Üdv! Segítségre van szükségem ahhoz, hogy ha az e.mailban lévő hivatkozásra kattintok, megnyírjon egy böngészőben. De nem olyanra amit az outlook segít, hanem konkrétabban.
Szerintem a böngészőt indítsd el, és annak a beállításaiban mondd, hogy legyen ő az alapértelmezett böngésző! Ilyenkor a rendszer rá szokott kérdezni ezen kívül még néhány más alapértelmezett programra is (levelező, videó- és képnézegető, stb.), azokat is beállíthatod, és utána próbáld ki a linkeket a levelekben!
Élesbe állítottam a 10-es. Csak a problémák ... Az Outlook hivatkozására kattintva, indulhatna a böngésző, de nekem csak a beállításokra hivatkozik, de hogy mit hogyan ... Mit csináljak, hogy működjön.
Ha pedig az kell, hogy minden felhasználónak elinduljon, akkor a C:, ProgramData, Microsoft, Windows, Start Menu, Programs, Startup alá másold be a parancsikont!
Ha megtalálod a program parancsikonját, akkor azt másold például a Vágólapra (Ctrl-C), ha nem, akkor kattints rá a jobb egérrel, és választ a Parancsikon készítése opciót! Ez megint csak mehet a Vágólapra. Ezután lépj be a Felhasználók, saját felhasználód, Appdata, Roaming, Microsoft, Windows, Start Menu, Programs, Startup mappába, és oda illeszd be (Ctrl-V)!
Keresgéltem a secpol.msc beállításaiban, de erre vonatkozót nem találtam. A neten találtam ugyan egy hasonló problémát, de szerintem ez a válasz sem sokat segít:
Ezért ötletként azt dobnám fel, hogy azokra a gépekre, amelyeknél ez elő szokott fordulni, fel lehet tenni például egy VNC-t (mi a TightVNC-t használjuk), és attól kezdve amikor kell, csak egy telefon, és a rendszergazda távolról is rá tud nézni a gépre, és be tudja írni a jelszót. Ehhez persze kell tudni a gépnevet vagy az IP címet, de az utóbbit a TightVNC kiírja, ha a jobb alsó sarokban ráállnak az egérrel az ikonjára.
a könyvelőprogram csinálójával konzultálj mindegyiknek más az elképzelése a frissítésekről és jogosultságokról az enyémnek például az hogy sima juzer jogokkal is írható könyvtárba kell tenni a szofferét és akkor az tudja frissiteni rendszergazdai jogok nélkül is ha meg valami olyanba akadnál bele amihez tényleg kellene a rg akkor abból boldogtalanság lesz mert vagy megmondod a juzernek hogy a progija megy a lecsóba keressen másikat és a juzer lesz boldogtalan vagy a juzer mondja meg hogy te mész a lecsóba ha nem adsz neki helyi rendszergazdai jogot és akkor te leszel boldogtalan
win 10 pro, exchange server active directory-val, minden felhasználónak saját-személyes mappa megosztva olvasási és írási jogokkal
ezek a felhasználók általános felhasználók - nem rendszergazdák, ezért a jogaik elég korlátozottak
van olyan user akinek a telepített könyvelő programja a szerver megosztott mappájában van és onnét használja a saját gépén (vagy időnként másik gépen is)
és itt jön a kérdés:
ezekhez a könyvelő/bérszámfejtő stb. programokhoz elég sokszor jön le frissítés, viszont ennek a telepítéséhez/futtatásához rendszergazdai jogok kellenek
hogyan lehet azt beállítani, hogy ezeket a frissítéseket a felhasználó saját maga le tudja futtatni, ne kelljen hozzá rendszergazda admin jelszóval?
a frissítést egyébként ők el tudnák végezni, csak az admin jelszót nem tudják (és nem is fogják)
tehát ne kelljen odafutni egy jelszó beírása miatt
Én régebben kábellel kötöttem össze a számítógépet a TV-vel, és TV nem minden képernyőfelbontást tudott elfogadni. És olyankor nem volt kép a TV-n. Lehet, hogy nálad is ez a gond?
Adott egy WIN10 notebook ami wifi vel kapcsolódik a hálózathoz, van egy Samsung TV ami szintén kapcsolódik wif vel a hálózathoz.
Létezik egy lehetőség, hogy a win 10 képernyőt átküldjük a TV re: WIN gomb + P és ott kiválasztva a TV azonosítóját, létre jön a kapcsolat. Ez idáig korrekten meg is történik: a TV rákérdez, hogy engedélyezem a kapcsolatot, az igen válasz után kikapcsolt a TV képe, a win 10 pedig végrehajtja a kapcsolódást. Eddig minden rendben is lenne, de nem jelenik meg kép a tv-n. Pedig a lehetséges kép megoldások közül mind ki lett próbálva: a pc képe csak a tv-n, mindkettőn a pc képe stb.
Tehát, a kapcsolat létrejön win10 szerint, a TV is érzi, hogy kapcsolatot kezdeményeznek, de a TV-n nem jelenik meg semmi.
Én még sohasem próbáltam ezt a kapcsolatot, nem tudom, hogy esetleg kell e valamit csinálni a tv-n....
A Microsoft indította a kedvezményes akciót, így a licence jogtisztaségához nem férhet kétség.
Rá kéne kattintani egy ilyen hirdetésre végigvinni a vásárlást és rögtön látható lenne, hogy a jelenlegi euro árfolyamon mennyi is az a 3200 forint, ami korábban kuppon kóddal került annyiba. Sajnos egy Home és egy Pro verzió helyett véletlenül két Home lett rendelve.