Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége szerint a GYED és a GYES ZSÁKUTCA, de a magyar társadalom ragaszkodik hozzá, így nem lehet egyetlen tollvonással megszüntetni. HOSSZÚ TÁVON AZONBAN ALIGHA FENNTARTHATÓ EZ A RENDSZER.
"Kérlek alássan, te hülye vagy. " Kérlek szépen, te funkcionális analfabéta vagy. Tudod, azokra használják ezt a kifejezést, akik képtelenek a leírt szavak, mondatok értelmét felfogni. Próbáld még párszor elolvasni a hozzászólásom! Hátha sokadik olvasatra felfogod az értelmét is.
"némi logikai bukfencet érzek itten." Demokratikus jogod azt érezni, amit akarsz. Én csak arra próbáltam felhívni olvtársunk figyelmét, hogy nem fekete-fehér a világ. Rengeteg olyan család él Magyarországon, akiktól a bölcsőde némileg megóvhatná a csemetét, nem pedig kárára lenne. "nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re" Írtam én, hogy meg kellene szüntetni? Mellesleg GYED nem jár mindenkinek, de GYES igen, ha már szóbahoztad. Szerintem minden vita alapja az, hogy csak olyan dolgokat vitatunk, amelyet a vitapartner állított. "az alkoholizmus ellen meg egyedi eljárásban KELLENE beavatkozni, erre a jogszabályok adottak" Az alkoholizmus ellen csak társadalmi szinten lehet eredményesen beavatkozni. Ezt az elmúlt két évtized jogszabályokkal megtámogatott semmitttevése ékesen bizonyította.
ennek az ötletétől is irtóznak a kormányzók; maradék szavazóik is eltűnnének, ha ezt bevetnék. Ráadásul lerombolnák jól felépített propagandájukat a kiirtandó és káros családi adókedvezményről.
Szerintem sem, de az eddig elkottyintott dolgaikból csak ezt tudom levezetni. Egyelőre még csak a nyúl füle lóg ki a cilinderből, de szép lassan majd csak előhúzzák.
Már csak részmunkaidős állásokat és távmunkahelyeket kéne létesíteni, és meg is lenne oldva csomó asszony munkábaállása úgy, hogy adni ehhez az államnak nem kéne semmit, max. a megkeresett jövedelemből kevesebbet elvennie.
Hogy lehet valami fenntarthatatlan, ami elvileg - reálértéken - egyre kevesebbe kerül? Vagy rosszul tudom, hogy egyre kevesebb gyerek születik?
Jól hangzik ez a "menjenek vissza hamarabb dolgozni" okosság, miközben megszűntek a bölcsődék, ami maradt, azokba meg sokszoros a túljelentkezés. A magánbölcsőde (az sincs mindenhol) meg gyakorlatilag elviszi az anya teljes nettó bérét.
Másképp gondolkodna az ember a témáról, ha látna koncepciót, jövőképet, de itt sem látszik más, mint a megszokott "mindent szétverünk, mert fenntarthatatlan" hozzáállás.
A családi adókedvezményt támogatom! Teljesen egyetértek, hogy az adózásnál figyelembe kéne venni az eltartott gyerekek számát.
Nekem teljesen mindegy, hogy hogyan, de lehetővé kéne tenni, hogy a gyerekek hároméves korukig gondos, szeretetteljes nevelésben részesüljenek. Hosszú távú befektetés! Fontos!
Ugyanakkor azt is ösztönözni kéne szerintem, hogy aki ezt választja, az valóban maradjon is a gyereke mellett, és ne vállaljon teljes műszakos munkát, legfeljebb csak fél műszakost, ha már nagyon szorít a cipő az anyagiak terén. A mostani kormány ezzel is szembemegy, ők éppen a GYES melletti munkavállalást akarják öszönözni, ami éppen ellentétes a GYES eredeti céljával.
Nem lenne baj a GYED, GYES megszüntetése, ha ezt kompenzálná a kereső családtag által érvényesíthető családi adókedvezmény. Pl. És akkor rögtön csak az kapná, aki megdolgozik érte.
Erre a problémára szerintem nem az a helyes válasz, hogy akkor szüntessük meg a GYED-et , ami a dolgozó és gyereket vállaló réteg számára fontos a gyerek mellett töltött kezdeti időben a jelentős kieső jövedelem valamilyen, legalább részleges pótlására.
"nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re"
Az igaz, hogy nem jogosult, viszont éhen nem halhat. És mivel egyre többen lesznek és plusz anyagi erőforrás nincs, ezért a meglévő anyagi források átcsoportosítása folyik.
"Az emberek közül sokan pedig beszopják ezt a maszlagot, és tényleg nekiállnak egymásra sarat dobálni, ahelyett, hogy összefognának, és ezt a nyakunkon élősködő bandát zavarnák már el a náthásba!"
