki ért az átalakított motorokhoz, esetleg teló cserét gyorsan meg tud oldani, vagy belátható időn belül mert nem szeretnék heteket várni. Vagy olyan online helyet, ahol pontosan láthatom a teleszkóp paramétereit, mert a cserével nekem sincs gondom. Gondolkoztam rúd hosszabítón, de amit én ismerek azt két ponton kell megfogatni, de nekem csak 1 - 1 lehetőség van. 2 - Második gond.: Gáz elvételnél a fordulat elég lassan esik vissza és ez visszaváltásnál nehézkesebbé teszi a váltás alkalmanként. Tud esetleg valaki erre tippet adni? Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv, Gábor
nem gondoltam , hogy ilyen hosszú időbe telik egy cafet összehozni .... Nem úgy megy mint a tévében . Főleg ha igényesen próbálja megcsinálni . Meg ugye a f@szi ( én ) mindíg kitalál valamit menet közben :D . Meg azon sem csodálkozom hogy sokan nekiállnak , aztán félúton kibánják magukat belőle , és megpróbálják eladni . Mondjuk én kitartok és megcsinálom , mert van mellette egy másik motor .
Igen, ez az első XL500 (PD02) blokkja csak itt PC07 nek hívják, és nem teljesen azonos. Más az olajszűrője (máshol is van) más az olajteknő, és önindítós (a berugó kar helye le van dugózva és a bal oldala is más a blokknak) A gyenge pont a gyárilag önindító és a vezérmű tengely csapágyazása (bár ennek legtöbbet a gazda, vagy a jó szerelő tud ártani)
Tehát az első kerék mehet a polcra? Kép alapján elöl is ugyanakkora van, mint hátul. Ez mekkora méret? 18" vagy 17"?
Én is csak ötletelés miatt nézem a videokat. Pénz erre a projektre sajnos nem sok van. Alapgép, azután lassan, de biztosan egy pár hónap alatt átépíteni. Persze kellenek kiegészítők, index, hátsó lámpa, hátsó telót nem vennék, új ülés, vagy megmókolni a régit és profival behúzatni.
Viszont nem láttam itthon eladó FT500-at. Ez a kis blokk még a Honda XL500 enduróból ismerős. Nekem anno HOnda XR600R-em volt, sajnos a gyújtás (olajfürdős megoldás) nem volt az erőssége, valamint a szelephimbák sem voltak a toppon.
Az elejét nem feltétlen kell vágni, mert kisebb kerék van befőzve. "Kilógatni" ennél a típusnál nem lehet, de lehet rövidíteni a száron. Bonyolult, nem elég levágni, új menet is kell. Az a cég ami a szetteket árulja, videókat is rak fel a You Tube-ra. De csak ötletek miatt érdemes nézni, ezek a szettek több százezer forintba kerülnek, és nem is igazi motorépítés(szerintem)
Az érdekelne, hogy ez egy chopper eredetileg. Hogyan van leültetve az eleje? Az első szárak cserélve vannak?
De láttam olyat is, amikor szimplán lejjebb van engedve a befogó a száron, de ilyenkor kilóg felül a telószár.
Azt tudom még elképzelni, hogy szét van szedve a teló, ki van húzva a telószár, le van vágva a felső részéből x mm, majd a teló tetejében lévő zárónak új menet van esztergálva a telószárba.
Az ülés ki van emelve, ehhez némi "betoldás" átalakítás kell a vázon.
Mondjuk amit felraktál, az egy boltban kapható szettel (ryca) van átalakítva, de az csak a lusta nyugatiaknak van kitalálva. Semmi olyan nincs rajta, amit egy ügyes kezű ember ne tudna megcsinálni.
Ja, és kb. 100 kilóval könnyebb mint a cx. Az enyém konkrétan 130.
Marci vagyok, bocs, hogy ismeretlenül hozzászólok. Ls-650 bobbert építettem, de cafe racert is nagyon sokan szögelnek belőle. Viszonylag olcsón lehet venni itthon is, és egyszerű mint egy faék....érdemes utánanézni.
