Keresés

Részletes keresés

Betty.Ford Creative Commons License 2018.10.22 0 0 4880

En kb 2 evig xanax-szal aludtam. Volt panikbetegsegem(+ magas vernyomas) ,  korzeti orvos irta fel. 1-1.5 mg volt az esti altatom, porra torve gyumolcsleben. Jol es melyen aludtam, igy nappal kiegyensulyozott voltam, a panikbetegsegem szep lassan legyurtem (ez egy masik tema), de ugye kialakult az, h xani nelkul nem birtam elaludni, bar vilag eletemben rossz alvo voltam. Igy nem is nagyon akartam megvalni a xanax-tol, mert egy eroteljes eletminoseg javulast hozott. 

Majd megismertem jelenlegi tarsam, aki nagyon ellene volt a gyogyszerfuggosegemnek. Ez mar tenyleg az volt, mert egyebkent kvazi kiegyensulyozott volt az eletem , semmi nem indokolta h minden este nyugtatoval aludjak el....

Elkezdtem ezt a csokkentest en is, reszelgettem, porcioztam, fajo szivvel egyre kisebb lett az esti adagom. 

Egyszer aztan tortent, h egy kis vita soran ugy ereztem, borul minden vele, igy a vita heveben betoltam egy 0,5 oset, aztan este otthon meg 2ot azt hiszem. Ki is utott, de legalabb nem agyaltam, aludtam ming a bunda. Ejszaka felebredtem arra h kegyetlen szarul vagyok, szo szerint mint akibol kiszallni igyexik a lelek, annyira elvitt a xanax egy masik vilagba. Nem is mertem egyedul lenni, utolso erombol lemasztam 3 szinttel alattam levo hugomekhoz es naluk toltottem az ejszakat. Masnap is pocsekul voltam, de akkor eldontottem h leteszem azt a szart vegre. Ami erdekes volt h SEMMI de semmi elvonasi tunetem nem volt. Meg meg is jegyeztek a kornyezetemben h milyen nyugodt vagyok (olyanok, akik nem tudtak a xanax-fuggosegemrol)

Neha neha elofordul h egy negyed 0.5os lecsuszik elalvas elott, ha zurosen allnak a dolgok, de csak NEHA. 

running wild 42 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 4879

Viszonylag régen voltam itt, egy dologhoz muszáj hozzászólnom. Szó volt róla, hogy 2-3%-al csökkentik egyesek az adagot, meg, hogy a 0.0023 mg-ot is reszelgetik még. Szerintem nem érdemes 5 évig csinálni a csökkentést, és a 0.00akármennyi már pszichikai függőség. A -10% 2-4 hetente kibírható, a -5% meg kimondottan kényelmes. Az áterem pár hete lefelezte a rivotrilt 2 mg-ról 1 mg-ra, de ez persze nagyon drasztikus csökkentés. A 4 szem 0.5-ösből viszont 1.5 szemet, azaz 0.75-öt kapásból el tudtam hagyni. Persze szorongok, meg a többi, de azért kibírható. Mostantól pedig 1/4 szemmel (0.125 mg) fogok csökkenteni 3 hetente. Az utolsó 0.125-öt még lehet, hogy elfelezem, de az biztos, hogy nem fogom reszelgetni azt a kis morzsát hónapokig.

gombóc63 Creative Commons License 2018.10.09 -1 3 4878

Már réges régen elhagytam. Réka, ne haragudj, de úgy látom te mindenki hozzászólását támadásnak veszed.  Sajnálom!

Előzmény: Törölt nick (4868)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.09 0 2 4877

Nem igazán értem, hogy mit szeretnél ezzel. Ez nem az a téma, amiben akárkinek is igaza lenne, vannak viszont kutatási eredmények, kísérletek, egyszóval tények.

