melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
"A bankok igyekeznek csökkenteni a veszteségeiket, ezért hárítják át az ügyfelekre a kormányzat által kirótt extra adók jó részét. Csődbe nem mennek (mert biztos anyagi hátér van a tulajdonosoknál), de pl. a CIB a bankadók kivetése óta folyamatosan veszteséget termel."
Ahogy nézem a CIB pl jan1-el még biztos nem fogja áthárítani.. legalábbis direktben nem...
A bankok igyekeznek csökkenteni a veszteségeiket, ezért hárítják át az ügyfelekre a kormányzat által kirótt extra adók jó részét. Csődbe nem mennek (mert biztos anyagi hátér van a tulajdonosoknál), de pl. a CIB a bankadók kivetése óta folyamatosan veszteséget termel. A tranzakciós adó viszont érdemes megfontolni, hogy melyik bankból hová viszi az ember a pénzét, hiszen az utalgatás a legtöbb banknál már sokba fog kerülni és így elveszik az esetleges akciós kamatelőny.
Igen. Én azt hittem, meghagyják, ha már akcióznak, márpedig azért, mert ez hangsúlyosan egy 5 millió alatti összegekre szóló számla, ergo nem lehet eleve hatalmasat kaszálni vele. Nem 10-20-50 milliókat kötnek le vele az emberek, hanem sokkal kevesebbet, szóval olyan rettenetes sok kamatot még 7,5%-nál se fizet ki a bank. És igen, öntökönszúrás ennyi pénzt kiszórni reklámra, majd lecsökkenteni a kamatot, hogy egy év alatt kapj 4000 kamatbónuszt, így annyira már nem nyerő az ajánlat. (Ráadásul korábban 5000-et fizettek 8 hónapra.)
Feligazsag. Kapsz majd postan pakkot, azt alairva vissza kell kuldeni stb. A legvegen lesz szerzodesed is. Amugy neaggodj, en 5 percre dolgozom az irodajuktol es igy is 1 hetbe es nehany oraba telt a szamlanyitas.
Én is gondolkozom az AXA-n. Jelenleg a Raiffeisennél vagyok. Eddig semmi problémám vele,csak alacsonyabb a kamat. Aláírnod sem kellett semmit? Szerintem minden szerződésből kell mindkét félnek egy-egy példány. Hogy tegyem olyan helyre a pénzem, ahol nincs semmilyen dokumentum? Hogy tudod bizonyítíni, hogy ügyfelük vagy? Eleve, hogy betetted a pénzt.
ezeknek a bankoknak tényleg nincs szükség az emberek pénzére ezek szerint
teljesen feleslegesen kidobnak milliókat reklámokra, egy csomó helyen láttam reklámozni a malacperselyt, mint a csúcs megtakarítási számlát
erre most felemelik az átutalási díjat a duplájára, plusz ez a kamatcsökkentés
ezzel sokkal többet veszíthetnek, mint a 0,75%
én pld meggondolom, hogy ezek után utaljak-e oda, és elsősorban az elv miatt, mert tényleg érthető, hogy az alapkamat csökkentéssel csökkentik a kamatot is
Aki használja a CIB Malacpersely számlát, annak rossz hír: január 14-től 6,75%-ra csökken a kamat. :( (7,5%-ról viszik le. Mondjuk várható volt, csak a január 2-i kondlistán még 7,5% volt.)
Bankráció ezek szerint slampos, ignorálja a kamatbázist meg az EBKM-et. Neked hogy jött ki az ami kijött? Mert én leírtam hogy számoltam, és az eredmény megegyezik a bank által megadott EBKM-mel (feltéve hogy az EBKM számításában benne van a négyévenkénti szökőév).
Mert az egyik bank 360 napos kamatbázissal számol, a másik meg 365-össel. Mivel a kamat megadása ezen formában nem volt egységes, ezért vezették be az EBKM kötelező megadását, ami a teljes nevén Egységesített betéti kamatlábmutató. Az EBKM-et kell alapvetően összehasonlítani, nem a bank által megadott kamatot.
Van ahol -ha egy nagyobb összegű betéted lejár,- személyes ügyintézésnél a friss pénzre vonatkozó kamatot meg lehet kérni/kapni. Tehát nem kell elvinni máshová.