Szép:) De ha nincs benne klíma akkor kár ilyenre megcsinálni. Mert akkor meleg van benne és úgyis kinyitja az ember az ajtókat ablakokat és akkor tisza kosz lesz.
A másik fórumon már az egekbe magasztalta .....de, ha olyan kurva jó,akkor miért akar ennyire szabadulni tőle ?:-) Az 550-es ért,nem akarta velem elcserélni.....mond meg neki,hogy már csak egy kis-fülkés 80-ast tudok neki érte ajánlani !:-)))) ...de ha így mennek az MTZ árak felfelé,akkor már azt se sokáig !:-)
Látom a haverod már lejjebb adta egy kicsikét.....:-))) ...de megy az majd még lejjebb is...... olyan..800 körül fogják elvinni...(tudtam én ezt előre...mások az álmok,és más a realitás..:-) Az a baj,hogy senki nem azt nézi hogy hogy néz ki..meg hogy mi a története.......csak azt nézik,hogy egy Jumz és kész...nincs ára...
350-ért,már lehet kapni használható 50-est ! De észnél kell lenni....mert ha egy rakás szart veszel, akkor az nagyon sokba fog kerülni !:-) Mert, vagy költeni kell rá egy csomó pénzt...100 ezreket....
Vagy eladod kilóra 270-ért...:-) ...de akkor már bukol 80-at..:-(
Azért írtam hogy hasonlót csináltam méretet most fejből nem tudom de van több méretű .
Ritka ha kalapálom max melóhelyen de maszekban megoldom ezekkel az eszközökkel.Van egy csőkulcsom annak az egyik fele olyan amire rátudom rakni a racsnis csillag kulcsom
Üdv.Hát ez még 130 000ft semm ér szerintem.Ha ilyen a külselye milyen a belselye.Ha elkezdené bontani az ember ezt a gépet szerintem 60 százalékát kikellene cserélni.
A hűtőbe azért beteszem a perselyt. Hézagoló gyűrűt azt csinálnék a királycsaphoz házilag, mert olvastam, hogy van ilyen. Azt hogy érdemes megcsinálni, illetve a tengely elé vagy mögé mehetne?
Ha gondolod a perslyt rakd be a fagyasztóba, de az öntvény melegítését nem javaslom ill feleslegesnem tartom. A gombcsüklót én ugy szoktam h rátekerem egyikra az anyát ugy h sikba legyen a menet végével. a másikat alulról megtámasztom egy fával vagy valamivel(mind1 csak legyen húzása). Utána fogok egy kb 120cm-es 3/4-es csövet és azzal ütöm felülről. De a kolega javaslata is jól hangzik.
Azt oldalról üsd. Egyik oldalt elé egy 3-5 kilós kalapácsot, másik oldalról meg egy 1-2 kilóssal adj neki. Kevés kúpos illesztésű csap áll ennek ellen. Előtte egy kis wd40-es, vagy régi fékolajas kezelés jótékony hatással van a műveletre.
Értem. Az új perselyt, meg betehetnénk úgy, hogy lánggal megmelegítem a peresely tartóját? A 2 perselyeknek van 1 kúpos vége, az mindegy, hogy melyik felén áll?
Az irányítókaron lévő gömbcsuklók se nagyon akartak megmozdulni, nem is erőltettem, hogy a menet megmaradjon. Erre tudsz valamit? Nem tudom, hogy mennyire lehet melegíteni, mert ha lemegy a meleg a csuklóhoz abban elolvadhat a gumi.
Mert hidegen majdnem lehetetlen kiszedni. De a hegesztéstől megrogy egy picit a persely és teljesen kényelmesen könnyen kiüthető. De ha 2 nem elég csinálj még 2-t.
Ma henger dugattyú csere volt, így a kartel is le lett véve, de az olajszivattyú amúgy is aggatott volna neki. Persze most is úgy van megemelve, hogy ne feszüljön.
Kelleni fog egy 5kilós kalapács. Megemelni meg annyira kell h ne feszüljön, azt látni, érezni kell az embernek. Ha ez mind megvan akko ütni mint az állat. Ha előre nem jön akkor a karter felé ugy h elfordítod a kormányt és akkor kifér az irányitókartól és amikor a karterhoz ér akko el kel vágni flexel és ütni tovább. Ha az kinn ven akk nagy árammal húzni a perselybe két varratot egymással szembe és azonnal kiütni.(Utóbbit és is itt tanultam a nagyoktól de nagyon bevállt.)
Szakik tudnátok segíteni MTZ 50/80 királycsap és annak perselye leszedéséhez szükséges információval? Kivettük a tengelyből az egy rögzítőt és utánna a kilós kalapácsra meg sem mozdult. Kerekek majdnem megemelve vannak.
" A Zetor Super 50 jelű, hátsókerékhajtású, nehéz univerzális traktor talajművelése, szállításra és betakarítógépek üzemeltetésére alkalmas. Széles gumiabroncsai nagy felületen érintkeznek a talajjal, ezért a traktor fajlagos talajnyomása kisebb. Nagy haladási sebessége, kiváló lábfék és kézifék berendezése, mellső rugózása, biztonságos fülkéje a mezőgazdasági nagyüzemek közkedvelt szállító járművévé teszi. A traktor után 1 db 3500 kg önsúlyú ráfutófékes, vagy 2db, összesen 9000 kg összsúlyú légfékes pótkocsi kapcsolható és a közúti forgalomban való közlekedéshez szükséges összes tartozékkal rendelkezik. A traktor talajművelésre és egyéb mezőgépek üzemeltetésére szolgáló berendezésekkel - hidraulikus emelőrendszer, szabványos hárompont függesztőmű, lengővonórúd, 6 bordás TLT - van felszerelve. "
" Az MTZ-80 a 14 kN vonóerőosztályba tartozó, 80 lóerős, hátsókerékhajtású, könnyű univerzális erőgép. Alkalmazható talajművelésre, vetésre, növényvédelemre, tápanyag-visszapótlásra, szállításra, betakarítógépek üzemeltetésére és még sokféle munka elvégzésére. A sebességváltó mechanikus, szorzórendszerű, 2x9 előre és 2x2 hátrameneti fokozat kapcsolását teszi lehetővé, 1,89-33,88 km/h sebességhatárokkal. A mellső kerekek rugózottak, a nyomtávolság 100 mm-enként állítható. A hátsó nyomtávolság fokozatmentesen állítható. A traktor légfék üzemeltetésére alkalmas pneumatikus rendszerrel, hidraulikus emelő-berendezéssel, csatlakozókkal, pótkocsi vonószemmel és egytengelyes pótkocsi gyorskapcsoló egységgel van felszerelve. Található rajta TLT is amely 571 min-1 vagy 1019 min-1 fordulatszámon üzemeltethető. A traktort biztonsági vezetőfülkével látták el, mely fűthető, szellőztethető. "
Óhh ezen amennyi lyuk volt meg van minden évben vagy 3-4 szer le volt szedve és foldozva tiszta lyuk az egész azért kellene másik sürgősen Báránd környékéről vagy a közelből ha valaki tud vagy van.
