A topik már régen túlmutat a címén. Sokkal több annál. Egy topik, ahol a macskák (cicák, cirmancsok, mókok, bársonytalpúak, stb.) és egymás véleményének, személyiségének tisztelete dominál. Egy topik, amely a macsekoknak köszönhetően, már-már igazi baráti közösséggé formálódott nemcsak virtuális értelemben. Egy topik, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az állatokat, cicákat, kutyákat, de ahol persze A MACSKA a fő téma.
Szeretettel és örömmel várunk minden jószándékkal érkező topiktársat, tanácsra várót vagy olyan lelkes kiszolgáló személyzetet, aki szívesen beszélget velünk cicája mindennapjairól.
Jó szórakozást, kellemes időtöltést és macskaszőrös szép perceket kívánok a topikon minden kedves topiklakónak és -olvasónak!
szuszmok
-----------------------------------------
A topikhoz kapcsolódó lapok:
http://www.andicat.fw.hu
http://www.meoindil.extra.hu/cicak/index.html
Én úgy tudom az emberi Béres-cseppet SEM szabad tejbe tenni, és a Minerát SEM. Teába, vagy vizbe kell. Az ételére is rácseppentheted, ha jó étvágyú, de van amelyik megérzi. és nem eszi meg . Akkor kis vizben higitva műanyag szemcseppentővel a szájába oldalt beletéve becsepegteted, hogy mindenféleképen lenyelje. Állatpatikákban és nagyobb állateledeleseknél lehet kapni. Állatorvosoknál is kapható néhol.
Jól vannak, köszönjük;)) Mmo sztorijában Roki volt a kannibál, Cserfi az áldozat;)) Persze, ez a felállás abszolút nem jellemző rájuk, csak Roki szokott mindig rettenetesen éhes lenni.
Ede mi jót csinál? Megbarátkozott már a kiskutyával?
Moflika, ha másodszorra már nem ürültek férgek, akkor talán nem kell az harmadik adag, de beszéld meg a dokival! Hogy van ma? Remélem, már nincs is roham egyáltalán!! Tüneményesek a képek, jöhetnek minden mennyiségben!;)))
Szia Arju!!:) Minden OK, csak folyton éhen akarnak halni;)) (Valdemár nem, ő jógyerek, mindent csendben tűr;))) Ja, Cserfi ma nagyon édes volt: mikor bevásárlásból jövök, mindig hagyom, hogy jól megszaglásszák a kosárban lévő izgalmas dolgokat, elvégre az nekik olyan, mint amikor én böngészem végig az újságot. Sütőtök, feketeretek, alma, paprika, csuda érdekesek szoktak lenni;)) Ma viszont volt egy darab sajt is, eléggé felül, Cserfike meg egy-két sütőtök-szagminta után hirtelen hamm, rábukott a sajtocskára;))) Nálad mizújs? Nem írtál kémiaügyileg, ezekszerint minden letisztult és rendben van? És Pancser??? Visszaolvasva nem láttam a megkerülése feletti örömujjongást...:(
Sziasztok! Jó régen jártam erre, de most kérdeznék: immunerősítőt készülök venni a cicámnak, egyik lehetőség a Minera lenne. De hol lehet ezt kapni? Állatgyógyszertárban vagy máshol is? És ugye ezt sem szabad tejbe tenni, úgy, mint az "emberi" Béres-cseppet?
Pufi is szökdösött régebben, de az udvarból soha nem akart kimenni.
Na és Ő se fél a kutyáktól (hisz egy kutya nevelte fel a születésétől) de hála istennek nálunk nincsenek kóborebek. A szomszéd kutyáknak meg mind van macskapajtija, úgyhogy talán nem vagyunk veszélyben..
A szövegek kicsit elcsúsztak, de gondolom azért mindenki rájött, hogy mi-hova tartozik! :))
Mistic még csak két hete van nálunk, rossz is, éhenkórász is, halálra is izgultam/izgulom magam a betegsége miatt, de annnnnyira imádom! Képtelen vagyok haragudni rá. Ma kiszökött egy pillanatra az udvarra, majdnem infarktust kaptam, hogy megszökik. Amennyire nincs félelemérzete nem húzná az utcán sokáig. :(
Azt se tudom, hogy került el élve hozzánk. Egyáltalán nem fél a kutyáktól, és a környékünkön rengeteg szabadon kóborló "fenevad" van.
Én is arra gondolok, hogy rosszat álmodhat. Ezért simogatom. Nagyon édes! Na, elbúcsúzom. Egyrészt mindjárt el kell mennem itthonról, másrészt Cérna - a négykor belapátolt ebéd ellenére - megint etióp makkát játszik.
:-) Érdekes, hogy némelyik cica szeret a gazdival ágybabújni, némelyik meg mintha menekülne.
Puffancs amint mi rátelepszünk az ágyra, jön oda játszani (harapni), aztán persze ott is alszik el. Ha leteszem, ugyanavval a lendülettel jön vissza..szóval ha akarjuk ha nem van még egy hálótársunk (hála istennek még kicsi és könnyű)
Azért furcsa, hogy el kell zavarnom, mert máskülönben ő az engedelmesebb cica. Ha szeretnék lefeküdni, akkor ő már attól lemászik az ágyról, hogy rátenyerelek a párnára. Cérnát vagy órákig kell kérlelni, vagy megpróbálom odébb tenni. Cérna egyébként szintén nagyon édes! Mostanában egyáltalán nem hajlandó lemenni az ágyról. Úgyhogy betakarom, majd nyitok neki egy lyukat, ahol kijöhetne. De nem jön ki, hanem jó sokáig ott van velem, háromnegyedig betakarva... :-)))
Mi is így vagyunk vele, pedig a kb. 2,1/2 hónap alatt már hányszor halálra ijesztett minket, mennyi mindent tönkrevágott és a harapásaioról még nem is beszéltem...
Ne is mondd! Cumi, ahogy a billentyűzetemen fetrengett, megnyomott egy gombot, miközben éppen leállítottam a rendszert. Azt a csilingelést, basszus! :-((( A következő bekapcsoláskor volt is némi probléma... :-(((
Puffancsba, Misticbe és Judit cicáiba - ha jól emléxem, Ragacs és Szusi - szerelmes lettem! :-))) Enyémek jól vannak. Cumi talált magának jobb helyet az asztalomon - na, nem egészen önszántából, hanem (részemről) némi bzmgelős taszigálás után -, Cérnácska minden nap minden szakában eljátssza az éhező etióp makkát.
Szerintem nem. Már sok kutyaverekedést megéltem (köztük elég csúnyákat is) de egyik sem járt olyan iszonytató hanggal, mint amikor a két macska összegerjedt a kapunk előtt.
Huh..nagyon durva lehet. Nálunk a két szomszéd macska szokott egymásra nyivákolni, de az is annyira rosszúl hangzik, hogy én is szét szoktam csapni köztük mielőtt még egymásnak esnének...
Valahogy így, igen:-)) Ők nem hömpölyögtek semerre, mert olyan hangokat adtak ki, hogy egyből szétcsaptam köztük!! Kicsit berezeltem, hogy szétszedik egymást...:-)) Remélem, mikor hazamegyek, még egyben lesznek!:)
Jaaaj, nagyon édi!!!
Nem csodálom, hogy nem tudsz neki ellenállni, én sem tudnék, tündéri pofija van:-))
Nálunk 5 és 6 hónapos cicák vannak együtt majdnem 2 hete, mindketten lányok, de az egyik már ivartalanítva van.
Először óriási fújás és morgás volt, néhány nap alatt ez csökkent, már-már azt hittem, szent a béke, de pl. ma reggel óriásit verekedtek..., úgyhogy az általam áhított béke még messze van, többen mondták itt a topikon, hogy hetekig tarthat.
De ez gondolom, minden ciccnél más.
A kis ehenkorasz. :))))) Nalunk csak zenebona van ilyenkor (meltatlankodva), ilyen szep csabos pillantasok nem. Mondjuk emlekszem, anno a kutyanknal nem volt egyszeru a helyzet... :)))))) Ja, es persze minden macska azonnyomban ott terem, a nap barmelyik idoszakaban, amikor kinyitom a frigot. Na nem mintha emberkaja nem lehetne benne, de hatha abbol is lepottyan egy falat. :))
A mancsbol ivo macska meg milyen edes! :)))))) Eszem azt a kis falat pofajat. Hiaba, mindig tudnak valami ujat produkalni. :))))))
Mofli, nekem ugyan meg nincs nagy tapasztalatom, de ugy tunik, a kulonbozo nem es kis korkulonbseg (eddig) bevalt. 1 nap volt, amig hatarozott fujas-morgas-pruszkoles hallatszott, a harmadik napon mar ott mertem oket hagyni egyutt. Az otodiktol maguktol egy kosarba koltoztek aludni ejszakara... Most is van jatek kozben egy-egy nyekkenes, ha Ragacs erosebben fogja, legalabb annyiszor Szusi provokalja, mint forditva. En direkt valasztottam kis korkulonbseggel es kislanyt, mert Ragacs az elso perctol nagyon aktiv, mozgekony, erzekeny es erdeklodo volt, es elegge vadoc. Egy hasonlo vermersekletu kandur a 'tobb dudas esete' lett volna. Szusi melle azt hiszem, nyugodtan valaszthattam volna kislanyt is.
Hehe, koszi, azt hiszem, a harom macska romba dontene a hazat (mar amit a ketto eddig meghagyott belole. ;) De azert megneznek egy ilyen talalkozot... :))))))))))
A takaritas tenyeg nem konnyu: porszivora menekulnek (illetve csak R., a funyirohoz szokott Szusimano tisztes tavolsagbol, de vegigkoveti), aztan felmosasra hirtelen elokerulnek, es mindenki reszt akar benne venni. :))
A több cicát tartóktól kérdezném: milyen korú/nemű cicákat a legkönnyebb összeszoktatni? Mistic kb.3 hónapos kislány és ivartalaníttatni szeretném. A kis brit valszeg kandúrka (aztán ex-kandúrka) lesz. Szerintetek mennyi probléma várható? Náluk is úgy van, mint a kutyáknál, hogy a kölykök (1év alatt) könnyen elfogadják egymást? (bár később előfordulhatnak dominancia-harcok)
Vagy érdemes lenne megvárni, hogy Mistic pár éves legyen és hozzá hozni kölyköt?
Mistic is úgy néz ki, ahogy írtad, mint aki lenyelt egy teniszlabdát. A képeken nem látszik, de ő is nagyon vékony, kiállnak a csontjai (bár már alakult picit). Várom már, hogy "összenőjön" a pocakjával. :))
Nálunk folymatosan van kinn száraz, úgyhogy nincs nyafi csak akkor ha elfelejtkezem az esti vagy a reggeli pástétomról. :-) Bár akkor sem nyávog nagyon. Inkább elmegy és megkeresi
Sztem nyugodtan engedd, hogy "meglepjenek" egy kiscicával! Biztos más lesz a természete, hisz' két egyforma cica (mint ahogy ember) sincs, de mindegyik sok örömöt tud okozni. És, ha megkerül a kis csavargó, legalább lesz játszópajtása. :)))
Guccica! Köszi az együttérzést! És ehhez a csábos mosolyhoz, könyörgő tekintethez még iszonyú hangokat is hozzá kell képzelni. Hihetetlen ahogy tud ordítani, mint aki épp éhenhalni készül. :))
Misticnek is az egyik kedvenc helye a konyhaasztal, de sajnos ő akkor is feljön/ne, ha eszünk. Ezerszer leraktuk, mégis visszajön. Így aztán marad a bezárás. Na ne mondjam nem sokáig tart, mert a panaszos nyávogásától elmegy az étvágyam és inkább megdajkálom "szegény, szenvedő, éhező" macskát. A nevelés csődje...
