Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44322

"...A gyerek ugyanazt kapja, mint előzőleg, de kicsit másként: Úgy,ahogy anyukája csnálta Neki. Eszébe nem jut majd, hogy milyen is volt a szomszédé..."

 

Hááát?

Nagyon szerencsés anyuka lehetsz!

:o)

Előzmény: szysssz (44316)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44321

Hujjuj!

Próbálkoz6sz, de számolj azzal, "A ...néiéknél finomabb volt..."

:o)

Előzmény: Cesete (44315)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44320

Gondolkodtam már én is rajta, de mindig a "bécsi panír" maradt.

Avagy a kombinált:

Blansírozott karfiol a kivajazott-morzsázott jénaiba, leöntve palacsintatésztával, (esetleg sajttal szórva) csőbehú...sütni.

Kiszedni és pirított vajas-morzsival tálalni.

 

Jó, tudom, az igazi besamllel...

De miért ne így, ha könnyebb...

:o)

Előzmény: VKOrsi (44310)
Thor Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44319

1etértek

Szerintem a zsiradékban pirított porított-szárazkenyér különösképpen perverz dolog és semmiképpen nem olyasmi, amire szüksége lenne akár egy fejlődő, akár egy a fejlődését már befejezett szervezetnek.

Előzmény: Cesete (44318)
Cesete Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44318

nem igazán értelek.

a gyerek - bár általában imádja a zöldséget - karfiolt eddig semmilyen formában nem evett (büdös!)

momentán örülök neki, h legalább így hajlandó a szájába venni. utána fogok variálgatni (amúgy én nem vagyok nagy híve a panírozott cuccoknak, helyette inkább nyersen vagy párolva)

Előzmény: szysssz (44316)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44317

Nekem is azért van érkezésem minden zöldségre válaszolni.

:o)

Előzmény: ZsuR (44308)
szysssz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44316

Utolsó mondatoddal vitatkoznék: ez csak a Te skrupulusod, "vagyok-e olyan jó, mint a szomszédasszony?" Vagy!

Pl. veszel egy tubus majonézt, egy részét összekevered paradicsom pürével, s ezzekkel kened meg a kisült karfiolokat. (ződítheted is párolt levelek átpasszírozott levével)

1-2 sárgarépát szeletekre vágva, néhány karalábé karikát és pár szem krumplit karikára vágva megsózol, majd a nedvességet leitatva, lisztben meghempergetve panírozod és kisütöd.

A gyerek ugyanazt kapja, mint előzőleg, de kicsit másként: Úgy,ahogy anyukája csnálta Neki. Eszébe nem jut majd, hogy milyen is volt a szomszédé.

Előzmény: Cesete (44315)
Cesete Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44315

Köszönöm a karfiolos ötleteket! Holnap lesz a próba.

(de lehet, h előbb a comcédasszonyt kellett volna megkérdeznem, ugyanis a gyerek ott kóstolta meg életében először, és nyilván pont olyat kéne készítenem:))

ZsuR Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44314
Igen, azt gondoltam. Ki fogom probalni meg ezen a hetvegen!!! Koszi!
Előzmény: VKOrsi (44313)
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44313
viszont a massza a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb.
Előzmény: ZsuR (44311)
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44312
simán :)
Előzmény: ZsuR (44311)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44311
Ez egy jo trukk. . .palacsinta teszta - es utana morzsa. Mukodik hussal is?
Előzmény: VKOrsi (44310)
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44310
no, de a liszt + tojás a palacsintatészta maga :)

én is úgy rántok,különösen, ha nagy mennyiséget és aprót (pl. gombát, karfiolt), hogy palacsintatészta majd morzsába bele.

de a karfiolt én sosem főzöm elő.
Előzmény: joy (44303)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44309
En nem rantom. . .rakom.

Megfozom (nem tul puhara, mert meg fog sulni), es beleteszem egy nagy tepsibe (amit kivajaztam, boven, darab vajak maradnak benne), megszorom piritott morzsaval - kicsit ossze is razom - es tejfolt teszek ra, csinos kis halmokat. Lehet ra tenni reszelt sajtot is, es megsutni.

Ha kisebb a tepsi es sok a karfiol, lehet retegezni.
Előzmény: Cesete (44295)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44308
En alig-alig fozok mostanaban. . .csoda ha belebotlok a szavakba?!?!?
Előzmény: joy (44300)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44307

Hentergett itt egy bödön bouillon. Mit is lehetne ezzel kezdeni?

Naná, hagymalevest.

Azám, de mire fölaprítom a hagymát, patakvérkönny lesz.

