Minden reggel szellőztetek. Azzal leküzdöm 62 körülre - L alakú a ház, elég nehéz huzatot csinálni, majd mire hazamegyek újra 71 % a páratartalom. És minden kezdődik elölről. Arról nem is beszélek, hogy ha kiszellőztetek a hőfokszabályzó bekapcsol és elindul a fűtés. Ezért volt értelme szigetelni :( .
Én nem vennék le semmit, amíg nincs ott helyette más anyag. Illetve érzésem szerint nem fog számítani sokat, ha másra cseréled az eps-t. Szellőztetni kellene többet, vagy inkább gyakrabban, mikor otthon vagytok.
Ha jól értem, nálad akkor ott nincs külön födém és ácsolt tető, hanem egy kis lejtésű tetőszerkezet épült és a szarufák aljára van fogatva a gipszkarton és a gyapot, és ha ezt leveszed, akkor nyersz pár centit?
Először azt hittem, van ott valami búvótér födém és tető között, gondoltam oda át lehetne csoportosítani a levett hőszigetelést, vagy valamit helyette. Azért ha csak a szarufák közötti hőszigetelés marad, az elég karcsú lesz.
Amíg nem lesz kőzetgyapot fenn addig nem lesz gond, hogy az oldalsó falak le vannak szigetelve? Nem lesz penészedés? Vagy max. annyi lesz, hogy többet kell fűtenem mert elszökik a meleg?
Bramac cserepek vannak fenn, helyenként szellőző cserepekkel. A cserepek alatt a fóliának a nyomait látom, az UV - vagy a fene tudja mi - teljesen megette, mert széttörik még a maradék ahogy hozzányúlok. Az eső tuti nem esik be, így gondolom a hó sem, minden száraz, ott volt egy csomó cuccunk a költözéskor.
Ha jó állapotban van , akkor külső hőszigetelésre valami ismerősnek , vagy ha van a ház alatt pince amiben nincs esetleg a gázkazán , akkor oda is a mennyezetre fel lehet ragasztani .
A tető miből van ? Mert azért a gyapotnál vigyázni kell , hogy a porhó , por , eső ne jusson be . Olyankor páraáteresztő fólia nem lenne rossz a gyapotra .
Nagyon köszönöm a segítséget! Neki is ugrok hétvégén..... A leszedett hungarocellel lehet valamit kezdeni? Nem kis mennyiség lesz. Mondjuk úgy terveztem hogy egyenlőre feltornyozom míg jobb ötletem nincs, de valamit kell/ene vele majd kezdeni. De mit?
Szedd fel nyugodtan , de ha lehet , akkor gyapottal pótold a hőszigetelést . Viszont a szellőztetést is meg kellene oldani . Nálam is 20cm EPS a falakon , minimum 35cm gyapot a födémen , de télen 28-35% körül van a páratartalom . Van rekuperátoros szellőztetés , hogy sok energia ne jusson ki a szabadba szellőztetéssel .
Vettünk egy egyszintes házat, ami kívül és a padláson is hungarocellel van leszigetelve. A páratartalom azonban már tavaly a fűtési időszakban is 70 felett van, csak páramentesítőkkel tudtuk kordában tartani. Most a fűtési szezon elején felmentem a padlásra, hogy körbenézzek. A lerakott hungarocell alatt valami áttetsző műanyag fólia van, alatta pedig a födémbéléstesteket látom. Nagy hülyeséget csinálok, ha felszedem a hungarocell-t és a fóliát? Nem szeretnék még egy 1 évet végigcsinálni ekkora páratartalommal.
Igen csökkenteni szeretném amennyire lehet. Tavaly a "mind meghalunk mert nem lesz gáz" miatt annyit tudtam csak megcsinálni ,hogy a mennyezetre rakattam kartont és alá gyapotot. Azóta lett változás a tetőben mert lecseréltem a tető borítást és alá tudtam rakni gyapotot. Így elvileg az egy kicist jobb lett. Viszont az előszoba nem lett túl jó mert eleve alacsony volt és ezzel a gyors munkával rontottunk rajta. Most jött el az idő,hogy leszedik és újra teszik a mennyezeti kartont plusz az oldalát is bár ez ebből a szempontból nem lényeg mert a házon körben 15-20cm szigetelés van.
De azért ha lehet tennék még inen is csak vékonyabbat. De akkor ha jól gondolom akkor nem nagyon van vékonyabb szigetelés. Mármint aminek értelme is van.
Most valamilyen gyapot van a karton felett. Felette fa gerendák azon valami régi közepesen kemény anyag utána fólia majd gyapot és cserepes lemez.