Ez a cicc, pont olyan, mint a miénk (volt)! És a miénk ugyanígy reklamált folyton evésért! Kérdeztem az orvost, hogy hányszor kell etetni és mennyit kell adni neki, mire azt válaszolta, hogy non-stop, amennyit szeretne! Óránként reklamált! Nálunk egy kanálka sosem volt elég, az egész 10 dkg-s csomagot kiraktam, és azt eszegette meg szép lassan kb. 2 óra alatt.
Amikor otthon töltötte az éjszakát, már hajnali 3-tól majd meghalt éhségében! Adtam neki, aztán 5kor megint olyan hangosan sírt, mintha sosem evett volna. :-)
Rokonomék macsekja is beleugrott a felültöltős mosógép dobjába, aztán persze elfordult a dob, és jöhetett a szerelő szétszedni a mosógépet! Szegény cica halálra ijedt, míg kiszabadult!
Ahogy így olvasgatlak Benneteket, nézem a tündéri fotókat, azon jár az agyam, hogy kiscicánk eltűnése kapcsán kérdezte a férjem, hogy szeretnék-e meglepinek egy kiscicát a közelgő szülinapomra...rávágtam, hogy nem, mert még egy ilyen bújós, hízelgős, hálás macsom sosem lesz! De most hogy ilyen kedves dolgokat olvasgatok itt róluk...
Jo kis tarsasag lehettek. :)))))) Nalunk a pici elegge a sajat feje utan megy, de azert rendesen szemmel tartjak egymast. En is igyekszem megelozni a testverfeltekenyseget, alaposan atgondoltak a nem ketcicas simi-simik. :))) Azert is jo a tobb cica, mert nalunk legalabbis teljesen masok. Szusi mindennel jatszik, amire Ragacs ra se hederit, mindenhova felmaszik, ahova Ragacsnak eszebe se jut. Szonyegrojtok eddig biztonsagban voltak, az 1 db Ikeas szek is, most nem karmolasnyomok vannak rajta? :) Az egyik butor alatt-kozott bujkalos tipus, a masik inkabb felulrol szemlelodik. Az egyik az agy moge bujik pihenni, a masiknak az eloszobaban, egy jo kilatasu helyen van a megszokott tanyaja, es ez igy van jol.
Orommel olvastam, hogy mashol is szokas a macskanak/macskaval vadaszni, mi is szoktunk, bar tekintettel vagyunk a hat- es nyolclabu lakotarsakra is, ugyhogy csak a legy/szunyog a szabad preda, pokokat es fatyolkat csak unnepnapokon kapnak. Ha meg egy kis nyugalomra vagynak, akkor a mama bekapcsolja nekik a mozit. :)
Bar ezt is csak Ragacs ertekeli, Szusinak valoszinuleg nem eleg hangos/erdekes, o a porszivora kattan (na jo, kozelrol szemleli), amitol Ragacsot viszont konkretan a plafonrol (ablak felso harmadarol) kell leimadkozni. Ujabban ugyanis oda szokott felkenodni.
Moka25! Igen, benti cica. Nem szeretném elsietni az oltást, amíg teljesen össze nem szedi magát biztosan nem kap.
Nekünk azt mondta az orvos, hogy a baja miatt hetente kell féregteleníteni, hogy biztosan kinyírjuk benne az új generációt. A mostani féregtelenítésnél nem láttam belőle ürülni (persze ettől még lehet, hiszen az alomban azért nem könnyű megtalálni), de az előzőnél rendesen jöttek belőle jól fejlett példányok. :((
Vivi! Köszi, sztem is imádnivaló. :)) Az egeret imádja, de csak simán, madzagra lógatva, ha felhúzom, akkor tart tőle. (Sztem a berregést nem csípi.) Persze a kutyabnőjének bejött és már az első nap lerágta a felhúzóját. ;))
nno,azert en is kattingatom a gepet egy ilyen bunyo közben,aztan a jol kivehetöket,ami nem eppen egy nagy szürke pötty,lementem :)
Haaaat,az az igazsag,hogy nalunk eleg nagy szabadsagot elvez allat,ember...idövel azt mondtam a fene stresszeli magat,aztan tudod nehez konzekvensnek lenni egy ilyen tarsasagban :)) Filou kepes az ut közepen hanyatvetni magat,de odebb nem menne,en meg ugye csak atlepem ahelyett,hogy felrelökdösnem.
Komolyan,nagy szerencsem van ezzel a ket manoval,tenyleg nem csinalnak olyat,hogy meg kelljen öket szidalmazni,de szerintem Filou egy jo iranyvonal a picinek,holt biztos,hogy a pici majmolja a nagyot,a masik meg rendregyepalja a manot :)
a határon nem szokott gond lenni, többnyire el se kérik a macsok papírjait. az utak meg nem rosszabbak, mint nálunk, hétvégén nincs is nagy forgalom /legalábbis eddig nem volt/. szóval jó kis hely, ha csak tehetjük minden évben megyünk.
Biztosan nem lesz, ne izgulj!! Te csak kényeztesd, mind a kettőt egyformán, más dolgod nincs is;))) Szerintem ilyen kezdetek ellenére még simán lehetnek barátok!
Moflika, 2 kombinált + 2 leukózis + 2 veszettség, ezeket mindenképp meg kell majd kapja. De ha benti cica, akkor ne siessétek el, várjátok meg, míg teljesen rendbejön, kicsit felszed magára, jobb kondiba kerül. Cestal Cat biztosan jó, gyakran használt szer. Viszont mindenképpen meg kéne ismételni a féreghajtást. Most a legutóbb ürültek férgek? Ha igen, akkor ahhoz képest 2 hétre ajánlott az ismétlés. Persze, ezt dokival is beszéljétek majd át!
Köszi a bíztatást, remélem, nem lesz semmi baj!!:-)))
Szerintem nálunk is ilyen "békés" egymás mellett élés lesz, bár úgy reménykedtem, hogy "barátok"lesznek.....:-)))
Elöben latni öket,feler egy ingyen boxmeccsel...es ahogy elhuuuuuuzzak a bunyot!!!! Görgetem mar a szemeim :))
Ja,jo mokasok,amikor mind a kettönek tele van a hocipöje a masikkal es komolyabbra fordul a harc,jol behuzzak a fülüket ill. lelapitjak,nnna akkor en is erzem,hogy közeledik a veg!!:))) akkor mar nem vicces!
Lanyok,fiuk komolyan mondom szegenyebb,de sokkkal szegenyebb az elet 1 cicaval!:)
Hu, hat itt is vannak kar(m)ok-labak! :))))))) Nekem sose sikerul a bunyos kepeket lefotozni, mert mindig csak ronda hatrasunyt fulek latszanak meg egy nagy homaly! :)) Na meg ugye kozben a picibrekkencs horgese nem is abrazolhato, pedig hozzatartozik az is! :)
Edesek ezek itt ketten. Ket kis szelvesz forgatag. Embertarsakat is hozzaszamolva lehet rendberaknivalod boven. :))
Reménykedek én is, hogy véget ér hamarosan ez a rossz periódus, lassan már úgy érzem, mintha egy állatklinikán élnék.
Moka25! Igen, mi is reméljük, hogy időben elcsíptük a bajt! Örülök, hogy nem vártunk még egy napot a doktorváltással, nem tudom kibírta volna-e még ilyen állapotban.
Flamingán! Örülök, hogy a Te lányaid is jobban vannak! :))
Vivi.g! Gyönyörűségesek ezek a cicák! Mistic mellé egy ezüst-csíkos brit ciccet szeretnék társnak. Persze majd csak azután, hogy teljesen felépült, megkapta az oltásait.
Apropó, oltások! Erről is annyi eltérő véleményt olvastam. Mikor és milyen betegségek ellen érdemes/szoktatok oltatni?
Milyen féregtelenítőt használtok? Nekünk Cestal Cat-et adtak a Budai Kisállatklinikán.
Flamingán, ha ennyire tartasz a szemsérülésektől, csippentsd le a mellső karmok hegyét mindkét cicánál! Ez sokat javíthat a helyzeten, ha esetleg mégis odakap, nem tud olyan nagy bajt csinálni. De szerintem ne izgulj, lerendezik ők ezt egymást között biztosan! A maguk módján, a maguk mércéje szerint. Ahhoz meg nem kell feltétlenül vér folyjon!;)
Igen, Roki Manó abszolút benti cica! Bunyó nálunk akkor van, ha Cserfike vmiért ideges (pl. nem engedjük ki akkor, amikor ő ki szeretne menni), akkor megkergeti Rokit, rajta tölti ki a mérgét. De egyébként békésen elvannak egymás mellett. Nem verekednek, de nem is játszanak egymással, csak nagyon ritkán. Meg nem is bújnak össze aludni. Szóval úgy "megtűrik" egymást.
Nagyon ijesztően viselkedtek reggel, teljesen össze voltak fonódva, morogtak, és olyanokat haraptak egymásba, hogy na....:-(( Gömbi féltékeny?? Tényleg csak attól félek, nehogy valami nagyobb kárt tegyenek egymásban.... Na, nem vészmadárkodni akarok, lehet, hogy én aggódom túl a dolgot, de 10 évig éltem vak cicával, aki verekedés nyomait viselte, hát, nem szeretném még egyszer ezt átélni.... Lehet, hogy elég borús hangulatom van, ne haragudj....:-)) Mit tegyek? Kényeztessem FL-t, vagy pont ellenkezőleg, ne??
Köszi a linket!:) Tudom, persze, hogy más típusok vannak, nyilván csak vmi hasonlót keresek. Ha minden igaz, az Outdoor arra ment rá, hogy az immunrendszert top-on tartsa. Jókat mosolygok a "less active" fordításán: "picit lusta":DDDD Megyek, mindjárt meg is mondom Rokinak, hogy ő csak "picit" lusta;))))))
Képzeld, hétfőn én is úgy megijedtem, mert reggel Gömbi nem tudta rendesen kinyitni a jobb szemét, és a pislogóhártyája félig eltakarta a szemgolyóját.
Azt hittem, verekedtek és Hateya belekapott..... na, teljesen meg voltam rémülve, a régi cicánk mindkét szeme műtve volt, alig látott, úgyhogy a szemsérülésektől különösen félek.....:-(((
Hála a jó Istennek, nem külső sérülés érte, hanem a hasmenés miatt volt, nem érezte jól magát és ezért. Megkönnyebbültem..... jajjj.....:-))
Roki cicc nem mehet ki nálatok???
De verekedni nem szoktak, ugye?
Remélem, ezek a villongások hamar abbamaradnak, mert kész ideg vagyok, nehogy valamelyik szerezzen egy komolyabb harapást, karmolást...
Igen, hála az Égnek, teljesen rendben van már a szemecske:)
Nálunk egy 4-5 nap volt, amíg Roki árnyékként követte a kicsit és fújt meg morgott rá. Aztán ezt abbahagyta, de egy darabig még olyan "bizalmatlan" volt vele. Ez pár hétig tarthatott, nem tudom már. Közeledtek egymáshoz, de azért óvatosan. Később ez a tartózkodás is feloldódott, csak Cserfike kijárásával romlott meg újra a viszony, sajnos:(
Moflika, örülök, hogy máris jobban a kisördögötök!:) Ez nagyon bíztató, hogy ilyen hamar érződik is a hatása a kezelésnek! Biztosan rendbe fog jönni teljesen, ez a gyors javulás arra utal, hogy időben elcsíptétek a bajt!
