Keresés

Részletes keresés

Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27749

Letöltöttem, de nekem úgy tűnik, hogy ez egy térképfrissítés. Ha az .exe fájlt elindítom, akor Mio C520-at ír ki. Ez jó a C720-hoz is?

 

Van benne egy USB Driver című mappa, ebben két fájl: WCEUSBSH.INF és WCEUSBSH.SYS. Netán ezekre lenne szükség?

Ha igen, és csak egy sima fájlcseréről van szó, azt még bevállalom, de ha már valami komolyabb műtét kell, akkor inkább olyanra bízom, aki ért hozzá.

 

Img kiterjesztésű fájlt ebben a letöltött anyagban nem találtam.

Előzmény: Schaf (27747)
Puta Madre Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27748

ROM főzés? Bátor, és mindenképp férfias cselekedet! Ezt csak azért írom, mivel az érzésem az a soraidat olvasva, hogy ilyen mélységekben még nem jártál navinál. Azt viszont nem árt ha tudod, ha valamit elbaltázol, akkor lesz a gépedből pl. egy klassz kis elemlámpa... nem túl erős fénnyel, de azért még világítani talán fog.

 

stopword, ennyit lehet neked segíteni ebben a topicban (tudod, gugli a barátod).

Előzmény: Yoshi Toranaga (27746)
Schaf Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27747

Igen erre, amennyiben ebben img kiterjesztésű file van SD-ről tudod upgradelni..  bár ha nem értesz hozzá, lehet inkább el kéne vinni egy szakemberhez, mielőtt nagyobb kárt csinálsz.

Előzmény: Yoshi Toranaga (27746)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27746
Előzmény: Schaf (27745)
Schaf Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27745

Találgatok a leírása alapján. Azt írta MioPocket volt a gépén, az pedig tartalmaz olyan részt, amivel a Mio is átrakható a WinCe eléréséhez szükséges AS módba.

 

 

Természetesen a legegyszerűbb a már linkelt ROM újra rakása lenne SD-ről.

 

Előzmény: Puta Madre (27744)
Puta Madre Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27744

Bocs, hogy beleszólok, de elég zsákutcába lettél terelve ezzel az ActiveSync-kel. Ezt a gépet egyszerű meghajtóként kell felismerje a PC. Ha nem teszi, akkor a MioPocket  törölt vagy átnevezett egy file-t, ami nem képes helyreállni HR után. Ez többnyire helyrehozható ROM főzés nélkül is (ehhez nem árt, ha van a kezedben egy gyári állapotú hasonló készülék is), de így vakon kevésbé.

Előzmény: Yoshi Toranaga (27743)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.22 0 0 27743

A számítógépre ráraktam egy AciveSync 4.5-öst. Ez hogy működik? Elég, ha a PC-re rakom fel, vagy a Mióra is fel kell tenni? A Mióra hogy teszem fel, ha nincs vele kapcsolat? Memkártyáról? A 4.5-ös jó lesz a Mióra is, vagy arra másmilyen kell? Ennél az AciveSync-nél nem láttam a támogatott op. rendszerek között a Windows CE 5.0-t, amely a Mión fut.

 

Így, hogy csak a PC-n van feltelepítve, továbbra sincs kapcsolat.

Előzmény: Schaf (27736)
Schaf Creative Commons License 2011.06.21 0 0 27736

Egyébként a leírásodból ítélve vélhetően tényleg az a helyzet, hogy az USB portot a storage módból sikerült AS módba állítani. Ezt elvileg csak buherálással lehet.

 

Többnyire ezért szoktam mondani (én is), hogy aki nem ért hozzá ne piszkálja, még leírás alapján se, mert könnyen lehet a j hardverből féltéglát készíteni.

Előzmény: Yoshi Toranaga (27732)
MIO 720 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 27734
Előzmény: Schaf (27733)
Schaf Creative Commons License 2011.06.21 0 0 27733

Ha storage módba áll, akkor elvileg a készülék kommunikálna...  maximum ActiveSync módban akarja ezt tenni...  

 

 

Próbálj meg egy ActiveSync-et rátenni, hátha azzal sikerül kapcsolódnod.