 

Ezek pedig mutatják a pszichiátria létjogosultságát (tehát nem sarlatánok, akik a gonosz gyógyszergyártók megbízásából direkt mérgezik az embereket), és azt is, hogy a gyógyszerek adott esetben mennyit tudnak segíteni. A felesleges gyógyszerezéssel természetesen én sem értek egyet. Magyarországon maga az egészségügyi rendszer a rossz, egy pszichiátriai rendelésen jut 10 perc egy betegre, ha 40-50 jutna, máris jobbak lennének az esélyek.

 

Emellett csupán azt mondtam (amit szintén számtalan kutatás megerősít, nem én találtam ki), hogy ha a gyógyszerelhagyás nagyon nehezen megy, akkor jó eséllyel még fennáll az a probléma, amire az illető elkezdte szedni a gyógyszert. Ennek pedig ajánlott utánajárni, kezelni.

Előzmény: Étienne77 (4876)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 1 4874

És gondolom évekig írta a receptet. Sajnálom. Súlyos szorongás, pánikbetegség esetén van létjogosultsága, akkor viszont életmentő lehet. Ahogy nálam is ez volt a helyzet, ezért is próbálom én "középről" vizsgálni az egészet. Ezek a gyógyszerek jók, ha arra használják őket, amire kell. És akkor, amikor kell.

Előzmény: Étienne77 (4873)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 1 4872

Nem, te látni AKARSZ személyeskedést. A "van ott valami más is" nem értem, hogy miért verte ki nálad a biztosítékot. Arra vonatkozott, hogy talán fennáll még mindig valami kezeletlen probléma, ezért szenvedsz ennyire. Annak meg jobb utánajárni.

 

Valóban évek óta írok ide, ezt te is nagyon jól tudod, éppen ezért meglepő számomra ez a hozzászólásod. Ha van valaki, aki sosem nézett le senkit a betegsége, problémái miatt, akkor az én vagyok. Dehát ne kelljen már ezt magyaráznom, felnőtt emberek vagyunk, ha te ennyi nézeteltérés miatt nem is kívánsz többet ide írni, akkor nem írsz.

 

Csak a tényszerűség kedvéért:

 

1. Nem háborodtam fel semmin. Nem értek egyet a gyógyszerek és a pszichiátria ilyen szintű démonizálásával. Tekintve, hogy hány millió embernek segítettek ezek az orvosok és ezek a gyógyszerek. Akinek pedig nincs szüksége rájuk, az ne szedje.

 

2. Az USA-ban egyetlen embertől sem vonták meg hirtelen a gyógyszert. Ez urban legend, amit néhány "okos" ember kitalált, a többi meg elhiszi és terjeszti (igy müködik a szcientológia) Lassan 20 éve amerikaikkal dolgozom együtt, az átlagembernél sokkal jobban látok ezekbe a dolgokba. Nem felsőbbrendűség, hanem tény.

 

3. Ez nem egy leszoktató csoport, soha nem is volt az. A Frontin/Xanax témában pro és kontra egy topic.

Előzmény: Törölt nick (4870)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 -3 4 4870

Én látok sértő személyeskedést. A "van ott valami más is" - ha nem vagy képes 2 hetente 10%-ot csökkenteni - megjegyzés számomra sértő, és szerintem egyfajta felsőbbrendű gőg megnyilvánulása. Te magad nyilatkoztál arról, hogy Te is szedsz évek óta tudatmódosító szert - drogot. Ez azt jelenti, hogy nem vagy képes nélkülük élni, nem tudod őket elhagyni. Akkor miért bírálod és bélyegzed meg azt, aki veled szemben arra törekszik, hogy megszabaduljon ezektől, akármilyen lassan is megy neki?