KoalaManyika, látom megérkeztek a fidesz központból küldött tolófájások.
Nyugi, lélegezz jó mélyeket, majd kortyolj egyet az orbáni maszlagból.
pont ez a leggusztustalanabb... sajnálom, ha indulatos vagyok, de engem mérhetetlenül felháborít, hogy kiállítanak egy "förszt lédit", hogy dobjon be valamit a köztudatba....
álljon ki lotyaszájúFeri, és mondja ki.....
micsoda módszer er? ki ez a nő? Feri nem meri, mondja Klári?
Tisztában vagy vele, hogy milyen mértékű például az alkoholizmus az érintett családok körében? Alkoholizmus, agresszivitás, állandósult stressz, mélyszegénység, társadalmilag kívánatos viselkedési minták hiánya."
nem tudom miért kellene megszüntetni a gyed-et mint intézményt, aki mélyszegény tartós munkanélküli, nem is jogosult a gyed-re
az alkoholizmus ellen meg egyedi eljárásban KELLENE beavatkozni, erre a jogszabályok adottak tessenek alkalmazni őket.
Pontosan ez a gyurcsányizmus lényege! Egymás ellen uszítani a kismamákat és a nyugdíjasokat, az orvosokat és a betegeket, a tanárokat és a diákokat, és amíg ezek veszekszenek egymással, addig jól lehet a zavarosban halászni!
Az emberek közül sokan pedig beszopják ezt a maszlagot, és tényleg nekiállnak egymásra sarat dobálni, ahelyett, hogy összefognának, és ezt a nyakunkon élősködő bandát zavarnák már el a náthásba!
"Nagyon fontos lehetőség, hogy a kisgyerekek az anyjuk mellett nevelkedhessenek óvodás korukig, ez pedig a gyermekpszichológusok véleménye szerint a legjobb környezet, ami elképzelhető a számukra." Vagy nem. Tisztában vagy vele, hogy milyen mértékű például az alkoholizmus az érintett családok körében? Alkoholizmus, agresszivitás, állandósult stressz, mélyszegénység, társadalmilag kívánatos viselkedési minták hiánya. Ez lenne szükséges a csecsemők érzelmi, értelmi fejlődéséhez? Ettől függetlenül Dobrev hülyeségeket beszél. De a gyurcsányi, dobrevi eszmék éppen akkor érik el a céljukat, ha fekete-fehérré polarizálják a világot.
Összeveszejteni mindenit mindenkivel. Az alkalmazottat a vállalkozóval, a nyugdíjast a kismamával, az orvosok és tanárok ellen hangolni mindenkit, és közben sütögetni a pecsenyét. Ez a reformpolitika. Üdv 2008-ban, Magyarországon.
A GYED és a GYES jó dolog, esetleges megszüntetése, vagy akár csak a megszüntetés lebegtetése is súlyos károkat okozhat, sokat ronthat az amúgy is elég nehéz demográfiai helyzeten!
De nézzük közelebbről! Nagyon fontos lehetőség, hogy a kisgyerekek az anyjuk mellett nevelkedhessenek óvodás korukig, ez pedig a gyermekpszichológusok véleménye szerint a legjobb környezet, ami elképzelhető a számukra. Igazán kár lenne ettől a lehetőségtől megfosztani a családokat!
Aki akar, és úgy érzi, hogy jobb lenne, az menjen vissza dolgozni a gyereke 3 éves kora előtt is, de aki otthon szeretne maradni a gyerekével óvodás korig, az választhassa ezt a lehetőséget, ahogy eddig is választható volt ez az alternatíva!
horn gábor kezdte, ez már folytatás. adagolják a nyuggereknek, hogy a kismamák miatt van baj, túl nagyvonalúak a családtámogatások. bezzeg a fedezet nélküli 13 havi nyugdíj tök korrekt és csak 210 milliárd idén.
egy senki wazze. egy nő a szemlőhegyi villából. egy nulla. nem döntéshozó, nem képviselő, nem kormánytag, nem nevelési szakeber, nem a kamara megbízottja.... egy senki az ügy szempontjából.
Így van, Dobrev ebben az ügyben nem szakember, és nem is döntéshozó.
Viszont a nyilvánosság előtti szereplése előtt valószínűleg egyeztetés történik, hogy még véletlenül se ejtsen ki olyasmit a száján, ami a kormányzat számára esetleg hátrányos lehet.
Ha tehát Dobrev a GYED/GYED fenntarthatatlanságáról beszél, akkor ez azt jelenti, hogy ez a dolog is egyeztetve lett, és zöld lámpát kapott, tehát valószínűleg összhangban van bizonyoskormányzati szándékokkal, azokra mutat rá.