 

 

Igazából a legjobb megoldás az újra ROM-ozás lenne, de nem tudom fellelhető-e még bárhol is SD-ről telepíthető C20 ROM.

Előzmény: Yoshi Toranaga (27732)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27732

A hard resetet már többször is próbáltam, de sajnos nem segített. A másik megoldás sem, az eszközkezelő sajnos semmi változást sem jelez. (Megjegyzem, már több gépen is próbáltam, több USB kábellel, így valószínűleg a Mio kéreti magát.) Aki délután segített megnézni, azt mondta, hogy olyan, mintha a Mio Windows-ában le lenne tiltva az USB port, de sajnos ennél többet ő sem tudott.

Előzmény: Schaf (27729)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27729

Vártam kicsit, hátha az iszlamista nem csak szájalni jár ide, hanem van esetleg érdemi mondanivalója is, de nem csalódtam...

 

 

 

 

 

Szóval.. ahogy látom az első tippem múködött. Mivel a másik probláma is többrétú lehet egyelőre csak tippelgetnék.

 

1. próba: A készülék hardresetelése. (A készülék bekapcsoló gombját kb 10-15 másodpercig tartsd folyamatosan nyomva. A készülék automatikusan újra bootol, ezután próbáld újra csatlakoztatni)

2. próba: A Windows hardvereszközeinek kezelőjét nyisd meg, majd a C720 csatlakoztatásakor bekerülő vélhetően ismeretlen eszközt töröld. ezután csatlakoztasd úja a MioPocket nélküli eszközt, elvileg már mennie kell majd a storage módnak.

Előzmény: Yoshi Toranaga (27726)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27728

Hát tőled biztosan nem lesz válasz, mert az anyázáson, kötekedésen kivül nem sok mindenhez értesz...   jahh de.. még tudsz mások tollával ékeskedni is.  :)))

 

Előzmény: Törölt nick (27727)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27726

Ma délután átesett a készülék egy kis műtéten. A Miopocket nevű program lekerült róla, a fényképekhez már navigál, de a PC kapcsolat továbbra sem állt helyre, nem látja a számítógép. Ha rákötöm, akkor a Mión megjelenik az adatátviteli képernyő, de a számítógép nem jelez újabb meghajtót.  Lehet, hogy az volt a baj, hogy a Miopocket nem kártyáról futott, hanem a belső memóriába volt telepítve. Ha a pl. Windows szenvedett némi átalakulást (pl. letiltódott az USB kapcsolat), akkor azt ilyen helyzetben hogy lehet orvosolni?

 

Mostanra már csak ez a probléma maradt.

Előzmény: Schaf (27711)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27724

Akkor engedelmeddel én sorrendben próbálnék válaszolni, bár már sokadszorra írom le és szerintem akkor se lesz esélyem arra, hogy belásd nincs igazad, ha 50 Mio manager áll mellettem bólogtva..

 

 

Szóval..

 

1. Mio és a piac, plusz Mio és a vevő...   Meg tudnád mondani  melyik multi nem szara le ugyanígy a vevőit? Tudnál nekem mesélni az ASUS vagy HP PND-k  tulajdonosairól?  (Hogy a kisebb futottak még kategória márkáit ne is említsem)

Én 2008 év elején megírtam, hogy miért nem szabad Mio- venni, hogy mi várható, és utána is folyamatoan megtettem ezt.

Az, hogy te esetleg Dörmögő Dömötört olvasol, vagy a lefizetett speedshop bábu pdamania, fizetett reklámszakembereit az már megbocsáss nem az én problémám.

Vagy esetleg tudod, hogy a Navon most éppen mivel bassza át az ügyfeleket 39.900Ft-os áron? Hmm? Illetve pontosítsunk.. senkit "nem basz át".. egyszerűen kihsználja azt, hogy  hozzád hasonló hőbölgők szeme előtt mindig csak az lebeg "ez kell nekem" mindegy mibe kerül, mindegy mi van az apró betűs részben. Legyen ez navi, autó vagy frank hitel.