Szuszmi, hogy vannak a gyengélkedő unokák? Hateya, Honesty? Remélem, már javulnak szépen! Tegnap látom táp is téma volt... Te jobban ismered az Acana-t, az RC Outdoor kiváltására van nekik vmi jó kis tápjuk? Egyébként az Acana light remekül bevált Rokinál, szerencsére se hányás, se hasmenés... ízlésbeli dolgoktól nem tartottam, Roki is olyan, mint Mofilka cicája, amíg kaját lát, addig porszívóz;)) Viszont a táp szemcsemérete nagggyon taktikusan van megállapítva: jó apró, Roki majd' negyedóráig elszórakozik az adagjával. Így lenne ideje felfogni, ha már esetleg jóllakott közben - csak nála ez vhogy nem működik;)))
Karak, wooow, micsoda hír!:))) Remélem, sikerül majd be is tartatni!:))))
Safi, köszi, hogy tettél fel képet Valdemárról!:) Egyébként neki semmi de semmi köze Voldemorthoz, ő csak egy szelíd, Szép, Fafejű Valdemár!:))
Köszönöm mindenkinek a drukkot:-)) A "lányok" egészen jól vannak, diétát tartunk még jó pár napig (főtt rizs,pulykamell), illetve csak száraztápot kaphatnak. Hála az égnek, sikerült a gyógyszereket is beadnom, beletettem ennivalóba, Hateya szinte rágás nélkül befalta, Gömbi viszont a kaját megette, a tablettát otthagyta....,úgyhogy neki összetöröm, vízben feloldom, és fecskendővel a szájába nyomom..... hát, nagyon utál.... Próbáltam azt a módszert is, amit itt a topikon írtatok, rákentem Hateya mancsára, gondoltam, majd lenyalja, hát nem, végigrobogott a szobán, belekente a szőnyegbe... erről ennyit! ProbioPack port is kell kapniuk, ezt rászórom a rizsre,így valamennyire megeszik... Ma reggel kakiltak mindketten, már egészen "normális" volt....
A hatalmi harc viszont időnként folytatódik, van, hogy egész jól elvannak,de Gömbi szinte folyamatosan szemmel tartja Hateyát, ő pedig próbálna barátkozni, pl. nyalogatja Gömbit, de ő nem igazán barátkozik....:-(( Ma reggel kétszer is úgy összeverekedtek, hogy oda kellett csapnom! A kiváltó ok az volt, hogy Gömbi dagasztani kívánt az ágyon, Hateya pedig odament... Erre rávetette magát és jól megharapta.... Kicsit félve jöttem el otthonról, remélem, nem fogják kinyúvasztani egymást! Szerintetek meddig tart egy ilyen "erőfölény tisztázás"?
Etvagya miatt szerintem se aggodj. A pici (Szusi, 8 hetes) nalunk rettento falank, megeszi Ragacs elol is a kajat, aki ra-rajarna kesobb, nem egyben falja fel. Ugyhogy vagy az van, hogy Ragacs hoppon (es ehen) marad, mert Szusika mindket talkat tisztara torli, vagy hagyok ott nekik napkozben meg szaraz kajat, es akkor talan nem halnak ehen. Ugyhogy en egyelore hagyom a picit szabadon enni, persze konzervbol csak picit estenkent, kontrollalva, de a szaraz tapbol alkalmankent van egy kis felesleg is, igy a kicsimacs gombolyodik, a nagyobb meg nem teljesen vezna. Amugy Ragacs is 2-3 honaposan meg egy hatalmas gombolyu pocak volt, most lett belole nyulank macskamancs, macskalab. :)))
Amugy Ragacs macskank tegnap estere 'meghibbant'. Nem tudom, hogy csak eppen kamaszodik, vagy a levegoben van valami, de egesz este ugralt, kergetozott, porgott-forgott, szaglaszott. Kint se volt jo, bent se volt jo. Az egerevel ugy jatszott, hogy felelmetesen morgott hozza, amit eddig meg sose tett. Szegeny kis Szusi felmenekult a legmagasabb szek tetejere, onnan figyelte, szerintem napkozben kaphatott tole (amikor az egerere morgott, akkor is fel szemmel Szusit figyelte, es ha neki tetszo jatekot valasztott, akkor elzavarta tole... persze az epp aktualis kedvenc fekete egeret kozben sem engedte el). Szoval azt hiszem, nagyon betett az erzekeny kis lelkenek a 4 nap egyuttlet (es abszolut kiszolgalas) utan a tegnapi munkanap. Este valahogy sikerult lehiggasztani, es akkor kifejezetten bujos, anyas lett, korulottem sundorgott vagy haromnegyed orat, aztan folytatta a 'bolondgomba' ugrandozast, szokkeneseket, morgast. Ha nem Leukozis ismetlot kapott volna, azt hinnem, valami szervi baja van, de az esti patyolgatasnal latszott, hogy a lelkecskeje nincs rendben. Az is lehet, hogy az intenziv narancsillat mergelte fel, amit egesz nap szagolt (igen, sajnos ez a helyzet), ugyanis Anya, az oktondi, nemhogy karmolta volna, hanem simogatta azokat a jo kis fenyodeszkaleceket, es meg ez sem eleg, mert narancsillatu biovisszal kenegette be. A macskak vegigneztek a muveletet, sutott a szemukbol, hogy 'hat ez meghulyult', aztan persze el is kerultek az ujsutetu polcot. Persze lehet, hogy ami kint meg elment, az bent a szobaban, egesz nap narancsillatot arasztva (ablak azert resnyire nyitva maradt) az agyukra ment. De az is lehet, hogy kamaszodik a lelkem, mert mostanaban olyan erosen nyalogatja a picilany popojat, hogy az nyivakol kozben, lehet, hogy mar nem csak a tisztogatas van a hatterben. Amugy normalis az egy 3 honapos macskatol, hogy hmm... elvezi a fiusagat? Vagyis eloszeretettel nyalogatja a futyijet es nezegeti, nemcsak ugy, ahogy a tobbi helyen vegigtisztitja magat, hanem hatarozottan 'belemerul az elvezetbe', amint ki-behuzogatja, szemlelgeti, nyalogatja? Na, ennel finomabban nem tudtam leirni, de attol tartok, 'nagyfiu' kezd lenni. Nem korai ez meg kicsit? Most 4 honapos, de mar jo 3 hete rajott, hogy ott lent izgi dolgok tortennek. :)
Egyáltalán nem forgalmas helyen építkezünk, úgyhogy autók tuti kizárva. csöndes nyaralóhely, távol az aszfaltos utaktól. Jól ismert szomszédok vannak csak a környéken, és mindenki jóban van mindenkivel.
Múlthét szerdán este még játszottunk vele, csüt. reggel már nem várt minket.
3 kutya van a környéken, de el vannak zárva, macsekunk eddig messziről elkerülte őket. Egyébként, ahogy én tudom, a róka amekkora, a cicánk nem sokkal volt kisebb már...
Moflika,reméljük, hogy a rossz periódus nálatok is megtörik és nem lesz semmi baj! Nálunk is voltak, vannak hullámvölgyek, van, mikor csak csőstől jön a baj, de utána mindig rendeződnek a dolgok!
Nem kell visszavinni kontrollra, a doki szerint a kezeléstől rendbe fog jönni, ha komolyabb károsodása lett azon pedig senki sem segíthet. :( De ez nem történhet meg! Minden rendben lesz, Mistic szép és egészséges felnőtt cica lesz! :))
Iszonyú nagy igazságtalanság lenne a sorstól, hogy befogadtuk, a lelkünket kitesszük érte és még meg se gyógyul. Mondtam is hétvégén nagy elkeseredésemben, hogy ennyi erővel elgázolhatták volna, vagy széttéphette volna egy kutya, az se lenne ekkora szenvedés, mint görcsök közt meghalni. Hány cica kóborol, sínylődik az utcán és mégis él. Ez a kölyök megkapott mindent, amire egy ciccnek szüksége van: meleg, biztonságos otthont, minőségi kaját, játékot, kaparófát, és nem utolsósorban rengeteg szeretetet, nem lehet, hogy pont ő és pont nálunk haljon meg az élete hajnalán. Azért is döntöttem úgy, hogy addig viszem állatorvostól-állatorvosig, amíg vki meg nem mondja mi a baj. Még a biztos rossz is jobb annál, mint tétlenül asszisztálni a szenvedését. Nem gondoltam volna, hogy alig két hét alatt ennyire megszeretem. Nem bírnám ki, ha baja esne. Persze sajnos tudom, hogy az élet sokszor igazságtalan, de mi az idén már annyira sokat szenvedtünk a betegségektől (3 héten belül a szüleimnél élő két idős kutyámnál (14, il.11évesek) méhgyulladás, majd ivartalanítás; most Mistic-kel párhuzamosan a 12 éves goldi fiúnak tört el a lába, majd a túlzott terheléstől a gerincével is gond lett; cipelhetjük az 50kg-ját. :(( Tavasszal a 2 éves leányzónk meghalt altatószer túlérzékenységtől... Nincs olyan nap, hogy ne kéne dokihoz menni. Remélem kifele lábalunk a bajokból, de azért aug.óta lelkileg teljesen leamortizálódtam) Ti, akik családtagként szeretitek az állatkáitokat tudjátok, hogy milyen érzés.
Sok problémánk közepébe csöppent be ez a kis tündér, és rövid idő alatt annyi örömöt okozott, hogy belegondolni sem tudok abba, hogy csak azért vezérelte ide a Sors, hogy legyen, aki eltemesse, megsirassa. :((
Nagyon köszönöm, hogy próbáltok tanácsot adni, hogy állítsuk talpra őt, Rajtatok kívül sajnos egyetlen cicás ismerősöm sincs, akitől tanácsot kérhetnék! Sajnos még a kutyákhoz szuperül értő doktorbácsinkról is kiderült, hogy a macsekok nem épp a szakterülete (azért az mentségére szóljon, hogy őszintén megmondta, hogy nem tudja mi a baj).
A napi kétszeri konzervadás szerintem jó. Főleg ha nem tudsz egész nap vele lenni. Én most kínban vagyok, mert holnap kora délelőttől valszeg kora estig dolgozom a szeriben, de egyenesen onnan kéne mennem este máshová. Lehet, hogy mégis haza kell majd mennem, hogy enni adjak ártatlankáimnak, mert mostanában rászoktak a napi háromszori kajálásra, sőt a vacsit nem ritkán már 4 körül követelik.
Nekem eddig 4 cicám volt, aki szerette az édességeket. Ebből 3 vörös, és egy szürke. A szürke Mici volt, az egyik vörös Berci, a másik vörös ennek a kettőnek a fia, és a harmadik vörös pedig most Cirmi.
mindannyian imádták/imádják a csokit, a cukorkákat, a süteményeket. Cirmi kedvence például a citromos torta, a vanília fagyi, és a zserbó. Ezen kívül a kedvenc szórakozása kilopkodni a dohányzóasztalról a tálból az M&M's-et. :)))
És SOHA senki nem szoktatta rá, egyszer csak észrevettük, hogy a kezünkben véletlen eloldvadó, és lecsöpögő fagyi igen felkeltette a makka érdeklődését, majd rajtakaptuk a cukorkák lopkodásán, és a véletlen nem letakart citrom torta nyammogásán. :))
Szerintem egyszerre nem érdemes valóban adni a kétféle szert, vagy Vetri vagy az aloes szer vagy Immonuvet. Én a Vetrit preferálom az Immunovettel szemben, de ez saját tapasztalat, nekünk sokat segített már:) Adott eestben, meg is tanácskozhatod a dokival, aki látta a Budaiban, hogy mit szólna hozzá.
Calo-pet valóban évágyerősítő, nálunk nagyon szeretik. Kipróbálhatod esetleg a Vita-petet, ez is egyfajta immunerősítő, kondijavító paszta. Multivitamint nagy tubusosat veszünk, vettünk külföldi kiállításokon, ne tudom, mit árulnak a Fresiben.
Azért szerintem nem szabad túlzásokba esni, nehogy a végén kioltsák egymás hatását a szerek.
Nem, nincs macskafüvünk, nekünk nem jött be. Dreamer unokánknak nagyon bejött a búza és egyéb rágicsa.
Amikor Kicsit befogadtuk hat hetesen, véres hasmenéssel, ő is soványka volt, pipaszár lábakkal, de nagyon életrevaló és pozitív cica. Ő is megevett volna bármit, amit talált, de mivel hasmenése volt, így szárazat kapott és Intestinal mag high Calorie eukanuba konzerveket még plusszban, a Probios mellé és agyógyikák mellett.
Sokáig evett-evett, aztán egyszercsak abbahagyta a nagy falást, mert rájött, hogy lesz itt kaja bőven:)
Szerintem ez nagyon jó jel!!!!! Mit mondott adoki, visza kell majd vele mennetek?
