Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 2004.11.26 0 0 420

Nézd, én azt hiszem, hogy az egészségügyet elöször is nem a kórház szintjén kell rendbetenni.

Elsösorban fel kellene számolni a felesleges kapacitásokat, aztán meg kellene határozni az ellátás tartalmát, majd az ellátási feleösséget vállaló intézményekkel kellene megkötni a szerzödéseket az OEP-nek.

Szektorsemlegesen.

Tehát ha az illetékes önkormányzat úgy dönt, hogy az intézményt saját irányítás alatt tartja, akkor azzal, ha úgy dönt, hogy átadja a magánüzemeltetönek, akkor azzal. Már ha az intézmény megfelel az OEP szakmai igényeinek és az ÁNTSZ elöírásainak.

Mikor lesz érdekelt az önkormányzat a privatizációban? Akkor, ha a rendszerbe tökét hoz az új tulajdonos. Ezt pontosan meg lehet határozni és számon lehet kérni, - mint ahogy mindenféle biztosítékokat is be lehet építeni a szerzödésbe.

Ha pedig az intézmény nem látja el a feladatát, akkor az OEP felbontja a finanszírozási szerzödést, és másik ellátót keres.

A kórház csak ezután jöhet, beleértve azt is, hogy dönteni kell: HBCS alapon történjen a finanszírozás, vagy más modellt kellene választani.

A borogatásról meg annyit: a betegek arra vannak kondicionálva, hogy ha tüsszentenek egyet, akkor két doboz gyógyszert kell a fejükbe tömni. Ezt próbálják kikövetelni.

A privatizált egészségügyben ezt bnem fogják megkapni, és láss csodát: lesz olyan torokgyulladás, amelyik meg fog gyógyulni a borogatástól is...

Ha nem akarsz még több járulékot fizetni, akkor meg kell állítani ezt a pénzfaló agyament monstrumot, amelyet egészségügynek hívnak, és amelyet az élösködöik tartanak túszként fogva...

:O)))

Előzmény: Törölt nick (415)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 419
Igazad is van rohadjon meg mindenki a hulló csempéjű ócska mai kórházi folyosókon, és egye ha bírja azt a kaját amit ott adnak, gyógyítsák azokkal a gépekkel amit még Noé dobott ki a bárkából. Ez ám az igazi szocialista népi demokrácia! Mindenkinek egyformán jár. Kort tévesztettél, vagy Te álltál Thürmer elvtárs mellett az aláíráskor?
Előzmény: originalqszi (417)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 418
Igen.
Előzmény: wizes (414)
originalqszi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 417

Gyönyörű magán kórház, benne tiszta egy, egy-két ágyas szobák, modern gépek, műszerek (amelyek max 10 év alatt elavulnak!!), szép park, jó levegő, az orvosok és a személyzet arcán nyugalom és boldogság ül, mert a jövedelmükkel meg vannak elégedve!!!!! Vajon ki fizeti ezt??? Az OEP????? ne mán, hiszen meghatározott összeg áll a rendelkezésére, és ha tudná, akkor most mért nem fizet??????? Tessék, hogy a kertben van egy 55 csillagos szálloda tele vendéggel, amelynek a bevételéből jut is marad is????? Nos ilyen befektetőket én még nem láttam, nincs is!!!!!

Az OEP finanszírozás és a valódi ár közti tetemes különbséget a szegény betegnek kellene megfizetni!!!!:(((((((( Az új eüminiszter olyan harmat gyenge, hogy szinte bársonyos, ill. csak az szdsz nótáját fújja!!!! Az EÜ Min.ben bárkit meg lehet kérdezni, hogy milyen a miniszter!!! Ismerik jól!!!!:(((((((((((

kheiron Creative Commons License 2004.11.26 0 0 416
Kedves PuPu, láthatólag halvány segédfogalmad sincs a mai rendszerről. :-)

Az úgy néz ki, hogy egyszer csak délelőtt fél 10-kor megjelenik három öltönyös, meglengetnek egy pecsétes papírt, miszerint ők az OEP ellenőrző csoport (aka OEP-kommandó :-) ), és most stop, minden papírt oda nekik azonnal.

A betegellátás adminisztrációja leáll, ők meg mondjuk kinyomtattatják a bent fekvő betegek listáját, majd saját lábúlag végigjárják a kórtermeket, és névsorolvasást tartanak.

Ha valaki nincs ott, csak papíron, akkor bazinagy büntetés következik.

Vagy azonnali gyógyszerleltár.
Előzmény: PuPu (413)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 415

Kedves PuPu!

