Keresés

Részletes keresés

atomgond Creative Commons License 2007.06.26 0 0 24

Tudod, szep rozsaszin flamingot, vagy bajos oziket :)) nagy Bambi szemekkel :))!

 

Kérlek ne hozd rám a frászt. :-)))

Előzmény: ZsuR (20)
Kiskertész Creative Commons License 2007.06.26 0 0 23

nem bírom elviselni amikor belátnak, beköszöngetnek a kertembe. Idegesít, ha pl. evés közben zavarnak, vagy egyszerűen csak látom a kíváncsiskodó, bámészkodó tekinteteket.

Teljesen azonos véleményen vagyok Veled. Én is útálom, ha átbámulnak hozzám. Ha látni akarom a szomszédot, majd átmegyek, és bekopogok hozzá. És ha épp ő nem akar látni engem, hát legfejjebb nem enged be. A kertemet a lakásom meghosszabbításának tekintem, hát ne leskelődjön be senki.

Előzmény: atomgond (16)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.26 0 0 22
Hat a gem a sufniban varja az enyeszetet - lattam oket belekesen egymas mellett allni a toparton. . .ennyit a riaszto hatasarol. En sokkal jobb vagyok - ha meglat kinnt le sem szall, vagy ha mar lennt volt, felrepul. Most egy kontosomet akasztottam ki fogasostul a napernyore. . .ugy nez ki hasznal.

Nem is gondoltam volna, hogy kerti kiegeszito lesz belolem egyszer.
Előzmény: agicza (21)
agicza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 21
ZsuR: Esetleg egy műgémet, hosszú, pipaszár lábakkal? ;-PPP Humort félretéve, nálad még mindig szükség van a riasztóeszközre? A gémhelyzet egyébként nálunk is fokozódik: tegnap a patakpartra szállt le egy, most már hozzáférnek ahhoz a részhez is, ugyanis a szomszéd a sok eszével kivágta a rá eső részen az ősöreg, vízre ráhajló nagy, félig kidőlt fákat, amitől az ő partszakaszának kissé tarvágás jellege van. Majd miután felhúzott a parttól egy méterre egy kerítést, végképp nem értettem, mi a jó fenének zavarták őt az öreg füzek... Mindegy, lényeg a lényeg, tegnap délután lementem gémet fotózni, persze sikertelenül, mert az orrom előtt bírt felrepülni, miután meghallotta, hogy lábujjhegyen csörtetek lefelé... ;-PP

Atomgond: 'nem bírom elviselni amikor belátnak, beköszöngetnek a kertembe'
Gyorsan növő, fonott jellegű sövény a belátás megakadályozására, nádszövet helyett, egy régebbi újságban láttam valahol: fogsz több nyaláb, legalább másfél méteres, frissen vágott fűzfavesszőt, majd apácarács-jelleggel 45°-ban srégen leszúrkálod a földbe, és átbújtatod a vesszőket egymáson. Ha jó esős időszakot kapsz el, vagy naponta tudod locsolni, akkor szépen meggyökeresedik, aztán már csak a metszőollót kell mindig kéznél tartani. ;-)

Kiskertész: 'a lányom mikor meglátta, azt kérdezte, hogy nem lenne-e egyszerűbb az egész udvart elárasztani vizzel.'
És milyen igaza volt, vízből sosem elég! :-D Na most kapaszkodj meg, az előkertbe már igencsak tervbe van véve egy harmadik kis tavacska, méghozzá két okból: egyrészt mert ott még akut vízhiány van, másrészt viszont kellene a kuttyoknak egy hely, ahol pancsolhatnak, a nagyobbikat ha beengedem a hátsó kertbe, folyamatosan a tóparton tapicskol, mint egy rossz kiskölyök, úgyhogy nagyon kellene még egy kicsike víz a nagy kövek közé, kaviccsal, egy-egy zsombékkal, és a gázlóállatokra való tekintettel minimál-jellegel, és végre lesz hova rakni egy kőlámpást... ;-P
Előzmény: ZsuR (20)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.26 0 0 20
En is igy vagyok vele - van kotodes. De azert muanyagot nem tennek ki. . .meg ha kotodik is valamihez.

Tudod, szep rozsaszin flamingot, vagy bajos oziket :)) nagy Bambi szemekkel :))!
Előzmény: atomgond (18)
Pép Creative Commons License 2007.06.26 0 0 19
szerintem aranyos
Előzmény: ZsuR (17)
atomgond Creative Commons License 2007.06.26 0 0 18

Kedves kis szobor. :-) 

Amit műállatokól írtam, az természetesen szubjektív véleményem, másrészt az is más, ha a tárgyhoz valamilyen személyes dolog kötődik.

Előzmény: ZsuR (17)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.25 0 0 17
No meg a tavolsag. . . ha kozel a szomszed haza nehezebb az intimitast megorizni.

Macskat emlitettel. . .ez a kis szobor a Berci cicam emleket orzi - itt szokott napfurdozni, mig elt, ez volt a kedvenc helye.