Szuper, hogy végül felhoztátok a fővárosba éa nagy eséllyel megmentettétek az életét!:-))
Úgy látom, nagyon misztifikálódtak egyes tápok, vagy elkönyvelődtek jónak, rossznak. mindig hangsúlyozom, mikor a saját tapasztalataimról írok, hogy sok mindent kipróbáltunk, volt, ami rövidebb, volt, ami hosszabb ideig bevált. volt, ami másnak vált be, s nekem nem, volt, ami nekem bevált, s másnak nem.
Én nem adnék Whiskast a macsekjaimnak, mert nem, de ettől függetlenül Indy W.Juniort evett életében először konervileg, mert kínomban azt is bevetettem, mert nem akart enni, illetve sokaknál, sok macseknál nagyon-nagyon jól bejön ez a táp is és semmi kifogásom , ha valaki azt ad a cicájának, ha szereti és semmi baja nem lesz tőle, üggetlenül attól, hogy én nem adok nekik..
Van, aki RC-t ad és remekül bevált neki, nekünk nem jön be, mert ha csak ránéznek a bentiek, hánynak tőle. Lehet, hogy az én macsekjaimmal van a baj, de nem szeretném kitenni őket feleslegesen semmi olyannak, aminek nem kell, hogy ki legyenek téve. Ez olyan, hogy csak azért nem fogok Gourmet konzervet erőltetni nekik, ha tudom, hogy mindig gondjuk van vele, mert valakinek ez bevált. Ezért van az, hogy mindenkinek azt tanácsolom, tapasztalja ki, mi jön be a cicájának, s ne hallgasson senki másra!:-)
Ahhoz képest viszont, hogy a kicsik egyfajta keveréket kapnak itt, az új gazdik visszajelzései alapján az új otthonban nagyon hamar elszoknak tőle és más lehetőségek után néznek.)
Mára sajnos el kell köszönnöm, mert ettől a géptől ki lettem útálva. A párom írja este-éjjel a nov 15-ig határidős könyvét, és addig még 4 napra külföldre is megy. Szóval pár napig még csak lassan követem a topik eseményeit. Internet csak ezen a gépen van. Nem tudom mi lesz ha a palántánk is rácuppan az internetre? Lehet, hogy minden este sorsolunk majd? Szuszmok! Pénteken jelentkezünk telefonon, hogy bent leszel-e, és meddig.
Persze, amikor befogadtuk is irtó sovány volt. A hasmenés, férgek jól leszívták.
Azért már hízik, de nem két perc míg összeszedi magát.
Tegnap összesen kétszer láttuk görcsölni, rövid ideig tartottak. (Mikor felvittük Pestre már volt, hogy két percenként jött rá a roham)
Ma nem láttam, hogy görcsölt volna, egyedül annyit, hogy nemrégen az ölemben fekve picit megremegtette a buksiját, de utána hál' Istennek már nem csavarta hátra. Szerintem ez nagy eredmény (persze még idő kell, hogy megnyugodhassunk), mert az orvos szerint két hét míg rendeződik (ha rendeződik) az állapota, és a kezelést még csak két napja kezdtük.
Szuszmok sokkal jobban ért hozzá, de amikor Mogyoró éhen halni készülve dobódott be hozzánk (kb. 2,5 hónaposan), mi Whiskas Juniorral etettük. Szinte teáskanálnyi mennyiségeket evett belőle, de azt sokszor, s nagyon szépen sikerült rendbe hozni.
Viszont mások szerint ez nem jó táp.
A száraz tápok közül ilyen idős korában - és a mai napig is - Lujzi kizárólag a Friskies juniort hajlandó megenni, pedig minden mással próbálkoztunk. Többek közt a Szuszmok által leírtakkal is. Bele se ütötte az orrát.
Viszont szerintem nem lehet cicát túletetni, legalább is a mieinknél ezt tapasztaltam. Hegyekben állhat a kaja - ha nem kell, ott hagyják, viszont néha a dupláját eszik annak, amit én kigondolnék.
Kedves Szuszmok! Lujzi így képzelné az életet: egész nap csoportképet alkotva velem. Jó nagy dagasztás (félóra), aztán alvás az ölemben.... Remélem a kis betegek hamar felépülnek.
Hát, ezt én sem értem. Nem vagyok állatdoki, csak logikusan próbálnék mgyarázatot keresni erre a jelenségre, de nem találok, bár biztosan megvan az oka. Én nem adnék, az biztos, magamat ismreve. A kaukázusi kefír másoknál is nagyon bejött, sok jót hallottunk róla állatkák kapcsán is:)
Teljesértékű tápokat esznek, kapnak hozzá Calo-pet pasztát, illetve Vetri-DMG-t szoktam adni nekik. Multi-vitamin paszta van még repertoáron.
Nem kap emberkaját, csak pár falatka sajtot és sovány sonkát (elenyésző mennyiségben). Ez csak nasi. :)) Mellesleg a Budai Kisállatklinikán a dokibácsi azt mondta, hogy adjunk neki nyugodtan párizsit, gépsonkát enni, de ezzel nem értettem egyet. Egy toxikus állapotban /után/ nem hiszem, hogy jót tenne neki a fűszeres kaja. Meg amúgy sem. Ha nem tápot/konzervet kap, akkor inkább főzök neki rizst, husit pici sóval.
Ti szoktatok a kölyköknek vmilyen kiegészítőt adni a táp mellé? Gondolok itt multivitaminra, csonterősítőre, Béres cseppre, stb...
A kutyáknak nem szoktam adni a teljesértékű táp mellé, nem tudom cicák mások-e ilyen tekintetben. Egyenlőre csak az Aloe gélt itatom vele, ez a blökiknél csodát tett betegségeknél/után. Azt nem tudom írtam-e, hogy a görcsök mellett a veséi is kezdtek leállni, másfél napig nem pisilt, úgy kellett kipréselni belőle. :(( A gél megoldotta a problémát (enyhén vízhajtó), azóta minden oké. :))
Remélem, holnap is hasonló ügyességgel adja majd a gyógyikákat nekik Flamingán és pár nap múlva semmi bajuk nem lezs. Meg, persze egy beteg cicának sem:-)
Meliyk pasztát? Kuma és Vitaminthe saját tapasztalatok szerint - hányás, de ez sem jelent semmit persze, volt, mikor a Drontaltól meg Cestaltól is hánytak már.
Oltás után várj négy-hat napaot és utána, ha nincs semmi baja . De miért is lenne?:-))
Mi most éppen Acana/Iams keveréket szárazként, Petreet és Félix meg Sheba konzervet, ritkán. Konzervet most főleg Indy kap, ő két és fél hónapos pici.
A kijárós cicák meg acan/maradék Royal Canin Maine Coon tápot esznek:)
Nehéz csillapítani az étvágyát. Az hogy vékony a hatalmas étvágya ellenére a korábbi hasmenésnek is betudható, a hozzátokkerülése előtti kondinak és a féregfertőzöttségnek is.
A rohamok mennyire voltak súlyosak az előzőekhez képest?
stronghold, a kék kupakost, és mind a kettőnek. + féregtelenítő pasztát, mert a tablettát még J. sem vállalta Szofinál. Ez utóbbit hány nappal adjam az oltás után? Holnap vagy holnapután visszük. Tőlem függ, mert szombaton nem dolgozom, és ha pénteken visszük, akkor tudom figyelni egész hétvégén a kicsikét. Tudom + gondolkodás - NEM LESZ SEMMI BAJ! Nagyon stramm cica Hope.
Köszönjük szépen a dícséretet! Mi is nagyon reménykedünk, hogy minden rendben lesz vele! :) Örülök, hogy Ti is gyógyultok! :))
Doki szerint nem kell diétáztatni, miután megállt a hasmenése. Csak még sosem volt kiscicám és Mistic folyton enne, ezért tanácstalankodom a mennyiséget illetően. Bár sztem elég az adag, mert kajcsi után mindig megtapizom a pociját és olyan kis gömbölyű. :)) Persze ő ezt nem így gondolja. :))
Próbálok sokszor keveset adni neki és lassan rászoktatni, hogy ne falja fel az összes elétett tápot. Egyenlőre nagyon vékony, ráférne egy kis husi, de nem szeretném, ha bezabálna és aztán megint hasmenése lenne.
Ti milyen tápot/konzervet, stb etettek a cicákkal?
Csak halkan jegyzem meg, hogy amíg ez a fajta problémája van és nem százszázalékig gyógyult ki belőle, én nem adnék neki emberkaja-nasikat. dolgozik benne a féreghajtó, nemrég volt a hasmenése..De ez csak az én hangosan gondolkodásom.
Száraztáp, ha van előtte mindig, előbb-utóbb szépen beosztja majd, mennyit ehet és mennyit érdemes enni. Most még kicsi, nemrég esett át egy elég nagy traumán, a hasmenés is legyengítette. Gondolom, pótolni akar mindent.
Nem lehet leszoktatni, ha nem akar leszokni:)) szerintem:)
Most beszéltem Flamingánnal. Szépen be tudta adni a gyógyikákat Hateya-nak és FL-nek! Kicsik szépen eszegetik a szárazat és csak azt:) Ma nem voltak a vécén, de nincs is hasmenés! Közérzetük jó:)
Honesty-nek is adtuk a bogyókat és kezd javulni, szerintem:-)
Ismeritek a brit nevű macskatápot? 795 Ft/kg kimérve az állateledelesnél, nagyon dicsérte, és a cicának is ízlik. Igaz, neki az új vadas Kitekat is ízlett.
Az a baj, hogy az elején én is úgy gondoltam, hogy a szárazból nem zabál be, de elsőképp ettől ment a hasa. Mindet befalta ami előtte volt. Még a kutyák hatalmas méretű tápját is megeszi, ha megtalálja. Életemben nem láttam ilyen kiéhezett állatkát.
Ezért van gond akkor is mikor eszünk, ha nem zárom be egy pillanat alatt a tányérunkba mászik. Remélem, ha majd kigömbölyödik, akkor elmúlik ez a túlzott falánksága!
Szerintem a petárda használók nagy része nem toleráns a többi emberrel, szórakozni nagy zaj nélkül is jól lehet. Ráadásul sokszor az alapvető biztonsági szabályokat sem tartják be, emiatt páran ön- és közveszélyesek is.
Hat had egyen,ha ehes! növöfelben van :) hat ha az orvos nem mond mast,hogy dietaztatni kell vagy ilyesmi,hat miert ne egyen! :)
Hat amikor mi eszünk akkor mi ciconk nem asztalozik,persze azt en sem szeretnem,hogy kajazas közben a szank elött gyalogolnak,ezek szerint nalatok ez a helyzet?
Amugy meg hat,ha nem vagytok otthon ugyis felmaszik a konyhaasztalra.
nem mondom,hogy ösztönzöm a dragat,de leszoktatni??? az nem megyen,nno!
Meg hat ha kostolkodik,akkor biztos ehes a draga.Miert nem hagysz neki kint szaraztapot.Ugysem eszik többet,mint amennyit bir :)
Hátha itt is lesz,aki velem együtt örül a hírnek...
Tilos lesz szilveszterkor a petárdázás
2005. november 2., szerda, 18:25|Utolsó módosítás: 2005. november 2., szerda, 18:30
Betiltotta a petárdák szilveszteri használatát szerdai döntésével a kormány. A petárdák felrobbantásához ezentúl a korábbi gyakorlattól eltérően mindig engedély kell majd.
A szilveszteri időszakra is betiltotta a petárdák használatát a kormány, és javaslatot tett a parlamentnek a maximálisan kiszabható szabálysértési bírság összegének 50-ről 100 ezer forintra emelésére - jelentette be a kormány szerdai ülése után a belügyminiszter. Lamperth Mónika elmondta: az elmúlt két év tapasztalatai azt mutatták, a magyar lakosság nem bizonyult toleránsnak a petárda engedélyezésével kapcsolatban.
