Zalaegerszeg, Munkácsy utca (ha jól tudom), Anikó a kozmetikus + 3-4 ifjú tanonc, gondolom ezért is tartott "csak" 2 óráig az egész, és 4500,-Ft volt!
Gyerekek,eltűnt a Benci füle!! Eddig teljesen rá volt nőve-tekeredve a bunda, fél-egy centi vastagságban és kb.15 cm hosszú volt, most meg alig lehet megtalálni, van vagy 5 cm az egész füle, alig bundával!! Komolyan mondom, hárman kerestük a fülét!! És most olyan jó selymes a bundája, nem olyan sprőd, mint volt!!
Imádom!! Ebben a percben úgy horkol, mint egy becsipett férfi!!
Megjöttünk a kozmitól!! Persze szakadó esőben mentünk, a barátnőm elvitt kocsival, de hazafelé már taxival kellett hoznom!! 2 óra munka volt, úgy, hogy ott volt 3 tanonc is, kicsit még nyirkosan kaptam vissza, de szép lett. Azt hiszem, nem okozott neki nagy lelki törést, mert most mindenhez dörgölőzik, gondolom, nem bírja a samponszagot!
Asta az utolsó bekezdés nagyon tetszik, ahogy összefoglaltad, mit szeretsz a puliban!!
Itt van az első kép, még tegnap este, a többi a kozmi utáni állapot!! A popójánál jól kivágták (azt nem mutogatom), hogy nekem sokáig ne kelljen, de nem csúnyán!!
Láthattad milyen a pulikám szőre. Készítettem róla egy "előtte" fotót is. Sajnos nem gondozzák anyumék a szőrét és így, nem is gubancos, hanem szabályosan páncél lett a rasztájából. :( Sajnos neki sem volt így jó. Muszájból nyírtam meg. :(
Amúgy én sem vagyok híve a rövid szőrű pulinak. A kutyának azért van ilyen szőre, hogy télen melegítse, nyáron pedig hőszigetel, így nincs melege. :) Szóval, ha most elkezdem szépen széthúzogatni a szőrét, akkor szép kis pulika lesz belőle. :)
Nekem is nagyon tetszenek a szépen rendben tartott hosszú szőrű pulik. Ők az igaziak. Én is meg szoktam csodálni őket.
Én viszont soha nem akartam kifejezetten puli kutyát sajátomnak. Csak ő megtalált engem, én pedig elfogadtam őt. Így aztán tényleg nem igazán érdekel a külleme, vagy hogy a fajta jellemzőket külsejében is hozza.
Nekem ő egy szeretni- sőt imádni való kis kutya, 100%-os puli lelkülettel. Imádom a csámpás kis lábait, a riszáló mozgását, a vidámságát, a szemtelen rafináltságát, hogy folyton láb alatt van.... szóval mindent.:O))
Nagyon jól türte! A westiem hisztizett alattunk (mert felraktam Samut egy asztalra), mert féltékeny volt, hogy nem vele foglalkozom. Amikor a kukijához értem a nyírással, nagyon parázott, így nem mozgott. :D Mondtam neki, hogy megrövidítem a kukacát, ha csak egy kicsit is megmozdul. :D Aztán tök normálisan állt egy helyben. :D
Nem sértődtem meg. Tényleg olyan, mint egy birka. :D De majd kipulisodik. :)
Fotót most nem tudok készíteni róla, mert elég rossz az idő és ő ilyenkor ki nem jön a házából. :D Víziszonya van biztos. :D De szerintem nagyobb, mint egy átlagos puli. Apuék azt is felvetették, hogy nem fajtatiszta. Pedig a helyi pásztortól vették. :) Itt a nagy pusztában (kiskunságban) sok a pásztor, és itt nálunk is lakik egy. Van neki 2 pulija, és azok fajtatiszták... nem értem akkor Samu honnan örökölte ezt a nagy méretet. :S
Tökéletesen egyetértek veled, a lelke a legfontosabb, de azért ha már puli, akkor legyen puli!! A Benci lelkének holnap annyi lesz, szerintem egy hétig nem fog velem megint szóba állni a kozmi után!
Nekem is hosszú szőrrel tetszik, de mint írtam már többször is hiába ápoltuk nagyon összegubancolódott a szőre. Érdekes, mert csak a nyaka felett a hát részen.
Ez is gyerekbunda még. Ha viszont e nyírás után sikerül szépen csinálgatni a szőrét, és sem szeretném állandóan lenyíratni.