Akkor a motortípus meg is van :). a korábbi írások közt találsz a cx vonalon utazó ügyes kezű építőt és tel számot is, akitől szerintem tanácsokat is kérhetsz, hogy mire figyeljél. irány motort venni !
Azért kerestelek fel titeket, mert szeretnék magamnak építeni egy cafe racer gépet.
Első körben az alaptípus kapcsán Honda Cx500, VT550, egyéb más a '80-as a évekből származó utcai verda lenne. 1 vagy 2 hengeres típusban gondolkodom, 400 cc felett, amiből szép arányos motort lehetne építeni.
Mivel nincs túl sok, erre a projektre fordítható pénzem, ezért az alapgép árára max. 300-500 ezer F-ot szánok.
Az érdekelne, hogy milyen motort lenne érdemes venni, amihez viszonylagosan lehet még alkatrészeket kapni, itt főleg motorikus alkatrészekre gondolok, ha beüt valami. Pl. vezérműlánc, hozzá feszítők, dugattyúk, dugattyú gyűrűk, stb. Mire kell figyelni az egyes modelleknél, mert ezek már jobbára 30 éves járgányok.
Amilyen motorokat eddig nézegettem:
- Honda CX 500, vagy ezzel a blokkal szerelt típusok,
- Honda VT550, vagy ezzel a blokkal szerelt típusok,
- Honda VT500E,
- Suzuki GS 450 L
- Suzuki GSX 400
És még ehhez hasonló motorokat.
Az is érdekelne, hogy kinek milyen a motorja és, hogy miből építette.
még nem volt sétálni, a Mező ígérte hogy jön fényképezni, meg ír róla valami cikket a revünek, és addig nem akarjuk kivinni tesztelni. a szelepfedél tömítés történet a másikkal történt. megérkezett a következő projekt gumija is az shinko e270 fehér oldalú lesz, állítólag motorozhatóbb mint a firestone champion deluxe, valakinek vélemény??
a vezérmű tengely végénél levő félkör alakú szelepfedél gumi közepébe egy vaslemez van elhelyezve, ennél a vaslemeznél nyílott kétfelé, a blokk belső oldalán megmaradt a nútban a gumi,de ez nem volt elég a tömítéshez, a vaslemez külső oldalán viszont leesett a gumi, mintha szikével elvágták volna.. hétvégén szeretném tovább próbálni a régivel ...
én mentem vagy harminc kilométert, aztán az új Athena szelepfedél tömítés a vezérmű tengely végénél kettérepedt, azt kifújta az oilt :(, transporter mentéssel haza,gyorsan visszatettem az eredeti 30 éveset, aztán jó lett :), ráadásul ez már az említett márkájú tömítéssel másodszor fordul elő.
Sikerült beszerezni a görbe villák helyett az egyenes garnitúrát . A felniket ugyan át kell hozzá csapágyazni a tengely méret miatt , de egy frissebb típusé szépen működő Yamaha szett .
Kiszedtem már a kéthengerest is a helyéről ( majd kijött a szemem kiemeléskor ) . Vázon vagyok , megy a vágás hegesztés .
Van két eladó motorom, ha esetleg érdekel valakit. Egy 1987-es Moto Guzzi Le Mans IV, félkész cafe racer és egy sérült Yamaha MT 01. A Guzzi magyar forgalmis. Az MT német papíros, vettem már hozzá sok cuccot, elméletileg talpra állítható az is. Érdeklődni az email címemen lehet. tittadili kukac freemail.hu
A helyzet az , hogy az 78-as XS-hez már csak bontottat kapni újat nem . A bontott cuccot megvenném de , ugye abban is benne lehet hogy görbe . Akkor lenne 2 pár görbém . Így annak az árából inkább egyengessék meg azt ámen .
Plusz alapból erre a méretre építkeztem távtartókban , csutkakormányban , csapágyban ...
Tud nekem valaki segíteni abban hogy a villákat kire bízzam egyengetés céljából ?
Sajna úgy jártam , hogy kiszedés után egészen máshol fut ... Hát megtekergettem bennt a helyén és a beigazolódott amire számítani lehetett ....