 

Évek óta itt vagy ezen a fórumon.  Te nyomon követhetsz minden egyes hozzászólást? Ha mást is érdekel ez a téma - mert napi szinten szenved és harcol a leszokásért - és tagja leszokó csoportoknak, az meg már túlgondolja a dolgokat, és szinte betegesen foglalkozik a témával? Te mit nem tudsz elengedni, hogy ehhez a csoporthoz láncoltad magad? Én sok esetben segíteni járok ezekbe a csoportokba. Támogatjuk egymást. Erőt merítünk egymásból ezen a sokak számára pokoli úton.  Közben meg megismerjük egymás életét, ami sok esetben sajnos valódi rémtörténet, és erről a legális drogot terjesztők tehetnek.

 

A drog az nem démoni? Minden pszichiátriai szer az, mert komoly függőséget okoz, agyi sérülést, amiből sokan évek alatt gyógyulnak fel, és aminek a rabságából rengeteg ember képtelen szabadulni. Ráadásul ördögi körbe ránt bele, mert a legtöbben nagyon rövid idő alatt elérik a toleranciát, és elvonási tünetektől kezdenek el szenvedni anélkül, hogy bármit is csökkentenének a gyógyszerükön. Így aztán ha nem akarnak szenvedni, növelniük kell az adagot, aminél határ a csillagos ég, meg az Alzheimer, a demencia, az agrofóbia, a megmagyarázhatatlan eredetű szorongások, pánikrohamok, emésztési problémák stb... Hogy ezek rémtörténetek? Sajnos azok. Sok megnyomorított pszichiátriai áldozat mindennapos valósága. A mérgezettség tüneteivel és következményeivel.

 

Fel vagy háborodva, hogy démonizáljuk? Én ördöginek tekintem. De te miért is nem tekinted démoninak? Azért, hogy ne kelljen szembenézned azzal, hogy miért nem tudsz drogok nélkül élni? A "van ott valami más is" elnevezésű seprűvel először a saját portádon kellene sepregetni, és ismeretlenül is nem másokat bélyegezgetni.

 

Hogy az usában nem ez a helyzet? Tucatnyi ember van fent a facebookos csoportokban, akiknek egyik napról a másikra tagadták meg az orvosok a gyógyszerük felírását. Ha nem hiszed el, csatlakozz ilyen csoportokhoz. Sőt vizelet mintát vesznek betegektől, hogy beszedik-e a nekik felírt drogokat, mert a szigorítások miatt virágzik ezeknek a szereknek a feketekereskedelme. Ha pedig nincs benne a vizeletében a szer, börtönbe csukhatják az illetőt...

 

Nekem erre stílusra nincs szükségem, úgyhogy inkább távozok a csoportból.

 

Előzmény: Törölt nick (4866)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 2 4869

Van egy nagyon fontos dolog a könnyű leszokás vs. nehéz leszokás témában, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni, pedig kulcsfontosságú.

 

Mindenki elkezdte szedni valamiért, ez nem olyan, hogy az ember megveszi a boltban, hanem valamire felírta az orvos. Akiknek ez a problémája időközben rendeződik (mindegy, hogy mitől), az könnyebben is le tudja tenni. Teljesen logikus, a szorongással, depresszióval már nem küzdő páciens könnyebben viseli az elvonási tüneteket.

 

A másik eset, amikor valakinek nem rendeződik a problémája, és úgy kezdi elhagyni. Ilyenkor az elvonási tünetek mellett az egyre csökkentett gyógyszeradag mellett szépen ismét kiteljesedik a szorongás, az eredeti probléma. Az egyik erősíti a másikat, kész a rémálom.

 

Ezen nem árt elgondolkodni annak, aki nagyon szenved elhagyás közben.

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 0 4868

Gombóc, ha ennyire kevésnek tartod a 0,0625 mg-ot, célszerű lenne elhagynod a gyógyszered! Majd ha megpróbálod, és főleg ha eléred a jelenlegi dózisod felét, rá fogsz jönni arra, hogy mennyire nem az....minél alacsonyabb adagon vagy ugyanis, annál durvább egy-egy "kis" mértékű csökkentés. Őszintén kívánom neked, hogy sokkal könnyebben megbirkózz az elhagyással, mint nekem megy.