Helló.Kisfülkés 50 es hez kellene üzemanyagtartály mert a miénk vagy 3 helyen lyukas de nagy lyuk van rajta és elfolyt egy csomó petró azért kellene sürgősen mert jön a kaszálás már holnap mennék lucit vágni.
Szükségem lenne egy gépkönyvre, ill. annak másolatára bármilyen formában. MTZ80 KCR 4010-essel szerelve. Ehhez a géphez kellene. Ha esetleg tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Szevasz Mester !:-) visszatértél közénk ? ..már éppen ideje volt ! Remélem az egészségeddel nincs probléma,és a Tállyai borból is beversz napi 2 litert még ! Szerintem,ez lehet egyedül az egészség záloga !:-)) Az hogy több csavar van benned mint a terminátorba,az ne zavarjon...azzal csak erősebb lettél !:-))) Jó egészséget kívánok neked mester ! Ha Tállyán jársz megint és időd engedi,ugorj be hozzám is ! ...egy kanna Mádi finomságra!
Helló!Sürgősen kellene mtz 50 es hez üzemanyagtartály!!Hajdú bihar megyébe jó lenne és Bárándhoz közel.Ha valakinek van vagy tud olcsó pénzért akkor szóljon.
Egy plusz hidromotort mindenképp kell a gépre szerelnünk a daru miatt.
Bírja-e azt a kuplung, és a kinyomócsapágy, hogy a motor járna egész nap 1200rpm környéki fordulatszámon, egy-egy megállónál a daruval egy adag ágat-bogat összeszedünk, majd pár métert előbbre menne a gép és újra megáll. Egy levegős munkahengerrel mozgatnánk a kuplungot. Kis sebességfokozatban hagyva a váltót végig.
Keresgélünk nagybátyámmal egy jó mtz-t. Erdei fa kiközelítés lenne a feladata. Egy prága hátsó részéből készülne majd utána egy rakoncás-darus-hajtott kerekű utánfutó. Ehhez keresgélünk traktort, és alkatrészeket.
Esetleg elektromos vezérlésű, két joystickos vezérlést/vezérlőtömböt a daruhoz. Bármi ötletet szívesen fogadok, vagy ha esetleg valaki készített hasonlót, fényképeknek is örülnék.
Lehet hogy az eredeti blokkja megrepedt és nem volt csak 50-es motor. De ha jobban megnézed akkor látod hogy a kompresszor is a váltón van mint az 50-eseken. Így első ránézésre nem is csúnya:) Sok sikert hozzá!
Heló.Igen én is azt hiszem ,hogy a motor ami van a gépedben 50-es.De viszont igy első ránézésre jó karban van.Egy jó tanács,inditás elött cseréld ki a gázolajszűrőket meg ereszd le a régi gázolajat,a főtengelyt meg villáskulcsal probáld megtekerni.A motorban az olajat nézd meg milyen mert ha sokat állt akkor az már nem olaj,tehát csere.Sok sikert hozzá.
Köszi szépen! :) asszem, igen 80as kisfülkés lesz :) nagyon kiváncsi vagyok, szeretném ha elindulna mert van mit kaszálni (esetleg tárcsázgatni...) egyenlőre nem szeretnénk eladni, még nagyfater vette, és h amenne akkor most is hasznát vennénk :) elkezdjük a jöv héten.
Üdv! Van itt is egy a faluban. Egy fiatal gazdáé, ő nagyon elégedett vele. Vannak más gépei is mellette. 4 fejes vogel ekével szántanak vele. Sokat tárcsázik és az összes szállítást ez végzi neki. Asszem 45-öt megy. Kb 3 éves a gép és kb 1500 óra van benne, az egyedüli gondja a diffi tárcsáival volt ennyi. Ölik nagyon:300 mázsát húz pótkocsival+4es ekével szánt de bírja.
Katalog! Lenne egy nem ide illő kérdésem: üzemel még Horton a Kemper BT nevű cég? RK kaszához kellene alkatrész, és náluk jó árban volt minden. Csak elhagytam valahol a telefonszámukat.
Van itt a faluba egy vén hülye (..na mondjuk több is van....:-) volt egy kis-fülkés 80-asa....kérték tőle sokan,de nem adta el....(még 700-at is ígértek neki érte) Több mint 4 évig állt egy-helyben az udvaron neki! Aztán tavaly az egyik srác,mégiscsak megfűzte..és 450-ért eladta neki:-))) A gyerek fújt egy kicsit a gumikba,tett bele egy akkumulátort,beindította és hazament vele !:-) ..azóta is hibátlannak mondja... én is látom,hogy állandóan fű-kaszál vele.
Van az öregnek a gép után egy csomó mindene...3-mas eke,sorművelő eke,utánfutók...stb..Én kértem tőle az egyik utánfutót,de már megint ott tart,hogy nem akar eladni semmit !:-) ...pedig már traktorja sincs..:-))
Igaz,rohad még ott az udvaron egy 54-es DT neki . És ő nem is tudott traktorozni,mindég gépészt fizetett ha munka volt neki :-))
Akartam én is egy ilyen trakit venni, de a tulaj hajthatatlan, nem adja. Az is egyhelyben áll már 10 éve, már be van süllyedve a földbe. Igaz én nem felújításra, hanem alkatrésznek szétbontani akartam megvenni.
Ez a mondat tetszik:
" Kérdésem az, hogy hogyan lehet megnézni, hogy milyen típus? Talán 80 as vagy 82 es nem tudom " ............. :)
Négy év pihenő után parancsra kellett be üzemelni egy K701 A t . Minden hüvelyt ki kellet rántani a gumi gyűrűk miatt . Vagy is lesz ott gond bőven mire talpra áll . Nagyon sokat pihent az a sárkány .
Ha 10-12 éve nem volt beindítva, akkor először egy villáskulcscsal a főtengelyt próbáld megfordítani. Gondolom nem tartós tárolásra lett eltéve a gép, hanem csak leállt, és ott volt hagyva. A zárt térben ugyanúgy be tudnak rozsdásodni az alkatrészek, mintha a szabadban lennének. Ha forog, és könnyen forog, én azután próbálkoznék az indítással. De előtte teljes üzemanyagrendszer tisztítás ( tank rozsdásodik, szűrők tele lehetnek trutymóval, csövek elöregedve stb....), elektromosságot átnézni ( kóbor egerek befészkelnek és elrágják a vezetékeket), vízcsövek sem lehetnek ennyi állás után egészségesek, vízpumpa is rozsdás lehet, szóval nem biztos, hogy kis munka lesz helyre tenni.