Egy 2009-es cikkben olvastam egy Csömöri műhelyről , de nemtudom az működik-e még . Ha esetleg van valakinek ilyen telszáma ( és publikus ) ossza meg ! Jöhet emailban is .
nyers acél (tehát nem kell, hogy krómozott legyen, mert úgyis festett lenne) vagy alu felnire nincs valami jó beszerzési forrásotok? 36 küllôs, minimum 2.15 col széles kellene, egy 18-as és egy 19-es.
Szép igénytelen sufnis munka a felszín alatt . Sokszor feltettem a kérdést de sohasem kaptam rá választ : akinek nincs szépérzéke miért csinál ilyet ?????????
A tankkal 3 baj van. 1. drága, 2. qrva lassan készül el :-D 3. Kell hozzá a motor, vagy a váz, hogy normálisan álljon rajta. Képeket esetleg emailben tudok küldeni. Írj rám. A nick nevem és rfeemailos.
Hát abban nem tudok segíteni, az nincs. Ami benne volt, az esett át teljes generálon, alapméretre visszarakva minden. Láncfeszítőt volt nehéz szerezni, láncok a németeknél vannak most is. Kuplungrugót ha javasolhatom, tartsd meg az eredetit, nekem ki kellett szedni az új erősítettet, használhatatlan volt. Ha a végére marad egy fölös feszszabályzód, az majd érdekelne.
Valaki tudna nekem ajánlani szakembert a tank átfaragására? Sajnos jelenleg ki van emelve,és még így is szinte a szelepfedélen ül. Az aljából vágatnék le pár centit.
Hmmm! Az egy szép vas. CR- nek született. Egy időbe nagyon szerettem volna, de mostanra az FT 500 meggyőzött róla, hogy az én koromban az egy henger kevés. :) Persze nem a teljesítmény kevés, hanem a recece sok.:)
Szerintem kapott a holmi egy "kisebbségigenerált", ugyanis kaptam hozzá egy láda alkatrészt, amiben volt kopott gyűrű garnitúra, szelephiányos hengerfej, más formájú szelepek ,mint ami a hiányos hengerfejben van, meg ilyesmik. Szóval gyanús. Most ott tartok, hogy kellene egy másik blokk, amit meg generálozhatok, amíg ez még berreg.
Ó, ezt ismerem. Az enyémen a vezérlés el volt állítva, egy a fogaskerékbe beletört fúrófej rögzítette azt hol így, hol úgy, a kihajtásba elfelejtettek olajat tenni, ezért lilára égett, egy meztelen nőt festettek lóval együtt a tankra, a hátulja ferde volt, azt belecsaphatták esés közben valamibe. + a többi, ami a korából jött össze. Nem nevettem.
Jól jártál, hogy kivártad. Így jó elkezdeni építkezni, ha a kiindulási alap kvázi szarér húgyér van.
De ez nem egy CB750 K tank? Van csak fáradt a szemem már így este? Csak mert mintha az öcsém épített öreg CB-jének pont ilyen záras füles betöktönyílásos tankja lenne és az, ha jól tudom nem lett rajta átvariálva. Vagy akkoriban több japó gépen alkalmazták ezt a megoldást?
Tegnap belekezdtem az XS projektbe... gondosan felcsatlakoztam a szopó ágra. Ahová csak nyúltam, mindenhol a szar. Szerencse, hogy jól állok alkatrészből, így pl. karbi sort nem kell kajtatnom, csak levenni a polcról, de az emberi hülyeség következményeit, nem lesz könnyű felszámolni (szét vagdosott kábelezés, faragott váz, szedett-vedett csavarok...) Szegény vasból choppert építettek, de ezért mentem bele a dologba, egy eredeti állapotú darabot már nem faragnék meg, ezt viszont még vissza hozhatom az életbe.
Szerencsém volt. Sokáig nézegettem a használtautón a hírdetést.250 nél beszéltem vele először,majd levitte 200-ra.Tegnap reggel felhívtam,hogy meg van e és a válasz igen volt. Parasztba beajánlottam 170 -et azzal, hogy ma el is hozom.