Előzmény: gombóc63 (4861)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 0 4866

Én nem látok itt személyeskedést. Az, hogy adott esetben nem simogatjuk egymást, és egyenesen elmondjuk a véleményünket, az nem az.

 

Az ilyen 2-3%-okkal az a baj, hogy szinte kivitelezhetetlen, bár sokan oldatot készítenek (fogalmam sincs, hogy hogyan, de müködik).

Előzmény: Étienne77 (4865)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 2 4864

Lehet értelme az ilyen kicsi csökkentésnek, de egyértelmű álláspont ma már (nem szerintem, hanem a szakértők szerint), hogy 10% körüli az ideális, amit ki kell bírni, akár összeszorított fogakkal is. Elvonón ennél sokkal gyorsabban haladnak (igaz, ott van az orvosi segítség, ha kell). És továbbra is az a véleményem (ha tetszik valakinek, ha nem), hogy az egész napos parázás, rémisztgető történetek olvasása, videók nézegetése, a gyógyszer és a pszichiátria démonizálása a leszokást is jelentősen megnehezíti.

 

10%-al kell haladni, és közben élni. Lehet, hogy keményen hangzik, de több millió embernek sikerült.

Előzmény: gombóc63 (4861)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 1 4863

Hú, szerintem hagyjuk, semmi rosszat nem írtam én neked, csak a valóságot.

 

Az amerikai egészségügyről (a munkám révén) van némi ismeretem, és köszönőviszonyban sincs azzal, amiket írsz róla. Persze a youtube-on rengeteg mindent találni, van olyan videó is, amely szerint Elvis ölte meg Kennedyt, és sokan, nagyon sokan el is hiszik.

 

Mindenki azt csinál, amit akar, én csak segíteni szerettem volna, de ha te erre így reagálsz, akkor tényleg érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy "van ott más is". Amin nem megsértődni kell, hanem esetleg utánajárni.

 

IRL adatokat (úgy mint facebook profil stb.) pedig ne ossz meg itt, mert tilos.

 

További sok sikert a leszokásban!

 

 

Előzmény: Törölt nick (4862)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 -3 3 4862

Ezt azért ne?!? Miért? Tudtommal szólás szabadság van, nekem pedig ez a véleményem, méghozzá megalapozottan! Vagy cenzúrázni akarsz? Én a legnagyobb tisztelettel kommunikáltam eddig veled, de ez a hozzászólásod túllépett egy-két határt, ami a demokrácia és az egymás iránti tisztelet keretei szabnak.

 

1. Pár hónap alatt ő az 5. ember akit megismertem, és pszichiátriai szer okozta több évig után is fennálló, elviselhetetlen elvonási tünetek miatt lett öngyilkos.

Egyébként itt van Bálint Kata facebookos oldala: https://www.facebook.com/katalin.balint.54 Leveleztem vele pár hónappal ezelőtt. Főiskolára járt, szó szerint megölte őt a pszichiátria.

 

2. Szerinted az én véleményem szcientológiai hülyeség. Ezek szerint akkor az amerikai egészségügy szcientológus lett! Ugyanis elveszik azoktól az orvosoktól a praxisukat, akik túl sok pszichiátriai drogot írnak fel. Ott már az állami szervek szerencsére kezdenek rájönni, hogy a pszichiátriai "gyógyszerek" a szó legszorosabb értelmében drogok, mérgek, amik számos ember életét, egészségét teszik és tették már tönkre. A durva csak az, hogy sokaknak egyik napról a másikra nem írják fel többet a "gyógyszerüket", vagy detoxikálóba küldik őket. Az egyik ilyen áldozat videóblogot vezet a szenvedéseiről, hogy felhívja a figyelmet a pszichiátria ilyen jellegű embertelenségére: https://www.youtube.com/watch?v=RuOzD_xLrhY Ezen a videón már 6 hónapja drogmentes a hölgy (2017. dec), az állapota magáért beszél. "Gyógyszer" ilyen állapotba nem juttathatna embereket! Sajnos még most sem jött rendbe, valamivel jobban van, de a mai napig szenved több megmarad tünete miatt. Ez a facebookos oldala: https://www.facebook.com/black.bird.fly1

