Keresés

Részletes keresés

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.07.16 0 0 9273

A te kutyusod még nagyon kölyök. A pisivel még lesznek "balesetek". Csak kitartás, türelem!:)

Előzmény: Dézi_Betti (9271)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.16 0 0 9272
Csak igy tovabb! ;)
Előzmény: Dézi_Betti (9271)
Dézi_Betti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 9271

Sziasztok!
Dézi ma csak kint végezte a nagy dolgát, a pisivel még baj van, de én ennek is nagyon örülök :).

Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9270

Klikker mellé mindenképp először nézz meg youtube videokat illetve olvass át némi tananyagot, hogy megértsd az alapokat, így elkerülhető az esetleges félreértés és maximális hatékonysággal tudod majd tanítani vele a kutyát.

ha az angollal nincs gondod, Őt javaslom nézegetni, nagyon jó videói vannak amik bemutatják a klikker használatát:

http://www.youtube.com/user/kikopup?blend=1&ob=5

weboldala: http://www.dogmantics.com/Dogmantics/Progressive_Reinforcement_Manifesto.html

Előzmény: Buksi Ágo (9268)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9269

Fressnapfban 3-400 ft körül van a klikker. Én Vámosi-Nagy Nóra Klikk! c. könyvéből tanítottam Zizut.

Előzmény: Buksi Ágo (9268)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9268

Sziasztok

Nikol! Már  megkerestem interneten a kőnyv cimét és le is töltőttem a internetrol a kőnyvet. Elolvasom, tényleg hasznos.Köszönőm szépen.

Mice! Én nem tudtam hogy klkkerel is meglehet tanítani, sőt nem is hallogtam rola. Na majd veszunk neki, gondolom a freenapfnál lehet kapni. Köszönőm szépen neked is a tanáncsot.

Előzmény: Nikol - Zizu (9267)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9267

Én is klikkerrel tanítottam Zizut. Falkavezér szerephez pedig ajánlom Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét. Legjobb!

Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9266

Ilyen jellegű tanításhoz szerintem a klikker a legjobb megoldás...   mondjuk ilyen feladatra van jobb választás egy terriernél, de semmi sem lehetetlen, csak türelem és ügyesség kell hozzá.

Előzmény: Buksi Ágo (9265)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9265

Szia Mice!

Mi ugy neveljunk a Férjemmel a Buksit hogy segitő kutya legyen belőle. Mi egészen kicsi kora ota tanítajunk meg neki hogy a Zoknit oda hozza vagy a kis kosarat szájába viszi stb. Bevallom összintént Nagyon nehéz megtanítani erre, sokkal több türelemmel van szüksége.
Annyit azonban elértunk amikor velem van és  kerekesszékbe ülők akkor normálisan viselkedik, De amikor leteszi a férjem  vagy csak kettesbe mennek sétálni akkor gyerekes egyszoval.
Most éppen megműtőtték és várunk a javulást nála és utána már tanítani fogunk tovább ott ahogy abba hagytunk.

Előzmény: Mice007 (9263)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9264

kutyás blogomban korábban írtam pár dolgot ami esetleg hasznos lehet, mint új kutyásnak: 

http://kutyazzunk.blogspot.com/2010/11/az-elso-napok.html

http://kutyazzunk.blogspot.com/2010/11/rosszat-csinalt-kutyam-megbuntettem.html

Előzmény: Dézi_Betti (9262)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9263

Ok, visszanéztem, szóval elég fiatalka még...  Első körben amit nagyon ajánlanék, az valami kutyaovi neki, nem tudom ahol laktok van-e ilyesmi, leggyorsabban ugyanis közösségben, oktatók mellett tudnátok megtanulni azokat a viselkedési normákat, amikkel a kutyát pillanatok alatt "egyenesbe" lehet rakni. Ami nagyon fontos, hogy nem szabad elkapatni nagyon, rettentő következetesnek kell lenni a kutyával.

Első körben pár dolog, etetésnél csak azután adjátok oda a tálját a kajával, ha már lenyugodott, és szépen leült és várakozik. Ugyanez a bejárati ajtónál, ne a kutya rohanjon előre, hanem Ő legyen az utolsó, ehhez esetleg pórázt lehet segítségül hívni eleinte.

Szobatisztaság ilyen korban még nem stabil, minden esetre ha bent piszkít NE szídjátok le, semmi fenyítés ne legyen, egyszerűen pucoljátok fel a cuccot és kész. Lehet kapni szereket amivel utána be lehet fújni a baleset helyszínét (pl freshnapf-ban kapható Get Off, citrusos illatú) így a szagokat el lehet nyomni és kisebb lesz az inger, hogy ugyanoda produkáljon megint. Ha kint az udvaron/utcán piszkít, hatalmas dícséret, jutalomfalat, majd ha már ez kezd egyre jobban menni, a pisiléshez pl lehet vezényszót is kötni, néha jól jöhet a késöbbiekben.