 

Igen. Az OEP is erre hivatkozik. Nem ott dolgozol véletlenül. :-)

 

De Crohn beteget nem lehet vizesborogatással kezelni. Ha ezt is tesszük, akkor a TB még kevesebbet fizet. Ebből nem marad annyi.

 

Meg a finanszírozás alapelve, hogy minden betegségcsoport "önfenntartó". Hiszen azért képeznek önálló betegségcsoportot.

 

Meg ennek kapcsán apám jut eszembe. Leszokott a dohányzásról (átmenetileg). Épp akkor növekedtek az első unokák. Mindig elment, elvitte őket fagyit, csokit venni meg egyebeket. A szlogen az volt: "A cigipénzből van!"

 

Csak éppen a cigiből megspórolt pénz többszörösét költötte el ilyesmire. :-)

 

Másik, hogy mi nem szeretnénk borogatással betegeket gyógyítani. Bármily hihetetlen, vannak még ilyen emberek. (Én nem vagyok orvos.)

 

Éppen ez vezet sok konfliktushoz a tulajdonossal (önkormányzat). A főnök nem partner a szakmai szinvonal csökkentésében. Ennek megfelelően nagy az adósságállomány.

 

Mert attól függetlenül, hogy nem minden optimális, sőt nálunk is lopnak, csalnak, hazudnak, a pénz döntő része a gyógyításra használódik fel.

 

Meg ha borogatással kezelnénk bárkit ezért, akkor ott van a dilemma:

 

- 3 beteget nem gyógyítunk meg azért, hogy

- 1 embert meg tudjunk gyógyítani

 

Kit fogunk meggyógyítani? Természetesen, aki megfelelően tejel. :-)))

 

Ezért kedves PuPu, tulajdonképpen a meglévő paraszolvenciarendszer továbbélését támogatod.

Előzmény: PuPu (413)
wizes Creative Commons License 2004.11.26 0 0 414

Bocsi, Te eü-s vagy?? /arra jobban odafidelek ebben a témában, de nem nagyon láttam./

wizes.

 

Előzmény: Törölt nick (412)
PuPu Creative Commons License 2004.11.26 0 0 413

A másik beteget meg vizes borogatással kezelitek, - azon megmarad a Remicade-ra való...

Meg akit egy álló hétig csak fektettek obszerválás címen...

Meg a hétvégi betegek, akikre rá se néz még a portás sem...

Van ottan tartalék, - elö vele!

:O))))

 

Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 412

Kedves Vitázók!

 

Repkednek itt olyan kifejezések, hogy a "TB búsásan" fizet.

 

Most volt egy eset, amit vizsgálni kellett. Egy osztály Crohn betegeket akar Remicade nevű gyógyszerrel kezelni. Amit ezért a TB "búsásan" fizetne, abból a gyógyszer ára sem jön ki.

 

Egyébként Kökénynek volt egy kezdeményezése a finanszírozási előkalkuláció nevű dokumentummal.

 

Ezzel tájékoztatná a betegeket, hogy a kórház várhatóan mennyit kapna a TB-től.

(Mi egyébként ilyet nem adunk ki.)

 

Emellé még azt kellene hozzátenni, hogy a kórház mennyit költött az adott betegre. (Mi például nem tudnánk megcsinálni.)

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 411

Kedves aamen!

 

Te abból indulsz ki, hogy ebben az országban mindenki, hülye - becstelen - tehetségtelen. És ezen nem is lehet változtatni. :-(

 

Ilyen alapokon kapitalizmust sem lehet csinálni. Sőt egyáltalán semmit.

 

Sajnos rengeteg múlik a részleteken. Sok okos embernek össze kéne ülnie. Minden ilyen kérdést kitárgyalni, modellezni, ellenőrizni.

 

Amikor van egy jó megoldás (nem a legjobb, mert mindig van jobb) akkor azt bevezetni és 200-300 éven keresztül gyúrni.

 

Már valahol elmondtam: Az egészségbiztosítás a nem "gépjármű felelősségbiztosítás". Az egy életre szól. És nem évenként számolódik a díj és az egyenleg.

 

 

De a bevezetést lehet úgy is csinálni. Hogy a magánbiztosítóba csak az újszülöttek léphetnek be. 100 év múlva lesz mindenkinek korrekt biztosítása. (A 100 éven felüliek luxusellátását az eü. biztosítók szövetsége állja. :-))) Ösztönzendő az egészséges életmódot.)

Előzmény: aamen (387)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 410

"Mindig pörgeted a hamis imamalmodat, de attól nem lesznek igazad állításaid!"