A kormánydöntés értelmében a jövőben jegyzői engedélyhez kötik a tűzijátékok engedélyezését. Erre eddig csak este 10 és reggel 8 óra között volt szükség. Lampeth Mónika elmondta: a "kis tűzijátékok" esetében nem alkalmaznak tiltást, tehát az olyan pirotechnikai eszközök, amelyek nem elsősorban a hanghatásra építenek, továbbra is használhatóak lesznek.
Nem, nem kék a szeme, sárga. Talán a vaku miatt tűnik kéknek.
Édesség ügyében megnyugodtam, ezek szerint a Ti ciáitok se olvassák ezeket a macskatartós könyveket. :)) Pedig direkt azért kapott a sütiből, hogy majd végre kimásszon a tányéromból. Én hülye azt hittem, hogy majd nem ízlik neki. Tévedtem. :)) Persze ő is csak egy falatkát kapott, nem szeretném, hogy lebetegedjen.
Szerintetek egy ekkora babának mekkora a napi fejadagja? Mert ha rábízom, akkor annyit eszik, hogy kipukkad. És egyáltalán hányszor kéne eteni?
Nálunk így néz ki a "menetrend":
-Reggelire Hills Kitten konzerv (kb.2teáskanál)
-Tízóraira a kötelezően előírt kaukázusi kefír (1teáskanálnyi), ezt rettentően imádja. :))
-Ebédre: száraztáp
-Uzsonna: Whiskas Crunch (ez vmi jutifalat-féle)
-Vacsi: vmi alutasakos, vagy konzerv pici táppal.
Emellett persze kap mindig vmi kis nasit (pl.sonka, sajt), de ez csak pár falat.
Szerintetek ez elég egy 3 hónapos manónak? Mert ő nem így gondolja. Amúgy etetés után mindig jó gömbölyű a pocija. :))
A másik kérdésem: Lehetséges leszoktatni a konyhaasztalról??? Már ezerszer ledobtuk, leszidtuk, lefröcsköltük, újsággal csaptunk a fenekére, de semmit se ér. Megütni nincs szívem. De azért jó lenne, ha nem kóstolna bele mindenbe. (egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy amíg eszünk, addig becsukom a szállítódobozába)
vilagos, Babus is csak egy kis nyalintast kap:) de olyan edes, ahogy korbe-korbe kering es dorgolozik meg dorombol es neha megboki a kezemet az orraval vagy a tappanccsal, hogy vegyem mar eszre, hogy o is kerne a finomsagbol:)
Hehe, edes ez a kis Misticica:)) Egyebkent az en Babucicam is imadja az edesseget:)A fagyit foleg, de a barmit:) Ja es a csipszet is szereti, ropogtattya, mint a nagyok:)
Tesók voltak,és egynapon szűltek,felváltva vigyáztak a kölykökre.
Persze összekeveredtek a picik.:)Sajnos a szürke egyszercsak hírtelen eltűnt,és a teknőc (Cilike) nevelte fel a három bébit.Cilike Kitty mamája.
Annyira fúrcsa volt az a nyár,mert akkor 3 cicám is eltűnt!:(A két vörit megtartottam,de mind a kettő eltűnt,később a mama is.Így maradt meg Kitty,ő Cilike második almában született egykeként.A fekete-fehér babát elajándékoztam,és nem régiben kaptam róla jó híreket,hogy jól van,és nagyon elvan kényeztetve!:)
Moka, Cserfi, Roki OK, de Voldemar? Szégyenlem de Ő nincs nálam képben. :-(
Egyébként meg nem szégyen cicázni menni...én is megyek bárhova ha hívnak na és nincs az a veszély, hogy beleszeretek egy babába és ottragadok vagy valami
megjöttem-))))moka nagyon aranyosan magyarázott nekem kevéésé érthetö dolgokat.....de ez az én hibám.cserfike nagyon tündér-))))viszont volt ott egy tartozkodo hatalmas pasa is-)))))
Bemutatom Nektek Mistic-et játék közben. Ma már arra ébredtem, hogy az ágy karfáján sétálgat (hajnali 4kor), dorombol és mindent bevadászott. Beleértve a lábujjamat is, szerencsére akkor már ébren voltam. :))
A legnagyobb bajunk a csillapíthatatlan étvágya, egész nap enne, nyávog, hogy méég-méég. ;)) Az előbb épp a mosogatóból vadásztam ki, ahol a sütis tányért nyalogatta. Pedig olvastam cicás könyvben, hogy a ciccek nem kedvelik az édes ízeket. Így aztán megállapítottam:
1. Mistic nem cica
2. vagy Mistic nem olvasta ezt a könyvet. ;))
Tegnap este volt két kisebb "rohama", ma eddig nem láttuk. (kopp-kopp!)
Háát én is próbálkoztam már többször cicával. Egyet anyuék passzoltak el mikor táboroztam (a hugomtól akarták állítólag megkímélni). Aztán 2 kölyökcicámat (alig élhettek velem pár hetet) saját boxerjeim intézték el. :-(((
Puffancs egyébként meglepően ragaszkodó és úgy veszem észre semilyen kedves idegennel nem is paktál le..szóval épp látok (nagy) esélyt arra, hogy ha el is csámborogna hazajönne hamar. Ezenkívűl az autók zajától is megszeppen pedig nagyon óvatosan járnak na és már meg is szokhatta volna őket a sok kintlétkor.
De ez a sok elkóborlás..no meg elütött cicmák rendesen visszafog a szabadonengedéstől.
Egyébként meg mostanában nem is akar kisurrani amikor mi megjövünk vagy épp elmegyünk...szóval jól elvan benn is. :-)
Sajna a cicák már csak ilyenek.Nekem volt úgy egyszerre két macskám is eltűnt hála a szomszád foxijainak,disznóöléskor történt.
Van úgy hogy ha már ivarérettek akkor mennek,és nem érdekli őket az aggódó gazdi.Volt egy nagy Mc-hez hasonló kandúr macskám.2 hónapig nem láttam,majd előbukkant,imádott csajozni,9 évig élt velünk.Amikor meg 2 lány macskám volt akkor meg nagy kandúrok jöttek,őket is kosztoltuk.
Szerintem tuti megszökne Pufi,bár sose lehet tudni.
Egyből ott voltam amikor nyílt az ajót,Galadrielnek esélye sem volt kiszökni.
Bundi előszőr észre se vette,rohant a konyhába.Visszafele látta meg Gala-t.Tetszett neki vigyorgott ,szó szerint fülig ért a szája.Bár Gala fújt eszeágába sem volt elfutni,pedig ssimán megtehette volna.Kicsaltam Bundit egy jutifalattal,és elrohant vele a fája alá.:)
Amikor bejöttem akkor a lépcsőn űlt.Utána rohant az ablakba megnézni Bundit.
Kitty ma megint betúrta Gala kajáját,elsőzőr észre se vette Gala-t,csak akkor amikor már mellé feküdt.Nem volt morgás-fújás,egyszerüen ott hagyta.:)
Tündérke most itt alszik szokás szerint mellettem:).
Szerintem neem. Macskát szerintem csak a legvégső esetben esznek..most meg még nem állnak szarul kajailag. Különben is kemény ellenfél egy ilyen kölyökmacska is. (saját tapasztalat) Van ennél könnyebb prédájuk is bőven..
Egyébként mennyire forgalmas hely az ahol építkeztek?
remélem egyszer előkerül...azt sem bánom, ha boldogan él valahol máshol, ha ott több szeretet kap, mint nálunk, csak éljen!
Egy-két "jószomszédi" mese szerint a rókák nagyon szeretik a kismacskahúst... ezzel tépázták a lelkünket hétvégén, pedig senki nem látott semmit, semmi nyoma harcnak, de azért elég pocsékul érzem magam.
Jaja.. tényleg klassz. Szerdánként meg nagyon klassz jazz zene szól. Mondjuk nem az a pub stílus, de mondom mi nem zavartattuk magunkat soha. Hangoskodtunk is és persze a pikáns témák sem maradtak el..
:-P Arju azt mondta, Valdemár nem is olyan ijesztő:)) Cserfi viszont pont kinn volt, így be tudta tölteni a fogadóbizottság szerepét;)) Később bejött, akkor rájöttünk, hogy kicsit jobb volt ő odakint, mert amikor a tollal mutogattam a papíron, az mágnesként vonzotta az ő orrocskáját;)))))
majdnem! (Biomokus...). De a konyvsarkak kenmajazasa kapcsan tenyleg szoba kerult a kemia... :))))
Sir Toki aaaaaannyira aranyos! :)))))) Pihe-puha jatekmacko, azaz cica... Hu, de megcirogatnam... ha hagyna! :) Mert azert biztos o se csak acsorog naphosszat...
A Csoma még "poros" utcácska, de robogóval itt is száguldozik a fiatalság. Néha félek behívni Edét, nehogy keresztezze az ifjú "keresztapák" útját...:-(((
Roki és Cserfike jól vannak? Élvezik a bentléttel járó kényeztetés minden örömét?
A párod neve ezentúl legyen Stephen King. Ilyen izgalmas horrorsztorit rég olvastam, mint az őrült kanibál-macska esetét. (De ne hagyd magad ijesztegetni!!!)
Oke,furfangos modon megneztem a lapodat es hat a piros doboz!!! ilyen stilusut meg az azsiai könyvet csak csak 1 valaki csinalt :) legalabbis addig ameddig ott voltam. Huuu!! nyertem! :)
Na jó, akkor inkább úgy fogalmazok, hogy néhány vegyület rövidítését meg sikerült jegyezzem. Na és persze néhánynak az összeteételére is valóban sikerül rájönnöm. :-)
Ha nem férnénk el, mi a Kogart nevezetű étterembe szoktunk menni a barátnőimmel traccspartyra. (Andrássy út) Ott elég nagy a hely. Nagyon jó a kaja, pia és ha van zene, akkor az is nagyon kellemes. Elég elegánsnak néz ki a hely, de nem akadtak fenn a nem éppen angyali kacajunkon és a "néger-piercinges ló, ázsiai nővel a hátán". c. témánkon sem soha. No és persze még az öltözéken sem akadtak ki..
Nem fogom nagyon bánni, ha így lesz, már kész az utcában az aszfalt. Már most van 1-2 száguldó barom + hülyegyerekek fel-alá repesztenek a robogóval:((
nem tudom, mit kéne adnod neki, de azért hosszú távon szerintem nem természetes a büdiség, meg szellentgetés...elhet, hogy a doki máként látja vagy van valami jó ötlete!
huh..gondolod csak szárazat kéne adnom Neki? Amikor már komoly szertartása van a reggeli és az esti pástétomnak? Háát nagy bajban lennék lehet. Mostanában ugyanis már követelőzik ha nem kapja időben a megszokottat. Pedig nem jellemző ám rá a kuncsorgás, tényleg soha nem csinálja. (na jó a kukoricát..azt kiveszi a szánkból is) :-)
Nemááá. Nálam sem virágzott. De még a leveleivel sem dicsekedhettem el. :-(Pedig olyan szép volt mikor vettem. Volt közte futó is meg sima is. Öntöztem, tápszereztem, sőt még az elhalt virágokat is leszedegettem többször róla, de hát... semmi.. Mondjuk szegény az északi oldalon került elhelyezésre. Lehet kevés volt a napsütés és sok a szél?
Máshol (szomszédoknál) mindenhol virult mint állat...
egyébként kidobni nem fogom még mert úgyse raknék mást az edényébe.
Hogy büdi lenne Puffancs feneke?? Háát az nem kifejezés! Rengeteget szellent és hát a tonhalas pástétom mondhatom megteszi a hatását. Komolyan, mintha egy bernáthegyi szellentené el magát. Na és elég sűrűn bűzmirigy szag is terjeng utána.
Állandóan lesem, hogy biztos tiszta e a popó, de nem avval van a baj.