Előzmény: atomgond (16)
atomgond Creative Commons License 2007.06.25 0 0 16

A boldog emberek, akiknek nincsenek "vagyon- és életvédelmi " problémái ! :(

Bár sosem látnék keritést...............

 

Nem csak emiatt kellhet kerítés. Nekem pl. rettenetesen fontos a magánszféra. 1 kivétellel minden szomszéddal kifejezetten jó a viszonyom, tehát az elkerítés ebből a szempontból sem lenne indokolt. Ettől függetlenül, nem bírom elviselni amikor belátnak, beköszöngetnek a kertembe. Idegesít, ha pl. evés közben zavarnak, vagy egyszerűen csak látom a kíváncsiskodó, bámészkodó tekinteteket.

Így nálam a kerítés nem elsősorban védelmi feladatokat lát el, sokkal inkább az intimitás megőrzését szolgálja. Az én házam az én váram típus vagyok. Kukkoljanak máshol.

Sajnos az élősövény ezt a problémát nem mindíg orvosolja megfelelően, egyrészt mert ha friss építés van, akkor egy teljesen záródó sövényt évekbe telik nevelni, másrészt ha már van is ilyen, általában sajnos nem takar 100%-ban, vagy kipusztul 1-2tő, és akkor már bárki bebámulhat. 

Előzmény: krampuszka1 (10)
atomgond Creative Commons License 2007.06.25 0 0 15

hogy viszonyultok a tavi dekorációk, vízköpők, szökőkutak témaköréhez?

 

Részemről ez attól függ, hogy pontosan miről van szó. Megmondom őszintén, ezektől a műanyag állatoktól engem a hideg kiráz -pl. különböző gázlómadarak, béka, macska stb.-, vagy a másik amit nehezen viselek el, az a németeknél szokásos kerti törpe, és az a pörgő színes nemtoom micsoda. A tó mellett én nem szívesen látok semmi mesterségeset, maximum a szökőkutat. Csobogóból is inkább a természetes hatásúakat pártolom, szemben ezekkel a béka száján köpdösőkkel, és hasonlókkal. Ezektől rosszul vagyok.

És globálisan kerülök minden olyan kerti kiegészítőt, ami műanyag.

Előzmény: agicza (7)
Kiskertész Creative Commons License 2007.06.25 0 0 14

Hát igen. A madarat én is bevállalnám. A többi aranyos, de nem tenném ki őket a tó mellé. A munkatársnőm volt nálam egyik nap, és azt mondta, hogy legközelebb hoz ajándékba egy vízköpő békát. Nagy nehezen, de udvariasan ledumáltam róla. Isten őrizzen egy vízköpő békától:))) Bocs, ha valakinek van, de nem az esetem, ahogy bizonyára az én dolgaim sem tetszenek mindenkinek, de így van ez rendjén.

A korsós csobogón kívűli vízforgatóm csak a két csobogó van a két tónál. Amikor felszámoltam a kerek betonmedencét, (aminek a helyén a második tó van) és megcsináltam az új csobogót a korsóval, a lányom mikor meglátta, azt kérdezte, hogy nem lenne-e egyszerűbb az egész udvart elárasztani vizzel. Ezek után na meg a férjem tekintete után merek én még valami vizes dolgot csinálni a mosáson és a mosogatáson kívűl?  :))

 

Előzmény: agicza (7)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.25 0 0 13
Sajnos nem tudok most patakolni - otletstop van, megtiltott a ferjem minden ujabb "jujj, mi jutott az eszembe" es "mit szolnal hozza. . ." meg " azt gondoltam" cimu beszelgeteset, amig azokat be nem fejezzuk amiket elkezdtunk, es amig ki nem pihenjuk magunkat. . .azt hiszem abba fogok elfaradni. . .

Eros leszek (legalabb iden) nem kezdemenyezek. . .

Kiegeszitok. . .nem "accessory-zok" a legjobban. Nem sokat kivanok, es ha valami annak vagy termeszetesnek kell lennie, vagy praktikusnak. A "cute" kategoria nem nagyon jon be.

Vannak faronkok. Ahogy mindenki, en is szeretem azert mert ott van keznel (sajat fak, sokat kellett kivagni par eve, es bar tuzelesre is hasznaljuk, nem fogy a nagyobb tonk).
Jo ulni ra, pakolni ra, ahogy Kiskertesz is irta. No meg hasznlom oket a locsolo tomlo iranyitasara. A macskaknak fonotsak - imadnak ok is ulni rajtuk. Szepen beleolvadnak a kornyezetbe.

Aztan ott vannak a kerti butorok. Olyant vettunk amit nem kell gondozni - aluminium ontveny valami - es mint minden a hazban, kertben, ez is inkabb a "klasszikus" format koveti mint a nepiest vagy a modernet.