Köszi, de igazából a kupec vérből adódó kíváncsiság szólt belőlem, mert ez a vonulat nagyon kimaradt a látókörömből. Maradok a bömösnél, mivel ahhoz valamennyire "értek" :)
Üdv mindenkinek! A mai nap megvásáróltam ezt a gyönyörűséget. Igen már valaki egy kicsit átszabta,de a felszín alatt ez egy 1978-as Kawasaki z650. Még gondolkodom mit akarok belőle csinálni vagy cr vagy scrambler lesz.
igazad van! van benne minden, végignéztem, 1 dolgot viszont nagyon hiányolok, magamat a túráról :), nekem nagyon bejönnek a hasonló motoros séták, biztos sokan megkiabálnak majd, de a hasonló történetekben látom a mai kor CR érzését, vagyis inkább a CR életben tartását. elmenni A-ból B-be hasonszőrű haverekkel, megmutatni a motorokat a világnak, hogy vagyunk, még él a CR styl ....
talán semmi:) a sárvédő funkcióját tekintve, óriási szükség van rá, a blokk védelme és a motorozhatóság szempontjából, de a látvány miatt elhagyható, nehéz megtalálni a kompromisszumot mikor mindkét kritérium teljesül. a 2 mm alu görgőzőtt sárvédő felmegy alá+ a gyári is, de tényleg nem sok hely marad alatta. korábban már megjártam a sárvédő túl közel helyezését a gumihoz, egy kavicsdarab mintát vágott az első gumiba középen.... köszönöm az őszinteséget!!
Nem is érdemes, az SR-re már nem kaptam gyári méretet olyanból, amivel Pesten a forgalomban is bizalommal lehet sietni, és van első/hátsó is, hát nem is olyan jól motorozható.
Sárvédő nélküli mocin láttam már a telókra keresztben rákötött kendőt , meg a hipsztereknél egyszerű ragasztószalagot ( Fuck'in Rain felirattal ) a vízfüggöny ellen ...
Volt egy vasam amin nem volt első sárvédő, ha csak fellocsolták az utat, már harcos volt... esőbe kihívás. 40 - nél már 2,5 m magas vízfüggönyt húzott, persze hosszába, én meg választhattam, hogy melyik oldalán nézek ki. Egy Kelenföld- Örs Vezér tér túra alatt úgy eláztam, hogy, mikor levettem e kesztyűmet, a dzsekim ujjából folyt ki a víz...
nem terveztünk rá, de ha kész lesz biztosan rápróbálunk egy kicsi sárvédőt, aztán majd eldől kell-é vagy nem. műszakira természetesen felteszem a gyárit :)
Pár telet én is motoroztam MZ-vel, mert nem volt más. 40 után meg betámadott a reuma, szedhetem a gyógyszert életem végéig. Ezt meg is említettem a faszbukon, mikor sorra teszik fel a képeket, hogy mentem motorral - 15 fokban, milyen fasza gyerek vagyok. Oda írtam kommentben, hogy ha nem lehetne ezzel hencegni a faszbukon, lehet fel sem ülnének a motorra. Egy biztos, én megvárom a pluszt 15-öt legalább, akkor már lehet gurulni bőr cuccban.
sok az igazság az írásban, suttyó koromban etz-vel toltam , béleletlen farosba, mikor a többiek korcsolyázni mentek én motoroztam, tényleg nem számított semmi sem.... ha reggel felkelek a térdeim emlékeztetnek a hajdani hülyeségre.../ennek ellenére csodálatos évek voltak/
Ez csak a korral jar, nem a markolattol fugg. :-))
Megboldogult suhanc koromban ha egesz nap a motoron ultem, az se volt baj, de manapsag ha 50 km-nel tobbet kell menni, mar sirok, mint egy furdos kurva. :-)
Háát tapasztalat az alu markolat használatával még nincs, majd tavasszal lesz a próba. jelenleg gumi van nekem is a sajáton, azzal elvagyok.. még valahogy. tavaly 400 km volt a legtöbb 1 nap alatt, de akkor már minden kényelmetlennek tűnt, a testtartás, az ülés, a kormány , a markolat....