 

3. A pszichiátereket legális drogkereskedők. Köztudott, hogy a gyógyszergyártóktól juttatásokat kapnak az orvosok.  A pszichiátriai szereket pedig legális drognak tartom. Túl sok szenvedőt megismertem az elmúlt hónapokban, hogy ne ez legyen a véleményem, és akkor a magam szenvedéseiről még nem is beszéltem. Az a kémiai szer, aminek az elhagyása pokoli szenvedésekkel jár sokak számára, és ami után sokaknál több éves teljes gyógyulási időszak szükséges, az nem gyógyszer, hanem méreg.

 

4. Nálam "más is van"? Erre a stílusra - mélységre - nem süllyedek le, és nem kezdelek el viszont elemezni, vagy viszont sértegetni. Az, hogy valakinek érzékenyebb az idegrendszere ezekre a mérgekre, az többek között genetika függvénye is nem pedig "úgynevezett" pszichiátriai diagnózisoké...  Az Aston módszer pedig nagyon sok embernek, akik magasabb dózis voltak, túl gyors! Nem csak nekem az! Ebben semmilyen deviancia nincs. Vannak olyan szerencsések, akik minden gond nélkül lerakják ezeket a mérgeket az első, második alkalommal, sőt olyanok is, akik teljesen tünet mentesen, de ez nem jelenti azt, hogy a szenvedők nagy csoportja nem létezik, és hogy a pszichiátria nem legális drogkereskedés.

 

Ez a csoport pedig szerintem azért jött lére, hogy segítsük, támogassuk egymást a leszokásban...valószínűleg nem véletlenül...

Előzmény: Törölt nick (4858)
gombóc63 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 4861

Atya ég....elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet a leszokás, de ekkora mennyiséggel csökkenteni....valahogy nem tudom elképzelni, hogy oszt vagy szoroz. Maga a 0,25mg is nagyon kevés. 

Előzmény: Törölt nick (4860)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 0 4860

0,25 mg-os frontin tablettának a negyede 0,0625 gm. Eltöröm a tablettát, aztán pedig lereszelem a fél tabletta felét, így marad a negyede, ami ekkora mennyiséget jelent.

Előzmény: gombóc63 (4859)
gombóc63 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 4859

És vajon hogyan tudsz 0,0625 mg-t csökkenteni? Mégis abból a pici tablettából ez hogy sikerül?

Előzmény: Törölt nick (4857)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 0 2 4858

Jaj, ezt azért ne...

 

Egyrészt a Xanax nem antidepresszáns, másrészt egyetlen antidepresszáns sem képes agykárosodást előidézni (ha valaki ismeri a hatásmechanizmusukat, akkor fel sem merülhet ez a hülyeség). Az is teljesen hihető, hogy 300 orvossal konzultált a hölgy, hát persze. Miért nem ezerrel, az sokkal jobban hangzana.

 

Ma világszerte több tízmillió olyan beteg van, akik a megfelelő gyógyszeres kezelés mellett közel teljes életet tudnak élni. Olyan betegek, akiknek 50-60 éve egyetlen esélyük az alkoholizmus (és az ehhez kapcsolódó összes probléma) lett volna.

 

Magyarországon alsóhangon 500ezer pszichiátriai beteg van, a legnagyobb gondot maga az egészségügyi rendszer jelenti, szerencsétlen pszichiáternek jut 5-10 perc egy betegre, és kész.

 

Emellett a szcientológia jóval hatásosabban működik, ez látható itt a fórumon is. Démonizálni a gyógyszereket, lehülyézni az orvosokat (akiknél persze mindenki jobban tudja, hogy mit és hogyan kellene csinálni...) stb.