A ferjem pihenohelye a hintaszek - itt a kenyelem volt a legnagyobb kriterium, es ez volt a legkenyelmesebb. Tegnap mig vartam a boltban kiprobaltam egy szebbet, nagyobbat, dragabbat - es orommel vettem tudomasul, hogy a mienk a kenyelmesebb :))!
Nekem a kedvenvem a fuggoagy. Sajnos hiaba a sok-sok nagy fa, egyik tavolsaga sem volt megfelelo, igy allvanyra kellett tenni - de ez semmit nem von le a kenyelmebol, csak idom legyen ra hasznalni!!! A pamutbol keszultet ki kellett cserelni muanyagbol keszultre, mert a mokusok szetragtak a pamutot. A takarok is pamutok csodalatos alattunk szunyokalni.
A hernyok utan fel kell takaritani ujra, es akkor lesz ujra kedvem kifekudni.



Előzmény: agicza (7)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.25 0 0 12
No latod, ennek latom az okot, miert van ott ahol van. . .mert kotodes.
Előzmény: Astilbe (5)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 11

Hát ? Nem is tudom.............

Tényleg határeset, de attől is függ, hol és milyen környezetbe kerül...

Előzmény: Kiskertész (6)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 10

No igen :)

A boldog emberek, akiknek nincsenek "vagyon- és életvédelmi " problémái ! :(

Bár sosem látnék keritést...............

Előzmény: ZsuR (4)
Astilbe Creative Commons License 2007.06.25 0 0 9
A különböző fa és műanyag (nem szép,de praktikus) ülő- és fekvőhelyeken kívül van egy függőágyunk, van nagy fa is elég, egymáshoz közel is, de férjem évek óta nem bír döntésre jutni, hol legyen a legjobb helye. Ezért minden nyáron több alkalommal kivonul az összetekert tárggyal, majd bizonyos idő után vissza. Ebből tudom, még nem sikerült tudományos alapossággal helyet választani. Mivel a kert többi dolgában általában úgyis én döntök, hagyom még néhány évig gondolkodni. A kerti pergola helyének kiválasztása 10 éves projekt ( még nincs döntés):-))) 
Előzmény: agicza (7)
Astilbe Creative Commons License 2007.06.25 0 0 8
Ezek nagyon kedvesek:-))
Előzmény: Kiskertész (6)
agicza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 7
Astilbe: viszont nincs tele muskátlival, az úgy nem eléggé tájjellegű... ;-PPP ;-) Tényleg, azok a régenvolt használati tárgyak, amikhez valami érzelmi töltet miatt ragaszkodunk, egészen más elbírálás alá esnek. Nálunk is kint volt a polcon egy jó ideig egy katonai kulacs, még az első világháborúból, párom nagypapájának az életét mentette meg, pedig ránézésre nem az a kifejezett dísztárgy...

Kiskertész: igen, ez az, ami pont a határon van, a madarat simán bevállalnám, a többit már anniyra nem.

Juteszembe, vagyunk itt egy-két vizes élőhely-tulajdonosok (szerintem most a nullázót nem ismerve saccperkábé 100% ;-P), hogy viszonyultok a tavi dekorációk, vízköpők, szökőkutak témaköréhez? ZsuR, az a kis patakocska nálad tervfázisban van még, vagy eljutott a megvalósításig? Kertészke, a kancsón kívül most van más, dekor mögé rejtett vízforgató berendezésed?

És ha már kertkiegészítők, évek óta szeretnék egy hintát fából-hajókötélből, egy függőágyat és egy hintaágyat, mert az jóó. :-D Na most hely van hozzá, a kerti pergolát már ki is néztem a függőágy ideális helyének, a patakparton meg keresni kellene egy stabilabb, ötven évnél fiatalabb fűzfát, amire rá lehetne függeszteni a hintát, mert tök jó lenne, ha nem zúgnék bele a patakba, na meg a szúnyogokkal is le kellene egyeztetni a projektet. :-))
Előzmény: Kiskertész (6)
Kiskertész Creative Commons License 2007.06.25 0 0 6

Kánban lakik egy keramikus hölgy. Itt Pécsett is van egy üzlet, ahol lehet kapni a kerámiáit. Fantasztikusan aranyosak. Minden munkájához a a természet adja az ötletet. Csak néhány bemutatóként:

 

Astilbe Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5
Férjem nosztalgiája miatt: nagyapja ekéje a kert sarkában:
ZsuR Creative Commons License 2007.06.25 0 0 4
Hat nekem nincs is keritesem. . illetve sovenyek de az sem mindehol.

Madaritatoim vannak, meg madaretetoim. . .meg madarhazaim. . . megvilagitani diszitesi cellal csak karacsonykor - a nagy fenyofat.
Előzmény: krampuszka1 (2)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 3

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !

Lehet, hogy mégis nekem kell képekkel előjönni ?

Akkor legalább engem lehet , ütni-vágni :D

krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2

Kinek miből van pl. a keritése ?

És miért ?

MIt világit meg, hogyan és MIÉRT ?

krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1

Nos ?

Nem akarok én előljárni :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bindera Creative Commons License 2007.06.24 0 0 0
nap0z0k
agicza Creative Commons License 2007.06.24 0 0 topiknyitó
Minden, ami belefér, legyen az építmény vagy dekoráció kő, fa, beton avagy bronz, vagy akár üveg, itt meg lehet beszélni, ki hogyan és mivel díszíti a növények között szabadon maradt négyzetmétereket. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!