Hogyan allitsunk ossze egy menut ugy, hogy a finom etelek kiemeljek egymast, izletes legyen - es ne kelljen sokat kolteni, sok idot tolteni a konyhaban.
Tegnap belehúztunk az estébe, és nem volt időm a gép elé ülni, de ma pótlom a sülttészta receptjét. Nagyon egyszerű pár alapanyaggal és fűszerrel csodás ízt lehet kihozni.
Hozzávalók:
Kínai tészta
Oliva
foghagyma olaj, zöldhagyma olaj, csili szósz vagy olaj
karikára vágott póréhagyma
szójacsíra
szójaolaj
kevés almapaprika (csak a színhatás végett)
és jégsaláta, vagy Teszkós (azt hiszem Evida) csomagolt salátakeverék valamelyike.
Ez az étel a kedvenceim egyike, mert gyorsan kész a maga egyszerűségében.
A tésztát leforrázom egy edénybe, és lefedve hagyom 12-15 percig. Ha megpuhult leöntöm a levét, kicsorgatom, majd a vokba rakom át. Megöntözöm világos szójaolajjal, annyit öntök rá hogy a színe mindenhol egyenletes egyforma barna legyen. Ahogy keverem a tésztát, és beszívja a szójaolajat, meglocsolom extra szűz olivaolajjal, hogy szép fényes legyen. póréhagymát, almapaprikát szórok még hozzá, melegvízzel átmosott szójacsírát és salátát hozzákeverem csak az átforrósítás erejéig. Kevés őröltborsot, és ha szükséges sót adok hozzá és kész.
Eddig Svédországból hozattam a tésztát, de most felfedeztem itthon egy jobb minőséget, még az íze is páratlanul finom.
En harmadolnam a receptet, ugy egyszerubb es biztonsagosabb az atszamitas.
A masik lehetoseg az "egyszemelyes" kicsi tortak sutese - legkozelebb azt is kiprobalom. Azzaql lehet a legjobban szabalyozni ha negy szemelyre keszited, eleg legyen. Meg nagyon elegansan lehet talaltni!
Boven! A masik, a recept altal irt forma majdnem nem volt eleg - kicsit kifutott belole sutes kozben. 10 inch-et irt az atmerore (25 cm), de tobb kellett volna. Legkozelebb ugyanebben csak a 2/3-at fogom megcsinalni, sutni is jobb lesz.
Ha a felet csinalod meg, 20 cm-es eleg lesz, foleg ha gyumolcsot teszel ra!
Meglepodtem, amikor lattam, hogy az ameriakiak a pogacsat etkezes melle talaljak, mint mi a kenyeret. Aztan megszerettem, es tanultam par receptet - ahogy szoktam a legegyszerubb ragadt meg bennem, ezt szoktam csinalni.
1 csesze liszt 1 kaveskanal sutopor annyi tejszin amennyit felvesz so izles szerint Ez az adag kb 6 pogacsat ad (persze szaggato nagysagtol fugg - az enyem kb harom ujjnyi atmeroju).
Osszekeverni, nyujtani, szaggatni, sutni 400 F fokon (200 C ) amig piros a teteje.
Lehet keves sajtot tenni bele, tetejere - en nem szoktam.
Egyet, egy nagyot. Lehet csokkenteni is - 50 dkg turo, 2 tojas stb. Attol fugg, mennyi a vendeg :)) meg az etvagy! Nem orulok a maradeknak, altalaban elosztogatom, a fiuknak csomagolom, vigyek haza, vagy beviszem a suliba, a nem dietazo kolleganok majd elfogyasztjak :)).
Jól néz ki biztos nagyon finom is. Egészségetekre. A piritott tésztát feltétlenül ird majd be ha időd engedi. A gyerekeimnek ez az egyik kedvenc kinai étele
Kockára vágott csirkemellre oliván vokba hirtelen megsütök puhára. Ráöntök egy doboz darabolt ananászt. Adok még hozzá vizigesztenyét, egy szál póréhagymát - ma nem raktam bele bambuszrügyet - egy pritamin paprikát, 2 narancs levét nyomok bele. Ma nem volt elég lé dús a narancs, öntöttem, bele fél dl. narancsos Garone vermuthtot. Adtam hozzá négy evőkanál barnacukrot, reszeltem bele gyömbért, szórtam bele őrölt borsot sót és jól összeforraltam. Már nem használok foghagymát, a Tesco polcán találtam foghagyma olajat, sőt zöldhagyma olajat, nagyon jól lehet gyorsan adagolni, és az íz azonnal megjelenik pár csepp után. Öntöttem bele egy doboz kókusztejet és megjött a kívánt ízharmónia, és már be is sűrítettem kukoricakeményítővel. Szójaolajos rizzsel tálaltam. Sült tojást most nem raktam bele, mert nem kívánta senki a többi fogás miatt.
Rakok fel pár képet róla, a többi menüt maj később (ha érdekel benneteket)
Tegnap az első reakcióm az volt, hogy nagyon almás a töltelék. Gondoltam nem írom meg, nehogy sértésnek vedd. Szerintem nem okoz neked gondot egy puncsszelet megsütése, majd ha csináltál bepótolhatod a fényképet:)
Hurrá ma kedd!
Valószínű kókuszos csirkemellet csinálok tojásos rizzsel ,kínai ropogós zöldséges szójaszószos tészával, meg egy kevés répás üvegtésztával. Fiammal ketten 3/4 óra alatt meg is csináljuk.
Hat mert lokott vagyok. .. ez egy amerikai modra keszult almas pite. . nem talaltam a puncs szeletet. Szeretnek ujra csinalni, kedvencem volt gyerekkoromban.
Igazad van! Egy ételre ha csak annyit mondok hogy jó, az csak azt jelenti hogy egy átlagos kaja, amiben nincs semmiféle ízhatás és harmónia. A válaszreakciódból ítélve a tortád sem ebbe a kategóriába tartozik, ezért bocsi a kifejezésért ;-)
A jóelőbb kívántam valami édességet, és megtaláltam a Karácsonyi szalocukros dobozt. Nem tudta bevenni a gyomrom a kávé és marcipán meg a többi félét, és eszembe jutott hogy tegnapi gyümitortából van még egy darab.
A feleségem készítette csudául érti, szerintem így kell kinézni a tölteléknek ahhoz, hogy ne fújtson meg a száraz piskótatészta.
Tudodod mit? Küldök neked is virtuálisan egy szeletet New Jerseybe!
Nem az én dicsőségem, csak osztogatom anya tortáját amit ő csinált! Majd holnap ha beleolvas a topikba szerintem kapok is tőle érte;)))
Holnap végre Kínai nap, ma az alapanyagokat megvettem, csak a megvalósítás hiányzik.
Akkor a mai nao a porkoltok napja. . .igaz en nem kinnt foztem, hanem bennt, es nem kakast hanem marhat. . .de finom volt. Apro nokedlival, tejfollel - jujj de jol esett. Eleg ritkan csinalom, igy ertheto a lelkesedes :)) A nagyfiam is atjott ebedre - szoval jo volt! Flan-t csinaltam edessegnek - az is jo volt, marmint az ize, mert ahogy kioboritottam megrepedt. Sebaj, igy is elfogy !
Ma részben én voltam a szakács, volt egy kis családi összejövetel nálunk. Ma volt az a kivételes nap, mikor egy kakaspörkölt is belefér a könnyű kaják után. Magam főztem kint a terszon bográcsban.