Keresés

Részletes keresés

magnum13 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 242
Izraelben elek es itt is van zoldseg telen-nyaron,itt szerettem meg igazan a zoldsegeket, mert olyan valtozatosan lehet megcsinalni.
Előzmény: ZsuR (241)
ZsuR Creative Commons License 2005.12.25 0 0 241
Te merre elsz?
Előzmény: magnum13 (239)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.25 0 0 240
en is koszonom az unnepi jo kivansagot.
Előzmény: rewa (238)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.25 0 0 239
majdnem elfelejtettem,rozmaringot.
ma gyujtottuk meg az elso hannukai gyertyat,ez 8 napos unnep,minden nap eggyel tobb gyertyat gyujtunk es az egesz utca buzlik az egett olajtol,mert mindenhol fankot sutnek,a gyerekeknek nincs iskola,az allami hivatalok felnapig dolgoznak.
Ahol kereszteny arabok elnek,ott erezni lehet,hogy Karacsony van,itt csak a nem koser uzletekben van feldiszitve fa.
Előzmény: rewa (237)
rewa Creative Commons License 2005.12.25 0 0 238

Én is  békés boldog, nagy pihenésekkel tarkított ünnepeket kívánok. Magnum! Nálatok karácsonykor van valami ünnep jelleg?

Boldog, fényes Hanukát! rewa

 

Előzmény: magnum13 (236)
rewa Creative Commons License 2005.12.25 0 0 237

Köszönöm!

Ez nagyon jól néz ki, ilyet fogok csinálni, milyen fűszereket szórsz rá?

 

Előzmény: magnum13 (235)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 236
kedves Salatakedvelok!
Kivanok nagyon kellemes unnepeket es boldog Ujevet mindenkinek!
magnum13 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 235
ja,azt elfelejtettem,hogy a batata szeleteket en megkenem egyenkent mindket oldalan foghagymas,sos olivaolajjal es nem fog kiszaradni.Ahogy irom a gyomornedvem beindult.
Előzmény: rewa (231)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 234
mult szombaton rendeztunk grill partit,igaz suto a teraszon volt,mert esett az eso,de ez nem rontotta el a jo hangulatot.szoval mindeni hozott salatat es az egyik egy kuszkusz salatat,amiben van baby salata,mango es meg sok finomsag,mar lehet hogy feluletesen emlitettem,de megszerzem a receptet,szerintem sima zoldsalataval is finom
Előzmény: ZsuR (232)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 233
igen,megpuhul,en turbon sutottem 175 fokon,hogy mennyi ido,nem tudom,de gyakran ra kell nezni,nehogy megegjen,kuldok egy kepet ,hogy rendeztem csirkevel egy tepsiben.






csinalhatod igy,akkor van burgonya is es batata is hozza.
Előzmény: rewa (231)
ZsuR Creative Commons License 2005.12.21 0 0 232
Nem, meg nem ettem sosan, de meg fogom probalni. Igen, van baby salata.

Sot, baby zoldseg is - apro zukkini, krumpli, tok meg mindenfele, amit nagyon izletesen lehet megsutni kicsi oliva olajon es fuszerezni gyogynovenyekkel.


