Keresés

Részletes keresés

Hosszu_eso Creative Commons License 2008.04.22 0 0 951
"Kérlek alássan, te hülye vagy. "
Kérlek szépen, te funkcionális analfabéta vagy. Tudod, azokra használják ezt a kifejezést, akik képtelenek a leírt szavak, mondatok értelmét felfogni. Próbáld még párszor elolvasni a hozzászólásom! Hátha sokadik olvasatra felfogod az értelmét is.
Előzmény: leotile (939)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.04.22 0 0 950
"némi logikai bukfencet érzek itten."
Demokratikus jogod azt érezni, amit akarsz. Én csak arra próbáltam felhívni olvtársunk figyelmét, hogy nem fekete-fehér a világ. Rengeteg olyan család él Magyarországon, akiktól a bölcsőde némileg megóvhatná a csemetét, nem pedig kárára lenne.
"nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re"
Írtam én, hogy meg kellene szüntetni? Mellesleg GYED nem jár mindenkinek, de GYES igen, ha már szóbahoztad.
Szerintem minden vita alapja az, hogy csak olyan dolgokat vitatunk, amelyet a vitapartner állított.
"az alkoholizmus ellen meg egyedi eljárásban KELLENE beavatkozni, erre a jogszabályok adottak"
Az alkoholizmus ellen csak társadalmi szinten lehet eredményesen beavatkozni. Ezt az elmúlt két évtized jogszabályokkal megtámogatott semmitttevése ékesen bizonyította.
Előzmény: lilaköd mámor (931)
marmota Creative Commons License 2008.04.22 0 0 949
ennek az ötletétől is irtóznak a kormányzók; maradék szavazóik is eltűnnének, ha ezt bevetnék. Ráadásul lerombolnák jól felépített propagandájukat a kiirtandó és káros családi adókedvezményről.
Előzmény: Eleon Nóra (946)
Detonátor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 948
Szerintem sem, de az eddig elkottyintott dolgaikból csak ezt tudom levezetni. Egyelőre még csak a nyúl füle lóg ki a cilinderből, de szép lassan majd csak előhúzzák.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (938)
marmota Creative Commons License 2008.04.22 0 0 947

nemigen lehet jövőképet várni azoktól, akiknél a pénz a legfontosabb érték.

Előzmény: felpillantó küllő (943)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 946
Az ember fia-lánya aszerint adózzon, hogy a családon belül hány eltartott van, és a keresőknek mennyi az összjövedelme.
Előzmény: Eleon Nóra (945)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 945
Igen.
Előzmény: felpillantó küllő (943)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 944
Már csak részmunkaidős állásokat és távmunkahelyeket kéne létesíteni, és meg is lenne oldva csomó asszony munkábaállása úgy, hogy adni ehhez az államnak nem kéne semmit, max. a megkeresett jövedelemből kevesebbet elvennie.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (942)
felpillantó küllő Creative Commons License 2008.04.22 0 0 943

Hogy lehet valami fenntarthatatlan, ami elvileg - reálértéken - egyre kevesebbe kerül? Vagy rosszul tudom, hogy egyre kevesebb gyerek születik?

Jól hangzik ez a "menjenek vissza hamarabb dolgozni" okosság, miközben megszűntek a bölcsődék, ami maradt, azokba meg sokszoros a túljelentkezés. A magánbölcsőde (az sincs mindenhol) meg gyakorlatilag elviszi az anya teljes nettó bérét.

Másképp gondolkodna az ember a témáról, ha látna koncepciót, jövőképet, de itt sem látszik más, mint a megszokott "mindent szétverünk, mert fenntarthatatlan" hozzáállás.

Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 942

A családi adókedvezményt támogatom! Teljesen egyetértek, hogy az adózásnál figyelembe kéne venni az eltartott gyerekek számát.

Nekem teljesen mindegy, hogy hogyan, de lehetővé kéne tenni, hogy a gyerekek hároméves korukig gondos, szeretetteljes nevelésben részesüljenek. Hosszú távú befektetés! Fontos!

Ugyanakkor azt is ösztönözni kéne szerintem, hogy aki ezt választja, az valóban maradjon is a gyereke mellett, és ne vállaljon teljes műszakos munkát, legfeljebb csak fél műszakost, ha már nagyon szorít a cipő az anyagiak terén. A mostani kormány ezzel is szembemegy, ők éppen a GYES melletti munkavállalást akarják öszönözni, ami éppen ellentétes a GYES eredeti céljával.