 

Hat ha nekled az ervek logikus felsorakoztatasa hamis imamalom porgetes, akkor javaslom hogy vitaforum helyett inkabb a kedvenc szektadba/parthazadba jarj, ott szokas a rogzitett betanitott dogmakkal ellentetes allitasok ilyen modon torteno lesoprese hogy 'hamis imamalom'....  Az ilyen hozzaallas a beszukult latoter es fanatizalodas biztos jele, gratulalok neked hozza.

 

"Főleg Julis nénikék, akik képesek órát állni sorban a Lidinél akciós margarinért dübörgő mínuszokban!"

 

Julis neni keppes sok mindenre, ha az O penzerol van szo. Ha valahol 01 forinttal olcsobb a kenyer, akkor majd oda megy, mert az neki 1 forinttal tobb ami nalla marad. De a jelen vazolt esetben NEM az O penzerol van szo. Cseszik az nekem egy oltest is hogy 200ezret vagy 200milliot irnak mint szamot egy papirra, ha arra a kerdesre hogy ebbol nekem mit kell befizetni aza valasz hogy semmit? Nyugi bele hogy Julis neni is igy van vele....

 

"Abból kiderült, az emberek 99%-ának halovány sejtelme sincs mennyit lenyúlnak a szemét szolgáltatásokért!!!

Ha megtudnák bafnának hálapénzt fizetni!"

 

Hehe. Ezek szerint TE tudod menyit nyulnak le? Mikor voltal te  vagy kozeli hozzatartozod utoljara korhazban?  Fizettel parat? Ha igen, akkor TE miert nem baftal fizetni a nagy lenyulas ismereteben?

 

Ha holnap bekerulsz, es az a lehetoseged hogy a foorvos mut holnap extra 100 rugoert, vagy az orvostanhallgatok ingyen 3 het mulva, ha addig nem gebedsz meg, akkor ugyan fizetnel-e annak ellenere hogy tudod a mutetert a TB is busasan fizetni fog? Fizetnel hat.

 

"A cuclik ugyan is, ha figyeltél, az egész kórházat privatizélnék, egyben az egész sz.rt, nem csupán a javát, mint az elmikolázók!"

 

Ja a cucik nem lopnak...  Azert kivancsi leszek, hogy vajon a sajobasznadi lepukkant korhaz kel-e el hamarabb vagy a Budapesti nagyhiru intezmenyek.... Majd a cucik biztos ugy csinalnak, hogy 'amig sajobasznad nem kelt el, addig mast sem adunk...' 

Előzmény: Hy (406)
wizes Creative Commons License 2004.11.26 0 0 409

Persze.

De a "meglévő"-t akarják kilőni ami nincs!

Hát érted ezt??

Nna ezeknek köll emijatt a tébolyda,  minden reagálás nélkül.

Ime:

 

"

Állami tébolyda   Népszabadság • seres lászló  • 2004. november 26.

Egy szaúdi herceg is privatizálhatta volna a Lipótot - ezzel az aggasztó hírrel kürtöli tele a médiát hetek óta az a magyar polgári párt, amely (szöges ellentétben európai pártcsaládjával, de teljes egyetértésben az állampárti kommunistákkal) ellenzi, hogy magántõke is bekerüljön az egészségügyet mûködtetõ rendszerbe.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

 A Fidesz szerint "kiszolgáltatott helyzetbe" kerülhetnek az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet ápoltjai, ha a szaúdi vagy egyéb karvalytőke ingatlanszerzési céllal jól behatol a Lipótmezőre, és mondjuk a Nyírő Gyula kórházba telepíti át őket. Nevezett kórház főigazgatója cáfol, szerinte a hír legenda, "senkinek nem lehet célja ismét tébolydákat létesíteni". Ebben azért nem lennék annyira biztos.

Ha ugyanis a magyar nép ötöde igent mondana a december 5-i népszavazás kórháztörvénnyel kapcsolatos kérdésére, azaz támogatná az egészségügy teljes államosítását, az bizony elmebeteg állapotokat idézhet elő mind a jog, mind az egészségügy területén. Egyébként nem tudom, miért ne vehetné át egy szaúdi herceg a Lipótot, ha garantálja: nem vezetik be az iszlám törvénykezést, és nem vágják le az ápolt kezét, ha kétszer vesz a főzelékből.

....