 

1.75 alprazolam elhagyása 1-2 hetente 10%-os csökkentéssel minimális elvonási tünetek jelentkezése mellett lezajlik. Ha nem, akkor ott más is van... Ezzel kapcsolatban még Ashton is egyértelműen fogalmaz.

Előzmény: Törölt nick (4857)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 -2 0 4857

Szia Etienne! Mennyi idő alatt sikerült lecsökkentened a 10 mg alpazolamot 0,27 mg-ra? Én 1,75 mg alprazolamon voltam, március óta csökkentek. Most járok az adagom felénél. Azon gondolkodom, hogy csökkentsek-e a héten újra. Holnap lesz 1 hónapja, hogy utoljára csökkentettem, de nagyon rosszul alszom, és egyéb jó pár tünet is gyötör. Az elején hetente csökkentettem 0,0625mg-al, aztán kéthetente, most meg már ott járok, hogy a havonta 1 X 0,0625 mg csökkentése sem kis feladat számomra. Különösen azért nem, mert dolgozom minden nap, és nem is keveset...Ezeknek a gyógyszereknek nem szabadna kereskedelmi forgalomban lenniük! Méreg ez mind! Minek másnak lehetne nevezni, amitől rengeteg ember szabadulni sem tud, olyan függőséget, és annyira durva elvonási tüneteket okoz, és a felépülés sokaknál évekig elhúzódik. Nem kevesen követnek el öngyilkosságot miatta. A múlt héten lett öngyilkos ez a lány: http://www.borsonline.hu/aktualis/katat-agykarosodas-erte-a-helytelenul-felirt-antidepresszans-miatt/147989 3 év szenvedés után már nem látott reményt a gyógyulásra, mert  semmit nem javult az állapota...Nagyon szomorú! Mindezt a gyógyítás címszó alatt teszik, az a legdurvább, holott aki nyer ezen az egészen, az a méreg gyáró, és az orvos, aki jutalékot kap a felírása után...A pénz ezen a területen is mindent felülír. Legalizált drog kereskedés a pszichiátria. Kórházban használni rövid ideig ezeket a szereket biztosan van, akinek életmentő lehet. De kereskedelmi forgalomba kiadni bűncselekménynek kellene lennie. Szerencsére vannak olyan országok, ahol ezt már látják, és tesznek is ellene...

Előzmény: Étienne77 (4856)
Shatzi Creative Commons License 2018.10.06 0 0 4855

Valaminek be kell tudni Caranman!Az elvonás szépen haladt,talán jobban is viseltem.Soha nem voltam pánikbeteg,hírből sem hallottam hogy létezne.Mikor elkezdtem a csökkentést,akkor találkoztam ezekkel először.Fejben az első hónap volt a legnehezebb.Nem az a személy vagyok ,aki ezen gondolkodik,de a tünet az tünet. Meg is cáfolom azokat,akik merő egyszerűséggel legyintenek,hogy nekik ugyan semmi tünetük nem volt.Ez akkor igaz,ha rövid ideig szedte valaki.Mivel egy leszokó elég nehéz időszakot él meg,elvégre legális drogot szedett,minden lelki támogatás,tapasztalat csere,információ nagy segítség.A fórum is ezért van😉Több ember,több tapasztalat.Ilyen tünetekkel elmenni orvoshoz kész öngyilkosság.Itt jön az, hogy tanulta,de sose élte át.