Előzmény: magnum13 (227)
rewa Creative Commons License 2005.12.21 0 0 231
És a grillsütőben megpuhul? nem szárad ki, Mennyi ideig tarsam bent? Bocs, de még sosem volt dolgom ezzel a zöldséggel. Karácsonykor rokforttal ananásszal göngyölt pulykamell lesz, ahoz jó köretnek?
Előzmény: magnum13 (230)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 230
egyik valtozat,ahogy az elobb irtam:
"elszeleteled,persze hamozas utan olyan centi vastagra,megkened enyhen sos, fokhagymas olivaolajjal,megszorod szaritott, orolt rozmaringgal es be a grillbe"
talan huslevesbe nem ajanlanam,mert szerintem edes lesz tole,de ahogy gondolod.
a masik batata pogacsa:
1 batata,1 burgonya,1 g fokhagyma,3 s.repa,1 aprora vagott hagyma,3 tojas,fel pohar(2 dl-es) liszt,csipet so
a batatat,burg-at,s.repat es a fokhagymat meghamozzuk es egyutt megfozzuk,majd osszetorjuk purenek,hozzaadjuk a hagymat,tojasokat,sot,lisztet es fel orat hagyjuk allni,hogy egy kicsiot sursodjon.forro olajban kanalnyi mennyiseget megsutjuk.
meg irok.........
Előzmény: rewa (229)
rewa Creative Commons License 2005.12.21 0 0 229
Igen, ez az. Már nem emlékszem milyen volt, csak arra, hogy nagyon finom. Azt hiszem fel volt karikázva és olyan olajos, fűszeres bevonat volt rajta. (talánkicsi fokhagyma, olaj és még nem tudom) Szóval egyben főzni,sütni, vagy hámozni szeletelni, vagy a húslevesbe tegyek egy darabot, várom mi legyen vele. Köszi.
Előzmény: magnum13 (221)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 228
ja meg akartam mondani,hogy ha a batatat hagyjatok csirazni,olyan szepen kuszik a zoldje,hogy a babszemjanko jut eszembe.
magnum13 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 227
te is sosan eszed,mint a kolumbiaiak?
Nalatok van baby salata,amirol kuldtem kepet nemreg?
Előzmény: ZsuR (224)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 226
ma erdeklodtem batatabol keszult salata utan,de egyenlore sikertelenul,viszont amit csinalhatsz,hogy elszeleteled,persze hamozas utan olyan centi vastagra,megkened enyhen sos, fokhagymas olivaolajjal,megszorod szaritott, orolt rozmaringgal es be a grillbe,fantasztikusan finom en egy egesz tepsivel meg tudnek enni.Nagyon finom levesnek is,sargarepaval es sutotokkel egyutt fozve,osszeturmixolva,hasonlit a paradicsomleves izere.
Fogok keresni az itteni receptek kozott valamit batataval.
Előzmény: rewa (217)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 225
gondolom meghamoztad,igaz?
Előzmény: kemese (222)
ZsuR Creative Commons License 2005.12.20 0 0 224
Kar, nem kar, a columbiaiak mar hosszu ideje igy eszik csemegenek.

Ma en is vettem parat, es volt kozte eppen eheto is. Mmmm de finom!
Előzmény: magnum13 (220)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 223
Nagyon finom finom mangókat szoktam enni a Lehel-piacról!
Előzmény: rewa (217)
kemese Creative Commons License 2005.12.20 0 0 222
Ez sajnos nem jó hir :( volt egy gyanum, hogy valami vegyszert érzek ki belőle. Ki is köptem egyből, a többi meg landolt a kukában.
Előzmény: rewa (217)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 221
koszonom a sajtos receptet.
errol beszelsz ugye?










ha megmondanad milyen formaban etted,akkor aszerint keresek.
Egyebbkent itt ebbol csinalnak hamis gesztenyepuret.
Előzmény: rewa (217)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 220
szerintem kar besozni,mert igaz,hogy zold,de finom edes.Egyszer volt az ujsagban egy mangos csirke recept,meg is csinaltam,de sajnos elvesztettem,pedig az is finom volt.Viszont van egy salata,valahol mintha mar emlitettem volna,ha megszewrzem leirom,mert az is isteni finom.
Előzmény: ZsuR (214)
magnum13 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 219
kozben megerositettek,amit mondtal,erre csak azt tudom mondani,ha lesz lehetoseged,latogass el ebben az idoszakban es finom mangot ehetsz.Eleg elszomorito,hogy lassan a gyumolcsok csak kulsore hasonlitanak onmagukra vagy mar ugyse.
Előzmény: kemese (213)
H_G Creative Commons License 2005.12.20 0 0 218
SZVSZ édesburgonya a neve.
Előzmény: rewa (217)
rewa Creative Commons License 2005.12.19 0 0 217

Vettem egy batátát - azt hiszem így hívják, a krumpli és a répa közé tenném, olyan pirosas héja van. Izraelben többször is ettem belőle valami salátát, nagyon finom volt, ha tudnál valami receptet, nagyon örülnék.