Azt hiszem a héten esedékes oltásnál említést teszek a dokinak erről a bűzmirigy dologról. Nem lenne baj ha tudna vele valamit kezdeni mert olyan kellemetlen mikor odabújik az ember fejéhez ez az édes kis bársonymakka..dorombol, törleszkedik és közben édesen bűzölög...pffff
az út valamivel kevesebb, mint 200km, olyan 2-3 óra alatt meg szoktuk járni, nem vészes. a Nina + a Bercilla jön, utóbbi apróságnak még nincs meg a törzskönyve, remélem ez nem fog gondot okozni. persze jön bercica is felügyelni a gyereket, és ha igaz karthauzi-s barátaink is csatlakoznak Tatabányáról, lesz jó társaság:)
hideg van, ezek a benti macsok biztos érzékenyebbek, mint a kintiek vigyázni kell rájuk. már én is óvatosan szellőztetek, csak kicsit engedem ki őket.
a zsilipelést nem mindíg egyszerű megoldani, nincs is ideális megoldás. nálunk a Comi cellája a fürdőszoba, nem is tudom mi lesz, ha a Töki nődögél és esetleg nem lesz a viszonyuk felhőtlen.
ááááá,nehogy kidobd!!!!megjegyzem az az a muskátli amit gyönyörünek veszek meg és a büdös életben több virágot nálam nem hoz-(((((a levelei ellenben szépek.nálad vitrágzik??
Lehet benne valami, bár egy gilisztát azt hiszem elfogyasztott már (vagy csak felszeletelte) Pfúúj. Na meg a legyeket sem kíméli.
De az egészben levő apróhalat is meghagyta múltkor amit mi nagyon zokon is vettünk mert direkt neki fogtuk és őrizgettük.
Azért a hétvégi feldarabolt halat már nem utasította vissza..
Szöszi kutyával egyébként egyre aranyosabbak. Nagyon figyelnek egymás hangjára, és mindig törleszkednek is egymáshoz mielőtt még Puffancs beleharap és meg nem cincálja alaposan.
Szöszke egyébként néha meg is nyalogatja Pufi büdös hátsóját..
Kéz- és lábtörést!:) Mennyi oda az út? Kiket visztek?
Nem tudom, hol fázott meg, tény, hogy elég hidegek voltak most nálunk. Indy-vel sé Topaze-zal lehetőség szerint nem találkozhat. Nagykkal van inkább kint, a ház többi részében, vagy ha Indy kint, akkor ő bent. Tudom, hogynem ideális a megoldás, cseppet sem, de nem tudok másként különíteni most.
Háát eddig olvasgattam vissza (na jó, dolgoztam). de mire a végére jutottam elfelejtettem, hogy mi volt az elején. :-(
Cumesz: nagyon szép a makkád. Hol tesznek ki ilyen szépséget az utcára?
Sera: Még mindig bámulatos az egyetértés a hamugolyhók között. Na és az ágytakaró is guszta. :-) Z meg még vicces is. :-))
A Heartbrekerek is változatlanul szívtiprók...
Rólunk most nem nagyon tudok mit írni, változatlanul sok a játék és édes az alvás.
Most happycat szárazat rág egyébként Puffancs. Gourmet pástétommal spékelve reggel és este. Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy Puffancs széklete eddig nagyon rendben volt bármilyen kajcsit is evett. A papírfedelű gourmetnél viszont kicsit hígabbá változott. (no nem mintha baj lenne mert eddig minden kakszinál keservesen nyivákolt)
Ja és találtunk a kutyatápban két kicsi élő egeret. Kiszedtük őket és persze megmutattuk Puffancsnak. Sz*rt rájuk nagyívben. Érdekesebb volt a fűszál na és persze a madarak. Szóval egerek átkerültek a patak túloldalára és élnek boldogan ha meg nem találta őket egy élmesebb makka.
Köszi szépen!:) Remélem, Honesty cicának is használnak a drukkok!
Igen, magam is erre tippeltm. Most viszont jó sokáig csak szárazat kapnak! Flamingán bekeményít!:-) azért ennek hála, Hateya is szépen ropogtatott szárazat meg FL is:-)
Húha, micsoda találkozás lehetett! Gala életében még nem látott közelebbről kutyát. Emlékszem, anno a kicsi Romy találkozott Manócskával, aki eléggémegijesztette a kis kutyát...
Ugye, vigyázol, hogy ne szökjön ki Gala Bundi közreműködésével? Visszaállt Gala lelki egyensúlya a tali után?:-)
Képzeld ma Gala és Bundi találkoztak.Bundi szokás szerint nyitotta az ajtót és most nem volt kulcsra zárva.Galadriel felpúposította magát,kitágúlt pupilákkal fújt Bundira,Bundi meg szaglászta,tetszett neki a cica!:)
Nem tudom, mi volt az ok. Szipa és Admi villongott egymásra, Jack addig Andy-t tartotta sakkban. Azt is el tudom képzelni, hogy Szipa beépített macsekja Jack, Andy-é meg a tesója, Admi és a két főnök-aspiránst egymás "emberei" tartották fel:-))
Hát most vagy azt választom, hogy lefagy (már így is soxor szívtam a fogam, mert halogatom pár hete a dolgot, jobb helyeken már még a muskátlikat is bevitték már, nemhogy a rendes szobanövényzetet...), vagy azt, hogy házitigrincs megeszi... :(
Visszamentem péntek du-ig, kiderült, hogy kb. 1300 hozzászólást kellett volna visszaolvasnom! Az utolsó 500-at futottam át, meg a képeket, mert néha dolgozni is kell... Nagyon szép cicás fotókat láttam, gyönyörű macsekokat, jó volt elgyönyörködni!
Beteg cicáknak és gazdiknak gyógyulást!
Behoztam a virágaimat az erkélyről, Haramia nagy örömére. Teljesen fel lett ajzva az akciótól, pedig a tőle megmaradt 4 szobanövényből 1 kaktusz... Kezdhettem a befóliázást és a félöklömnyi kőzetekkel való földbeborítást. Mindenesetre kíváncsi vagyok, mire megyek haza. Kíváncsian szagolgatta (egyelőre még csak...) a megnőtt új, friss hajtásokat... jajistenem...
Most nem főztem csirkemájat..., :) mert cica rákattant egy Dein Beste (tán így hívják) konzervre, olyan a doboza is, illata és állaga is, mint a Shebának, csak kevesebb, mint félannyiba kerül. Olyan illata van, hogy családilag megéhezünk cicetetéskor. Nem ismertem eddig, most kezdték forgalmazni a "mi boltunkban", ill. ahonnan legtöbbször cicakaját, almot szerzek be.
Kulfoldre? Azt hogy kell? En ugy emlekszem, semmifele vedelmet nem ikszeltem be, aztan most mar nem is tudom, hol kell ezeket allitgatni... (a beallitasoknal megteveszto modon nem, mert ott ujra akar regisztralni).
Posztermacskak? Haaaaat, annal azert tobbet izegnek-mozognak! :) Tenyleg nem uncsi veluk az elet, de zabbantanivalo mindketto. Es annyira masok. A cirmos kandur abszolut szocialis, amolyan terapias macska, mindenkihez bujik, mindenkivel jatszik (na jo, nem mindenkivel, es nem 5 perc utan), mindent kiprobal, kis vadorzo. Okos, ertelmes, szofogado/engedetlen es finnyas. Azert amit a gazdi eszik, abba mindig bele kell kostolni. :) Szusika meg nagyon baba, de igy is eleg csokonyos. Allandoan be nem all a szaja, amikor epp nem eszik, akkor nyavog. Nyekkent egyet, amikor felebred (neha meg almaban is), amikor hazaerkezem es Ragacs odafut dorombolni, amikor tetszik neki valami, vagy amikor nem tetszik, amikor ugy erzi, o valamibol kmarad, jelzi, amikor fol szeretne valahova jutni, ahova onerobol nem tud, na es persze azt is tudtunkra adja, ha ehes. Mostanaban mar neha o jatszik tobbet, Ragacs meg csak lefekszik es lustan nezi. :)) Aztan persze bekapcsolodik...
Ragacs ugy szeret aludni, hogy a kinyujtott mancsait nyomja a kezemnek (miutan puhan megtapizta a gazdi arcat), Szusimano meg bekucorodik az olembe es a buksijat nyomja a kezemnek. Ruhaujjba is be szokott maszni, ilyenkor Ragacs szeme feltekenyen villan, folpattan az olembe es ugy vackolodik, hogy kozelebb bujhasson hozzam, mint a kicsi. Tunemenyek mindketten.
Nem szabad átalánosítani. Mi sokáig adtunk RC-t, nem volt semmi baja a cicáknak, aztán nagy volt a hányás-hasmenés. Mióta mást adunk, ilyen nem fordul elő. Sokaknak viszont nagyon jól bejön cicák és kutyák esetében is:)
Flamingán hívott: Hateya és FL kapott kétféle gyógyit, ezek közül az egyik a Bolus. Az antibigyót öt napig (szokásos) kell adni, s reméljük, addigr rendbe is jönnek!
Megígérte, hogy szigorú és következetes lesz, s csak szárazat kapnak meg diétás rizst a cicák.
Elnezest, tenyleg. A galeriak nem jelszavasak, de veletlenul azt az utat irtam be, ahonnan en pakoltam fel a kepeket, igy persze jelszot ker. Szoval talan igy:
Az uccán még nem engedte megfogatni magát idegenekkel, a házban szívesen játszik (labdázik) bárkivel. Senkire nem fúj, nem karmol, de nem egy ölmacska.
Bízom benne én is. Előfordulnak ilyen problémák, nálunk is többször volt már ányás-hasmenés, szerintem ez mindenütt előfordul, szépen lehet kezelni őket a megfelelő szerekkel és terápiával.
várom, eléggé idegesen, Flamingán jelentkezését. bízom benne, hogy pozitív dolgokról számol majd be!
Honesty pedig a körülményekhez képest jól van. kismók este odajött hozzám aludni kicsit.
Tegnap ahtalmas villongás volt. Már lekapcsoltuk a villanyt, mikor muszáj votlam, meg Xxel is közbelépni. Nem tudom, mi váltota ki, de Szipa és Admiral, Andy és Jack vívott ádáz küzdelmet. Pár percig tartott csak a dolog, de félelmetes hangok voltak.
Nekem három fekete kijárós házi macsekom van, messziről nézve még én is keverem őket:) Cimi, Cice és Kicsi is ex-lányok, hog még jobban megkeverjék az embert:)
Jaj, pedig milyen kis gyonyoruseg ez fanyuvo mano! Ot is elfogadnam... (elfogadtam volna, ha...). Igen, nalunk szinesek a dragak, harmadinak pedig ha lesz, akkor csakis fekete. Mert nehogymar fekete macska ne legyen a haznal. :)) De most meg kupalodjon a kis Szusimano, nezzuk, hogy viszonyulnak az eroviszonyok, aztan majd talan. Tavasszal szerintem meg nem lesznek tul 'oregek', hogy befogadjanak egy uj kis porontyot, es addigra (sajnos, de hat muszaj!) Ragacs ivartalanitasan is tulleszunk, ugyhogy biztonsagban lesz, ha jon meg egy lanymacska.
Sera, a Tieid is gyonyoruek, es udv a dekup topik kapcsan is (oda anno mas neven irtam, de az albumok ismerosek lehetnek. ;)).
De, Ede kisurrant, de a hideg miatt nemsoká hazajön!:-)))
Én a netről bemásolom egy mappába, és onnan ugyan úgy illesztettem be mint amikor egy képet teszek fel a topikra. Eddig bevált, de néha fura csíkozás van a kép helyén, ilyen esetekre még nem jöttem rá a megoldásra. :-(
Jó, ha két macsek van a háznál:) minimum:) jól elszórakozttaják egymást, játszanak és remekül megértik egymást:) Vagy mondjuk együtt alszanak:-)
A kefírt szerintem szépen megeszik majd, effelől nincsenek kétségeim!:-)
Honesty cica is megkapta a gyógyikáját reggel, kétféle bogyót írt neki a doki: Rilexine (ha jól emlékszem) és Atussin mite-bogyókat. Ez utóbbi nagyon-nagyon pirinyó, s először nem akarta megenni, tartogatta, tartogatta, s mikor elengedtük, ki is esett a szájából. Még jó, hogy meghallottam és azonnal "visszakapta":-) Remélem, pár nap múlva már kutya baja sem lesz! Étvágya továbra is törelteln és láza sincs továbbra sem:)
Bízom benne, hogy Hateya cicával és FL-lel is rendeződnek a dolgok!!!! Várom a gazdi jelzését.