Előzmény: Eleon Nóra (940)
vizinikk Creative Commons License 2008.04.22 0 0 941
a felsőoktatási normatíva még csökkent is.
Előzmény: kopasznyakú (918)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 940
Nem lenne baj a GYED, GYES megszüntetése, ha ezt kompenzálná a kereső családtag által érvényesíthető családi adókedvezmény. Pl.
És akkor rögtön csak az kapná, aki megdolgozik érte.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (938)
leotile Creative Commons License 2008.04.22 0 0 939
Kérlek alássan, te hülye vagy. MINDEN család érintett ugyanis, ahol gyermek van. Az ellátás nem függ a gyermekszámtól. Mindenki alkoholista lenne?
Előzmény: Hosszu_eso (928)
Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 938
Erre a problémára szerintem nem az a helyes válasz, hogy akkor szüntessük meg a GYED-et , ami a dolgozó és gyereket vállaló réteg számára fontos a gyerek mellett töltött kezdeti időben a jelentős kieső jövedelem valamilyen, legalább részleges pótlására.
Előzmény: Detonátor (937)
Detonátor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 937
"nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re"

Az igaz, hogy nem jogosult, viszont éhen nem halhat. És mivel egyre többen lesznek és plusz anyagi erőforrás nincs, ezért a meglévő anyagi források átcsoportosítása folyik.
Előzmény: lilaköd mámor (931)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 936
szívlapáttal...
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (935)
Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 935
Ez olyan, mint a meteorológiai lufi. Dobrev útnak indította, aztán most szondázzák, hogy ki mit reagál rá. Próbálkoznak az elvtársak, próbálkoznak.
Előzmény: lilaköd mámor (932)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 934
a személyeskedés helyett a témához is szólhatnál...

vagy nem arra vagy kalibrálva?
Előzmény: Kill Bill (933)
Kill Bill Creative Commons License 2008.04.22 0 0 933

"Az emberek közül sokan pedig beszopják ezt a maszlagot, és tényleg nekiállnak egymásra sarat dobálni, ahelyett, hogy összefognának, és ezt a nyakunkon élősködő bandát zavarnák már el a náthásba!"

KoalaManyika, látom megérkeztek a fidesz központból küldött tolófájások.

Nyugi, lélegezz jó mélyeket, majd kortyolj egyet az orbáni maszlagból. 

:o))

Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (929)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 932
pont ez a leggusztustalanabb...
sajnálom, ha indulatos vagyok, de engem mérhetetlenül felháborít, hogy kiállítanak egy "förszt lédit", hogy dobjon be valamit a köztudatba....

álljon ki lotyaszájúFeri, és mondja ki.....

micsoda módszer er? ki ez a nő? Feri nem meri, mondja Klári?

hányinger.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (924)
lilaköd mámor Creative Commons License 2008.04.22 0 0 931
Tisztában vagy vele, hogy milyen mértékű például az alkoholizmus az érintett családok körében?
Alkoholizmus, agresszivitás, állandósult stressz, mélyszegénység, társadalmilag kívánatos viselkedési minták hiánya."

nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re

az alkoholizmus ellen meg egyedi eljárásban KELLENE beavatkozni, erre a jogszabályok adottak
tessenek alkalmazni őket.

némi logikai bukfencet érzek itten.
Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 930

Deviáns jelenségek sajnos vannak, de nem azok a jellemzőek szerintem. Csak feltűnőbbek.

Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 929

Pontosan ez a gyurcsányizmus lényege! Egymás ellen uszítani a kismamákat és a nyugdíjasokat, az orvosokat és a betegeket, a tanárokat és a diákokat, és amíg ezek veszekszenek egymással, addig jól lehet a zavarosban halászni!

Az emberek közül sokan pedig beszopják ezt a maszlagot, és tényleg nekiállnak egymásra sarat dobálni, ahelyett, hogy összefognának, és ezt a nyakunkon élősködő bandát zavarnák már el a náthásba!