 

 

2. A Vj-166/2006/307 szép, a népnek oda lett vetve és ennyi. Már rég tudott mindenki a felszámolásról, mentek az alkuk a háttérben és érdekes módon a legnagyobb büntit az a cég kapta, akinek eközben már szinte megkezdődött a felszámolása. Én pl. (ahogy az érintettek mindegyike ugyancsak) már a határozat előtt egy-két héttel tudtam ki mennyit fog kapni.
Nem érdekes, hogy pont azok a cégek maradtak érintetlenek, akik elsőként eröltették az árkartellt és akik a legnagyobb hisztit csinálták, hogy egységes árak legyenek a piacon? (lásd pl a pdamánia mögött üzemelő speedshop is)

Megintcsak bedobtál valamit  fórumba amiről fogalmad nincs. A határozat egy olyan árkalterről szólt, amit épp azok a vállalkozások eröltettek, akik később büntetés nélkül megúszták az egészet. Ennek a vizsgálatnak és határozatnak az ég világon semmi köze a Mitac és a vevő, vagy az LCP és a vevő viszonyához, a frissítésekhez meg pláne nem. (Megjegyzem ilyen vizsgálatot az NNG szoftvereivel kapcsolatban álló cégeknél minden évben csinálnak egyet-egyet, csak nem mindig ilyen nagy a nyilvánossága) A Mio leszarta a büntetést.. Kapott 50.mill forint büntit? Nevetséges... Az LCP-ről mindenki tudta, hogy mire a határozat jogerős lesz, megszűnik. A szart a résztvevők be tudták lapátolni egy megszünő a többiek pedig vígan elvoltak továbbra is.

 

Szóval nem egészen értem hogy jön ide egy árversenyről szóló GVH döntés, hiszen ez neked vevőnek nem osztott, nem szorzott. Benfentesként jegyzem meg, hogy végső soron ez a GVH döntés intézte el azt, hogy tutti ne legyen frissítésetek...

 

 

 

3. Javaslom olvasásra ezeket (csak hogy párat említsek.. a dátumokra figyelni!!  Én már ekkor az egyik kiemelt kereskedő voltam) neked is:

http://www.pdacafe.hu/navigacio/igo-miomap-frissites-avagy-warez-kontra-eredeti.html  "2007. OKTÓBER 17.....De visszatérve az iGO-ra és az upgrade-re. Azt nem kell elmondani senkinek, hogy semmiféle upgrade-t nem igért senki senkinek...."

http://www.pdacafe.hu/okvetlen-el-kell-olvasni-/mi-lesz-veled-miomap-i.-resz.html


http://www.pdacafe.hu/okvetlen-el-kell-olvasni-/mi-lesz-veled-miomap-ii.-resz.html

 

http://www.pdacafe.hu/okvetlen-el-kell-olvasni-/csusztatas-vagy-atveres-meglepetesek-a-karacsonyi-akciokban.html 

 

 

 

Na most ha nagyon sok időd van, akkor nekilátsz és elolvasol ott mindent. Szerrintem többet okosodsz 2 nap alatt, mint az utóbbi 5 évben ebben a témában. Utána ha gondolod folytathatjuk.

 

 

Előzmény: Puta Madre (27721)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27723

Meggyőzhető vagyok..  tényekkel, konkrétumokkl, adatokkal.  "Azt mondták"-kal, meg "Azt hallottam"-mal nem nagyon....

Előzmény: Törölt nick (27722)
Puta Madre Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27721

Engedelmeddel most a felvetéseidre fordított sorrendben válaszolnék. Először is, mint már azt valahol korábban említettem, miután upgrade-eltem a derék Mio-t MioMap 2008-ra, nekiadtam a kicsi fiamnak, a bicikli kormányán még jól mutat, egyéb használati értéke már úgysem maradt. Tehát én nem loptam senkitől semmit, és arra sem emlékszem, hogy bármelyik topicban ilyenre buzdítottam volna bárkit is. Úgyhogy csak óvatosan ezzel is.

 

Kérded, hogy kivel van bajom (a többes számot nem értem...)? Mitac-kal? Hát hogyne, hiszen két-három évente követ el valamilyen gusztustalanságot, a nagyobb üzleti haszon reményében. Sajnos mint fogyasztó csak egyet tehetek velük szemben: az életben nem veszek több Mio-t, vagy bármit, ami a nevükhöz kötődik.