Én amondó vagyok, hogy a puli legyen puli, és hosszú szőrű, mi is nagyon csípjük, amikor séta közben megállítanak bennünket és ámuldoznak, hogy milyen szép, és mekkora a szőre!Eddig még minden nyarat kibírt hosszú szőrrel!
Ha viszont lenyirattuk (a 2. évében), akkor nagyon picire, mert a gyerekbunda nem volt szép, de soha többet!!
Holnap viszem a kozmiba, drukkoljon mindenki, hogy ne legyen gubanc, bár szerintem szépen hagyja magát, meg a kozmetikus nem egyedül dolgozik, elvileg hamarabb kész lesz!! Majd hozom a képet is, ha végeztünk!!
Nekem is így tetszik ahogy van. Már majdnem a földig ér a szőre. Kimondottan élvezem amikor megállítanak minket a parkban, az utcán, és dícsérik hogy milyen szép a bundája.
Én 1 cm-re akarom nyíratni. Már két hete. Csak a kozmetikusunk húzza az időt szerintem, mert korainak tartotta a nyírást. Eddig aztán pulika megúszta:O))
Tegnapelőtt megúszta az oltást is, mert éppen elfogyott az oltó anyag, és hétfőn kell vissza mennünk. Elhatároztam, a jövő héten nem fog megúszni semmit. Le lesz nyírva, be lesz oltva, meg minden, ami dukál ilyenkor.
Nagyon kíváncsi vagyok. Biztos nem vihetem rögtön szépség versenyre, de nagyon hamar nő a szőre. Nem érdemes hosszabbra hagyni., ha már nyíratjuk.
Köszi a játékokra adott tipeket, lehet, hogy akkor már odaadom neki azt a kötél játékot is.
Voltam megnézni egy pulit, mert láttam, hogy le van nyírva. Megkérdeztem, hogy kinél nyíratták, mert én is kozmetikust keresek. Sajnos mifelénk nem nagyon lehet válogatni. Mindegy nem is ez a lényeg.
Szóval a pulika fehér színű volt, és 1 cm-re volt lenyírva. Én mintha néhol láttam volna a rózsaszín bőrét is. Szerintetek ez normális dolog? Mármint az 1 cm, az nem túl rövid? Mondták is, hogy azóta fázik, reszket, de egyébként élvezi.
Ja igen és géppel nyírták, pedig itt egyszer azt írta valaki, hogy az nem jó, de arra már nem emlékszem, hogy miért nem.
Most ha megyek kozmetikushoz már azon gondolkoztam, hogy először kérdezzem meg mivel nyír? Mert én nem gondoltam annyira rövidre, ill. én ollós nyírásra gondoltam.
Elvileg egy kutyakozmetikusnak minden fajtához kell érteni, amit nyír, ugye?
Persze, hogy lesz fotó!! Én izgulok szerintem a legjobban már most!! Az ölben cipelés nem újkeletű dolog, szegény Pulcsikát anno ölben cipeltem az orvoshoz is, mikor már beteg lett, de ő "csak" 9 kiló volt, igaz 35 fokos nyárban az is elég volt!
Hehe, majd hazafelé ölben hozod! :P mondanom sem kell fotó előtte, utána meglesz ugye? :)
Nem mértük még Marcit, szóval nem tudok nyilatkozni. Kaja nagyrészt mindig van előttük, mert Sajó vénségére éhenkórász lett, de soha nem is eszik meg mindet. Elhízva sincsenek, úgyhogy mi nem is méricskélünk.
Amúgy nálunk is elég hiányos a tapéta, meg az ajtón a festék, mert ha ki akar menni, vagy be akar jönni, mindig kaparja, sőt néha meg "csak" szórakozásból, ha odafekszik!!
A játékokra kitérve: nálunk is a csomós rongyköteg vált be, ill. van 2 olyan plüss dolga, amit mindig egyben hagy v.mi miatt, de új dolgokat szinte azonnal kibelez;-),most az egyik nagy kedvence egy leselejtezett, összekötözött pólóm, nem hiába, rajt van a gazdi szaga...
Amúgy néha adok neki botot is, amit előszeretettel hántol le, ilyenkor olyan a lakás, mint egy asztalosműhely, de inkább ez legyen, mintsem a kanapét kezdje meg (sajna, kis korában volt erre is példa)
A fésülős célszerszámhoz hozzászólva: nekem épp tegnap ajánlott egy sertésszőrből készült kefét (emberi használatra) a kozmetikus, ami szintén egybehagyja a szőrzetet, de mégsem engedi kifésülni... én azért ettől kicsit tartok...