Rosszul van feltéve a népszavazási kérdés? Egyrészt igen. Másrészt a kérdés halálpontos, könnyen felfogható, csak le kell fordítani magyarra. Íme: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kórházak, szakrendelők továbbra is azt a lepusztult, államszocialista jelleget öltsék, mint amit Ön több évtizede a saját bőrén tapasztal? Szeretne-e Ön lelettel a kezében órákig várni önkizsákmányoló főorvosra, amortizált nővérre, miközben az ölébe hullik a vakolat? Támogatja-e a Munkáspárt társadalompolitikai elképzelését: az állampolgár feletti totális kontrollt, a kiszolgáltatottság intézményesítését, a hiány egyenlőségét? Szeretné-e érezni a nagylelkű Állam jótékony gondoskodását, a hálapénzadás nemes és felemelő feelingjét? Egyetért-e Ön azzal, hogy ami állami, az ingyenes, és ami privát, az csak haszonszerzés, és mint ilyen: aljas? Egyetért-e azzal, hogy a forráshiányos bürokrácia magasabb gyógyulási faktort eredményez, mint a privát érdekeltségű rendelő, klinika?"

 

A sikeres "igen" következményeinek kiheverésére két intézmény készül erősen: a parlament és a Lipót.

"

http://www.nol.hu/cikk/341974/

 

wizes.

 

 

Előzmény: Hy (408)
Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 408
Többek között erről sincs semmi fogalmunk, miről is kellene szavazni, mit tartalmazna az egész törvény, pontosan, miként műxene!
Előzmény: wizes (407)
wizes Creative Commons License 2004.11.26 0 0 407

Ha begyün, kiváncsi lennék a a megállapított ÁFÁ-ra, mert célszerűen lehet tárgyi adómentes  is, azaz ÁFA mentes hiszen humán egészségűgyi szolgáltatás.

Most sincs értelme, mert egyik állami cég a na jó önkúrmányzati a másiknak számol fel.

Bonyolítsuk a dolgokat, hátha többet lehet simlizni!

.

wizes.

Előzmény: Hy (406)
Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 406

Mindig pörgeted a hamis imamalmodat, de attól nem lesznek igazad állításaid!

Nem mindenki olyan, aki noda se néz a számláira, többen vannak akik nagyon is számolnak! Főleg Julis nénikék, akik képesek órát állni sorban a Lidinél akciós margarinért dübörgő mínuszokban!

Az áfásszámla adása kötelező lesz, minden lekönyvelt szolgáltatásnál, egy-egy adóellenőrzésnél ez szépen meg is fog látszani!

Szerinted nem veszed majd észre, hogy két napig voltál benn, és két hetet számláztak neked?

Hogy a fölírt szupergyógyszer helyet hónapig fosató olcsó sz.rt szedettek veled?

 

Láccik, hogy nem nézted Juszt szerdai műsorát az mtv-n!

Abból kiderült, az emberek 99%-ának halovány sejtelme sincs mennyit lenyúlnak a szemét szolgáltatásokért!!!

Ha megtudnák bafnának hálapénzt fizetni!

 

Ettől félnek a hálapénzéhes ddokik!

 

"...most majd az MSZP lopja ki a szemet..."

Nemegészen!

A cuclik ugyan is, ha figyeltél, az egész kórházat privatizélnék, egyben az egész sz.rt, nem csupán a javát, mint az elmikolázók!

Visítanak is a gyógyszertárak, hogy semmi hasznuk! Persze, mert a nagyker már java részét lemikolázza!

Előzmény: rtsrulez (403)
wizes Creative Commons License 2004.11.26 0 0 405

Egy szórólapon kaptam a pontos kérdést. /ha az??/

 

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények,

 

kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés

 

semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt? "

 

Na most erre nyugodottan lehet igennel is szavazni, mert törvény nincs, másodsorban a kórházakat nem is akarják eladni hanem  csak bérbe adni, ill. a szolgáltatások jogát privatizélni és arra biza 1 szó de annyi nem utal a népszavósdi kérdésben.

Há nnormálisak??

NEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Vadbarmok!!!!!!!!!!!!!!

 

Ezé a semmi ért 3 mrd ticcs sok 1 kicsit!

Mikola meg a fidesze a munkáspárttal fizesse meg!

Nna jó legyen csak a fele, mert a másik marhalevél tűrvénnyel összevonták!

Seggek csapata!

Bacok elmenni szavazni!

Annyit nem érdemelnek, hugy elmenjek 2 x ért!

Kár a tentáért és a cipőkoptatásé!

Nna!

wizes.

Előzmény: Hy (402)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 404

Termeszetesen ekepzelheto, hogy egyes furfangos tulajok kitalalnak majd jo modszereket arra, hogy hogyan lehet pszeudolegalisan lenyulni a halapenzt a betegektol, es akkor ott majd a betegek a tulajnak tejelnek, az orvosnak meno halapenz az nem lesz. Peldaul kozhasznu jotekonysagi alapitvany a tulaj felesege alltal felugyelve, ami a hanytatott sorsu korhaztulajdonosok sorsan hivatott segiteni, es a betegek eroteljesen presszionalva vannak, hogy a foorvos farzsebe helyett a kozhasznu alapitvany szamlajara befizetett oszeggel gyakoroljak halajukat... Nem tudom ilyen mukodne-e, de a korhaztulajdonosk esetleg talalhatnak torvenyes kiskaput...

