én is gratulálok, bár én szeretnék megemlékezni néhány dologról - szigorúan objektíven.
1. saját nevelésű csapat.
1.1. néha úgy beszéltek, mintha vásárolt kerettel könnyített lenne játszani. nem értem miért van ez, egyáltalán nem könnyű, főleg az elmúlt 3 szezonban, sőt. egy másik taktikát igényel, megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. előny, hogy látom mit veszek, de más is látja, tehát lehet, hogy drágábban tudom megvenni, ehhez viszont elő kell teremteni a pénzt. pár szezonnal ezelőtt még lehetett olcsón vásárolni, drágán eladni. ez mára már nincs, annyira elfogyott a pénz, hogy a vásárlás értéke és a profit között lévő különbség sok esetben a nevelési költséget (edzés + fizetés) sem fedezi. nagyon meg kell gondolni, kibe és mennyit fektet az ember. ehhez képest a saját nevelés esetében csak kicsengeted a szükséges összeget és várod, hogy mi sül ki a húzásból. szerintem ehhez sokkal kevésbé kell szakértelem.
1.2. ne felejtsük el, hogy az ifirendszer átalakítása miatt a korábban sokat az akadémiába fektetők kompenzációt kaptak, ilyen formán jócskán áron alul jutottak jó játékosokhoz. ezek előfutárai már nálad is megtalálhatók, bár nem a teljes csapatra vonatkozik ez. számításaim szerint a most következő 3-4 szezonban mindenképpen azok lesznek előnyben, akiknek korábban félelmetes szintű ifiakadémiájuk volt.
2. necces meccsek.
2.1. a 11 győzelem önmagáért beszél, nincs nagyon mit magyarázni rajta, de ha jobban megnézzük ezeket a meccseket, akkor jól lehet látni, hogy sokszor csak a szerencsének köszönhetted a győzelmet. az 1-0-ás meccsek legalább felénél egy szavad sem lehetett volna, ha 0-0 a vége. persze nem lehet mindig az, de hogy minden egyes meccset be tudtál húzni, az azért mesébe illő.
2.2. boda a szezon folyamán végig túlteljesített. egy emberként húzta a csapatot, ha kisárgázódott vagy lesérült volna, nem tudom, hogyan nyersz (jah de: vagy tizenegyessel vagy lopetogu eldöntötte volna azt is... lol), de ezen kívül is sorozatosan szintje feletti eredményeket produkált. ilyen 2 lövésből 1-et bevert meg hasonlók, ami szerintem azért csücskös, mert tudom, hogy 100-nak közelében sincs a kapura lövése, másrészt több hasonló játékosom is volt, mégsem produkált egyik sem ilyen sorozatot.
úgyhogy ezek függvényében én inkább úgy értékelem, hogy nem bajnokságot nyertél, hanem életműdíjat kaptál eddigi fk-pályafutásod elismeréseként :D
Gondoltam, poénból csinálok egy csapatot (komolyabban mondjuk nem fogok belemerülni a játékba, csak nosztalgiázom egy kicsit), megnézem, milyen lett a game. Rettegjenek az amatőr hármasok. :)
Örülök, hogy petipajti segítsége nélkül, 1-0-ás győzelemmel megvan a bajnoki cím (röpke 9 év játék után) :D. Még számomra is kissé meglepő, hogy sikerült a saját stratégiámmal (saját nevelésű játékosok, kevés transzfer) eljutni idáig, és még a ligakupa hátra van.
Azt kell mondanom, megérte 900 ezerért megvenni Bodát, hiszen bőven megérte az árát, pontosan egy ilyen játékos hiányzott a csapatból, aki az összes döntetlen-szagú mérkőzést eldönti. A szezonban mindössze egyszer játszottunk alárendelt szerepet, de arról a mérkőzésről már esett szó, ellenben div 1-es feljutóként 11 győzelmet sikerült összehozni, többségében megérdemelten. Szerintem erre még Ryke is büszke lenne.