Előzmény: Törölt nick (4850)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 1 4853

Kedves Caran! Tudom, hogy amit írsz, azt jó szándékkal teszed, és ezt köszönöm! Én hirtelen elhagytam a medazepamot tavaly, és nagyon traumatikus volt amit átéltem, annyira rosszul voltam, hetekig semmit nem aludtam...ezek után kerültem a frontinra. Nem tudtam, hogy mi történik velem.... Ezek után félek az elhagyástól, szerintem ez nem beteges. A trauma az trauma... Ma reggel 8-tól 17.30-ig dolgoztam, majd háztartás, bevásárlás stb...Nem olvasgatom folyamatosan ezeket a hozzászólásokat, élem az életem. De nem foglalkozni valamivel, ami napi szinten kínoz - és még nálam a neheze hátra van, hiszen csak az adagom felénél tartok - nem könnyű. Hogy lehet elengedni fejben valamit, amikor lefekszel 10-kor, nagy nehezen kb 1 óra alatt elalszol, de 2-kor már fent vagy, és reggelig virrasztasz, közben tele a gyomrod gyomorsavval, marja, rosszul vagy a fáradtságtól, de aludni nem tudsz, és ez így megy hetekig! A legutóbbi csökkentésem után most a 4. hét vége felé tudtam először 6 órát aludni! Ha az idegeid pattanásig feszültek, két számot nem tudsz összeadni, annyira le van állva az agyad, de közben vállalatirányítási rendszert kell beüzemelned, ami komoly koncentrációt igényel, tehát egész nap szenvedsz, hogy engedsz el valamit?  Nagyon jól hangzik a fejben elengedni az egészet dolog, és annak biztosan megy is, aki minden tünet nélkül le tudja rakni a benzót - vannak ilyenek sokan! - de aki nem ilyen szerencsés, annak ez egy nagyon nagy harc és küzdelem, amiben óriási segítség, ha érted, hogy mi zajlik benned, mi történik veled, mert a tudás, a folyamatok megértése könnyebbé teszi az elfogadást, és csökkenti a félelmet.

Előzmény: Törölt nick (4852)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4852

Nem mondom, hogy nincs igazad, mert igen, simán lehet elvonási tünet is. DE! Ne vedd sértésnek, de úgy látom, hogy nem kicsit túlgondoljátok az egészet.

 

Nem minden a benzó, egy teljesen egészséges embernek is vannak rossz napjai. Nem lenne jobb/könnyebb úgy leszokni, hogy fejben is elengeditek az egészet? Persze az frankó, ha tisztában van az ember a dolgokkal, de állandóan mindent arra fogni (akaratlanul is a gyógyszerrel foglalkozol igy gyakorlatilag egész nap), és folyamatosan az ezzel kapcsolatos írásokat olvasgatni, hát szerintem ez csak nehezebbé teszi a folyamatot...

 

Csökkenteni kell, úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, egyszerre max. 10%-al. És közben megpróbálni élni, nem ezen agyalni állandóan.

Előzmény: Törölt nick (4851)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4851

A pánikrohammal való ébredés, a palpitálás (gyors szívverés, különösen erős szívdobogás vagy szabálytalan szívverés érzése), belső remegés (internal vibrations, internal tremors) tipikus elvonási tünetek. A kb. fél év alatt, mióta a facebookon a benzót elhagyó csoportokban tag vagyok, nagyon sokszor panaszkodtak leszokók ezekre az elvonási tünetekre, különösen alacsony dózison, vagy teljes elhagyást követően. Ezeknek a tüneteknek az az oka, hogy reggel a szervezetben normál esetben is magasabb az adrenalin és a kortizol szint, mert ezek készítenek fel bennünket az új napban való helytállásra. Elvonásnál azonban a kémiai egyensúly felborulása miatt ezeknek a hormonoknak a szintje még sokkal magasabb lesz a szervezetben, mint normál esetben, ez okozza az extrém idegességet, feszültséget, és a pánikrohamot. Tehát amit átélsz, az teljesen természetes! El fog múlni! Az elvonásnál tapasztalt elvonási tünetek azt jelentik, hogy gyógyul a szervezeted! A gyógyulás benzóelhagyásnál sok esetben borzalmas, pszichés terror szintű tünetekkel jár. Ha rosszul érzem magam, azt szoktam magamnak mondani, hogy ez azért van, mert gyógyulok, leszokok...mostanában nagyon rosszul alszom, nagyon erős fejfájásom van, alig tudok gondolkodni, elfelejtem, hogy 2 perce mit csináltam, és drasztikus emésztési problémáim vannak. Nagyon nehéz 2-3 óra napi alvással hetekig, mert közben meg folyamatosan dolgozom, és ráadásul szellemi munkát végzek. De azzal vigasztalom magam, hogy megint kevesebb lett az adagom...Valahogy muszáj ezt a borzalmat, amit a benzó elhagyásnál átél az ember egy kis pozitívummal felruházni, hogy elviselhetőbb legyen, mert embertelen szenvedéseket tud sokaknak okozni! Méreg! Nem véletlenül kezdik megtiltani az orvosoknak az usában, hogy felírják őket. Kitartást és gyors gyógyulást kívánok! Ill. gratulálok, hogy le tudtad rakni! Ne feledd, hogy a kulcs az elfogadása a tüneteknek, bármi legyen is az. Napról napra élni, és tudni, hogy az idő a barátunk, mert az hozza a teljes gyógyulást...