 

Na ez esetben persze a tulaj az orvos kormere fog nezni, nem vitas. De hogy a betegnek miert lesz jobb, Julisneninek ugyanugy tejelnie kell majd, csak mas zsebben kot ki a vegeredmeny. Ez miert jobb? A halapenz nem szunik meg, csak nevet/zsebet cserel...

Előzmény: rtsrulez (403)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 403

Egeszen pontosan hol is bukik ki az a tulszamlazas? Szerinted Julis neni szamolja hanyszor kotottek be neki az infuziot, menyi ideig tartott a mutete, hany apolono tustenkedett az intenziven mig eszmeletlen volt, stb stb?

 

A feneket. Meg ha kotelezoen kapna is a beteg szamlat (nem fog kapni csak az utan amit O is fizet, tehat ha hivatalosan csak a TB fizet Julisneni nem, akkor Julisneni nem fog szamlat kapni), az akkor is ugy lenne megfogalmazva, hogy azon Julisneni ne menjen el. Aztan a szamla szerint szepen kerik a penzt a TB-tol, es azt leadozzak. A Julisneni extra 50 rugoja meg nincs se a szamlan, se az adobevallasban, oszt az Apeh is meg a TB is fujhat port.

 

Az hogy a tulaj a halapenzbol nem kap egy fityinget sem az nem igaz. Ugyanis ha VAN halapenz, akkor az orvosainak kevesebbet kell fizessen, amit a beren megtakarit az neki tiszta haszon. Ha Julisnenitol nem veheti el legalisan az 50ezeret hozzajarulas cimen, akkor jobb neki ha az orvos kapja meg (es ezert 25ezerrel kevesebb alapberert is dolgozik...), mint ha azt Julisneni hazaviszi.... Merthogy hagyas eseten van egyreszt 25ezer extra profitja, masreszt egy 25ezerrel stabilabb munkaereje, aki nem fog extra 25ezerert atmenni a masik korhazba dolgozni...

 

"Az Fmszp többszörösen érdekelt az ügyben, mert őxerették volna a privatizélést végrehajtani, mint a gyógyszertári központokét , szépen megmikolásítani- csak nem sikerült időben!"

 

Ja ha valakinek oromet okoz az hogy most majd az MSZP lopja ki a szemet, az bizony csak eltesse a korhazprivatizaciot. Abbol ahogy csinaljak, mas haszna ugy sem lesz azoknak akik nem ulnek a tuzhoz kozel, mint az az elegedett tudat, hogy a sajat oldaluk lopja most oket... Nekem ez azert keves lenne....

 

 

 

Előzmény: Hy (400)
Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 402

Tilleg, nem tudi valaki, hogyan szólnak azok a bizonyos igenlő kérdések?

-Akarja-e a kórházak privatizélését?

-Akarja-e a kórházak privatizéléséről szóló (nem létező) törvény megsemmisítését?

 

-Akarja-e, hogy minden magát magyarnak mondó külföldön élő magyar automatikusan magyar állampolgár legyen?

-Akarja-e, hogy minden magát magyarnak mondó külföldön élő magyar ne legyen automatikusan magyar állampolgár?

Előzmény: wizes (401)
wizes Creative Commons License 2004.11.26 0 0 401

A "Kúrházprivis népszavazás kérdése úgy van elbacva ahugy csak lehet!

 

1.  nincs is ilyen tűrvény lévén AB megsemmisítette.

2. Ha lenne akkor sem a kúrházak eladásáról, hanem a gyógyító szolgáltatások privatizációjáról, azaz szolgáltatás magánkézbe adásáról van szó!!!

 

Marhák!

Oct elmenni a nagy semmire szavazni! Ráadásul IGENre bíztatni!

Degeneráltak!

Nna ezt is is csak valami agyatlan végbéllények csoprtja találhatta ki ill. támogathatja!

wizes.

Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 400

Pont ez az, hogy a tulaj szeretné leemelni a maximális profitot, márpedig a hálapénzből nem kap fityindet sem!

Ha a betegek minden igénybevett szolgáltatásról számlát kapnak, mint a privátkórházban azt a törvények kötelezően előírják, minden szolgáltatást allenőriz a TB, és az APEH is! Ma senki sem foglalkozik vele!