Jah bocs félrecímezted,nem nekem litván önindítóm van 3 éves semmi baja,van tartalékba még egy zsír új,még azt is 3 éve vettem a t-16omra,de végül is nem kellett rá,mert a régit felújítottam és az is jó,akkor 15000ft volt darabja 30ért vettem a kettőt!
Hello! nekem a 82esbe második éves 100ah-ás akksi van és indul télen nyáron.igaz kisönindító van,de az 50esembe is 100ahást vettem pedig azon nagy önindító van de felújított az is indult télen -18 ba is,jó motor porlasztók önindító kérdése az egész,amúgy szerintem azt az állt gépetz egy 150 ah-ás akksi is indítja!hát ha 12 évet állt víz nélkül,szerintem hebgerhüvely gumigyűrűt is kell majd cserélned az nem kismeló lesz,mert ha sokat áll a gép és nem fagyállóval akkor az elöregszik hamar!
Ez szerintem 80-as lesz. A 82-eseknek van elsőhajtása.
Először is az olajszintet és a vizet kell benne helyrerakni, majd a gázolajat az adagolón lévő pumpával felszivatni és légteleníteni.
Akksi az elég lenne bele egy darab 12V és 200Ah körül vagy két darab 12V 100 amperos.
Ha meleg a motor akkor még egy jó 100 Ah-s akksi is beindítaná, de ez most itt nem működne. Ha két akksi van benne akkor a saruk mutatják, hogy kell összerakni. Egy aksinál egy sarupár kimarad. Áramtananító bekapcsol majd lehet próbálkozni.
Így ahogy ál még én is megvenném egy jó motor árába, anélkül, hogy tudnám, hogy mi a baja. :D
Kiásnám a család régi traktorát szeretném helyre rakni. kb. 10-12 éve ment utoljára, víz le volt eresztve akkor. Minden jól működött, kivéve, hogy a fék nem fogott, csak a kézivel lehetett stoppolni.
Kérdésem az, hogy hogyan lehet megnézni, hogy milyen típus? Talán 80 as vagy 82 es nem tudom.
A másik, hogy elvileg 2 db aksi kell bele. 6v 215ah. Ilyen nincs neten .
Bele rakható átalakítás nélkül egy nagyobb akksi?
Pl: 12v os vagy 24v os?
Meg ha igen akkor, mondjuk átalakítás után, akkor az is 12v 215ah, vagy 24v 215ah legyen?
Szóval milyen aksit vegyek hozzá?
Nem nagyon vágom ezt az ah-s dolgot :) és mivel kezdjem az egészet?
Üdv! A tengelytávja nagyobb mint a 892 és 820.2-nek, de nem biztos h erősebb. A kuplungház és a darázsderék erősebb mivel ebben a kétkaros váltó van mint a 1221-ben.
sajnos még ezt nem tudtuk és hbres gyűrű van benne de idáig jó
msik meg az hogy sikerült jól átverniük egy kompresszorral is azt mondtaéák eredeti oszt kínai és a tengely ami látszik kívülről az orrrán száján folyt de megoldottuk
Apropó ha már itt vagyok...Függesztett 220 as tárcsát soronként 10 db tárcsával mekkora lóerővel lehet kényelmesen húzni? A kis 300 as John Deere 45 lóval nem bírta. Azt gondolom,hogy az MTZ-m elviszi de az a baj,hogy kiskertbe kellene s ott az MTZ nagy.
Szevasz az semmi én meg egész nap kombinátorok 4bár az olajnyomás 120c fok a viz de rájöttem hogy a z óra nem jó van bekötve kb 50-60c fok a viz de ha szántok akkor is esetleg 70c jó kis traki a szürke herceg ! nem tudtok olyan videót ahol van vogel noot on szántás után berena kötve vagy valami simitó eszköz? köszi KELLEMES ÜNNEPEKET
Hali.Én Veszprém megyei vagyok,itt erre felénk ezeket nem ismerem.Itt a Megazet-kft üzletei vannak meg kisseb forgalmazók.És az alkatrész árak is szerintem sokkal drágábak mint a Keleti részben.
Ehhez a porlasztó téma hóz egy kis érdekesség, igaz nem emtézé, hanem nyugati gép 10-ből 6-nak repedt a háza gyárilag, de viszont nem látod mert az alsó része takarja, és ezek új porlasztók.
Egyébként az MTZ-hez nagyon sok a szarul legyártott alkatrész,nagyon nem lehet megvenni előre semmit,csak ugy ha egyből be is épited mert ha szar akkor még esély van arra ,hogy 3 napig vissza veszik mert addig kőteles mindent kicserélni szó nélkül.
Hát szerintem ami nagyon olcsó az már nagyon szar is.Pl.Itt irják a srácok a porlasztókat ,hogy a lengyel drágább is de viszont jók.Hát én is most egy motor generálon vagyok de gagyi olcsó cuccot nem veszek bele mert az nagyon megboszulja magát,főleg akkor vág be a vollám amikor nagyon kell a gép,én ezt már tapasztaltam.Tehát inkább legyen kicsit drágább de legyen jó.Egyébként a porlasztókra visszatérve tényleg szarok szinte minden 4-dik szar,ezért érdemes jó és minőségibb alkatrészt venni.Ja meg normális üzletben nem valami polc alul előhuzott valami gagyit.De mondjuk ez sem mindig igaz mert multkor olaj szivattyut vettem a motorba,5percet birt ki,még szerencse hogy nem hagytam ott a gépet ketyeregni mert akkor trapára ment volna minden.Vittem vissza cserélni,csak lett vele plusz egy csomo munka vissza bontani mindent,karter stb.
Heló.Hát talán egy kicsit,de szerintem ez annak tehetö,hogy mostmár sok a dolog.Mi is este későig nyomtuk a szőlőbe a melót gyomirtóztunk látástól mikulásig.Szóval meló ezerrel,és szerintem még sokan mások is ezért van most kissé pangás.Igaz én minden nap akár mikor érek haza akkor is bele olvasok a sorokba,igaz nem szoktam hozzászolni mert arra már nem sok energiám marad.Hát talán enyi.
A cetkának a kuplungját összetett állítással lehet beszabozni . Ha jó a légrendszer az elektroszelep akkor teljes pedál nyomásnál dolgozik mind két tárcsa.
