Nincsen elérhető retúr járat, mit tudok tenni? Ha az ülőhely hiánya miatt nem áll rendelkezésre oda-vissza járat, vagy nem elérhető a 3 napos (72 órás) foglalási időszakon belül, akkor a szokásos foglalási eljárással foglalhatsz repülőjegyet.
És itt elő is jön a buktató, mert ha a szokásos eljárásban lehet venni jegyet, akkor miért nem ajánlják fel a "bérlethez"?
Feladott poggyász esetén online becsekkolsz a lehető leghamarabb, ülőhelyet is érdemes venni ha nem szeretnél standby lenni és 2 órával indulás előtt nyit a checkin ahol feladod a poggyászod. 40 perccel indulás előtt zár, az után már nem tudod feladni és legkésőbb indulás előtt (ETD) 15 perccel át kell jutnod a beszállító kapunál. Addigra az utasbiztin, útlevél ellenőrzésen, kézipoggyász méricskézésen, mindennel meg kell lenned.
Ez sajnos sokszor nem sikerül.
A nyaralós járatok tele vannak a Wizzair-nél is, olykor túl vannak foglalva és sokszor maradnak le olyan utasok azok közül akiknek nincs ülőhelyük.
Időben kint kell lenni, számolj rá hogy sokan vannak, dugóba is kerülhetsz, nehogy emiatt maradj le a járatodról.
Jól gondolom hogy ha van feladandó csomagom akkor 24 órával előbb onlin ebecsekkolok majd a reptéren odamegyek a pulthoz és simán feladom a csomagot? Vagy van valamilyen csavar?
Ja, végülis logikus. Kár, hogy ezek nem 3e Ft-os jegyek voltak hanem sokkal drágább, és már nem pontokból, hanem igazi pénzből. Csak a gyerekek nem akarnak jönni nyaralni. De a poggyász keretuket meg jó volna kihasználni. De szerintem nem fogom merni.
Szerintem ami a beszállókártyán van. Az utashoz tartozik a poggyász, nem pedig külön értendő poggyászjegyek vannak. Meg egyébként is kijátszható lenne, mert megveszek 3000 ft-ért 10 jegyet, akkor lenne 10 poggyászom.
amilyen sz.rágók: ahányan beszálltok, ok szívózzanak a gurulós bőröndösekkel,de már szinte tökéletes méretű hátival is kiterelt ellenőrzésre,amikor lehet hogy 2 centivel hosszabb volt ,de a mélysége ötcentivel véknyabb, egyértelműen nyomható lett volna a keretbe,de nem vártuk ki a sort, tucatnyi ferdeszeműt fejtek meg,így visszaálltunk a normál sorba és a másik átengedett
A repülőjegy oda-vissza 285 Euróba került. A jegy megvásárlásával egy szerződés jött létre köztem és a Wizzair között, amit megszegtek. A 250 Euró kompenzáció 100 000 Ft, szerintem elég nagy összeg. Plusz költségeim merültek fel. Egyébként itt látható, hogy aznap már az első útnál gondok voltak. Gondolom kiszámolták, hogy mi fér bele nekik.
Túllépte? Túllépte. Akkor fizessen! Ahogy fizettet 2 cm méret túllépésért, ahogy ott hagy 2 perc késve megjelenésért. Nem csak egyik felet köti a szerződés/szabály.
én nem feltétlen remegnék a kártéritésért néhány ora késés miatt föleg amikor arra vannak kihegyezve hogy 2ft ért utazzanak bizom benne hogy a wizz nem fizet
2024.08.09-én a Wizzair London Gatwick - Bécs járata közel 4 óra késéssel közlekedett, ezekben a videókban mondom el a történteket. Link A videókban ott a link a következő részhez.
Indulás 19:25 helyett 23:30, érkezés Bécsbe 22:40 helyett 2:23.
Honnan tudom, hogy ez az út milyen távolságra van? Az átlagos menetidő 2:15 perc. 250 vagy 400 kártérítés jár? A késés kb. 3 óra 50 perc volt.