A túlszámlázás már az adóbevallásnál kibukna, de minimum az első adóellenőrzésnél!

A csalásért pedig ma senkit nem lehet elkapni, a magán tulajt viszont igen!

 

Hogy mennyire így van azt az mutatja, hogy a jelenlegi csaló rendszer fönntartásában érdekeltek ágálnak leghangosabban a privatizáció ellen!

Ott, ahol eddig is nagyon szigorúan eljártak a hálapénzesekkel szemben (Kkhalas) nem is volt nyikkanás sme!

 

Az Fmszp többszörösen érdekelt az ügyben, mert őxerették volna a privatizélést végrehajtani, mint a gyógyszertári központokét , szépen megmikolásítani- csak nem sikerült időben!

Előzmény: rtsrulez (399)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 399

Ha szerinted az komcsi hablaty hogy a tulajdonos erdeke az hogy a sajat profitjat maximalizalja, akkor csokoltatlak.

 

A Kkhalasi korhazban, ami most maganositott fizetnek-e a betegek extrat minden kezelesert es szolgaltatasert amit kapnak? Ha igen, akkor persze a tulaj ra fog nezni az orvosai kezere. De ha a maganositott korhazak nem minimalis reszet teszik ki a korhazaknak, hanem mind maganositott lesz, es ezekben a beteg nem fizet extrat , csak a TB fizet utannuk, akkor ugyan MIERT is nezne az orvosokra a tulaj?

 

Tovabba a tulaj miert is akadalyozna azt meg, hogy 2 nap helyett 2 hetet fizessen NEKI a beteg utan a TB???? Miert akadalyozna meg hogy eufem helyett platinat szamlazzanak? Az neki mind plusz haszon, zsebreteszi, es a tulszamlazokat megjutalmazza egy kicsit mivel az osztalyuk extra profitot termelt...

 

 

Előzmény: Hy (398)
Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 398

Ez komcsi hablaty, és nem igaz!

Kkhalasi kórházban sincs így, a pölö "magánosított"!

 

A tulajnak nem érdeke, hogy az orvosai hálapénzen fejjék a betegeket, abból ő nem részesedik, de ha elterjed róla, hogy többszörösen feji a betegeket, elmennek máshová!

Te mivel magyarázod, hogy érdeke lenne, azon kívül, hogy leírod?

 

Akinek van szeme, ma az sem kap semilyen információt azokról a kezelésekről, árakról amiket utána fölvesznek a kórházak!

 

Mit gondolsz, miért torpedóztatta meg az orvosi kamara az omboccmanussal azt, hogy minden év után számoljon el a betegeknek a TB az általuk fölhasznált összegekről tételesen?

Pontosan azért, mert reszettek, mi lesz, ha kiderül, mennyien nem voltak egy pillanatig sem orvosnál, vagy 3-4 nap után kirúgták a kórházból, és 2-3 hét ellátást számláztak?

A beépített platina helyett eüfém van a páciensekben, az ortopédcipőért aranyárat kérnek, és sz.rt adnak...

Előzmény: rtsrulez (396)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 397

"Viszont a kórház felfogható infrastrukturaként is, amelyre az orvosnak szüksége van, hogy dolgozhasson és ezért fizet + szállodaként is, amelyre a páciensnek van szüksége. Ebben az esetben én kötve hiszem, hogy az orvos implicite ígérheti a páciensnek a hálapénz fejében, hogy infrastruktúrahasználati jogot lop neki a magántulajdonostól."

 

Azt most is az orvos donti el hogy ki az akinek az 50 CT-re varo kozzul a 'surgossegi okbol' kell elvegezni a vizsgalatot mig a tobbi varhat.  A hasznalatot az orvos nem LOPJA , vagy legalabbis nem a tulajdonostol, az a berendezes uzemel, es ugyanazt a profitot hozza akarmilyen sorrendben nezik is meg rajta a betegeket. a TB minden beteg utan fizet... Aki nem parazik tobbet var.  A tulaj meg mint irtam anyagilag ellenerdekelt lesz a rendszer felszamolasaban.

 

"Mert az utóbbi jól a körmére fog nézni. Továbbá az orvosnak a szállodaaspektushoz végképp nem lesz köze. Nem "intézheti el", hogy a bőkezű páciens olyan két személyes kórterembe kerüljön, ahol egyedül van."

 

A ketszemelyes kortermek beosztasat is ugyanaz fogja eldonteni aki eddig. Ha a tulaj nem szedhet extra penzt a 2 szemelyes korteremert, akkor nem erdekelt hogy az orvos ne kapja meg ezt a penzt. Merthogy akkor tobbet kellene fizessen az orvosnak.