 

Hogy az LCP-vel van-e bajom? Naná, hiszen az volt a Mo-i forgalmazó, aki úgy osztotta a lapokat a disztrik felé, hogy a Mitac-kal karöltve túlárazták a piacot, a kereskedőket meg árkartellbe kényszerítették (mielőtt megkérdezné bárki is, honnan szedek ilyeneket, be kell írni a gugliba: Vj-166/2006/307. és elolvasni bármelyik találatot). Ráadásul amikor már nyílvánvaló volt, hogy nem lesz a "C" sorozathoz térkép frissítés, még akkor sem viselkedett korrektül ez a cég, nem csinált egy sajtótájékoztatót, nem kínált gyors megoldást, hanem gusztustalanul próbálta húzni az időt, havonta kijelentve a saját oldalán, meg válasz mail-ekben, hogy már csak percek kérdése a friss térkép. Tette mindezt azért, hogy a raktáron levő készletek minél jobban kipöröghessenek.

 

Jössz megint ezzel a "tudom amit tudok"-kal. Meg "tettem amit tettem"-mel. Régi olvasója vagyok számtalan hasonló fórumnak, melyekben te is gyakran előfordulsz. Egyetlen esetben sem emlékszem arra ebben a történetben, hogy te egyszer is valamiben igazat adtál volna egy pórul járt felhasználónak. És teszed ezt úgy, hogy valójában ezekből az emberekből szeretnél élni...

 

Ha már az eredeti LCP weboldalak promo és térképfrissítéssel kapcsolatos szövegeire nem emlékszel, akkor gondolom az sem rémlik, amikor ezek gyorsan meg lettek szüntetve, de egy lelkes kis csapatnak sikerült a tükörszerverekről hivatalos másolatokat beszerezni.

 

Aztán hogy igazából mitől ijedt meg az LCP vezetése: a 43 MFt-os büntetéstől a kartellezésért, vagy a készülő fogyasztóvédelmi per nem kétséges kimenetelétől, nem tudni. De egy biztos: röpke két hónap alatt sikerült felszámolják a céget, így e mostani beszélgetésünk (is) meglehetősen akadémikusra sikeredett. De ha csak egyetlen olvasó is okul mindezekből a jövőre vonatkozóan, részemről már megérte.

Előzmény: Schaf (27713)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27720

Nem tudom melyik forglmazó ígért neked frissítést, de ha ezt leírta, aban készséggel segítek, hogy megkapd. Ha a szavára adtál, mert "azt mondta", na az meg egy másik kategória.

 

 

Ami a százezer forintos vásárlásodat illeti. Ez a technika akkor még új volt, drága volt, stb. neked ennyiért IS kellett, és akkor SZÓ SEM VOLT semmiféle frissítésről. Maximum bízhattunk benne, hogy lesz...

Előzmény: Törölt nick (27719)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27717

Egy lassan 3 éve nem gyártott eszköz esetén melyik gyártó/forgalmazó értesít ki bármiről is??

 

 

Persze jogos amit mondasz, csak éppen a Mio már 2008-ban is azzal intézte el a sokszor felvetett problémázásunkat az NNG szakítás miatt, hogy a készüléket el fogja adni a márkanév is, mindegy mivel...

Na most emiatt a hozzáállás miatt a user miért az NNG-t károsítja meg??  Vagy ha már igen, miért a Mio hozáállásával ideologizálja a tevékenységét??

 

 

nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni...

Előzmény: Törölt nick (27716)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27715

Nem egészen értem mire gondolsz.

 

Ahogy mondtam most jelenleg is van még lehetőség a frissítésre. Ergo a user néhány forintocska legombolása után navigálhat vígan tovább a remek készülékével.

Előzmény: Törölt nick (27714)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27713

Na akkor fussunk neki...