Mangóval én is többször próbálkoztam már itthon -Izraelben valami fenségeseket ettünk - minden állapotában ehetetlen. Amikor megveszem kőkemény, ha hagyom kicsit állni megpuhul, de nem érik hanem barnul, rohad és valóban mosogotószer íze van. Valószínüleg nagyon zölden szedik le és kezelik valamilyen vegyszerrel hogy kibírja a szállítást, meg a hideget.

Előzmény: magnum13 (208)
rewa Creative Commons License 2005.12.19 0 0 216

 Olajban eltet feta: 0.5kg fetát kis kockára vágni, papírtörülközővel leitatni róla a nedvességet, kisebb (kb.3dl-es) üvegekbe rakni. Közé 12cikk fokhagyma, 2 chili paprika, 2 babérlevél 25-30szem oljbogyó. Felönteni olivaolajjal, lezárni, hűtőben érni hagyni.

Fűszeres feta olajban: Oregánot durvára tört színes borsot rozmaringot kakukkfüvet 1:1 arányban sütőpapírra szórni, összekeverni. Rá a kockákra vágott feta. A papír 4 sarkát összefogva kicsit összerázni, hogy a fűszer beleragadjon a sajtba. Ezután rakjuk kisebb üvegekbe, közé fokhagyma,  babérlevél, olajbogyó, felönteni olivával.

Ez ugyan nem saláta, de abba is szoktam tenni (gyümölcs) gyors változat a karácsonyra való tekintettel. Tegnap vittem vendégségbe és nagy sikere volt.

Cukrozott narancshéj: A narancs héját úgy szedem le, hogy késsel4 cikkre vágom be. Az a lényeg, hogy jól lehessen majd szeletelni, vagy kockákra vágni. Ja és minnél vastagabb a héj annál finomabb lesz. Ezt a héjat hideg vízbe áztatni 3napra, a vízet naponta párszor kicserélni frissre rajta . Leszűrni friss, darabolni csíkokra ha esszük, kockára ha sütibe vagy salátába lesz, friss vízben főzni míg megfő kb. 5-10 perc. Leszűrni, visszatenni a lábasba, rátenni narancsonként 1.5-2ek cukrot, összekeverni, visszatenni a tűzre és állandó kevergetés közben -vigyázva, hogy ne karamellizálódjon, hanem a képződött szirupból a víz párologjon - addig főzni míg lé van alatta. Ha minden levét elfőtte. tálcára vékonyan szórt cukorra borítani, amiben így forrón meghempergetjük. jó, ha egy-két napig szárad. de vigyázzunk mert ha szem előtt van könnyen "elpárolog", ahogy a családom mondja.

Előzmény: magnum13 (208)
ZsuR Creative Commons License 2005.12.18 0 0 215
Meg egy gondolat.
Igaz, nem kimondottan salata - szendvics inkabb.
Szeretem a kortet - salatara is - szendvicsekben. Foleg akkor, ha a hus eleg szaraz, mint a csirkemell, pulykamell.
A mangot is el tudom kepzelni, vekony szeletben, szendvicsen, mint a kortet, avokadot.
Előzmény: ZsuR (214)
ZsuR Creative Commons License 2005.12.18 0 0 214
Van egy kolleganom aki columbiai. O meselte, hogy a mangot ok nem annyira eretten eszik mint mi.
Amikor ilyen zold, akkor felbegavjak (hosszaban) a magot kikerulve es bekockazzak - mint mi a szalonnat - megsozzak, es ugy eszik.

En mindig meghamozom - amit utalok csinalni. Tegnap naluk ettem - hejastul. Egyszerubb, finom, es jo izu, akkor is, ha nem szirup edes - sot!
Előzmény: kemese (213)
kemese Creative Commons License 2005.12.18 0 0 213
Ez elég zöldnek tűnik, vannak pirosabbak is. És ez már szerinted jó? Nincs mosogatószer ize? Az enyémnek az volt, és az nem biztos, hogy az esetleges éretlenségtől volt...
Előzmény: magnum13 (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!