 

Ha a tulaj szedhet extra penzt a 2 agyas szobasoktol, akkor meg NEKED ugyanugy fizetned kell a 2 agyas szobaert mint a mostani rendszerben. Csak nem a Dr.-nek, hanem a tulajdonosnak. Az neked miert is jobb?

Előzmény: Don Alfonso (395)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 396

"Járj utána a mostani magánosok körében!"

 

A mostani maganosok koreben igen, mert a mostani maganosoknal a beteg a sajat zsebebol fizet. Ha ketfele kene fizetnie, akkor nyilvan az egyik fele (a tilajdonos fele) kevesebbet fizetne.

 

Az uj maganosoknal a tulajdonosnak a TB fizet. Ugyananyit, akar halapenzel a beteg, akar nem. Ha a beteg nem halapenzel, akkor az orvosnak tobbet kell fizetni, ha halapenzel akkor kevesebbet. Azaz az uj maganosoknal a tulajnak ERDEKE fuzodne hozza hogy a beteg halapenzeljen. Nyugi, ha benne is lenne a latszat kedveert a szerzodesben hogy halapenz eseten azonnali elbocsajtas, ez nem lesz ellenorizve.

 

"A különböző szolgáltatásokról pedig köteles részletes elszámolást adni a kezeltnek is, aki látva azokat a számokat, amelyeket a TB-jéből lenyúltak, nem hiszem, hogy hajlandó a 100e-200e HuFok mellé még saját 50-et is adni suttyomban!"

 

Akinek van szeme ma is latja hogy menyit vonnak el tolle TB cimen, es megis adja a parat. Merthogy anelkul nem kap normalis ellatast. Az hogy nehany szamot leirsz egy papirra amit Julisneninek nem kell befizetni az orvos meg nem kapja meg, az nem fogja befolyasolni sem a Julis neni fizetesi hajlandosagat, sem a doktor paraelszedesi hajlandosagat.

 

Előzmény: Hy (394)
Don Alfonso Creative Commons License 2004.11.26 0 0 395
Hát ugye attól függ, mit jelent a kórházprivatizáció. Ha a kórházat repertoár színházként fogjuk fel, ahol az orvosok az előadások, és ekként privatizáljuk, akkor persze tényleg nem feltétlenül történik sok jó. (Bár ...) Viszont a kórház felfogható infrastrukturaként is, amelyre az orvosnak szüksége van, hogy dolgozhasson és ezért fizet + szállodaként is, amelyre a páciensnek van szüksége. Ebben az esetben én kötve hiszem, hogy az orvos implicite ígérheti a páciensnek a hálapénz fejében, hogy infrastruktúrahasználati jogot lop neki a magántulajdonostól. Mert az utóbbi jól a körmére fog nézni. Továbbá az orvosnak a szállodaaspektushoz végképp nem lesz köze. Nem "intézheti el", hogy a bőkezű páciens olyan két személyes kórterembe kerüljön, ahol egyedül van. Azért ez két fontos pillére a hálapénz rendszernek. Ami ezek kidöntése után marad, az már nem hálapénz-probléma, hanem adóügyi probléma.
Előzmény: rtsrulez (393)
Hy Creative Commons License 2004.11.26 0 0 394

A privatizélt kórház tulajdonosa rögvest úgy köti a munkaszerződést, hogy aláíratja, hálapénz esetén kirúgás!!!

Járj utána a mostani magánosok körében!

Neki, mint tulajnak nem érdeke a hálapénz, hosz minden az OEP által támogatott dologért számláz, és lehív, de annál nagyobb érdeke, a betegek tömege vigye hozzá bajait, és minden fillér az ő ujjacskái között csorogjanak át!

 

A különböző szolgáltatásokról pedig köteles részletes elszámolást adni a kezeltnek is, aki látva azokat a számokat, amelyeket a TB-jéből lenyúltak, nem hiszem, hogy hajlandó a 100e-200e HuFok mellé még saját 50-et is adni suttyomban!

 

Pontosan ezért van ez a hatalmas hőbörgés az orvosok -és a paraszolvenciáért véres harcot vívó o.kamara- részéről, mert azt jól tudják mind: a privatizáció a paraszolvencia végét jelenti!