 

 

1. Melyik rész volt trágár, vagy alpári?   

 

2. Ne kételkedj, hanem vagy mutass egy az ellenkezőjét bizonyító reklámot, dobozt, garijegyet, vagy fogadd el azt, amit én, mint szakkereskedő korrektül leírok neked(is). Ha a vevőnek szövegértelmezési gondja van, vagy azt hiszi az OMO tényleg tisztára mos, az nem a kereskedő vagy a gyártó problémája

 

3. Csak így magunk közt szólva.  Mért ahhoz ígértek frissítést? Vagy mi volt a problémád a 2005 évvel?? Az tudod hogy szűnt meg a Mio-nál a destinatoros vonal?  (Pl Mio 269-es?)  Vagy tudod melyik volt az első 3D-s navi a piacon az iGO szoftverrel?

Vagy tudsz bármit is a témában, vagy hajtogatod amit tudni vélsz, amit innen-onnan félinformációként összeszedsz és vitatkozol vele, aki TUDOK dolgokat, aki nem csak veled, meg az LCP-vel vitázott, hanem a Mio lenygyel marketingigazgatójával és egyéb vezetőivel is??  Melyik?

 

 

Ha akarod folytatni ezt a beszélgetést a témában, akkor tisztázni kéne pár dolgot. A Mio-val van bajod,(tok) vagy az LCP-vel, esetleg más kereskedővel? (Mert én eddig a Mio-ra hallottam a problémázást)

 

 

Hangulatkeltésnek ó ez amit csinálsz, csak semmi valóságalapja nincs és főleg nem hatalmaz fel senkit a lopásra.  :))

Előzmény: Puta Madre (27712)
Puta Madre Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27712

1. A fórum Etikai szabályzatát sértegeted az alpári trágár hozzászólásaiddal. Ha unod ezt a nicket, csak így tovább...

 

2. Azt nem kétlem, hogy neked, mint kereskedőnek nincs a birtokodban olyan írásos anyag, ami azt erősítené meg, amit a hazai fogyasztók az üggyel kapcsolatban állítanak. Viszont te se kételkedj abban, hogy felperesi részről kellően megalapozott lett volna az a per, amelytől - hazai viszonylatban - csak egy rekord sebességű felszámolási eljárás mentette meg az LCP-t.

 

3. Csak így, magunk közt szólva: 2006 elejéig a Mitac készülékein a Destinator Technologies rendszerének egyik klónja futott... tehát a jelen téma szerinti iGO klón térképfrissítéséről 2005-ben nem igazán lehet beszélni. De ez nyílván csak egy elírás volt részedről.

 

Ha folytatni akarod a beszélgetést e témában, akkor javaslom, hogy azt csak nagyon nyugodt hangvétellel tegyed. Ilyennel, amilyennel én is megtisztellek. Előre is kösz.

Előzmény: Schaf (27710)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27711

Nem vagy túl bőbeszédű...

 

 

Mi fout a gyári szoftver mellett(?? ezt nem is értem) és honnan? Mikor látja, vagy nem látja a PC a készüléket?

 

Ráadásul a "visszanavigálás" funkció csak akkor működik, ha a GPS koordináták fényképbe kódolása aktív. Mivel aksit cseréltél a fényképezőgéped alap beállításokkal működik, azaz elvileg nem geokódolja a fényképet. De emelett természetesen még ezer millió dolog lehet...

Előzmény: Yoshi Toranaga (27709)
Schaf Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27710

Könyörgöm ízlelgesd már ezeket a kifejezéseket:

 

1. 24 hónapos ingyenes térkép frissítés

2. 24 hónap ingyenes szoftver követés

3. 24 hnap ingyenes terméktámogatás

4. 24 hónap ingyenes lófasz

 

 

Na akkor ezek közül melyik is jelent 24 hónap alatt legalább 1 ingyenes térképfrissítést és melyik nem? Melyiket ígérte az LCP, vagy akármelyik kereskedő? (Én tudom, mert nekem most is itt egy bontatlan C520 a polcon, tehát LÁTOM mi van az EREDETI dobozon. Sőt..  elővettem az LCP és a PDAFutár KFT által gyártott valamennyi marketing anyagot és azokon sem szerepel egy bötűűű sem frissítésről)

 

 

Szóval akkor térjünk vissza z eredeti kérdésemhez. Ki és mikor ígért nektek 2 év INGYENES de akár nem ingyenes térképfrissítést is 2005-2006-2007-es években??

Előzmény: Puta Madre (27707)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27709

Sziasztok!