Előzmény: Shatzi (4849)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4850

Nem biztos, hogy mindent az elvonásra kell fogni. Ha ilyen szépen, és főleg ilyen lassan sikerült elhagynod, akkor hagyd el fejben is, és ne morfondírozz ezen. Simán lehet az évszakváltás is, engem a télből tavaszba átmenet minden évben megvisel, függetlenül gyógyszertől és minden mástól.

Előzmény: Shatzi (4849)
Shatzi Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4849

Köszönöm a választ😀 elvonókúrás pániknak gondolnám személy szerint.Az elején is volt ilyen,mikor elkezdtem a csökkentéseket,de utána elmúlt.Most ,hogy semmi nem maradt a frontinból,elég ijesztő így kelni naponta😣Magamnak betudom annak,hogy az idegrendszer túlpörög.Nem számitottam erre,mert 9hónap alatt tettem le a gyógyszert.Ha valakinek van tapasztalata,szívesen veszem a hozzászólást.

Előzmény: Törölt nick (4847)
gombóc63 Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4848

Akkor biztos úgy van.

Előzmény: Törölt nick (4847)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4847

Hát, ezt egy pár százezer pánikbeteg biztosan cáfolja ;) Nekem éjjel sosem volt gondom, de sajnos tipikus tünet az éjjeli, álomból felébredős stb. pánik...

Előzmény: gombóc63 (4846)
gombóc63 Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4846

A pánik egy pszichés betegség, éjjel pedig nem dolgozik a pszichénk. Ezt nekem egyszer egy orvos mondta, fejfájással kapcsolatban. Tehát ha felébredsz gyors szívverésre azt nem a pánik okozta. Szerintem.

Előzmény: Shatzi (4844)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4845

Persze, ez bőven lehet pánik. Azt vedd figyelembe, hogy megérkezett az ősz. Én minden évben a tavasz érkeztével vagyok labilis, aztán elmúlik.

Előzmény: Shatzi (4844)
Shatzi Creative Commons License 2018.10.05 0 0 4844

Egy hete hagytam el a frontint,február eleje óta kezdtem a leszokást.....Az adagok csökkentése is tünetekkel járt ami nem kellemes,de azt kell mondjam, ez a mostani állapot  jobban megvisel.X napja hajnalban kelek durva szìvpörgésre,felébreszt álmomból.A napi ritmusom feszült és ideges,nem nyugszik az a belső remegés,közérzet rosszabbodás  :( Azt nem tudom,hogy pánikroham jelentkezhet így,hogy valaki alszik és szívgyorsulásra ébred?Valakinek ezzel tapasztalata esetleg?

 

János55 Creative Commons License 2018.10.03 0 0 4843

Inkább orvosnál....!?

Előzmény: Timike02 (4842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!