Az az alu markolat frankón néz ki, de nekem még a tömör gumi markolattól is zsibbad az ujjam, tenyerem 100 km után. Pedig kesztyűben tolom mindig. Most szivacs markolatokat tettem fel. Hátha az segít...
Kezd kialakulni a sziluettje annak amit elterveztem . Nem lesz az a kimondottan klasszikus kinézet , hanem inkabb olyan , amit a RocketGarage-n vagy a BikeExif-en látni .
Jaja, csak akkor a vilag nyugati felenek lovese se lenne, hogy mi van odairva. Lehet, hogy nekem is beletorne a bicskam, pedig en meg elvileg 5 evig tanultam oroszt. :-)
írhatta volna cirill betűvel... A '90 - es években egy haverom épített egy uralt, fat boy stílusban, annak is kövér fiú volt a neve, csak oroszul (valamilyen málcsik) :)
Kis segítséget kérnék! Az alant belinkelt képen szereplő kormányt/mármint ami a motoron van/, hol tudnám beszerezni valami normális áron? Fontos lenne, hogy ilyen "öblös" legyen. Vagy ha van ennek a formának valami specko neve, az is segítené a keresést.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, 92' Yamaha XJ 600 Div.-re keresek km órát. Milyen gyártók órái lehetnek jó rá, vagy jó lehet valamelyik univerzális óra is? Esetleg valakinek volna ezek közül eladó, érdekelne az is.... :)
Koszi, utananezek. En a Firestone Champion Classic-kal szemezek nagyon, de ugy latom a Shinko-nak is van olyan modellje, aminek megszolalasig hasonlit a mintazata es az ara is kb. a fele. :-)
Urak! Egy Cafe forumban biztos szentsegtores ilyet kerdezni, de itt talan kapok valaszt, mert sok a lelkes "epitkezo".:-)
Olyan massziv ballonos kulso gumit, mint amit a bobberekre szoktak rakni, lehet valahol kapni kishazankban? Hasznalt mar valamelyikotok ilyet? Normal szelessegu felnire is fel lehet rakni, vagy szelesebb felni is dukal hozza?
Nekem CX500 E volt, 50 ló, két személy+ batyu autópályán merev 140 kényelmesen, aztán fel a bükkbe olyan fokozatban és olyan sebességgel, amilyenben és amilyennel éppen kedvem tartotta. A többiek (mindnek láncos motorja volt) fikáztak, hogy kardán reakció így meg úgy... ha a lámpánál állva húzkodja az ember a gázt, tényleg érezni, hogy megrántja a motort oldalra, de amint gurulsz, semmit sem érezni belőle. Szerintem mindenre elég. Amikor hozzám került az XS 750, azt mondtam, hogy soha többet nem nézek motor hirdetéseket (nem sikerült) Egy XC500 vagy 650 máig akkora kísértést jelentene aminek nem tudnék ellenállni. Én nem a fél karomat adnám érte (egy kézzel nehéz motorozni) de a fél vesémet...
a kerék eltolását kihagynám... :) a 4.00 az pedig kb 100mm. a másik lehetőség, hogy egy full klasszikus CR-t épitek és akkor maradhat a keskeny gumi, de akkor végképp muszáj drót küllősre csinálni (mondjuk így is muszáj)
Igen, én is az xv felé kezdtem gondolkodni, csak az a kérdés, hogy a hajtást bele tudom e rakni. jó lenne összemérni... és akkor még fennmarad a kérdés a szélességről. Felmerült egy gondolat az xvs 650 komplett hátsó futóművéről, csak keskenyebb ráffal, akkor a kihajtásnál kellene összehozniaz xs keresztjét az xvs kardánjával ( ha a szélességengedi) és akkor lehetne központi rugós... :)
Én úgy emlékszem, hogy 130/90 16-os volt rajta, amikor vettem. El volt tolva jobbra. Most 4.00 x 18, középen van, és a kardán oldalon kb 1 centi lehet szabadon, a fékoldalon 3.