A Zetornak ugye kéttárcsás, kettős működésű kuplungja van, egyik tárcsa a menetkuplung, a másik a TLT kuplung. Nem sokat javítottam belőle, de találkoztam már olyan esettel, hogy leszakadt a ferrodol, és beszorult a tárcsa és a nyomólap közé. Ekkor könnyű benyomni, de nem tud kiemelni. Elképzelhető nálad is ez a probléma. Ráállítás után meg már nem tudja jobban szétoldani a kuplungot, ezért lehet nehezen benyomni a pedált. De a Zetorokon kell lenni mindkét oldalon a kuplungnál egy ablaknak, azon be tudsz nézni, és szerintem látni fogod a hibát. De így látatlanba is azt tudom mondani, hogy szét kellene húzni a gépet.
Van egy Zetor 7011-es traktorom.Az lenne a problémám vele,hogy szántás közben,mikor ráléptem a kuplungra,akkor a pedál olyan könnyü volt,hogy padlóig lement és utánna nem rugott vissza.Ezután a sebességet se tudtam belerakni,utánna állitottunk az állítócsavaron és már fogott a kuplung.Most a kuplungpedál olyan kemény,hogy alig birom kinyomni.Mi lehet a probléma?
Nem a holtjátékot kénne beállítani rendesen?A segítséget előre is köszönöm.
Akkor tényleg jók a lengyel csúcsok. Nyomást mindegyiken kell állítani idővel...
Az a baj, hogy gyártja boldog boldogtalan az MTZ-khez az alkatrészeket és a minőség meg elég kaka, hogy a te szavaiddal éljek.
40 db csúcs azért az nem semmi, pénzbe se kevés.
A céges 820-asba is cseréltetett a gazdája csúcsokat, elmondása szerint oroszt tett bele az adagolós.
Kimentem vele szántani, egyszercsak elkezd kéken füstölni mint a gyárkémény, folyt a gázolaj a kipufogó csatlakozásánál is... Másnapra kicserélte azt az egyet, de nem lett 100%-os olyan fos hangja van annak a motornak, hogy rossz hallgatni, főleg terhelten.
Hogy teljesít a lengyel csúcs, tényleg könnyeben indul tőle?
Nem egyforma a sugárkép, meg a szög?
Az hogy lehet, hogy az oroszé szar, a saját motorjába? Gyanítom az az orosz csúcs nem is annyira orosz hanem valami kínai fos.
Vagy van a másik lehetőség, régen is meg még ma is szeretik a boltba összekeverni az MTZ csúcsot a T-150-esével. Kívülről ugyanaz, ha jól emlékszek még, csak az egyik 5 lyukú porlasztó a másik 3 és nem felcserélendő.
Most nem pálinkázok. Szombaton volt,akkor is azért mert disznótor volt. ;) fogó pálinka utánna pedig mindig egy kicsit "JELKÉPESEN" ;) Barack és törköly. ;) no meg a jó szilva :))) (kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság ;))
Hát nekem az 50 MTZ -ben most ment ki a motorom.A hüvelyek közt a blok falak át vannak repedve,tehát cserélnem kell a blokkot.Ez egy régi falyta ablakos 50-es motor.Ezt nem lehet átalakitani 80-ra,mert az 50-es főtengely és a 80-as nem egyforma,és a 80-as nem forog el az 50-es blokkban legalábbis az ablakos blokkban,a főtengely sulyok miatt.Ha babrálni akarod az 50-es motort akkor jobban jársz ha veszel egy 80-as motort mert olcsobb és 80-as is lessz akkor nem pedig valami klonozott öszvér.Hiába raksz 80-as adagolót az 50-re akkor semm tud töbet csak tőbbet fog enni mert nincs a főtengelyen sulyok és nem lessz a motornak lendülete.Ja és szét is fogja magát verni,mert az 50-es 1750-et forog gyárilag.Egyébként sokan az 550-es MTZ-nél is ebbe a hibába esnek bele,mert a főtengely 80-as de sujok nélkül és 1750-es fordulattal,a magasabb fordulatot a főtengely suj hiány miatt nem szivleli.Már 3 hete ezen agyalok én is de most arra jutottam ,hogy egy 82-es nek a motorja lessz bele rakva mert most igértek egyet igaz kissé felkell ujitani de akkor is jobban megéri mert a 80-as motorhoz már olcsobb is minden mint az 50-es hez.
Nekem se ártana kicserélni őket. Ki kellene próbálni milyen ez a Wuzetem lengyel csúcs, dicsérik, hogy jobb mint az orosz. Bár lehet van benne valami, a 820-asba is kicserélték és elég beteges hangja van....
Szerintetek milyen lehet ez a bulgár gumi, körmök nagyobbak mint a ruszkin.:
Rossz az egyik porlasztód. Vedd ki mind a négyet és vidd el adagolóshoz, cseréltesd ki a csúcsokat, mert valószínű a többi se tökéletes.
Freddy neked is szintén az egyik porlasztód nem ökéletes, hidegen elindítod fehéren füstöl, a 80-asom is ugyanezt csinálja. Fél-egy perc és elhaggya a fehér füstöt.
Azért nem annyira egyszerű, hogy csak egy adagolócserével kész is legyen.
Különböznek a dugattyúk, a főtengely, a hengerfej, a porlasztók, szelepfedél, szívótorok, vezérlés. Az 50-es hengerfejkamrás égésterű, 1700-as fordulatú motor, a 80-as dugattyúkamrás, 2200-as fordulatú. Lehet olcsóbb venni egy használt 80-as motort, mint minden kicserélni új alkatrészekkel.
Mióta az eszemet tudom, azaz 19 éve még nem volt hozzányúlva. :) Nagyon sokat bír alkatrészt azt nagyapám rendezte még régen úgyhogy szinte minden van polcon. Kb 10-15 mázsa rámegy a pótkocsijára és még el is bírja.
Víz minimum 80 ha erőltetem nagyon 100 és fújja mint az atom
Töltése jó mikor beindul 20 ra kimegy de 20 perc mulva 5 utánna 0
Nállam a vízzel van baj nem keringeti rendesen meg mikor leeresztem jön a rozsda belőle mjad most sterimóval kimosom a hűtőt amúgy fasza kis gép csak kéne rá 4 új gumi
hy na ezt jól tetted,legközelebb ha dolgozol vele menet közben a műszerfalát is kapd már le,érdekelne a tiéden mennyiek az értékek,nekem az 50esnek felmegy 80 fokra a vize de nincs benn termosztát,igaz fagyálló van benne,azt mondják az is számít,de 80tól feljebb a 2.5 méteres kombinátorral sem megy feljebb egész nap!