Előzmény: Eleon Nóra (927)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.04.22 0 0 928
"Nagyon fontos lehetőség, hogy a kisgyerekek az anyjuk mellett nevelkedhessenek óvodás korukig, ez pedig a gyermekpszichológusok véleménye szerint a legjobb környezet, ami elképzelhető a számukra."
Vagy nem. Tisztában vagy vele, hogy milyen mértékű például az alkoholizmus az érintett családok körében?
Alkoholizmus, agresszivitás, állandósult stressz, mélyszegénység, társadalmilag kívánatos viselkedési minták hiánya. Ez lenne szükséges a csecsemők érzelmi, értelmi fejlődéséhez?
Ettől függetlenül Dobrev hülyeségeket beszél. De a gyurcsányi, dobrevi eszmék éppen akkor érik el a céljukat, ha fekete-fehérré polarizálják a világot.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (926)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 927
Összeveszejteni mindenit mindenkivel. Az alkalmazottat a vállalkozóval, a nyugdíjast a kismamával, az orvosok és tanárok ellen hangolni mindenkit, és közben sütögetni a pecsenyét. Ez a reformpolitika. Üdv 2008-ban, Magyarországon.
Előzmény: kopasznyakú (925)
Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 926

A GYED és a GYES jó dolog, esetleges megszüntetése, vagy akár csak a megszüntetés lebegtetése is súlyos károkat okozhat, sokat ronthat az amúgy is elég nehéz demográfiai helyzeten!

De nézzük közelebbről! Nagyon fontos lehetőség, hogy a kisgyerekek az anyjuk mellett nevelkedhessenek óvodás korukig, ez pedig a gyermekpszichológusok véleménye szerint a legjobb környezet, ami elképzelhető a számukra. Igazán kár lenne ettől a lehetőségtől megfosztani a családokat!

Aki akar, és úgy érzi, hogy jobb lenne, az menjen vissza dolgozni a gyereke 3 éves kora előtt is, de aki otthon szeretne maradni a gyerekével óvodás korig, az választhassa ezt a lehetőséget, ahogy eddig is választható volt ez az alternatíva!

Előzmény: Szul (923)
kopasznyakú Creative Commons License 2008.04.22 0 0 925
horn gábor kezdte, ez már folytatás. adagolják a nyuggereknek, hogy a kismamák miatt van baj, túl nagyvonalúak a családtámogatások. bezzeg a fedezet nélküli 13 havi nyugdíj tök korrekt és csak 210 milliárd idén.
Előzmény: Riformaja KoalaBuktova (924)
Riformaja KoalaBuktova Creative Commons License 2008.04.22 0 0 924

egy senki wazze. egy nő a szemlőhegyi villából. egy nulla.
nem döntéshozó, nem képviselő, nem kormánytag, nem nevelési szakeber, nem a kamara megbízottja....
egy senki az ügy szempontjából.

Így van, Dobrev ebben az ügyben nem szakember, és nem is döntéshozó.

Viszont a nyilvánosság előtti szereplése előtt valószínűleg egyeztetés történik, hogy még véletlenül se ejtsen ki olyasmit a száján, ami a kormányzat számára esetleg hátrányos lehet.

Ha tehát Dobrev a GYED/GYED fenntarthatatlanságáról beszél, akkor ez azt jelenti, hogy ez a dolog is egyeztetve lett, és zöld lámpát kapott, tehát valószínűleg összhangban van bizonyos kormányzati szándékokkal, azokra mutat rá.

Előzmény: lilaköd mámor (915)
Szul Creative Commons License 2008.04.22 0 0 923

nem igaz

gyes gyed egy jó dolog

a népesség fogyás miatt átalakítása konszenzust, szakembereket kíván

nem ilyen dobrev féle énsz&rtamaspanyolviasztehhezmiértneértenék alakokat

Előzmény: Törölt nick (920)
Szul Creative Commons License 2008.04.22 0 0 922

ott a pont

az elmúlt 6 évben nem ők kúrmányoztak?????!!!!!!!

beszélje meg a Nemzetvezetővel

most meg jön klárácska és szét akarja cseszni a gyes gyed rendszert

nagy lófaxot!!

ez se fog nekik sikerülni

és ráébred csak protekcióval lehet egy gyereket bölcsibe benyomni

ezek tényleg nem látnak tovább a vérhalom térig

röhej

Előzmény: kopasznyakú (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!