Eszembe jutott, hogyha gázláng mellett szelem, nem lesz patakvérkönny...:}}

Na, végre egy KONYHA-TRÜKK...:}}

Thor Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44306
Ez az olajjal spriccelve sütőpapíron, sütőben nagyon tetszik. Ezt öszehozva az alap=kenyérrel azt jelenti, hogy bundáskenyeret is így sütsz?
Előzmény: bd (44305)
bd Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44305
Az én szóhasználatomban bundázott az, amin valamilyen bevonat van sütés előtt.
A sütés történhet bő olajban (pálmazsírban), vagy olajjal spriccelve sütőpapíron sütőben.
A bevonat lehet liszt-tojás-morzsa (esetleg reszelt sajt, kukoricapehely-törmelék...),
vagy palacsintatészta (párizsias), vagy sörtészta (Orly-módra).
Az alap lehet kenyér, töltött palacsinta, "párizsi", zöldség, hal, hús.
A bundázáshoz a húst kiklopfolhatjuk (ellentétben a bunda nélküli sütéssel).
bd

joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44304

:o)))

Ez jól elba...

Zsur  (44294)-esére akart válasz lenni.

No, mind1, hagyjuk!

:o)))

Előzmény: joy (44300)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44303

Vagy rántjuk a karfiolt alla bécsi:

-liszt, tojás, morzsa, forró olaj,

Vagy bundázzuk:

-palacsinta massza, forróolaj alla párizsi.

 

A kettőt sosem keverjük össze.

:o)

Előzmény: Cesete (44297)
Thor Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44302
Arról van sejtésed, hogy miért nem tudom beállítani? Már 3x próbáltam, kiválasztom, OK-t nyomok és nem történik semmi. Valami más is kell hozzá?
Előzmény: Törölt nick (44284)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44301
Igen, a blansírozás, alapos lecsorgatás-szárítás.
Előzmény: Cesete (44295)
joy Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44300

Mitől krumpli a burgonya és az óra?

Mitől burgonya a burgonya?

:o)

 

Nem a megfelelő helyen használt jövevényszavakkal van a gond, hanem a mai magyarkodó-magyarítókkal!

LSD: "villámposta"!

/Annak, aki olyan lüke, hogy nem a dugót, hanem az ujját dugja a konnerktorba, és villámszerű áramütés éri... :o)

 

Node, hagyjuk!

 

Kérdezz nyugodtan a konyhanyelven válaszolok, ha tudok -de leginkább sütés-főzésről beszélgessünk.

Majdcsak csökken ez a hőguta, és újból be lehet ízzítani a sütőt is.

Kezd elegem lenni a másnapos hideg blöttyökből, kéne egy jó adag sülthús, vagy oldalas. És az utána maradó hagymás pecsenyezsír paradicsommal, paprikával, paradicsompaprikával ropogós-friss kenyéren...

:o)

Előzmény: joy (44289)
Godzi anyuka Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44299
Sokáig én is félig megpárolt karfiolt paníroztam, de ha van időd, válaszd az egyszerűbb megoldást. A konyhakész karfiolrózsákat alaposan besózom finom szemű sóval, és egy tálcán hagyom cirka 1 órát állni, hogy levet engedjen. Utána törölgetés, panírozás (nálam) liszt-tojás-morzsába. Ha nagyok a rózsák, érdemes lassú tüzön sütni, hog biztosan megpuhuljon.
Előzmény: Cesete (44295)
szysssz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44298

Pont úgy, ahogy írtad. :) csak vigyázz, nehogy túlfőzd a karfiolt!

 

Egy kiegészítés: ha a panírba reszelsz valami karakteresebb sajtot (ementáli, vagy lájtosabb füstölt), különleges ízhatásban részesülsz.

 

Ugyanígy süthetsz más szeletekre vágott zöldségeket (patisszon, s.répa, zeller. karalábé, burgonya!), de ezeket nem kell előfőzni. 

Előzmény: Cesete (44297)
Cesete Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44297

Köszi!

Beleforgatod a félig párolt karfiolt a ptésztába és utána a prézlibe?

 

s ha már... megtaláltam a párolóbetétet, amit még sosem használtam:). gondolom, edény aljára víz, bele a betét, rá az enyhén sózott zöldség és lefed, ugye?

Előzmény: szysssz (44296)
szysssz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44296

Vagy sűrűbb palacsinta tészta + prézli.

A karfiolt én félig megpárolom, jól lecsöpögtetem és akkor panírozom.

Előzmény: Cesete (44295)
Cesete Creative Commons License 2007.08.28 0 0 44295

Ízes napot!

Van-e valami trükkje a rántott karfiolnak? (az is liszt, tojás, morzsa?)

ZsuR Creative Commons License 2007.08.27 0 0 44294
Akkor - ezt a peldadat is forditanad? :))
Előzmény: joy (44289)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.27 0 0 44293

Node éppen Te ne határozz meg így egy gombafajt,mert előszedem a szívlapátot!!

Még ilyet?

Nahát.

Sőt.

Előzmény: nagypapi51 (44271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!