Igen a mi kistraktorunk. Én M6-os ként ismerem, 1hengeres 2 ütemű dízel 4 sebességes irányváltós, kardánkihajtás is van rajta. Igen a kisfülkéssel nyomjuk az ipart 12 hektár ami úgy néz ki duplázódni fog. :)
hello! a krumpliföld jó lett,az a ti kistrakitok szarvkormányos traki?talán holder?A többit az még kell tárcsázni bőven,kisfülkés 80assal nyomsz ennyi földet?
http://www.hasznaltauto.hu/haszonjarmu/mezogazdasagi_gep/mtz/mtz_50-4699567 nem tudom te hol laksz,ettől a tagtól vett egyik volt évfolyamtársam 50est és megvan vele elégedve,ezzel foglakozik megveszi szaron felújítja,de nem csak festéssel,ha nem szükséges a paír ez szerintem jó választás,igaz első gumik erre is kellenek,de azt az árból lealkudod,330at megér!
Jah még jobban megnézve,első srávédők hiányoznak,továbbá a bal oldali légtartákly,mert az 50esek dupla légtartályosok,de nekem gyanus hogy akompresszor sincs meg rajta bár távoli a kép,és sötét,az a lépcső alatt van bal oldalt!
Így képről,első gumik szarok, -20.000,nincs orrsúly-10.000,nem tudom vonópad van-e ,ha nincs, -10.000,ha pótkocsi vonófej nincs ,az is -10.000,villamosság nem tudom milyen,arról is lehet alkudni,mondani kell 400ért már műszakist venni,ezt leviszgáztatni közel 100.000,amúgy csak kb 60:-))),jah akksi hány éves ha 3nál több ,akkor minusz 10.000,mert kb 1-2 évet bír ki legjobb esetben de lehet egy felet se már,meg ha beindítod,váltó kormány hidraulik,hátulja motorja milyen,jah és olajcsere téren is lehet alkudni belőle,és nem utolsó sorban hátsó gumik is kb 40 %osak,rá egy új közel 100.000ft,amúgy szerintem 340et is megér,de mondom ne feledd,lehet nem kell hozzányulni,de ami biztosan kell az olajcserék,az sem olcsó manapság kivéve ha sutyiba meg tudod venni!Nagyjából ezek amik eszembe jutottak!
Mond neki ,hogy sokat kell még rá költeni ! Meg azt is mond meg neki,hogy csak 320 ezred van rá és kész !!!:-) ...és mutasd is meg neki !:-)) ...ez általában be szokott jönni........
Hát ,itt a kulcsszó nehéz kifogni,a jót mert azt senki nem adja el,vagy irreálisan drága,olyan hogyelfogadható áron legyen és jó is,nehéz kifogni de nem lehetetlen,példáúl hagyatékból venni,mint egyik ismerős 250 ért vett egy 50est 3.5 év műszakival,1.5 évet futott új gumikkal,marha nagy mákja volt,az hogy az örökösök nem tudták az árakat,jah és ha ő nem igér érte 50el többet 200ért elvitték volna a cigányok vasba,pedig azért a gépért kár lett volna,nagyon patenet kis gépezett az is!
Az biztos hogy bele lehet futni szarokba.......a vásárlásnál kell észnél lenni,és nagyon körültekintően megvizsgálni mindent,amit csak lehet..! Talán az a legjobb, ha mód van rá,hogy településen belül vásárolni,ahol nyomon lehet követni a gép előéletét....
Olcsóbb vagy drágább gép kérdésben viszont,nem értek veled egyet.....még akkor sem,ha teljesen logikusak és ésszerűek az érveid. Mert ha kiadok egy csomó pénzt valamire,nehogy-már még én rakjam össze még-egyszer,félig újonnan vásárolt cuccokból.....:-) ..inkább adok érte többet,vagy a dupláját is ha kell,és veszek egy jót ! Mert azért ne felejtsük el,ilyenek is vannak még....csak nehéz kifogni,de nem lehetetlen...
Abból már tudsz ha szerencséd van jó gépet venni!Attól függ mennyire kell nekd a papír,mert paír nélküli van most egy hirdetve a használtauton 360 ért de nagyon zsírul néz ki!
Hát ha tényleg jó megéri a 600at,de alapból első gumi kell rá,meg oldalsó ablak,hidraulika beöntőjének teteje hiányzik,meg olajcseréket is meg kell csinálni ami alaphangon 100.000,szerintem meg olcsóbb gépet éri meg venni,és nem egyszerre kell kiadni érte a pénzt,meg a télen rendbe lehet szedni,apránként,és ezt tudom jól meg van csinálva amit veszek arra meg azt mondanak amit ők akarnak,vett a szomszéd 600ért 50est,rá két hétre blokkott kellett cserélnie,mert ragasztott volt!és azt mondták ezzel csak dolgozni kell,de ha már szét volt szedve hüvely dugó gyűrű, főtengelycsapágyak,közel 200at ráköltött egyből!
Igazavan lajoskának..320-ért mindenképpen megérné ! De mire minden rendben volna vele,legalább 200-at rá kellene hogy költsél még....:-(
Tudom hogy olcsót keresel,de én a helyedben inkább egy ilyet vennék meg! Költségmentes gépet,jobban megéri venni.....(De csak akkor ha tényleg jó !:-) ..ki kell próbálni......
Hello! Én tavaly októberbe vettem egy 50est ugyanígy igazolőlappal,350 ért,akksi nélkül,de 70%os gumikkal,frissen festve,mostmár mondhatom jó motorral váltóval,hátuljával,hidraulikával,mert ezidáig 140 órát dolgozott már,igaz most járok olyan 500 körül ,mert 150 et ráköltöttem apróságokra,akksi,villamosság,olajcserék,vízpumpa hengerfej,meg ősszel a vizsgáztatás lesz,de arra úgy számolj,kb 60 ezer +biztosítás,mert kell eredetvizsga is,mert nincs törzskönyv,szerintem eza gép a képen ha jó minden olyan 320 körül ér,jah,és arra is készülj.ha nehezennbb munkagépet viszel majd vele,kell rá orsúly,nekem is emelgeti a kombinátor alatt az elejét.ami akkor rosz ha borozdába megy a hátsó kerék pl föld végén,akkaor csak 1esbe tudok kijönni belőle,mert gyorsabban az égbe emeli az orrát,ez az én gépem,de nem így nézett ki kb 150-170 et költöttem már rá de most patent!
Köszi a segitséget SZABY megvan a bal fiksz jobb uszó és sépen szánt terep 5 felezve de ha nem vizes a föld mert ha vizes nyulik mint a tészta itt fábiánházán csak még a forgót vettetem el a homokon tegnap kiszántottam a kertemet de a másikat nem tudtam ma vetem a t-25össel a forgót jó dolgozik a kis eke vogel noot kár hogy nem adnak kühne ekét de nekem a regent tetszet csak fateromnak nem tetszet a festése de az alacsonyabb volt a függesztése és távolabb volt az ekefejek az is 35cm vitt meg magasabb volt gerendely az kb 180e de lehet ide adta volna 150e 4eke volt csak 3ra lehet bontani regent és azon minden volt rajta !