 

Adódott egy kis technikai problémám. Mio C720-asom van, a gyári szoftveren kívül van rajta egy MioPocket is.

 

Az egyik probléma az, hogy a koordinátákkal készített fényképekhez nem működik a visszanavigálási funkció. Nem tudom mióta, hosszú idő után most próbáltam újra használni. Nemcsak a régi képekkel, hanem olyanokkal is, amit most csináltam.

 

A másik, ami ennél szomorúbb, hogy számítógépre csatlakoztatva a gép nem látja a Miót. Több gépen is próbáltam, így valószínűleg a Mióban van a gond. így kissé problémás az újratelepítése is.

 

Akkumulátort a héten cseréltem benne.

 

Valaki tudna segíteni?

ferencsuk Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27708

Sziasztok !!  A MIO C sorozathoz megjelent a 2011 évi térképállomány. Információ a MIOMAP.2010@gmail.com címről.

Puta Madre Creative Commons License 2011.06.20 0 0 27707

Teljesen igazad van. A Mio soha nem igért térkép frissítést. Viszont a hazai forgalmazó, az LCP igért egy 24 hónapos ingyenes online térképfrissítést a regisztrált felhasználóknak, évente legalább két alkalommal. Mivel ez a vevő szempontjából félreérthetetlenül le is volt írva minden létező fórumon, ezért ezt kár tagadni, és ezzel neked, mint a termék megyei szintű kizárólagos forgalmazójának pontosan tisztában is kellett lenned. Egyébként ezt az igéretet ragyogóan be is tartották mindaddig, ameddig ki nem borult a bili, és a MITAC a CEBIT-en be nem jelentette, hogy ennyi volt az iGO alapú szoftverből, jön a saját fejlesztés.

 

Amit többen, nagyon rosszul megfogalmazva próbálnak szóvá tenni az az, hogy a készletek eladása, valamint a veszteségek elkerülése érdekében a hazai kereskedelem a nyílvánvaló szakítást követően még hónapokig úgy árulta változatlan feltételeket hirdetve, és az eredeti áron a "C" készülékeket, hogy ez a frissítési lehetőség már nem élt. Több mint egy év mellébeszélés után született egy hibrid megoldás (az ingyenes helyett kisstílű módon 2000 Ft-ért), amivel egy teljes upgrade-del a Miomap 2008-ra át lehetett térni... amit ezúton is külön szeretnék minden érintettnek megköszönni, mivel azóta nem használom ezt a készülékemet az új naviprogram és a hozzá tartozó térkép értékelhetetlen minősége miatt.

 

Azt hiszem, nagyjából így kerek ez a rövid és tanulságos történet.

Előzmény: Schaf (27674)
Schaf Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27706

Csak magyaráz, meg megpróbálja ideologizálni, hogy miért használ lopott progrmot, illetve, hogy miért nem fizet érte. Ha nem így lenne már rég értené amit írtam vagy rég elment volna venni rá egy legális(abb) iGO8-at.

 

 

Olyan ez, mint amikor a kissebbségi közli a polgármesterrel, hogy az árokásás női munka...   (csinálja meg a .... anyád!)

Előzmény: DTF (27700)
Mio Moov M400 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27705

Heló!

 

Rátettem miomra a legutolsó térképet...ha pc-re dugom látja görög térképet, egyébként nem!

Watt Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27704

Amellett, hogy nekem is megvan a véleményem, azért úgy gondolom, te egy kicsit átestél a ló túloldalára.

Röviden a lényeg (amit itt senki nem említett, pedig valószínűleg et az egész trollkodást megakadályozhatta volna): Te azt várod el, hogy élethosszig tartó frissítést kapj. Hidd el, hogy ha valahol ilyen frissítéssel árulnak egy készüléket, akkor azt kb 150-es betűmérettel írják a dobozra. Visszafelé ebből az következik, hogyha csak azt mondják, vagy írják valahol, hogy lesz frissítés, akkor azt úgy kell értelmezni, hogy egy ideig lesz. Aztán vagy nem, vagy csak plusz költségért.

Nekem ez tűnik logikusnak. Ezen jó lenne, ha elgondolkoznál.

Előzmény: zöldtinta (27699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!