A kaja meg egyéb féltések el fognak múlni amint helyreáll a falka sorrend, ezzel nem kell foglalkozni. Ha egyébként durván játszik, harap stb olyankor hangosabban rá lehet szólni és ott kell hagyni, valamint érdemes "megsértődni" rá, és kerülni 1-2 órán át.

Tanítsátok meg bejönni, ülni, feküdni mielőbb, nem csak mert hasznos tudás, de a gazdi-kutya kapcsolatot és elősegíti.

Előzmény: Dézi_Betti (9262)
Dézi_Betti Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9262

köszönöm !

Előzmény: Mice007 (9259)
enoryka Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9261

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy jutottál-e már valamire a fülecskékkel? Nekem 5 hónapos a westim és nem nagyon akar felállni a füle.  Most 2 napja már adok neki Cal d phos-t, remélem ez hatni fog. Már kétszer felragasztottam neki, de 1 nap után meg akar tőle őrülni így levettem és megfogadtam h nem kínzom többé ezzel. Végül is így is aranyos, de azért jobb lenne ha felállna a fülecskéje. Amúgy ha 1 nap után leveszem a ragasztást feláll neki, kb 1 óráig...

Előzmény: angel38 (9187)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9260
Mondjuk ez se semmi agresszio, egy normalisan szocializalt kutya ilyet nem csinal... Esetleg ha egy rossz idegallapotban levo, nem tul jol kepzett orzo vedo kutyarol van szo, talan...
Előzmény: Buksi Ágo (9258)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 9259
Mielott birokra kelsz a kutyaval, inkabb at kene nezni, hogy milyen apro hibakat kovetsz el a mindennapokban amik ide vezetnek... Az eleg vilagos, hogy a falkavezer szerep nem neked lett kiosztva, hanem a kutyanak.
Az egyik fontos, hogy ne ijedezz, foleg ne ha papirt eszik, persze ha egy huszezres az akkor megertem.. ;) a kutyaval meg kell tanitani par alap dolgot majd, miutan a falkavezer szerep helyre kerult. Pl ilyen esetben egy vezenyszo, hogy kopje ki amit epp zabal...

Holnap par dolgot meg irok majd errol, addig is pihend ki az izgalmakat es ne aggodj, jo gazdi vagy, csak meg kell tanulnod kezelni a kutyat.
Előzmény: Dézi_Betti (9253)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9258

Szia!

Köszönjünk szépen.

Más! Dézi Betti!

Napokban mesélte az egyik kutyás imerősünk, hogy mitörtént vele, és kutyájával.

Két férfi sétáltaták a kutyájukat, és a egyik férfi a mi ismerősnk volt. Egyik nap azt történt, hogy a "tedit kutyust" sétáltata ismerősünk. A másik kutya tulajdonossa ismerték egymást, és a természetesen a kutyák is ismerték egymást. Így nem is gondolták, hogy ilyen megtörténhet velük.
Sétáltatás közbe a "tedi kutya" szájába került véletlenül a másik kutya labdája. A tedi kutya aki sétáltata az kivette a szájából, de sajnos ott hibázta el, hogy a másik kutya tulajdonos kezébe adta amit a másik kutya úgy vette egy ovatlan mozdulatból, hogy támadni akarják. Így sajnos a tedi kutya és a ismerősünket megharabta a másik kutya.

Tanulság csak az, hogy másik játékát lekel teni a földre és nem a tulajdonos vagy kutya szájába adni. Ilyet nem szabad!

Előzmény: nixon70 (9257)
nixon70 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9257

Jobbulást Buksinak!

Előzmény: Buksi Ágo (9250)
nixon70 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9256

Makacs fajta,de türelemmel nagyon sokra juthattok vele.

Ha kint végzi a dolgát,dicsérjétek agyon,nekünk odabenn,míg kicsi volt,a macskaalom(nem tg-s)biolux bevállt,csak először kaparta ki az egészet.:-)))

Előzmény: Dézi_Betti (9255)
Dézi_Betti Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9255

Ezt kipróbálom, remélem sikerülni fog. Sajnos nagyon harap még játék közben is egyáltalán nem fogad szót bármit is teszek bevallom csaptam már a fenekére is és semmi csak morog. A szobatisztaságról meg ne is beszéljünk egyáltalán nem érdekli ha azt mondom ,,nem szabad,, vagy ,, nem ,,. :(((((

Előzmény: nixon70 (9254)
nixon70 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9254

Hali!

Akkor mutasd meg neki,ki a főnök!Tisztelni és szeretni fog azután is,ha megfegyelmezed keményebben!

Én úgy kezeltem ezt a témát,hogy amikor így viselkedett,megfogtam oldalt a nyakát,lenyomtam erélyesen a földre és ott tartottam lent a fejét,míg morgott.Csak 2 * kellett megcsinálni,utána nem csinálta.

Előzmény: Dézi_Betti (9253)
Dézi_Betti Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9253

Egy papírt vett a szájába és nagyon megijedtem és kiakartam szedni próbáltam a szájából kiszedni és akkor történt, de eléggé morog mindenkire...
Félek számára nem vagyok megfelelően jó gazdi.
Nagyon szeretnék vele jó viszonyt kialakítani. 