Ahol eddig vettem ott is, csak nagyon éhesek lettek, nekem meg egyre vékonyabb a tárcám. Most uj helyet kell néznem, mert nem mindegy, hogy 33k vagy 45k. :((
Üdvözlök mindenkit.Már rég jártam itt igaz azért álltalában mindig beleolvasgattam az eszme cserékbe.Lenne egy kérdésem az itt lévökhöz.Kifeküdt az 50MTZ-m motorja blokkot kell cserélnem nincs valakinek esetleg eladó.Ablakos motor volt benne és a hüvelyek közt a blok falai megrepedeztek ez miatt kell egy másikat vennem.Elörre is köszi.
Le kell vakolni és kész. Azthiszem 16-os menet, fogsz egy közcsavart egyik végét szépen behegeszted a másik oldalra teszel egy réz alátétet biztos ami biztos és behajtod. Bár én teflonszalaggal tekertem be és az is jó, a fagyálló még nem talált ki rajta. :)
En a szivattyujaval szopok rendesen. Tele tartallyal megvan a beallitott nyomas... ahogy urul megy le 1 barig a 2.7-rol. Szerintem megint a szelepek szarakodnak. Tavaly vettem hozza uijakat, de be sem szereltem, mert kritikan aluli minosegut kuldtek:-( Froccsontesi sorja mindenutt, az egyik nek a rugoja gyenge volt, mint a harmat... Szoval hamarosan kuka lesz a szivattyu:-((( A regi szelepeket felpoliroztam fogkremmel. Az levitte a koszt rola. Mint kiderult a 4 mm-es tomitofelulet a kupos cseszeben csak 1-2 mm szelesen erintkezik valojaban. A szakaszoloja is olyan primitiv, hogy egy szarnyat elzarva felmegy a nyomas. Azt azert tudom kompenzalni a sebesseggel es a fordulattal... A szivattyu belsejerol a "muanyag" bevonat regen lemallott mar:-))) Az olajat kiveri a beonton, de zsirral megkentem, most az jo... Szoval olcso husnak hig a leve...
A másikat szokták úszóba rakni. Próbáld ki mind a kettő fixben legyen. A harmadik ponton is tekerhetsz még szét vagy összébb. Az a lényeg mikor barázdolsz fel akkor az eke keresztbe és hosszába is vizszintesen legyen, majd a második körnél beleállsz a barázdába és úgy állítod vizszintesre az ekét. Ahány eke annyi féle beállítás. De van egy sejtésem, hogy ezzel az ekével lassan kel menni, úgy fog szépen dolgozni.
Szerves trágya beforgatás volt. Meg nem árt egy kis levegőzés, átmozgatás. Ha egy évben 1x legalább nincs megmozgatva, a pocok elszaporodik hamar. Nem mindig jó a fű a fa alatt, sok a pára miatta.
bocs ha hülyeséget kérdezek, de minek marjátok fel a fákalját hamár ilyen szépen elfüvesedett? nem jobb(egyszerűbb) nyírni a füvet? meg akkor esső után sem sáros. :-)
Sziaasztok lenne egy kérdésem ki dolgozott vogel noot p-80 ekéve? aki dolgozot szeretném ha segitene itt van a kép (42651) hozzásólásomba volt kép feltéve mert nem tudom beállitani az ekét ! Köszönöm
Virgó! Jól látod az egy kaptár valóban, de csak egy kisebb család zavarkodott itt a szomszédban arra kellett! De régebben nagyobb mennyiségben is foglalkoztunk a dologgal, ezért áll rendelkezésre kaptár ilyen esetekre például.
Üdv. újra. Hát azért nem annyira vészes mint gondoljátok így fülke nélkül(bár nem én permetezek hanem a Fater!).Van védő felszerelés azért hozzá!:D A traktor tényleg elég jó állapotban van és nem csak úgy külsőre hanem belsőre is ( gondolok itt pl. a kartergázra, mert szinte semmi sincs).Az év nagy részében TLT-zik ugyebár a permetezővel, de azért tárcsa, borona, eke is van ám kis mennyiségben!:D Nemrég dolgozott egy 50-es itt a kertben és az valami katasztrófa volt, emellett elbujhat. Mindenkinek jó munkát kívánok! Sziasztok!
sziasztok ma kimentem szántani és nem tudtam szántani vizes hasápos föld volt ide oda állitotam de semmi melyik lekatott kell megfesziteni ha vele szemben vagyunk a géppel?
Már rég jártam errefelé. Mainap volt a tesztnap egész jól dolgozik a permetező. Viszont a fák közt szinte láp van volt olyan ahol a traktor hasa leért. Lőttem pár képet is:
A tsz-ben a 82-essel vittük az Amazon D8-as vetőgépet, 4 méter széles gép volt. Ha jól emlékszem, teletöltve 1T körül volt a súlya, de nem emelte fel az elejét a gép, csak ha ökör módján indultam vele.
én is viszem a nagy szórót(1,5t max) de nem a 82-es el, hanem a 892-vel és még nem jártam vele úgy hogy megemelte volna az elejét még az oldalas területen sem. csak ésszel kell vele bánni. :-)
a 82-es még a 800kg-os ásóboronánál is a csillagokat lesi, nem hogy a nagyszórónál! :-))
Mind a két oldalt így van a fúvókaméret. A nyomásszabályzó jól dolgozik ha 1fúvóka megy akkor is 30bár ha 6 fúvóka megy vagy 12 fúvóka megy akkor is 30bár.
Sziasztok!Hát ma jöttünk haza 4 kor 12.ik lettem 72% os lett az egész megvan a szakmunkás bizonyítvány mától kezdve szakmunkás vagyok:)Amúgy Szabi olyan földet szántottunk hogy csak homok volt meg arra csak az van úgyhogy nektek arra tényleg könnyű dolgozni.Amúgy jó szar az a homok ott kapartatod és elássa magát nagyon szar.
sziasztok olyan kérdésem volna van egy 50 sem 8dik ban amikor elveszem a gázt elégé nyihorog meg 5 ben amikor erölködik csendes mindkét fokozatban milehet ez
Csak az eggyik kereket emeld meg és próbáld meg kézzel megforgatni, ha megtudod forgatni és nem akadozik akkor valószínűleg a difi jól működik.
Természetesen a váltó üresben legyen!