Van is mire! Gratulálok! Ebben számunkra csak az volt a rossz, hogy nem pörgött a fórum, mert jóval kevesebbet szidtad a randomizééééét, úgy hogy a fórum élet érdekében jövőre összeszedem magam. :D
Eladja a sztárjait? Nekem úgy is jó, ha max 1 pontot szerez a hétvégén, akkor ki is kaphatok :)
Egyébként épp néztem, hogy színmagyar csapattal (benne 10 saját nevelésű játékos a kezdőben és a teljes cserepadon, és a bónusz persze Boda), erre nem kicsit vagyok büszke.
Igazából még 1 távoli lövést beszedhetett volna a kapusod, az enyém meg persze ilyen meccsen véd kiemelkedően (mondjuk awe/awe exc LB-vel), hétvégén meg egyszer lepkézett, így már a 6. meccsemen kapok ki 1 góllal... Bár a helyezésem inkább a csatárok teljesítményének köszönhető...
Huhh, ez a tegnapi 11-es párbaj nmarci-val érdekes volt a decent OR-es kapusommal :) Igaz, a 120 perc alatt meg kiemelkedően védett a kapusod, mert Boda számos kísérletét - egy kivételével - hárította.
Plusz extra köszönet theborg-nak a hétvégi eredményért, így most 5 pont előnnyel fordulok rá az utolsó három bajnokira, és remélem UN nem most táltosodik meg :)
Ifikkel sose volt baj, mert aktuálban tök mindegy, hogy egy játékos bri vagy decent rtingjű, ugyanazt tudják nyújtani. (csak egy példa: ÁT 45/50, LK 45/50 -es decent játékos ugyanazt tudja nyújtani az ifiben, mint egy ÁT 45/90, LK 45/90 -es awe játékos.
A baj ott kezdődik, hogy nagyon kevés draftolt játékost lehet a felnőttben használni. Vagy akit lehet, várni kell 4-5 freekick évet és majd 27-28 éves korára tudom csak játszatni weak/dec XP-vel.
Mindezek ellenére az ifi válogatottunk kerete igen erősnek tűnik, a rating alapján Kína és Szerbia mellett a mienk BRI erősségű. Az eddigi meccseken is nagyjából erőből lenyomtunk mindenkit. Középpályán rendkívül nagy a kínálat világklasszis ifistából, egyedül szélső hátvéd poszton vagyunk gyengébbek. Szóval annyira nem reménytelen a helyzet. Hajrá magyarok!!! :)
A Magyarország elleni, krimibe illő mérkőzésen, Bulgáriának végül csak a büntetőpárbajban sikerült megnyernie a Világbajnokság döntőjét, mely azért vált szükségessé, mert a hosszabbítás után sem sikerült győztest hirdetni. A végeredmény 8-7 lett.
Alig 16 perccel a kezdés után Bulgária esélyei a bajnoki címre nagyon lecsökkentek, amikor Magyarország 0-2-es előnyt szerzett. 20 perccel később a remény visszatérhetett a bolgár szurkolók szívébe, hiszen csapatuk behozta a lemaradást. Mivel egyik csapat sem tudott további gólokat szerezni, büntetőrúgásokkal kellett eldönteni, ki legyen, aki hazaviheti a világbajnoki trófeát. Email Arabov kapus valóságos bolgár hőssé vált, amikor két tizenegyest is hárított és ezzel Magyarország üres kézzel térhetett haza.
Gratulálunk Bulgáriának és szövetségi kapitányuknak, anarchnak!
a konrét esetnél a csatárod 2 szinttel felülteljesített weak formában, a védőm hozta, amit tud, neki csak a rough play maradt. Ezt én nem érzem unfairnek a játék részéről.
Sajnos a játék "visszásságát", miszerint kitalálnak olyan szabályokat, ami a való életben értelmetlen, el kell sajnos fogadni. Ez mindig is így volt, talán még 8 évvel ezelőtt is, ezen nem érdemes fennakadni minden héten...