Pont a hely ami kevvés mert ez egy hozzáépített épület a régi házhoz. És emiatt alacsonyra építették. Sajnos. Viszont tavaly a hőszigetelés miatt mindenképpen meg akartam növelni és emiatt kicsit lejjebb hoztam. Viszont most szeretném az egész előszobát felújítani és gondoltam hátha van valami extrán jó höszigetelő anyag vagy hab. Bár a habot nehezen tudnám szerintem bejuttatni.
Minden normál hőszigetelő anyagnak hasonló a hőszigetelő képessége, a vastagsággal tudsz érdemben játszani, már amennyire engedi a hely. AZ XPS, gafitos EPS jobb 15-20%-kal a többitől, de neked oda valami nem éghető-füstölő dolog kellene, tehát üveggyapot-kőzetgyapot.
Mi van a szigetelés felett, betonfödém, vagy csak osb lap aztán padlástér, szóval mi a rétegrend kb?
Üdv. Adott egy előszoba ami kartonozva van és alatta van 5cm szigetelés. Annyi biztos. Viszont szeretném kicserélni alatta és feljebb vinni a kartont. Milyen vékony szigetelés van aminek nagyon jól szigetel? Az ami arany árban van az nem érdekes. Találtam olyat aminek métere 43k:)
Ne sima purhabbal csináld ha lehet, hanem ilyen célra való, alacsony duzzadású habbal. Annak egy hátránya van, nem szereti a nagyon hullámos felületet. Azért persze remélhetőleg ytongból sikerült sík falat építeni.
Egy gyors és "egyszerű" kérdésem lenne biztonsági okokból.
Kérlek titeket, adjatok tanácsot. Köszönöm.
Tudom, hogy a szigetelést erősen ajánlott dübelekkel is rögzíteni,
de itt Thaiföldön (ahol élek és építkezek) elég nehéz beszerezni. Szinte lehetetlen.
Csak ilyen dübelt sikerült eddig találni, lásd a képeket.
Ez is kínai szállítás/rendelés lenne az ottani gyártótól.
25 cm hosszú és 6 cm tányér átmérő.
25 cm-es ytong falra 20 cm eps szigetelés fog felkerülni.
Terv, ha szükséges a hossz és furatmélység miatt, hogy 2 vagy 3 centivel be lenne süllyesztve a szigetelésbe. (2/3 cm marás a szigetelésből majd 25 cm-es dübel majd dübel pogácsával hőhídasság csökkentés/lezárás)
Magyarországon ilyennel még nem volt dolgom anno, hogy a fej/tányér külön van.
Megfelelő és használható ez a típus is szerintetek?
Nagyon szépen köszönök előre is minden hasznos tanácsot.
Nálunk is hasonló volt használva. Egyik helyen áteresztőnek hirdetett, gyártó 2x szellőztetett tetőhöz ajánlja, azaz záró.
Hogy ne essen az eső a tetőnkön sok helyen magam lyukasztottam ki. Én azon agyaltam hogy tudom kicserelni tetőbontás nélkül, de asszem lyuggatva fog maradni,int régen is volt... Így legalább a pára nem csapódik le...
Régi építésű társasház legfelső emeletének mennyezetét szeretném szigetelni belülről (felette ugyanis egy egy nagyon enyhén lejtős lemztető van és nem lehet alá bemászni).
Kertesház tetőtér szigetelés közben vagyunk és a tetőfedők rengeteg lyukat csináltak a páraáteresztő fóliára felrakás közben. Még nem fejezték be, simán lehet hogy kijavítják (már amennyiben megoldható), de engem aggaszt. Elsősorban azoktól kérdezném akik látták már a folyamatot, ez mennyire normális?
az előzmény röviden: elb*szták a hőszivattyús rendszert, a kivitelező a gépészekre mutogatott, a gépészek a kivitelezőre. a megoldás az lett, hogy kijött egy hivatalos szerelő, megállapította, hogy kb. semmi nem jó, adott egy ajánlatot, hogy mennyiért lehet rendben tenni a rendszert, hogy azt is tudja, amit később akartam megcsináltatni. megállapodtunk a kivitelezővel, hogy felesben vállaljuk a felmerült költségeket.
tehát a képeken egy nettó majd' 170e forintos munka látszik (ezt az ajánlatot kaptam mástól, de azt sokallta a kivitelező azzal a felkiálltással, hogy az anyagköltség 40e). erre a kivitelezésre a 80-at is sokallom, nem hogy a 170-et.