Aaaaa,nehez az ilyen szomszedokkal,mi nyaron horrort eltünk meg az egyikkel,rögtön eszembe jutottak a nyari esemenyek.
Van egy olyan jomodu kisebbsegi az utcankban,jol kijöttünk vele,tan meg csipett is minket,mondom kihasznalom ezt a szituaciot es elkerem a cicajat,akit ne tudjatok meg.....az Olaszorszagban elö unokaja,aki eppen a nagyanyjanal nyaralt...nnnna,nem is reszletezem.
Aztan erre fel a cica atjart a masik szomszedba enni meg elni,mire jött a banya es szetorditotta a fejet,hogy ö nem masnak nevel macskat es hogy miert jar at a szomszadba enni meg hat inkabb elemeszti,mintsem odaadna masnak.
Na, aztan valahogy sikerült az agyat meglagyitani,mondom tenyleg megveszem töle a cicat,aztan Szuszmok fel is rakta az SOS-topikba,de sajna nem tudtam kepeket küldeni,nem jelentkezett erte senki.Hat nem tudom mi lett a picivel,de kepzeljetek sem oltas,sem semmi.....a bolhak is szetettek.
Mar raktam fel rola kepet,de emlekeztetöül ehhez a szivtelen törtenethez.
Ja,az eredeti terv az volt,hogy mivel allandoan a szomszedban elte az eletet,a szomszed neni bezarta volna magahoz,en meg at hozzank....de aztan a szomszed neni meggondolta magat,mondvan,hogy fel,hogy el lesznek a tolvajok atkozva...ugyhogy attertünk a rendes utra.
Van 3 kosaruk, cicahazuk, maszokajuk, de azert a gazdi meleg agynemuje mindennel finomabb. :)))))) Edesek, altalaban ott tartozkodnak, ahol epp vagyok, ott keresnek maguknak valami meleget-puhat. Ha nem kergetoznek epp, mert akkor maszokat keresnek. Kicsi vakarcs karmosbekanak is kezd egeszen emberformaja macskaformaja lenni. Annyira edes volt, amikor Ragacs kint napozott az erkelyen, Szusimano egyszercsak bekovalygott a nagyszobaba, felcsapta a farkat az egbe, minden jatekra-dobozra felugrott egyszer, minden egerkenek-labdanak adott egy-egy pofont, majd miutan igy korbejart, nyavogott egy joizut, most vegre 'o az ur a haznal'. :))))) Kicsi dugo, vegre ki tudott bontakozni. :))
Ragacs batyo ourasaga szinten tunder volt. Kiprobaltam a gyogyszert porra torni, tejfolbe keverni, mancsra rakenni modszert. Nezett ram, mintha hulye lennek, majd egy elegans mozdulattal lerazta magarol, epp az akkor felallitott cicabutorra. A biztonsag kedveert a hatat is nekidorgolte (oda is kentem egy kicsit). Ugyhogy ez nem jott be, de jutalomfalatba csomagolva mindketten megettek az antibigyot, a kicsi falank pedig egyenesen elropogtatta a Bolust, mintha szaraztap lenne. :) Most Bifidus essensist irt fel nekik a dokibacsi, elofloras kaukazusi kefirt kell belejuk diktalni az antibiotikum utan.
Saref! nalunk is ott van egesz nap a szaraz kaja,nem is tudnam a napi haromszori vagy nemtudomhanyszori etkezest betartani,majd odamegy,ha ehes....a tapasztalat azt mutatja,hogy nem zabagepek meg hat egesz nap alszanak. No jo,ettöl is nöhet a szentjeim feneke :)
Ma reggel nagyon elemükben voltak,a pici addig piszkalta Filout,mig Filou a szo szoros ertelmeben le nem kevert neki egy maflast.
Hat itt törtent a hatam mögött az agyon,komolyan mondom felert egy tsunamival.
Elajándékozták, ezek nagyon szép puha, hosszabbszőrű kiscicák, ezért akarnak most is majd. Csak a cica nem szeret ott lenni, 4 gyerek van, meg néha a barátaik, nálunk meg nyugalom van.
Már nyáron visszakerült, akkor azt mondták, ott is szült hét kiscicát, most ők is megvárják, hogy egyszer szüljön, és utána ivartalaníttatják. Remélem így lesz. De eddig csak ritkán jött át, és inkább csak az udvar végében, ott adtam néha neki, most meg itt van teljesen, az eresz alatt már csináltam is neki jó kis kuckót, ne az udvarban a bokrok alatt aludjon.
Egyrészt örülök, hogy lett egy vendég-cicád megint, hiszen gondját viseled majd, másrészt somorú vagyok, hogy a cica nem talált végleges és megfelelő otthont. Miért adták vissza? Csak nem, mert terhes lett?:-(
Sziasztok, képzeljétek, megint van egy vendég-állandó cicám! A szomszédunk visszakapta az elajándékozott cicáját, sajnos még mindig nem ivartalanították, remélem, szülni nem nálunk fog, majd ha látom őket, megkérdezem, hogy miért van nálunk egész nap, és éjjel is már három napja? Az én kis-birka kutyám meg eltűri őt is, még a lakásba is beszemtelenkedett már.
Így is mindig konzervért könyörög, és csak 100gr-t kap naponta. Elosztva reggel-este. Sajnálnám azt is elvenni. :) De egész nap rájár, eszeget, főleg ha a könyörgése süket fülekre talál. :)
Doki bácsinak tuti tetszeni fog,Bundit is szereti mert neki is pulija van!:)
Tisztelem nagyon,olyan szeretettel beszél az állatokhoz.Amikor Bundit hordtuk oltásra mindig bocsánatot kért tőle amiért megszúrta,pedig olyan kis hisztis vakarcs volt!:))
Nézd, aki arra adta afejét, hogy állatkája van, annak mindig számolnia kell gonddal, bajjal is. Néha nehéz ezt tudomásul venni, de annyi minden benne van a pakliban! Álatlában jól végződnek a dolgok, sok mindenen tudnak a dokik, vagy akár mi is segíteni.
Ne a rosszra gondolj sohasem, mert akkor bekövetkezik! segítünk, bármi van, láthatod, a topikon is ötletelünk, drukkolunk, segítünk, ha tudunk ezzel-azzal.
Én is így vagyok velük. Szofi tarkót, majd torkot ragad, közben a kicsi elég érdekes hangokat hallat, de megoldják. Szerintem még a méretbeli különbségek túl nagyok. Szofi hatalmas pofonokat osztogat de Hope-t se kell félteni. A feltett képekből látszik, hogy már nagy a barátság - alvásilag.
Bundi jól van,teljesen megvan kergűlve,személyesen is szeretne Gala-val találkozni,de csak üvegen keresztül lehet.:)Hál istennek nem volt hamenése az utóbbi időben,sajna elég érzékeny,ő egyálatlán nem kaphat konzervet.:(
Játszik,rohangál pattog,ugrál mindenkire!:)
Mondhatnám,hogy ez egy 'reggeli rosszullét' volt,mert utána semmi baja nem volt,szépen játszott,pihent,aludt.
Jaj szegény egér piros madzaggal már nagyon a végét járja,már szőr sincs rajta!:)
Jack nem egy robosztus macsek, vanank tőle sokkal nagyobb cicák is, nekünk is. Hosszabb, nyúlánkabb, nagyon harmonikus, nekem az MC-megtestesítője mindenféle értelemnben, külsőleg és belsőleg is.:) De ez ízlések és pofonok kérdése:)
Igen, eléggé sikeres show-karriert tudhat amag mögött:)
Szuszmók cica az első cicánk (az alomtesójával, Szipával együtt), róla is olvashatsz a Régiógyőztesek rovatban és a kasztráltak oldalon is.
Megnyugtattál, és szerintem a párommal megoldjuk ezt a tabletta dolgot, ha nem sikerül kérjük a segítséget. Annyira aranyosak voltak ma is. De Hope se egy ölbemászó cicus. Néha Szofira rájön a fojtogatós játék, mindig találgatunk utána, hogy hány cicusunk maradt.
Megneztem Jack-et, csodaszep!! Es ha jol latom, ezt masok is elismertek, hivatalosan is:)) Szepseges kandurmacs, gondolom, szep nagy darad szormok:) Szuszmok kicsoda?
Mi adtunk pár hetes cicáknak, mert muszáj volt egy alomnál Strongholdot. Semmi bajuk nem lett tőle. Hat hetes kor alatt nem ajánlott.
Most is mindenki azt kapott, semmi bajuk nem lett tőle.
Hope öt hónapos elmúlt. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle.
Oltást valóban nem célszerű féreghajtóval együtt adni. Ha be tudod adni, vagy j. be tudja adni a tablettát, akkor inkább kérjétek el és kicsit később adjátok be neki.
Gala-nak lassan tervezem a veszettség elleni oltást.
Szerinted mikor vigyem?
Tavasszal Bundika megválik a szőrcsomójától,sajna már nemtudtam megmenteni.:( Pedig a buksiján olyan szép,dá hát a hátán egy nagy csomó van!:(
Tervezek neki egy csippezést,biztos ami tuti alapon.Előszerettel szökik ki,hál istennek ha hívjuk visszajön.
Kitty egy igazi survivor,esze ágában sincs elkószálni,veszélyesterületek is lecsökkentek (elvitték a szomszédból a kaukázusi juhászt).Bundival még mindig harcban áll,de van amikor eltűrik egymást.:)
Most olvastam, hogy a budai állatklinikán azt mondta az orvos, hogy kismacseknál nem nagyon kíméletes a Stronghold. AKKOR HOLNAP MIT VEGYEK? A leukózis oltással a féregtelenítő mehet együtt? Most már teljesen tanácstalan vagyok. Mégis inkább pénteken vigyük el az oltásra, hogy tudjam figyelni a hétvégén?
Megjottunk a parom szuleitol, elhoztuk Leiat anyukamtol aki elvezi a nagymamaskodast. A cicus legujabb hobortja, hogy felmegy az etkezoben levo ablakba ahol a novenyek vannak,es kerteszkedik. kotorja a foldet, megragcsalja a leveleket, utana lefekszik a neki odakeszitett parnara es nez ki a hatodik emeletrol a vilagba es uralkodik a lakotelepen :-)
A mozgalmas eletet igy eli meg, vannak papas-mamas hetveges, es vannak nagymamis hetvegek. a nagymamit hajnali hatkor felkelti, hogy kajat akar aztan napkozben ugy bujik oda mint egy sztriptiztancosno:o hozzaerhet mindenkihez,de ohozza senkise nyuljon
most is itt fekszik kinyulva a cicabutor legfelso emeleten.
gyujtottunk egy gyertyat ma Döme kutyusnak, a nagy elodnek es megemlekeztem a topicbeli kedves orok almot alvo cicusokrol is.
Annak nagyon orulok, hogy a kiscica akit ugy felrekezelt a doki, kezd rendbejonni.
Azon meg meg mindig le vagyok dobbenve, hogy ezek az mc-k hogy hagyjak magukat fotozni. leia mindig belepiszkal a kameraba :-(
Nekem ezek a dolgok természetesek,nem Gala az első cicám!;)
Sok tapasztalatom van macskanevelés terén,de még is mindig tanulok valami újjat!:)
Sose volt még egyforma macskám,sajnos,nem sajnos elég gyakran "cserélődtek".