Gondolkodtam a kardános küllős keréken ! A XV 535 ( Virago ) kardán hajtás és küllős és dobfék . Namost ha szétszedjük , és van hozzá ráf akkora méret , amekkora a jelenlegi , akkor csak küllő kérdése hogy a hátsó kerék küllős legyen . Szerintem
Elméleti síkon gondolom ezt így elsőre . De lehet megcáfolnak .
most talaltam meg a gepemben. Emlekszem, 10 kor a Gyurcsany atvagta a szalagot, de csak otkor nyilt meg a forgalomnak. Engem meg atengedtek korabban :)
Nekem általában fejben vannak ezek a dolgok megtervezve . Úgy értem , hogy nem rajzolom le . Néha ezért nehéz kiviteleztetnem a szakemberrel . Ő mindjárt azzal kezdi hogy rajzold le !
Ha lenne egy esztergám !!!! Meg egy állványos fúróm , keresztasztallal ..... Az maga volna a kánaán .
Én az XS750 -be szeretnék küllős kereke, de ugyebár az is kardános. minden tippet és segítséget hálával vegyes örömmel fogadnék... (ráadásul szűk 110 -es a hátsó gumija, és 120- nál több szerintem bele se fér. Persze nem is akarok nagyon széleset, de ennél azért többet.)
A szintjelzők, és a szuszogó nem utólagosan lett szerelve. amikor a tankot kalapáltam és összeállt hegesztésre, akkor bejelöltem a pontos helyét, és még hegesztés előtt 3mm -es furatot tettem rá, a tank belső oldalára, a 3-as furatközépre, 12 mm-es köracél darabot hegesztettem, majd mindkettőt egyszerre átfúrtam 4mm-re, és ezután vágtam bele M5-ös menetet.
így nem csak a tank lemezvastagsága fogja oda a szintjelző csatlakozó M5-ös menetét. gyárilag a csatlakozó idomon van egy vékony gumigyűrű tömítésnek, de én a hidraulika idomok tömítéséhez használt ragasztóval is rögzítem.
Sebességgel nem lesz gond. Berakod 50-nél ötödikbe, és 150-nél még van benne szufla.
Futóműve évjárattól és kiviteltől függ. A régin magasan ülsz, egy igen merev szikladarabon, ami közepes méretű szívószálakkal csatlakozik az úthoz. Az Eurosport futóműve egy fokkal modernebb.
Hétköznapi közlekedésre tökéletesen alkalmas. Modern sportmotoros bandával kanyarvadászatra talán nem.
Sziasztok. Venni szeretnék egy cx500-at. Majd egy kicsit át faragni . Mi a véleményetek a típusról, jól motorozható ? A mai kor tipusaival közös motorozásokon tartható az iram? Normális tempóra gondolok illetve autópálya. Köszi.
Ėn meg Angyalföldi gyerekkėnt a Tábori rokonokhoz jårtam kerėkpárt kölcsönözni.Akkor Skolnyik bicajom volt de nåluk volt rendes is.Felnőttként meg bedolgozôjuk lettem,én csináltam a simson endurohoz az üvegszálas sárvédőket.Ja és első sm-em,egy Mustang volt.Abbol csak a gyåri fojtåst kellett kivenni,nem kellett tuning,viszont a våz harmatgyenge volt.Dagadt gyerek voltam kamaszkėnt is vagy 80 kilos,mostmeg 120. (:-)))
Mondjuk a Guzzi-nál ez a modell inkább egy megemlékezés egy tisztelet adás a 60 évvel ezelőtt gyártott modell felé. Egy híres motorversenyző barátom már látta, hallotta szagolta is... :-)
Emlékszem , az egyik városi haverom beújított a széria kormány helyett egy házi "gyártású" CR kormányt . Akkor sportkormánynak hívtuk . Hetekig könyörögtem neki hogy szerezzen nekem is . Szerzett .
Még aznap felszereltem , fülég ért a szám . Sokáig nem tartott az öröm , mert nem vizszintesen raktam fel ha nem lefelé álltak a markolatok , és egy alkalommal beakadt a tank és a térdem közé . Olyat dörgöltem az aszfalton ... :D
Na addig tartott a sportkormány .... Csere vissza :D :D