www.hirtv.net
"Gyurcsány-meghallgatás
Szerdán 15 órától élőben kapcsoljuk a Képviselői Irodaházat, ahonnan Gyurcsány Ferenc bizottsági meghallgatását közvetítjük."
Na, erre veszek egy zacsi popcornt:))
A személyeskedésen túl valahogy nem látom a magyarázatot, mitől is tisztességes ez az üzlet? És ha nem tisztességes, akkormit keres ez a fazon az ország élén? Lizingel tán valamit?
"Kerdes ki volt az ertekesites elott megbizott ertekbecslo?
A beruhazasokat hogyan vette figyelembe?"
Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy az értékelés előtt nem volt értékbecslő. Azt az árat alkalmazták, amit az Altus Rt. állapított meg 1993-ban, vagyis a felújítás előtt.
(Önmagában az is érdekes, hogy miért éppen az Altust bízta meg a MeH az értékbecsléssel? Pont azt a céget találta meg, amelyik ezután bérbe vette az ingatlan, sőt - micsoda véletlenek vannak - némi cégcsoporton belüli flikk-flakkolás után a tulajdont is megszerezte.
Nem az én dolgom, meg különben is irtózok minden rendőrségi, bírósági ügytől. Ettől azonban még van véleményem a dologról, mert közvetetten engem is megloptak.
Tulajdonképpen bosszant ez a bénaság. Ha egy virtigli könyvszakértőt ültettek volna be - sőt nem is kell ide könyvszakértő, csak egy jóeszű, gyakorló vállalkozó, aki benne van a pénzügyekben -, akkor az ízekre szedte volna Gyurcsányt a kerülő dumájával együtt.
2003-ban Szijjarto mar lelevelezte PoltPeterrel ezt a temat is. sajna polt peter nem tehet semmit szijjarto erdekeben...Van amit mar a LU sem csinal meg szijjarto ket szemeert...
Már ezerszer leírtam: az apport értéke nem az ingatlan vételára.
Ez csak annyiban igaz, hogy ezen az értéken vezeted ki, mint tárgyi eszközt, ha jól sejtem, de Indián majd elmeséli pontosan.
Ha veszel pl. egy lakás céljára szolgáló emeletet tízmillióért, és irodát csinálsz belőle fix tízéves bérleti szerződéssel, 2 millió/hó, akkor annyiért apportálod, amennyiért akarod, meg amennyiért elfogadják a társaid meg a könyvvizsgáló - az apport értéke ugyanis nem csak az ingatlan értéke, hanem az ingatlan+szerződés értéke is egyúttal.
De ez csak egy variáció, - csinálhatsz belőle kaszinót is például, ehhez kell az a néhány játékasztal, meg a rulettgép...
Most biztos megint azt fogják mondani, hogy ismétlem magamat (kb. ötször leírtam már), de kénytelen vagyok.
A helyzet az, hogy 1993 júniusában készítette (készíttette) az Altus az értékbecslést. Utána bérbe vette az ingatlant. Gyurcsány állítása szerint felújításokat végzett valaki (tisztázatlan, hogy ki finanszírozta a munkákat és egyáltalán milyen értékű volt a ráfordítás), ezzel az ingatlan értéke megnőtt. Az Aldo Kft. 1994. május 26-án a Gyurcsány bevallása szerint is megnövekedett értékű ingatlant az Aldo Kft. megveszi az államtól 16 millió forintért. Négy nappal később pedig 45,3 millió forint értékben apportálja az Altus Kft-be.
Talán ha szépen megkérik hogy forszírozza. :) Ha kicsit jobban megkapargatják gyurcsány ügyeit ki tudja hány csontváz vanmég a szekrényben amögött a milliárdos vagyon mögött.
Azért a földszinti klub témája sem kutya. Az hasonlít az öszödi szisztémára azzal a különbséggel, hogy itt az állam még 97 milliót rá is költött a Gyurcsány cégének tulajdonában levő bérleményre és abból 2004-ben, amikor a szerződés megszűnt, csak 7 milliót kapott vissza. Ezért tán valakinek el kellene vinni a balhét én úgy gondolom.
Jelen allapot szerint csupan az ovoda buliban van esely feljelentest tenni, hisz az oszodi udulo, es a kepviseloklub cimu bloffoknel mar van Polt Pepe fele legfobb ugyeszi allasfoglalas.