Survivor Kitty már egy utálatos liba,csak semmi simogatás,add a kaját azt mehecc.Előszerettel fogyasztja Gala otthagyott kajáját,imádja a szárazeledelét!;)
Ma szinte egész nap Bundival foglalkoztam,ugyanis Gala a nap nagy részét alvással töltötte.:))De persze eleinte még figyelt minket a konyhaablakból!:)Nagyon szereti onnan nézni a dolgokat,ma megleste anyát,hogy pucolja a krumplit.:)
Sajna ma nem csináltam képeket,mint említettem ma nagyrészt kutyás napom volt!:)
Jaaaj, akkor meg babakok:)) A gazdijuk szokott feltenni kepeket roluk ide? Olyan kivancsi lennek:)
Egyetertek, a cicak erdeke a legfontosabb. Elisha biztos boldog cica, mert szereto gazdijai vannak:) Jack cicat lathattam a honlapon, ugye? Minnya megnezem ujra, de ha jol emlexem, egy igazi kiralyi fennseg:))
Köszönöm, hogy ezt mondod. tudom, hogy nagyon beleszerettél, mikor láttad élőben....
azt is tudjátok, hogy mindegyik unokámat imádom, de az is tény, hogy vannak, akikkel olyat éltünk át, ami erősítette és mélyítette a köztünk lévő kapcsot. Ilyen Admiral, akit pár hónaposan majdnem elvesztettem, s Dunaföldváron gyógyítottak meg, mert a barátaink dokijában bíztunk és helyesen tettük.
Ilyen FL is, akit a halál torkából mentett meg Nyuszó, azzal, hogy befogadta és szoptatta.
S ilyen Indy is, több ok miatt.
Nem tudom, hogy lesz, de mindenképpen felelős döntést hozunk. Ha nem tarthajuk meg, akkor meg úgyis mondani fogom.....
Ha a feltölt rendesen működött, akkor a kép mellett bal oldalon (ha nézed a monitort), megjenik a beszúr. a kurzort oda teszed, ahová be akarod illszeteni és katt a beszúrásra vagy beillesztésre. utána mehet-katt.
Ma reggel gyújtottunk gyertyát elvesztett kiskedvenceink emlékére,még most is ég....Megemlékeztünk Mollira,arra tacskó hölgyre aki a család tagja volt,és mindenki imádta,a régi cicáinkra Cilikére,Pindúrra,Cukira,a nem rég elvesztett Luciferre.Felidéztünk történeteket,volt amikor könnybe lábadt a szemem,majd nevettem.Minden évben megemlékeztünk,és fogunk róluk.
Szerintem mindenkinek volt egy felejthetetlen kedvence.És volt,hogy fájdalommal vesztette el őt.
Én azt mondom, hogy tartsátok meg. Én is nagyon jó gazdija lennék, kiállításra is vinném, mint ahogy a mostani gyerekeket is, de szerintem Ő az aki igazán a Tied. Szerintem olyan sokan szeretnénk, és aki itt van a topikon biztosan jó szülő lenne, de ......
FL árilis 23-án született, Hateya pedig május 26-án:-)
Nézd, számomra a cicák érdeke az elsődleges, a többi nem számít. Nem ragaszkodom minden áron a tenyészéshez, új almokhoz sem bármi áron. Úgy ítéltem meg, hogy Elisha-nak, bár szép macsek és a szerelmem, Jack cica lánya, de nem lesz több alma. Megszakadt a szívem, de ez van.
Még vívódom...Nagyon erőteljesen vívódom....A gazdi ha lesz ilyen, muszáj, hogy vigye kiálíltásra, mert szerintem szép macsek lesz....Gyzködöm nagyon Xxelt-t..még répafőzeléket is hajlandó leszek neki csinálni, hogy maradhasson indi, de nem tudom...tényleg sokan vagyunk.... még nem volt lelkierőm kitenni, hogy gazdit keres...
Anyukam Kamillajaval is a mereg vegzett,nem voltunk otthon,csak meselte.
Nem tudom,ha gyorsan allatorvoshoz került volna,eletben maradt volna-e.
Anyukam aztan elköltözött panelba,oda nem akarta vinni es ugy volt,hogy Kamilla hozzank kerül,de mielött el kezdtünk volna a gondolattal komolyabban foglalkozni,mar elment,meghalt.Vagy en nem is tudom,hogy mondjak ezt cicakörökben.
Ö a Kamilla nevet onnan kapta,hogy azon a tavaszon otthon voltunk amikor anyukamhoz került es akkor nyiltak a pici füvi kamillak,aközött hancurozott,mire felkialtottam,hogy legyen a neve Kamilla! :)
Nem tudom, hogy szándékos volt-e. lehet, hogy valaki valamilyen kártevőnek tett ki mérget, de szívem mélyén másképp gondolom. Egyébként tegnap átjött hozzánk a szomszéd, hogy egy megmérgezett, alpusztult cicát találtak az udvaron, nem a miénk-e. Szerencsére a férjem beszélt vele - lujzi meg ott ugrált mellette.
Helyes, hogy azonnal leállítottátok a konzervet! Meg kell figyelni, hogy milyen kajától van probléma, és azt nem adni neki! Ügyes vagy!
Most már tényleg gyanús a dolog: fellázadnak az unokák! itthon szépen megeszik a szárazmixet, utána meg sorra hallom, hogy nem kell nekik! Ennyire rossz lenne?.-))
Nagyon deformált lelkűnek kell lennie valakinek, hogy szántszándékkal ártson egy állatkának. Az egy dolgo, hogy valaki nem kedvel valamilyen állatot, de hogy bántsa!
De ha nem megy a hasa és semmi baja sincs, akkor hagy békén, kicsit csökkentsd az adagot akár napjában, akár hetente! Nem szabad általánosítani! Ha probléma van, akkor kel azonnal visszafogni teljesen!
Azért lett Pulcsi, mert a tesójának a születése után begyulladt a szeme, s ő lett Feélszmű Joe. De aztán mégis csak Jancsika lett - s mellé egy Julcsi dukál. Aztán átkeresztőlődött Pulcsinak.
Tudom, mit gondolsz Szuszmok, a szomszéd nénim, akinek ugyanakkor ölték meg a két cicáját sírva-kiabálva átkozta meg, aki ezt tette, hogy ugyanúgy pusztuljon el,
Van egy kis hasmenésük, elsősorban Hateya-nak. Állandó kapcsolatban vagyok Flamingánnal, a gazdival.
Igen. Mivel nem akartam mégeygszer megkockáztatni egy teljes alom pusztulását és mivel két napra rá, hogy megszületteka kicsik, visszatüzelt s elment minden teje, Elsiha-t ivartalaníttauk és éldegél szépen velünk:) Persze, lehetett volna kísérletezni, hogy majd a következő szülésnél lesz teje, de mi van, ha nem. túl nagy ár volt ez így is:(
Cumikám ivartalanítva volt, tehát mindig itt sertepertélt. Ki-bejárós cicaként nem mindig szeretett idebent lenni. Mikor hazajöttem a munkahelyemről, nem találtam, persze ügyeletes családi pánikfelelősként azonnal frászt kaptam. Másnap, mikor hazajöttem, még mindig nem volt meg. Elindultam megkeresni, egyszer csak sírontúli nyivákolást hallottam. isteni szerencse, hogy észrevettem, mert a kerítés előtt egy óriási orgonabokor volt, s amögött volt szegénykém. Hívtam, nem jött. Létra, felmászom (tudnod kell, hogy 10 cm magasan már tériszonyom van), s nem tudtam leszedni: a cicám egy 80 cm-es dróton lógott, vérző, ötszörösére dagadt lábbal. Csípőfogóval vágtam el a drótot, de annyira a bokája köré volt tekeredve, hogy nem tudtam leszedni. Rohanás az állatoirvoshoz. Már láttam magam előtt, hogy fog 3 lábon ugrálni (bár csak....). Az állatorvos tűzvörös fejjel ordította, hogy ez egy macskacsapda - vagyis egy fémhurok, amibe, ha belelép a macska, akkor megfogja.
Ne hogy el kezdj nekem idegskedni!:) Eddig semmi bajuk nem volt a leukózis oltástól! ez pech, hogy így alakult! Nehogy belebeszéld nekem Hope-ba a problémét, ha nincs! semmi baja nem lesz!.)))
Nem az oltástól van a baj, hanem bizonyára volt valami "baj" , és az oltás, mint mnden oltás, felerősítette a hatást!
Ennyi a dolog magyarázta. Hope-nak semmi baja és nem is lesz!:))
Cérna, amikor még egyke volt - és amikor még élt szegény anyám, aki mindig RÖGTÖN elmosta a szennyes edényt, úgyhogy nem voltak tányérhalmok a pulton -, szívesen segített a mosogatásban: fölpattant a pultra, és pofozta a vízsugarat. Meglepő módon általában jól sikerült irányítania... :-)))
Cumit és másik két cicánkat (a két kölyke volt - 3 gyereknek 3 cica dukál) megmérgezték. De nemcsak a őket, hanem a környékbeliek össes cicáját (mi két cicát temettünk el még). Cumi kb. 2002-ben, 2-2,5 hónaposan került hozzánk, a kicsik 2003. március 29-én születtek. 2004. júniusában ölték meg őket. Lujzi Cumi unokája, a második almából való Pulcsi kislánya. A gazdik felhívtak minket, mikor megfialt, s bár nem akartam több cicát - akkor már nem tudtam ellenállni, júliusban érkezett. Mogyoró, a másik cicánk augusztusban került hozzánk kb. 2 hónapos lehetett. Valaki kidobta, s idekeveredett - csak a szőre és a bőre tartotta össze. Sikerült megmenteni az éhenhalástól (szinte mokkáskanálnyi mennyiségeket sikerült belecsempészni eleinte) - csodaszép kandurka lett belőle.
Nem tudom, hogy mi az a macskacsapda, és megkérlek, hogy ne is írd le, de a szomszéd kétlábút az agya helyett használt szervénél fogva lógatnám föl! :-(((
Tehettél volna egy számot a névhez. Mondjuk, a születésed évét, a házszámotokat, a jelenlegi cicád születési évét vagy akár Cumi cica születési évét. Most már mindegy, jó ez a név így is! ;-)))
whiskast én sem szívesen adok a cicáimnak, de éppen ma írtam, hogy Indyt csak a Juniorral tudtam rávenni, hogy végre egyen konzervet! Azóta boldogan eszi a Petreet-et meg az Iams/Eukanuba kittent és az acana felnőttet:)
Hát, kedves Boborján, nekem Cumi a legnagyobb szerelem - már másfél éve elment, de olyan vagyok, mint a viccbeli Móricka: mindenről Ő jut az eszembe: ha főzök akkor a Vénusz olajról, mert annak dobozában érkezett hozzánk kidobásra ítélve. Mikor szöszmörgök a kertben, akkor is, mert bármit csináltam, mindig körülöttem sertepertélt. Meg a szomszéd 3 méteres kerítéséről, aminek a tetjéről leszedtem, mikor eltűnt egy napra, s hiába kerestük - ott fogta meg egy macskacsapda. Addig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen.
Szipa, Szuszmók és Manó sokáig Gourmet-t evett, soha semmi gondjuk nem volt. az a-alom is azt ette, nem volt problémájuk. Az idők során egyszercsak azt vettük észre, hogy egyre többet hánynak és megy a hasuk. váltottunk, többfélét kiróbáltunk: volt, mikor csak osztrák Gourmet-t (teljesen más minőségű, mint az itthoni) ettek, aztán azt is válnanunk kellett. volt, mikor a Leonardo jött be és így tovább. most a félix és a Petreet az, ami nagyon biztosnak tűnik és a Sheba.
Na igen... Szegény én... Hogy Cumesz is értse: Cérnácska életem legnagyobb szerelme, őt egy hajszállal követi Cummogó, azután viszont holtversenyben FL Gömbi és Hateya... :-)))
Semmi baj nincs a gourmet-val, van olyan cica, akinek gondot okoz nagy eséllyel. Vannak, akik vígan eszik, ahogy olvashattad, s semmi bajuk sincs tőle!:-)De ezt, nagy valószínűséggel, minden tápról el lehet mondani.