"...A gyerek ugyanazt kapja, mint előzőleg, de kicsit másként: Úgy,ahogy anyukája csnálta Neki. Eszébe nem jut majd, hogy milyen is volt a szomszédé..."
Szerintem a zsiradékban pirított porított-szárazkenyér különösképpen perverz dolog és semmiképpen nem olyasmi, amire szüksége lenne akár egy fejlődő, akár egy a fejlődését már befejezett szervezetnek.
a gyerek - bár általában imádja a zöldséget - karfiolt eddig semmilyen formában nem evett (büdös!)
momentán örülök neki, h legalább így hajlandó a szájába venni. utána fogok variálgatni (amúgy én nem vagyok nagy híve a panírozott cuccoknak, helyette inkább nyersen vagy párolva)
Utolsó mondatoddal vitatkoznék: ez csak a Te skrupulusod, "vagyok-e olyan jó, mint a szomszédasszony?" Vagy!
Pl. veszel egy tubus majonézt, egy részét összekevered paradicsom pürével, s ezzekkel kened meg a kisült karfiolokat. (ződítheted is párolt levelek átpasszírozott levével)
1-2 sárgarépát szeletekre vágva, néhány karalábé karikát és pár szem krumplit karikára vágva megsózol, majd a nedvességet leitatva, lisztben meghempergetve panírozod és kisütöd.
A gyerek ugyanazt kapja, mint előzőleg, de kicsit másként: Úgy,ahogy anyukája csnálta Neki. Eszébe nem jut majd, hogy milyen is volt a szomszédé.
Köszönöm a karfiolos ötleteket! Holnap lesz a próba.
(de lehet, h előbb a comcédasszonyt kellett volna megkérdeznem, ugyanis a gyerek ott kóstolta meg életében először, és nyilván pont olyat kéne készítenem:))
Megfozom (nem tul puhara, mert meg fog sulni), es beleteszem egy nagy tepsibe (amit kivajaztam, boven, darab vajak maradnak benne), megszorom piritott morzsaval - kicsit ossze is razom - es tejfolt teszek ra, csinos kis halmokat. Lehet ra tenni reszelt sajtot is, es megsutni.
Ha kisebb a tepsi es sok a karfiol, lehet retegezni.
Az én szóhasználatomban bundázott az, amin valamilyen bevonat van sütés előtt. A sütés történhet bő olajban (pálmazsírban), vagy olajjal spriccelve sütőpapíron sütőben. A bevonat lehet liszt-tojás-morzsa (esetleg reszelt sajt, kukoricapehely-törmelék...), vagy palacsintatészta (párizsias), vagy sörtészta (Orly-módra). Az alap lehet kenyér, töltött palacsinta, "párizsi", zöldség, hal, hús. A bundázáshoz a húst kiklopfolhatjuk (ellentétben a bunda nélküli sütéssel). bd
Nem a megfelelő helyen használt jövevényszavakkal van a gond, hanem a mai magyarkodó-magyarítókkal!
LSD: "villámposta"!
/Annak, aki olyan lüke, hogy nem a dugót, hanem az ujját dugja a konnerktorba, és villámszerű áramütés éri... :o)
Node, hagyjuk!
Kérdezz nyugodtan a konyhanyelven válaszolok, ha tudok -de leginkább sütés-főzésről beszélgessünk.
Majdcsak csökken ez a hőguta, és újból be lehet ízzítani a sütőt is.
Kezd elegem lenni a másnapos hideg blöttyökből, kéne egy jó adag sülthús, vagy oldalas. És az utána maradó hagymás pecsenyezsír paradicsommal, paprikával, paradicsompaprikával ropogós-friss kenyéren...
Sokáig én is félig megpárolt karfiolt paníroztam, de ha van időd, válaszd az egyszerűbb megoldást. A konyhakész karfiolrózsákat alaposan besózom finom szemű sóval, és egy tálcán hagyom cirka 1 órát állni, hogy levet engedjen. Utána törölgetés, panírozás (nálam) liszt-tojás-morzsába. Ha nagyok a rózsák, érdemes lassú tüzön sütni, hog biztosan megpuhuljon.
Beleforgatod a félig párolt karfiolt a ptésztába és utána a prézlibe?
s ha már... megtaláltam a párolóbetétet, amit még sosem használtam:). gondolom, edény aljára víz, bele a betét, rá az enyhén sózott zöldség és lefed, ugye?