Tök jó hogy megint ekkora élet van itt! Segítsetek. Van egy készletem cseréptálakkal. A legnagyobbról az állásban elkezdett leperegni a máz. Az mondjuk ebben a topikban sok magyarázatra nem szorul, hogy kidobni nem fogom. Mit lehet csinálni vele? Lekopogtatom róla, ami le akar válni és száműzöm a pincébe egyenlőre. Ételhez már aligha lehet majd használni, de most dobjam ki őket? Cserépfestésről van valakinek tapasztalata?
Ugyan nem kell vele semmit különösebben csinálni, csak újból felhasználni másra. :-) A kiürült DVD-s doboz kiválóan alkalmas apró vackok tárolására, csak egyre vigyázzunk! - fejjel lefelé tanácsos tárolni és használni, különben meglepetésben lesz részünk ha nem jól tartjuk és úgy nyitjuk ki. ;-)
Jaj, bocsi! Én őzikének néztem a feneke alapján. :) Akkor nincs is megvilágítva hátulról, hanem nem átlátszó a színes üveg? Ill. most úgy sem csinálok ilyet, de tervben van. Melyik fórumban érdeklődjek, ha odajutok?
Jó a Bambid. Tudom nem itt kéne ezt megkérdeznem, de ha már itt vagyok. És úgy megtetszett. Ezt hogy csináltad? Üveglapra ragasztottad a színes üveget, kifugáztad és most hátulról van megvilágítva? Mert látom nem ólomba raktad.
Vannak hozzá polírozó, kőcsiszoló fejek. Fém tisztitásához fejek. Ezek mindenféle domborulatba beleférnek amik pl a régi fémdíszeken vannak. Zsirkő, üveg, szines kerámia, tojás, -strucc is-ékszer, nád stb diszitésére használható. A kis gyémántkoronggal precízen lehet vágni is pici darabokat. a forrasztáshoz is.
Fába is mar, de ott a pirogravirozó jobb. Bár ha belemarod a vájatok kitölthetők.
...amikor sokat kell vagdosni már csak annyiból is praktikusabb, hogy ezt csak össze kell zárni, magától szétnyílik gondolj bele mennyi oda nem illő, kilógó nyomoronc cérnaszál fityeg egy nagyobb foltmunkán :-)))
Vannak hozzá olyan marófejek is amivel elvileg jó fához is, de még sose próbáltam. Alapesetben főleg üveghez vagy tükörhöz való. Lehet vele csempébe is gravírozni és ami most húsvét előtt érdekes tojáshéjra is :) Nézd meg a kolléganő milyen jókat csinált :) a próbadarabokat meg nekem adta, hogy mozaikozzak belőle:)
Jó ötlet, ez a gravírozó gép. Fához is lehet? vagy mire még. Ha láttok akciósat írjátok már ide a topikba.
És szerintem jó lenne bevezetni, ha lát valaki valahol valamit jó áron, vagy akcióba akkor felírja ide. Lehet, hogy épp senkit nem érdekel, de szerintem, ha valaki kreatívkodik otthon akkor jók az ilyen cuccok. És ha még olcsón is jut hozzá, az meg szuper!