Utána indítsd be a motort és megint forgasd meg, kikapcsolt difizárral a keréknek forognia kell. Ha a difizárat bekepcsolod és működik is akkor kézzel nem birod megforgatni a kereket. Igy is ellenőrizheted a difizárad működését illetve azt, hogy a difizár kapcsolód jól van-e beállítva.
A kormányművön lévő kapcsolónál jelölések vannak ami alapján be lehet állítani.
Nemrég vásároltam egy MTZ 550-et! 1989 kiadású. A motor D240-es de a hengerfej izzítógyertyás. A kérdésem hogy akkor ez 80 motor lenne? A hengerfej miatt gyanús de a tipus szám miatt meg annak kellene lenni.
Nincs kanyarodásnál ropogó hangja, arra gondoltam a difizár szelep lenne leszorulva és állandóan zárja csak kormány mozdulatra szűnik meg az olaj nyomás. Kipróbálom a gumicső tapintás próbát amit javasoltatok. Csak a tisztán látás miatt ha felemelem emelővel a hátulját úgy, hogy egyik kerék sem ér le akkor alapból csak a jobb kereket hajtja difizár alapállásban ? Difizárkapcsoló kihúzott állapotban (automata),pedig mindkettőt hajtja ?
Köszönöm eddigi segítségeteket, szívesen fogadok minden jó tanácsot.
természetes hogy megirom hogy mi volt a probléma,csak várok a szétszedéssel megkockáztatom a tavaszi munkát kb10ha van amit be kell vetni remélem kibirja.
Én már jártam úgy még annó a 80 assal, eleinte kisebb kattanást halottam, és feltünt, hogy nagyobb ívbe fordul a traki. Első dolog a difi kapcsolóját kivettem, azt hittük össze ragadtak a tárcsák, de más gond volt vele. Alig tudtam haza jönni vele, főleg a kanyarodás volt szar, ekkor már lehetett érezni mikor kanyarodtam, hogy néha szét old, mert rántot egyett a gépen. A vége komplett difi felújítás lett, a hátuljába új csapágyakat kapott, új fék tengelyek, meg pár apróság.
Az hogy a két kerék egyformán kapar az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a difizár be van kapcsolva. Lehet, hogy a két keréknek amikor nézted pont egyforma volt a tapadása és ezért nem működött a difi.
Azt könnyen le tudod ellenőrizni, hogy a difi mikor kap oljnyomást. A fémcsövet álltalában egy gumicsővel szokták összekötni, a gumicsövet megfogod és kapcsolgatod a difizárat, érezni fogod amikor van olajnyomás a csőben.
Hátsóhídból morgó hang jött nekem is, de ezt a hátrafelé kapartatós dolgot nem próbáltam ki ( igaz, nekem levegős a difizáram, nem működne kormányforgatással). A difiben a bolygókerekek és a kereszt volt teljesen szétkopva, némelyik már-már foghegyre ugrott. Akkor kicseréltem a keresztet, a bolygókerekeket, a rózsakerekeket és a perselyeket. Meg azzal együtt a féltengelycsapágyakat is. Azóta nincs morgó hangja.
Igen itt is igazi áprilisi szeszélyes idő van. A munkákkal jól állunk. Mi csak az ünnep után akarunk kezdeni a tengerivel nem sietek vele.
Milyen fajtákat fogsz vetni? Nekem Furió lesz meg majd nézek valami korábbi Dekalbot egy másik darabra. Ahova korábbit rakok ott vetésforgó lesz vagy almafa. :)
Természetesen akkor látszik meg a hiba pontos oka, ha szét van kapva a gép. Elsőre a koronás anyára gyanakszok. De azért kérdeztem, hogy ha IX.ikba gázlevételkor is hangos akkor csapágy gondok is vannak. De IX.ikbe állítólag csendes és csak rükvercbe csinálja akkor a nagy anya lesz szerintem, meg írta, hogy rükvercbe megvolt kínozva egy kicsit. De ettől függetlenül még lehet az a hibaforrás is amit Te említesz. Mind a kettő lehet vagy mind a kettő egyszerre. :) Majd szétszedi és reméljük megírja mi volt a hiba oka.
Ha hátramenetben hangos a váltó azt nem bisztos, hogy minden esetben az anya le lazulása okozza. Lehet például csapágy gond is vagy ami nálam is volt, hogy az ikerfogaskerék tűgörgői kopottak voltak. Néha szabályosan csikorgó hangok jöttek ki rükvercben.
Meg is szívtam vele mert kétszer kellett szétszedni miatta. Mikor az olajat engedtem le széthúzás előtt már az olajjal csavardarabok meg anyák jöttek ki.
Kiderült, hogy a difiről le lazult a tányérkerék és már csak négy csavar volt ami még tartott valamit, de azok is lazák voltak.
Úgy gondoltam, hogy megvan a hiba forrás ami miatt hangos volt a hátramenet. A váltót átnéztem, de nem találtam rajta különösebb hibát, ezért az nem lett szétszedve.
Összerakás után kiderült, hogy a rükverc ugyan olyan hangos mint volt előtte, de már nem volt lelki erőm még egyszer szétszedni, úgyhogy még egy évet mentem vele így.
Amikor egy év mulva szétszedtem kicseréltem bronz perselyesre, azóta semmi gond vele.
ÖÖ elnézést az okvetetlenkedésért,de milyen fúvókával permeteztek? Mi az ami birja a 30bárt huzamosan akár szórófej,akár szivattyú tekintetében? A klasszikus perdítőlapkás körsugarú szórófejeknek max 15bár ami ajánlott. Birja????
A nagynyomású fúvókák pneumatikus cseppképzésűek,nem hiszem,hogy olyannal dolgoztok.
van egy kis visitó hangja de a korabeli gépekhez hasonló, de hátrametet az iszonyatos, ősszel egyszer megkinoztam hátrafelé akkor kezdődött de sajna igy tudtam kikecmeregni a sárból
Szerintem mindenki járt iskolába és tudja mennyi 1hold meg 1hektár 5760-10000m2 azaz osztva 3.6 1600-2777 öl nem vagyok zseni de ha ennyiért szántanak én kiszámoltam mennyi ölre vetitve mindig jó ha elöbb járok mint a gazda akinek dolgozok
"Aki az MTZ királycsapszeget zsírozza, többet árt a traktornak, mint aki nem keni! A porba beleragad a kosz. A homokszemcsék berágják a tengelyt és a perselyt. Edzett anyagból készül a királycsap és a persely. Nem kell, nem is szabad kenni!"
Na akkor most mi legyen...kenjük vagy ne kenjük ?:-)
Itt 20ezer/ha szántás. Hektár alatti föld meg 8-10Ft/öl függ a távolságtól. Tárcsázás ennek a fele.