Előzmény: rtsrulez (393)
rtsrulez Creative Commons License 2004.11.26 0 0 393

"Ha a december 5-i népszavazáson a NEM szavazat győz, akkor van még némi esélyünk arra, hogy belátható időn belül megszűnjék Magyarországon az orvosi hálapénz, "

 

Es ugyan mi lesz az az ok ami miatt a korhazprivatizaciotol majd megszunik a halapenz? Merthogy a korhaz tulajdonosa nem fogja megszuntetni az tuti, ha megszunttne akkor tobbet kellene fizetnie az orvosainak, a TB-tol tovabbra is ugyananyi penzt kapna, azaz kevesebb lenne  a profitja... Ugyanis ha nem ad tobbet akkor a dokik atmennek majd abba a korhazba ahol a tulaj nem ellenorzi a parat. Segitek a tokes nem fog a sajat profitja elleneben a para ellen harcolni.

 

Lesz meg mas uj elem korhazprivatizacio utan? Nem.

 

Kovetkeztetes: A korhazprivatizacio NEM fogja a paraszolvenciat megszuntetni.

 

Azt tudom elkepzelni hogy egy ujabb torvenyben LEGALISSA teszik majd aparaszolvenziat, amit 'onresz' cimen kell majd a korhaztulajdonosnak befizetned a TB melle pluszban... Na akkor ott majd az orvosok kormere lesz nezve, hogy a plusz penzek a tokesnel kossenek ki. De neked az nem mind1? Te ugyanugy vagy fizetsz vagy megdoglesz....

Előzmény: Törölt nick (392)
PuPu Creative Commons License 2004.11.25 0 0 391

Azért pontosítsunk: a fogászatnál eldöntheted, hogy mit veszel igénybe, de speciel ott a TB ellátás sem finanszíroz mindent, - ha magasabb minöségi igényeid vannak, meg kell fizetned.

Viszont annál a fogorvosnál, amelyik nincs szerzödve a TB-vel, nem veheted igénybe a TB finanszírozást, - tehát teljes árat kell fizetned. Az orvos, meg ha nem akar, akkor nem köteles ellátni.

Ez a helyzet a magánkórházzal is, - ha a finanszírozását nem fogadja be a TB, akkor teljes (piaci) árat kell fizetned mindenért, - erre meg te azért nem valószínü, hogy képes lennél egy komolyabb baj esetén.

Tehát neked nem az a lényeg, hogy a kórházat, amelyik ellát téged, milyen formában müködtetik, hanem az, hogy:

- legyen társadalombiztosításod

- a kórháznak legyen szerzödése a társadalombiztosítással, hogy az ellátásod során a finanszírozást igénybe tudja venni.

Olyan ez, mint a taxi.

Mit érdekel téged, hogy ki a tulajdonosa a kocsinak, - vigyen el téged elöre meghatározott áron (majd fizetsz az elöre megvásárolt taxicsekkel...) a leggyorsabb/legrövidebb útvonalon,  megfelelö színvonalon az uticélodhoz, - ez a lényeg.

Észreveszed, hogy a kocsi lepukkant, kicsit koszos is és a soför oroszlánszagú.

Jobb lesz a helyzeted attól, ha holnap megszavazod, hogy a kocsikat ne lehessen magánkézbe adni?

Vissza a Fötaxit!!!

:O)))

Előzmény: Vámpír (384)
PuPu Creative Commons License 2004.11.25 0 0 390

Tégedmeg csak arra emlékeztetnélek: eleinte arról volt szó, hogy a TB vagyontömeghez jut, és a vagyon hozadéka fogja megteremteni a finanszírozás alapjait.

Nem kapott vagyont.

Aztán arról volt szó, hogy a TB a bevételeit önállóan szedi be, használja fel és a felhasználás mikéntjéröl a TB Önkormányzat dönt.

Ez ment egy darabig, de a politikusok szemét nagyon csípte az orruk elött feltornyozott bödületes pénz, amihez nem tudtak odakapkodni, mint tyúk a lószarhoz.

Erre aztán a FIDESZ az önkormányzatot szétzavarta, visszaállamosította a TB-t és a költségvetés egy fejezetévé silányította a társadalom egészségügyi ellátását.

Akkor nem kellett népszavazás arról, hogy "Akarja e, hogy az ön társadalombiztosítási befizetésével Orbán Viktor rendelkezzen?"

A mezei doktor a kórházban meg azt gondolta, hogy neki is élni kell...

Most ezt a helyzetet akarod konzerválni, meg a szarhegyet magad elött görgetni még száz évig?

Úgyis hozzá kell nyúlni ennek a rendszernek minden eleméhez, - minél elöbb tesszük, annál jobb.

Gazda kell az intézményekbe és a finanszírozónál is, - és szinte mindegy, hogy melyik végén kezdjük feltekerni a spulnit, - de az aztán igen nagy hülyeség arra biztatni a népet, hogy betonozza be a saját nyomorát...

:O)))

 

Előzmény: aamen (385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!