Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
Elvileg a gépfejeknél ott va, hogy milyen gépekhez jók. Vagy várjál holnapig és telefonálj nekik. Az a legbiztosabb. Sajna és Andist használok, ezért nem tudom.
Lefogadom, hogy 18 féle és hosszúságú és íves ollód van...uszkárhoz. Én meg CSAK westiet csinálok, semmi mást. Kb ennyi trimelőm is van, mindegyik szőrhöz más kell :D
vannak erre specializálódott boltok, és ott segítenek ebben is. pl selbruha. zanni, ilyenek. Hát azon, hogy kinek milyen márka jön be, ezen felesleges vitázni. A gagyi tuti nem, de nem kel kezdéshez 35 000Ft-os olló sztem. :-)
Nekem az olló 20 cm Ehaso solingen hajlított, ill egy 22 cm oster hajlított van, a fésű show tech, oster, a kefe puha tükröskefe, a gépem moser Max 45, a fejek oster és moser vegyesen. szárító Lisap kézi, és Metro commander csapató. De ez nem kizárólagos. Énnekem ez van, eddig nem volt vele bajom:-)
a kétféle trimmelő helyett meg egyféle gumiujj :-D De izlések és pofonok. Uszkáron nem sok trimmelnivaló van, és én uszkárt tenyésztek :-D Aki trimmelős jön hozzám, azt kézzel csinálom, mert én úgy tanultam, aki meg trimmelővel tanulta, az vesz olyat :-D Nekem is van, de még sose vettem elő :-DDD Meg valaki szerint nagyon hasznos coat king-em is van, na nekem az se lett nagyon hasznos... :-D
Én Anitánál vettem meg a könyvet is :-D Amúgy nem tudom hol lehet kapni. De ha bemész hozzá, őnála megveheted, az biztos.
A kozmi alapfelszerelése :-DDD 6 jegyű, és nem 1-essel kezdődik...
És ebbe igazából még semmi extra nincs. 1 asztal, egy gép, néhány fej, kefe, fésű, olló, szárító. Még csak nem is csapató, csak sima kézi... Hááát drága... :-) De nekem mindenkppp megérte...
Végül én is úgy döntöttem, hogy szeretném kitanulni a szakmát, és szeretnék kutyakozmetikus lenni.
Ahogy Ti is (és más oldalakon is) ajánlottátok, Anitához szeretnék menni tanulni.
De csak egy pár hónap múlva tudnék kezdeni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy megvan-e valakinek a Kutyakozmetika tankönyv, vagy tudjátok-e, hol kapható.
A neten találtam egy helyet, ahol lehet rendelni, de ott magán személy nem rendelheti meg.
Állítólag a Campona mellett van valahol a kiadója a könyvnek a Park u-ban, de én nem találom a neten, tőlünk pedig nagyon messze van.
Gondoltam, kezdésig tanulnék egy kis elméletet...
Gyakorlati kérdésem is lenne:
Sokat olvastam a szakma leírásáról.
Három kutyánk van, egy airdale, egy foxi, és egy yorki.
Szóval trimmelést, kozmetikázást is láttam már. :)
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyibe kerül, és milyen eszközök kellenek egy alap felszereltséghez (nem tervezem egyenlőre az önállósodást, egyenlőre sokat-sokat szeretnék tanulni, dolgozni).
Ha esetleg tudtok olyan könyvet még ajánlani, ami jó, és tanulni is lehet belőle, megköszönöm!
Érdeklődni szeretnék milyen a wahl fej mert én most akarok rendelni és az andison és a wahl-on vacilálok mivel az andis 12e drágább lenne amit összeszedtem.Megéri rászánni az összeget vagy jó a wahl is?
Köszönöm a segítséget és az infókat! El fogok menni a spanit-ához érdeklődni! Bár nem vagyok fiatal, bár öreg sem, de remélem nem késő elkezdeni semmit sem! Ha valamilyen kérdésem lenne, akkor priviben jelentkezem Maxocska, előre is köszönöm a lehetőséget!
Őőőő amúgy utánanéztem az általad mondott Bt-nek. Én azért nagyságrandi árkülönbséget nem láttam az általd írt "húzós"-hoz képest.... :-( Nézz körül alaposan!!!!
Halgass Maxocskára. Ne spórolj a tanfolyamon. Én 17 évvel ezelőtt mikor kijöttem egy tanfolyamról, nem tudtam tökéletesen nyírni. Érdemes rendesen áldozni a megfelelő képzésre. Csak azt ne hidd el, hogy minden fajtát majd megtanulsz. Ahhoz folyamatosan tovább kell képezned magadat.
Én nem a tanfoylam árat nézném... De Te tudod. Ha majd a saját kérodon jössz rá, mimindent nem tanultál meg, amit meg kellett volna, az lesz sztem az igazán drága. Én azt mondom Spanita. Mert ő jó, a tudása nem kérdőjelezhető meg, és ezt át is adja. Ott csak rajtad múlik, mit tanulsz meg, ő mindent megtesz mindenkiért személyesen. Tudnék regényeket is mesélni más oktatóhelyekről, és hozzáállásokról, de nem járatok le nyilvánosan senkit...
NEkem jó okom van arra hogy Spanitát ajánljam. Nem az hogy ismerem vagy ilyenek, hanem csúf dolgokat láttam szerte shzéphazánkban...
Sztem nézz körül több helyen, érdeklődj okosan, jól feltett kérdésekkel, és remélem a megfelelő döntést hozod meg.
Ha szeretnéd, priviben beszélgethetünk részletesebben is...
Szeretném a véleményeteket kikérni! Kutyakozmetikus suliba szeretnék járni, de nagyon tanácstalan vagyok, mert a sok iskola közül nem tudom, hogy melyiket válasszam! Ha tudnátok tanácsot adni illetve tapasztalataitokról mesélnétek akkor nagyon hálás lennék!
Eladó egy Tikima márkájú ÚJ!!! kutyakozmetikus ruha 7000 Ft-ért. Lepereg róla a szőr és ha vizes lesz, pár perc alatt megszárad. Ajándékba kaptam, de nekem már van ilyenem, ezért adom el. Még a címke is rajta van, soha nem volt használva! L-es méretű. Eredeti ára 12.000 Ft volt. Érdeklődni emailen: huberheni@gmail.com
Szeretnék érdeklődni, hogy megvannak-e valakinek a kidolgozott vizsgatételek kutyakozmetikából. Ha valakinek megvan, nagyon megköszönném, ha beszkennelné, vagy postán eljuttatná nekem. Akár fizetnék is érte, ha a tételek valóban jól kidolgozottak és használhatók.
Sziasztok!Ezen az oldalon indítottak tegnap egy kutyaszépségversenyt ami a facebookon zajlik, érdemes rajta indulni mert szép ajándékokat lehet nyerni:)
Van itt olyan illető,akinek több év tapasztalata van kutyusok kozmetikázása terén,és esetleg tanítást is vállalna kozmetikába?tanfolyamot szeretnénk indítani meglévő kozmetikánkba,és ehhez szeretnénk heti 2-3 alkalomra alkalmazni szakembert.Ha van itt olyan,vagy ismer valakit,akkor szivesen vennénk.Persze némi infó is kellene hogy ezeken kivül mi szükséges még tanfolyam indításához,mert ha jól tudom csak egy több éves tapasztalatú kozmetikus kell,és az már taníthat.Várom az érdeklődőket!Köszönöm.