Kultúr-kertes topic, sok-sok érdekes, ám kifejezetten CSAK kertbe passzoló, megvitatásra és tartalmas beszélgetésekre alkalmas témákkal: kerti fotózás, kertépítés, dizájn, tájépítészet, kátyúkertészet, trendek, kitekintők, cikkek, érdekes linkek, ízelítő külhoni kertkultúrákból. Minden, ami esztétikus, elgondolkodtató, új látásmódra inspiráló. Egyszóval, amit hoztok, az olyan legyen, ami kimozdít a napi ügyes bajos, házinyűgök és a taposómalom köréből.
Ide jöhet olyasmi is, ami a többé vagy kevésbé látogatott szaktopicok témájába vág, várjuk szeretettel a máshova nem vagy alig járó (szak)emberkéket is!
Locsolás nélkül felelőtlenség kertészkedni, főleg olyan kis területen, mint a tied. Én locsoltam még a hatéves tujákat is 1-2x. Az évelőkre meg ment a víz rendesen.
hát nekünk a vadszőlő izzás maradt el, az az egy szem ág vörös ami a képen is van hátul. mint írtam az előbb volt egy hideg éjszaka, lefagyott az összes, ahogy a fele hortenzia is sajna.
inkább a majd 3 hónap eső nélkül, tavaly gyönyörű volt, most idén elkésett, és pár hete volt egy fagytüske, az megcsinálta kicsit. homokot nálunk nem találsz :))
Nagyon érdekes. Más nép, más szokások. Az rendjén is van, hogy nem kezeljük tabuként, de nem kell bulizni sem, mert akkor el is felejtjük, hogy miről, kikről is szól ez a nap.
Jujj... :-/ Emlékszem, még évekkel ezelőtt esett egyszer nagyobb mennyiség hasonló nedves, tapadós hóból, és a három méteres, karózatlan spirálfűzt reggelre a padlóig fektette... Azóta karózok.
Alapjában véve különös, és gyönyörű, de jó lenne, ha gyorsan elmenne, mert az őszi szineidet még szeretném látni. Ha még fenn a lomb, nagy kárt tud okozni a hó.
Szerencsére van még zöld, bár az örökzöldek is besegítenek. A következő néhány napban 0 fokokat igér, de azóta nem volt fagy.
Tényleg olyan a színe....:-)) Egyszer kértem az egyik utcabelitől. Szép citromsárga volt, kis tüske szirmokkal. Ez is abból van. Egyik része a bokornak ilyen narancsos, a többi citromsárga.
Én nem szeretem a halloweent, ez nem a mi ünnepünk. Nálunk ez a nap a csendes megemlékezésé, és nem a mulatságé.
Az rengeteg!! Nem érné meg még sötétedés előtt gyorsan kiszaladni Papussal és lerázni legalább a nagy részét, ahonnan csak tudjátok? A fák tetejéről is fog még potyogni halomba, de ha éjjel még egy adag rakódik rájuk, előtte letakarítva talán több esélyük van a töréskárt megúszni...
Azért így sem panaszkodhatsz a zöld-mennyiségre, még mindig nem egy kopár téli tájat nézel! A krizid meg kifejezetten jól illene a sütőtökökhöz... :-D Azóta nem is fagyott?
Apropó, idén ki készül (vagy egyáltalán készül-e) valamilyen halloween-es díszekkel?
Jesszus, ez de nagyon durva, hiszen még ősz sem volt nálatok rendesen...! Képzelem, hogy fázhattok, hogy a vénasszonyok nyarából egyből a fehérségbe csöppentetek... =8-O
Bakker, ez a klímaváltozás évről évre kevésbé tetszik nekem, ha az összes jég elolvad a sarkokról, mi lesz a golf-áramlattal?
Szia, de nagyon régen nem láttalak errefelé! Hogy haladsz? :-)
Webáruházból jelenleg a treemailnél van gyertyán készleten, de szerintem amire neked kell, arra egy erdőgazdasági csemetekert kínálata sokkal kézenfekvőbb - és olcsóbb is.
Esetleg itt ez a csinos interaktív térkép, jobb oldalt kipipálod a gyertyánt, és felhozza, hozzád hol lehet a legközelebb kapni. Ha véletlenül le van tiltva az oldal a térkép miatt, akkor engedélyezd ideiglenesen a megjelenítést: http://www.csemete.hu/index.php?m=terkepes_kereso