Bububorzas: a Bencinek rengeteg plüssjátéka van, néha szétrágja őket, néha nem, de arra figyelek, hogy ne kopogjon a szem a szájában, előfordul, hogy azt vesszük észre, már kinn van a bele (fehér, olyasmi,mint a vatta) olyankor elveszem tőle, és visszavarrjuk. Megvannak a kedvencei, amiket csócsál, a labdákat, műanyagokat nem rágja már szét. Olyan csomós is van neki, de avval már nem is nagyon játszik. Szerintem nyugodtan add neki, annyi cérna nem fog abból kijönni, jól megvannak azok csinálva, nem véletlenül találták ki kutyáknak is!
Ami meg bemegy, az ki is jön, a Benci anno kakilt madzagon lógó vonalkódot, lila plüsst, nem lett semmi baja. (Jó, nem egy fél gumilabdára gondolok azért!)
Nyuszikusz: a Bencus is úgy van vele, hogy mindegy hol vagyunk, csak velünk (leginkább) velem egy helyiségben legyen! Már írtam itt valakinek, hogy reggel még a wc-re is bejön utánam, és ott fekszik a lábam előtt!
Most voltunk nagyot sétálni, a drága végig rohangált (póráz nélkül), most meg aztán liheg, neki ez már meleg!!
Még arra kérlek benneteket, írjátok meg, hogy a ti puliitok hány kilósak! Az enyém 16,8 volt a minap, és azt mondták, hogy "kövér", pedig szerintem csak a bunda nagy, és nem is eszik sokat (egyszer egy nap 20-30 dekát).
Hétfőn lesz a nagy kozmetikázás, drukkoljatok, hogy ne essen az eső, mert gyalog megyünk, és jövünk, nem kellene, hogy már hazafelé újra koszos legyen!!
volt téma a puli a lakásban. nálunk is annyira ragaszkodó Marci, hogy simán lehetne bent is tartani. azt látom rajta, hogy neki mindegy hol van, csak velünk lehessen. Amikor bevittem a munkahelyemre egész nap nagyon szépen elvolt, semmi rosszat nem csinált. néha játszott, de nagyrészt aludt. Amikor Anyuéknál volt, akkor is nagyon jól viselkedett. Azt hiszem nem vagyok elfogult, és nincs elkényeztetve sem. :D :D A párom kapta anno őt, és folyamatosan azzal cukkol, hogy elszeretem tőle Marcit. :D pedig csak sokat foglalkozom vele, mert nekem ez a tartalmas kikapcsolódás. :)
Remélem nem bántalak meg, de elsőre, ahogy ránéztem egy birka jutott eszembe. :) olyan kis okos feje van. :) Nem vagy semmi, hogy bevállaltad a nyírást saját kézzel. Hogy tűrte őkelme? Esetleg tudnál olyan képet feltenni, amin viszonyítani tudom a kutya méretét? a mi kis manöken alkatú Marcipánunk miatt minden pulit lecsekkolunk méretileg. :)
Párom újravetette fűmaggal a kertet, ezért "csak a kijelölt" helyen szaban bármit is ténykedni. ma reggel labdáztak a kisasszonnyal, aki richtig hosszában kérte dobni a labdát, ami persze jelenleg tilos. asszem, ha jól leszek délután (vmi vírusos nyavalya, az egész családon átment:(), akkor meglepem magunk egy nagy sétával. :)
Nem annyira szakértem a játék kérdést, mert nálunk nagyon vigyáznak rájuk,de én úgy hallottam, hogy a kis darabkákat nem eszik meg, ha meg mégis, akkor előbb-utóbb kijön belőlük a másik végen. :)
Igaz volt már régebben is erről szó, mégis megkérdezném, hogy milyen játéka van a pulijaitoknak?
Az enyém mindent szétrág, pedig mindig olyan jó kutyajátékokat látok, de már nem merem megvenni. A legutóbbi kb. 2 óra hosszáig tartott és kb. 100 db-ban végezte. Pedig úgy örült neki! Ja és persze kettő kutyánk van, a másik egy kis tacskó keverék, és előbb-utóbb az övét is megszerezte és tönkretette.
Van egy szép színes fonott kötél. Gondolom tudjátok melyik, össze van csomózva. Viszont azt sem merem odaadni, mert azt hallotam, hogy lenyeli a cérna szálakat, amit kitép belőle. Egyátalán lesz olyan amikor már odaadhatom? Nem hiszem.