Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni erről a kiváló computervezérelt varrógépről, ill. kérdéseik vannak vagy csak a tapasztalataikat szeretnék megosztani másokkal
A fekete pöckös bobbinok (vastag alsó szálhoz) megérkeztek a VGC-be!! 8900 forintba kerül::(( Hát ... de megnéztem a brit Bernina oldalon, ahol van online shop és ott meg 30 font, ami forintban még több. (Persze kicsit többet keresnek a britek).
Valamikor a nyáron én is játszadoztam a betűkkel. Nem voltam igazán elégedett .Sikerült valahoy, már nem emlékszem,hogy. De nem tetszett, hogy össze vannak kötve a betűk.Nekem jobban tetszik a szabad tűzéssel írt nevem.Ha valaki ezt jól kikísérletezi, mármint a betűírást,megbeszélhetnénk
Ma megpróbáltam beleprogramozni a nevemet. Merthogy a zászlóra úgyis rá kell írni. Mentségemre legyen mondva, hogy a gépkönyv olyan jól van nyomtatva, hogy szürke alapon szürkén a jelek egyáltalán nem látszanak, csak a szoveg, hogy nyomja meg a nagy szürkeség gombot. Na mire sikerült, már a villanysütőm is majdnem bekapcsolt, annyi mindent megnyomogattam. De kész, leírtam, (igaz nem jó helyre, de most már akárhova tudom.)l
Lányok én még mindig sokat gyakorolgatom a varrógép lehetőségeit. Úgy látom, ez még mindig nem a teljes kiismerés, csupán a kezdet!
Persze az alapműveletekkel varrom a napi dolgaimat. De sok időt vesz igénybe a próbálkozások hosszú sora! Ezt szórakozásnak veszem fel, mert egyébként uncsi lenne.
Bobin ügyben semmi?Vagy nem is érdekli ezeket a VGC-osakat?Azért elég furcsa, hogy ilyen igényt figyelmen kívül hagynak.Az ember úgy gondolná, hogy az a céljuk hogy eladjanak.
Most meg valami kanyarvarró talpat emlegetnek, láttad?
Sue!
A Te precizitásod utólérhetetlen!Csodállak az adatokért, meg köszönöm is.
Én a matematikus agyamat meghazudtolva, varrásban inkább az ösztöneimre hallgatok.
Violini!
Igen, jók ezek a díszítő öltések, de valóban, a pukliknál egyenetlenekké válnak.
Felkeltetted a figyelmemet, a 93-as öltés nagyon klassz, én még tán nem is használtam.A szabadidőmhöz képest túl sok a lehetőség, amit ez a gép felkínál.Na, majd...
Sziasztok!Mostanra jutottam odáig,hogy gép-kábel-letöltés egyben legyen.Itt vannak az első lelkes kis próbálkozásaim.Azt próbáltam ki először,ami a elsőre a legjobban tetszett és úgyis passzolt a varrnivalómhoz,a hímzésmintákat.Nem volt egyszerű elsőre,mert nehéz volt eltalálnom,mikor szorul egy kis segítségre az eltérő anyagvastagság miatt (ezt úgy vettem észre nem szereti),így nem túl egyenletes.Lehet,hogy használnom kellett volna a kiegyenlítő lapocskákat.
A következő egy takaró varrása és tűzése lesz,na az jó nagy falat.
A yahoo Auróra-fórum az az új hír, hogy megjelent egy új szoftver-update, amellyel a 440-es több problémáját kiküszöbölik: visszavarrásnál nem jön egyet előre, a BSR-nél megszűnik az esetenkénti kimaradás, 10-es és 11-es gomblyuk egyenletesebb, stb.
Úgy tűnik, hogy Amerikában viheted a kereskedődhöz és "updatelik" a gépet. Hogy nekünk erre kell lesz-e módunk, nem tudom.
Márta néni! Köszönöm a válaszod. Katafa és a Te tanácsodra maradok a láthatatlan cérnánál. Mert ugyan az anyag fekete, de nem szép rajta a fekete öltés ha közelről nézem. Az öltéseket meg próbálgatom és szeretném, ha Sue is adna egy kis tanácsot, miel igérte, s majd összehozom. Nagyon szépet akarok belőle kreálni.
KRIA! Vak vezet világtalant, mert én most csinálom életem első gépi applikációját. De a gyakorlottabbak úgy látom csendben vannak. Én a 45-ös öltéssel, láthatatlan cérnával varrtam, és a tűpozíciót egészen jobbra állítottam, a 20-as talp jobb láb belső széle pont a felvarrandó anyag széléhez esik. Feketét varrhatsz feketével, nekem azért kellett a láthatatlan, mert több szín volt, nem akartam örökké fűzögetni.
Ez a Szent Erzsébet ünnepére lett meghirdetve tavaly, Terike szervezte, aki azóta meghalt, és aggódok, hog mivel már nem noszogat senki senkit miatta, nem lesz kész a negyven zászló. Ez úgy volt, hogy körbement a hír, és mindenki aki vállalt leadta. Áprilisi a határidő, de még fogom hirdetni máshol is, hogy ne felejtse el akit illet.
Míg a zászló nincs kész, nem festek. Micsoda önmegtartóztatás. Azt hittem, hogy tegnap sitty sutty összedobom, de beletelik még jópár napba.
Már meg van célozva a Nádor utcai Öko bolt, barátném ma Pesten van, de a bolt nincs nyitva, ha sikerült pénteken megvegyék, akkor oké. Ha nem, kipróbálok egy német tablettás mosószert, ami két komponensből van összetömörítve, lekaparom róla a kéket, és marad a szóda. Nem vesztek vele semmit. De most már muszáj a Szent Erzsébet zászlóval foglalkozzak, mert a körmömre ég (áprilisban határidős)
Hát ezt mondom én is, elő lehet rajzolni, de nem érdemes, mert úgyse megy a vonalon a gép. Rycki Tims filmjén szerintem valami műholdas mintakövető mozgatta az anyagot a varrógépe alatt. De játéknak tényleg nagyon jó.