Előzmény: Mice007 (9252)
Mice007 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9252

Kétségbe azért ne ess :)  Mi volt az előzménye a dolognak?

Előzmény: Dézi_Betti (9251)
Dézi_Betti Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9251

Sziaszto! 
Képzeljétek Dézi úgy megharapott engem is , meg a páromat is hogy vérzett az ujjunk, félek ez nem normális dolog, nem tudom hol rontottuk el.
Próbáltuk következetesen nevelni, de úgy látszik rosszul.
Nagyon kétségbe vagyok esve.
:((((((( 

Buksi Ágo Creative Commons License 2011.07.12 0 0 9250

Sziasztok!

A Buksi ma már evett és ivott is sokat. Holnap Bátyám hozza át a gyerek zoknit és abba kell mennie utcán ezt a Doki mondta és hogy kevesebbet sétáljon utcán. Ma szegénykém itthon a pekusra   pisilt mert  nem találtunk olyat zoknit.
A éjszakánk össze vissza járkált, ideges nem találta a helyét de aztán sikerült megnyugtatni a buksit.
Ma egész nap csak  pihen alszik, reméljunk hamarabb meggyogyul.

Ripper Creative Commons License 2011.07.11 0 0 9249

"egyébként egész nap mászkál a lakásban, nem találja a helyét. éjjel is csak kóvályog."

Ezt akár én is írhattam volna Bobról. Vagy magamról. Kegyetlen ez az idő, sokkal rosszabb, mint a leghidegebb tél. Októbert akarok, szépen elszíneződött falevelekkel, kellemes idővel, hosszú délutáni árnyékokkal. Még potom 3 hónap...

Előzmény: Totyizselé (9244)
Ripper Creative Commons License 2011.07.11 0 0 9248

Gyógyuljon hát az a jószág! Örülök, h jól alakult minden! Most már rendben lesz.

A toklásszal pedig nagyon vigyázzatok, ilyenkor nyáridőben minden séta után nézzétek át az állatot, főleg az alvázi oldalon.:-)

Előzmény: Buksi Ágo (9246)
Nini-ve Creative Commons License 2011.07.11 0 0 9247

Manó is heverészik egész nap. Szegénynek tegnap éjjel olyan melege volt, hogy reggelre kiitta az összes vizét és persze pisilnie kellett. Hajnali 1/2 5kor nyüsszögött. Először azt hittem, hogy macskát lát az erkélyről, de szerencsére kimentem és láttam, hogy nem hasal és kukkol a résen át, hanem ül. Na ez gyanús volt, ezért levittem. Igazam volt, nagyon kellett már neki. Mi mindig viszünk le vizet neki, ha sétálni megyünk (övre csatolható kutyakulacsban, ami nagyon praktikus, mert itatótállal egybeépített). Remélem jön már az enyhülés mert ez már szenvedés embernek, állatnak, mindenkinek.

Előzmény: Mice007 (9243)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.07.11 0 0 9246

Sziasztok!!!

Nagyon szépen köszönjünk a szorítás és hogy gondoltatok ránk.  Bevallom összintén mivel  én  mozgáskorlátozott vagyok ezért nagy a kockázatos lenne a gyermek vállalás. Ezért a Férjemmel vállaltunk fel inkább egy kutyust. Tudjátok számunkra buksi olyan mind a gyermekünk. Ez is olyan felelősségel jár mind egy gyermek, úgyan úgy nevelgetni kel, és gondozgatni szeretgetni.

Hálla az Istenek tul vagyunk a műtéten, és sikerült a toklász magátol kijöt, így nem kelett felvágni a kislábát. Ami az igaz sajnos a férfiaságát elveszítette, hisz egyik heréje bent fejlödöt ki, ezért előbb utobb erre is sor került volna eRre a műtétre szerencsére ezt is megejtete a doki.
Most éppen alszik kiságyában és nincs ereje.
Még jo hogy van ilyen jo szüleim meg a anyosom akik összedobták a pénzt a Buksi műtétjére igy  nekik is köszönjünk szépen a segítséget meg a dokiknak is köszönjunk     hogy életet adott a  BUSKINKRA!!!

Totyizselé Creative Commons License 2011.07.10 0 0 9245

drukkolunk Buksinak. ne keseredj el, rendbe fog jönni

Előzmény: Buksi Ágo (9241)
Totyizselé Creative Commons License 2011.07.10 0 0 9244

Cati nagyon nehezen viseli a meleget. Nap közben nem is hajlandó lejönni. Ma megfürdettük, ez használt valamennyit. lenyugodott kicsit, és aludt egy jót. egyébként egész nap mászkál a lakásban, nem találja a helyét. éjjel is csak kóvályog.

egész nap megy a ventillátor, de nem sokat használ. már jöhetne egy kis enyhülés.

Előzmény: Mice007 (9243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!