Kert szántás vagy tárcsázás mtz-vel nem annyira gazdaságos. Mtz-vel csak olyan kertet tudsz szántani vagy tárcsázni ami üres azaz nincs benne fa. Amúgy szántás 5-6ezer/kert tárcsa 3ezer.
Kertszántást hasraütésre kell kifizettetni, nem ölezésre, meg holdra számolni.
De legegyszerűbb számítás: üzemanyag árának a kétszerese (pl.: MTZ-vel 1ha szántás 20-25cm mélyen átlag 25l gázolaj, tehát 50x380= 19000Ft, + egy db ekevas ára). ((((((((((( De leginkább nem kell bérmunkát csinálni, mert nem tudják az emberek megfizetni)))))))))))
Tegnap számolgattam a szántást meg a vetést 1hold 15e 1hektár 25e azaz 10ft/ölje de ha 12ft/ölje akkor 20eft/1holtja 35e/1hektár vetés tárcsa az meg 5ft/ölje azaz 1holt 8e 1hektár 15eft ha 6.25 el az meg 10e/1holt 20e/1hektár! de ha kissebb kert szántás vagy vetés akkor fél holdba kell számolni mert nem jár jól az ember ha 82essel vet vagy szánt
Az egyik barátom új szivattyút és kormányoszlopot vett bele és akkor is tapsolt, majd javaslatomra kicserélte a rugókat fejszeleprugókra és azóta jó, bár annyira könnyű a kormánya hogy szinte rossz:) Én még a fogasív játékán is állítanék...
Más, egy komplett hüvely dugó csere kb mennyi munkaóra és mit szoktatok kérni érte?
Nekem most hűtővisszaszereléssel (lyukas volt), csak a gyűrűzés sikerült, (mert a hüvelykihúzója elszakadt) és fékjavítással, (ami teljesen össze volt rohadva) porlasztó cserével és vékony kerék átszereléssel 25be lesz, mert a hengerfej köszörüléssel új szeleppel és szelepvezetővel külön meg volt. Persze ez mind-mind munkadíj.
Még egy kérdés, szelepszár szimmeringet minőségit lehet vhol kapni, mert a mester, amit vittem, visszaadta, mondván, mire felütné szétszakad.... amúgy eredetileg sincs rajta.
Tegnap észrevettem az 550-esen, hogy alapból hajtja mind a két kereket hátrafelé kapartatásnál difizár nélkül is. Ha bekapcsolom a difizárat és elforgatom a kormányt akkor szétold, tehát ez működik rajta. Nem tudom hol keresem a hibát a kormányoszlopon vagy a szelepnél esetleg a összeakadt valami a hátsóhídban. Előre is köszönök minden segítségét. Ja és hallok a hátsóhídból valami morgó inkább lötyögő hangot. A féltengelyt kihúztam tokostól együtt, mert kerékcsapágyra gyanakodtam, de sem a külsők, sem a belsők nem lógnak.(nem levegős a difi és nincs olajfolyás)
Segítséget szeretnék kérni, megtudná mutatni valaki, hogy hol van pontosan az a szelep a vezérmütömben amit kikell szedni hogy ne dobálja le a munkagépeket. Egy kép sokat segítene. És még egy kérdés a barna 82 -sünk sima hagyományos kormányoszlop van benne. Ez egy felujított kormánymű baján volt felujítva kb 3 éve és tegnap iszonyatosan elkezdett szitálni az eleje.Este már csak 8.-al lehetett hazajönni vele mert alig lehetett egyenesbe tartani.Ma reggel húztunk a golyon de ugyanugy sétál az úton.Gömbfejek jók bene.Mit lehetne kezdeni vele hogy jo legyen?Ja kb 1 hónapos kormányszivattyú van rajta. Válaszokat előre is köszönöm.
Szevasztok!Ma megyek Baktalórántházára az országos szktv-re remélem bizonyítvánnyal jövök haz de jó lenne az első hely is.Lhete majd találkozok ismerősökkel majd szóljon.Drukkoljatok!Csáá.
Egy kérdésem lenne a szakember megnézte a összes villamosságot és kellet bele egy relé de a vizfok mérö 120C° mutat azt mondta cseréljem ki a vizgombát vettem egy ujjat és hidegen 40C° alat van beinditom és 5 perc mulva 120C° . Mi lehet a gond el van kötve vagy az óra nem jó?
Lehet, hogy mérőóra lessz a rossz, de egyelőre még hagyd és figyeld mit mutat.
Ha nem lessz jó akkor csere, de az újjal vigyázz utángyártott és szar, nem mér semmit. Én vettem a 80-asba újat, kuka, találtam egy Csepel órát van vagy 40-50 éves, de legalább jó.
Nekem volt olyan ampermérő óra is, ami abba a tartományba mutatott, amerre dőlt a traki: balra billent a gép, akkor negatív, jobbra billent, akkor pozitív.
Nem is az hogy nullára, hanem a pozítív tartomány feléig mutatott és ott volt egész délután. Csak azért tünt fel mert nem szokott ilyen sok ideig ott maradni, bár lehet megy megnyekken az jelző.
Egy kérdés, miért lehet az hogy a töltés jelző állandóan töltést jelez, tehtá a pluszba van állandóan. Pedig nem üzemelt egyetlen egy lámpa se. Tárcsázás közben figyeltem fel erre.
1-esnél már nézve volt, járó motornál szépen dolgozott. Félek, hogy valami kompresszió baj lesz, vagy az első hengernél befolyt valami. Gazdája szerint ment rendesen, de...
Nem a 4 porlasztóval lehet a baj. Le lett szedve a kipufogó elágazás is és ott csak az első nyíláson ömlött a füst, többin nem. Majd az első porlasztók hátra lettek téve (csere) és úgy is az első hengernél ment a füst. Ja és mielőtt be lett téve az első porlasztó egy fél percig járatva volt a motor és közben szépen dolgotott a porlasztó. 3 hengerrel megy.
Ezek után már nem sok kedvem használt motrot venni.
Sárga nyíllal jelölt helyen a kikapcsolt, Kék az autómata, piros a direkt hajtás. De kösd ki egy jó vastag fához és ellenőrizd le. Kikapcsolt állásban csak a hátsó kerekeknek kell forogni, automata állásban csak előre felé hajt. Direktbe, meg oda vissza. A hátra felé hajtást úgy tudod kipróbálni, hogy az orrát kötöd ki a gépnek és rükvercben próbálod ki a 3 fokozatot. Nyugodtan megcsinálhatod nem lesz semmi baja a gépnek. De addig állítgasd míg nem találsz egy olyan fokozatot mikor csak az első kerék van hajtva azaz az első pörög a hátsó meg áll. :)